Restaurant: Kyoto Joe
Info:

2023-09-15 994 views
餐廳以紅黑色為主調, 天花板掛滿日式燈籠, 好有日本氣氛, 而且樓底高有空間感, 窗邊位仲可以望到IFC 嘅夜景, 好浪漫, 枱與枱之間有舒適距離, 坐得好舒服。𓊈日式素食放題 $𝟻𝟹𝟶𓊉素食放題選擇好豐富, 有唔同前菜, 卷物, 串燒, 天婦羅同熱食, 另外每人仲可以叫一款主菜, 真係好豐盛!𓆹 前菜前菜有綠天使他他, 菠菜沙律, 海雲同冷奴。綠天使他他係蔬菜天婦羅, 炸得好酥脆, 味道香濃, 必食推介! 海雲味道偏酸但好開胃。𓆹 卷物卷物有墨西哥卷, 雜菜天婦羅卷, 辣味啦啦卷, 山芋卷, 秋葵卷同黑金卷, 款款都有唔同口感, 最驚喜係秋葵卷處理得好好, 唔會有滑潺潺嘅質感。𓆹 爐端燒爐端燒有獅子唐, 豆腐, 甜蕃薯, 銀杏同素雞, 豆腐有少少似臭豆腐嘅質感幾特別。𓆹 炸物炸物有紫蘇葉素雞天婦羅同椰菜花天婦羅, 2款都炸得好酥脆, 椰菜花天婦羅酸酸甜甜, 好好食!𓆹 熱盤熱盤有素餃子, 焗雜菌同雜菜炒烏冬, 雜菜炒烏冬係名古屋嘅扁烏冬, 雖然外貌好似河粉, 但係質感好煙韌。𓆹 主菜 ✧ 西瓜扒西瓜扒以秘製醬汁焗4個鐘, 然後將外層煎香, 有燒肉嘅味道, 非常juicy, 口感好特別

𓊈日式素食放題 $𝟻𝟹𝟶𓊉

𓆹 前菜

𓆹 卷物

𓆹 爐端燒

𓆹 炸物

𓆹 熱盤

𓆹 主菜 ✧ 西瓜扒
西瓜扒以秘製醬汁焗4個鐘, 然後將外層煎香, 有燒肉嘅味道, 非常juicy, 口感好特別。

𓆹 主菜 ✧ 煙燻魚刺身盛合 +$𝟷𝟼𝟶
魚素食/ 唔係食開全素嘅朋友可以叫刺身盛合, 擺盤好精緻, 每款都好新鮮鮮甜。

𓆹 Chit-chat tea $𝟻𝟾
以Cold Brew配蜜桃同綠茶, 味道好清甜, 好好飲!

𓆹 Yuzu Sunrise $𝟼𝟾
柚子同橙嘅香味突出, 類似沙冰嘅質感, 唔會覺得太甜, 好好飲!

𓇊 整個日式素食放題體驗好有質素, 選擇好豐富, 建議每款先試一件, 因為食完主菜已經會好飽, 未必食得落, 值得推介!
2023-08-31 132 views
今日朋友介紹我去蘭桂坊食日本料理,之前對呢間餐廳充滿期望,結果期望越大,搞到有少少失望,因為覺得性價比比預期低。第一次嚟,又係樣樣都想食,最後揀咗佢地嘅招牌御便當定食 $398食物方面,我較為欣賞爐端串燒鴨胸和火炙和牛壽司🍣其他驚喜不大,同普通餐廳分別不大。麵豉湯偏鹹,味道不夠清甜龍蝦天婦羅粉漿太厚,另外龍蝦肉有點鞋口温泉蛋overcook, 差不多是熟蛋烏冬較硬身,未夠彈牙最後,埋單連加一就差不多$440

麵豉湯偏鹹,味道不夠清甜
龍蝦天婦羅粉漿太厚,另外龍蝦肉有點鞋口
温泉蛋overcook, 差不多是熟蛋
烏冬較硬身,未夠彈牙

最後,埋單連加一就差不多$440

2023-08-30
$440 (Lunch)
是日去了這間位於蘭桂坊的日本餐廳,餐廳位置幾方便,中環地鐵站一出往上走幾分鐘便到一走進餐廳便被餐廳的裝潢所吸引除了有大量常見的日式擺設店家加添了玩味元素餐廳近門口的位置是一個bar 枱的形式上面掛了很多高低不一的日式圖案燈籠十分漂亮再走入餐廳內部一點,便由傳統轉化成modern 時尚的日系風兩邊的牆壁用上了鮮紅色的色調盡頭用上畫風較鮮明的壁畫最特別﹑最特別之處,是天花板上吊了餐廳名「KYOTO JOE」數大個英文字非常有趣,淨係欣賞設計都已經幾滿足了此外,因為位於23樓所以可以飽覽中環高層景是日坐近了窗邊的位置,當時更下著大雨看著雨水打落身旁的落地大玻璃甚是寫意餐廳的位數都算幾多Bar枱已經有十多廿十個位4-6人的枱有十零張左右近窗的只有約3﹑4張,可以訂枱時要預早講定雖然有不同的日式料理提供但係是次訪行是衝著店家的半日式自助餐而來由沙律前菜,到爐端燒﹑炸物﹑刺身壽司﹑主食及刺身由中午12點開始到3點,除了主食可點一次外,其他都是任食3小時!價錢是成人$588一位,80-120CM的小童則收$348位飲品方面,是可以追加的是日果汁﹑汽水﹑什果賓治,每位加$108玫瑰氣泡酒﹑氣泡酒﹑柚子
是日去了這間位於蘭桂坊的日本餐廳,
餐廳位置幾方便,中環地鐵站一出往上走幾分鐘便到

一走進餐廳便被餐廳的裝潢所吸引
除了有大量常見的日式擺設
店家加添了玩味元素
餐廳近門口的位置是一個bar 枱的形式
上面掛了很多高低不一的日式圖案燈籠
十分漂亮
兩邊的牆壁用上了鮮紅色的色調
盡頭用上畫風較鮮明的壁畫
非常有趣,淨係欣賞設計都已經幾滿足了
此外,因為位於23樓
所以可以飽覽中環高層景
是日坐近了窗邊的位置,當時更下著大雨
看著雨水打落身旁的落地大玻璃
甚是寫意

餐廳的位數都算幾多
Bar枱已經有十多廿十個位
4-6人的枱有十零張左右
近窗的只有約3﹑4張,可以訂枱時要預早講定

雖然有不同的日式料理提供
但係是次訪行是衝著店家的半日式自助餐而來
由沙律前菜,到爐端燒﹑炸物﹑刺身壽司﹑主食及刺身
飲品方面,是可以追加的
是日果汁﹑汽水﹑什果賓治,每位加$108
玫瑰氣泡酒﹑氣泡酒﹑柚子清酒特飲﹑清酒及啤酒,每位加$238
香檳﹑紅白酒﹑清酒及啤酒,每位加$368

重點帶出,這家的自助食物好有誠意及感受到其用心製作
不會是因為是自助的形式而省去味道水準的控制
好似串燒咁,係燒得十分有光澤﹑味道也控制到岩岩好,詳情可以在下面細談
是日同朋友食得非常開心
對環境﹑食物質素都好滿意!

服務方面,大廳有幾位侍應會不停地幫食客換碗碟
中途keep 住舉手加野食,都好快有人黎落單
整體有禮有效率
所以高度推薦這間餐廳
下次如果有朋友生日絕對係考慮!
沙律:京都沙律
➽沙律:京都沙律
用上新鮮的沙律菜,加上一些醬汁酸酸甜甜
而且更落左好多大大粒既刺身
前菜:磯煮鮑魚
➽前菜:磯煮鮑魚﹑炙燒A4宮崎和牛﹑天使香辣三文魚他他﹑日本海雲
好開胃既前菜
鮑魚煮得軟軟腍腍易入口

三文魚他他有驚喜,除了是香辣口感

內裡仲加左些脆脆的片,有咬口
炸物:黑松露汁炸蝦
➽炸物:黑松露汁炸蝦﹑牛油果天婦羅﹑九州華味鳥唐揚﹑溫室茄子天婦羅
用上新鮮既牛油果同茄子蔬菜炸出黎
好脆好味

店家調既黑松露沙律汁好夾炸蝦

一啖蝦肉再沾一下個汁,好邪惡!
爐端燒:A4宮崎和牛串﹑宮崎豚角燒﹑蒲燒鰻魚串﹑免治雞肉棒
➽爐端燒:A4宮崎和牛串﹑宮崎豚角燒﹑蒲燒鰻魚串﹑免治雞肉棒
本人大愛店家的串燒
整體火喉控制得好好,不會燒到過火而令肉質乾
而且廚師為串燒加的燒汁係甜甜地,令到有些少像焦糖口味,也是我很喜歡既一個位
爐端燒:蒲燒鰻魚串
蒲燒鰻魚,大推薦

個鰻魚皮好好焦脆
入口係嗦嗦聲
爐端燒:宮崎豚角燒
宮崎豚角燒是愛肥肉人士的福音

所以正中我下懷
用上了半肥瘦的豚角,燒烤完後豚角自身的油脂增加左香味
而且整體肉質好軟

A4宮崎和牛串,用上好品質既牛肉

基本沒什麼好挑剔
和牛自帶的油脂真係好香
入口快溶

呢個要讚一下店家的用心
佢地將整個既刺身盤present 得好好睇
好似檸檬片咁,會將其夾係帶子之間,好睇又有用
一些葉子既擺位都增加成個菜既美感
朋友影相時話,咩角度影都咁靚
真係賞心悅目

味道方面,整體刺身確係鮮甜
帶子鮮
吞拿魚腩特別肥美,入口後好快就滑入喉嚨

又係係外形上落足心機既位
有一款特色壽司是以丸子形狀表現出來

而它的下面是有一張紫菜托著
而紫菜師傅特意壓成一個百摺紙盤咁
成件事好得意,好好睇

呢一round 又係有和牛,好既食材基本點呈現都好
壽司用既吞拿魚腩,比起刺身冇咁肥,口味較清甜
➽主食:A4宮崎和牛西冷陶板燒

雖然知道前菜唔少和牛
但到揀主食時,見到有和牛,都係忍唔住一揀再揀
用上一個小火爐呈上,自己煎
可以俾食客以自己喜好而決定熟既程度

切左四方粒狀,所以聚集既油脂都特別多
放一粒入口,香氣好濃
主食:龍蝦湯拉面
➽主食:龍蝦湯拉面 (加$100)

落足料,隻龍蝦勁大隻
上面加上好多既芝士
而個湯係好creamy,入口係好香好濃郁既蝦湯湯味
成件事好夾
Other Info. : 價錢是成人$588一位,80-120CM的小童則收$348位; 飲品方面,是可以追加,由$108-$368 加一服務; 任食時間12:00-15:00, 14:30 last order;
2023-07-30
$892.1 (Lunch)
沙律:京都沙律
  • 刺身:北海道帶子﹑牡丹蝦﹑吞拿魚腩
  • A4宮崎和牛壽司
  • 比目魚壽司
2023-07-29 795 views
朋友以「香港最出色的素食放題」極力推薦之下與她再次到訪餐廳, 才發現原來它並非只提供素食的日本餐廳。友人是素食者, 加上她的推薦之下會有非素食放題不可的潛意識浮在大腦 😆 素食放題包一款主食, 主食除外其他食物都可以無限量添加。素食放題只會於星期一至四供應, 限時兩小時, 最後點菜時間為九時三十分。餐廳樓底很高, 吊掛著一個個紅白色的日式燈籠, 一幅顯示住「いらっしゃいませ🙇🏻‍♂️」的大壁畫, 壁畫上面有很多小酒呈, 全餐廳以紅色為主, 彰顯了日本國旗上那一點紅, 藝術感極重。整個放題每人價值$530, 據朋友而言年頭還是四百多, 應該增幅不少! 說得太遠了, 先將重點放回食物上, 分別有主菜, 卷物, 爐端燒, 炸物和熱盤。前菜包含四款:綠天使他他以蔬菜加上辣脆片炸成一團, 底下有一塊萵苣, 侍應特意跟我們說最理想一起吃。 萵苣的清新配上微辣脆炸的他他, 強烈的對比下更加強他他本身濃烈味道, 相當出色!😋海雲一條條海藻放入醋內, 酸味直達心中, 最微妙之處是再加入少許小薑粒, 酸中帶點辣可以回暖一下。冷奴日本豆腐料理之一, 將冷豆腐切成磚塊, 加上調味料即可。師傳主要加入味醂, 帶點

前菜包含四款:

海雲
冷奴
日本豆腐料理之一, 將冷豆腐切成磚塊, 加上調味料即可。師傳主要加入味醂, 帶點甜與酸 😌
菠菜沙律
一堆冷菠菜卷成一件, 加上芝麻醬就是了, 相對其餘三款前菜, 這一款相對普通。

三款前菜

卷物六款:
墨西哥卷

一咬奶油乳酪瞬間從卷物中間流出來, 入口即溶 🤩 另一邊廂墨西哥辣椒的椒味已在擴散, 兩種完全不同的感覺但卻毫無違和感, 且配合得天衣無逢, 嘆為觀止! 😃

辣味啦啦卷
由豆腐皮包圍, 同樣有墨西哥辣椒, 另外有蓮藕, 銀杏, 甜菜頭和牛油果🥑, 豐富的蔬果感。

秋葵卷
同樣外面是腐皮, 這一塊是有燒過的, 有獨物的燒焦味, 裡面有秋葵、蓮藕和菇類。

山芋卷
淮山爽口, 另配梅子和紫蘇葉, 甜中帶薄荷衝激 🫨 相當新穎的味道。

雜菜天婦羅卷
面頭的一層牛油果, 裡面是一堆炸雜菜, 都算香脆可口。

黑金卷
黑木耳, 蘿白絲, 黃瓜, 再加上味噌醬, 明顯的素菜類壽司, 相對比較淡口。

六款卷物

爐端燒
分別有獅子唐, 豆腐, 甜蕃薯, 銀杏和素雞, 與之前的食物相比實在太普通了, 而且味道也實屬一般, 稍為失望 🥲

紫蘇葉素雞天婦羅

素雞正正是一般素食店可以買到的普通素菜, 味道很淡, 紫蘇葉卻錯誤地成為了這道菜的主角。

椰菜花天婦羅
甜醬加上拉差辣椒醬, 灑上白芝麻, 甜中帶辣, 更有白芝麻的香, 椰菜花口感不太像, 有點淋, 雖然如此這個都是我們有encore的其中一道菜!

主菜
西瓜扒

將西瓜煎香, 廚師用上私家炮製的獨特燒汁塗在一塊塊西瓜扒的面層上, 被煎香過的西瓜不再爽口。第一口先嘗到秘製醬汁, 會有燒肉的感覺 ☺️ 當醬汁溶化後西瓜的甜味會自然流露出來, 西瓜扒雖然未能做到肉的口感, 但這個菜既特別又美味!! 🥰 這道菜是售完即止的, 所以想吃都未必會有。

素菜盒
分別有四款食物, 來到才發現其中一道菜是苦瓜加香蕉, 這是一個怎麼樣的配搭, 苦瓜也未免太苦了 🙄 香蕉經過烹調後甜味減弱, 未能蓋過苦瓜的苦味。第二道是芋頭回蘇葉天婦羅, 再有一道是准山蘆筍切絲, 這兩個都沒有什麼驚喜。最後一道是炸甜粟米球加紫薯蓉, 這個是四款入面最出色的, 由於油炸過後粟米水份都被抽光了, 幸好沒有減退粟米的甜味 🫠 這個主菜跟西瓜扒完全比下去, 其他任點的食物都比這個好得多了。

素食盒

熱盤
焗雜菌

分別有鴻喜菇, 香菇和金菇🍄三款, 用牛油焗, 很美味!

雜菜炒烏冬
烏冬有點像河粉, 利用鼓油調味炒拌, 加上蘿白條和青菜就完成了, 不算油膩。

雜菜炒烏冬

正如上面所言, 環境富有濃厚日本氣色, 待在這裡用饍會有無名喜悅 😚 食物水準不均, 有些有心思有味道, 有些則平平無奇, 以這個價錢我會期望更多! 🧐
2023-07-25
三款前菜
六款卷物
雜菜炒烏冬
佢主打以無限量供應多款日式前菜、串燒、炸物,一人一客壽司刺身和主食,最後仲有精選甜品一客!做半放題之餘食材用料質素非常好,每樣擺盤用心精緻,加埋落地玻璃開揚既中環景觀,呢個價錢絕對係超值🥺🫶餐廳會先上一輪既總體食物,之後我地可以自由再點。▫️沙律/前菜🥬《京都沙律-磯煮鮑魚-灸燒A4宮崎和牛-天使香辣三文魚他他-日本海雲》作為前菜可謂相當高級,食慾大增😋▫️爐端燒🍢《A4宮崎和牛串-宮崎豚角燒-蒲燒鰻魚串-免治雞肉棒》串燒真係要ENCORE😍特別A4宮崎和牛串仲要係入口即溶,各款串燒控制既時間好好,肉汁亦得以鎖緊,烤香可口。▫️炸物🍤《黑松露汁炸蝦-九州華味鳥唐揚-牛油果天婦羅-溫室茄子天婦羅》牛油果天婦羅第一次食,幾特別,外脆內軟,炸物外皮炸得夠乾身同脆口,亦唔會過厚。🔺以上都可以無限量供應🔺😍😍▫️刺身🍱《北海道帶子-櫻鯛-牡丹蝦-吞拿魚腩-廚師推介刺身》除左蝦每款都各有4件,非常新鮮同鮮甜~▫️壽司🍣《吞拿魚腩-比目魚-A4宮崎和牛壽司-特色壽司》平時散叫呢堆都唔只呢個價啦,真係幾抵食!▫️主食(四選一)🔥A4宮崎和牛西冷陶板燒🐮肉質脂肪分佈平均,細膩嫩軟,入口即溶,唔洗調味料已經勁好食!微

▫️沙律/前菜🥬
作為前菜可謂相當高級,食慾大增😋

▫️爐端燒🍢
《A4宮崎和牛串-宮崎豚角燒-蒲燒鰻魚串-免治雞肉棒》

▫️炸物🍤
牛油果天婦羅第一次食,幾特別,外脆內軟,
炸物外皮炸得夠乾身同脆口,亦唔會過厚。

🔺以上都可以無限量供應🔺😍😍

▫️刺身🍱
《北海道帶子-櫻鯛-牡丹蝦-吞拿魚腩-廚師推介刺身
除左蝦每款都各有4件,非常新鮮同鮮甜~

▫️壽司🍣
《吞拿魚腩-比目魚-A4宮崎和牛壽司-特色壽司
平時散叫呢堆都唔只呢個價啦,真係幾抵食!

▫️主食(四選一)
🔥A4宮崎和牛西冷陶板燒🐮
肉質脂肪分佈平均,細膩嫩軟,入口即溶,
唔洗調味料已經勁好食!
微焦既外皮份外有口感💓

🔥銀鱈魚西京燒🐟
勁滑勁嫩!魚肉鮮美,外皮有微焦,
但保留到柔軟多汁既口感,加埋醬汁更加惹味~

🍧精選甜品有日式糕點同水果🍉
樣樣都有啲我就最中意😆

🥂另外我地加左任飲,係酒類飲品任飲呀!
柚子清酒好好飲,清甜得黎又有酒味後勁~
女仔相對易入口~

原來四位以上黎食仲會送蟹腳同芝士海膽帶子添呀!網上訂座仲有9折❤️
蘭桂坊除了酒吧和club之外還有不少出名的高質素餐廳,今次來到這間頗有名氣的日本餐廳—Kyoto Joe 京都ジョー室內環境以紅色為主調,牆上有鯉魚的壁畫又掛滿燈籠🏮,加上大片落地玻璃,邊吃能同時邊飽覽香港美景🤩《夏季限定早午餐》夏季限定早午餐以放題型式供應多款日式前菜、串燒、炸物,以及一人一客壽司刺身及主菜;而四位以上可額外獲贈一客北海道鱈場蟹腳、厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子。以下等我由他上菜的順序逐一作介紹👇🏻用餐時間為12:00-15:00,Last order (最後點菜時間)是14:30$588 Adult $358 Children 即叫即製,無限量供應沙律/前菜京都沙律碳煮鮑魚炙燒A4宮崎和牛天使香辣三文魚他他日本海雲鮑魚非常入味而且完全不硬,三文魚他他和平時吃的不同,吃起來口感像薯片般脆脆,而且辣辣地幾開胃。仲有海雲口感幾得意,味道較清淡唔太食得出佢有咩味。特別推介和牛,無論口感同味道都十分出色,亦係encore得最多嘅一個👍🏻剌身北海道帶子、牡丹蝦、吞拿魚腩及廚師推介刺身用料新鮮,除了鮮味外咬落能感到魚肉質地緊緻柔韌,魚味愈嚼愈見突出,相比起其他外面的刺身,無需點豉油

《夏季限定早午餐》

以下等我由他上菜的順序逐一作介紹👇🏻

$588 Adult
$358 Children

即叫即製,無限量供應

京都沙律
碳煮鮑魚
天使香辣三文魚他他
日本海雲

剌身

北海道帶子、牡丹蝦、吞拿魚腩及廚師推介刺身
刺身

用料新鮮,除了鮮味外咬落能感到魚肉質地緊緻柔韌,魚味愈嚼愈見突出,相比起其他外面的刺身,無需點豉油都好夠味💯

吞拿魚腩、比目魚、A4宮崎和牛
特色壽司
壽司

壽司每人有4件,其中以入口即溶、油香充斥口腔嘅以吞拿魚腩,及配上海膽牛味突出嘅A4 宮崎和牛最為出色👍🏻

A4宮崎和牛串
宮崎豚角燒
蒲燒鰻魚串
免治雞肉棒
爐端燒

爐端燒整體來說略鹹了一點,但即叫即製真的令每樣的味道都非常突出!雞肉棒混合了雞軟骨,ロ感層次豐富

個人重點推介和牛串和鰻魚串,和牛味突出,肉質亦不會韌,encore左好多次;鰻魚串亦燒得好香,鰻魚新鮮帶甜味,encore左好幾次🙆🏻‍♂️

黑松露汁炸蝦
九州華味鳥唐揚
牛油果天婦羅
溫室茄子天婦羅
炸物

炸物都是鮮炸,一咬落除了很脆還好juicy,鹹香惹味,炸粉亦不會太厚,比較特別是溫室茄子天婦羅,茄子味好出色,茄子愛好者必點,而個人最喜愛是炸蝦,即炸原隻爽彈的蝦,入口熱辣辣,同時嘗到蝦肉的鮮甜💯

主菜

A4 宮崎和牛西冷陶板燒

宮崎和牛每粒的油花紋都好漂亮,口感鮮嫩、入口即化,而且可以自己控制生熟,我今次由3、4、5、7成熟都試勻!每一個熟度都好好味!肉質嫩滑多汁,牛香滿溢☺️

龍蝦湯拉麵(須另加港幣$100)
龍蝦湯拉麵

原隻龍蝦加上濃郁的龍蝦湯,鮮味十足,而且拉麵有咬口,非常滋味!

四位以上附送的

北海道鱈場蟹腳
北海道鱈場蟹腳

厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子

蟹腳味道偏鹹,不過蟹肉很新鮮,而芝士海膽帶子則極度推介,沒料到這個配搭竟然非常有驚喜,嘗試完相信你都會有我的滿足感,請大家務必趁熱食♨️

甜品
甜品拼盤

甜品以拼盤的形式上,當中包括了紅豆抹茶蕨餅、日本卷蛋、甜蜜多汁的日本哈蜜瓜和各種生果等等作錦上添花,令大家可以滿足地結束整頓brunch!🍭🍩🍮

生啤
2023-07-13
$650 (Lunch)
Celebration
Birthday
龍蝦湯拉麵
生啤
  • 磯煮鮑魚
上星期去咗Kyoto Joe食佢哋嘅Summer Seasonal Brunch ($588/pp)☀️ Brunch無限量供應沙律、前菜、爐端燒同炸物,以及一人一客壽司刺身同主菜,再送精選甜品添!沙律、前菜、爐端燒同炸物都係即叫即製!佢哋沙律入面有帶子、呑拿魚同三文魚,誠意十足!全部前菜都好好味,最鍾意磯煮鮑魚,真係超級入味!而三文魚他他微香辣帶脆口又幾特別🌶️ 串燒全部都厚肉juicy🍢 最impressed係個豚角燒!豚肉好腍好入味,甜甜地嘅醬汁加上芝麻真係令人食唔停🐷.刺身北海道帶子、牡丹蝦、吞拿魚腩、𩶘魚 深海池魚 油甘魚.壽司左口魚、拖羅、A4宮崎和牛壽司、特色壽司一人一客嘅刺身同壽司擺盤精美,食材新鮮優質!尤其係刺身,厚切得嚟花紋又靚,真心平時出去食淨係咁樣一碟刺身都收你五舊!而壽司嚟講A4宮崎和牛壽司又係正到暈,嫩滑嘅和牛油香滿溢,加上海膽真係世界級🥹.主菜A4宫崎和牛西冷陶板燒入口即融,客人自己燒可以控制外層脆嘅口感!而銀鱈魚西京燒魚肉雪白嫩滑,伴碟仲有玉子燒添🐟 依家四位以上仲可額外獲贈一客北海道鱈場蟹腳同厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子!想講個帶子豆腐真係神級!芝士海膽醬

刺身
北海道帶子、牡丹蝦、吞拿魚腩、𩶘魚 深海池魚 油甘魚

左口魚、拖羅、A4宮崎和牛壽司、特色壽司

一人一客嘅刺身壽司擺盤精美,食材新鮮優質!尤其係刺身,厚切得嚟花紋又靚,真心平時出去食淨係咁樣一碟刺身都收你五舊!而壽司嚟講A4宮崎和牛壽司又係正到暈,嫩滑嘅和牛油香滿溢,加上海膽真係世界級🥹

.主菜

依家四位以上仲可額外獲贈一客北海道鱈場蟹腳同厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子!想講個帶子豆腐真係神級!芝士海膽醬同炸豆腐完美結合、豆腐嫩滑香口,上層炙燒帶子焦香帶牛油味,入口充滿層次✨ 而北海道鱈場蟹腳餐廳已經幫手拆晒,超級方便!燒過嘅蟹腳滿滿香烤風味🦀

我哋仲加咗Prosecco同Sake free-flow (+$238),可以暢飲Prosecco Rosé、Prosecco、Yuzu Sake Highball、Sake同啤酒,爽到不行 \(^o^)/

真心推介俾大家,平時去居酒屋埋單每人都四五百,依家呢個價錢有咁高質嘅刺身同咁多野任食,真係好抵玩!網上訂座仲有15% off,真心癲咗(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
Lunch
2023-07-08 130 views
再一次到Kyoto Joe,今次帶埋細仔來,菜單更新左,多過以前,唯一不變既都係食物依舊甘好食,食材十分新鮮,由其係魚生升級咗,阿仔話全部都好好食。而且和牛入口溶化👍🏻㕑師認得我,還專誠做了兩個特別小食給我們,其中一個叫我們差是什麼?很好吃,但我們四人差不出是什麼😂原來是西瓜😲十分驚喜的是今次還有長腳蟹!
2023-07-02 130 views
👈🏻Kyoto Joe #japjapjap_中環#japjapjap_日本菜真鯛及和牛主題半自助早午餐 $588係日式嘅semi buffet brunch🤩刺身壽司主菜同甜品一人一客而前菜爐端燒同炸物都可以無限添加食到飽一飽😙磯煮鮑魚爽口彈牙炙燒A4宮崎和牛入口即化天使香辣三文魚他他香口惹味 生菜包住三文魚他他同脆脆 口感十足😋日本海雲酸微微滑捋捋 係好開胃嘅前菜爐端燒有4款A4宮崎和牛串 牛味突出 非常濃郁 而且肉汁滿滿😆宮崎豚角燒 燒到好香 但係就偏肥蒲燒鰻魚串 肉質肥美 但係就有啲碎骨 食嘅時候就要小心啲啦免治雞肉棒 加入左雞軟骨碎口感好好炸物都有4款分別係黑松露汁炸蝦 牛油果天婦羅 九州華味鳥唐揚 溫室茄子天婦羅炸到熱辣辣香噴噴🥳炸粉一啲都唔厚 非常薄身刺身最推薦係吞拿魚腩🤫非常肥美 魚油香四溢牡丹蝦嘅蝦頭有好多膏仲有真鯛同北海道帶子壽司方面最推薦A4宮崎和牛壽司 配上新鮮creamy嘅海膽好滿足A4宮崎和牛冷陶板燒油脂感滿滿 入口即溶 每一啖都爆曬汁😚銀鱈魚京燒魚皮香脆 肉質鮮嫩多汁4位客人會送北海道雪場蟹腳同帶子😍蟹腳啖啖肉 鮮甜無比厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子嘅層次好
👈🏻Kyoto Joe

銀鱈魚京燒魚皮香脆 肉質鮮嫩多汁
4位客人會送北海道雪場蟹腳
同帶子😍
蟹腳啖啖肉 鮮甜無比
厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子嘅層次好豐富 件豆腐仲要非常多汁 正吖
最後甜品有水果同蛋糕🥰

Overall食評
最高5粒🌟)
📌好味程度:🌟🌟🌟🌟💫
📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
Located on the 23/F of a tall building at the Lan Kwai Fong, offered it a lovely view of the central district and even a sneak peek of the harbour. Along with the vibrant colored decoration and nice seating, it's a place good for dating or friends' gathering if high price isn't a big concern for you.---▪️佐 賀 和 牛 塔 撻 $295𝑺𝒂𝒈𝒂 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑻𝒂𝒕𝒂𝒌𝒊The tender marbling wagyu slices tasted nice with the mushroom salad underneath while mixed with the egg yolk. Quite an interesting combination with the savory fl
---
▪️佐 賀 和 牛 塔 撻 $295
𝑺𝒂𝒈𝒂 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑻𝒂𝒕𝒂𝒌𝒊
The tender marbling wagyu slices tasted nice with the mushroom salad underneath while mixed with the egg yolk. Quite an interesting combination with the savory flavor.
▪️特 上 刺 身 拼 盤 $520
𝑨𝒔𝒔𝒐𝒓𝒕𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊
Sashimi was fresh, but I would expected getting bigger cuts with such price when there are only 2 pieces each for 6
kinds of sashimi🥹. Tbh, upon our observation for the whole night, it's more a tourist place and most of the cost was spend on its location and view.
▪️雜 錦 天 婦 羅 拼 盤 $260
𝑨𝒔𝒔𝒐𝒓𝒕𝒆𝒅 𝑻𝒆𝒎𝒑𝒖𝒓𝒂
Included 2 shrimp, 2 eel, yam, sweet potato, pumpkin, eggplant, shiitake mushroom and shiso. The tempuras were lightly battered and their outer stayed crunchy while the inside is moist.
▪️海 鱸 卷 $215
𝑺𝒆𝒂𝒃𝒂𝒔𝒔 𝑹𝒐𝒍𝒍
Sushi roll with seabass is not common on menu, especially when it's lightly fried. This was surprisingly tasty with its crispy outside warpping the sweet and sour stuffing. But it also giving me high school memory of the fried-sushi from the street food cart.😂
▪️月 見 牛 肉 冰 見 湯 烏 冬 $170
𝑶𝒏𝒔𝒆𝒏 𝑬𝒈𝒈 & 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑯𝒊𝒎𝒊 𝑼𝒅𝒐𝒏
They used the fine udon instead of the thick one that we found in other places. The udon was smooth and the broth was rich in umami while the beef was meaty yet tender.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/5
Re-visit ? ✖️
𝑨𝒔𝒔𝒐𝒓𝒕𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊
𝑨𝒔𝒔𝒐𝒓𝒕𝒆𝒅 𝑻𝒆𝒎𝒑𝒖𝒓𝒂
Dinner
𝑶𝒏𝒔𝒆𝒏 𝑬𝒈𝒈 & 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑯𝒊𝒎𝒊 𝑼𝒅𝒐𝒏
香港人特別鍾意食日本菜,如果食素就要記低中環這間,逢星期一至三供應高質素食放題,一個價錢任食二十幾道精緻素式,主食仲可以揀非常特別的西瓜扒,想食就即刻約朋友訂位啦!位於中環蘭桂坊的日本餐廳,已經開業多年了,素食放題最近轉了新餐牌,所以要來吃吃看。紅色主調的裝修,新派日本設計,環境幾有型㗎。身處23樓高層,景觀開揚,天氣好的日子可以看日落magic hour,想坐外面的話露台設少量座位。逢星期一至三晚市供應的素食放題,每人可以揀一款主食,如果你同非素食朋友來,對方好想食魚生都可以滿足。價錢HK$480/位,飲品另外叫,加一服務費。有幾款特價果汁飲品和酒精飲品。Yuzu Sunrise HK$68/Strawberry Surprise HK$68飲品都是冰沙類果汁為主,我飲的柚子橙汁好清新,配日本菜唔錯㗎。綠天使他他 / 菠菜沙律/日本海雲/冷奴這幾款前菜建議全部都試,日本海雲是一杯海藻,滑潺潺咁幾有趣。用生菜包的是一堆天婦羅粒粒,調味好好食,係脆脆地的沙律。菠菜的芝麻汁好重花生醬味,我幾鍾意。墨西哥卷/雜菜天婦羅卷/辣味啦啦卷/山芋卷/秋葵卷/黑金卷六款壽司卷物都好特別,全部細細件很可
紅色主調的裝修,新派日本設計,環境幾有型㗎。
設少量座位。
有幾款特價果汁飲品和酒精飲品。
綠天使他他 / 菠菜沙律/日本海雲/冷奴
墨西哥卷/雜菜天婦羅卷/辣味啦啦卷/山芋卷/秋葵卷/黑金卷
六款壽司卷物都好特別,全部細細件很可愛。三角天入面有牛油果、辣椒和忌廉芝士,入口軟滑不過都幾辣嘅。另一款辣的是辣味啦啦卷,下面中間那舊,蔬菜感比較重。

最好食我會推介秋葵卷(左下),外面的腐皮有燒過,吃起來香口兼有獨特焦香味。另一個比較特別的是山芋卷(上中),入面的山芋很爽口,味道特別。
京都獅子唐/豆腐/宮崎甜蕃薯/銀杏/素雞
爐端燒各項都不錯,當中最普通可能係豆腐,上面有炸蒜香氣十足。這裡用的素雞是非常港式在豆品店買那種素雞,還以為是日本素肉啊,串燒燒得好好食,必須試下。
素菜盒
主食之一素食盒有四道小菜,估唔到最好食係炸粟米配紫薯,我平常不大喜歡吃紫薯也覺得好吃,粟米也甜美和脆口。另外牛蒡蘆筍和炸芋頭都唔錯,沖繩苦瓜夾香蕉就有少少奇怪。
西瓜扒
第一次食西瓜扒,我想像中以為係成片西瓜咁樣。原來西瓜肉要先脫水去乾水份,再用昆布豉油浸過。吃起來是軟滑一片肉感,醬汁是經典日式燒汁,我覺得很好吃而且未食過應該試下。
椰菜花天婦羅
好大舊的椰菜花,熟度剛好唔會太草青或太軟爛,外面是甜酸醬汁,吃起來惹味。
紫蘇葉素雞天婦羅
這個天婦羅很創新,味道我就覺得中規中距,唔太知點形容。
素餃子
入面餡料唔算多,但有隻蒟蒻素蝦幾搞笑,煎得幾靚香口好味。
焗雜菌
全晚最普通的一道菜,就係一堆日本菇類。
雜菜炒名古屋烏冬
望落以為係河粉,原來名古屋的烏冬是扁身的!香港大概沒很多地方吃到,麵條咬落彈牙,麵汁都好好食。

用這個價錢在蘭桂坊吃到高質素日本素食料理,好應該即刻約朋友和訂位啊。
2023-06-26
📍「Kyoto Joe」- 中環今次俾👧🏻搵到間位於中環LKF嘅靚靚日本餐廳,仲係以真鯛同和牛做主題,即刻約埋閨蜜去試吓☺️📷餐廳位於中環蘭桂芳California Towerr2️⃣3️⃣樓,樓層夠高景觀一流,可以俯瞰中環同半山景色,望住呢個景享受美食超正🤩餐廳裝修都充滿日本🇯🇵風,以日本伏見稻荷大社作為設計靈感,四周亦佈滿酒樽🍶 等裝飾,中庭鯉魚壁畫,猶如置身日本🇯🇵半自助餐時間係中午12點至下午3點,可以食足3️⃣個鐘,而且staff 嘅服務態度都好好,好岩同另一半👫、閨蜜👭、朋友👭👬一齊enjoy 吓🤗🍽真鯛及和牛主題半自助餐💰HK$588/head✨推薦指數:8.5/10*四位以上免費贈送北海道鱈場蟹腳、厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子🍴沙律/前菜(無限量供應)🔸京都沙律:雜菜同大大粒新鮮角切魚生,配上芝麻醬,夠開胃😋🔸磯煮鮑魚:勁爽口彈牙,必食😍✨🔸炙燒A4宮崎和牛:咬落去油脂充足😙🔸天使香辣三文魚他他:落落地好惹味,正😍✨🔸日本海雲:經過醋汁調味,食落帶少少酸味,不覺略嚴淡味🍴爐端燒(無限量供應)🔸A4宮崎和牛串:油脂好重,好香牛味,口感好腍,正👍🏻✨🔸宮崎豚角燒:好腍好入味,好似食緊五花
📍「Kyoto Joe」- 中環

🍽真鯛及和牛主題半自助餐
💰HK$588/head
✨推薦指數:8.5/10

🍴沙律/前菜(無限量供應)
🔸京都沙律:雜菜同大大粒新鮮角切魚生,配上芝麻醬,夠開胃😋
🔸磯煮鮑魚:勁爽口彈牙,必食😍✨
🔸炙燒A4宮崎和牛:咬落去油脂充足😙
🔸天使香辣三文魚他他:落落地好惹味,正😍✨
🔸日本海雲:經過醋汁調味,食落帶少少酸味,不覺略嚴淡味

🍴爐端燒(無限量供應)
🔸A4宮崎和牛串:油脂好重,好香牛味,口感好腍,正👍🏻✨
🔸宮崎豚角燒:好腍好入味,好似食緊五花腩咁🤣
🔸蒲燒鰻魚串:外皮超脆,咬落啖啖肉,肉質肥美,醬汁甜甜地,不過小心有少少幼骨🤗✨
🔸免治雞肉棒:食落夠鹹香,軟骨好咬有口感😋

🍴炸物(無限量供應)
🔸黑松露汁炸蝦:炸得好香脆,配埋黑松露醬好夾🤩✨
🔸九州華味鳥唐揚:食落較淡味,比較厚炸粉🫠
🔸牛油果天婦羅:無其他醬汁點,食落無味😕
🔸溫室茄子天婦羅:咬落好juicy,但同牛油果一樣無味😕

🍴刺身(一人一客)
🔸北海道帶子:鮮甜肥美,超中意😍😋✨
🔸牡丹蝦:好大隻,肉質gel口夠新鮮😚
🔸吞拿魚腩:食落好腍身,無筋超正🤤
🔸真鯛:新鮮,正常發揮😙

🍴壽司(一人一客)
🔸吞拿魚腩:肉質腍身少筋,充滿油香😚
🔸比目魚:比較淡味嘅魚,冇燒過油脂味唔重,飯質比較硬
🔸A4宮崎和牛壽司壽司上放咗鮮甜海膽,食落油脂幾重好香🤩✨
🔸三文魚籽拖羅蓉:芝麻好脆好香,三文魚籽又大粒又甜,不過有少少遮左吞拿魚蓉

🍴主食(一人一客)

🔸A4宮崎和牛西冷陶板燒:整份和牛係陶板想慢慢燒,可以享受燒嘅樂趣😜呢個燒法逼哂啲油份出嚟,食落好重油脂味,記住燒熟少少,會入口即融🤤

🔸銀鱈魚西京燒:外皮煎得好香脆,個汁嘅甜度岩岩好,食落肉質超嫩滿,勁正🤤🤩
佢仲有黑豆甜同玉子燒做伴碟,玉子燒好香蔥味😙

🔸素食盒:四款特色素食,分別係沖繩苦瓜釀香蕉🍌、大和芋紫蘇葉天婦羅、露荀及准山漬物、菠菜沙律🤗
苦瓜香蕉好特別,食落苦瓜比較硬身😗
炸淮山幾硬身,紫蘇葉味好出🤣
露荀准山漬物食落爽口😗
菠菜沙律同炸蓮藕,食落比較清淡,連埋芝麻醬食幾夾😙

🍴甜品(附送每人一客)
🔸分別有抺茶蕨餅配紅豆蓉、卷蛋、黑白芝麻麻糬、多款時令水果,擺盤好靚🤩
抹茶蕨餅食落煙韌,不過抺茶味唔多出,紅豆蓉大粒香甜😗香蕉朱古力卷蛋幾軟熟同香甜🍌🍫芝麻麻糬幾煙韌,水果就夠新鮮😌

🍴四位以上贈送(每人一客)
🔸 北海道鱈場蟹腳:好香好大隻,肉質就正常不過幾痴蟹殼😗🦀
🔸厚揚味噌芝士海膽醬北海道帶子:呢份超好食🤩🤤🤤🤤首先豆腐外皮香超脆,但內裡保持住豆腐嘅嫩滑同juicy,帶子超鮮甜,連埋加咗芝士嘅味噌海膽醬勁香濃勁夾😍🤩✨強烈建議搵夠4個朋友嚟食‼️‼️‼️

🍴飲品
🔸 柚子清酒特飲🍶
💰HK$238/head (free flow)
食日本野又點可以唔飲清酒呢😎飲蓉味道清新好fresh,酒味唔會太重😋

🔸Berry Beri🍹
💰HK$68
由士多啤梨🍓、藍莓🫐、蘋果汁🍎、益力多沖製而成,飲落酸酸甜甜,好飲😋
Lunch
2023-06-05 718 views
💡高質日式半自助餐放假就緊係要搵朋友chill下放鬆,朋友介紹之下去左呢間位於蘭桂坊加州大廈日式餐廳,今次係第一次食日式Weekend Brunch,餐廳以日本嘅伏見稻荷大社作為設計靈感,牆身仲有一大幅鯉魚壁畫,充滿日式風情。今次個櫻鯛及和牛Weekend Brunch個餐包咗可以無限refill包括前菜、沙律、爐端燒、炸物,同一人一客嘅刺身、壽司、主菜同甜品。另外我地加錢叫埋Cocktails🍸Mocktails🍹🍽爐端燒🍢4款串燒包括:A4宮崎和牛粒🐂鰻魚🐟宮崎豚角燒🐖免治雞肉棒🐓串燒整體質素都好高,唔會覺得乾身。和牛粒充滿油脂香,雞肉棒內加入雞軟骨碎,有咬口。鰻魚肉質好肥美,燒得好香。豚角燒肥瘦均勻,味道岩岩好。🍽炸物🍤4款串燒炸物:天使蝦天婦羅🍤紫蘇櫻鯛天婦羅、溫室茄子天婦羅🍆九州華味鳥唐揚🐓炸漿不厚身,非常薄脆,食落唔會覺得油膩。🍽刺身6款刺身:櫻鯛、北海道帶子、吞拿魚腩、牡丹蝦、拖羅、金目鵰刺身。每款都厚切,新鮮肥美,拖羅好厚切、魚油味重。牡丹蝦大隻得黎勁爽口。🍽壽司🍣4款壽司:深海池魚、吞拿魚腩、比目魚同A4宮崎和牛細細件唔會太飽,吞拿魚腩入口即溶,油脂感豐富。和牛配上海
💡高質日式半自助餐

今次個櫻鯛及和牛Weekend Brunch個餐包咗可以無限refill包括前菜、沙律、爐端燒、炸物,同一人一客嘅刺身壽司、主菜同甜品。另外我地加錢叫埋Cocktails🍸Mocktails🍹

🍽爐端燒🍢

🍽炸物🍤

炸漿不厚身,非常薄脆,食落唔會覺得油膩。

🍽刺身

🍽壽司🍣
4款壽司:深海池魚、吞拿魚腩、比目魚同A4宮崎和牛

細細件唔會太飽,吞拿魚腩入口即溶,油脂感豐富。和牛配上海膽,無腥味,咬得開唔會韌,味道好突出😎

🅼🅰🅸🅽
🍽 A4宮崎和牛陶板燒 🐮
和牛以陶板呈上,好特別,可以自己控制牛既生熟度。和牛油脂非常充足,肉質嫩滑多汁,牛香滿溢🥰

🍽銀鱈魚西京燒🐠
銀鱈魚色澤好靚,魚肉厚身得黎非常滑身,入面仲幾juicy。配埋西京燒做法,令味道甜甜地好開胃。

🍽素食盒
有沖繩苦瓜釀香蕉、大告芋紫葉天婦羅、露荀及淮山漬物及菠菜沙律。整體都發揮不錯,清新特黎又健康。

🍽甜品
整係擺盤都覺得好靚,仲好豐富。有紅豆抹茶蕨餅、紅豆糯米糍同蛋卷。水果有西瓜🍉哈密瓜🍈及火龍果,食完好解膩,好好的享受😋

free flow beverages +$368
🍾Champagne
🍸Strawberry Surprise mocktail
🍸Berry Beri mocktail

ps/四位戓以上可額外獲贈一客北海道鱈場蟹腳、厚揚味噌芝士、海膽醬北海道帶子

2023-06-03 562 views
人氣高企的ᴋʏᴏᴛᴏ ᴊᴏᴇ假日週末推出3小時的半自助ʙʀᴜɴᴄʜ,滿足了一班日料控,除了任吃櫻鯛沙律,還有A4宮崎和牛串爐端燒、大蝦炸物等等,充滿日本風味。sᴇᴍɪ ʙᴜғғᴇᴛ 長達三小時,不擔心不夠時間點菜。此價格在中環地段,可以接受!在蘭桂坊加州大廈23樓,居高臨下,落地玻璃採光度十足,邊吃邊俯瞰中環景色。記得提前訂位窗邊位喔。餐廳會先安排一輪食物,之後不夠飽也可以再點部分食物。雖然是半自助餐性質但全部食物用料上乘,製作認真,賣相精緻,比一般任食高質好多,整體用餐體驗非常滿意。sᴇᴍɪ ʙᴜғғᴇᴛ ʙʀᴜɴᴄʜ ($588/ᴘᴘʟ) 真鯛及和牛主題ᴄᴏғғᴇᴇ / ᴛᴇᴀ ɴᴏᴛ ɪɴᴄʟᴜᴅᴇᴅ ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ᴀɴᴅ ᴘᴜʙʟɪᴄ ʜᴏʟɪᴅᴀʏ ᴏɴʟʏ
◷ 12時〜15時
-而以下款式就無限量供應,全部即叫即製:
∗ 沙律/前菜 - 櫻鯛及剌身沙律
- 磯煮鮑魚
- 天使香辣三文魚
- 日本海雲- 炙燒A4宮崎和牛由前菜開始就已經有肥美櫻鯛刺身—口牛很香口,彩用一小撮入味金菇鋪底天使香辣三文魚他他—表面好似輕輕炸過口感脆脆地,辣味脆脆跟三文魚粒意外地夾鮑魚經慢煮後,

櫻鯛刺身
sᴇᴍɪ ʙᴜғғᴇᴛ ʙʀᴜɴᴄʜ ($588/ᴘᴘʟ)
真鯛及和牛主題
ᴄᴏғғᴇᴇ / ᴛᴇᴀ ɴᴏᴛ ɪɴᴄʟᴜᴅᴇᴅ

◷ 12時〜15時

而以下款式就無限量供應,全部即叫即製:

∗ 沙律/前菜
- 櫻鯛及剌身沙律

- 磯煮鮑魚

- 天使香辣三文魚

- 日本海雲
- 炙燒A4宮崎和牛

由前菜開始就已經有肥美櫻鯛刺身
—口牛很香口,彩用一小撮入味金菇鋪底
天使香辣三文魚他他—表面好似輕輕炸過
口感脆脆地,辣味脆脆跟三文魚粒意外地夾
鮑魚經慢煮後,入口軟嫩中富嚼勁
天使香辣三文魚

- 宮崎豚角燒

- 蒲燒鰻魚串

- 免治雞肉棒

宮崎和牛以爐端燒方式處理
能突出其牛油的香氣,入口即化

∗ 炸物
- 天使蝦天婦羅

- 紫蘇櫻鯛天婦羅

- 溫室茄子天婦羅

- 九州華味鳥唐揚
炸物

以下是重頭戲的一人一客刺身壽司,裡面包括:
- 櫻鯛
- 北海道帶子
- 牡丹蝦
- 吞拿魚腩及廚師推介刺身

其中厚切櫻鯛刺身魚肉質地緊緻柔韌
魚味愈嚼愈見突出
四位戓以上可額外獲贈一客櫻鯛薄切刺身
透薄魚肉鮮爽細滑,蘸上酸汁吃有夠清甜
吞拿魚腩
- 櫻鯛魚紙火鍋
- A4宫崎和牛西冷陶板燒

將肉質帶有粉紅色的櫻鯛魚肉切成一口大小的尺寸
並放入以濃魚湯等萃取高湯所製湯頭中輕輕涮過後享用
紙涮涮鍋配以鯛魚、竹輪、山茶茸和春菊菜
清新淡雅的配搭,最能嘗到櫻鯛的真味,是鮮甜之首選
雪花紋分佈均勻的 A4 宮崎和牛西冷陶板燒,也是入口即化
由於油脂含量較高,所以5粒的份量已經非常足夠
櫻鯛魚紙火鍋
最後以廚師精選甜品為早午餐作結。
$600 (Lunch)
天使香辣三文魚
櫻鯛魚紙火鍋
Free flow 3 小時brunch 名為: 真鯛及和牛主題半自助早午餐🍱🤤🤭🤭,以櫻鯛魚為主題,超開心體驗我是剛剛母親節同佢慶祝一番安排左窗邊位,可以望海,ifc先黎沙律菜🥗,裡面有三文魚,櫻鯛魚,帆立貝,建議大家可以唔洗食曬沙律,留肚食其他,好多項目都可以refill 先黎4樣前菜磯煮鮑魚,炙燒A4 宮崎和牛,香辣牛肉他他,日本🇯🇵海雲以上全部係refill item 鮑魚,海雲都值得再refill 跟住就會上刺身&sushi ,這都是一次性項目介紹下刺身: 櫻鯛,北海道帶子,牡丹蝦,吞拿魚腩同一款廚師的魚類,全部都好新鮮🤩🤤🤤緊接着有天婦羅🍤,燒物天婦羅整體質素幾好,特別推介‘紫蘇櫻鯛天婦羅’燒肉質素睇落係靚,但食落有點油膩,例如雞肉棒裡面會有碎骨,不知道是雞軟骨還是什麼喇😂,鰻魚串的皮好乾好硬😕,豚肉燒中間的肥肉太肥膩主食可每人選一🩵櫻鯛魚紙火鍋🍲,大推佢個湯好鮮甜,材料都好豐富,有大大舊櫻鯛魚&蔬菜🥬🤍A4 宮崎和牛西冷陶板燒牛好幼嫩,肉汁鎖係裡面,只要不燒太耐,就好好味,惟份量較少🤣🤣無論慶生,定同至愛食都係一個好選擇要上官網比左deposit,同預約時間
Free flow 3 小時brunch

我是剛剛母親節同佢慶祝一番
安排左窗邊位,可以望海,ifc

先黎4樣前菜
磯煮鮑魚,炙燒A4 宮崎和牛,香辣牛肉他他,日本🇯🇵海雲
以上全部係refill item
鮑魚,海雲都值得再refill

跟住就會上刺身&sushi ,這都是一次性項目

緊接着有天婦羅🍤,燒物
天婦羅整體質素幾好,特別推介‘紫蘇櫻鯛天婦羅’

主食可每人選一
🩵櫻鯛魚紙火鍋🍲,大推
佢個湯好鮮甜,材料都好豐富,有大大舊櫻鯛魚&蔬菜🥬

🤍A4 宮崎和牛西冷陶板燒

無論慶生,定同至愛食都係一個好選擇

要上官網比左deposit,同預約時間
前菜
櫻鯛魚沙律
2023-05-20
$600 (Lunch)
Celebration
Mother's Day