德福閣

Stanford Café
2023-05-10 189 views
又有消費劵,當然要去食好西啦。 鄰近旺角港鐵站的老牌酒店,地理環境非常方便。餐廳環境比較簡單,座位不算太多,但坐得尚算舒服。食物區放在中間一字排開。海鮮區冷盤、沙律區。熱葷區。切肉區。甜品區。還有咖啡奶茶汽水。雪糕。每位食客奉送生蠔4隻。是日海鮮有凍蝦、長腳蟹、青口。四款刺身包括三文魚、鯖魚、油甘魚、八爪魚。食物種類多元化,食物質素有水準,重點是價錢很划算,工作員工殷勤有禮,換碟及補給食物速度算快。
又有消費劵,當然要去食好西啦。

食物區放在中間一字排開。
海鮮區冷盤、沙律區。
熱葷區。
切肉區。
甜品區。
還有咖啡奶茶汽水。
雪糕。
每位食客奉送生蠔4隻。
是日海鮮有凍蝦、長腳蟹、青口。
四款刺身包括三文魚、鯖魚、油甘魚、八爪魚。
2023-05-02 2754 views
旺角美食攻略2023#自助餐 #旺角美食平均消費$399連加一,平日價錢,午市仲抵自助餐都好似一段時間沒食過了派左消費券約朋友食飯黎到旺角呢間仕德福酒店4月開始周圍都多返好多人食飯一定要訂位有甜品有刺身有熟食,仲有龍蝦半隻平平地坐足3小時又有任飲有雪糕,旺角黎講真係抵食了,放題食2小時也要300了,比多一百慢慢食6點可入座等,630開場7點半供應即做甜品,如梳乎里等7點每人半隻龍蝦芝士,起肉再釀加芝士焗上,好食啊~另外有多款刺身,壽司供應,另有沙律吧,甜品區,刺身有三文魚任食,回本!另有蟹腳任食,唔會太咸,味道剛好,呢個價,有蟹有三文魚仲有多款熱食,大家都收貨沙律吧多選擇,一黎就食2碗菜先!估唔到中式湯咁好飲,完全唔油黃瓜排骨湯,夠老火,西式羅宋湯,一個人飲3碗啊~病完要補補佢熟食方面有海南雞,炒飯,蒸魚,炒青口,番茄雞肉,煎鴨胸等等,基本上先食海鮮再食2轉刺身同熟食已經好飽了!仲有焗蠔同切牛肉,唔錯喎!應該有都有,滿足到大部份食客需求仲有任飲可樂同啤酒 m牌雪糕~平均消費$400評分8/10 #德福閣旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓M/F, Stanford Hotel, 118 S
旺角美食攻略2023
#自助餐 #旺角美食
平均消費$399連加一,平日價錢,午市仲抵
自助餐都好似一段時間沒食過了
派左消費券約朋友食飯
黎到旺角呢間仕德福酒店
4月開始周圍都多返好多人食飯
一定要訂位
甜品刺身有熟食,仲有龍蝦半隻
6點可入座等,630開場
7點半供應即做甜品,如梳乎里等
7點每人半隻龍蝦芝士,起肉再釀加芝士焗上,好食啊~

沙律吧多選擇,一黎就食2碗菜先!
估唔到中式湯咁好飲,完全唔油
仲有焗蠔同切牛肉,唔錯喎!
應該有都有,滿足到大部份食客需求

仲有任飲可樂同啤酒 m牌雪糕~
平均消費$400
評分8/10 #德福閣
旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓
M/F, Stanford Hotel, 118 Soy Street, Mong Kok
2023-05-01 254 views
今晚約左friend去德福閣食自助餐。聽個名以為喺德福廣場,點知原來係喺旺角。喺仕德福酒店入升降機㩒「M」字就到。真係覺得好正!😍😻❤️食物款式選擇多,有冷盤和熱盤。冷盤有凍長腳蟹/蝦🦐、雜凍肉、壽司、刺身、沙律、生果等。❤️其中有樣菜式好特別:巴馬火腿伴蜜瓜蜜瓜上舖上一塊薄薄的巴馬火腿,巴馬火腿的鹹香和又甜又多汁的蜜瓜竟然出奇地夾!😻👍🏻剩係沙律都有兩款選擇:❤️華都夫沙律有爽脆生菜和甜蘋果。❤️希臘沙律,有橄欖🫒、辛辣生洋蔥、甜燈籠椒。每位付費客人敬送「龍蝦米多️🦞」半隻。❤️「龍蝦米多️🦞」可以話係芝士焗龍蝦。有芝士、蘑菇同埋洋蔥🧅。上枱前師傅已預先將龍蝦肉拆離殼再擺番入去,啖啖肉😋,食起黎超方便!👍🏻熱盤也有很多款式:香煎鴨胸伴香橙燒汁、黑松露忌廉青口、芙蓉蒸蟹蓋、日式茶碗蒸、吉列蝦餅薯角、中式炒飯、意式茄汁燴雞等。估唔到重有成大條魚🐟食!😱啖啖肉,魚肉嫩滑有鮮味。❤️香煎鴨胸伴香橙燒汁鴨胸配橙好特別👍🏻。❤️茶碗蒸熱辣辣,入面又有好多料!有蟹柳、白果、蠔豉等。估唔到小小嘅一碗茶碗蒸麻雀雖小五臟俱全👍🏻。❤️瑤柱扒時蔬西蘭花🥦爽脆,金菇和瑤柱為西蘭花添上味道,瑤柱更令這道菜更添高貴。我最鍾意佢地嘅

真係覺得好正!😍😻❤️

食物款式選擇多,有冷盤和熱盤。

冷盤有凍長腳蟹/蝦🦐、雜凍肉、壽司刺身、沙律、生果等。

❤️其中有樣菜式好特別:巴馬火腿伴蜜瓜

剩係沙律都有兩款選擇:

❤️華都夫沙律有爽脆生菜和甜蘋果。

❤️希臘沙律,有橄欖🫒、辛辣生洋蔥、甜燈籠椒。

每位付費客人敬送「龍蝦米多️🦞」半隻。

估唔到重有成大條魚🐟食!😱
啖啖肉,魚肉嫩滑有鮮味。

❤️香煎鴨胸伴香橙燒汁
鴨胸配橙好特別👍🏻。

❤️瑤柱扒時蔬

我最鍾意佢地嘅甜品🍮😍。❤️❤️👍🏻👍🏻👍🏻
有好多款精美蛋糕🍰🎂,琳琅滿目🥞🧇🍡🍧🍨🍦🥧🧁🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪。本身重想每樣試d,點知都係飽到食唔落😭,真係眼闊肚窄🥹。

最特別係有即製鮮果班戟同即製梳乎厘!😍兩樣都係晚上7時30分起供應。

❤️想食梳乎厘都唔係就咁行去攞就得。係限量供應,重要先攞牌,然後番座位等佢焗起。焗起左就攞個牌去攞梳乎厘。梳乎厘新鮮出爐剛焗起,熱呼呼甜甜地有蛋香,口感實在,唔會好似一陣風咁,食完有滿足感。

❤️班戟
你可以向師傅要求入面包咩餡。餡料可以選擇:碌柚肉、提子乾、蒟蒻、香蕉、罐頭雜果、忌廉和朱古力碎粒。
另可加上朱古力醬或士多啤梨醬。
我貪心想一次過試晒咁多款餡料,問師傅可唔可以,師傅十分爽快答應,包晒咁多款餡料,真是大滿足呀!🤩
Pancake皮薄得黎唔會穿而且口感煙韌。

❤️桂花糕
桂花夠清唔會過甜
有桂花香

你以為我食左咁多甜品就夠皮?梗係唔少得雪糕🍦啦!
❤️有三款雪糕,分別有維記糯米糍、CoCoBerry牌子雪糕同埋Movenpick 牌子雪糕。
食咗綠茶味嘅維記糯米糍。
食咗CoCoBerry牌朱古力味雪糕。朱古力唔會好甜,食到朱古力嘅原味👍🏻。

❤️開心嘅係重有「朱古力🍫噴泉⛲️」😍。
旁邊有綿花糖同餅乾條。可以將綿花糖同餅乾條擺入朱古力噴泉變成朱古力綿花糖同朱古力餅😋。

雖然食完好飽,但係因為實在有太多嘢未試啦,意猶未盡,好想再嚟多次😍🥹。見到啲單張寫有個買三送一優惠,一於下次約班friend一齊嚟食過!😤💪🏻
近期壓力有點大,想去食下好野chill 下! 上OpenRice 見到位於旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓的德福閣 (旺角)係OpenRice 熱門餐廳,主要食自助餐,見到自助晚餐有我鐘意既冷海鮮,仲有即製既梳乎厘,仲有無限汽水飲,都係四百幾一位仲有買三送一優惠,好抵呀!😌😌梗係要去試下啦😎😎特別推介食長腳蟹😊😊龍蝦蝦米好好味,啖啖肉😝😝炒飯都炒得唔錯,好乾身,材料有豐富,你睇吓有幾多蝦😍😍仲有芝士焗蠔呀😁當然仲有即叫即製班戟同疏乎厘啦😝😝燒香草肉眼都好值得推介🤓🤓成餐自助餐就用咗Movenpick 雪糕作總結啦🥰🥰德福閣 (旺角)旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓

特別推介食長腳蟹😊😊

龍蝦蝦米好好味,啖啖肉😝😝

炒飯都炒得唔錯,好乾身,材料有豐富,你睇吓有幾多蝦😍😍

仲有芝士焗蠔呀😁

當然仲有即叫即製班戟同疏乎厘啦😝😝

燒香草肉眼都好值得推介🤓🤓

成餐自助餐就用咗Movenpick 雪糕作總結啦🥰🥰

德福閣 (旺角)
2023-04-23
2023-04-24 230 views
上次來吃是贈送生蠔,這次是每位半隻龍蝦,龍蝦肉多且彈牙,配上絕配的芝士,好吃👍雖然只有半邊,不過少吃多滋味,加上要預計肚皮位置,還有太多美食要吃了!職員會時刻留意收拾食物碟,亦不時會補上食物。炸物有🍤吉列蝦拼薯角,而熱盤種類都不少,有職員切的燒香草肉眼、香煎鴨胸伴香橙燒汁、菠蘿咕嚕肉、日式茶碗蒸等。特別推介:✨️法式焗蠔表面有芝士🧀吃下很香口。✨️黑松露忌廉煮青口黑松露忌廉汁滋味,青口肉質飽滿。✨️意式茄汁燴雞雞件嫩滑,有蕃茄在內,意式茄汁調味味道開胃。✨️芙蓉蒸蟹蓋釀了很多材料在蟹蓋裏,味道豐富。✨️清蒸海上鮮🐟今天是海鱸魚,魚肉肉質,鮮味十足。✨️中西式湯味道濃郁,真材實料。海鮮有松葉蟹🦀、三文魚、鯖魚等刺身、凍蝦🦐和加拿大青口。冷盤有魚生壽司、泡菜、沙律、巴馬火腿伴蜜瓜、日式冷麵、煙鴨胸等。🥤飲品有汽水、橙汁。咖啡機除了咖啡外,還可以選牛奶、柑橘蜜味綠茶蜜桃紅茶、檸檬茶等。我很喜歡🥛牛奶的質感,幼滑不膩😋喜歡喝牛奶的可以一試呢~🍉水果切好一件件,有鮮甜多汁西瓜、蜜瓜、菠蘿、草莓、藍莓、火龍果等。🍰甜品方面,賣相不錯,有吸睛的朱古力噴泉、香芋蛋糕、杏仁豆腐、雜果啫喱、糕點和Movenpick雪

上次來吃是贈送生蠔,這次是每位半隻龍蝦,
龍蝦肉多且彈牙,配上絕配的芝士,好吃👍
雖然只有半邊,不過少吃多滋味,
加上要預計肚皮位置,還有太多美食要吃了!

職員會時刻留意收拾食物碟,
亦不時會補上食物。

炸物有🍤吉列蝦拼薯角,

特別推介:
✨️法式焗蠔
表面有芝士🧀吃下很香口。
✨️黑松露忌廉煮青口
黑松露忌廉汁滋味,青口肉質飽滿。
✨️意式茄汁燴雞
雞件嫩滑,
有蕃茄在內,意式茄汁調味味道開胃。
✨️芙蓉蒸蟹蓋
釀了很多材料在蟹蓋裏,味道豐富。
✨️清蒸海上鮮🐟
今天是海鱸魚,魚肉肉質,鮮味十足。
✨️中西式湯
味道濃郁,真材實料。

海鮮有松葉蟹🦀、三文魚、鯖魚等刺身、凍蝦🦐和加拿大青口。

🥤飲品有汽水、橙汁。
我很喜歡🥛牛奶的質感,
幼滑不膩😋喜歡喝牛奶的可以一試呢~

🍰甜品方面,賣相不錯,有吸睛的朱古力噴泉、香芋蛋糕、杏仁豆腐、雜果啫喱、糕點和Movenpick雪糕等。

特別推介:

✨️朱古力噴泉
配上水果,好玩又好吃。
✨️焗迷你葡撻
烘着,所以吃的時候帶有温度的,
香酥味很吸引。
✨️一定要吃的Movenpick雪糕🍧

✨️梳乎里和班戟🥞
職員即點即做,
梳乎里口感鬆軟,小小一碗可以多嚐數款不同的甜品
班戟可以自選幾種喜歡的饀料,有忌廉、萄葡乾、雜果等。
我選了香蕉和朱古力條,然後再倒上醬汁,
可選朱古力或草莓醬。
兩款即點即做的所以熱烘烘,味道不錯啊~

自助晚餐供應時間由6:30~9:30供應,
💰價錢分成人、長者、小童並依照不同時段收費,由三百多至四百多不等。

✔️餐廳設加一服務費
  • 芙蓉蒸蟹蓋
  • 法式焗蠔
  • 黑松露忌廉煮青口
  • 半隻龍蝦
  • 清蒸海上鮮
2023-04-18 357 views
位於旺角豉油街的德福酒店非常方便,而且自助餐非常抵食。當天係星期日,所以中午都幾多客人,但係餐廳地方闊落,每台客人都有自己嘅空間,私隱度幾高。嘢食方面都涵蓋好多唔同種類,例如有中菜、刺身壽司、生果、西式扒類、唔同款嘅甜品,例如係朱古力慕絲、芝麻糕、泡芙、椰汁糕、Apple crumble ,仲有朱古力噴泉添!另外你仲可以自製熱香餅同埋pancake,有得玩有得食🤣🤣🤣午市包每人送兩隻扇貝,熱辣辣又入味!仲有玄米茶雪糕,香港真係比較少見,幾好味唔太甜
位於旺角豉油街的德福酒店非常方便,而且自助餐非常抵食。

午市包每人送兩隻扇貝,熱辣辣又入味!

仲有玄米茶雪糕,香港真係比較少見,幾好味唔太甜
2023-04-16
Lunch
2023-04-18 233 views
打開個openrice搵野食嘅時候見到依間酒店自助餐入選左人氣開飯熱店之一而且食buffet黎講價值好經濟實惠 晚市折完人均都係400 於是試試運氣打電話訂檯餐廳座位唔算太多見到部分黎食野嘅都係住客雖然裝修唔係特別 景觀都係街景望落普通感覺都係親民簡約風格 最重要坐得舒服又乾淨 每位客人都會有半份焗芝士龍蝦送贈呢度嘅食物種類應有盡有見到旁邊嘅肉扒比較多人排必食之選佢有焗芝士生蠔不過就要輪候有限供應味道相當唔錯冷盤方面有長腳蟹 凍蝦 青口 生蠔等每次放出嚟嘅份量唔多 refill嘅次數都好密 感覺保持到新鮮程度蟹肉非常鮮甜主菜為中菜為主 魚 雞 鴨 等都有齊就連佢地嘅甜品望落賣相好吸引
打開個openrice搵野食嘅時候

主菜為中菜為主 魚 雞 鴨 等都有齊
就連佢地嘅甜品望落賣相好吸引
2023-04-12
Dinner
早排俾我搵到旺角有間lunch buffet都幾抵,見到酒店自助餐有9️⃣折酒店,咁抵食當然要約埋家姐入去試一試啦! 自助餐包括基本的中西日餐同甜品,樣樣都有。仲有是日限定的「特製扇貝兩食」,包括蒜蓉粉絲蒸扇貝同忌廉焗扇貝,兩個都煮得岩岩好,口感十分之鮮嫩。 ↓↓建議可以試下↓↓♨️熱食檔的牛腩米,牛腩煮得超級淋,醬汁香濃,值得一試。🥞即製鮮果班戟,專人特製可以選擇自己適合的口味。🧁甜品有好多款式,而且轉換速度都好快,淨係你食甜品都抵。 💰4月午市自助餐價錢成人、小童、長者均一價,都有九折。星期一至五 $208星期六至日及公眾假期 $288⭐️星期一至四,午市仲有買三送一的優惠

↓↓建議可以試下↓↓

💰4月午市自助餐價錢
成人、小童、長者均一價,都有九折。
星期一至五 $208
星期六至日及公眾假期 $288
⭐️星期一至四,午市仲有買三送一的優惠

2023-04-12
$208 (Lunch)
  • 甜品
2023-04-08 361 views
因為想食自助餐,但酒店食嘅一般都好貴,搵搵下見到呢間酒店4百蚊左右,仲要係旺角,就去食下😋一坐底就送嚟每人4件生蠔🦪雖然呢個價錢無得任食生蠔,但有送4件都唔錯😙之後出去冷凍食區,超過15款種類,最鍾意三文魚腩,好肥美👍🏻,仲有長腳蟹,好甜炸物區有4款,炸蟹鉗好超級推介,好香口😍熟食區有超過10款食物,其中芝士焗蠔、蒸魚、中式老火湯一定要試下,好入味😝甜品、生果區有超過15款,藍莓芝士蛋糕🍰好正,濃香芝士味,但又唔會好膩,而且好厚實特別嘅係7點鐘左右,係會有疏乎厘。侍應會不停refill食物,而甜品係直情會推出新嘅甜品。仲要有movenpick 雪糕🍦食飲品區可以自己斟想飲嘅飲品

炸物區有4款,炸蟹鉗好超級推介,好香口😍

特別嘅係7點鐘左右,係會有疏乎厘。

飲品區可以自己斟想飲嘅飲品

2023-04-07 200 views
前日老公生日話想食buffet 上網搵睇完食評就揀左呢間 諗住有生蠔食 去到見好少人 得幾枱人食緊 食完生蠔同刺身 第日又痾又嘔 仲發冷發燒 全身無力 好辛苦 應該係腸胃炎 之前係睇食評而去食 又諗住平平地就試下 點知賴晒野 果度其實好細 食物種類原來好少 熱盤都得好少 其實無乜野選擇 d野食唔新鮮 而且好唔衛生 d刺身無雪住 只係放起室溫的 以後都唔會再信d食評 2百幾蚊位都唔知食左d咩 其實一d都唔抵食 仲要食完病到7彩 勁辛苦 以後都唔敢再食生蠔呀
2023-04-05 314 views
酒店自助餐|德福閣 |旺角午市buffet 超平只需$208@1位 CP值好高熟食唔算多 但甜品款式好多!!例如朱古力噴泉,芒果布甸,朱古力慕絲蛋糕,木糠布甸等等。而且仲有好多款嘅涼拌小食同凍盤(刺生、壽司、凍蝦、青口)以下係我覺得必食嘅野—————————————🫶🏼生蠔午市每人只有四隻 夠新鮮同肥美味道creamy 🫶🏼金沙骨金沙骨非常入味肉唔會好肥膩🫶🏼 海鮮炒飯飯粒粒分明 每一口都有蛋、蔥、蝦、粟米等蝦勁大粒同爽口🫶🏼 Pancake 廚師即叫即整配料自選 我叫咗朱古力香蕉甜甜地 好食————————————📍旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓————————————Overall 💗💗💗💗 #food #delicious #hk #hongkong #eatwithfoodiez #旺角 #自助餐 #香港自助餐

酒店自助餐|德福閣 |旺角
午市buffet 超平只需$208@1位 CP值好高

熟食唔算多 但甜品款式好多!!
例如朱古力噴泉,芒果布甸,朱古力慕絲蛋糕,木糠布甸等等。
而且仲有好多款嘅涼拌小食同凍盤(刺生、壽司、凍蝦、青口)

以下係我覺得必食嘅野
🫶🏼金沙骨
金沙骨非常入味
肉唔會好肥膩
🫶🏼 海鮮炒飯
飯粒粒分明 每一口都有蛋、蔥、蝦、粟米等
蝦勁大粒同爽口

📍旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓

————————————

Overall 💗💗💗💗

2023-04-05 239 views
🌻 #e_不專業食評 🌻🤍自助午餐 餐廳唔算大,但食物種類都算多,座位寛闊☺️大家都好鍾意既海鮮Session :凍中蝦🦐加拿大青口,日式刺身壽司🍣,全部都新鮮而且Refill得好快 ⭐️上海小籠包 🥟-餡多、肉汁豐富海南鮮雞🐤- 雖然唔係好正宗但大大件🤩煙鴨胸🐦- 鴨胸肉質鮮嫩 味道濃郁古法蒸魚🐟魚肉較平時實,魚既鮮味都夠🐟燒豬柳🍖 -日式冷麵🍜日式和果子雲呢拿泡芙⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️德福閣 (旺角)旺角豉油街118號仕德福酒店閣樓⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🌻 #e_不專業食評 🌻

🤍自助午餐
餐廳唔算大,但食物種類都算多,座位寛闊☺️

上海小籠包 🥟-餡多、肉汁豐富
海南鮮雞🐤- 雖然唔係好正宗但大大件🤩
煙鴨胸🐦- 鴨胸肉質鮮嫩 味道濃郁

古法蒸魚🐟魚肉較平時實,魚既鮮味都夠🐟
燒豬柳🍖 -

日式冷麵🍜
日式和果子
雲呢拿泡芙

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

德福閣 (旺角)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-03-31 259 views
呢度平日12-2:30lunch buffet 只係$188 ,價錢相當親民,而且食物種類都幾多,有冷盤嘅凍蝦同青口,壽司🍣、涼拌小食、沙律🥗,熱食、甜品、飲品….當中覺得呢幾款必食嘅~╰☆香煎牛仔腸有牛味但唔會羶,而且口感味道好╰☆鴨胸伴黑車厘子汁車厘子變成醬汁,同鴨胸又幾夾,味道唔錯╰☆金沙骨金沙骨非常入味,肉質細嫩爽甜,飽滿肥美,唔肥膩╰☆黑芝麻糊香濃嘅黑芝麻味,香甜滑順╰☆PancakePancake 唔係好多食buffet嘅地方會有,仲有廚師即叫即整,又可以自己揀配料🙂
有冷盤嘅凍蝦同青口,壽司🍣、
涼拌小食、
沙律🥗,熱食、
甜品、飲品….

當中覺得呢幾款必食嘅~

╰☆香煎牛仔腸
有牛味但唔會羶,而且口感味道好

╰☆鴨胸伴黑車厘子汁
車厘子變成醬汁,同鴨胸又幾夾,味道唔錯

╰☆金沙骨
金沙骨非常入味,肉質細嫩爽甜,飽滿肥美,唔肥膩

╰☆黑芝麻糊
香濃嘅黑芝麻味,香甜滑順

╰☆Pancake
2023-03-22 313 views
呢日下晝朋友話帶我食自助午餐, 真係未出發先興奮,原來朋友帶我黎到stanford hotel 既M/F, 呢度有間餐廳叫德福閣, 入面係有自助午餐食, 真係唔係佢帶我黎我都唔知,呢個位我成日經過~ 午餐都估佢唔到咁多人,佢既座位都真係幾舒服, D櫈都係大大張, 好似梳化咁~ 佢呢度既野飲係出去自己拎, 有咖啡機, 可以飲Cappuccino, latte, 熱朱古力等等, 仲有紅茶同埋橙汁拎! 而野飲隔離就有cocoberry既雪糕同埋燸米糍拎~ 講番正題, 佢有既海鮮有兩款, 一款係青口, 一款係海蝦, 青口都尚算肥美, 海蝦都幾彈牙, 海鮮區隔離就係沙律吧,都有唔同既醬可以拎, 再行前就係cold cut, 都有D 唔同款既火腿, 之後就係炸物, 我呢日就有春卷同薯角, 然後仲有小籠包, 炒飯, 蒸魚柳, 鎮江骨, 中西湯~ 總括黎講係中式食物比較多, 所以都幾適合長者黎食~ 另外都有唔少甜品可以選擇, 仲有即整pancake 添!

2023-03-21 218 views
朋友揾到份新工,今日帶佢去食自助餐慶祝一下,位於旺角仕德福酒店入面,出咗名性價比高,價錢十分之抵。我哋食晚市由6:30開始可以食到9:30 ,足足三個鐘非常有足夠時間可以食。嘢食方面都十分之多選擇,一坐低姨姨就遞上新鮮炸起嘅蟹鉗,仲提醒我哋快啲食,蟹鉗揸到外脆內軟,肉質10分彈牙,點上泰式辣醬很惹味。熱盤冷盤壽司水果甜品朱古力噴泉長腳蟹,肉質鮮甜,都幾多蟹肉,海水味濃郁。凍蝦爽口彈牙,好食。我最鍾意可以即叫即整pancake,可以自己選擇配料及醬汁,另外有Movenpick雪糕,我將佢加埋pancake一齊食,10分邪惡。

熱盤

冷盤