Chill dining spot at the Science Park, with air-conditioned indoor seats and outdoor (pet-friendly) high-tables🌾 Serves contemporary & Korean cuisines. Must try their Baileys Latte‼️ 帶咗狗狗去,諗住坐室外,可惜天氣不似預期🥲 雖然停咗雨但係戶外嘅高凳濕咗,所以我哋就坐唔到喺出面~ 好彩🐶 好乖,坐咗喺附近望到我哋嘅地方~ 餐廳對出係一大片草地🌱狗狗們可以舒展下筋骨🐕▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎📌阿根廷紅蝦龍蝦汁闊條麵📌 香煎石斑柳配滑薯蓉加錢可以配埋黑松露菇菇湯或者龍蝦湯及飲品▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎📌 想嘆杯咖啡又想飲啲酒嘅,強烈建議試下佢哋嘅Baileys Latte,調教得味道唔錯,仲有埋拉花添~ ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎

Large Baileys Latte

📌阿根廷紅蝦龍蝦汁闊條麵
📌 香煎石斑柳配滑薯蓉
加錢可以配埋黑松露菇菇湯或者龍蝦湯及飲品

2024-03-09
Lunch
Large Baileys Latte
  • BaileysLatte
假日揸車入咗去科學園🚗, 周圍行吓順便搵間靚餐廳食晚飯~半開放式設計, 環境開揚又舒適, 更設有室外用餐位置, 望住一大片草地享用美食🌳, 特別寫意~𓌉⸝⸝ Boston Lobster Eggs Benedict 英式鬆餅上面放上水波蛋🥚、波士頓龍蝦🦞, 再搭配自家製荷蘭醬。English muffin好鬆軟, 有牛油香; 龍蝦肉質感彈牙, 啖啖肉; 一切開軟滑嘅水波蛋, 即見蛋黃漿緩緩流出, 流心度相當高🤩!好滿足😋!𓌉⸝⸝ Royal English Beef Burger 🍔漢堡包大大個, 裏面夾住生菜🥬、蕃茄🍅、煙肉🥓、醃黃瓜🥒、芝士🧀、漢堡扒, 份量十足!另配薯條🍟、沙律菜🥗𓌉⸝⸝ Lobster Bisque 🥣龍蝦湯味道鮮香濃厚🦞, 另搭配多士。
假日揸車入咗去科學園🚗, 周圍行吓順便搵間靚餐廳食晚飯~

𓌉⸝⸝ Royal English Beef Burger

𓌉⸝⸝ Lobster Bisque
🥣龍蝦湯味道鮮香濃厚🦞, 另搭配多士。
2024-03-09
  • 龍蝦湯
2024-03-10 35 views
有時候狗狗同人一樣都好鐘意坐喺外面chill下。今日嚟到呢間喺科學園嘅酒吧餐廳,有個好chill嘅戶外位置比狗狗同埋客人一齊享用晚餐。未泥到已經超級期待😳首先嚟到嘅係一杯-蜜桃特飲成個感覺係蜜桃味嘅fruit punch咁味道好好飲好 fresh同狗狗跑完再嚟飲呢杯嘢超解渴正呀!我哋叫咗一個-炸魚薯條真係有少少嚇親塊炸魚有我兩隻手掌咁大超級誇張!仲要係厚身魚塊咬落去好Juicy鮮魚汁爆曬出嚟其實我食完呢塊魚已經飽到上心口薯條好脆卜卜 成個餐滿足感爆燈!另外仲叫咗個-三文魚菠菜忌廉汁寬條麵三文魚煎到外脆內軟啱啱好熟既程度廚師嘅功架值得一讚忌廉汁稀杰度啱啱好 意粉好掛汁成個味道好夾口感滿滿!最後叫咗個棉花糖芝士蛋糕做結尾蛋糕仲有啲忌廉同埋朱古力醬做襯托成件事勁邪惡甜品一啲都唔馬虎好好味最後食完嘢我哋仲帶咗狗狗喺餐廳出邊嘅大草地跑咗幾個圈先離開食嘢滿足之餘狗狗都好開心。
有時候狗狗同人一樣都好鐘意坐喺外面chill下。

首先嚟到嘅係一杯

仲要係厚身魚塊
咬落去好Juicy鮮魚汁爆曬出嚟
其實我食完呢塊魚已經飽到上心口
薯條好脆卜卜
成個餐滿足感爆燈!

另外仲叫咗個

甜品一啲都唔馬虎好好味

最後食完嘢
我哋仲帶咗狗狗喺餐廳出邊嘅大草地
跑咗幾個圈先離開
食嘢滿足之餘狗狗都好開心。
2024-03-10 49 views
Why settle for mediocrity when you can have Funky Dory's overpriced imitation of Café de Coral's steak? For the bargain price of 130 hkd, you too can experience the sheer audacity of paying a premium for subpar cuisine. It's not just a meal, it's a masterclass in disappointment. So, if you're craving a taste of regret sprinkled with a hint of disbelief, Funky Dory is the place to be. Just remember to bring your wallet, and your sense of irony.
If  you  wanna  try  Café de Coral  style  steak,  Hunky  Dory  is  a   A  to  go  list.

2024-03-08 50 views
🍔🇬🇧 英國皇家牛肉漢堡Medium 50%:唔錯呀!漢堡好juicy,加上脆生菜同新鮮蕃茄,口感唔錯!煎得啱啱好,外脆內軟,再加上香濃嘅英式醬汁同芝士,層次感爆炸!真係好飽足!🍔😍🥑🍝 牛油果青醬雞肉扁意大利粉:特別味!牛油果青醬滑滑嫩嫩,好creamy!加返多汁雞肉,意粉彈牙,再加蒜蓉同芝士,味道更豐富!絕對值得一試!🥑🍝😋🇰🇷🍗 韓式炸雞:哇!韓炸超過瘾!皮炸得金黃酥脆,內裡嘅雞肉好juicy!韓式辣醬香辣開胃,好正呀!薯條都好好食,炸得香脆!食完真係忍唔住再嚐一次!韓炸控絕對唔可以錯過!🇰🇷🍗😍🥭🍹 Mango Juice:解渴之選!杯杯都係新鮮芒果,果味濃郁香甜!果肉多汁同汁液滑順,組合完美!真係令人愉悅!如果你鍾意芒果,一定要試下!🥭🍹🤤呢度有好多好食,每樣都令人驚艷!食完心情好到爆!快啲約埋朋友一齊嚟探店啦!💃🏻🎉

喺科學園既burger店星期五夜晚都好少人,餐廳仲可以揀坐室內或者室外,地方都好闊落,坐得幾舒服。Avocado Chicken Burger $118.0Burger超足料,有牛油果、雞肉、芝士、生菜、番茄、酸瓜同大啡菇。漢堡麵包皮脆身,打碎左既雞肉扒好厚身,都幾嫩滑。不過大啡菇有啲薄身,略嫌未夠Juicy。Beef Wellington $208.0威靈頓牛柳外層用酥皮包住,但酥皮唔鬆脆,牛柳亦過熟,用刀都唔係好切得開,食落好韌好鞋,肉汁幾乎全流失,講真有啲失望。

Avocado Chicken Burger $118.0

Beef Wellington $208.0
2024-02-24 34 views
休靜有情調的西餐廳。每次去必選愛爾蘭健力士批,酥皮又熱又脆,牛肉彈牙有肉味。蘋果吞拿魚沙律好味!沙律菜新鮮、芝士粒香、紅石榴粒醒胃。值得試吓!有室外座位,天氣好時黃昏時份去 happy hour, 真爽!

2024-02-22 36 views
今日同女朋友過咗嚟呢間性價比超高嘅餐廳再次光臨,今次想食其他食物,今次叫咗全日早餐,黑松露野菌湯,英國皇家漢堡餐,松葉膏蟹鉗肉意大利燴飯全日早餐:9/10分。分量非常多而且每樣嘅食物質素十分高!唔會太熱氣,中上水平英國皇家漢堡餐:8/10分。牛肉可以揀幾多成熟,今次我叫咗五成而且佢呢個價錢係包埋薯條,非常推薦另叫一個黑松露醬10元,配埋薯條非常配搭松葉膏蟹鉗肉意大利燴飯9/10分。女朋友本身對意大利飯麻麻地都覺得呢個好食,蟹嘅味道十分入味推薦黑松露野菌湯8/10分。這個菜式也是比較正常的!
黑松露野菌湯8/10分。這個菜式也是比較正常的!

2024-02-20
Dinner
2024-02-22 26 views
重回舊地 - 科學園有很多不同餐廳進駐 非常適合聚會配上天氣非常之好重可以去附近踩單車🚲找到了附近的「Hunky Dory」用餐餐廳環境非常寫意 半開放式設計最喜歡有一個平台層的大草地 💚💚室內裝修亦很有格調 蠻舒服戶外座位狗狗🐶可以一齊陪食⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🥪傳統公司三文治三文治內有餐肉、火腿、蛋、蕃茄、青瓜、芝士 很多餡料配上酸酸甜甜的醬汁 麵包有烘過 非常脆口 🥩威靈頓牛柳(需時30分鐘)威靈頓牛柳熟度剛好 5成熟 肉質粉嫩 口感 juicy 柔軟內含菇菌 洋蔥和香草等調味料添加口感🤟🏿酥皮輕薄 滲出牛油香🫶🏻🥯配菜有蘆筍 蕃茄仔及焗薯 😆 💁🏻‍♀️🐓雙重炸脆雞中翼炸得金黃香口的雞中翼 雞骨也很脆🤣大大隻 好厚肉🍰焦糖香梨批 🍐網上很多人都推介餐廳甜品這款是蘋果批變奏版 用梨肉梨 口感 肉厚較蘋果多汁 帶清甜一大球雲呢拿雪糕 淋上焦糖漿批殼好脆口 很香牛油味不錯不錯☕️Dirty (L)咖啡香味濃濃 帶奶香甜感🥤Lavender Lemonade芒果益力多梳打 好清爽底層是香甜芒果 配益力氣泡令口感更加豐富蝶豆花的藍色 打卡able
重回舊地 - 科學園
室內裝修亦很有格調 蠻舒服
戶外座位狗狗🐶可以一齊陪食

⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🥪傳統公司三文治
三文治內有餐肉、火腿、蛋、蕃茄、青瓜、芝士 很多餡料
配上酸酸甜甜的醬汁
麵包有烘過 非常脆口

🥩威靈頓牛柳(需時30分鐘)
威靈頓牛柳熟度剛好 5成熟

用梨肉梨 口感 肉厚較蘋果多汁 帶清甜
一大球雲呢拿雪糕 淋上焦糖漿
批殼好脆口 很香牛油味
不錯不錯

☕️Dirty (L)
咖啡香味濃濃
帶奶香甜感

🥤Lavender Lemonade
芒果益力多梳打 好清爽
底層是香甜芒果 配益力
氣泡令口感更加豐富
蝶豆花的藍色 打卡able

慢活放狗嘅好地方,環境清悠,餐廳分室內同室外,半開放式嘅用餐環境,一大班朋友一齊嚟食飯放狗都坐得好舒服,主打經典英式同埋韓國料理,份量都好大碟,今次我哋四人三貓一狗🤣就叫佐佢嘅牛油果雞肉漢堡麵包烘得好香得來加埋雞肉一齊食非常Juicy值得欣賞嘅地方係就算有牛油果雞肉大啡菇芝士等等都唔會話整到個麵包腍晒,多汁香口伴菜就有沙律薯條🍟 都幾滿足肉眼牛扒相當大塊,我哋四個人食share都冇問題🤣牛肉軟腍,配合醬汁一齊食非常可口伴菜嘅蘆筍同蕃茄解膩清新雙重炸雞中翼新鮮即炸炸到金黃色,六隻咁都熱辣辣非常香脆炸魚薯條呢間餐廳嘅份量真係幾足炸魚柳即炸非常香脆,伴檸檬汁及他他醬非常惹味嘢飲我哋叫佐焦糖咖啡上枱見到層次分明 十分打卡able 甜度剛好,奶香味濃焦糖朱古力焦糖同朱古力嘅比例拿捏得啱啱好配以cream飲好smooth好味啤酒手工啤幾重麥味配snacks 一流總括而言,如果想去一個遠離人煙嘅地方同一班朋友或者一家人聚吓腳,佢都係一個唔錯嘅選擇💕

就叫佐佢嘅牛油果雞肉漢堡
麵包烘得好香得來加埋雞肉一齊食非常Juicy
伴菜就有沙律薯條🍟 都幾滿足

肉眼牛扒
相當大塊,我哋四個人食share都冇問題🤣
牛肉軟腍,配合醬汁一齊食非常可口
伴菜嘅蘆筍同蕃茄解膩清新

雙重炸雞中翼
新鮮即炸炸到金黃色,
六隻咁都熱辣辣非常香脆

炸魚薯條
呢間餐廳嘅份量真係幾足
炸魚柳即炸非常香脆,伴檸檬汁及他他醬非常惹味

嘢飲我哋叫佐

啤酒
手工啤幾重麥味配snacks 一流

• 牛油果雞肉漢堡
2024-02-04 53 views
Hunky Dory係幾chill既西餐係科學園。位於4期天台,環境靜,得一間天台餐廳。中午時分,應該好多狗仔嚟,全層可以放電😙雙重炸脆雞中翼 $78黑胡椒蒜蓉味~ 雞中翼炸得金黃香口!炸到雞中翼既骨都蘇脆化左🤣 味道唔會話泰龍,啱啱好無比黑胡椒搶晒啲味~紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律$148感覺依款均衡營養,最緊要個價錢好抵🤭 有哂蕃茄、紫洋蔥、菲達乳酪Feta Cheese、堅果等等。整體好豐富,仲有沙律就唔會乾爭爭!雖然係沙律,但係佢嘅肉眼牛扒係可以揀幾成熟嫁!肉質都好軟身同埋有牛香味!唔火箭菜,因為有沙律汁同埋蕃茄仔嘅配搭,冇咗嗰草甘味,易入口又好食!三文魚菠菜忌廉汁寬條麵$128Encore系列嚟嘅,第一次嚟呢間餐廳食嘅時候就去食佢!覺得個忌廉汁好濃郁之外,煎三文魚扒好夾佢!常見嘅可能係啲三文魚肉融入係意粉當中。依一隻就係三文魚扒上,外皮脆脆內𥚃濃三文魚肉質!寬條麵份量適中,每一條都包晒菠菜忌廉汁!

中午時分,應該好多狗仔嚟,全層可以放電😙

雙重炸脆雞中翼 $78

紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律$148

三文魚菠菜忌廉汁寬條麵$128

2024-02-03 52 views
科學園19W樓的hunky dory 西餐廳,食物選擇豐富且環境舒適,在這品味了一頓晚餐。傳統凱撒沙律酸甜的沙拉醬與新鮮的生菜、帕馬森芝士和酥脆的麵包丁相得益彰,配搭一起吃很是開胃。每一口都能品味到其中的平衡和深度。龍蝦湯其濃郁的海鮮風味和creamy軟滑的口感令人驚艷。濃郁的湯汁中蘊含著龍蝦的鮮美,每一口都能感受到其中的豐富層次和滿滿的海洋風味。三文魚菠菜忌廉汁寬條麵三文魚是一整片煎過的香脆魚肉,呈現出濃郁的奶油味和魚肉的鮮嫩口感,味道濃郁。麵條的彈牙與菠菜的清爽相得益彰。英國皇家牛肉漢堡嫩滑多汁的牛肉搭配上香氣四溢的調味料和彈牙的香煎漢堡麵包,每一口都能感受到其中的絕妙平衡和豐富層次。芒果汁芒果汁口感清新和帶有甜美的果香,滋味鮮美且令人愉悅。熱巧克力濃郁的巧克力風味和濃稠的質地讓人陶醉其中。

傳統凱撒沙律

龍蝦湯

三文魚菠菜忌廉汁寬條麵

英國皇家牛肉漢堡

芒果汁
芒果汁口感清新和帶有甜美的果香,滋味鮮美且令人愉悅。

熱巧克力
濃郁的巧克力風味和濃稠的質地讓人陶醉其中。
2024-02-01 40 views
今天難得來到科學園的hunky dory吃了一頓生日晚餐,店內座位寬闊且舒適,很適合慢慢享受一頓晚餐。傳統凱撒沙律包含了香脆帶點鹹香的煙肉乾配搭芝士味足的芝士,加上爽口清新的生菜,非常開胃。龍蝦湯龍蝦湯也很足料,龍蝦味道濃郁且突出,口感杰身一點也不水不稀,更配有蝦餅送口很滿足。英國皇家牛肉漢堡牛肉漢堡配搭上濃郁多汁的芝士醬,加上口感豐富足料的漢堡,非常滿足。另外更配有香脆足料的薯條和配有不同蔬菜種類的沙律,令餐點不會過份單一,味道豐富。三文魚菠菜忌廉汁寬條麵三文魚經過煎煮後非常香脆,忌廉汁也很濃郁且忌廉味重,整體很享受。熱朱古力味道濃郁,更有靚靚拉花 。凍芒果汁的味道不太假亦突出,充滿芒果的味道。

傳統凱撒沙律

龍蝦湯

英國皇家牛肉漢堡

三文魚菠菜忌廉汁寬條麵

熱朱古力味道濃郁,更有靚靚拉花 。

凍芒果汁的味道不太假亦突出,充滿芒果的味道。
自從科學園多咗寵物公園之後 過嚟嘅次數都多咗~放完狗狗想搵食嚟呢間西餐廳就啱晒🌟戶外座位狗狗可以一齊陪食環境舒適 等緊上菜嘅時候仲可以喺隔離草地放下狗狗🥰🥰ᥫ᭡今次試咗以下´ސު`𖧐威靈頓牛柳大大碟仲有焗薯伴菜 牛肉味香 加埋酥皮一齊食口感好豐富𖧐阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵有兩隻鮮甜大紅蝦 意粉彈牙掛汁𖧐 焗朱古力棉花糖芝士蛋糕呢個價錢咁大件嘅 𝘊𝘢𝘬𝘦 真係好有驚喜芝士味好濃郁 餅底亦都好厚實😍𝑰𝒈: 𝒑𝒎𝒎𝟒𝒍𝒂𝒎
自從科學園多咗寵物公園之後 過嚟嘅次數都多咗~

放完狗狗想搵食嚟呢間西餐廳就啱晒🌟

𖧐 焗朱古力棉花糖芝士蛋糕
呢個價錢咁大件嘅 𝘊𝘢𝘬𝘦 真係好有驚喜
芝士味好濃郁 餅底亦都好厚實😍

𝑰𝒈: 𝒑𝒎𝒎𝟒𝒍𝒂𝒎
好耐冇嚟科學園食嘢原來呢度隱藏咗間環境好舒適仲可以帶埋狗狗一齊嚟嘅餐廳天氣涼涼地,坐喺戶外都幾舒服Menu 款式好多選擇樣樣都吸引✨香烤厚切豬鞍厚厚嘅豬鞍 煎完依然保留豐富肉汁沾少少醬汁更好味旁邊嘅小蕃茄 鮮甜充滿爆汁感✨ 牛油果青醬雞肉扁意大利粉好鍾意青醬嘅味道 醬汁比例恰好唔會太漏.口感Creamy加上原個牛油果切開兩邊.好足料✨雙重炸脆雞中翼雞中翼大隻勁香脆食落唔會油膩✨ 棉花糖巧克力芝士蛋糕估唔到Cheese Cake咁大件而且好幼滑,面層加上半溶嘅綿花糖今餐超滿足

好耐冇嚟科學園食嘢

原來呢度隱藏咗間環境好舒適
仲可以帶埋狗狗一齊嚟嘅餐廳

天氣涼涼地,坐喺戶外都幾舒服
Menu 款式好多選擇

雞中翼大隻勁香脆
食落唔會油膩

✨ 棉花糖巧克力芝士蛋糕
估唔到Cheese Cake咁大件
而且好幼滑,面層加上半溶嘅綿花糖
今餐超滿足
2024-01-20