2021-11-14 169 views
今年生日想食韓燒 見佢openrice好多好評 所以book左同朋友慶生。朋友仲自製蛋糕 佢話切餅費要$100 ,都覺得合理可以接受。我地叫左啲韓牛 牛舌 雞 鮑魚 韓國海鮮燒餅 魷魚。講真 佢地食物質素真係好普通 除左韓牛 牛舌,其餘既食物都係無味 韓國燒餅好淡, 魷魚完全無鮮味,雞肉個老闆燒到燶哂,而且完全無雞味,佢咁既價錢其實食物質素真係好般。講到呢度戲肉就黎喇,我地最後仲叫左塊韓牛扒,食埋就即刻叫人執枱準備切蛋糕。蛋糕整得好靚我地當然要影下相,影完相食左個蛋糕一半,突然個老闆走過黎大罵我地,話我地已經坐超過20分鐘,佢話用餐時間2個鐘,趕我地走。我當時好嬲覺得好掃興,朋友仲不斷同佢講話食埋個蛋糕就會走,但個老闆仲不斷係度咆哮,全間餐廳既人見到都o哂咀。第一,我地完全唔知係2個鐘就要走,一直無任何人提我地用餐時間,我地走前20分鐘左右仲叫左個韓牛扒,如果無時間點解仲照同我地落單,又完全無last order呢啲呢?第二,我地見到其實仲有啲空枱 ,出面亦唔係好多人等位,枱根本一啲都唔緊張,點解會係我地切完蛋糕慶祝生日既日子,咁樣大鬧啲客人,我真係從來未遇過一間餐廳會有啲咁既態度同服

我地叫左啲韓牛 牛舌 雞 鮑魚 韓國海鮮燒餅 魷魚。

第二,我地見到其實仲有啲空枱 ,出面亦唔係好多人等位,枱根本一啲都唔緊張,點解會係我地切完蛋糕慶祝生日既日子,咁樣大鬧啲客人,我真係從來未遇過一間餐廳會有啲咁既態度同服務。
第三,我地係真金白銀俾錢食飯俾切餅費係呢度食野食蛋糕,唔知點解要受呢種侮辱, 仲要我地4個女仔俾個韓國大叔狂鬧。
最後我地離開餐廳,得3個外藉人士等緊位,佢地都問我地發生咩事,當我地講左一陣,個老闆又出黎再鬧我地,好兇惡咁望住我同鬧我,我直接問佢想點,佢叫我地要道歉,真係好好笑呢個韓國大叔,連啲外藉人士都有制止呢位大叔。

走既時候真係一肚氣,俾錢買難受,仲要俾個餐廳老闆係咁鬧,真係人生第一次。呢間餐廳永遠不會再踏足,因為佢連基本尊重客人既概念都無。
2021-11-13
Celebration