2022-09-04 1729 views
今日收工就同朋友一齊食炸雞❤️疫情關係,餐廳都做足防禦措施,會用隔板分隔住每一台,衛生防禦措施做到足。餐廳坐落於25樓,所以佢嘅街景都非常美觀。每次來到Goobne都必點炸雞,還要點多款口味先夠滿足====—====—====—====—🐥🧀UFO 芝士火鍋(無骨)($268)馬蘇里拉芝士,車打芝士,Grana Padano芝士慢慢溶化,加上烤雞,享受更美味的UFO芝士火鍋。UFO 芝士火鍋可以六種口味中選兩種口味,我地揀左甜辣烤雞同埋蜜糖香滑烤雞。甜甜的蜜糖及甜辣味道,這裡的的雞完全不經油炸,是百分百烤焗出來的。烤雞味道甜甜地,雞肉非常嫩滑,肉汁豐富,就連雞胸位置也是非常嫩滑入味的。雖說是烤雞,但味道能媲炸雞一樣皮脆肉嫩。配上邪惡拉絲芝士,超惹味!🥘鐵板芝士泡菜炒飯($128)韓式泡菜炒飯,煎蛋,火腿和香濃的芝士放在火熱的鐵板上,香辣惹味。芝士鋪滿整個鐵板上,中間放上芝士泡菜炒飯,還額外送上紫菜一碟,可以自行添加,避免過腍。一絲絲的芝士拉起時非常吸睛,而且非常邪惡👻 芝士泡菜炒飯香辣美味,味道不會太辣,充斥着泡菜和芝士的香味,非常香口🍲韓式香辣海鮮湯 ($178)韓式香辣湯加入魷魚,蝦
今日收工就同朋友一齊食炸雞❤️

餐廳坐落於25樓,所以佢嘅街景都非常美觀。

每次來到Goobne都必點炸雞,還要點多款口味先夠滿足
====—====—====—====—

🐥🧀UFO 芝士火鍋(無骨)($268)

雖說是烤雞,但味道能媲炸雞一樣皮脆肉嫩。

配上邪惡拉絲芝士,超惹味!

🥘鐵板芝士泡菜炒飯($128)

🍲韓式香辣海鮮湯 ($178)

韓式香辣湯加入魷魚,蝦,青口,哈蜊和新鮮蔬菜等食材

熱燙燙的香辣海鮮湯非常足料,海鮮夠曬新鮮,香辣湯微辣,好正!

🍑香桃韓式米酒0.7%($58/Glass)
米酒與香桃和諧的配合,含有豐富的維他命A

====—====—====—====—

📌店名:Goobne Chicken‘
📍地址:銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓
2022-08-22
Type of Meal
Dinner
  • UFO Fondue
2022-08-25 1101 views
💁🏻‍♀️煲完套韓劇《社內相親》就好想黎Goobne chicken 朝聖😆😆😆😆😆,今日約埋班朋友仔一齊黎銅鑼灣分店,呢到環境好大!枱與枱之間好有隔離,唔怕隔離枱偷聽我地講秘密🙉🤫仲有海景🌊睇,超美!💕► UFO 芝士火鍋(無骨)🫕🧀 $268芝士有馬蘇里拉芝士、車打芝士、Grana Padano烤雞6️⃣種口味中揀兩中2️⃣種口味,我地今次揀左甜辣烤雞同蜜糖香滑烤雞,芝士慢慢溶化之後就將烤雞掉落去沾上芝士,烤雞🍗比炸雞健康,雞肉juicy,兩款口味都同芝士好夾,不過我地更鐘意甜辣,呢個芝士火鍋真係非常邪惡但超超超超正😏►鐵板芝士泡菜炒飯 🥢$128韓式泡菜炒飯,煎太陽蛋🍳,午餐肉同芝士用鐵板上,非常香辣惹味。►韓式香辣海鮮湯 🍲$178 🌶🌶有小小辣,怕辣的人可以pass,海鮮有魷魚🦑、蝦🦐、青口、哈蜊,仲有其他蔬菜🥬,材料都相當新鮮,湯香辣得黎好鮮甜,係好正宗的韓式海鮮湯。〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 5/5 竟然又係唔洗加一😯👍🏻服務好好,全程都會主動加水,雖然員工唔識聽中文(可能真係韓國人),但都好有耐性咁同我地溝通👍🏻食韓國炸雞🇰🇷,黎不如呢到食烤雞好過食炸雞啦!😉

► UFO 芝士火鍋(無骨)🫕🧀 $268

►鐵板芝士泡菜炒飯 🥢$128

►韓式香辣海鮮湯 🍲$178 🌶🌶

〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 5/5
  • UFO芝士火鍋
  • 鐵板芝士泡菜炒飯
2022-08-24 75 views
• 𝙶𝚘𝚘𝚋𝚗𝚎 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 •🐿-韓國過江龍 人氣韓式烤雞店 烤雞伴啤酒最正!!銅鑼灣店餐廳位置一大賣點 係睇到靚靚維港海景🌃估唔到連韓式餐廳都營造到浪漫氣氛🥰餐廳主打唔同口味烤雞 有有骨同無骨選擇口味種類都算多 有乾身烤雞 亦有落醬嘅烤雞-🍯 蜜糖咖哩脆烤雞 💰$215蜜糖脆烤雞未免過於平淡 於是就試下加咖哩咖喱香味辣辣地 中和蜂蜜嘅甜度 醬料入味烤雞都做到大眾水平 外皮脆 雞肉嫩份量大2-3人 多啲人可以叫多幾款口味互相share!!-🧀 鐵板芝士泡菜炒飯 💰$128傳統韓式泡菜炒飯 但加上煎蛋、香濃的芝士再放在熱辣辣嘅鐵板 炒飯保持到香辣惹味-🍺 𝚂𝚘𝚖𝚎𝚛𝚜𝚋𝚢 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚁𝚒𝚝𝚊 💰$88食炸雞又點少得飲少少酒 呢杯賣相一流啦Somesby蘋果酒酒精濃度較低 加上酸甜清爽的沙冰有種解膩嘅感覺 即刻又可以食多兩伴炸雞啦-📍 銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓

• 𝙶𝚘𝚘𝚋𝚗𝚎 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 •
🐿

韓國過江龍 人氣韓式烤雞店 烤雞伴啤酒最正!!
銅鑼灣店餐廳位置一大賣點 係睇到靚靚維港海景🌃

估唔到連韓式餐廳都營造到浪漫氣氛🥰
餐廳主打唔同口味烤雞 有有骨同無骨選擇
口味種類都算多 有乾身烤雞 亦有落醬嘅烤雞
🍯 蜜糖咖哩脆烤雞 💰$215

蜜糖脆烤雞未免過於平淡 於是就試下加咖哩
咖喱香味辣辣地 中和蜂蜜嘅甜度 醬料入味
烤雞都做到大眾水平 外皮脆 雞肉嫩
份量大2-3人 多啲人可以叫多幾款口味互相share!!
🧀 鐵板芝士泡菜炒飯 💰$128

傳統韓式泡菜炒飯 但加上煎蛋、香濃的芝士
再放在熱辣辣嘅鐵板 炒飯保持到香辣惹味

🍺 𝚂𝚘𝚖𝚎𝚛𝚜𝚋𝚢 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚁𝚒𝚝𝚊 💰$88

炸雞又點少得飲少少酒 呢杯賣相一流啦
Somesby蘋果酒酒精濃度較低 加上酸甜清爽的沙冰
有種解膩嘅感覺 即刻又可以食多兩伴炸雞
📍 銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓
2022-08-24 69 views
✨UFO芝士火鍋中間係芝士鍋 外圍有成16件烤雞睇賣相都知係邪惡度爆燈😈芝士鍋用上三款芝士 包括瑪蘇里拉芝士 車打芝士同Grana Padano芝士芝士煮熔後拉絲力極強 捲住烤雞食 芝味十足烤雞可以喺六款當中揀兩款口味 每款各八件今次揀咗三重芝士烤雞 蜜糖香滑烤雞三重芝士烤雞 表面灑左芝士粉 皮夠香脆 肉質嫩滑 帶有芝士香 蜜糖香滑烤雞 外皮烤得焦脆 肉質鮮嫩 肉汁豐富 味道香香甜甜蜜香味十足兩款無骨烤雞都相當出色 啖啖肉之選芝士控同食肉獸記得唔好錯過份量十足 三至四人分享都冇問題✨卡邦尼炒年糕表面灑上芝士粉 令香氣味道更豐富卡邦尼汁 稀稠度適中奶香味突出 年糕軟糯煙韌 意粉夠爽滑 煙肉鹹香唔油膩 呢個配搭真係好難唔好食✨鯊魚之淚賣相打卡一流可以揀有酒精或冇酒精今次揀咗冇酒精 檸檬配桃加沙冰配搭味道少少偏甜 飲落幾清爽解渴 食物唔錯 份量足環境唔錯 座位闊落 窗邊座位有唔錯嘅景觀服務可以價錢可以
✨UFO芝士火鍋

環境唔錯 座位闊落
窗邊座位有唔錯嘅景觀
服務可以價錢可以
2022-08-23 60 views
UFO 芝士火鍋 (無骨) : 有3種芝士溶化🧀 可以見證溶化嘅過程😆 UFO上有無骨烤雞 非常嫩滑 皮亦非常脆✨ 揀咗甜辣烤雞+蜜糖香滑烤雞! 蜜糖味非常香 而且唔係好甜 大人小朋友都適合😋 個人鍾意烤雞多啲 唔會覺得好油膩,而且又做到皮脆肉嫩嘅效果☺️ 如果想減肥嘅人士 可以再揀原味烤雞! . 🥗地中海檸檬沙律 $128 : 有鮮蝦 西柚 葡萄乾 杏仁 等,啱食完濃味烤雞清一清!

2022-08-23 59 views
訪完再訪既韓國烤雞店。每次食韓國菜都會諗起佢,佢同平時既炸雞唔一樣,係用炸既方式,令到d雞外皮好脆。絕對唔係成口炸粉,亦冇油膩感。呢個都係我咁中意黎食既原因之一。銅鑼灣呢間分店最正係個夜景,餐廳既大玻璃,令到坐邊個位都望到大夜景,居高臨下,好舒服。野食方面烤雞唔少得,我地叫左蜜糖蒜香烤雞,全隻有骨,雖然食既時候冇骨係方便d,但餐廳有哂手套、濕紙巾,我就揀有骨啦~ 用手食先係最正!蜜糖好香、雞皮好脆、仲有好多我大愛既乾蒜片(有冇得淨嗌一碟蒜片🤭),肉質嫩滑唔油,食過咁多隻味,蜜糖都係我至愛。地中海檸檬沙律想食d菜清新一下,叫左呢個沙律,4人一齊分都得,菜係非常新鮮,好中意佢有d生果,酸酸甜甜非常開胃芒果特飲另外呢杯特飲都幾大杯,最尾差d飲唔哂

地中海檸檬沙律

芒果特飲
另外呢杯特飲都幾大杯,最尾差d飲唔哂
  • 蜜糖蒜香烤雞
2022-08-21 1359 views
韓劇迷友人的聚會 ᴀɢᴀɪɴ 當然要選很久沒吃的韓料這次來到了銅鑼灣 ᴠ ᴘᴏɪɴᴛ 的 ɢᴏᴏʙɴᴇ記得剛開幕時有到訪一次這次再來 還是被高樓層開楊景觀震攝餐廳面積佔全層 三邊都有窗邊位 其中一邊座位是可以看海景的不過當天那排座位都被預訂了 餐牌多樣化了許多 炸雞烤雞款式目不瑕給傳統韓料像炒年糕 部隊鍋 煎餅都有潮一點的玫瑰醬年糕 芝士火鍋拼盤也能找到 每樣都想嘗 但跟友人都是小鳥胃就點了兩款過一下癮𓋪 黃金脆烤雞炸雞烤雞款都是即點即製 準備時間會比較長一上桌超級大一份 而且伴有懷念的醃蘿蔔 這款的外皮烤得很酥脆 但不會像炸雞一樣上火每一塊都保持 ᴊᴜɪᴄʏ 的肉汁 肉質不粗糙用上咖哩粉炮製的烤雞完全不嗆辣之餘 又帶有一點惹味適合不能吃辣 又不想吃原味炸雞的人𓋪 卡邦尼炒年糕卡邦尼跟炒年糕是個永恆不敗的組合奶油十分濃郁 配上鹹香的煙肉超級煙軔的年糕 中間還有意大利麵ᴛᴏᴘᴘɪɴɢ 再灑上 ɢʀᴀɴᴀ ᴘᴀᴅᴀɴᴏ 芝士真的涮嘴又好吃 吃到中後段會有點膩建議跟友人一起分享ɢᴏᴏʙɴᴇ 的烤雞炸雞總是一如既往地高質教人回想起韓國旅行的炸雞宵夜而且 ɢᴏᴏʙɴᴇ 每道菜的份量都很大比較適合
韓劇迷友人的聚會 ᴀɢᴀɪɴ

比較適合三至四人聚會一起分享
我們吃到最後把一半烤雞外帶了
2022-08-16
2022-08-21 38 views
Amazing Korean fried chicken. Must try restaurant. Service is good and fast with vibrant atmosphere. @goobne.hk Ordered 1. Shark blood Rita 2. Spicy toppokki 3. Goobne volcano and fruity soy garlic
2022-05-10
2022-08-21 1344 views
自從疫症後都冇搞過Party, 適逢今年生日正日又撞正紀念日, 好姊妹提議搞個mini-birthday party慶祝下。選址揀咗我至愛嘅韓國餐廳Goobne Chicken其中一間位於銅鑼灣Vpoint分店, 原因係全線分店價錢一樣, 唯獨銅鑼灣店景觀開揚, 仲要遠望到維港景色, 所以較早前已經預先book定間Party room,可以做deco影生日相。呢間Party room最多可以容納18人, 需要一星期前預訂, 分lunch同埋dinner時段, 有Minimum charge, 日間有自然光透入, 影相再靚d。因為同行其中一位朋友係素食者, 雖然主打烤雞嘅韓國餐廳, menu都有兩三款岩佢食~【凱撒沙律】HK$108(可以叫餐廳走煙肉碎) 不過素食朋友只係盡量將煙肉碎避走, 都可以食到。爽脆沙律菜, 加上雞蛋、蕃茄仔、脆麵包粒、芝士碎、沙律醬, 配搭清新。【芝加哥pizza】HK$188集齊五種芝士, 熱辣辣時可以拉起芝士絲, 加咗少少香辣醬, 香濃芝士味又有微微地辣, 配上厚身鬆脆餅邊, 邪惡啊!【蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷】HK$128雞蛋卷充滿香甜蛋汁, 面層加咗大量蟹籽

【凱撒沙律】HK$108

凱撒沙律

【芝加哥pizza】HK$188

【蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷】HK$128
雞蛋卷充滿香甜蛋汁, 面層加咗大量蟹籽同千島醬, 切開雞蛋卷, 入面芝士仲係流心ga! 香滑口感配上軟綿芝士, 口感很match! 夾集埋蟹籽同千島醬, 多一點層次又惹味。
蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷

超推介呢款芝士火鍋, 芝士拉絲真係可以超誇張!
【UFO芝士火鍋HK$268
六選二口味, 揀咗蜜糖香滑烤雞、果味醬油蒜香烤雞
大量芝士碎放於鍋中, 兩款口味烤雞圍邊; 開著火爐將芝士熱熔, 輕易就拉到超長芝士瀑布, 超誇張!! 再將芝士卷住圍邊嘅炸雞, 入口軟綿芝士口感再食到烤雞, 陣陣奶酪芝士香; 蜜糖香滑烤雞表面平均有甜甜嘅蜜糖包住, 而果味醬油蒜香烤雞皮帶焦脆香口惹味, 兩款烤雞都好滑, 有肉汁, 就算唔沾芝士食, 烤雞味道已經好好食, 沾芝士食, 錦上添花。
UFO芝士火鍋

【砂鍋魚糕湯】HK$150
超多魚糕、魚蛋, 好足料, 而且入味, 湯底鮮甜。
砂鍋魚糕湯

【鯊魚之淚】HK$88
係Goobne Chicken嘅signature drinks, 藍色鯨魚直插大大杯海藍色沙冰中, 賣相岩哂打卡! 可以自選無酒精, 味道很fresh, 飲落有陣陣檸檬同埋桃味。

【士多啤梨沙冰】HK$58

沙冰打得幼細, 士多啤梨味清甜, 飲到最後一啖味道都冇轉淡。
士多啤梨沙冰
砂鍋魚糕湯
士多啤梨沙冰
  • 鯊魚之淚
2022-08-19 51 views
韓國烤鷄店🍗🍖 Goobne Chicken.我一直以為韓國餐廳係出名食炸鷄🍗🍗而原來烤鷄都好好味,仲要無咁油,加上不同sauce , 係美味嘅享受💖💖Goobne Chicken .Half Half 甜辣烤鷄 🌶+ 果味醬油蒜香烤雞🧄🍗貪心嘅我一定係叫半半,一次過享受2 種不同的口味😋😋不過半半就只可以叫有骨,反而如果只選擇一種味道係可以選擇有骨同無骨🦴🦴 甜辣烤鷄係must order item, 吾係好辣不過好惹味🌶🌶, 而果味醬油蒜香烤雞🧄🧄反而個醬油味好特別💖💖如果配啤酒會更好🍻🍻.炸醬炒年糕 🍳好少韓國餐廳有炸醬炒年糕通常都係炸醬麵🍜🍜佢個炸醬年糕係有埋面同埋魚糕 🍢🍢係韓國嘅味道啊💖.鯊魚之淚🦈💧打卡必叫嘅Drinks, 藍色配上鯊魚造型,超級可愛💖💖可以選擇有酒精無酒精🍸, 甜甜凍凍的配辣烤鷄可以中和一下個辣😊.西柚沙冰🍸🧊🍊朋友叫西柚沙冰🧊酸酸甜甜好適合夏天 😊.仲要餐廳個view 其實好靚㗎💖💖💖可以睇到靚靚日落🌆🌆.
韓國烤鷄店🍗🍖 Goobne Chicken

西柚沙冰🍸🧊🍊
朋友叫西柚沙冰🧊酸酸甜甜好適合夏天 😊

仲要餐廳個view 其實好靚㗎💖💖💖可以睇到靚靚日落🌆🌆

2022-08-15 91 views
結束了一天辛苦的工作,一定要好好慰勞自己!為食又貪心嘅我今次選擇嚟呢度食烤雞,原因係有得雙拼!一次滿足我幾個願望!呢度環境都好唔錯!裝修好新淨之餘,樓層都好高,好適合同朋友一齊談心食好西!呢間餐廳的烤雞有多款口味,有如原味、韓式BBQ醬、甜辣、果味蒜香、黑椒、三重芝士等等!今次選擇烤雞,因店家強調不經油炸,反而用烤嘅方法令雞肉香脆。蜜糖香滑烤雞烤雞的香脆表面沾上一層香甜的蜜糖,再配合酸辣的芥末,口感同味道都好過癮!韓式BBQ醬煙燻烤雞唔食辣嘅大家一定要試吓呢一款。用傳統韓式barbecue sauce醃製的烤雞,帶BBQ醬的香甜味,加上煙燻香,好地道又惹味嘅烤雞!韓式蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷蛋卷上鋪滿蟹籽沙律醬,內裡夾住芝士,口感都幾creamy ,雖然睇落好heavy,但居然不會膩!不錯!

蜜糖香滑烤雞

韓式BBQ醬煙燻烤雞

韓式蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷
蛋卷上鋪滿蟹籽沙律醬,
內裡夾住芝士,口感都幾creamy ,
雖然睇落好heavy,但居然不會膩!不錯!

2022-08-15 56 views
除咗炸雞之外,如果想食韓國菜,相信烤雞都不錯的選擇,比較健康之餘亦不失風味!銅鑼灣這家烤雞店goobne chicken ,在本港分店多多,口味多元,質素亦相當不俗。各個分店之中,環境方面以銅鑼灣分店最為有格調,景觀開揚,坐緊窗邊有種居高臨下的感覺,嘆烤雞一流。🌸Honey Mellow Chicken +Korean BBQ Chicken 雙拼蜜糖烤雞一如既往出色,外脆內嫩,幾Juicy,蜜糖芥末味道都幾突出;韓式BBQ醬煙燻烤雞,甜味幾突出,唔會太過鹹! 🌸Carbonara Tteokbokki 自從之前試過呢一間的卡邦尼炒年糕一隻念念不忘~有驚喜喎!芝士味道不會太濃烈,加白汁、煙肉、蛋黃,醬汁濃澀,炒年糕煮得好腍軟,同卡邦尼汁勁夾!🌸 Kimchi Fried Rice with Cheese鐵板芝士泡菜炒飯!芝士迷必點!一端上炒飯,濃烈芝士味即湧出!拉絲力強勁!泡菜微辣再加上紫菜,蛋香濃郁,正

韓式BBQ醬煙燻烤雞,甜味幾突出,唔會太過鹹!

🌸Carbonara Tteokbokki
自從之前試過呢一間的卡邦尼炒年糕

鐵板芝士泡菜炒飯!芝士迷必點!
一端上炒飯,濃烈芝士味即湧出!
拉絲力強勁!泡菜微辣再加上紫菜,
蛋香濃郁,正
2022-08-14 84 views
最近睇韓劇《社內相親》,見到主角屋企經營Goobne ,睇睇吓都想食🙈不能睇小植入式廣告嘅威力🤣 咁啱朋友就提議去Goobne飯聚,好開心🥳 銅鑼灣分店窗邊位有海景,景觀不錯👍🏾🛸UFO芝士火煱無骨烤雞($268)依然係最愛,揀咗醬油蒜香同蜜糖味,雞肉非常滑嫩❤️點多款蜜糖咖喱脆烤雞($215)比較吓,烤雞表面灑上香口杏仁,帶有咖喱香氣,但咖喱味道好淡,雞肉亦不及UFO烤雞般滑嫩。UFO烤雞依然會係首選👍🏾鐵板海鮮煎餅($118)煎得香口,配上醬汁更滋味,欣賞😋食韓式烤雞點少得啤酒🍻啤酒買二送一,泡泡多到漏🤣最後仲有甜品送,好盡興😆
UFO芝士火煱無骨烤雞

蜜糖咖喱脆烤雞

鐵板海鮮煎餅

鐵板海鮮煎餅($118)煎得香口,配上醬汁更滋味,欣賞😋

食韓式烤雞點少得啤酒🍻啤酒買二送一,泡泡多到漏🤣

最後仲有甜品送,好盡興😆
2022-06-03
UFO芝士火煱無骨烤雞
鐵板海鮮煎餅
  • UFO芝士火鍋
2022-08-11 68 views
今晚早食 唔係好肚餓2個人叫左杯鯊魚之淚再加個蜜糖+bbq醬炸雞同好好味嘅雞蛋卷個雞蛋卷真係好正入面色左五餐肉同紫菜係可以encore之選炸雞就無預期咁好味 不過不失
今晚早食 唔係好肚餓

炸雞就無預期咁好味 不過不失

• 鯊魚之淚
  • 韓式雞蛋卷
2022-08-11 48 views
💕Goobne鐘意韓國菜嘅朋友相信對Goobne唔陌生,佢地以烤焗方式取代油炸,食到香脆嘅口感之餘又夠健康,銅鑼灣分店仲有靚景欣賞添🖼.🌈果味醬油蒜香烤雞 $205烤雞可以自選有骨定無骨,我地揀咗無骨嘅🍗烤雞外皮香脆,比起炸雞確實無咁熱氣,雞皮薄脆有油香,內裡嘅雞肉嫩滑juicy,熱辣辣食真心正,配埋醃蘿蔔,夠晒地道👍🏽.醬汁味道有甜味中有陣陣蒜香,唔會太油膩😋睇餐牌仲有蜜糖蒜香烤雞、芝士咖喱烤雞都好吸引,嚟多幾次都未試得晒😆呢度已經成為我食烤雞嘅首選❤️.🌈卡邦尼炒年糕 $145年糕遇上卡邦尼🧀醬汁煮得creamy滿滿芝士香,意粉超入味又掛汁,煙韌年糕同芝士都好夾,一款醬汁食到兩種唔同口感
💕Goobne

🌈果味醬油蒜香烤雞 $205