2024-04-09 85 views
朋友這天剛剛去完旅行,所以我約了她交收手信,順便一齊吃飯。我們點的主食是豬軟骨蛋包飯及好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲。豬軟骨蛋包飯份量十足!我喜歡吃豬軟骨,所以這堆成一座小山的豬軟骨,使我很滿足!這裡的豬軟骨燜煮得很入味,但沒有燉煮成啫喱狀,所以軟骨質感還是爽脆的。蛋包飯的雞蛋很細滑,配搭著番茄醬汁,絕對是下飯菜!好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲炒得很乾爽,口感亦很彈牙。配搭蒜頭,味道真的很惹味!雖然我覺得香蒜粉絲味道上配搭蝦子或龍蝦都是很好吃的,但只有配搭著矜貴的龍蝦,才能配上「好日子」的名號吧!我們還品嚐了蜜糖芥末雞翼。雞翼炸得很香脆,味道甜甜的,帶一點點辣,加上是單骨的,吃起來既美味又方便。最後,我的飲品是非一般檸檬烏龍茶沙冰。這是一個冰冰涼涼、清清爽爽的飲品,很適合一邊聊天,一邊慢慢享用!
朋友這天剛剛去完旅行,所以我約了她交收手信,順便一齊吃飯。
我們點的主食是豬軟骨蛋包飯及好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲。
2024-04-05 71 views
同爸爸出開尖沙咀食野見到個鋪名咁得意去試一試☺️入面裝横好有特色,有d 歐美風格既感覺.🦀黃金軟殼蟹忌廉意粉金黃色既軟殼蟹食落脆卜卜, 夠哂惹味😍意粉仲好彈牙配埋忌廉夠哂濃郁👍🏻🐷古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)🐽黑毛豬烤得啱啱好,食落口有種入口即溶既感覺,外脆內軟👍🏻擺上枱已經有好香烤豬味,配埋佢個醬汁,超夾❤️😪又係黑松露野菌比薩...好悶呀我同爸爸都勁鐘意食😋咬落去黑松露味散發晒出嚟,非常濃郁😍而且pizza 雖然係薄批🍕但口感仍然同市面上食到既好唔同😃🐔記住,期望愈大,失望愈大...雞翼(🍯蜜糖芥末)雞翼有三款口味選擇,我地簡左🍯蜜糖芥末,單骨雞翼,本身已經有小小辣.配埋蜜糖芥末醬😍🍺像極了愛情本地生產嘅啤酒,第一啖飲落口有少少苦澀味,但落左肚之後果陣味又幾過癮🍑德國水蜜桃花茶一放上枱就已經聞到好香既水蜜桃味散發出嚟,飲落真係好大陣蜜桃茶味😋份量仲要幾多👍🏻
同爸爸出開尖沙咀食野
見到個鋪名咁得意去試一試☺️

入面裝横好有特色,有d 歐美風格既感覺.

🦀黃金軟殼蟹忌廉意粉

🐷古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)

😪又係黑松露野菌比薩...好悶呀

🐔記住,期望愈大,失望愈大...雞翼(🍯蜜糖芥末)

🍺像極了愛情

🍑德國水蜜桃花茶
2024-04-05 73 views
復活節假的第一天決定遊尖沙咀,來到了位於尖沙咀的GoodDay BadDay MamaDay餐廳,GOOD DAY BAD DAY 玩味原素無處不在,倒轉的招牌、搞笑的愛恩斯坦,未食已經可以先打卡一翻!Mango Lime Sorbet,$90這道雪葩給人一種清新的感覺,酸甜的芒果和青檸的結合,帶來了一股陣陣的清涼感。每一口都充滿了芒果的香氣,讓人彷彿置身於熱帶的海灘上。這碗雪葩不僅口感順滑,而且甜度適中。Avocado Frappe,$56將新鮮的牛油果搭配冰塊和牛奶混合而成,味道十分濃郁。牛油果的豐富口感和淡淡的奶香完美融合,清涼的口感瞬間在口中散開。這杯冰沙不僅解渴,還能給人帶來一份濃濃的幸福感。Hibiscus Tea with Citron,$56淡淡的洛神花香和柚子的酸甜味道相互融合,清新宜人。茶飲的口感柔和。Oyster Tomatoes Sauce Fettuccine,$128這道意粉散發著迷人的番茄香氣,醬汁濃郁而不膩,鮮炸牡蠣的鮮美與番茄的酸甜相得益彰。意大利寬麵煮得剛好彈牙,令人食指大動!Avocado Crab Salted Egg Pizza,$145牛油果

Mango Lime Sorbet,$90

Avocado Frappe,$56

Hibiscus Tea with Citron,$56

牛油果的鮮嫩與蟹肉的鮮甜出奇地夾,咸香氣彌漫其中,口感豐富多樣。薄脆的餅皮搭配上這濃郁的配料,薄脆pizza皮香脆可口。

French Fries(芝士),$69
炸得金黃酥脆,外層酥脆的口感包裹著內部軟綿的馬鈴薯,配上濃郁芝士粉,食唔停口!

GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
2024-04-02
$150 (Lunch)
2024-04-02 89 views
之前已經食過幾次mamaday,質素一直都保持水準,於是又去多次尖沙咀分店~❥有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145呢個意粉每次食都必叫已經encore左無數次佢嘅蟹膏味好濃郁而且好多可以裹滿住每一條意粉而且仲有蟹籽增加口感❥美利堅合眾國草飼牛扒 $168牛扒煎得啱啱好食落軟身,而且牛味幾重佢嘅油脂唔算太多所以食落唔會膩半碟仲有兩塊大蝦片、沙律仲有胡麻醬烏冬❥紐約芝士蛋糕 $68蛋糕好軟身芝士味濃郁如果本身鍾意食芝士蛋糕記得叫❥蜜糖芥末雞翼 $78雞翼炸得好香脆單字雞翼食落好方便而且芥末醬好惹味❥豆腐奧利奧沙冰 $58感覺係嗜甜之選食都好多Oreo碎碎不過豆腐味食落會冇咁甜膩❥益利多柚子沙冰 $59相對奧利奧沙冰呢個比較清新口感較輕盈

❥有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $145

呢個意粉每次食都必叫
已經encore左無數次
佢嘅蟹膏味好濃郁而且好多
可以裹滿住每一條意粉
而且仲有蟹籽增加口感

❥美利堅合眾國草飼牛扒 $168

牛扒煎得啱啱好
食落軟身,而且牛味幾重
佢嘅油脂唔算太多
所以食落唔會膩
半碟仲有兩塊大蝦片、沙律
仲有胡麻醬烏冬

❥益利多柚子沙冰 $59

相對奧利奧沙冰呢個比較清新
口感較輕盈
2024-04-01 59 views
玩味十足的一間店 裝修好特別好有藝術感 而且牆上面貼圖好有趣菜式選擇多 菜式名稱亦好搞笑 好貼地仲要好多打卡位 真係好適合打卡不過唯一缺點係 店內比較嘈吵傾計都要大聲啲🤣點解個個都叫軟殼蟹比薩架 ($138)薄餅底薄又脆 加蟹柳 軟殼蟹同菠蘿好足料軟殼蟹大大隻又唔會太油 炸得啱啱好!千島醬底真係特別惹味 成個配搭勁滋味求其是但乜都炸d啦 ($98)炸蠔 | 炸蝦 | 炸魚 | 薯條 份量真係好多雖然正常發揮 不過夠哂抵食啦 乜都有啲真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵($124)其實係勁有驚喜 黑松露醬汁一啲都唔少勁香濃入味又Creamy 扁麵亦相當掛汁 啖啖都充滿住黑松露味 中意黑松露必點🤤你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?($56)夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 ($56)
玩味十足的一間店 裝修好特別
好有藝術感 而且牆上面貼圖好有趣
菜式選擇多 菜式名稱亦好搞笑 好貼地
仲要好多打卡位 真係好適合打卡
不過唯一缺點係 店內比較嘈吵
傾計都要大聲啲🤣

點解個個都叫軟殼蟹比薩架 ($138)
薄餅底薄又脆 加蟹柳 軟殼蟹同菠蘿好足料
軟殼蟹大大隻又唔會太油 炸得啱啱好!
千島醬底真係特別惹味 成個配搭勁滋味
點解個個都叫軟殼蟹比薩架

求其是但乜都炸d啦 ($98)
炸蠔 | 炸蝦 | 炸魚 | 薯條 份量真係好多
雖然正常發揮 不過夠哂抵食啦 乜都有啲
求其是但乜都炸d啦

真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵($124)
其實係勁有驚喜 黑松露醬汁一啲都唔少
勁香濃入味又Creamy 扁麵亦相當掛汁
啖啖都充滿住黑松露味 中意黑松露必點🤤
真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵

你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?($56)
夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 ($56)
你今日飲左益力多柚子沙冰未啊?
夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰
點解個個都叫軟殼蟹比薩架
真心冇乜驚喜大啡菇黑松露意大利扁麵
2024-03-31 49 views
天氣終於轉好,於是便和太太外出chill下。選擇了這間西餐,位於樓上,餐廳寬敞,裝修別緻,給人放鬆的感覺。蜜糖芥末雞翼叫了兩杯咖啡,餐具非常別緻,再加上藝術般的拉花圖案,看着就令人興奮。小食叫了芥末雞翼,單骨的,吃落很方便。本身雞翼都入味,再配上蜜糖芥茉醬,味道更有層次。有蟹go又有蟹肉蟹蟹面賣相非常吸引,兩隻蟹鉗連著兩舊蟹肉,吃落非常方便,加上又有幾條蟹柳點綴,望落全是蟹肉一樣。加上面頭鋪滿唔魚子,色彩非常豐富。熟成肉眼牛扒賣相非常吸引,牛肉嫩滑,而且很香。薯蓉充滿牛油味,吃落又香又滑。加上煎餅充滿木瓜清甜味,整體配搭一流。

有蟹go又有蟹肉蟹蟹面

熟成肉眼牛扒
位於尖沙咀嘅❣︎GoodDay BadDay MamaDay❣︎係一間超有特色嘅Cafe,店內有好多國際巨星嘅相,每幅牆都有特別嘅設計,餐牌嘅野食名都好有諗頭👍🏻玩味十足。❣︎北海道蠔仔拿破崙意粉❣︎$128白色大碟印有店名黑色字樣,再配埋蕃茄意粉,超吸晴😍未食已經超開胃👍🏻扁意粉沾滿晒濃郁嘅蕃茄汁😋炸蠔夠鮮味。❣︎蒲燒鰻魚蛋包飯(半條)❣︎$128滑蛋味道香濃口感非常綿滑🤤再配上肥美嘅鰻魚,超滋味飽肚。❣︎黑過墨汁三文魚比薩❣︎$138餅底超薄超香脆🤤配上厚切嘅三文魚同墨魚汁👍🏻香口惹味。❣︎夠薑蜂蜜菊花茶❣︎$56用一套優雅綠色嘅茶具上😍淡雅嘅菊花香氣再加上蜂蜜嘅香甜👍🏻可以滋潤一下。❣︎夏日熱辣辣降溫椰子沙冰❣︎$56濃郁嘅椰子香,帶點碎冰口感,再配上海鹽雪糕😋冰爽清涼,夠晒消暑。

❣︎北海道蠔仔拿破崙意粉❣︎$128

❣︎蒲燒鰻魚蛋包飯(半條)❣︎$128
滑蛋味道香濃口感非常綿滑🤤再配上肥美嘅鰻魚,超滋味飽肚。

❣︎黑過墨汁三文魚比薩❣︎$138
餅底超薄超香脆🤤配上厚切嘅三文魚同墨魚汁👍🏻香口惹味。

❣︎夠薑蜂蜜菊花茶❣︎$56

❣︎夏日熱辣辣降溫椰子沙冰❣︎$56
2024-03-25
$278 (Tea)
  • 夠薑蜂蜜菊花茶
2024-03-23 83 views
GoodDay BadDay MaMaDayMamaDay旗下一間玩味十足嘅cafe,之前試過另一分店OMG MamaDay覺得食物水準唔錯,所以今次試埋呢間比較一下🤍裝修方面兩間分別唔算大,都係以復古為主,而且佈置好有創意同藝術感!菜式方面,每一道菜都以玩味攪笑命名,唸住呢d風格嘅餐廳抱住食物質素會唔太高,但試過之後反而欣賞佢地嘅大膽創新,絕對唔係「Mamaday」!- 有蟹Go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵有蟹膏、蟹籽、蟹鉗、蟹柳,份量好大而且個意粉偏乾身好彈牙- 點解個個都叫軟殼蟹比薩架?薄餅底係用薯蓉做,加上蟹柳、軟殼蟹同菠蘿勁足料,加上千島醬好惹味,呢個兩個人好努力食都食唔晒🥹- 求其是但乜都炸d啦炸物有炸蠔、炸蝦、炸魚同薯條,正常發揮,不過好大兜夠抵食- 小小獨特汽泡dry啡原本係espresso 加雪碧,我地轉左tonic- 豆腐豆腐豆腐咖啡呢個超推介,豆腐同咖啡嘅組合一試難忘!- 茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜賣相夠靚,脆餅底嘅芒果青檸雪葩,消滯💯❗️Total $601
GoodDay BadDay MaMaDay

- 有蟹Go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵
有蟹膏、蟹籽、蟹鉗、蟹柳,份量好大而且個意粉偏乾身好彈牙

- 點解個個都叫軟殼蟹比薩架?

- 求其是但乜都炸d啦
炸物有炸蠔、炸蝦、炸魚同薯條,正常發揮,不過好大兜夠抵食

- 小小獨特汽泡dry啡
原本係espresso 加雪碧,我地轉左tonic
- 豆腐豆腐豆腐咖啡
呢個超推介,豆腐同咖啡嘅組合一試難忘!

- 茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜
賣相夠靚,脆餅底嘅芒果青檸雪葩,消滯💯❗️

Total $601

2024-03-22 38 views
*/去到尖沙咀,俾間餐廳名吸引左入去🤭🤭餐廳環境:呢度原來分開兩間,吾同大廈有兩間,然後其中一間有兩層,岩岩好GoodDay BadDay MamaDay😂😂 入面設計幾特別,好有藝術氣息😆😆都好多座位,我哋星期日黎食,都好多人😂😂😂食物方面:🍝北海道蠔仔拿破崙意粉啲蠔炸完好香口,而且好大隻,加埋意粉吾會太淋,份量岩岩好,可以一個人食哂😂😂😂🫕芝士牛扒火鍋呢個芝士火鍋必點😆😆😆太正,第一次咁樣食牛扒🥩食落好好食😋😋😋而且又有其他配菜,包括薯片、蝦、麵包粒、西蘭花,我哋3個人食先食得哂😂😂好抵食🦴芝士粉雞翼我哋本身以為吾辣,點知原來好辣架😆😆都炸得幾好食🫶🏻🫶🏻🥛我黑芝麻你個奶個名夠哂特別,飲落好似芝麻奶咁,吾會太甜,小朋友都岩飲😋😋😋GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
去到尖沙咀,俾間餐廳名吸引左入去🤭🤭

餐廳環境:
都好多座位,我哋星期日黎食,都好多人😂😂😂

食物方面:
🍝北海道蠔仔拿破崙意粉

🫕芝士牛扒火鍋

🦴芝士粉雞翼
我哋本身以為吾辣,點知原來好辣架😆😆都炸得幾好食🫶🏻🫶🏻

🥛我黑芝麻你個奶

GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
  • 我黑芝麻你個奶
玩味十足店子,滿滿打卡驚喜。店子是第一次到訪,食物水準好,棒又係黑松露比薩批上有滿滿松露香,脆口美味, 薄批脆卜卜,芝士亦有香濃味。黃金軟殼蟹忌廉意粉人氣黃金咸旦醬獎勵自己!炸至金黃香脆可口,滿肉汁,軟殼蟹味道鮮甜肉嫩滑。不得了! 因為用上黃金咸旦醬, 是非常香口。豐富味道喔,軟殼蟹,肉質肥美彈牙, 連同鮮味咸旦一同享用,細滑之醬香白酒忌廉藍青口配白酒青口味道鮮甜肉嫩滑。零失敗之味,白酒忌廉煮青口。洋蔥香口,牛油之香濃,肉質鮮熱情果芝士旦糕變身為芝士旦糕,熱情果醬香甜!除了芝士香濃與熱情果醬外,餅底很棒。
玩味十足店子,滿滿打卡驚喜。

店子是第一次到訪,食物水準好,棒

又係黑松露比薩
批上有滿滿松露香,脆口美味, 薄批脆卜卜,芝士亦有香濃味。
黑松露比薩

黃金軟殼蟹意粉
青口
熱情果芝士蛋糕
1K
星期六約約bff到尖沙咀睇戲吃飯,地點鎖定了GoodDay BadDay MamaDay,就是愛其食物選擇多,價錢親民,而且味道不錯。餐廳裝修設計及餐牌都非常盞鬼,餸菜名稱更玩味十足。求其是但乜都炸啲啦隨機來了4款炸物,包括天婦羅炸蝦、炸魚塊、薯條及雞翼。當中我較喜歡炸雞翼,外層酥脆,內層嫩滑;其次就是吉列蝦同樣炸得酥香,蝦肉亦夠彈牙。黑過墨汁三文魚比薩墨魚汁與芝士的配搭非常創新,pizza表面則舖上嫩滑的三文魚片,入口有豐富魚油脂味,與香脆餅底形成強烈對比。鵝肝槓上肝菌飯講十次推介!鵝肝非常大塊,煎香後外層微脆,入口有滿滿的油潤感,味道甘香,而肝菌飯的味道亦非常好,基本上每粒飯粒都掛上忌廉汁,入口有濃郁菌香。豆腐豆腐咖啡及香蕉朱古力奶昔豆腐雪糕軟滑得來又充滿豆香,與咖啡的味道超搭;奶昔口感滑溜,濃稠適中,朱古力味突出,電甜度源自香蕉本身,感覺健康。

餐廳裝修設計及餐牌都非常盞鬼,餸菜名稱更玩味十足。

求其是但乜都炸啲啦

黑過墨汁三文魚比薩

鵝肝槓上肝菌飯講十次

豆腐豆腐咖啡及香蕉朱古力奶昔

2024-03-18 34 views
店內設計玩味十足,色彩繽紛相當吸引目光,周圍都係打卡位擺放不少玩具模型同牆身鋪滿海報環境闊落且有兩層,好啱同朋友會嚟聚會而菜式名都古靈精怪好搞鬼🤪✾ 英國熟成28天肉眼 $268牛扒表面煎至微微焦香,肉質呈粉嫩色澤經過28日乾式熟成處理,令牛肉天然酵素自然分解入口軟腍牛味濃厚,肉汁豐富配搭香甜南瓜薯餅同新鮮沙律✾ 污槽大大條魷魚墨汁扁麵 $158每條扁麵都沾滿黑漆漆墨汁,食完個咀都烏卒卒入口綿滑且有咬口,啖啖充滿海鮮鹹香大大隻魷魚筒用黑椒燒香,鮮香彈牙魷魚鬚則炸得酥脆,不同做法帶出不同口感✾ 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 $68有三散口味揀,肥妹揀咗微辣原味雞翼即炸起,熱辣辣冒著煙表面鋪滿芝麻,肉質嫩滑多汁✾ 平凡到無得再平凡嘅炸洋蔥圈 $69炸洋蔥圈外脆內軟,且帶洋蔥甜味加埋蛋黃醬更惹味,食唔停口✾ Sangria $98呢款係西班牙傳統特色飲品橙汁與紅酒形成漸層且加入不同水果酒味唔會太強烈易入口,清爽富果香✾ 嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰 $56啖啖Oreo味中帶點豆香味道唔會太甜,入口幼滑冰涼
店內設計玩味十足,色彩繽紛
相當吸引目光,周圍都係打卡位
擺放不少玩具模型同牆身鋪滿海報
環境闊落且有兩層,好啱同朋友會嚟聚會
而菜式名都古靈精怪好搞鬼🤪

✾ 英國熟成28天肉眼 $268
牛扒表面煎至微微焦香,肉質呈粉嫩色澤
經過28日乾式熟成處理,令牛肉天然酵素自然分解
入口軟腍牛味濃厚,肉汁豐富
配搭香甜南瓜薯餅同新鮮沙律

✾ 污槽大大條魷魚墨汁扁麵 $158
每條扁麵都沾滿黑漆漆墨汁,食完個咀都烏卒卒
入口綿滑且有咬口,啖啖充滿海鮮鹹香
大大隻魷魚筒用黑椒燒香,鮮香彈牙
魷魚鬚則炸得酥脆,不同做法帶出不同口感

✾ 記住,期望愈大,失望愈大⋯雞翼 $68
有三散口味揀,肥妹揀咗微辣原味
雞翼即炸起,熱辣辣冒著煙
表面鋪滿芝麻,肉質嫩滑多汁

✾ 平凡到無得再平凡嘅炸洋蔥圈 $69
炸洋蔥圈外脆內軟,且帶洋蔥甜味
加埋蛋黃醬更惹味,食唔停口

✾ Sangria $98
呢款係西班牙傳統特色飲品
橙汁與紅酒形成漸層且加入不同水果
酒味唔會太強烈易入口,清爽富果香
✾ 嗜甜之選豆腐奧利奧沙冰 $56
啖啖Oreo味中帶點豆香
味道唔會太甜,入口幼滑冰涼

這間人氣咖啡店位於尖沙咀嘉榮大廈,主打創新的西日融合菜,店內環境寬敞舒適,上至牆身下至餐碟設計均以趣怪搞鬼為主題,四周也是拍照好地方,適合約會或多人聚會。晚市時段設有二人套餐,單點餐牌亦有少許更新。古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) - $268大大塊連骨豬鞍架採用西班牙黑毛豬,豐富的油脂分佈平均帶淡淡橡果香,咬開流出濃濃的肉汁,塗滿香甜的蜜糖帶點微焦香,可蘸上法式芥末醬;煙韌彈牙的芝麻醬烏冬撒滿木魚絲,亦有新鮮翠綠的沙律菜及香脆蝦片。蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯 - $139蟹蓋釀滿經味噌調味的蟹膏蟹肉,更有原條香甜松葉蟹腳;粒粒分明飽滿的意大利飯吸滿了濃稠的龍蝦汁,亦有香菇、西蘭花及車厘茄等蔬菜。蜜糖芥末雞翼 - $69金黃酥脆的雞翼即叫即炸,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,淋上蜜糖芥末甜中帶辛。73.5%朱古力 - $48特濃朱古力連杯邊也塗上朱古力醬,幼滑細膩的忌廉泡沫,撒上朱古力碎,濃而不膩。熱情的沙漠 - $48清爽的焙茶有一股獨特香氣,清甜的熱情果很清香,更有粒粒熱情果籽。今日咩心情 - $70是日為朱古力芝士蛋糕,黑白層次分明,幼滑細膩的芝士及朱古力有著柔和的奶香,再淋上朱古力醬及粉末
晚市時段設有二人套餐,單點餐牌亦有少許更新。
古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚) - $268
熱情的沙漠 - $48
今日咩心情
今日咩心情
今日咩心情 - $70
是日為朱古力芝士蛋糕,黑白層次分明,幼滑細膩的芝士及朱古力有著柔和的奶香,再淋上朱古力醬及粉末,酥脆的餅底正好解膩。
芒果青檸雪芭
芒果青檸雪芭
芒果青檸雪芭 - $90
綿滑的雪葩採用純天然的青檸製成,有著清新的酸甜,幼滑得入口即化,再唧上青檸醬及糖霜,同樣有酥脆的餅底。
2024-03-12
Type of Meal
Dinner
2024-03-18 39 views
今日跟家人去尖沙咀GOODDAY BADDAY MAMADAY 度食嘢,近B1出口,很方便,入到餐廳,見到環境很有特色,每一個角落都有不同主題嘅打卡位,而且每張枱都有唔同特色,當日6點到去到,唔算多人,之後慢慢多咗好多人,幾乎滿座,好在我早啲去,唔係就無晒靚嘅打卡位。一睇餐單都好有特色,菜單鬼馬,睇完心情都靚啲!我叫咗「好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲」、「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」,西班牙特飲同薄荷青檸梳打。「好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲」龍蝦淡淡肉,香蒜混入粉絲中,好有蒜香味。「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」蒲燒鰻魚好好味,雞蛋足料,但飯稍為淋咗少少,整體👌🏻西班牙特飲入口舒服,而且幾好味,雖然較貴,但值得一試。薄荷青檸梳打本身已較味,但我仍愛篤吓啲薄荷葉同青檸,使其更入味。

「好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲」
龍蝦淡淡肉,香蒜混入粉絲中,好有蒜香味。

「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯」
蒲燒鰻魚好好味,雞蛋足料,但飯稍為淋咗少少,整體👌🏻

西班牙特飲
入口舒服,而且幾好味,雖然較貴,但值得一試。

薄荷青檸梳打
本身已較味,但我仍愛篤吓啲薄荷葉同青檸,使其更入味。
2024-03-15 22 views
今日係龍城買完野,就見到對面間餐廳好特別,餐牌內既食物名亦好特別,餐廳既裝修亦係走fusion風,好岩打咭,餐廳有兩層,座位都幾多。蠔梗係要炸香脆的炸皮包裹著軟嫩的生蠔,口感酥脆。蒲燒三文魚腩沙律三文魚腩非常肥美,燒到剛剛好熟,油脂滿瀉,魚肉非常嫩滑,沙律菜好新鮮。好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲龍蝦肉新鮮,非常彈牙,用香蒜炒得好入味,粉絲份量亦非常多。日式柚子芝士蛋糕芝士蛋糕綿密濕潤又香濃鬆軟,柚子味香濃。

蠔梗係要炸

香脆的炸皮包裹著軟嫩的生蠔,口感酥脆。

蒲燒三文魚腩沙律

好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲

龍蝦肉新鮮,非常彈牙,用香蒜炒得好入味,粉絲份量亦非常多。

日式柚子芝士蛋糕

芝士蛋糕綿密濕潤又香濃鬆軟,柚子味香濃。