Restaurant: The Place
Terms & Details:
Restaurant: The Place
Info:

2023-01-13 862 views
手工餅乾也不錯吃,跟冰淇淋搭起來別有風味;歐式麵包很普通,好像怎樣烤都不到位,實屬可惜。服務態度頗佳,收盤速度快,會先詢問再收盤,值得讚賞!海鮮新鮮不錯!!!!

2022-12-28 1570 views
黎Cordis食過幾次,明閣啊西餐啊早餐都食過,今次黎食Lunch Buffet,之前做左佢地既Member,所以有個生日優惠買一送一,好抵食😆Lunch Buffet $438pp (+$58pp任飲紅白汽酒果汁啤酒)呢度既野食選擇唔算超級多,但係每樣試啲已經足以令你飽到上心口…首先梗係要去拎海鮮先啦😂生蠔每人每次只可以拎3隻,會擺埋係隻碟到俾你,生蠔都幾新鮮,食落幾鮮甜🦪至於凍海鮮就有凍蝦,青口,螺同龍蝦鉗,龍蝦鉗好好食,雖然食落有啲麻煩,但係我哋都食咗好多隻🦞螺都幾新鮮,唔錯😂凍蝦同青口就比較一般! 刺身就有八爪魚,三文魚,鯛魚同希靈魚,我就最中意食希靈魚😆食完一碟又一碟🙈食完凍嘢梗係要食返啲熱嘢啦!熱食方面有點心,蒸魚,牛腩,豬手,雞卷,串燒,燒牛扒等…但係整體水平一般,唔係特別好食,全部都比較普通,有待改善☹️甜品部份選擇都算ok,當中最多人拎就係榴蓮布甸麵包😆佢每次岀爐既份量唔算太多,要拎就要快手,味道係真係幾好食,麵包烘到外脆內軟,榴蓮味唔會太重,幾滿意🙈仲有個台式芋圓仙草凍,呢個就正常啦冇咩特別😂有個焦糖燉蛋都幾好食,栗子奶凍同芒果奶凍都唔錯👍🏻雪糕就係Movenpick

甜品部份選擇都算ok,當中最多人拎就係榴蓮布甸麵包😆佢每次岀爐既份量唔算太多,要拎就要快手,味道係真係幾好食,麵包烘到外脆內軟,榴蓮味唔會太重,幾滿意🙈仲有個台式芋圓仙草凍,呢個就正常啦冇咩特別😂有個焦糖燉蛋都幾好食,栗子奶凍同芒果奶凍都唔錯👍🏻雪糕就係Movenpick,有8種口味,由於太飽既關係淨係食左熱情果雪葩,好味道😗

我地另外有加到58蚊任飲紅白酒package,唔一定要全枱叫既,酒類選擇都幾多,而且質素都唔錯,好抵叫👍🏻

整體覺得呢間buffet質素一般,試過一次就夠,唔算特別岀眾,食返Cordis其他餐廳好過😂

旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層

[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️
2022-12-03
$450 (Lunch)
  • 甜品
自助晚餐選擇不多,雖然說是自助餐,但每款食物都有員工分配食物,數量每次都不多,所以不是叫「自助」 ,而且選擇少 除了生蠔🦪比較回本外,魚生連吞拿魚都沒有,三文魚還好,希靈魚味道比較奇怪。 西湯過甜。 而且環境比較黑暗,我吃的是晚餐,場內燈光不足,可能想造出浪漫感謝,但對於老人家及眼睛不好的人來說,的確不夠光明。

2022-12-08
2022-12-20 1013 views
與朋友補祝生日,幾年前有食過 dinner buffet, lunch buffet 第一次食,價錢合理(節扣後約 $500),食物款式多,有生蠔,雖然細隻但生鮮。食物、甜品整體質素亦不錯。酒店送了一件蛋糕給生日朋友,驚喜😊
款式多種 餐廳人員都好有禮貌 但係唔明白點解咁嘅價位自助餐果汁同汽水需要額外加錢同10%囉 酒水可以理解 但係點解果汁同汽水都要?黑板位置光線比較暗 要價錢唔係應該整返張menu係檯面 有需要再落order咩?咁先有10%嘅意義吧 可以有待改善囉
2022-12-07 1316 views
都幾耐無食過buffet🍽️,見到open rice有優惠 88折就去試吓啦😗。無記錯好似係6點半開始,諗住唔急住食慢慢行吓先🚶🏼‍♀️,6點45分去到已經坐滿咗8成,見到周圍枱枱都已經放滿哂海鮮,我都即刻去拎野食🏃🏻‍♀️。首先緊係去拎海鮮食啦,佢呢間海鮮係職員幫你夾嘅🥢🦀麵包蟹好多膏成個殼都滿晒,膏味道唔錯啲肉就無咩味,🦞龍蝦都算新鮮肉質好實,🐚翡翠螺好多沙可以唔使試❌,生蠔🦪食咗兩轉大隻啲嘅都可以,算幾飽滿鮮甜,之後拎咗次係細隻啲好瘦就好腥完全食唔到,應該係唔同種,之後經過見到有大隻嘅都唔敢再試已經驚咗🤢刺身有幾款都唔錯,職員都切得幾厚切,係油甘魚就有啲失望。刺身隔離有即刻包嘅手卷有幾款餸同醬揀細細件都唔錯👍🏻但係就要等一陣,見到壽司🍣都係即握沙律🥗都有幾多種類,有已經整好哂嘅,同埋職員即刻幫你夾嘅自選沙律🥗再自己加配料,旁邊仲有迴轉冷麵同🧊冷盤小食熟食方面羊架都幾滑幾好味😋,即切牛肉就生咗少少🤏,🦞龍蝦鉗同芝士龍蝦🦞都唔錯,片皮鴨都係職員即刻包比你。鐵板燒都有幾款野食,我只係試咗燒蝦,燒得幾香蝦肉新鮮。雪糕🍦係Haagen-Dazs桶裝,試咗椰子味🥥加埋窩夫🧇一齊食好正,貓山王榴槤麵

首先緊係去拎海鮮食啦,佢呢間海鮮係職員幫你夾嘅🥢

雪糕🍦係Haagen-Dazs桶裝,試咗椰子味🥥加埋窩夫🧇一齊食好正,貓山王榴槤麵包布甸🍮都唔錯👍🏻,粟子奶凍都幾好👍🏻

檸茶奶茶就係自己沖嘅,汽水🥤、果汁🍹同埋酒係要另外加錢

2022-11-23 1510 views
好耐冇食Buffet拉!印象中The Place嘅Dinner Buffet都唔差🫡果然今次嘅都冇令人失望,Keep到水準👍食物方面選擇非常多,有鮮甜嘅生蠔、芝士焗大蝦、麵包蟹、蟹鉗、北京填鴨、好豐富嘅沙律吧、MOVENPICK 雪糕🍦好吸引🤤我覺得比起其他大酒店佢做得更出色,無論係食物同環境方面,服務方面都做得好好👍美中不足嘅係啲甜品有少少失望,同埋冇長腳蟹🫠

美中不足嘅係啲甜品有少少失望,同埋冇長腳蟹🫠
2022-11-23 14452 views
早兩晚 #小秘書 約咗班同事去咗 Cordis, Hong Kong 香港康得思酒店 #ThePlace 食buffet,滿心歡喜嘅我,仲諗住早啲去同 Langham Place 朗豪坊 商場裡面啲decorations 打卡📸 點知因為突如其來嘅安排,居然遲大到😅 好在我都唔係最遲嗰個啫🤭我諗我起碼有超過3年無嚟 #ThePlace 幫襯,成間餐廳嘅裝修煥然一新,感覺都幾舒服。同大家打個招呼、放低個袋… #小秘書 就馬上出去搵食🤤 琳琅滿目嘅 #海鮮 冰櫃非常吸晴,#麵包蟹、#龍蝦、#虎蝦 … 我全部都要🤭 個蟹蓋都幾多羔嘅,不過啲蝦就認真唔掂,完全係雪藏貨扮上等海鮮😅 無味得嚟口感又霉,好在每人限量兩隻啫🤣 至於啲 #生蠔 🦪 我覺得到唔錯(雖然我隔籬嗰個彈到啲蠔一文不值😅),肥嘟嘟夠哂肉地,唔使加啲咩 #檸檬汁、#調味料 味道都唔會腥🤤 熟食方面,選擇都多㗎,不過真心無咩值得塞飽自己、蝕咗啲quota🤣 唯一我要讚吓係佢哋嗰個 #燒汁牛肉,味道有啲似日式嘅烹調手法,肉嘅質素都幾有水準🤤#魚生刺身 就一般般啦,試過一碟就算🤭 反而係啲 #甜品 對我嚟講比較有驚喜,而我最鍾意就係個

#魚生刺身 就一般般啦,試過一碟就算🤭 反而係啲 #甜品 對我嚟講比較有驚喜,而我最鍾意就係個 #仙草伴紅豆,滑捋捋嘅 #仙草 配上甜到漏嘅 #紅豆醬,我覺得味道非常之夾🤤 而成餐飯最美中不足嘅係居然要啲客自己出去bar枱沖嘢飲,款式唔多之餘,感覺唔係太衛生😅

整體餐廳嘅服務都算係滿意,地方夠大,絕大部時間都唔需要排隊攞嘢食,不過食物質素,尤其 #海鮮類 同 #飲品安排 都有待改善😏 希望下次有機會返嚟幫襯,會對餐廳/酒店有個好印象啦😁
2022-11-19
2022-11-21 1366 views
見食評不錯,第一次去試食,對我嚟講,果然食物選擇很多,味道不錯🙊,外觀吸引,當然試不足所有食物。而令我最驚喜,就係甜品😋😋😋,款式超多,高顏值,味道不錯,比我試了12款唔同嘅特色甜品😂,其實仲有少量甜品都未試到,皆因實在太飽🤣。下次我一定要再來試埋自助晚餐作比較🤣。
2022-11-17
$400 (Lunch)
2022-11-19 1480 views
喜歡食片皮鴨既編,今次揀左旺角康得思酒店既The Place食中午buffet, 因為佢做緊既主題係環球海鮮及鐵板燒烤,見到唔少食客分享左d圖出黎就心癢癢!😋🥰真係估佢唔到,星期一平日竟然都滿坐,好多枱都似係公司包左幾枱做員工聚餐,唔係佢間酒店自己員工定其他公司包左啲枱食聚餐。 同其他人d 枱櫈互相都好近,排隊位水洩不通, 同人好易碰撞到,呢個場有點小,小編特登避開閒日先黎,但平日都咁多人有啲壓迫感。😅食物種類唔算多,但都睇得出生蠔、片皮鴨、魚生同榴連布甸麵包應該係主打既,因為都勁多人排。生蠔偏細隻,同埋有啲腥,食左一轉(每人3隻)已經無興趣再食。🥲片皮鴨個醬唔夠甜亦落得唔夠多,鴨都唔算香,同之前完全無得比,有點失望。🥲榴連布甸麵包個包keep到好脆,細細件分量岩岩好! 👍🏻萬越莓馬卡龍酸酸地同本身馬卡龍既甜好夾! ❤️其他野食都係不過不失,無咩特別位。🧐所以唔係好明點解會咁full😅

2022-11-17 1089 views
一年多沒有食自助午餐,多選午餐因為有時間消化,好難選擇到一間理想的餐廳,今次選擇咗位於旺角康德思酒店內的The place,樓底高,生蠔、刺身新鮮,甜品正,全部食物質數高,餐廳人手足夠有禮,最後仲有代幣玩扭蛋機,看你運氣如何,我哋得到康德思酒店的鎖匙扣,家人開心及滿意,會再嚟,感謝The place各位工作人員給我全家滿意的午餐,祝福你地身體健康,繼續保持水準😃😃
今次去咗朗豪坊康得思酒店試試佢嘅晚市自助餐🏨.📍環球海鮮及鐵板燒烤自助晚餐.🔻海鮮:任食生蠔絕對係亮點🦪,蠔肉薄身入口鮮嫩,值得食多幾隻食回本🤗6款海鮮中龍蝦、龍蝦鉗同鮮蝦最出色,有鮮味🦞;麵包蟹膏都幾香🦀;虎蝦彈牙不過冇鮮甜味🦐;藍青口唔新鮮👉🏻👈🏻.🔻刺身/壽司/即製手卷:5款刺身包括:三文魚、希靈魚、北寄貝、油甘魚、鯛魚。三文魚新鮮肥美新鮮;鯛魚軟滑;油甘唔夠油潤,整體唔算有驚喜壽司望落冇乜特別🍣,但一定要食佢嘅即製手卷:可以自選海鮮同醬料,當晚有吞拿魚蓉/帶子/軟殼蟹/炸蝦🍤,唔係得個樣,真係幾好食😚.🔻熱葷:🦆片皮鴨:餅皮較厚,唔夠熱唔夠香🔥鐵板燒:有廚師即時煎香番熱雞翼、羊肉串、腩肉串、蝦同翠肉瓜。雞翼嫩滑,羊肉有濃郁羊味,蝦肉過腍唔彈牙🦞芝士龍蝦:芝士惹味,但龍蝦有啲過火,韌咗啲肉類選擇都唔少,除咗有大路嘅牛扒🥩同羊架🐏,仲有油封鴨🦆同龍蝦鉗,呢幾款都肉質軟腍幾好食😋不過烤大蝦🦐同豬手🐖就麻麻☹️另外仲有中菜、麵食、水蟹粥同少量印度菜等等.🔻前菜/沙律🥗:新整咗個隱藏版嘅迴轉輸送帶,玩味十足🤘🏻。款式唔算多但有齊煙三文魚、火腿、芝士同沙律吧。.🔻甜品:全晚最出色嘅係甜品,全
今次去咗朗豪坊康得思酒店試試佢嘅晚市自助餐🏨
📍環球海鮮及鐵板燒烤自助晚餐
🔻海鮮:
🔻刺身/壽司/即製手卷:
🔻熱葷:
🦆片皮鴨:餅皮較厚,唔夠熱唔夠香
🦞芝士龍蝦:芝士惹味,但龍蝦有啲過火,韌咗啲
不過烤大蝦🦐同豬手🐖就麻麻☹️
另外仲有中菜、麵食、水蟹粥同少量印度菜等等
🔻前菜/沙律🥗:
🔻甜品
全晚最出色嘅係甜品,全部都細細件賣相精緻✨,有蛋糕🧁、馬卡龍、拿破崙等等。不過最特別係竟然有榴槤麵包布甸💛同台灣芋圓🤤,真心有驚喜。最後仲有8款口味嘅Movenpick雪糕🍦,包括椰子🥥、瑞士巧克力、楓糖合桃等等,旁邊仲有大量配料可以自製一款獨一無二嘅甜品杯🍨❣️
👉🏻食完食自助餐有得玩夾扭蛋遊戲,(可惜我哋2個都夾唔到🥹)贏咗會有豐富獎品,例如係MÖVENPICK® 禮盒、自助午餐券同飲食折扣禮券
整體款式唔算多但應有嘅種類都有齊,無論係熟食定凍食嘅海鮮都唔少,可惜唔係款款水準都咁好。甜品係全晚嘅MVP,另外服務態度好好又好主動收碟❣️Openrice訂座2位或以上仲有88折優惠
2022-11-11 1461 views
已經幫襯過好幾次,主要環境舒式,取餐時冇出現一窩蜂人潮。菜式都有更新。生蠔,青口,蝦次類海鮮都新鮮,對得起價錢。我喜歡刺身方面,新鮮好味。另外值得一讚係甜品方面,每次都有驚喜,今次嘅榴槤包食到好滿足,咬落去一口榴槤cream,好豐富。熱盤雖然都係大路嘢,但味道好,一樣食得開心。雪糕可以配搭窩夫另加配料,好玩。今次去到多咗一款驚喜,就係片皮鴨,我好鍾意,來回攞咗幾次,雖然係自助餐,但都冇慳皮,印象中係塊麵皮厚咗少少。以呢個價錢,絕對推介。

2022-10-17
Celebration
Birthday
2022-11-06 1609 views
家人生日去朗豪坊酒店Buffet… 如果成家人都中意食生蠔係值得嘅一入到門右邊係好吸引的甜品line~ 整體都好好食!依家11月仲有榴連布丁包同台式仙草,一般既窩夫都有Movenpick雪糕口味有8款 種類都好多當晚食咗椰子味,係平時少啲食既款,入面既椰子粒粒口感都好唔錯好吸引的甜品,整體無伏去到生蠔line & 凍食每人每次限3隻,但當人流轉曬去熟食,就可以拎多啲啦!生蠔好新鮮,連平時食生蠔嘅屋企人都食到幾隻都話好好食!雖然係比較細隻,但食落好creamy 隔離嘅麵包蟹蟹蓋比較好食!三文魚好厚切一定係大家都會必食大部份熟食整體都好好味😋雖然冇影相,但係有一個串燒入邊燒節瓜好多汁,羊肉串紅燒豬腩肉都好好味!成家人都飲咗好多碗嘅湯仲有點皮鴨! 不過條隊就好長每個人每次只可以拎兩件係要對方包俾你嘅每個人加一後,要七百幾。都係果句啦,好好食,如果鍾意食生蠔就好抵啦

一入到門右邊係好吸引的甜品line~

Movenpick雪糕口味有8款 種類都好多

好吸引的甜品,整體無伏

去到生蠔line & 凍食

每人每次限3隻,但當人流轉曬去熟食,就可以拎多啲啦!
生蠔好新鮮,連平時食生蠔嘅屋企人都食到幾隻都話好好食!
雖然係比較細隻,但食落好creamy

隔離嘅麵包蟹蟹蓋比較好食!

三文魚好厚切
一定係大家都會必食

大部份熟食整體都好好味😋

成家人都飲咗好多碗嘅湯

仲有點皮鴨! 不過條隊就好長
每個人每次只可以拎兩件
係要對方包俾你嘅

2022-11-05
環球海鮮及鐵板燒烤自助晚餐上年已經食過午餐、晚餐,今年再戰encore種類方面:生蠔🦪、刺身🍣、冷盤🥗、熟食🍖都選擇眾多。更有中菜館馳名的北京片皮鴨、養生燉湯提供,非常吸引。黃金螺:好大隻,爽口鮮甜生蠔:海水味較重、比較鹹虎蝦:大大隻,自助餐比較少地方有提供甜品方面:多款精緻蛋糕🧁、布甸、馬卡龍雪糕選用movenpick,有八種口味提供任君選擇,可配伴窩夫🧇不過,窩夫比較硬身,口感不是太好推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5The Place📍旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層
環球海鮮及鐵板燒烤自助晚餐

上年已經食過午餐、晚餐,今年再戰encore

黃金螺:好大隻,爽口鮮甜

生蠔:海水味較重、比較鹹

虎蝦:大大隻,自助餐比較少地方有提供

甜品方面:多款精緻蛋糕🧁、布甸、馬卡龍

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️/5

📍旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層