2023-10-24 58 views
◍皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿凱撒沙律🥗薯條🍟牛肉漢堡好大個加埋煎香左嘅包皮十分香脆、惹味😋牛肉保留到粉嫩Juicy煎得啱啱好👍🏻另外配粗薯條、Parma ham ,水牛芝士等,成個套餐好豐富🥰◍海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵🦐巨蝦好大隻,身上佈滿櫻花蝦,食到兩重嘅口感,酥脆嘅櫻花蝦同內嫩既蝦肉😚手工闊條麵果然比較好食😋掛滿汁成及櫻花蝦嘅鮮味,意粉煙煙韌韌好有口感🤩◍超級水果茶🍐🍑🥭水果茶份量十分之多,內有菠蘿、西瓜🍉、蘋果加上清香既果茶,十分解渴消膩。😊◍熊仔mocha咖啡 $44🐻熊仔咖啡造型好得意,林啲Espresso落去個熊仔就會即刻溶咗,可以打卡之餘又有啲玩味既感覺,值得點既飲品🐻☺️📍茶聊 (旺角)旺角砵蘭街189號1樓
◍皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿凱撒沙律🥗薯條🍟

牛肉漢堡好大個加埋煎香左嘅包皮十分香脆、惹味😋
牛肉保留到粉嫩Juicy煎得啱啱好👍🏻

◍海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵

◍超級水果茶🍐🍑🥭

◍熊仔mocha咖啡 $44🐻

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
2023-10-20 70 views
這家餐廳,整個餐廳的設計風格非常時尚,充滿著現代感,營造出一種優雅而又舒適的用餐氛圍。餐牌上有不少種類的食物,例如意粉、Pizza、小食等等。海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意粉的巨蝦真的很大隻,需要用刀切開,蝦肉鮮嫩多汁,配上彈牙的意粉。王牌芝士牛肉漢堡帶有濃郁的芝士和肉汁,仲有意式風乾火腿,無花果芝士生菜沙律,同又熱又脆嘅薯條,份量非常多,口感驚艷。飲品也非常特色,我們點了水果茶,份量十足,各種新鮮水果搭配在一起,酸甜可口。仲有叫了髒髒熊仔mocha,有一隻可愛的熊仔冰,咖啡香氣濃郁。甜品方面,我們選擇了脆果仁朱古力牛油酥配雪糕,果仁的脆脆口感和牛油酥的層次感,配上冰涼的雪糕,絕對是一場口感盛宴。

餐牌上有不少種類的食物,例如意粉、Pizza、小食等等。

2023-10-19 71 views
📎餐廳類別:樓上Cafe⏰用餐時段:晚飯 20:00樓上cafe嚟講算寬敞位置比較多環境都幾好幾舒服😌兩個人食 叫咗2個main, 1份甜品都夠食 食到好飽🤣😋已選菜式✋🏻🤚🏻📌 慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉🍝八爪魚好大嚿🫨配埋酸酸甜甜嘅蕃茄汁意粉好開胃🤤📌勁爆芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條份量超多 薯條好好食😋牛肉漢堡夠味唔會太乾Juicy📌趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕🤭食咗兩份main已經好飽再食埋甜品真係超飽 千層酥好脆甜度適中再加埋個雪糕食真係好Match📌手打鴨屎香檸檬茶呢款檸檬茶依家好熱門 之前行街見到有 但係仲未試過所以叫杯試吓 比起一般嘅檸檬茶多咗一份清香味 好fresh又解膩 ~~📌Tearapy Ice Bear Coffee喺OpenRice見到啲相覺得QQ 又可以打卡所以就算飲咗瞓唔着 都專登嗌咗一杯🤭==============================🍽餐廳環境:🧡🧡🧡🧡💛🙋🏻‍♀️餐廳服務:🧡🧡🧡🧡💛👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳味道:🧡🧡🧡🧡💛(5🧡最高)
📎餐廳類別:樓上Cafe

(5🧡最高)

2023-09-27
  • 和牛漢堡配薯條
2023-10-16 3678 views
嘿,到茶聊這家咖啡廳晚餐真是一場有趣的經歷。我和老公走進了這個位於旺角的地方,期待著一頓美食之旅。我們坐下後,看著菜單上的選擇,心裡已經開始餓得咕嚕作響。我們首先點了慢煮馬莎曼咖哩配和牛白飯。這道菜的味道非常濃鬱,咖哩的香氣充斥著整個餐廳。牛肉經過慢煮,口感鮮嫩多汁,與咖哩的味道完美融合。配上香噴噴的白飯,讓我們一口接一口地享受這道美食。接下來,我們嘗試了墨西哥芝士牛肉餡餅。這個菜品有著迷人的外觀,金黃色的餅皮包裹著豐富的牛肉和芝士。一咬下去,牛肉的肉汁和芝士的濃鬱融合在一起,帶來了令人愉悅的口感。我們細細品味著每一口,感受著其中的美味。在飲品方面,我們點了Tearapy Ice Bear Coffee和仙草凍奶茶。Tearapy Ice Bear Coffee帶著濃鬱的咖啡香氣和微甜的口感,加入了些許的奶油,讓整個飲品更加豐富。而仙草凍奶茶則清涼怡人,奶茶的濃鬱與仙草的清香相得益彰,給了我們舒爽的口感。最後,我們品嚐了宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕。這個甜點看起來非常吸引人,抹茶忌廉牛油酥外層酥脆,內部則包裹著滑順的抹茶忌廉。搭配著香濃的雪糕,這道甜品帶來了濃厚的抹茶風味和豐富的口感,絕

最後,我們品嚐了宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕。這個甜點看起來非常吸引人,抹茶忌廉牛油酥外層酥脆,內部則包裹著滑順的抹茶忌廉。搭配著香濃的雪糕,這道甜品帶來了濃厚的抹茶風味和豐富的口感,絕對是甜品愛好者的不容錯過之選。

雖然這頓晚餐價格不算便宜,我們總共花了四百多元,但這裡的用餐經驗絕對值得。茶聊咖啡廳提供了精緻又美味的菜品,讓我們在舒適的環境中享受了一個愉快的晚上。服務人員的態度友善且周到,為我們的用餐體驗增添了不少滿意度。
2023-09-07
2023-10-16 82 views
餐牌見到雀籠入面有個漢堡包,貪得意就叫咗個,點知嚟到嘅時候,員工想收咗個雀籠😂淨係比入面嘅漢堡包我放低,因為張枱太細,我堅持話要埋個雀籠,影完相先俾返佢,個漢堡包其實好普通,都好食嘅,紫薯疏乎厘就超級好味。
G- LitTWO_Foodie🩶Foodie@ 美美的打卡Cafe茶聊🩶旺角搵間 Cafe 傾下計黎到呢間朗豪坊附近嘅Cafe🍋手打鴨屎香檸檬茶最近見去到邊都有呢個鴨屎香 試下幾Fresh 好解渴 有種獨特嘅茶香見到旁邊啲靚靚都係叫有熊仔🐻冰嗰款咖啡好似幾有趣 下次可以試吓🍗 忌廉芝士蘑菇釀雞翼有驚喜 咁多樣嘢入面最好食係佢外皮非常脆雞肉juicy、去骨後入面釀咗芝士蘑菇嘅餡料、好好食!🥩和牛漢堡配薯條要大讚佢一嚟就俾個鳥籠我哋影相仲要輕描淡寫咁話俾你哋影相、轉頭會拎走幾貼心 但唔好講笑 加完打卡真係靚好多🩵薯條正常發揮新鮮脆 個包係軟熟唔屬於太脆嗰種 、夾住嘅牛厚度有返咁上下 &Juicy 幾好 🍨趣脆果仁朱古力牛油千層酥配雪糕主良嗌少啲,主要想食試下呢個甜品呢款佢只係得朱古力味同抹茶味係好多好多層嘅酥皮 勁脆 單食就比較失色配埋雪糕咁食 無敵 偏膩 多啲人一齊share會更好🤑價位 兩位 $400 左右🤍有限時
G- LitTWO_Foodie

🍗 忌廉芝士蘑菇釀雞翼
有驚喜 咁多樣嘢入面最好食係佢

🥩和牛漢堡配薯條
要大讚佢一嚟就俾個鳥籠我哋影相
仲要輕描淡寫咁話俾你哋影相、轉頭會拎走
幾貼心 但唔好講笑 加完打卡真係靚好多🩵

🍨趣脆果仁朱古力牛油千層酥配雪糕
主良嗌少啲,主要想食試下呢個甜品
呢款佢只係得朱古力味同抹茶味
係好多好多層嘅酥皮 勁脆 單食就比較失色
配埋雪糕咁食 無敵 偏膩 多啲人一齊share會更好

🤑價位 兩位 $400 左右
🤍有限時
$200 (Tea)
Celebration
Birthday
  • 忌廉芝士蘑菇釀雞翼
2023-10-13 112 views
呢間餐廳地理位置都好方便 算係好容易搵我地都食左好多次 每次都要排隊😂😂長期多人今次平日去5點幾去冇乜人😍最初係睇到佢嘅髒髒黑糖珍珠鮮奶 好吸引🤩點知原來食物同飲品質素都好高😋餐廳都比較多位置亦算寬躺 Staff安排sofa位置等我地湊住小朋友坐得舒服啲☺️Sofa位置可以一大班朋友坐埋一齊都得👍🏻Menu好多唔同選擇 實有款啱大家食☺️海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦汁忌廉汁意粉評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好creamy嘅意粉🍝好大隻蝦🦐面頭仲有啲脆脆蝦肉爽口彈牙 好鮮甜😋配埋龍蝦汁意粉真係好惹味王牌芝士牛肉漢堡配風乾火腿🍔評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超豐富嘅burger😍好厚身嘅安格斯牛肉漢堡食落好juicy好多肉汁🤤配埋芝士 洋蔥真係好match🧀🧅最特別係竟然有Parma ham😳肉質柔軟、咸咸香香好惹味~薯條仲炸得好香脆 熱辣辣🍟熊仔mocha coffee🧸☕️評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超得意嘅熊仔冰咖啡😍係用齋啡整成嘅咖啡冰可以自己加奶加咖啡落熊仔冰到 打卡超靚✨好特別嘅一杯DIY coffee😆自己調配鍾意嘅口味髒髒黑糖珍珠鮮奶評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻店內最好飲品之一🤤每次去都必點呢杯真
呢間餐廳地理位置都好方便 算係好容易搵

好特別嘅一杯DIY coffee😆自己調配鍾意嘅口味

髒髒黑糖珍珠鮮奶
店內最好飲品之一🤤每次去都必點呢杯
真係打卡又靚又好飲🤤珍珠係勁煙韌有咬口
甜度亦都係啱啱好唔會因為太多黑糖而過甜~

甜品我地揀左👇🏻
🍨趣脆果仁朱古力牛油千層酥配雪糕
第一次食呢啲好似多士嘅千層酥😍
擺盤已經好靚 仲勁香~😌切落去真係酥脆
配埋雪糕同cream一齊食令到口感昇華🤤
2023-10-12 68 views
💛和牛漢堡當我咬下第一口時,牛肉的多汁和鮮嫩立即爆發在口中。牛肉餡料經過烤制後保持了豐富的汁液,每一口都帶來一種滿足的口感。麵包的酥脆外殼與鮮嫩的牛肉形成了絕佳的對比,為整個口感增添了層次。蔬菜的清脆和芝士的濃郁融合在一起,為漢堡帶來了更多的口感變化。整個牛肉漢堡的口感豐富而令人滿意,每一口都讓人愛不釋手。這個牛肉漢堡的味道非常美味。牛肉本身帶著濃郁的肉香味,經過烤制後更加香嫩。它的調味剛剛好,不會過於鹹或過於油膩,讓人感受到純粹的牛肉風味。麵包的香氣和酥脆的口感為整個味道提供了一種均衡的基礎。蔬菜的清新和芝士的濃郁相輔相成,增加了口感的層次和鮮度。每一口都讓人感受到美味的平衡和協調,無論是肉食愛好者還是素食主義者,都能夠在這個牛肉漢堡中找到自己喜愛的味道。
💛和牛漢堡

Type of Meal
Lunch
  • 和牛漢堡配薯條
同朋友做完treatment之後,緊係要食飽飽先返屋企,好耐冇嚟茶聊食嘢,平時假期嚟都要排隊等位,今日平日晚市,冇咁多人,等咗陣已經有得入座!.➜皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿、凱撤沙律及薯條切開都冇散,滿滿嘅餡料真係令人好滿足呀!牛扒非常Juicy,咬落仲好多肉汁流出嚟𠻹!兩大塊嘅parma ham就咁食都好正,鹹香軟冧,鍾意嘅撈埋落沙律度都一樣好食!.➜美國穀飼豬扒配牛肝菌汁伴精選薯蔬穀飼豬扒味道濃郁有咬口,豬扒煎得好香,少少脆邊,配落牛肝菌汁啱啱好,仲有豬太郎最愛嘅炸薯角,諗住食少啲澱粉都唔得呀!.➜TEARAPY ICE BEAR COFFEE同朋友未坐低已經揀定要飲熊仔咖啡,奶同啡都係自己落手倒落熊仔冰塊度,好似幫佢沖涼咁,勁可愛!.➜芝芝桃桃喺App落單時發現,期間限定嘅芝芝桃桃,甜得嚟唔會太膩,桃味好出!.➜宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕明明話唔好食咁多,最後都忍唔住食埋甜品先走,切開滿滿嘅宇治抹茶忌廉,咬落香滑酥脆,太邪惡啦!!.#msmessypig_food
➜皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿、凱撤沙律及薯條
➜美國穀飼豬扒配牛肝菌汁伴精選薯蔬
➜TEARAPY ICE BEAR COFFEE
➜芝芝桃桃
芝芝桃桃 & TEARAPY ICE BEAR COFFEE
➜宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕
#msmessypig_food
2023-09-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 芝芝桃桃
2023-09-25 156 views
今日同妹出去旺角行街,行到熱辣辣,就話去食下嘢,嘆下冷氣,佢即刻拍手叫好,search 到一間品評唔錯嘅cafe見到有冰熊咖啡,覺得好得意,想試好耐喇!上到1樓,覺得同樓下旺角街道好唔同,有種休閒feel而且有大玻璃窗,係日光下食野都幾寫意,可能我哋2點幾上到嚟,唔太多人,可以好好享受下午時光😄金蒜牛油煎虎蝦鹹蛋黃忌廉汁手工意大利粉 | $98鹹蛋炸蝦做得非常出色,非常香口。意粉亦做到好creamy唔會太油膩超級水果茶(熱)| $45招牌推介之一,百香果茶底酸酸甜甜,配合唔同嘅水果,非常大杯,唔會太甜,亞妹話好好飲,係解渴之選熊仔鮮奶咖啡(跟餐+$16)打卡一流,隻冰熊仔好得意,而且成隻都係黑咖啡,味道香濃,加左奶之後會慢慢溶,飲到最後仍然香味十足,睇住成個過程都幾自癒宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 | $98十分驚喜,原來牛油酥係千層吐司,每層分明,而且非常脆口,內有抹茶流心,配上抹茶蒛餅同雲呢拿雪糕,是抹茶控必試順帶一提,店員非常有禮,食物質素亦滿意,2個人份量剛好,傾下計食下野咁就過咗一個好chill嘅午後時光😁
金蒜牛油煎虎蝦鹹蛋黃忌廉汁手工意大利粉 | $98
超級水果茶(熱)| $45
超級水果茶(熱)
熊仔鮮奶咖啡(跟餐+$16)
熊仔鮮奶咖啡
宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 | $98
2023-09-20
$130 (Tea)
金蒜牛油煎虎蝦鹹蛋黃忌廉汁手工意大利粉
超級水果茶(熱)
熊仔鮮奶咖啡
宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕
今晚約左閨密食飯,佢話呢間<茶聊>收藏左好耐,一直未有機會試!茶聊位於旺角市中心,位置非常方便易找。原來今晚餐廳full booking,好彩我地一早book定枱!聽講呢間餐廳出名食物好食,而且飲品款式多。望一望menu,淨係飲品都有三十幾款,每款我都好想試😜主菜我地點了慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉。八爪魚食落去鮮嫩多汁,經過慢煮的處理,更加軟嫩入味,比我之前係希臘食到的八爪魚更美味!而且意粉搭配上蕃茄同蒜蓉,更增添一份濃郁的鮮味,讓整道菜更加惹味。另一主菜皇牌牛肉漢堡配風乾火腿、凱撒沙律及薯條。漢堡的比例比想像中大,牛肉肉質嫩滑,餡料扎實多汁,每咬一口,肉汁多到湧出來。當食到感覺肥膩既時候,又可以食旁邊既凱撒沙律中和一下。而且配搭埋風乾火腿同新鮮炸薯條,令整道菜非常豐富,一個價錢食到咁多款食物,抵食👍🏼飲品方面,朋友叫左Tearapy Ice Bear Mocha,呢款係餐廳既招牌飲品,重點係咖啡上有隻熊仔用冰製成,我見到差唔多每枱都有叫呢杯,岩晒我地一邊飲一邊打卡。唔止外觀吸引,朋友話呢杯咖啡味道香滑,甜度恰到好處,好岩佢呢類不能飲太苦既人。我就叫左一杯熱紫薯鮮

我就叫左一杯熱紫薯鮮奶,因為我本身超愛吃紫薯,所以一見到有紫薯既飲品就忍不住叫了!至於味道方面完全無令我失望。整杯帶有濃厚的紫薯香氣,與鮮奶的香滑結合得剛剛好,飲完後成個人感到好舒服溫暖,下次來我一定會再叫呢杯飲品呢!

最後甜品我地點了抹茶忌廉牛油酥配雪糕。我地二人都係抹茶愛好者,抹茶忌廉濃郁香滑,再配上烘得鬆脆既牛油酥同冰涼雪糕,夏天食真係一流😎

2023-09-19
  • 紫薯鮮奶
  • 慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉
2023-09-23 118 views
今日約咗個friend 食lunch,咁耐冇見佢話要去一間好chill嘅餐廳,食個飯傾下偈,於是佢帶我去到一間樓上餐廳。餐廳樓底好高,座位闊落舒適,裝修帶簡約美。午餐牌有意粉、飯、扒及薄餅可選,朋友食量比較細,我哋點咗個午餐、一份甜品及飲品。意式風乾火腿芝士薄餅配莎拉美腸 $138.-風乾火腿大大片份量多,質感油潤軟綿,加埋莎拉美腸,鹹香鮮味倍增,芝士味道濃郁,簡簡單單嘅組合已經非常好食🥰。跟餐加$16.- 轉黑糖珍珠鮮奶(凍)黑糖珍珠軟熟煙韌,味道香甜,混合鮮奶一齊飲,真係perfect match。趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕 $98.-甜品擺盤好靚,牛油酥表面香甜微脆,切開後朱古力流醬湧出,味道似nutella又香又甜,香脆果仁正好平衡一下甜味,食完感覺好滿足。Tearapy Ice Bear Coffee $44.-熊仔頭形木盤連咖啡杯上枱,咖啡杯上放咗隻可愛嘅熊仔咖啡冰,非常吸睛打卡一流🤩。飲時先用微暖嘅啡啡及牛奶幫熊仔沖涼,咖啡味道香濃又冰涼,好睇又好飲。
今日約咗個friend 食lunch,咁耐冇見佢話要去一間好chill嘅餐廳,食個飯傾下偈,於是佢帶我去到一間樓上餐廳[茶聊]。

意式風乾火腿芝士薄餅配莎拉美腸 $138.-

跟餐加$16.- 轉黑糖珍珠鮮奶(凍)

趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕 $98.-

Tearapy Ice Bear Coffee $44.-

2023-09-14
2023-09-20 108 views
慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉超巨大八爪魚鬚, 啖啖肉超滿足香料用得適到好處,每啖都食到又唔會搶到蕃茄同蒜味扁意粉份量多而且可以掛汁, 配埋蕃茄同意大利脆玉瓜蓉即刻變清爽勁爆芝士牛肉漢堡包配凱撒沙律及薯條每個細節位都做到蕃茄同生菜夠新鮮, 包有塗牛油烘底, 牛肉JUICY而且有牛味芝士味夠濃, 就連薯條都做到每條脆邊呢個係會令人掛住既漢堡包!!TEARAPY ICE BEAR COFFEE熊仔係咖啡既冰超可愛, 岩晒打卡!!手打鴨屎香檸檬茶鴨屎香其實係烏龍茶既一種, 有一股獨特花香,一試難忘宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕忌廉口味超輕, 無負擔牛油酥係前排紅極一時既千層麵包雖然已經好飽但都好輕鬆完成到!
慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉
超巨大八爪魚鬚, 啖啖肉超滿足
香料用得適到好處,每啖都食到又唔會搶到蕃茄同蒜味
勁爆芝士牛肉漢堡包配凱撒沙律及薯條
每個細節位都做到
芝士味夠濃, 就連薯條都做到每條脆邊
呢個係會令人掛住既漢堡包!!
TEARAPY ICE BEAR COFFEE
熊仔係咖啡既冰超可愛, 岩晒打卡!!
手打鴨屎香檸檬茶
鴨屎香其實係烏龍茶既一種, 有一股獨特花香,一試難忘
宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕
忌廉口味超輕, 無負擔
牛油酥係前排紅極一時既千層麵包
雖然已經好飽但都好輕鬆完成到!
2023-09-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
之前嚟過茶聊幾次都係食下午茶同晚餐,今日食午餐發現性價比都幾高👍🏻午市套餐除咗配餐湯之外亦有升級飲品優惠,升級任何飲品都可以減$28🧋另外餐廳有唔同嘅打卡位置,門口亦有唔少櫈俾客人等位嘅時候坐,座位下亦放置左籃比客人擺袋,設計好貼心!✨午市套餐 黑松露野菌芝士薄餅 配餐湯 $128Pizza薄底脆身,外圍邊似餅乾,內圍就軟身,黑松露聞落好香,但食落個味就冇咁出,不過朋友就覺得味道好夠👀餐湯配料好豐富,充滿雜菜,紅菜頭好香甜🉑另外有牛肉調味,餐湯嚟講好有誠意👍🏻✨Tearapy Ice Bear Mocha $44另外今日試咗好signature嘅熊仔冰飲品,由好得意嘅熊仔做點綴,其實係雪成熊仔🐻‍❄️形狀嘅咖啡☕️一路融冰都唔會沖淡飲品嘅味道😋咖啡同牛奶分開上,底部有好味嘅朱古力醬,整體味道唔錯而且打卡一流!✨季節限定嘅芝芝桃桃🍑 $46 (套餐升級 +$20) 入邊有新鮮嘅果肉,真材實料👍🏻正常糖嘅甜度適中🫶🏻奶蓋唔會鹹,奶味比芝士味重😋個人好鐘意!✨宇治抹茶忌廉牛油酥配雲呢拿雪糕 $98牛油酥係近排好興嘅千層吐司👀初嘗,每一層都好薄👍🏻外皮鋪上滿滿嘅抹茶粉🥹茶控必備!配料方面都好豐富,

午市套餐 黑松露野菌芝士薄餅 配餐湯 $128

Tearapy Ice Bear Mocha $44

季節限定嘅芝芝桃桃🍑 $46 (套餐升級 +$20)

宇治抹茶忌廉牛油酥配雲呢拿雪糕 $98
牛油酥係近排好興嘅千層吐司👀初嘗,每一層都好薄👍🏻外皮鋪上滿滿嘅抹茶粉🥹茶控必備!配料方面都好豐富,有抹茶厥餅、棉花糖、雲呢拿雪糕同埋忌廉😍但食得多可能會有啲膩,最好就同朋友share食😋

整體嚟講午市套餐幾抵食!位置方便👍🏻幾適合同朋友打卡影相傾吓計📸
2023-09-13 164 views
最近我造訪了一家餐廳,期望品味到令人驚艷的美食。然而,點了西班牙八爪魚配墨魚汁意粉和北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵後,我對整體味道感到有些失望😿首先,讓我描述一下西班牙八爪魚配墨魚汁意粉。儘管在菜單上它看起來相當吸引人,然而實際品嚐時,我發現八爪魚的口感困難咀嚼。它的肉質過於韌硬,不入味,這使得整道菜的口感並不令人滿意🥺墨魚汁意粉的味道相對平淡,缺乏足夠的鮮味和豐富度。接著是北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵。儘管這道菜的名字聽起來相當有創意,但實際上味道並沒有給我留下深刻印象。刺身帶子的質量並不出色,缺乏鮮甜的口感。水牛芝士汁也未能帶來足夠的豐富奶香味,整體味道相對平淡。手工墨魚麵的質感還算不錯,但並未能彌補其他方面的缺陷。至於點的飲品,芝芝芒芒冰沙,它的外觀相當誘人。然而,對於味道來說,它並沒有給我帶來太大的驚喜。總的來說,這次餐飲體驗並未達到我對美食的期望。菜品的口味平淡,八爪魚的難咀嚼也讓我失望不已。儘管服務還算不錯,但這並不能彌補整體味道的缺憾