2016-06-30 6722 views
與朋友相約銅鑼灣,晚飯時間又差不多了,上網搜尋到主打窩夫的Green Waffle Diner,反正想不到吃什麼就試一下。我們坐在最入的位置,弧形梳化,十分寬敞。餐牌除了窩夫外也有不少選擇,有輕食類亦有全日早餐等。我們不太餓,只點了印第安雞肉餡餅和煙燻雞肉雜菜沙律,淺嚐一下。第一印象以為印第安雞肉是辣的,因我不太吃得辣,所以都猶疑了一回才點這個。餡餅外皮是墨西哥酥皮,用皮薄餡靚來形容也不太過份。香而不辣加上厚厚的餡料,口感豐富,醬汁不會太濃,配淡味的外皮的確可以balance一下。伴碟的還有小丁方薯粒,另外餡餅亦可以沾酸忌廉吃,味道好夾。至於沙律,配料比我預計的多,香脆的麵包粒、雞肉粒加一片片的芝士(芝士都頗多的),更有口感,味道適中不乾身,開胃之選。另外叫了兩杯特飲:是日推介的snow white 及mood maker米白色的snow white有點像牛奶沙冰的味道,另外有一支小小的檸檬雪芭,口感頗幼滑,混在一起,味道清新。莓色的mood maker 主要是由多種水果混合而成,酸酸甜甜的,感覺消滯也不錯。下次多幾個朋友來,就可試試其他主食及主打的窩夫
我們坐在最入的位置,弧形梳化,十分寬敞。
餐牌除了窩夫外也有不少選擇
,有輕食類亦有全日早餐等。
第一印象以為印第安雞肉是辣的
,因我不太吃得辣,所以都猶疑了一回才點這個。
伴碟的還有小丁方薯粒,另外餡餅亦可以沾酸忌廉吃,味道好夾。

),更有口感,味道適中不乾身,開胃之選。
下次多幾個朋友來,就可試試其他主食及主打的窩夫
2016-06-28 271 views
食過佢地幾次既Waffle ,都甚為滿意。今次食下佢地其它主菜…秘製刨牛肉漢堡﹕餐牌寫係烤肉眼牛肉,以為點刨法,其實係打邊爐肥牛炒埋D洋蔥,唔似係肉眼…個包偏細,包比較鬆軟,唔係一般用既嘉頓貨。唔難食,但係唔好有期望。番茄乾雜菜扁意粉﹕碟頭大,番茄乾雜菜份量都夠,韌度適中,普普通通。下次都係食番Waffle 算!
下次都係食番Waffle 算!
2016-06-19
2016-06-23 318 views
與朋友看完電影,看到這半開放式的café,一心以為Green Waffle Diner只有窩夫可吃(或菜式有窩夫),看一下餐牌發現有不同的主食小食等 餐廳亦有供應全日早餐,多達十款的選擇。最後點了煙燻雞肉沙律和墨西哥酥餅先說一下沙律,配料不少,有車里茄、雞胸肉、麵包粒等,雞胸肉不是一片片,變為一粒粒,更有口感,感覺雞胸肉不”鞋”,麵包粒仍是脆脆的。最喜歡是那個汁,拌上沙律,酸甜度適中,頗開胃的。墨西哥酥餅,我們選的是雞肉餡料為主,酥餅餅皮很薄,相對下,餡料是超級多的。整個酥餅的味道很豐富,亦很厚實。伴碟的薯粒香口,我認為比平日的薯條更為滋味。 我們另外叫了兩杯飲品-snow white 及mood makermood maker 主要是藍莓、芒果、菠蘿等,味道清新,酸酸的可以幫助消化。snow white 是店員推介的特色飲品之一(其實朋友也不知道由什麼材料而成),都是smoothies 來的,口感頗幼滑。今次半輕食為主,希望下次可以再試賣相吸引的窩夫

最後點了煙燻雞肉沙律和墨西哥酥餅

今次半輕食為主,希望下次可以再試賣相吸引的窩夫
2016-06-22 5179 views
昨日相約好耐無見嘅朋友食飯, 揀咗Green waffle Diner. 第ㄧ次嘗試, 大約8點鐘到步, 店員友善安排座位, 簡單介紹ㄧ下menu. 餐廳有部分座位為bar枱設計, 幾有特色. 我同朋友都係芝士薯仔fans, 見到餐廳menu真係心心眼. 識飲識食嘅我哋當然要試下新嘢. 見到menu有ㄧ個叫“薯粒鑊仔”好似幾特别, 二話不説就order 咗.食物ㄧ送到,我同朋友都wow咗ㄧ聲. 真係好吸引有牛肉粒, 煙肉, 香腸, 2隻水煮蛋, 炸薯粒再加上香濃車打芝士新鮮焗制而成.口感豐富另外亦點了ㄧ份set dinner. ㄧ份set dinner 包括ㄧ個前菜、主菜、甜品同飲品, 十分豐盛. 主菜野菌波菜千層麵份量十足, 估唔到原來採用蔬菜比ㄧ般免治肉碎更好味, 亦較健康.下次約朋友食飯又多咗ㄧ個好地方.

餐廳有部分座位為bar枱設計, 幾有特色.
我同朋友都係芝士薯仔fans
, 見到餐廳menu真係心心眼
識飲識食嘅我哋當然要試下新嘢
食物ㄧ送到,我同朋友都wow咗ㄧ聲. 真係好吸引
新鮮焗制而成.

Type of Meal
Dinner
  • 多寶鑊仔薯粒
2016-06-22 1544 views
是日下午放假,先要做藍光美白牙齒及晚上有上香薰油課程,中段時間就來個early dinner。6時來到,是豪氣包場,以往7時多已需要等位,不過我入座後也有幾檯客人進來。夏日炎炎少不了點沙冰飲品,我這杯是Jumping Jack $40,由香蕉、碎杏仁、玉桂及豆奶打成,呷一口是濃郁香蕉味,質感是豆奶的香滑,還有聞到陣陣的玉桂香味,味道一流!炸窩夫雞腿早餐 $95嘩好大碟,一個人品嚐真在很豐富。因為一個人的關係,只好點一碟,就選了必食的窩夫、炸薯粒,炸薯粒確是美味,熱騰騰的,相當香脆又不油膩,配茄汁一流。Waffle 外脆內軟,顏色金黃,單吃味道已很不錯。喜歡有些空氣感而不是厚實實的質感。再邪惡一點就是搽上牛油,再淋上楓糖漿。窩夫有香濃牛油味、楓糖漿變得更香濃、軟腍,味道更甜更濃,相當令人回味。而2隻巨型的炸雞脾,外皮確是有點厚,但還可接受,雞肉沒有預期中那樣嫩滑,但點上泰色醬,內裡還加入橙皮,味道甜甜酸酸,很開胃惹味,提升雞腿的味道。其實一年多前也光顧過銅鑼灣分店,覺得水準一般,久別再來,質素大為有所改善,下次可以再encore~
Jumping Jack $40
炸窩夫雞腿早餐 $95
嘩好大碟,一個人品嚐真在很豐富。
炸窩夫雞腿早餐 $95
Waffle 外脆內軟,顏色金黃,單吃味道已很不錯。
喜歡有些空氣感而不是厚實實的質感。
再邪惡一點就是搽上牛油,再淋上楓糖漿。
Jumping Jack $40
2016-06-21 312 views
買了戲票後,眼看時間不多,也就隨隨便便地在附近找尋一下美食,想不到原來又一間好美食店。點了一個勁量芝士通粉。芝士分量十足,每一口每一匙都是滿滿的芝士,夠哂邪惡。味道上很Creamy,隨了芝士外也吃不到其他的餸料,頭兩口或許是十分惹味,但到了最後卻有點「流」。幸好有老婆仔互相分享一下,要不然可能就吃不完了。炸雞窩夫。炸雞十分脆口,外脆內軟,入面還有熱辣辣的雞油,十分惹味。窩夫香脆,蛋香十分足夠,甜而不膩,可以自己加上楓糖醬,所以甜味由自己控制,十分清甜可口,外脆內軟。
係銅鑼灣剪髮後,又再次獨個兒晚飯~今日想食清d、健康d~黎到Green Waffle Diner俾Waffle 吸引左~又要健康,又要食Waffle~ 女人就係咁麻煩~~難得係餐牌搵到一個菜式~ 滿足到2個要求~~A8 健美鮮果穀物早餐另外點左一杯鮮果沙冰~Mood Maker 以藍苺、芒果、菠羅打成~小妹要求走糖~ 餐廳亦非常配合~~無糖的果汁,先飲到生果原味~~先有微酸的菠羅,再嚐到芒果的甜~ 亦有大量打碎的藍苺果肉~冰涼口感,酸甜味道~ 最配合炎炎夏日!健美鮮果穀物早餐亦好快上台~~生果種類非常之多:青蘋果、芒果、藍苺、香蕉、士多啤梨~~色彩鮮艷,令人食慾大增~~伴入無糖酸乳酪,健康又清新~餐廳避免味道太單調,亦加入左少許蜜糖~同時又加入穀物脆片增加口感~~其實單吃以上生果乳酪,已經足以填飽小妹~但Waffle 係本店名物,又點可以放過~~跟餐附上半份全麥Waffle~上台還熱熱的~~外脆內暖,令人忍唔住一咬再咬~ 細嚐之下有點點麥香~~今餐由飲品到正餐都十分健康!小妹好滿意~~邊個敢話健康食物唔美味?!
係銅鑼灣剪髮後,又再次獨個兒晚飯~
今日想食清d、健康d~
飲品選擇好多,各種果汁、咖啡、熱茶
又要健康,又要食Waffle~ 女人就係咁麻煩~~
難得係餐牌搵到一個菜式~ 滿足到2個要求~~
A8 健美鮮果穀物早餐
另外點左一杯鮮果沙冰~
Mood Maker(走糖版)
Mood Maker 以藍苺、芒果、菠羅打成~
小妹要求走糖~ 餐廳亦非常配合~~
無糖的果汁,先飲到生果原味~~
先有微酸的菠羅,再嚐到芒果的甜~ 亦有大量打碎的藍苺果肉~
冰涼口感,酸甜味道~ 最配合炎炎夏日!
健美鮮果穀物早餐
健美鮮果穀物早餐亦好快上台~~
生果種類非常之多:青蘋果、芒果、藍苺、香蕉、士多啤梨~~
色彩鮮艷,令人食慾大增~~

伴入無糖酸乳酪,健康又清新~
餐廳避免味道太單調,亦加入左少許蜜糖~
同時又加入穀物脆片增加口感~~

其實單吃以上生果乳酪,已經足以填飽小妹~
但Waffle 係本店名物,又點可以放過~~
跟餐附上半份全麥Waffle~
上台還熱熱的~~
外脆內暖,令人忍唔住一咬再咬~ 細嚐之下有點點麥香~~

今餐由飲品到正餐都十分健康!
小妹好滿意~~
邊個敢話健康食物唔美味?!
2016-06-17
Mood Maker(走糖版)
健美鮮果穀物早餐
2016-06-17 775 views
在繁囂鬧巿中,交通方便,但價錢合理呢跟朋友血戰之前,搵間餐廳义足電先門口的侍應很有禮貌地帶我們入座,還耐心向我們介紹:Set lunch A-D會送 waffle 我要左set A:牛排粒薯粒鑊仔一上枱就聞到陣陣芝士香味上面是兩隻溫泉蛋,咬開是流心的,非常滋味牛排粒有𡁻口,牛味濃!薯粒加上菇條,表面佈滿芝士醬,食完一口再一口,不用多久。。。已把它KO 了!Waffle 香脆鬆軟,加上香甜嘅雪糕,滋味無窮店員提醒我們,只要post 個 waffle 上 facebook,雪糕球就不用加$7真體貼看見精美的飲品,忍不住叫一杯Baileys Iced ChocolateBailey 落的份量不少哦,加上啲cream 既香且滑呢餐真係滿足又sweet ,可以出發去血拼囉
在繁囂鬧巿中,交通方便,但價錢合理呢

跟朋友血戰之前,搵間餐廳义足電先
門口的侍應很有禮貌地帶我們入座,

還耐心向我們介紹:

Set lunch A-D會送 waffle
我要左set A:牛排粒薯粒鑊仔
一上枱就聞到陣陣芝士香味

上面是兩隻溫泉蛋,

咬開是流心的,非常滋味
牛排粒有𡁻口,牛味濃!
薯粒加上菇條,表面佈滿芝士醬,

食完一口再一口,不用多久。。。

已把它KO 了!
Waffle 香脆鬆軟,加上香甜嘅雪糕,

滋味無窮
店員提醒我們,

只要post 個 waffle 上 facebook,

雪糕球就不用加$7
真體貼
看見精美的飲品,

忍不住叫一杯Baileys Iced Chocolate
Bailey 落的份量不少哦,

加上啲cream 既香且滑

呢餐真係滿足又sweet ,

可以出發去血拼囉
2016-06-16
$150 (Lunch)
  • Baileys Iced Chocolate
  • 牛扒粒薯粒鑊仔
  • Waffle
2016-06-16 265 views
在人烟徧密的百德新街有一間叫綠色的餐廳Green Waffle且看到即磨咖啡早餐牌上有牛排可以一試餐單印上咸牛肉三文治十分巨大午餐也有牛排粒選了這兩款滿足牛魔王口腹午餐加14元甘荀湯我偏好 味清淡少少甜 不咸 是個人衛生所需好吃朋友牛排配薯粒喜歡焗芝士醬,但怕薯仔我只吃牛排粒和汁牛柳味濃多汁水準高芝士濃汁是我至愛拼命搶汁飲夠勁夠和味我要全分的牛肉治大到驚人d beef 厚到生平未見識2 人食都好充足只是千島醬稍不足叫侍者來多點滋味好多我較少吃薯條但他們的蕃茄醬出乎意外好吃最終即磨咖啡非常佳美的咖啡豆香好味高層次第二至愛威化green waffle以她定名果然出色waffle 脆,鬆 也不太甜加一球雪糕味道剛好互相補充好吃的甜品一定不過甜送我偏好的濃濃咖啡飽足而有點巴黎
在人烟徧密的百德新街

我偏好 味清淡
少少甜 不咸 是個人衛生所需
好吃
朋友牛排配薯粒
喜歡焗芝士醬,但怕薯仔
我只吃牛排粒和汁

第二至愛
威化
green waffle以她定名
果然出色
waffle 脆,鬆 也不太甜
加一球雪糕
  • Fish & Chips
  • 獲仔牛柳薯粒
  • Chicken wings
2016-06-14 278 views
今日又係銅鑼灣食野, 天氣超熱! 同男朋友去游左幾個圈之後就黎左食間CAFE仔, 平平地都係一個唔錯既選擇卡邦尼通心粉即係白汁意粉, 好難唔好食既~ 個白汁夠濃, 唔好太多浸過左D粉就OK~佢地D BACON係燒過, 好脆口好好味, 同埋D通粉都煮得岩岩好, AL DENTE就係咁囉之後又唔夠飽叫多個肉醬薯條, 薯條焙得唔得好夠脆啊, 但就幾稔, 同埋芝士肉醬係超多! 肉醬同平日意粉果種差唔多, 都係以甜味為主, 亦唔算好肥 , 芝士可以拉到絲又有味, 都OK啦~
2016-06-08 320 views
今晚與友人黎銅鑼灣覓食,揀左呢間人氣高企既窩夫小店。好在一早訂左位,八點半已經差唔多坐滿。餐廳係半開放式,座位舒適,鄰近戲院,下次睇完戲可以再黎食一餐。一入座,待應就好快遞左餐牌黎。有好多選擇,多款意粉,薯粒鑊仔,當然仲有主角窩夫啦!我地今次叫左兩個主菜,一個甜品。先黎既係呢個足料卡邦尼長通粉,長通粉煮得啱啱好,軟硬適中。而個忌廉汁亦唔會太膩,配上脆脆地既煙肉粒同雜菌,口感非常豐富。再黎係薯粒鑊仔,熱辣辣既鑊仔令薯粒保持香脆,再配上鮮嫩既牛肉粒,簡直係perfect match!薯粒上仲有兩住圓轆轆既蛋,鑊仔一上枱馬上將蛋輕輕切開,鑊仔既餘溫可以令蛋汁稍為凝固。配上薯粒同金黃既芝士一齊食,又係另一凡風味!最後,到今晚既主角窩夫!甜品未上,待應就好貼心為我地準備新既小碟。果然不負眾望,唔只份量足,仲有質素。做到外脆內軟之餘,仲有微微蛋香。配上清新既綠茶雪糕同水果,為今次晚餐畫上完美句號。
今晚與友人黎銅鑼灣覓食,揀左呢間人氣高企既窩夫小店。

好在一早訂左位,八點半已經差唔多坐滿。

一入座,待應就好快遞左餐牌黎。
有好多選擇,多款意粉,薯粒鑊仔,當然仲有主角窩夫啦!
我地今次叫左兩個主菜,一個甜品
煙肉火腿卡邦尼長通粉
芝士薯粒鑊仔

最後,到今晚既主角窩夫!
甜品未上,待應就好貼心為我地準備新既小碟。
綠茶雪糕配原味窩夫
2016-06-03
煙肉火腿卡邦尼長通粉
芝士薯粒鑊仔
綠茶雪糕配原味窩夫
  • Waffle
2016-06-04 311 views
難得一日可以早放,所以就約左朋友係銅鑼灣食。Green waffle diner 環境幾好,坐得好舒服。有bar台坐但係我地無坐。Waiter 好友善,一坐底就打招呼問候,對我地好親切☺️Menu 好多野揀,最後叫左兩個主菜一個甜品share。主菜叫左牛扒粒薯粒鑊仔,同carbonara🤓。甜品就叫左個芒果士多啤梨waffle 加綠茶雪糕。首先黎ge係carbonara.份量好夠,香得黎又吳好好濟,上面仲有d脆脆ge bacon, 食落好香口。d長通粉煮得岩岩好,仲有小小咬口,幾正。之後就係牛扒粒薯粒鑊仔。上面有兩隻旦。蛋汁流落去d薯仔,配合d牛扒粒,仲有d溶左ge芝士,非常好味。個鑊仔好熱,所以d薯仔好脆。最後就係甜品。個waffle一睇就知係岩岩做起,熱辣辣,上面配左d吳會太甜ge糖份,入口好好味。配合個綠茶雪糕,一熱一凍,好match。好難得係繁忙既銅鑼灣都有好食又吳貴既waffle 甜品,如果吳係好飽下次一定會試下個熱香餅!
難得一日可以早放,所以就約左朋友係銅鑼灣食。
Menu 好多野揀,最後叫左兩個主菜一個甜品share。
  • 牛扒粒薯粒鑊仔
2016-06-02 299 views
今日係明珠廣場間戲院睇完戲後,係明珠廣場揾食經過green waffle diner, 平時呢度門口都排滿好多人, 所以之前都未有機會試而今日竟然冇咩人排隊!咁梗係唔好錯過呢個機會入去試下啦!侍應安排我地坐bar位,正好對住佢地整waffle 的位置!(仲可以偷下師)我同女友都係愛芝士之人,見到menu上焗薯粒個頁差唔多款款都係用芝士焗,真係流晒口水!每一款都想食,但又知道叫2款會食唔晒,千選萬選下終於點了牛肉粒薯粒鑊仔另外再點了朱古力熱香餅做甜品首先來的是牛肉粒薯粒鑊仔這碟薯粒鑊仔用料非常豐富,有牛肉粒, 芝士, 蛋同薯粒用熱辣辣鑊仔送上來,就咁睇已經好吸引食落用料雖然多,但味道就十分配合呢度出名食甜品, 梗係要食下佢個Pancake la!朱古力熱香餅我地坐的位置可以看到侍應即場準備我地呢碟pancake佢將岩岩煎起的熱香餅放在碟上, 再加上朱古力醬、朱古力粒、cream精美的朱古力熱香餅就完成了佢的熱香餅煎得幾好,不會太硬(呢樣好考功夫!)加埋朱古力醬同Syrup食落好豐富有層次!!下次再黎時一定要再試埋waffle!
今日係明珠廣場間戲院睇完戲後,係明珠廣場揾食

而今日竟然冇咩人排隊!

咁梗係唔好錯過呢個機會入去試下啦!

另外再點了朱古力熱香餅做甜品

首先來的是牛肉粒薯粒鑊仔
這碟薯粒鑊仔用料非常豐富,有牛肉粒, 芝士, 蛋同薯粒

用熱辣辣鑊仔送上來,就咁睇已經好吸引

食落用料雖然多,但味道就十分配合

呢度出名食甜品, 梗係要食下佢個Pancake la!

朱古力熱香餅
我地坐的位置可以看到侍應即場準備我地呢碟pancake

精美的朱古力熱香餅就完成了

佢的熱香餅煎得幾好,不會太硬(呢樣好考功夫!)

加埋朱古力醬同Syrup食落好豐富有層次!!

下次再黎時一定要再試埋waffle!
2016-05-22
2016-05-31 3094 views
連續兩日來灣仔上堂,昨天和友人去了利東街一間法越風味 tapas bar 食越南菜,今天就決定走遠一點,去銅鑼灣覓食。本來約好同事下課後一起出發,沒想到她竟然臨時縮沙,又話熱、又話攰,真拿她沒法;既然這樣,就決定獨個兒來一趟女人的浪漫,當然不是豆腐火腩飯,亦非刺身加舊飯,一於窩夫當食飯。選了這間以窩夫作主打的《Green Waffle Diner》,餐廳位於百德新街翡翠明珠廣場 1 樓,離港鐵銅鑼灣站只是 2 分鐘路程,交通方便,而且午市 Lunch Set,價錢合理;除窩夫餐外,其餘幾款餐點都會配上半件招牌窩夫。一客套餐有齊鹹食、甜食和飲品,非常豐富,難怪吸引不少上班族來光顧。由於被同事放飛機,得一個人,沒打算點 Set Lunch 吃,就一於以甜食做午餐,為自己打打氣。原來餐廳的窩夫組合,共有 8 款選擇,記得早前食友曾到訪中環的《Green Waffle Diner》,品嘗了店裡的斑蘭窩夫,說質感如蛋糕般鬆軟,入口散發微微斑蘭香,水準不俗,咁就一於點客石板街斑蘭窩夫 ($70,斑蘭窩夫另 +$5) 試試。窩夫即叫即製,端上來後見外形呈標準的長方格,面頭除灑上糖粉和朱古力漿外,還鋪
窩夫即叫即製,端上來後見外形呈標準的長方格,面頭除灑上糖粉和朱古力漿外,還鋪滿黑白朱古力粒、棉花糖及原粒杏仁,賣相吸引。立刻切開窩夫一試,質感唔算脆,咬下軟綿,不過聞落幾香,入口帶清新斑蘭味,加上旁邊的朱古力漿,甜得來又唔覺漏,配上濃郁甘香的黑白朱古力粒、甜膩的棉花糖和香脆可口的杏仁粒,既精彩又滋味。至於伴吃的雪糕,點了榛子口味的 Movenpick (+$20),入口豐厚綿滑,味道超濃郁,甜膩卻美味。
飲品方面,發現原來餐廳推出咗四款 Spring Special Drink,包括有 100% Dragon Fruit Juice、Banana Chocolate Milkshake、Healthy Hibiscus Soda 及這款配上 whipped cream 的 Caramel Mocha Smoothie ($34),入口焦糖的甜香非常突出,雖然感覺甜膩,但很喜歡這味道。
2016-05-31
$142 (Lunch)
2016-05-30 278 views
與友人看完電影經過這間開揚舒適的餐廳,看到名字叫Green Waffle Diner,本來以為是甜品店,仔細看餐牌才知道原來有很多其他新奇的菜式 今天雖然滿座,但是剛好有桌子,我們都覺得很幸運嘻嘻 這裏就算人多,但是也不吵,兩個人聊天也很適合~我們一坐下來,店員就主動給我們餐牌和水,還仔細向我們介紹特色菜式,對我們這種選擇困難症患者來說很體貼 我們最後點了carbonara、鑊仔薯粒同窩夫 Carbonara 很香奶味,上面有脆脆煙肉和蘑菇,份量和配搭剛好不會太膩,吃下去很有滿足感,我們都忍不住不斷吃呢 鑊仔薯粒有烤過的蔬菜、車打芝士和半熟蛋 蔬菜烤得很香,剛好平衡了伴著芝士的薯粒;芝士令到薯粒更加惹味和濕潤,挺香和很容易入口~ 半熟蛋裡面的蛋汁不斷流出來,我們都食指大動加上這道菜是用鑊仔上,吃到最後還能保持溫度和口感,不得不讚廚師的細心~最後窩夫算是我們的甜點了~ 份量很大但是因為很鬆軟,不會覺得太飽 香蕉是用酒烤過的,淋上朱古力醬單是賣相就已經很誘人了~ 我們選了抹茶味雪糕,加在窩夫上面冷暖交融口味很好為我們這頓飯劃上完美的句號 我們都吃得很滿足,下次可以再試其他款式的薯粒

今天雖然滿座,但是剛好有桌子,我們都覺得很幸運嘻嘻
這裏就算人多,但是也不吵,兩個人聊天也很適合~

我們最後點了carbonara、鑊仔薯粒同窩夫

鑊仔薯粒有烤過的蔬菜、車打芝士和半熟蛋

為我們這頓飯劃上完美的句號

我們都吃得很滿足,下次可以再試其他款式的薯粒同窩夫
香蕉綠茶窩夫
流心蛋