2024-02-10 252 views
同朋友去左呢間人氣大熱嘅韓國菜位於銅鑼灣嘅Bingo & cook最近仲旺到係尖沙咀開左分店銅鑼灣店裝修好有韓劇浪漫小屋feel幾岩打卡影相,不過人流好多,記得要訂位ꕁ海鮮蔥餅($148)之前食過佢地海鮮蔥餅,絕對係世一海鮮料超多而粉漿少,啖啖都有海鮮同濃濃蔥香而且好香脆,放耐左都仲脆身ꕁ甜辣無骨炸雞($140)炸雞大大件,做到外脆內juicy無骨啖啖肉,食落超爽唯獨係某啲部位炸粉較厚少少,不過整體都係高質另外仲附送左一串炸年糕香腸,年糕酥脆軟糯,好好食ꕁ韓式炒八爪魚($220)鍾意辣嘅一定要試,超級惹味八爪魚一啲都唔韌,撈埋韓式秘製辣醬汁一齊食會微微冒汗,非常刺激!仲可以撈埋麵食,食唔停口ꕁ柑橘碳酸水($56)好岩打卡,飲落好清爽
同朋友去左呢間人氣大熱嘅韓國菜
位於銅鑼灣嘅Bingo & cook
最近仲旺到係尖沙咀開左分店
銅鑼灣店裝修好有韓劇浪漫小屋feel
幾岩打卡影相,不過人流好多,記得要訂位

ꕁ海鮮蔥餅($148)
之前食過佢地海鮮蔥餅,絕對係世一
海鮮料超多而粉漿少,啖啖都有海鮮同濃濃蔥香
而且好香脆,放耐左都仲脆身

ꕁ甜辣無骨炸雞($140)
炸雞大大件,做到外脆內juicy
無骨啖啖肉,食落超爽
唯獨係某啲部位炸粉較厚少少,不過整體都係高質
另外仲附送左一串炸年糕香腸,年糕酥脆軟糯,好好食

ꕁ韓式炒八爪魚($220)
鍾意辣嘅一定要試,超級惹味
八爪魚一啲都唔韌,撈埋韓式秘製辣醬汁一齊食
會微微冒汗,非常刺激!仲可以撈埋麵食,食唔停口

ꕁ柑橘碳酸水($56)
好岩打卡,飲落好清爽
2024-02-06 323 views
朋友話很想吃醬油蟹,特登搵了一家地道啲嘅韓國料理餐廳Bingo & Cook來試試。落單店員都係韓國人,用手指指大法來完成落單,兩個人喺度笑死🤣醬油蟹(配飯) $380 2隻醬油蟹滿滿蟹膏,滿口蟹肉,伴飯吃真係好正🥰加上青陽辣椒很清爽可口,每一啖都是滿足🫶🏻本來覺得$380只有兩隻蟹不夠吃,有啲偏貴,不過吃下去都算很值得嘅🙌🏻蜂蜜黃油炸雞(半份)$110半份也很多,第一口很鬆脆很惹味,雞肉味道不錯,但份量還是有點多,兩個人勉強才吃得完柑橘奶昔 $78有點貴,入口清新,果味濃,還是很不錯原隻炸魷魚 $70有咬口,炸得酥脆,如果當下酒菜很不錯,但跟炸雞一起吃就有點太多,下次試試配彈彈麵兩個人食真係有啲多咗少少,人均消費約$350,不過如果真係太掛住韓國嘅味道可以去試吓佢
醬油蟹配飯

醬油蟹(配飯) $380

蜂蜜黃油炸雞(半份)

蜂蜜黃油炸雞(半份)$110
柑橘奶昔

柑橘奶昔 $78
有點貴,入口清新,果味濃,還是很不錯
原隻炸魷魚

原隻炸魷魚 $70

2024-01-23
醬油蟹配飯
蜂蜜黃油炸雞(半份)
柑橘奶昔
原隻炸魷魚
  • 醬油蟹
  • 蜂蜜黃油炸雞
▫️甜辣無骨炸雞 ($𝟏𝟒𝟎)🍗有醬油味同甜辣味選擇, 每件雞都大大件🤤外皮炸得香脆可口, 肉汁ᴊᴜɪᴄʏ, 另外會配送乳酸沙律醬🥗同蜜糖芥末醬🍯, 連同附上一串炸年糕香腸🍢年糕炸得煙靭Q彈, 香腸有甜甜既蜜糖味, 值得推薦💯▫️醬油蟹 ($𝟑𝟖𝟎)蟹膏味道鮮甜🦀肉質鮮嫩, 醃蟹既醬汁係佢地自家秘制配方的, 甘甜帶有酒香🍶蟹膏撈埋附送的蟹籽芝麻飯放係蟹蓋內一齊食, 邪惡又鮮美, 拌飯一流🍚▫️海鮮煎餅 ($𝟏𝟒𝟖)煎餅做得夠薄同好香脆, 每一塊韮菜味都好突出,  夾雜住香蔥, 青紅椒同魷魚連埋甜醬油一齊食會濕潤ᴅ, 更加好食🤤▫️柑橘碳酸水 ($𝟓𝟔)有原個新鮮柑橘做裝飾🍊兩個人都夠飲, 好ғʀᴇsʜ又唔會太甜🥤
▫️甜辣無骨炸雞 ($𝟏𝟒𝟎)
▫️醬油蟹 ($𝟑𝟖𝟎)

▫️海鮮煎餅 ($𝟏𝟒𝟖)
▫️柑橘碳酸水 ($𝟓𝟔)
2024-02-01
  • 海鮮煎餅
  • 醬油蟹
2024-02-04 199 views
位於銅鑼灣駱克道,C出口行過對面上2樓就係,勁方便容易搵!🫶🏼🫡 呢間係一間韓國餐廳,一入到去氣氛好和諧,佈置好有心思😍 有啲二人位好似自修室咁,又warm又私隱度高。亦有唔少嘅打卡熱點📸 入面嘅燈光、裝飾營造左一個輕鬆嘅氣氛~.《Honey Butter Chicken》🍯 $130 (half)今次叫咗半份,份量都幾多,有五大嚿,全部都係無骨嘅雞件😍 蜜糖味重,外皮香脆🫶🏼 肉質嫩滑,咬落去有雞油。配埋酸蘿蔔一齊食🤤 仲可以點沙律醬!《Beef Pancake》 🫓🥩 $148個pancake面好香脆,好厚身🍕,牛肉份量好多牛片好滑🤤,仲可以夾埋啲韭菜一齊食,嚟到仲熱辣辣😋 仲有個特別醬汁去點!《Cream cheese Tteokbokki》 🧀 $188係必食嘅韓國年糕!🫶🏼 非常彈牙,啲餸都唔少。芝士🫕味夠重好入味,有芝士粉同cream。《Black seafood noodles》 🦑🦀 $158賣相好靚!📸 好大嚿魷魚+鬚,自己剪🤤 好炸好香脆,魷魚好新鮮。韓國麵好彈牙好入味,入面嘅海鮮都幾多,仲有青口、蜆肉等🫶🏼《Strawberries Smoothies》 🍓 $

《Beef Pancake》 🫓🥩 $148

《Strawberries Smoothies》 🍓 $78
士多啤梨味好重,好新鮮🫶🏼,口感好smooth,食熱氣嘢啱晒。

《Tangerine Smoothies》🍊$78
杯特飲個造型好特別,成個橙上🤣 酸酸甜甜開胃😋
餐廳位於駱克道樓上鋪,有多款傳統韓國菜式: 韓式煎餅、牛小腸火鍋、炒年糕、炸雞、醬油蟹等等等等,選擇都幾多;環境地方算大,仲會播好多trendy嘅KPOP music🎙️不過晚飯時間,似乎有啲唔夠人手,例如想要杯水好耐都冇˃̣̣̥᷄⌓˂̣̣̥᷅🥢醬油海鮮連飯 $680除咗主角醬油蟹兩隻仲有醬油蝦、鮑魚、三文魚同扇貝擺埋一齊睇到已經覺得好開胃不過坦白講兩個人嘅話 份量唔算多我地將蟹肉、蟹黃挖晒出嚟撈飯食除咗🦀仲有紫菜、魚子同生雞蛋等配料全部海鮮都幾新鮮 蟹膏好creamy鮑魚都唔會太韌🥢韓式牛肉餅 $148第一次食呢款餅🐂 煎得香脆,質感唔粉,牛肉碎味道幾濃得嚟又唔算太鹹,推介👍🏻整體過質素唔錯 適合三五知己 多啲人一齊食

🥢醬油海鮮連飯 $680
除咗主角醬油蟹兩隻
仲有醬油蝦、鮑魚、三文魚同扇貝
擺埋一齊睇到已經覺得好開胃
不過坦白講兩個人嘅話 份量唔算多

我地將蟹肉、蟹黃挖晒出嚟撈飯食
除咗🦀仲有紫菜、魚子同生雞蛋等配料
全部海鮮都幾新鮮 蟹膏好creamy
鮑魚都唔會太韌
🥢韓式牛肉餅 $148
整體過質素唔錯 適合三五知己 多啲人一齊食
2024-01-08
2024-02-01 142 views
好耐冇食韓國野😎鐘意食醬油海鮮既一定要黎! 我見枱枱都嗌咁滯😳我地係平日夜晚黎 都坐到滿哂 記得book位!呢間幾高質 叫左以下呢幾樣都好味😋😋✨醬油蝦(連飯)$260第一次食醬油蝦😆好鮮甜😛每隻都大大隻肉質又夠爽口😎餸埋紫菜蟹籽飯勁夾🤭✨原味無骨炸雞 (半份) + 芝士球 x3 $130炸雞有6件左右 雖然揀左原味但都有2款醬比你點(應該係甜辣醬同蜂蜜牛油醬)😆記得襯熱食😝肉質超juicy!✨牛肉煎餅 $148煎餅好大份 牛肉份量好足 個醬好惹味😝另外仲有個海鮮煎餅都好吸引😛✨泡菜炒飯 $108估唔到咁好味😳辣得黎好開胃仲有好多芝士😋✨Cookies & Cream Smoothie $78大大杯 2個人share都好夠 甜度啱啱好🥰
我地係平日夜晚黎 都坐到滿哂 記得book位!

呢間幾高質 叫左以下呢幾樣都好味😋😋
估唔到咁好味😳辣得黎好開胃仲有好多芝士😋
✨Cookies & Cream Smoothie $78
大大杯 2個人share都好夠 甜度啱啱好🥰
2024-01-31 100 views
之前同朋友食過一次,呢度嘅炸醬麵同海鮮煎餅都令我一試難忘🤤,所以今次就去試吓其他食物~韓式辣炒小章魚($220)🐙辣味同鮮嫩嘅章魚好夾,但真係好辣🥵甜辣/醬油無骨炸雞($218)🌶️🐥炸雞外層酥脆裡面雞肉嫩滑,搭配甜辣&醬油嘅醬汁都好夾,仲有煙韌嘅炸年糕同脆皮腸😋蜂蜜牛油無骨炸雞($130)濃郁嘅蜂蜜牛油味🍯🧈,配上香脆炸雞,口感酥脆多汁🐥牛肉煎餅($148)🐮煎餅裡面有好多牛肉餡,外層酥脆香口,每啖都充滿牛肉嘅鮮味~

韓式辣炒小章魚($220)🐙
韓式辣炒小章魚

辣味同鮮嫩嘅章魚好夾,但真係好辣🥵

甜辣/醬油無骨炸雞($218)🌶️🐥
甜辣/醬油無骨炸雞

蜂蜜牛油無骨炸雞($130)
蜂蜜牛油無骨炸雞

濃郁嘅蜂蜜牛油味🍯🧈,配上香脆炸雞,口感酥脆多汁🐥

牛肉煎餅($148)🐮
牛肉煎餅

煎餅裡面有好多牛肉餡,外層酥脆香口,每啖都充滿牛肉嘅鮮味~

韓式辣炒小章魚
甜辣/醬油無骨炸雞
蜂蜜牛油無骨炸雞
牛肉煎餅
2024-01-31 70 views
今天心情正,特登去咗間有口皆碑嘅韓國餐廳大快朵頤一番🍴。首先,甜辣雞翼真係正中下懷,醬料夠哂味,又唔會太辣,炸雞皮脆肉嫩,正!😋然後,我啲朋友都話原味炒年糕係必試之選,食落去哦~辣嚟又過癮,年糕QQ嘅,唔食真係對唔住自己架!🌶️醬油蟹賣相滿分啊高!蟹膏滋味滿溢,搭配滑溜白飯,簡直係天作之合,一啖一個滿足!😍不過,最出奇不意嘅就算海鮮煎餅。佢嘅外皮唔止脆口,內藏海鮮同韭菜,味道層次分明,每一口都覺得自己贏咗!啱啱食完醬油蟹,硬係要再點杯Bombay Highball,清新解膩,夠曬時尚。總括嚟講,今次嘅食宿,無論係味道定質素都係上上之選,仲等咩?快啲拉埋friend仔一齊嚟試下!🥂🥢

2024-01-30 95 views
睇得韓劇多既我要同同事放工後聚餐今次就食左Bingo & Cook在場既都係年輕人 哈哈 係到食野都覺得自己候生左~韓國野都係好有gimmick既大家睇到我既柑橘碳酸水就知啦成個橙係到杯到 打卡一流呀帶俾我酸甜的口感我都係見到隔離枱都叫呢個 所以我地都叫可想而知非常受歡迎啦柑橘的酸味和碳酸水的氣泡相結合又可以作為解渴的選擇韓式豬腳配生菜和醃蘿蔔:豬腳的肉質鮮嫩多汁仲好QQ彈呀配上脆爽的生菜和酸甜的醃蘿蔔有一種豐富的口感和味覺層次肉質軟嫩 又可作為一道下酒菜份量仲好大份 食極都有~甜辣無骨炸雞配香腸年糕串呢個組合又有趣且美味搭配甜辣醬汁 給人一種辣辣的口感又少少甜的口味炸雞又脆又香口 無骨先係重點呀嗎啖啖肉好好食 雞肉保持多汁嫩滑配上香腸和年糕串年糕好外脆內軟又煙韌必叫呀辣豬肉炒粉絲豬肉&粉絲炒製而成 並加入辣椒醬、蔬菜和調味料以其辣味和豐富的口感而聞名好令人滿足呀~如果食得辣既你就一定要食呀!!!Bingo & Cook銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
睇得韓劇多既我
要同同事放工後聚餐
今次就食左Bingo & Cook

在場既都係年輕人 哈哈 係到食野都覺得自己候生左~
韓國野都係好有gimmick既

仲好QQ彈呀
配上脆爽的生菜和酸甜的醃蘿蔔

有一種豐富的口感和味覺層次
肉質軟嫩 又可作為一道下酒菜
份量仲好大份 食極都有~

甜辣無骨炸雞配香腸年糕串

配上香腸和年糕串
年糕好外脆內軟又煙韌
必叫呀

辣豬肉炒粉絲

豬肉&粉絲炒製而成 並加入辣椒醬、蔬菜和調味料
以其辣味和豐富的口感而聞名
好令人滿足呀~
如果食得辣既你就一定要食呀!!!

Bingo & Cook
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
銅鑼灣人氣樓上韓國菜餐廳🇰🇷‼️冬天要食暖笠笠嘅海鮮鍋🤍😶‍🌫️.食咗好多次醬油蟹今次唔食啦🥹雖然比較窄但樓底高呢間坐落感覺好舒服!夜晚難得有自閉位坐😹😹不過夜晚真係好多人同埋冇前菜🥹偏韓國包車hoo路線🤓食物高質啱一班friend share嚟食✨.1️⃣海鮮豆腐鍋(💰$228)🤍咁凍好想飲啖湯🥹🙏🏻呢個鍋其實都份量頗多‼️啱三四個女仔share到✨大醬湯唔會好辣!海鮮有蝦、蜆、青口、魷魚、蠔‼️仲有一大堆粉絲😹😹配埋豆腐食好暖胃✨🥹🥹呢個應該係算比較偏淡口味啲👍🏻濃啲嘅話部隊鍋或者辣豬肉鍋都多人推介😛2️⃣生菜包肉(💰$308)🤍鍾意食肉嘅話一定要嗌❣️每次去任何韓國餐廳見到都會嗌😹😹佢比嘅肉真係超多‼️肥瘦適中由唔會有膩嘅感覺🤍🫶🏻有幾塊小片娃娃菜、生菜😽個人覺得敗筆係冇蒜頭🥹🥹不過加埋青紅椒、韓式醬、醃菜都係好食😛🤍3️⃣蜂蜜黃油無骨炸雞Half(💰$130)🤍一半咗但係都好多🥹🙏🏻我諗有六大嚿炸雞😹😹其實都係啱三至四個女仔share😹😹個粉好好食😛佢額外有比忌廉同芥末醬😛個味道唔會好濃啱啱好食到個味🥹🥹雞肉嫩滑炸完都有汁抵讚🫣✨4️⃣孟買雞尾酒(💰$98)🤍如果要水嘅話要額外講!本身以為水都冇🥹所以就嗌
銅鑼灣人氣樓上韓國菜餐廳🇰🇷‼️
冬天要食暖笠笠嘅海鮮鍋🤍😶‍🌫️
1️⃣海鮮豆腐鍋(💰$228)

2️⃣生菜包肉(💰$308)

3️⃣蜂蜜黃油無骨炸雞Half(💰$130)

4️⃣孟買雞尾酒(💰$98)
🤍如果要水嘅話要額外講!本身以為水都冇🥹所以就嗌呢杯有特色啲😹😹個人認為就普通梳打味🤔不過飲落幾fresh唔會好甜幾鍾意🤍但就未必話會特登再叫嚟飲🤓
📍Bingo & Cook (銅鑼灣)
🤍[8.5/10]
#蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #銅鑼灣美食 #hkfoodie #香港韓國菜 #韓國菜 #hkeat #hkig #小食 #hongkongfood #梳打 #海鮮鍋 #雞尾酒 #煎餅 #生菜包肉 #泡菜 #hkfoodig #美食推介 #美食分享 #蛋美吃韓國菜 #豆腐 #炸雞 #芝士 #五花肉 #醬油蟹 #菜包肉 #紫菜飯
🍴蜂蜜黃油無骨炸雞 Full $198 (8/10)炸粉好薄雞肉嫩滑,一啲都唔油膩,上面有少少蜜糖芥末粉,甜甜地,佢配咗蜜糖芥末同埋微微酸嘅沙律醬,仲有酸蘿蔔解膩!🍴海鮮葱餅 $148 (7.8/10)煎好香脆入邊有好多海鮮,有魷魚蝦肉香蔥蟹柳辣椒辣椒蘿蔔,好足料,落出嚟有少少煙韌,好香口好食的!🍴原隻炸魷魚&海鮮炸麵 $158 (7/10)炸醬麵好豐富有魷魚青口蜆蝦肉好豐富嘅海鮮,魷魚炸得香脆又彈牙,炸醬麵粗身得來好有咬口落個味道係甜甜地,不過食多幾啖,就會覺得有少少太甜膩。🍴忌廉芝士炒年糕 $188 (8/10)年糕拉麵好豐富,有雞粒年糕洋蔥魚糕雞蛋,食落去好香嘅忌廉味,勁正,年糕都好煙靭,拉麵吸晒忌廉汁真係好好食!推薦指數: 8/10基本上每樣嘢都大份好食,真係韓國人主理,基本上廚師都係韓國,想喺銅鑼灣食到正宗嘅韓國菜都推薦呢間,價錢唔算好貴,最緊要係足料!
🍴蜂蜜黃油無骨炸雞 Full $198 (8/10)

🍴海鮮葱餅 $148 (7.8/10)

🍴原隻炸魷魚&海鮮炸麵 $158 (7/10)

🍴忌廉芝士炒年糕 $188 (8/10)

推薦指數: 8/10
2024-01-28 50 views
Recommended by my friend to try out this Korean study cafe theme restaurant. Restaurant wasn't big but designed in packed seatings. Staff arranged a wall facing seats, felt a bit cramped but at least well decorated like a study corner. Restaurant, menu and staff kept emphasising the dining time was 90 minutes, which kind of annoying. One reminder was fair enough. We ordered Korean fried bone-less chicken in original flavour and beef and chives Korean pancakes. Highly appreciated they offer bone-

Highly appreciated they offer bone-less chicken which made the whole eating experience neater with manner (HAHA!). Extremely crunchy crust, neither too thick nor thin batter attached so well with the chicken. Chicken was moist and well marinated. Batter itself was savoury and a bit garlicky with the sprinkled cheese powder, every bite was meaty and indulgent. Unstoppable until the last piece. I didn't try out their sauce as the chicken itself was already strongly flavoured while my friend commented sauce was nothing special but good to have something to dip when eating very crispy food.

Beef and chives Korean pancake was pretty big. Filled up two persons instantly. It was more a vegetable base pancake than a meaty one. Couldnt taste much of the beef but strong earthy crunch of chives. Wasn't a doughy one which didn't taste floury. Crispy again. Sauce was a bit salty which prefer to dip chopsticks to spread on pancake while serve.

Overall, food was perfect to pair with a bottle of soju or beer while chilling with only 90mins was definitely a bit rush. Anyway, not bad.
Type of Meal
Dinner
2024-01-26 53 views
🐥蜂蜜黃油無骨炸雞$198炸雞外層非常香脆,雞肉入口嫩滑多汁,配上蜂蜜黃油味粉,入口又香又甜,食到一舊接一舊停唔到口!🐙🦑韓式辣炒小章魚 $220呢個小章魚味道十分狂野,辣得嚟又好惹味,令人欲罷不能🥹🥹對於小編嚟講,呢個辣度勁左少少,要不停咁樣飲奶昔或者梳打水,食素面嗰陣亦都唔可以撈咁多辣醬!🐙🫓海鮮蔥餅 $148海鮮蔥餅海鮮份量好足,而且叫得蔥餅,蔥香味真係多到不得了🤭值得注意嘅係,呢個蔥餅嘅煎餅粉感好低,而且都幾足料,如果你鍾意食好多粉嘅感覺就未必啱你啦😝但係小編就勁鍾意呢個口感啦😋🍊🍹柑橘奶昔呢個奶昔基本上每枱都有一杯喺枱面😙奶昔味道非常清新得嚟又夠濃厚,小編覺得食炸雞同辣嘢真係絕配,因為又解辣又解膩🤓🍊🥤柑橘碳酸水 $56呢個碳酸水嘅造型都係同奶昔差唔多一樣!但個味道就比較清爽一啲,無奶昔咁甜,解辣嘅程度就低啲🤏🏻但碳酸水係有佢嘅魅力嘅,而且呢杯都好夠味😆
🐥蜂蜜黃油無骨炸雞$198

• 柑橘奶昔
  • 海鮮蔥餅
  • 蜂蜜黃油炸雞
2024-01-25 59 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯天氣凍凍地就最啱食個熱鍋,今次決定去好多人介紹嘢人氣韓國菜《Bingo & Cook》。餐廳係牆邊有木板做間隔,我第一眼望過去覺得好似自修室,不過係開緊party嘅自修室。花蟹海鮮鍋識我嘅朋友都知我鍾意食海鮮,花蟹睇顏色就知道好新鮮,見到入面嘅蟹膏係鮮橙色就已經吸引。鍋入面仲有魷魚、海蝦和扇貝等等,最後記得飲埋個湯,滿滿都是精華。另外一邊是泡菜五花肉鍋,一個價錢可以食晒兩個味道😀炸雞有幾款味道可以選擇,我就揀咗人氣嘅醬油味。雞皮夠哂乾身炸得勁香脆,內層係雪白又多汁嘅雞肉,配搭咸中帶甜嘅醬油,勁惹味。另外仲有配搭年糕香腸,性價比真係好高。牛肉炒粉絲見到啲粉絲已經轉晒顏色就知道煮得幾入味,牛肉嘅肉汁滲哂入粉絲入面,粉絲又夠爽口。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Bingo & Cook (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

花蟹海鮮鍋

另外一邊是泡菜五花肉鍋,一個價錢可以食晒兩個味道😀

炸雞

牛肉炒粉絲

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Bingo & Cook (銅鑼灣)

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
星期五happy birthday 約咗個好耐無見嘅朋友聚舊,友人想食韓國嘢,於是係銅鑼灣區search,搵到間好高人氣嘅韓國餐廳,book定枱,限食90分鐘⏱️。唉…傾唔到計,誰知一開𨋢門就係間餐廳,全場坐滿,氣氛高漲,我們被安排坐2人面壁位,有啲似自修室開飯嘅感覺,有趣,好處係拉近左我哋距離,方便傾密計,盡情細聲講大聲笑,唔怕嘈親隔離🤭💥甜酸炸雞半份$140,足夠4-5人吃,酸甜適中開胃,炸雞香脆可口juicy 唔乾,無骨,大淡大淡食,隨雞仲有串年糕腸仔,煎過嘅年糕都好好食,煙韌唔痴牙,滿足。💥仲叫左杯打卡特飲,🍊柑橘奶昔$78,有啲似芒果橙乳酪冰,好飲😋牛肉磨菇煱$228,夠睇頭,中間堆左個牛肉山,側邊有菜,菇,豆腐,仲有韓國粉絲打底,2個人真係食唔晒,好在有個gas爐燒住,比你慢慢食,有溫度有味道👍🏼因為第一次食,唔知份量仲叫左個💥水冷麵,酸酸辣辣,唔係周圍有得食,有韓國嘅風味。最後要打包2盒走。由於宜家少左人夜繽紛,無人等位,我哋食到人哋打洋先走😜

由於宜家少左人夜繽紛,無人等位,我哋食到人哋打洋先走😜
  • 甜辣無骨炸雞