2023-12-28 62 views
#gianna邊爐#gianna旺角最近去咗呢間台灣養生涮涮鍋吃到飽的餐廳😆✔️環境非常舒適~氛圍輕鬆愉快!令人感到放鬆😋餐廳內的座位寬敞舒適,讓我同朋友都可以盡情享受美食🤩✔️餐廳食物種類豐富多樣化!我地點咗Prime Grade美國安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片,質量都非常好,肉質鮮嫩多汁。✔️除咗肉類,仲提供各種新鮮的海鮮、蔬菜和豆腐等食材,讓人可以根據自己的喜好來搭配🤤✔️除咗食材的種類多樣,仲提供了各種湯底和調味料。他們的湯底有清湯、麻辣湯、酸菜湯等多種選擇,每一種都有獨特的口味。👍🏻而調味料方面,他們提供了多種醬料和蘸料,可以根據個人口味來調配,讓人可以享受到不同的味道。✔️最特別係有好多自家製茶飲!同埋仲提供咗好多款飲品比客人選擇。💗食物種類多樣、質量上乘~環境舒適~服務態度好好!😆如果想要係冬日之中打邊邊!絕對推薦呢間😋無論係和家人朋友一起用餐,定係同同事放工garther,都係唔錯嘅選擇。🎡馬祖無限時台灣養生涮涮鍋地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓(港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)#旺角cafe #佐敦cafe #旺角 #佐敦#旺角美食 #gianna綠色
#gianna邊爐#gianna旺角

最近去咗呢間台灣養生涮涮鍋吃到飽的餐廳😆

🎡馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
(港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口)
#旺角cafe #佐敦cafe
#旺角 #佐敦
#旺角美食
#gianna綠色線 #gianna觀塘線

#旺角瓊華 #馬祖  #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味
寒流襲港 又係打邊爐嘅好時機😋今次嚟到旺角瓊華 主打無限時嘅任食火鍋依家咁凍 由晏晝食到夜晚都得啦🤫💰價錢方面 最平每位$247就可以食到安格斯牛肉&西班牙無激素豬肉片當然想多啲選擇嘅話 仲有其他套餐㗎而我就揀咗Set C HKD508/位🔸肉類包括:🥩美國SRF極黑和牛肩脊肉 🥩Prime Grade 安格斯牛頸脊 🥩西班牙伊比利亞黑毛豬 🥩西班牙無激素豬肉片🔹湯底種類多達20款!小朋友先做選擇 所以揀咗鴛鴦鍋😌🍲麻辣鴨血凍豆腐鍋唔太食得辣嘅揀小辣啱啱好 鴨血凍豆腐索哂麻辣湯底 辣得過癮🍲藥膳花膠雞鍋滋補養生首選!✨食物推薦✨🔸黃金地瓜條上枱店員就送上熱辣辣地瓜條配上4款味粉 個人最中意酸甜嘅梅粉😌🔹手工三寶丸🔸手工黑松露墨魚丸手工丸每粒一口大細 試多幾隻味都食得落每粒都入口彈牙 用料不足😋🔹自家製韮菜餃🔸自家製手工白菜豬肉餃自家製餃子皮薄餡靚 簡單調味已經可以食到菜同肉嘅完美結合🔹新鮮海鮮每日都有是日精選海鮮有我最中意嘅蜆 粒粒飽滿 冇沙 鮮味😗🔸飲品愛文芒果茉莉花茶淡淡嘅茉莉茶香加入鮮甜芒果味 幾特別🔹甜品食飽飽仲可以揀雪條/雪糕完結咁好味嘅一餐🥹🚩馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 旺角
寒流襲港 又係打邊爐嘅好時機😋

🥩美國SRF極黑和牛肩脊肉
🥩Prime Grade 安格斯牛頸脊
🥩西班牙伊比利亞黑毛豬
🥩西班牙無激素豬肉片

🔹湯底種類多達20款!
小朋友先做選擇 所以揀咗鴛鴦鍋😌

旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
Type of Meal
Dinner
2023-12-27 54 views
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓養生涮涮鍋湯底選擇都幾多 田園蕃茄 藥膳花膠雞 麻辣蕃茄牛 芫荽豆腐 麻辣鴨血豆腐台灣麻辣雞 日本壽喜燒野菌 麻辣蕃茄雞成層佔地面積大 好多都係卡位 環境嚟講 滿意舒服黑毛豬 安格斯牛頸脊 海蝦 丸類 小食 蔬菜整體上唔錯另外如果食地瓜條有幾隻口味嘅調味料粉選擇好似食Shake Shack薯條咁樣 飲品除咗有罐裝汽水 紙包飲品之外佢哋自家製作嘅 黑糖冬瓜茶檸檬 芒果茉莉花茶都好飲 係有啲驚喜 仲以為單純掉粒茶包入去就搞掂QR code落單 上菜收碟,速度快有效率
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

黑毛豬 安格斯牛頸脊 海蝦 丸類 小食 蔬菜整體上唔錯
另外如果食地瓜條有幾隻口味嘅調味料粉選擇
佢哋自家製作嘅 黑糖冬瓜茶檸檬 芒果茉莉花茶都好飲
係有啲驚喜 仲以為單純掉粒茶包入去就搞掂
QR code落單 上菜收碟,速度快有效率
2023-12-19 102 views
天氣凍,最好就係去打邊爐🍲,尋日去左旺角瓊華中心既「馬祖」食火鍋放題,真係好正啊!無論餐廳既食材🍖、食物🍲、環境🏞️、飲品🥤、服務👨‍🍳等等,都十分有質素㗎!任食火鍋有三種價錢,有唔同款式既肉類可供揀,我地揀左極上霜降級別既牛肉🥩,質素簡直完美!肥瘦適中,雪花分明,入口即溶既感覺。一般任食火鍋通常時間比較趕,但馬祖唔限時⌛,約朋友食飯一流,可以慢慢傾,慢慢食👍🏻!餐廳坐位夠寬闊,卡位同每枱之間都有充足距離,坐得舒服😌。而且環境衛生乾淨,點完食物上枱又夠快,店員服務又貼心,絕對係少有既超高質素火鍋放題。食材方面,全部都新鮮味美🌟,海鮮精選有花甲同鮮蝦🦐,而且蔬菜新鮮翠綠,最重要係洗得乾淨🏅。火鍋湯底亦有多款選擇,麻辣🌶️、沙爹、蕃茄等等,我地揀左壽喜燒同椰子雞湯底,濃郁而且材料豐富,夠曬味道。而飲品方面有一般飲品同多款自家樽裝茶飲🍵,最後仲每人一杯雪糕🍦,好味又抵食,絕對食過番尋味。「馬祖」真係一個好正既火鍋放題餐廳,無論係食材質素、服務貼心定係環境舒適,都做到一流🌟!下次再食火鍋,我一定會再黎呢度!✨

這晚和媽媽來到位於旺角的馬祖台灣養生涮涮鍋,此店是馬祖台灣養生湯麵館的副線,主打健康的養生湯底,更以無限時作招徠,食客可以馬拉松式吃足9小時。任食的配料選擇超過60款,自助區還無限提供飮品、配料及湯底,早鳥時段價錢最平由$249起,性價比相當高。餐廳環境寬敞整潔,座位基本上都是卡位,令食客可舒適地慢慢吃。𓌉◯𓇋台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 (7:30pm前離座$407/位)火鍋套餐按級別是按所選肉類而定,一共有4款套餐,每款都有不同的指定肉類。我們這次選了第二貴的套餐,由於極級SRF極黑和牛肩脊肉暫時缺貨,餐廳免費將它升級為極上Prime Grade霜降牛小排,真是十分慷慨的安排。🥩肉類極上Prime Grade霜降牛小排極級Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片牛肉和豬肉都是偏薄切,油脂比例剛好,雪花紋理細緻均勻有序,呈鮮嫰的紅色,而且肉味濃厚。🥘湯底火鍋的靈魂必定是湯底,養生藥膳湯底有接近20款,有花膠雞、椰子雞、蟲草花桃膠雞等清甜湯底、也有沙茶雞肉、番茄濃湯、麻辣牛肉等濃郁惹味湯底,而藥膳湯底更加入了當歸、紅棗、桂

🥩肉類
極上Prime Grade霜降牛小排
極級Prime Grade安格斯牛頸脊
Prime Grade美國安格斯牛肉
西班牙伊比利亞黑毛豬
西班牙無激素豬肉片

🥘湯底
火鍋的靈魂必定是湯底,養生藥膳湯底有接近20款,有花膠雞、椰子雞、蟲草花桃膠雞等清甜湯底、也有沙茶雞肉、番茄濃湯、麻辣牛肉等濃郁惹味湯底,而藥膳湯底更加入了當歸、紅棗、桂圓、黨蔘等十多種藥材熬煮5小時,營養價值極高。注重養生的我們點了藥膳花膠雞鍋,材料十足充滿香濃藥膳味,清甜滋補。

除了肉類外,店內還供應自家製的Shake Shake黃金地瓜條,有甘酶、番茄、香辣及海苔4款味粉可讚,地瓜條炸得脆卜卜,配上惹味味粉,吃個不停。另有超過60款火鍋配料可無限追加,主要有海鮮、手工丸、手工餃、蔬菜、炸物、麵食等。

🥤飲品
飲品除了有多款罐裝和紙包飲品供選擇,還有十分推薦餐廳自家製的飲品,包括愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡日月潭蜜香紅茶及冷泡桂花烏龍,生津解渴又養生。亦有暖櫃供應暖笠笠的飲品,非常貼心。

🧁甜品
每位客人可選一款甜品,有齊Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyer’s不同口味的雪糕甜筒雪條供選擇,可惜當晚很多款式都售罄,我最愛的Movenpick雪糕只剩下最普通的朱古力和雲呢拿口味,最終要了Dreyer’s焙茶扭紋脆筒。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 @mazunlimitime
𖤣𖤥旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #旺角美食 #旺角 #涮涮鍋 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkig
2023-12-13 112 views
今日早咗做完嘢就約同事食好啲去咗馬祖打邊爐 吃到飽想食幾多都得一坐低店員就安排我哋揀湯底今次揀咗個蕃茄牛肉湯 超濃郁所有食物落單都係用QR code自己落單好方便嘢飲就喺出面雪櫃拎茶類嘅款式好多都幾特別最鍾意就係佢呢個愛文芒茉莉花茶好香芒果味清清地 岩晒打邊爐每台都會送一碟SHAKE SHAKE地瓜條有唔同既調味粉 我最鍾意當然係配甘酶粉食物種類都好多 仲要好新鮮肉類脂肪分布好平均唔會過肥過瘦除左肉類 仲有好多火鍋配料 我鍾意食台式火鍋係因為佢好多時入面都有台灣腸馬祖都唔例外 仲有兩款比我揀 丸類方面 仲有超多手打丸俾你選擇海鮮有蜆同埋蝦仲有魚添食完同事都話原來佢湯底有咁多選擇,下次要試埋其他先!
今日早咗做完嘢就約同事食好啲

係因為佢好多時入面都有台灣腸
馬祖都唔例外 仲有兩款比我揀

丸類方面 仲有超多手打丸俾你選擇
海鮮有蜆同埋蝦仲有魚添

食完同事都話原來佢湯底有咁多選擇,下次要試埋其他先!
2023-12-12
Type of Meal
Lunch
2023-12-13 117 views
天氣開始凍,緊係約朋友吹水打邊爐啦,知道呢間係無時限打邊爐,好啱傾計一坐低即送shake shake黃金地瓜條,好香脆啊我地揀左💥極級安格斯牛頸脊餐$408,有四款肉食(極級安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片)湯底揀左藥膳椰子雞涮涮鍋,椰子味夠出,配上極級安格斯牛頸脊極真係好正,牛肉味夠晒濃郁,肉質鮮嫩彈牙,每人最少食左三碟除了肉類之餘,仲食左其他野食,如花膠、海蝦、蜆、台灣鴨血、台灣腸、帆立貝、黑松露墨魚丸、黑松露墨魚滑、流心松露丸、芫茜燒賣等等飲品都有好多選擇,有台式冷泡茶、各式汽水等,仲有暖飲最後,甜品每人限有一杯Häagen-Dazs雪糕食

一坐低即送shake shake黃金地瓜條,好香脆啊

飲品都有好多選擇,有台式冷泡茶、各式汽水等,仲有暖飲

最後,甜品每人限有一杯Häagen-Dazs雪糕食

平日放假,同朋友去咗旺角食無限時任食吃到飽套餐,無限時任食可以慢慢坐,我同朋友足足食咗五個鐘,傾下食下,時間好快過!====—====—====—====—• 湯底 •🍲超過20款湯底選擇包括:🐥養生涮涮鍋類|🍅田園蕃茄涮涮鍋類|🌶️🍅台灣麻辣田園蕃茄涮涮鍋類|🌶️台灣麻辣涮涮鍋類|🥥特色涮涮鍋類我地揀黃金藥膳花膠雞涮涮鍋及台灣沙茶牛肉涮涮鍋,前者花膠好多,膠質滿滿,膠原up!後者沙茶味道非常濃郁,牛肉嫩滑,好惹味!⋄• 前菜 •🥗前菜無限添加包括:🥒麻辣手拍青瓜|👂🏻秘製麻辣木耳除咗兩款開胃前菜外,仲有即炸地瓜番薯條,仲配有紫菜、酸梅、麻辣、蕃茄四款Shake Shake粉,好特別😍⋄• 肉類 •🥩肉類無限添加🐂極上Prime Grade極尚牛小排|🐄極級SRF極黑和牛肩脊肉|🐮極級Prime Grade安格斯牛頸脊|🐷西班牙伊比利亞黑毛豬|🥩Prime Grade美國安格斯牛肉|🐖西班牙無激素豬肉片套餐有四個選擇,正價時段$308-608,平日18:00前埋單仲有折扣優惠,其他特別時段光顧仲有唔同優惠添。我揀咗最貴的套餐,所有肉類都可以食到,每碟都非常高質,除了肉味香濃,還能看到每碟
====—====—====—====—
• 湯底 •
🍲超過20款湯底選擇

後者沙茶味道非常濃郁,牛肉嫩滑,好惹味!

• 前菜 •
🥗前菜無限添加
包括:🥒麻辣手拍青瓜|👂🏻秘製麻辣木耳

• 肉類 •
🥩肉類無限添加

我揀咗最貴的套餐,所有肉類都可以食到,每碟都非常高質,除了肉味香濃,還能看到每碟肉的條紋非常突出,難怪吃完一碟又一碟👍🏻

火鍋配料 •
🍢超過60款火鍋配料無限追加
🥩包括精選肉類|🫔炸物類|🥟手工配料類|🦐海鮮類|🍡火鍋配料|🍜麵類|🥬蔬菜類

火鍋配料非常豐富,當中以海鮮類尤為突出,海鮮非常新鮮,肥美肉厚。

自家製類如餃子、丸類都非常出色,口味有別於在一般火鍋店,非常創新👍🏻

• 自家製飲品 •
🍹無限暢飲自家製飲品及其他飲品
包括:🌼桂花烏龍|🥭愛文芒果茉莉花茶|🍋黑糖冬瓜檸檬茶|🍂冷泡日月潭蜜香紅茶

飲品選擇非常多,而我就最喜愛馬祖自家製的台式茶飲類,每款非常有特色,同朋友邊食邊傾,好快就可以試晒所有飲品😆

甜品
🍦Häagen-Dazs雪糕|🍫Movenpick雪糕 (每位1支)

最後每人還有一支雪糕,非常滿足😝
====—====—====—====—

2023-11-09
$600 (Lunch)
2023-12-12 75 views
與朋友👭下午到旺角瓊華中心 ‘’馬祖無限時台灣養生涮涮鍋‘’ 選擇了 ‘’120分鐘吃到飽套餐‘’🥘🥢店內地方寬敞, 衛生舒適, 店員細心高效率👩‍💼💯👍價錢相宜💰🔹️套餐包括多款海鮮🦐肉類🐮🐷🥩蔬菜🥬和熟食🍲飲品🥤可無限追加😋🔸️湯底🥘有19款湯底選擇🥘如選擇鴛鴦湯底👇需另+$48👍🔸️養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋🐔甘香蟲草花味道, 滋潤桃膠, 還有滿滿雞件🐔健康養生兼有益👍🔸️藥膳椰子雞涮涮鍋🥥🐔香濃椰子味加藥膳和嫩滑雞件, 十分滋補養顏, 無味精😋🔸️可用QR Code點選食物👇我們選擇了:極上Prime Grade霜降牛小排、Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片、西班牙伊比利亞黑毛豬、新鮮魚雲、白鱔片、脆脘魚片、脆骨腩、海蝦、帆立貝、深海魚柳、蜆、牛栢葉、響鈴卷、手工黑松露墨魚滑、手工三寶丸、手工梅菜豬肉丸、足八吋長蟹棒、蘿蔔片、鮮枝竹、鮮准山、蕎筍、台灣鴨血、唐生菜、菜心苗、白菜仔、蛙蛙菜、油麥菜, 還有羽衣甘藍....等等, 種類多不勝數😍還可在指定時間內無限添加👍🔸️每人亦可選擇一款雪糕🍨🍧

🔸️湯底🥘
有19款湯底選擇🥘如選擇鴛鴦湯底👇需另+$48👍

🔸️養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋🐔

🔸️藥膳椰子雞涮涮鍋🥥🐔
香濃椰子味加藥膳和嫩滑雞件, 十分滋補養顏, 無味精😋

🔸️可用QR Code點選食物👇
我們選擇了:

🔸️每人亦可選擇一款雪糕🍨🍧

Dining Offer
Tasting Event
2023-12-12 80 views
要揾間有質素既任食火鍋,絕對推薦去「馬祖無限時台灣養身涮涮鍋」,上星期放工跟同事推介,去左瓊華中心11樓既「馬祖」任食火鍋,無論食物質素、選擇、裝修環境舒適度等等,都十分有質素。而且係無時間限制,可以同三五知己,一邊食一邊傾,唔洗趕時間。✨套餐有四款價錢選擇,分別在於牛肉和豬肉既質素,我哋選擇極上prime grade霜降牛小排級數,牛肉既質素絕對頂級,雪花肥牛肥瘦適中,入口即化,牛味充足,食過番尋味,我哋都計唔到食左幾多碟。😂另外西班牙伊比利亞黑毛豬亦相當好味,肥瘦適中,口感豐富,不能與一般任食火鍋既豚肉相提並論✨。而火鍋湯底有十分多選擇,我哋選左沙爹牛及椰子雞湯底,湯底材料十分豐富,味道濃郁,跟本無需醬油等已經夠晒味道。飲品方面有自家製飲品,最喜歡黑糖檸檬茶,甜度適中,夠曬茶味。總括嚟講,「馬祖」火鍋可以講得係火鍋天花板,絕不推介。

總括嚟講,「馬祖」火鍋可以講得係火鍋天花板,絕不推介。
2023-12-11 134 views
當然不敢自稱邊爐達人,但對於成日打邊爐嘅人嚟講,對邊爐的性價比都叫做有D心得。今次係第一次食馬祖,因為好難book,難得有位就去試下,好喇,總結係:唔算好抵食…嗱!我無話唔好食呀!😂嗰日book咗7點半,但我哋早到咗,好可惜無得提早入去食…佢話兩人枱未有吉枱喎,無計,唯有等有枱。好喇,終於有得食,至於揀咗咩餐?我哋對牛肉都有D要求,覺得揀正價時段收$508呢個應該差不多了。餐前小食有碟薯條…?但呢D飽飽滯滯嘅嘢就無謂喇…  😅講返湯底,種類選擇係多嘅,平時食開嘅都有…我哋揀咗蟲草花膠,都算足料,打邊爐前飲啖湯先,係正嘅~ 😍到重點的牛肉喇…好彩唔係燈影牛肉,肉質係唔錯…比家嫂都仲要好!我哋都encore咗幾round…  😍另外,我其實好鍾意食蝦,但好可惜好可惜今次D蝦好唔新鮮(個menu仲夠膽自稱「生猛海蝦」真係好諷刺 😓),烚完隻蝦淋pat pat(人哋新鮮嘅蝦嘅肉係實的的架嘛!),我以為一兩隻先係咁,點知叫咗幾round都係好唔新鮮…富盈D蝦都新鮮過你…呢個係最大的敗筆!😓總括嚟講,menu簡單,嘢食選擇唔多,但整體好食—D牛肉好食 😋,D丸好食 😋 …除咗D蝦!嘢飲選擇唔多,服

餐前小食有碟薯條…?但呢D飽飽滯滯嘅嘢就無謂喇…  😅

總括嚟講,menu簡單,嘢食選擇唔多,但整體好食—D牛肉好食 😋,D丸好食 😋 …除咗D蝦!嘢飲選擇唔多,服務一般般。

兩個人埋單差不多成$1,200…就唔太抵囉。🤤
花膠湯底
2023-11-22
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 牛肉
  • 湯底
2023-12-09 103 views
其實我幾鐘意去馬祖食台灣火鍋,上個月食咗2次、好喜歡其是藥膳湯底、今次去了旺角的馬祖,有最喜歡是冇限時任食,真的可以慢慢嘆😌我揀咗養生蟲草花桃膠雞鍋鍋!湯底好足料、好濃郁!真的好補同滋潤我揀咗最貴的套餐、有極上 Prime Grade 安格斯牛、美國 SRF極黑和牛肩脊肉、西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素雞豬肉片!我比較喜歡極 上 Prime Grade 安格斯牛、雪花分布平均、值得一試!而黑和牛肩脊肉也好味,牛肉味濃!而海鮮方面、有翻、蟶子、同蜆!蝦新鮮、而且彈牙!其他配料有各式丸類、鴨血,牛柏葉、鮮淮山、長蟹棒…每一抬都會奉上地瓜條,配上不同口味的 shake shake粉,最喜歡是梅味、好有台灣風味呢!飲品亦有好多選擇、最喜歡就是自家制的冷泡茶:而雪榚也有好多選擇、 有H牌、M牌、D牌、真的大滿足🩷

Dining Offer
Tasting Event
2023-12-08 103 views
香港有好多台式火鍋放題店,質素都幾參差😆 呢一間馬祖無限時,我覺得質素真係數一數二👍大家想食台式火鍋放題,記得要嚟試吓😎 瓊華中心呢一間店,環境好闊落光猛,坐得非常舒服🥰 🌟台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 (set D) $487 7:30pm 前離座🍲呢個係最top嘅餐😎 可以任食極上Prime Grade霜降牛小排, 極級Prime Grade安格斯牛頸脊, SRF極級極黑和牛肩頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉,西班牙伊比利亞黑毛豬等等高質肉類🤩🤩 除咗肉類之外,仲可以任食超多款嘅火鍋配料,海鮮、蔬菜、餃子、台式丸,台式滑,台式小食等等🥰🥰🥰🍲我哋揀咗花膠雞湯底,雞肉勁滑🤩花膠又多又厚肉🤩🥩我最鍾意極上Prime Grade霜降牛小排😎 encore 咗好多碟😂 每一碟嘅質素都好靚,油花分布非常均勻,牛小排油脂豐富,輕輕一淥已經食得,入口即溶,牛味濃郁,超正😎安格斯牛頸脊都非常唔錯,冇霜降牛小排咁多油脂,但係口感一流👍 估唔到伊比利亞黑毛豬都咁高質🤩 🦐海鮮亦都唔錯👍 我推介海蝦及鱔片,勁新鮮🥰🍦最後仲可以每人叫一個雪糕,有Movenpick Häagen-Dazs等等牌子可以
瓊華中心呢一間店,環境好闊落光猛,坐得非常舒服🥰

🍲我哋揀咗花膠雞湯底,雞肉勁滑🤩花膠又多又厚肉🤩

估唔到伊比利亞黑毛豬都咁高質🤩

🦐海鮮亦都唔錯👍 我推介海蝦及鱔片,勁新鮮🥰

🍦最後仲可以每人叫一個雪糕,有Movenpick Häagen-Dazs等等牌子可以選擇😎

🧋飲品櫃有勁多嘢飲,有茶有汽水同一啲特別嘅飲品都有👍

呢度嘅食物真係好高質,放題嘅價錢非常超值,一定會再嚟🥰

2023-12-01
$480 (Tea)
第二次encore嘅台式邊爐放題,地點就腳、肉類質素高、配料選擇多,就算兩個人食,張枱都好大,全程坐得好舒服👍🏻整體而言cp值⬆️⬆️⬆️我地揀咗最貴嘅set,人均$487(七點半前離座)就食到全場最靚嘅極上Prime Grade霜降牛小排😍我地喺唔同嘅時間嗌,牛肉嘅質素都非常穩定,色澤紅潤、油花均勻,入口順滑香口,舌尖同味蕾嘅雙重享受😋值得一提係佢嘅西班牙伊比利亞黑毛豬,小編平時食放題都唔太嗌豬肉,但呢款係一試驚人,完全唔柴同埋豬味好濃郁😳好有驚喜,強烈推介!既然係放題當然仲有豐富嘅配料任嗌,佢嘅手打丸種類多樣,仲有唔同嘅餡選擇,小編最愛芋泥夾心丸😆另外仲有海鮮,當日精選係蜆,唔算太大隻,勝在新鮮,入口都好嫩滑👍🏻最後仲有每人一杯自選雪糕,包括Haagen Dazs、Dreyers、Kitkat等等,仲有啲出面好少見嘅味道,小編試咗個Dreyers嘅泰式茶味雪糕杯,幾特別又唔會太甜,唔知邊度有得買呢🥹總結:會再encore!!!

總結:會再encore!!!
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • Prime Grade美國安格斯牛肉
  • 海鮮
  • 火鍋配料
2023-11-25 128 views
今日黎到旺角同朋友揀左呢間台式放題有多款套餐選擇店內有多個自助區,包括醬汁,飲品藥膳椰子雞濃湯藥膳椰子雞濃湯令人驚艷。湯底濃郁,散發著椰子和藥膳的香氣,令人垂涎欲滴。雞肉嫩滑,與湯底的味道相得益彰。每一口都能感受到湯的鮮美和藥膳的獨特風味,給人一種溫暖而舒適的感覺。這家餐廳注重使用新鮮食材,所以所選用的雞肉質優良,給人一種優質的食用體驗極上prime grade霜降牛小排牛肉肉質鮮嫩多汁,入口即化,讓人回味無窮。每一口都能感受到牛肉的鮮美和霜降牛肉特有的香氣,給人一種口感的豐富享受。這道菜的食材新鮮,牛肉的質感優良,讓人吃得心滿意足地瓜條地瓜條外酥內軟,搭配梅粉的酸甜調味,口感豐富多樣。每一口都能夠感受到地瓜的軟糯和梅粉的酸甜,帶來了一種口感的繽紛享受西班牙伊比利亞黑毛豬豬肉肥美而多汁,入口即化。這種豬肉的獨特香氣和口感,使它成為一道令人難以抗拒的美食。這家餐廳選用的是新鮮的伊比利亞黑毛豬,這種豬肉具有出色的質地和豐富的脂肪紋理 鮮蝦、精選海鮮鮮蝦肉質彈牙,鮮甜可口,蜆則帶有淡淡的海味。這些食材的新鮮度讓人印象深刻,每一口都能品嚐到食材的原汁原味
今日黎到旺角
同朋友揀左呢間台式放題

有多款套餐選擇

店內有多個自助區,包括醬汁,飲品

藥膳椰子雞濃湯

極上prime grade霜降牛小排