FEAST (Food By EAST)

Restaurant: FEAST (Food By EAST)
Terms & Details:
2022-05-12 1507 views
同屋企人嚟呢度食晚飯,其中一個原因係佢呢度嘅主菜係可以即叫即煮,比起一般自助餐舒服嘅地方係你坐喺個位度就可以,唔使行出行入去攞可以同家人舒舒服服咁傾偈而且佢嘅主菜份量雖然唔係好多,但我一份都食得出係用心烹調,我哋尤其鍾意佢嘅煎帶子,外表香脆,入面煎得啱啱好,非常好食除此之外取餐區入面嘅食物亦唔錯,其中生蠔或者刺身都係不斷會refill整體來講,有機會都會再嚟食飯,無論係食物或者係服務質素都好好,環境亦都非常舒適
可以同家人舒舒服服咁傾偈

2022-05-11 8573 views
8/5/2022今晚母親節晚餐係去‘FEAST’ (太古城中心附近):服務超好,每張枱都擺咗一扎細嘅花,差唔多食完途中佢會有職員俾個膠袋你裝走d花。其實佢出邊拎嘅自助餐大約有海鮮啦刺身啦sushi 甜品同埋沙律類。另外就用code order 熟食,有牛扒帶子三文魚咖喱雞等等 ;仲有飯類(都係任食嘅,不過就每份都係少少咁俾你試)海鮮類:有生蠔啦長腳蟹啦螺啦同埋熟蝦。生蠔瘦到不得了😂😂(不過我都食咗兩次😂😂), 長腳蟹好幼,不過我都食咗好多;螺就一般,因為有啲撩唔到出嚟。刺身款式唔算特別多,但係有好粗嘅生蝦。佢嗰啲即叫即整嘅熟食 (有煎帶子、肉眼扒、煎三文魚、咖喱雞、魚柳、烤蝦等等)(亦有一人份量嘅鰻魚飯、海南雞飯、泡烤蔬菜等等);最好食係龍蝦汁帶子,大大粒(出邊好多餐廳都係切一半當兩粒,但係呢度係成粒俾你嘅)另外肉眼牛扒(佢每次兩條一碟,但可以任叫嘅)我頭兩次都係叫4成熟,好食⋯⋯⋯⋯臨尾一次我嗌三成熟,粉紅色d肉,超好食,超’林‘,有牛味但係又冇血㗎喎 ,因為好多時叫三成熟都會有血。另外罐裝汽水啊嗰啲都係任飲。我哋三個都食咗好多嘢😂😂😂😂我諗如果想食海鮮嗰種就會覺得呢間酒店嘅buff
8/5/2022

今晚母親節晚餐係去‘FEAST’ (太古城中心附近):

我哋三個都食咗好多嘢😂😂😂😂

我諗如果想食海鮮嗰種就會覺得呢間酒店嘅buffet 麻麻哋、佢應該都係主打即叫即整熟食。

母親節正日,乜折都冇
$788 (另加一)每位
分5:30-7:45pm / 8:00-10pm 兩個時段
2022-05-08
Dinner
Mother's Day
  • 牛肉眼
2022-05-09 1537 views
💎 威士忌醬燒豬腩肉整體味道可以,只係豬腩肉感覺不到是燒過,吃後感覺有一口脂肪在內打滾,油膩感重。💎 慢燜牛面脥牛肉味道濃郁,牛面脥淋且軟嫩,伴菜有露荀及青豆,新鮮爽脆。💎 香煎帶子意大利飯意大利飯偏硬且吸收不到湯的精華。意大利飯有芝士味但不算濃郁。💎 印式蒸龍利魚柳魚柳比較失色,除鮮味不足外,魚質偏爛。主菜以外自助食物區亦選擇咗以下食物。▪️藍青口,熟蝦,翡翠螺▪️北寄貝刺身,墨魚刺身,芥辣八爪魚,日式海蜇▪️飛魚子小食,蟹棒壽司,醬燒三文魚壽司,墨魚壽司,卷物▪️煙三文魚,巴馬火腿片,木煙火腿,凱撒沙律▪️新鮮水果,芝士,餅乾人均消費💰 : $ 440總結✍ : 主菜擺盤精緻,味道質素有大改善空間。自助區食物較吸引。
💎 威士忌醬燒豬腩肉

💎 慢燜牛面脥
牛肉味道濃郁,牛面脥淋且軟嫩,伴菜有露荀及青豆,新鮮爽脆。

💎 香煎帶子意大利飯

💎 印式蒸龍利魚柳
魚柳比較失色,除鮮味不足外,魚質偏爛。

主菜以外自助食物區亦選擇咗以下食物。
▪️藍青口,熟蝦,翡翠螺

▪️北寄貝刺身,墨魚刺身,芥辣八爪魚,日式海蜇

▪️飛魚子小食,蟹棒壽司,醬燒三文魚壽司,墨魚壽司,卷物

▪️煙三文魚,巴馬火腿片,木煙火腿,凱撒沙律

▪️新鮮水果,芝士,餅乾

人均消費💰 : $ 440
2022-05-06
2022-05-07 1419 views
好耐都冇食個lunch buffet,今日同成班同事一齊去食,揀咗太古城East Hotel ,首先我點咗一款主菜,我等咗慢燜牛面脥,牛味好重,肉質好鮮嫩,跟住就出去拎刺身🍣,佢有麥魚同北寄貝,我又食咗煙三文魚,風乾牛肉同煙燻巴馬火腿,食完就走咗去拎翡翠螺,凍蝦同青口,樣樣都好美味,最重要嘅就係我最愛嘅甜品🍰,真係多度唔識揀,我首先揀咗個焦糖燉蛋🍮,嘩真係好正,啲蛋好似cream 咁滑,又食咗個意大利芝士餅,綠茶mousse🧁,朱古力撻,我已經飽到郁唔到🤣抖左陣就開始食雪糕🍧,食飽滿足晒😋
2022-05-05 1192 views
之前已經嚟食過自助午餐,睇過好多食評決定再食自助晚餐,果然冇失望,採取半自助形式,前菜甜品自助,主菜Order方式落單,帶子牛排叫左好多碟,總結係野食款式不多,但款款高質嘅自助餐
2022-02-06 2063 views
本想享受一個自助午餐,但貨不對辧,生蠔還可以,細隻但有蠔味,口感都爽。當天無蟹腳供應,12:00自助餐才開始但三文魚刺生12:35停供應,當天熱葷全部需要自取,沒有order 後送上,款式衹有八款,包括火腿和牛腹肉,沒有帶子,完全與YouTube介紹不相附,大家要訂位前請考慮和查詢清楚。自製羗茶值得稱讚。甜品,前菜,沙律,凍肉,芝士正常。湯沒有試,因為有客人在戈內用湯殼攪了十多個圈,怕怕……,印度咖喱不出色,即煮意粉不夠熟。
2022-01-30
$495 (Lunch)
Birthday
屋企人生日🎂,知道呢間buffet非常受歡迎,所以提早成個月去book,但係有電話都唔代表打得到‼️通左但佢都會成日話線路繁忙繁忙,打左成個鐘先有人肯聽🤐//📌Dinner Buffet ($688 pp)冷盤、壽司🍣刺身既類別可以係bar枱拎到;長腳蟹🦀幾新鮮,另外會有無限量供應既生蠔🦪同東風螺,麵包蟹🦀️呢到就冇啦,因為主打會係即叫即製既熱盤🔥,幾推介既會係烤肉眼🥩、紅燒東坡肉🍖、牛面頰🐮同埋芝士菠菜大啡菇🧀,一人份量岩岩好可以試多啲野,高質而且非常出色;甜品就推介法式焦糖燉蛋🍮,上上薄薄一片糖片用火槍燒得幾令,燉蛋亦都夠滑🤤🤤*指定信用卡會有85折優惠*餐廳唔會有生日優惠,但如果同行友人生日,staff都好樂意係甜品到整個朱古力牌🙊同埋唱生日歌🎼🎤

//📌Dinner Buffet ($688 pp)

*指定信用卡會有85折優惠
2021-11-27
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 熱盤
2022-01-16 5858 views
入住東隅酒店的package包了兩小時的半自助晚餐,沒想過這裏的食物給我驚喜和美味,驚喜在於有很多精緻的壽司款式😍,也有高質的焦糖燉蛋👍🏼和芒果布甸👍🏼,還有琳琅滿目的甜品和鮮果拼盤⋯👏🏼主菜用手機無限次下單📲,份量基本上以一人為主,而食物的擺盤很漂亮,讓人進食時也有視覺上的享受。只拍了三款食物照,因實在太忙,吃個不停😄🔰精緻的壽司區🔰刺身區👉🏼美味魷魚、肥美三文魚、爽口北寄貝🔰海鮮區🔰耀眼奪目的鮮果拼盤🔰琳琅滿目的甜品📣當中的焦糖燉蛋和芒果布甸味道出色🤩,尤其是焦糖燉蛋的質量,可媲美某名牌的同款出品,而芒果布甸口感細膩,味道香濃。這兩款甜品深得我心,因此各吃了3份🤣其他的甜品也有品嚐,各有特色,質素也是不錯的。有這麼好手藝的甜品👍🏼,記得留肚子吃😁還有,喜歡這酒店的位置,太古站某出口已近在咫尺,約十多步的步伐便可進入酒店🏨🚶🏻‍♀️🚶🏻🚶🏻‍♂️,很方便呢

香煎三文魚

帶子蘆筍

🔰精緻的壽司

🔰刺身區👉🏼美味魷魚、肥美三文魚、爽口北寄貝

🔰海鮮區

🔰耀眼奪目的鮮果拼盤

🔰琳琅滿目的甜品

Dinner
Feast 聖誕節聚餐多,咁就梗係有餐係自助餐,上次食咗自助山,但質素強差人意😔,失望到連po都冇心情出,但今次呢間東隅係高水平嘅自助餐😋。 東隅位於太古城中心附近,入口係幾隱蔽嘅,由商場一入到去就已經係cafe嘅area。東隅N年之前我都去過兩次,裝修咗之後網上大讚佢嘅食物質素,又令我想去試試🤩。 當日係29/12,聖誕假嘅後兩日,去食午市半自助餐,每人$408🤑(可能因聖誕假關係 所以會貴D),人流唔算多,拎野食唔洗等,枱與枱之間嘅空間大,張枱又大,裝修雅緻,高樓底,成個用餐體驗都好好👍。 員工嘅服務態度有禮親切,穿著整整齊齊,食物Refill/上菜速度快(應該係話冇refill過),冇拖枱錢。餐廳以一字形式擺放食物,分類明確(除咗芝士),但名牌有D有有D冇,又亂咁放,呢點就要減分🧐。 評分:👍出眾👍👍very good(encore)👎no need to eatNo👎or👍可以拎/點,唔會伏(P.s.食物質素與你未來/之前嘅體驗可有不同,視乎當日出品) 冷盤 冷盤嘅選擇可以話係少,一眼睇哂,沙律有得自己撈,撈好嘅沙律有四款,都唔太hea整,有幾款cold cut同碟仔食物,壽司
Feast

評分:
👍出眾
👍👍very good(encore)
👎no need to eat
No👎or👍可以拎/點,唔會伏

冷盤

冷盤嘅選擇可以話係少,一眼睇哂,沙律有得自己撈,撈好嘅沙律有四款,都唔太hea整,有幾款cold cut同碟仔食物,壽司難得睇落靚仔,有想拎嘅意欲,但刺身得兩款😑,仲有切好咗,凍海鲜只有三款,餐廳好似想放棄呢part咁🥴。

凍海鮮

蝦:望落唔太吸引,好白又細隻,但好彩仲係鮮甜彈牙,蝦膏帶少少creamy😬。
青口:望落同樣唔太吸引,又好白,冇乜味,但未到disaster。
螺:入面有屎,質感黏中帶彈,但完全冇味。

cold cuts

煙三文魚:用紅菜頭醃過,食落偏甜,蓋過咸香,鮮嫰香滑,又有少少醋薑味,可encore👍👍。
Parma ham:望落有D啡,唔太新鲜,但唔係太瘦,有油香咸香👍。
滷水牛:片得好薄,唔韌,冇乜滷水味,筋位爽彈,食得過
cold cuts

酸薑皮蛋:皮蛋雖然唔係咁creamy,但下面嘅醋醃薑蒜幼細,蒜好香,好惹味👍
cheese board

芝士:放咗喺廚房區,上面係gouda,香滑奶香重,左面嘅偏向乾身,但唔係太咸太濃嗰隻,下面係mozzarella條,有嚼頭,較smooth,質素唔錯👍

壽司

立魚刺身(冇寫名牌):切得厚,彈牙有咬口,但乜味都冇👎
北寄貝:爽彈新鮮,唔係紙咁薄嗰隻
三文魚壽司:三文魚偏厚,鮮嫩普通,醋飯唔會太凍太硬,以自助餐黎講算係幾好😆

主菜

因為主食即叫即製,冇任何保温而整到D野淋哂/過熟/唔夠熱/水蒸氣搞到好水汪汪等嘅問題,但選擇只得四款,份量又細,只可食一round,但就確保到食物質素高,擺盤靚靚仔仔🤩🤩。

豬面頰:
擺盤用心,豬面頰只得三舊,唔抵,肉質未夠軟腍,偏向結實,肉味濃,有酥香,肥瘦均勻,有侍改進。
烤肉汁(啡色)偏甜,加咗蜜糖,温和,甘筍鲜甜爽口,黑蒜軟熟甜美,綠色嘅蓉有強烈嘅獨特風味(好似蒜),帶點微辛,smooth,好似係墨西哥辣椒🌶。

雞胸:

雞皮中心呈金黃色,微脆,難得會食雞皮,裏面肉質異常地極之嫩滑軟腍🤯,唔洗點咬(朋友覺得嫩到有D奇怪 我覺得正常),但雞味唔明顯。
薯蓉質感細膩,蒜香重,可有多些奶香,洋蔥仔甜蜜唔腥👍。

泰式黃咖喱:
泰式黃咖喱

賣相好靚,將平平無其嘅咖喱變得有食慾,聞落有椰香,温和惹味,香滑,偏甜,椰奶味重,脂香感高,可多些香料味(香茅九層塔)
入面嘅魚肉極級新鮮,水嫩,入味,配有好夾嘅栗木荀扁豆唔夾嘅番茄,羅勒葉👍

甜品:
大多用咗獨立碗碟仔盛著,買相非常之精緻,有酒店級水平,並非酒樓級水平😅,大部份都係一口size,可以試到好多款式,雪糕三款都係自家製,但我就冇試到
自家製雪糕

desserts

焦糖燉蛋:可介定酒店甜品大致上既水平係點係,考牌菜,呢個的確係高質,有原粒雲呢拿籽👍
Tiramisu cake:用咗個鐵杯裝著,只得一層Marscopone cheese,可可粉同lady finder/cake,Marscopone輕盈香滑,下面lady finger浸得好耐,有cold brew/咖啡酒Kahula 香味,但個人認為浸得太耐,碗底好多水。👍
檸檬蛋白撻:外層用火鎗燒過,食落沙沙地,偏甜,同下面酸甜光滑嘅檸檬吉士醬配搭得幾好👍。
綠茶mousse:mousse最底埋藏咗個抹茶蛋糕,mousse好rich,唔甜,茶葉味濃中帶苦,抹茶控黎到呢度一定食爆👍👍。
Macaroon

Macaroon:唯一失手之作,蛋白外層過脆,小硬,焗得太耐,碎哂👎

總結:坐得舒服,環境雅緻,服務良好,但選擇好少,鐘意食海鮮壽司任食熱嘅人未能滿足,食物質素中間水平,冇任何放唔入口嘅野,見到餐廳有用心去擺盤同整甜品,連茶選用嘅牌子都好正(仲有自家製薑茶)😲,可推介呢間,食過呢間嘅人歡迎留言討論吓你嘅用餐體驗👇。
cheese board
泰式黃咖喱
desserts
  • 甜品
2021-12-31 1200 views
太古城東偶酒店自助餐,與別不同的是除了可自取自助餐枱上的食物外,更有十多款的食物可以即點即整。即叫即整的食物細細份,可以試多幾款,擺盤亦都幾靚。整體食物質素水準以上,值得一試。
2021-12-24 880 views
FEAST (Food By EAST) 9月底食完,食過返尋味知道佢會定期換菜式,見朋友生日即刻推介呢間再去食過 同上次食一樣,都好滿意自助區的海鮮refill得好快,基本上無見過生蠔、蟹腳、蝦會吉盤蟹腳夠鮮甜, 即叫即做的餸菜好味又精緻,開心過平時啲自助餐環境舒服,上菜快速,食材好新鮮牛臉肉,牛排特別好食好嫩重牛味 甜品相對出色,款式多而且味道好好,同上次一樣感想焦糖燉蛋好出色,食左3個 係好值得推薦的餐廳平時食完自助餐會有種要休息一陣先再食呢間係會食完再期待幾時有得再去食
FEAST (Food By EAST)

9月底食完,食過返尋味
知道佢會定期換菜式,見朋友生日
即刻推介呢間再去食過

同上次食一樣,都好滿意
自助區的海鮮refill得好快,
基本上無見過生蠔、蟹腳、蝦會吉盤
蟹腳夠鮮甜,

即叫即做的餸菜好味又精緻,開心過平時啲自助餐
環境舒服,上菜快速,食材好新鮮
牛臉肉,牛排特別好食
好嫩重牛味

甜品相對出色,款式多而且味道好好,
同上次一樣感想
焦糖燉蛋好出色,食左3個

係好值得推薦的餐廳
平時食完自助餐會有種要休息一陣先再食
呢間係會食完再期待幾時有得再去食
2021-12-20 829 views
人人話呢道好難訂位,所以早一個多月前訂左星期六全自助餐同家人順便做冬。地點非常易搵,有5個鐘免費拍車又可以行埋太古城,超讚!餐廳好光猛,環境一流,要讚下其中一位服務員一開始介紹餐廳自己製的黑糖姜茶,將粉末加熱水即可,稍為略甜但姜味夠。滿心期待只因好食評,不過頗失望。一開始行完一round後已見無乜野食,需有蠔但較瘦弱吾濃味,壽司樣靚但吾係好多有魚,飯頗硬及乾,螺及青口無味,蝦還可以。Caesar salad ok, 另一款salad 菜係普通貨,無rocket, romaine之類。smoked salmon ok but Parma ham 有怪味,好假又硬,食左一啖。有好多前菜裝係豉油碟搬大的碟仔,烤麩好鹹,蘿蔔苦,另外果d 一係鹹一係滑”傘傘”, 夾起完全”蝸牛黏液” feel。中湯蓮藕花生(較清淡但可接受),西湯蘑菇湯(幾好飲), 係整餐飯唯一熱辣辣的食物。carving station 得牛及火腿,前者ok but ham 層皮好硬,熱食有鰻魚炒飯(甜左d), 炒雜菜(encore 得最多), 炸魚(好),咖哩幾款都吾錯,跟飯及薄餅(厚及油)。咖喱食到尾突然有硬物,原來係包
),咖哩幾款都吾錯,跟飯及薄餅(厚及油)。咖喱食到尾突然有硬物,原來係包裝袋撕下的藍色一小角,問左廚師話可能係mayo 個包裝袋,服務員有講吾好意思。cheese 有3款,無特別驚喜,但無跟餅干,bread 不知是否homemade but "UN” 到不得之了,浸左湯食先好d。只試左一種cookie, 凍及林,甜品方面全部細細件, tiramisu 幾好不太甜,mango pudding 好食,芝麻mousse ok, 其他正常,有自製ice cream 但太飽無食,家人只試左一款有姜味的,幾特別。drinks 全部自己serve。還有其他食物不能盡錄,總括係食物種類少不太好食,除左湯以外食物吾熱,前菜差,檯上亦無紙巾。service 係ok 的,staff 有禮。原價$468+10%,有credit card promotion 8折,還有重點,回家後味精作怪,全部人不停飲水,同上次去水上樂園隔離果間酒店有得fight 。試過就好,不會再黎。
2021-12-18
$440 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
2021-12-14 662 views
都話包早餐嘅staycation先至係Good morning。尋晚已經喺Feast食完自助晚餐,非常好味,今朝Chung Lup返嚟呢度食早餐。佢呢度嘅早餐係set menu,都係用QR code落單,選擇都算豐富,有英式早餐,中式早餐,牛角包三文治,法式麵包三文治等等選擇,配菜亦都可以選擇生果,或者燕麥,或者亞麻籽布甸之旅。至於飲品有果汁,鮮奶,咖啡,水,可以自己去自助區攞。我就叫咗中式早餐,包括繼續,點心, XO醬蘿蔔糕,配菜我揀咗水果,中式早餐入邊有一粒燒賣,又怕搞,味道唔錯。XO醬蘿蔔糕原來係炸蘿蔔糕,非常香口,但係我略嫌個皮硬得滯,可能如果轉用XO醬炒蘿蔔糕口感會更好。至於繼續,味道係OK嘅,亦都跟咗肉鬆,花生同埋酸菜,好細心。唔知係咪因為我食咗點心同埋蘿蔔糕先,所以我食繼續嘅時候,個粥係涼涼地嘅,建議個鐘可以整熱啲,因為呢度冷氣都幾猛,相信個鐘好快會凍。Chan入邊仲有一個叉燒包,命運同個粥一樣,因為我比較遲食,所以食嘅時候個包係凍嘅,叉燒包入邊唔夠濕,所以味道一般。順帶一提,呢度侍應非常細心,由於佢哋中醬汁嘅器皿係深色,肉眼好難分得出邊一疊係豉油,一疊係辣椒油,侍應比C
中式早餐入邊有一粒燒賣,又怕搞,味道唔錯。XO醬蘿蔔糕原來係炸蘿蔔糕,非常香口,但係我略嫌個皮硬得滯,可能如果轉用XO醬炒蘿蔔糕口感會更好。至於繼續,味道係OK嘅,亦都跟咗肉鬆,花生同埋酸菜,好細心。唔知係咪因為我食咗點心同埋蘿蔔糕先,所以我食繼續嘅時候,個粥係涼涼地嘅,建議個鐘可以整熱啲,因為呢度冷氣都幾猛,相信個鐘好快會凍。Chan入邊仲有一個叉燒包,命運同個粥一樣,因為我比較遲食,所以食嘅時候個包係凍嘅,叉燒包入邊唔夠濕,所以味道一般。順帶一提,呢度侍應非常細心,由於佢哋中醬汁嘅器皿係深色,肉眼好難分得出邊一疊係豉油,一疊係辣椒油,侍應比Chan我嘅時候特意提點我,邊一個係辣椒油,邊一個係豉油,驚我點錯,值得一讚。
整體來講,呢度嘅早餐係豐富嘅,去到床頭好舒服,只係冷氣猛咗少少(可能因為我早落嚟,冇乜人)容易令到啲食物變凍。
2021-12-14
Breakfast
2021-12-14 642 views
一段時間冇嚟呢度食自助餐,今晚再嚟先發覺原來佢哋個Menu轉咗,冇咗我最鍾意食嘅銀雪魚🥲 不過轉下Menu都係件好事。值得推介嘅食物:- 清酒煮蜆,極香清酒味,可惜啲蜆非常細隻- 牛油煎帶子,生熟煮得剛好,好香牛油味,半碟嘅asparagus都好好味- BBQ Ribeye Steak- Portabella mushroom with Spinach and Cheese- 羊肉乳酪咖喱,有驚喜- 牡丹蝦刺身- 吞拿魚腩蓉壽司- 猴頭菇粟米湯- 芒果布甸,crème brûlée, homemade gelato- Coffee呢度嘅生蠔有兩款,fin de Claire 同 Irish rock,未到OK,但唔係非常出色嗰種。魚生有五款選擇,只係牡丹蝦比較出色。但係呢度嘅熱盤非常值得推介,甜品亦都有好多選擇,homemade gelato,尤其係朱古力,亦都好好味。總括來講,呢度自助餐雖然貴,但係食物質素唔錯,值得一試。

值得推介嘅食物:
- 清酒煮蜆,極香清酒味,可惜啲蜆非常細隻
- BBQ Ribeye Steak
- 羊肉乳酪咖喱,有驚喜
- 牡丹蝦刺身

Bbq  Ribeye  steak
Curry  Lamb
Portabella  Mushroom
2021-12-13 717 views
FEAST 的名字,相信對於好多白領一族都不會感到陌生, 餐廳嘅 Business-semi lunch buffet 長期爆滿, 非常多捧場客, 逢星期一至五 (中午12時至下午2時30分), 收費每位408加一, 小童收半價, 不設長者價。 費用包括: 頭盤丶主菜與甜品。 沙律丶冷盤及甜品可從自助餐桌上自取。 主菜熱盤全部新鮮製作, 有四款選擇,  Menu每二星期轉換一次。 🍓沙律櫃非常衛生, 食物櫃用自動門, 以免食物長時間曝露於空氣中。 食物種類多選擇, 有三文魚丶 多款凍肉丶 各款沙律菜丶 中式涼拌丶 越南檬粉和扎肉等等。🧁甜品賣相精緻, 全部用小碟獨立擺放, 除了macaroon 之外, 其他甜品都做得有驚喜, 小小的朱古力cupcake, 上面加上朱古力butter cream和蜜糖榛子碎, 層次感豐富, 不太甜。 那塊白色方塊外表似鳥結糖, 食落去原來是白朱古力加上開心果碎, 喜歡這個配搭。🥩主菜:🍴蒸比目魚: 火候調教得剛好, 唔會overcooked, 味道夠, 不太鹹。🍽️黑蒜意大利飯: 意大利飯軟硬度適中, 加入黑蒜丶雜菌和青豆, 好味而不膩。🥢鎮江骨: 食落肉

🥩主菜:
🥢鎮江骨: 食落肉質有些硬, 而且不夠肥美, 不推介。