2024-05-09 13 views
呢排做緊夢王期間限定主題一開始已經可以揀要隻夢王溫泉蛋/生蛋 我就揀左溫泉蛋整溫泉飯 蛋味超香 撈飯再同和牛一齊食一流 🤭🤭月見牛另一樣夢王產品係月見牛 撈埋牛肉成盤一齊燒 燒完有啲滑蛋牛肉feel 同啲蛋花一齊食嘅感覺 有新野試下都幾有新鮮感😎起司夢王蛋呢個係平時芝士鵪𪂹蛋嘅升級版 燒完撈埋食有啲似奄列嘅質地 配埋夢王滑蛋 我都忍唔住食左幾個🤤夢王雞蛋布丁甜品都有夢王主題 限量嫁 記得早啲落單😂一半布丁一半仙草 夢王點食都好食 做布丁都仲係好香蛋味 愛蛋之人一定要試下🤭當然啦平時嘅常駐產品都一樣好食 最想讚係 牛小排同埋帆立貝 每次order都質素一樣高唔跌watt🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
呢排做緊夢王期間限定主題

月見牛
起司夢王蛋

夢王雞蛋布丁

2024-05-02 22 views
點左最貴的M5和牛set選擇都多,豬牛雞都有,原味又有,醃左的都有,任君選擇。基本上都好食,唔洗點任何調味料都好滋味。飲品除左紙包同樽裝茶,仲可以order特色飲品,不過得四款,味道一般。上野食都算快,種類唔少,環境舒適,值得一試。燒到咁上下仲會幫你換個燒肉網,店員都有禮貌。7:30前埋單走人仲可以平d,人都少d,不妨考慮一下早d去食。最後仲有雪糕可以食,haagendaz雪糕,四選一,得一杯,好過無。最後,而家有得買現金券,等於九五折
點左最貴的M5和牛set
選擇都多,豬牛雞都有,原味又有,醃左的都有,任君選擇。
上野食都算快,種類唔少,環境舒適,值得一試。
燒到咁上下仲會幫你換個燒肉網,店員都有禮貌。
最後,而家有得買現金券,等於九五折
2024-04-17
Dining Offer
Voucher
2024-04-26 48 views
在網上看到點讚高,便決定這間燒肉。座位尚算舒適,食物款式也不少。只是點食物數量,與出餐的不同,貴價食品通常比少一兩件,平價食品又會比多幾件。還有店方指的高級牛,卻不見得有牛味,雪花也不夠,還要切成薄片和分成細件,燒完縮水到一啖就無,燒極都食唔飽,但時間卻一分一秒過。夠鐘就即時以面無表情的服務態叫我們走,但其實有半個場都無客,又已截單,何需介意比客人坐多幾分鐘呢?喺這個巿道,仍然這樣服務,其實客人不會再有下一次,建議寬容啲,無客等位就不要趕客,給人一個優惠,印象就會加分啦!
2024-04-25
2024-04-26 46 views
平日晚上到了旺角創興中心9樓的安平燒肉吃晚餐。我們約7點半到,等了一會就可以入座。餐廳裝修闊落,空間十分之大,大量的卡位.餐廳主打燒肉,有三間不同級別的套餐,今次我們選擇了最高級的澳洲M5和牛套餐,除了有獨有的嚴選牛舌心、澳洲M5和牛和安格斯牛小排外,亦可以揀選其餘套餐超過80種不同的食物,種類豐富❤️另外亦設有自助區,提供了獨家的櫻花蝦拌飯、紫菜飯、大量蔬菜和各色各樣的飲品。.◽️澳洲M5和牛套餐 $418(價錢因應入座時間不同).可以揀選的食物實在太多,以下幾款是推薦一定要叫的食物:.▫️安格斯牛小排油脂和肉質均衡,兩邊各燒40秒左右就可以食用,肉味香濃,油脂感不太重。若果想味道再突出可以點點安平燒肉獨有的黃金醬🥰.▫️澳洲M5和牛 和牛肉質呈深粉紅色,肉明顯地見到雪花,油脂分布較牛小排多。兩邊同樣燒40秒就可食用,油脂感較重,但不失肉味,肉汁豐富,十分惹味⸜ ෆ ⸝‍.▫️牛舌芯套餐獨有的食物,肉質呈粉嫩色,肉質煙韌,肉味較濃。.▫️美國SRF極黑牛油脂分布最少,不過肉味最濃,肉質同樣嫩滑,點一點黃金醬令味道更突出( •̀֊•́ ) ̖́-.▫️烤帆立貝燒過的帆立貝加上牛油,牛油味香濃,帆立貝大粒彈

◽️澳洲M5和牛套餐 $418(價錢因應入座時間不同)
可以揀選的食物實在太多,以下幾款是推薦一定要叫的食物:
▫️安格斯牛小排

▫️澳洲M5和牛

▫️牛舌芯

套餐獨有的食物,肉質呈粉嫩色,肉質煙韌,肉味較濃。
▫️美國SRF極黑牛

▫️烤帆立貝

燒過的帆立貝加上牛油,牛油味香濃,帆立貝大粒彈牙同時鮮味亦十足!

吃飽飽後當然少不了甜品,可以揀選3款雪糕和獨有的台式安平芋圓鮮草,芋圓鮮草以附交的糖水來講,實屬非常高質🥹❤️

如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b

《安平燒肉 - 旺角》每次想食燒肉,都必定會諗到呢間大件夾抵食既台式燒肉放題餐廳,除左放題套餐入面既野食之外,餐廳入面自助吧既飲品同熱食全部都可以任飲任食120分鐘架😉今次我同朋友就選擇左M5和牛餐,呢個餐入面有多達104款任食食品可以叫,仲有我最愛嘅牛舌可以瘋狂咁食🫶🏻由於呢間餐廳我已經食過好幾次,所以有幾款必食嘅東西可以推薦一下💁🏻‍♀️自助吧任飲冷萃茶每次過嚟食飯都會睇睇當日嘅飲品櫃入面有咩茶,之前我最鍾意佢嘅白桃烏龍,唔知係咪季節限定呢,唔係每次嚟都會見到,而今次就有無糖百香果綠茶,飲落清香,不過放心,唔甜的😉佢只有百香果嘅香味,飲多幾支都唔會滯😉另外code落單仲會有手搖飲品,今次我試咗佢個火龍果綠茶,呢一款就有落糖啦,不過飲到火龍果肉同埋茶香,我覺得都值得一試💁🏻‍♀️嚴選牛舌芯呢一個厚切牛舌雖然唔係任食的,但係如果叫咗M5和牛餐就每人會有兩件喺頭盤送上,我個人覺得厚切牛舌食落更有質感同埋有牛肉味,如果之後再想食就要加錢啦,不過仲有咁多任食嘅肉類,我就覺得留返quota試其他嘢好啦💁🏻‍♀️鹽蒜燒生蠔佢呢度嘅生蠔唔可以即食,要放喺燒烤爐上面先至熟透先可以食㗎,個蠔嘅質量唔錯,原個
《安平燒肉 - 旺角》
💁🏻‍♀️自助吧任飲冷萃茶

💁🏻‍♀️嚴選牛舌芯

💁🏻‍♀️鹽蒜燒生蠔
佢呢度嘅生蠔唔可以即食,要放喺燒烤爐上面先至熟透先可以食㗎,個蠔嘅質量唔錯,原個殼送上直接放喺燒烤爐上,烤到佢嘅蠔汁滾燙就可以食啦,我朋友瘋狂地食呢個生蠔,不過整嘅時間要耐少少,不妨叫多幾件慢慢放喺烤爐旁邊慢慢烘熟

💁🏻‍♀️薄切牛舌
又係牛舌,佢呢度嘅牛舌雖然薄身,但係只要輕輕燒至兩邊金黃色就可以食啦,絕對係快靚正嘅選擇,當晚我最少食咗15片牛舌😉可以點岩鹽又或者檸檬汁調味,呢一個絕對可以瘋狂咁叫,超級推介

💁🏻‍♀️澳洲M5和牛
食得呢個餐就梗係狂叫M5和牛啦,肉質軟嫩,點少少岩鹽食就已經好好味,油脂分布平均但又食到肉味💪🏻必食

💁🏻‍♀️ S R F極黑一口牛
自從有個朋友推薦我食S R F極黑牛之後,我慢慢都愛上咗食呢個品種嘅牛,性價比極高,而且肉味同油脂分布平衡拿捏得好好,一口牛只要燒到六成熟就可以啦,如果燒得太熟反而會有啲韌,但係佢嘅油分充足所以一食爆油

💁🏻‍♀️安格斯牛小排
同樣都係食佢嘅油香,不過美國牛嘅好處係佢啲肉普遍都比較軟身,兩面各燒10秒其實就差唔多啦,可以試吓配搭安平燒肉嘅黃金醬調味,食落美味酸甜幾開胃,令到牛小排食起上嚟冇咁油膩👍🏻

💁🏻‍♀️自助吧燒菠蘿
每次嚟到必食,佢就喺自助吧入邊任拎的,我覺得菠蘿經過燒烤後更加激發到佢嘅糖分,面層焦糖化咗之後熱辣辣,入口爆汁而且好甜😎一邊食肉再食幾片菠蘿消滯解膩😉同樣係必食

最後最後,埋單嘅時候每個人都會奉上一杯雪糕,我就梗係揀Häagen-Dazs啦😘
但係其實佢個自家製仙草都好好食㗎💪🏻兩個鐘任食時間充足而且上菜都好快,絕對係我同朋友gathering嘅其中之一最愛地方
2024-04-18
介紹返💁🏻‍♀️。。🇹🇼 燒肉 在 旺角 🇹🇼。安平燒肉 Anping Grill。創興廣場9樓。晚市燒肉吃到飽M5和牛餐正價。HKD418 + 10%19:30前離座。HKD358 + 10%21:00後入座。HKD388 + 10%🤫 我哋揀咗早場食五點半..食完啱啱好七點半..咁我哋被安排喺二人卡座..打對面坐嘅..逢親兩個人大部份都安排喺呢一度..座位比較緊貼些少但係枱面都夠位擺嘢食嘅🤫 QR Code自助落單就梗㗎啦..我哋一嚟唔理三七廿一瘋狂試晒各種牛肉..澳洲M5和牛啦安格斯牛小排啦..美國SRF極黑牛三角牛肩肉etc..個人認為首選澳洲M5唔使講㗎啦🤣焫兩吓七成熟放入口..油脂味香濃而且鬆軟..然後第二推介SRF極黑牛同埋三角牛肩肉..呢個係唔使最貴嘅Set都可以擁有嘅~都可以輕輕焫兩吓就食得..牛味仲好香添..好老實咁講..你淨係睇吓碟牛嗰啲雪花就知道入口一定唔差啦💁🏻‍♀️阿G就話限定份量嗰份牛舌芯條超好味喎..我個人就唔食牛舌嘅..俾晒佢都冇所謂🤭然後牛仔骨都係另一個我食咗幾次都會繼續想食嘅選擇..唯一就係有一個Option叫做牛唔知乜嘢邊..嗰個𡁻口都幾重..見到嘅
介紹返💁🏻‍♀️

🇹🇼 燒肉 在 旺角 🇹🇼
。安平燒肉 Anping Grill
。創興廣場9樓

晚市燒肉吃到飽
M5和牛餐
正價。HKD418 + 10%
19:30前離座。HKD358 + 10%
21:00後入座。HKD388 + 10%

🤫 QR Code自助落單就梗㗎啦..我哋一嚟唔理三七廿一瘋狂試晒各種牛肉..澳洲M5和牛啦安格斯牛小排啦..美國SRF極黑牛三角牛肩肉etc..個人認為首選澳洲M5唔使講㗎啦🤣焫兩吓七成熟放入口..油脂味香濃而且鬆軟..然後第二推介SRF極黑牛同埋三角牛肩肉..呢個係唔使最貴嘅Set都可以擁有嘅~都可以輕輕焫兩吓就食得..牛味仲好香添..好老實咁講..你淨係睇吓碟牛嗰啲雪花就知道入口一定唔差啦💁🏻‍♀️阿G就話限定份量嗰份牛舌芯條超好味喎..我個人就唔食牛舌嘅..俾晒佢都冇所謂🤭然後牛仔骨都係另一個我食咗幾次都會繼續想食嘅選擇..唯一就係有一個Option叫做牛唔知乜嘢邊..嗰個𡁻口都幾重..見到嘅話可以Skip😅
🤫 烤帆立貝係必須要瘋狂Encore嘅👍🏻帆立貝Size屬於中碼..唔似得出邊嗰啲放題全部都係細粒到燒完唔見咗個影
🤫 除咗食咗一人六七八隻帆立貝之外仲有鹽蒜燒生蠔同埋虎蝦都係個人相當推介嘅..佢哋呢度啲海鮮九成九都係新鮮大隻好味好肉地
🤫 嗰啲涼拌小食或者係台式小點..首推滷水味相當入味嘅滷水涼拌鴨舌..然後海苔炸蝦卷絲瓜煮蜆花枝甜不辣同埋起司鵪鶉蛋都一定要試吓嘅..哎~嗰個奶油金菇落埋櫻花蝦落去煮超好味
🤫 嗰個芋圓係阿G讚不絕口嘅..佢話直頭係出邊幫襯甜品舖買到嘅質素..煙靭有口感..材料多元化仲落埋花生添..好可惜冇得Encore咁話🤭
🤫 總括嚟講..食材新鮮款式都多..個人亦都好欣賞佢哋各種獨有嘅配料同醬汁..好似我多次提及過嘅櫻花蝦油啦..仲有安平黃金醬..就連個豉油都係特調嘅..呢啲都係出邊其他燒肉店所不能搵到嘅
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2024-04-13
Type of Meal
Dinner
  • 燒帆立貝
  • 嚴選牛舌芯
2024-04-19 44 views
不知不覺已經食過好幾次,主要是位置方便,岩哂約一大班朋友。 安平燒肉由「牛大人台灣火鍋吃到飽班底」主理,任食放題有80多款肉類、台灣夜市小吃同手搖飲品等任飲任食,M5和牛套餐人均$400多,算係幾抵玩~每次嚟到都必點,澳洲M5和牛肩胛肉及安格斯牛小排,滿足到食和牛香爆棚嘅滿足感! 🐮和牛唔算多油脂,另外SRF極黑牛有牛味濃又嫩口、幾有驚喜*套餐免費贈送兩客牛舌芯,夠爽滑彈牙*除左和牛任食,當然要試埋其他菜式,其他都幾有驚喜 鮮甜嘅海鮮,包括熟蠔、帆立貝、鮮甜海蝦,食得出好新鮮自助區都有好多蔬菜可以攞,而另一個亮點就係可以自製安平拌飯,跟住張 poster 嘅指示加入配料😋最後甜品推薦芋圓涼粉,真心幾Q軟!飲品嘅選擇都有好多,吃濃香的牛肉就要配一杯純茶來解膩;吃海鮮如帆立貝及生蠔,就要配紅火冰茶來提鮮!呢度枱面同座位都好闊落,夠位擺好多嘢食之餘,又唔會坐得好辛苦👍🏻

🐮和牛唔算多油脂,另外SRF極黑牛有牛味濃又嫩口、幾有驚喜

套餐免費贈送兩客牛舌芯,夠爽滑彈牙

除左和牛任食,當然要試埋其他菜式,其他都幾有驚喜
鮮甜嘅海鮮,包括熟蠔、帆立貝、鮮甜海蝦,食得出好新鮮

2024-04-08
餐廳提供4個放題套餐選擇,最平由$268起,而我今次品嚐最高等級:#澳洲M5和牛 ,都只是$418,任食120分鐘!首先選擇呢個套餐最吸引我係燒海鮮,無限任食 #鹽蒜燒生蠔 、 #烤帆立貝 、虎蝦、魚類等美食,尤其有多款調味醬汁例如辣椒汁、檸檬汁、秘製五味汁等等,可以自由發揮,令海鮮味道發揮得淋漓盡致!當然主角一定要提及M5和牛,以及安格斯牛小排,兩款高質牛肉油脂分佈平均,輕輕一燒完全食出油香牛味,美味非常!除左食材燒烤以外,還有大量台灣夜市美食選擇,我個人最喜歡烤魚干及安平炸蚵卷,香脆具特色!黃金泡菜、梅山酥炸薯、滷水涼拌鴨舌都相當吸引!自助吧另有不同菇菌、粟米等蔬果食材可以燒,怕熱氣仲可以夾生菜包著食!仲有櫻花蝦拌飯、湯品、大量飲品自助領取。最後每位客人可以自選一款Haagen Dazs雪糕或者台式芋圓仙草凍。

• 鹽蒜燒生蠔
  • 燒帆立貝
  • 安格斯牛小排
  • 澳洲M5和牛
  • 滷水涼拌鴨舌
雖然是大熱天 但無阻想吃肉的衝動餐廳環境寬敞舒適 冷氣足夠 抽風系統也很好 另設有自助吧自取飲品 蔬菜類 醬料等 店員服務亦相當有禮及有效率😋澳洲M5和牛套餐(120分鐘)$368食品種類多達104款 除了有前菜小吃飲品之外 更有多款不同豬牛雞海鮮選擇 🐮牛類有牛小排 牛柳 牛肩戒肉 牛肋條 牛舌 美國牛 安格斯牛等 任君選擇想吃的部位 或想吃的配搭醬料 各款牛的色澤也相當鮮豔吸引 當中最印象深刻是牛舌芯 跟一般牛舌不同 它切割成條狀 入口爽口嫩稔🐷豬類有梅花豬 雪花豬 西班牙豬五花 豬大腸等又伴有鹽醬 薑味 蒜味等不同選擇最喜歡它的雪花豬 大塊之餘又爽口豬大腸則酥化有油香🐔雞類非常大推雞腿肉 鹽蒜麻油很夠味及香口 雞皮燒至乾身脆口 雞腿肉依然肉嫩又滑 相當juciy🦐🦑🐟海鮮類有虎蝦 中捲 帆立貝 蠔 魚等中捲新鮮不韌口 魚乾燒透後亦相當香口 非常適合送酒 絲瓜煮蜆非常清甜 🥬蔬菜類吃了一連串肉類亦需要點蔬菜中和膩感菠蘿 翠玉瓜鮮甜清新 適合解膩麻糬米味特出 外脆內軟🍨甜品甜品可選雪糕或芋圓作為完美的完結
雖然是大熱天 但無阻想吃肉的衝動

作為完美的完結
Type of Meal
Lunch
2024-04-16 40 views
📍旺角-安平燒肉 @anpinggrill.hk 今日帶大家去旺角食任食燒肉!❤️‍🔥😋呢一間燒肉我都係第一次試 去到先知道原來係牛大人集團🍽️💭所以毫無懸念啲牛肉同埋食物質素都一定會好有保障!(●°u°●)​ 」🥰今次我哋叫咗晚市澳洲M5和牛set!! 同大家review下有啲咩係我食完覺得好正!😘🌸🥩澳洲M5和牛吃到飽 $418/一位講真 呢個價錢真係好抵!成日去牛大人集團嘅餐廳都一定會打爆個餐 叫到最貴嗰個 因為就係可以unlock所有嘢食🥰😋🥩澳洲M5和牛 安格斯牛小排佢哋嘅和牛用黎燒真係幾正🥰因為有滿滿嘅油脂!(●°u°●)​ 」牛味都好香!🐣原隻牛油扇貝牛油扇貝食落去超滿足❤️‍🔥🌸大大粒 仲要勁多裙邊(。・ω・。)正!起碼嗌返四隻先夠喉🦪原隻蒜蓉生蠔我覺得喺呢間燒肉店嗰度淨係食生蠔 同埋扇貝都已經抵晒!平時出邊一定唔會有原隻俾人仼燒😍😍食落去好有蠔嘅香味!💭燒年糕我第一次喺燒烤店見到有得燒年糕🌸😍一開頭叫咗一份 跟住忍唔住追加多三四份😆首先係因為好玩!另外望住佢燒到脹卜卜 再加埋煉奶食 真心好正 我下次去起碼食返十份先走😛😋😋🐖燒豬肉乾 燒雞泡魚乾除咗平時燒肉嘅嘢食之外 仲有得
📍旺角-安平燒肉 @anpinggrill.hk

🥩澳洲M5和牛吃到飽 $418/一位

🥩澳洲M5和牛 安格斯牛小排

🐣原隻牛油扇貝

🦪原隻蒜蓉生蠔

💭燒年糕

🐖燒豬肉乾 燒雞泡魚乾
除咗平時燒肉嘅嘢食之外 仲有得燒豬肉乾同埋雞泡魚乾🐡呢間燒肉真係有得食又有得玩!重點係豬肉乾真係幾Juicy!!推🥰✨

佢哋仲有自助區 個人嚟講 最推介攞洋蔥同埋包肉嘅生菜🥬!! 洋蔥超級甜 另外出面仲會有櫻花蝦可以任攞🦐建議可以跟佢哋整最signature嘅櫻花蝦紫菜飯!完全唔使驚唔夠飽🍚

最後仲會有甜品!會有仙草又或者一杯Häagen Dazs雪糕杯!! 仙草就係一如既往嘅大滿足 而我嗰日就揀咗Häagen-Dazs嘅草莓雪糕杯!真係有圓粒草莓🍓

———
📍旺角-安平燒肉 @anpinggrill.hk
地址: 旺角創興廣場9樓全層
2024-04-14 50 views
一行六人 只提供一個爐 限時2 小時 但1.5hr就截單 。額外星期五,六,日 每位加$20 再收加一 食物質素 非常一般 最貴既plan 既牛 都係硬 。 想試下有幾唔好食既可以去試試 。
一行六人 只提供一個爐 限時2 小時
但1.5hr就截單 。額外星期五,六,日
每位加$20 再收加一 食物質素 非常一般
最貴既plan 既牛 都係硬 。
想試下有幾唔好食既可以去試試 。
以前食過幾次,今次總係覺得有啲嘢唔同咗,唔知係咪轉咗手呢🤔晚市分為三個套餐,最平$200幾落樓,今次我食最貴嘅$400左右:M5和牛+帆立貝、虎蝦、生蠔、魚腹 // 比其他餐多咗啲海鮮,價錢只貴$50,我覺得都可以接受食物種類比起其他同類店舖唔算超豐富但勝在食物都夠特別,唔會淨係得丸同普通菜😂🐮🐷🐓任食牛、豬、雞最貴既餐有澳洲M5和牛、安格斯牛小排、每人兩客牛舌心 // 和牛唔會超級多油脂,每人食幾塊都唔會即刻覺得油膩,另外SRF極黑牛反而多啲油脂唔會乾爭爭任食海鮮類🦐🦪🐟🦑熟蠔、帆立貝、鮮甜海蝦全部大大隻,當中蝦同埋蠔我哋都叫咗幾轉,其中有一至兩隻蠔有啲腍,其他全部都新鮮,洗得乾淨,食幾轉已經回咗本☺️❤️特別推薦豬肉乾 // 輕輕燒熱燒脆已經好好食😍😍

以前食過幾次,今次總係覺得有啲嘢唔同咗,唔知係咪轉咗手呢🤔

食物種類比起其他同類店舖唔算超豐富
但勝在食物都夠特別,唔會淨係得丸同普通菜😂

🐮🐷🐓任食牛、豬、雞

任食海鮮類🦐🦪🐟🦑
熟蠔、帆立貝、鮮甜海蝦

❤️特別推薦豬肉乾 // 輕輕燒熱燒脆已經好好食😍😍

2024-04-13 39 views
曾經嚟過食當時覺得仲可以 今次同朋友再嚟食發現餐廳餐牌招牌都唔同咗 懷疑已經轉手 員工服務10分差 為埋一齊傾偈 叫人嚟嚟去去都係得嗰一兩個會應吓你 任食兩個鐘 未夠兩個鐘就已經不停催你走同埋單 當時場入面仲有好多空枱 夠鍾等朋友去個廁所都要俾員工黑口黑面催你走 簡直俾錢買難受 套餐價錢貴同食品品質唔成正比 和牛又冇油脂味肉味 肉質又差 炸嘢唔算差 但我哋唔係食炸嘢㗎嘛係食燒肉㗎嘛 用啲咁cheap嘅貨仲收咁貴嘅價錢 唔怪之得食飯時間都會冇乜人可以即刻入啦 呢個價錢可以出去食其他質素好好多嘅餐廳 下次去同一座其他餐廳都唔會再去呢間
人均$400起|旺角|燒肉|安平燒肉每次說起烤肉,當然要說安平燒肉了!這裡的M5和牛餐一直是我的最愛!頂配的選擇,相宜的價格,安平烤肉肯定是性價比之皇!嚴選牛舌芯一定要嚐嚐!這個有限定數量的牛舌心,每人只有兩條,可是太好吃了,太有嚼勁了!安格斯牛小排牛味巨好吃,盆友很喜歡!!!美國SRF極黑牛相較起安格斯牛小排,這個油花多一點,可是入口即溶,像冰淇淋似的~除了肉肉以外,這裡還有許多小吃和自助料理區域,有滿滿的菜菜以及他們家人氣櫻花蝦醬油飯澎湖花枝排這個超好吃,裏面有花枝,表層經過酥炸,再淋上醬汁,愛極了。——————為食分界線——————📍安平燒肉旺角彌敦道601號創興廣場9樓人均消費: $400#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店
人均$400起|旺角|燒肉|安平燒肉

嚴選牛舌芯

安格斯牛小排
牛味巨好吃,盆友很喜歡!!!

美國SRF極黑牛

澎湖花枝排
這個超好吃,裏面有花枝,表層經過酥炸,再淋上醬汁,愛極了。
——————為食分界線——————
📍安平燒肉
旺角彌敦道601號創興廣場9樓

人均消費: $400
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店

2024-04-03 51 views
任食既燒肉真係好正,呢間除左燒肉仲有好多台式小食,今次食豪D食最貴既澳洲M5和牛吃到飽 $418兩小時,第一輪叫左好多款牛肉,配特製黃金醬,呢款醬好香又唔搶走肉味,之後出面自助吧拎左飲品同拌飯,拌飯超級出色,飲品選擇都好多有無糖果茶同多款罐裝飲品,第二輪叫左好多小食同雞,仲有驚喜過牛肉!下次黎食會食最平套餐,二百幾蚊任食以下推仲既美食,除左牛舌芯哈哈,食到尾聲仲有每人一杯haagen dazs雪糕或者台式甜品🫶🏻🐮牛舌芯做優惠每人送兩條,勁好食,爽口牛味重,一咬就分開質素好好,如果呢款都係任食就正啦🍚安平蝦拌飯自己係自助吧整,有滷水汁,櫻花蝦,紫菜同蔥,超好食好夾,我地食左兩碗呀🦐櫻花蝦乾伴手工麵呢到櫻花蝦真係好香好好食,仲有肉碎拌手工麵真係好好味呀🥬黃金泡菜呢到既黃金醬好特別,同菜好夾,配埋肉一齊食超好味🐥老虎雞翼微辣惹味雞翼,值得食呀!🐥鹽蒜麻油雞腿肉雞腿肉好滑,雞皮燒得香脆好食🐟烤魚乾魚乾輕輕燒熱好香,配沙律醬食好食

🐮牛舌芯

🍚安平蝦拌飯

🦐櫻花蝦乾伴手工麵
呢到櫻花蝦真係好香好好食,仲有肉碎拌手工麵真係好好味呀

🥬黃金泡菜
呢到既黃金醬好特別,同菜好夾,配埋肉一齊食超好味

🐥老虎雞翼
微辣惹味雞翼,值得食呀!

🐥鹽蒜麻油雞腿肉
雞腿肉好滑,雞皮燒得香脆好食

🐟烤魚乾
魚乾輕輕燒熱好香,配沙律醬食好食