餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-21 69 瀏覽
早幾日去Donki入貨🛍️買完野緊係要醫肚😋今晚我哋揀左韓國野食🇰🇷呢間餐廳位置好闊落😊唔怕太逼✌🏻餐牌有好多太吸引嘅野食😋我哋叫左幾款食🥢🇰🇷韓式魚介湯鍋份量好足嘅湯鍋🍲一秒帶你到韓國🇰🇷天氣凍凍地🆒最啱飲碗魚介湯💕湯底好鮮甜😋有蝦乾🦐木魚☺️大葱🥬魚糕份量超多😍3個人絕對夠食👍🏻仲配埋金菇☺️蘿蔔🥕年糕😛蘑菇等✅超入味🥹非常唔錯👌🇰🇷原味無骨雞食韓國餐炸雞是必叫🤟🏻我哋試左無骨雞🍗雞肉好嫩滑💕唔會好乾✅無骨雞好適合小朋友食☺️原味啱啱好😍仲有蕃薯條🍠香甜軟糯👍🏻🇰🇷醬豬蹄配搭兩個醬✌🏻一款韓式辣醬🌶️一款韓式甜醬🫶🏻豬蹄好大隻😛皮好爽😆仲有啖啖骨膠原😊咬開嘅肉非常入味☺️一啖接一啖😙停唔到口🇰🇷紫菜手抓飯DIY小朋友至愛😍有得食有得玩😆帶埋手套自己DIY 大量紫菜😌白飯上有飯素😙仲有芝士🧀蟹籽😗好惹味🇰🇷朱古力雪冰好吸引嘅甜品🍧啲冰好細緻😍入口既溶🍫面頭有朱古力脆脆同朱古力餅😋雪冰入面仲食到啖啖朱古力醬😍朱古力迷至愛🥰🇰🇷益力多米酒超易入口嘅一款🥰甜甜地😌好飲🇰🇷生薑茶好暖胃🥰飲到底仲見到大量薑絲😚下次再試埋其他🥰
早幾日去Donki入貨🛍️

2024-01-17
紫菜手抓飯
  • 魚介湯鍋
2024-01-19 129 瀏覽
有一段時間無逛荃灣西的海之戀商場,今日去到,人流和商鋪都多了,逛了一輪,食飯時選了在二樓的Yadllie Plate。一向都知道這間餐廳的炸雞好食,旺角店6點前有折,原來這分店一樣有,單點餐牌有七折,還供應午市優惠套餐,不用多想,就食韓國菜吧。🔸午市套餐(送沙律、泡菜和飲品):📍石燒腩肉伴香蔥煎餅6塊厚切豬腩肉,肥瘦均勻,在石板上燒得焦香,肉質細嫩,入口即溶,一點也不覺油膩。又可以用生菜加泡菜包着吃,好滋味。香蔥煎餅口感帶點煙韌有蛋香和蔥香,同樣好吃。午市套餐加$38可加配🏅牛肉紫菜包飯,加$18轉特飲:🏅藍橙荔枝梳打。如此一份午餐兩個人吃也夠了。🔸單點:🏅魚介湯鍋是朋友共聚的首選,原鍋連小火爐一併上枱,好像打邊爐一樣,你一串我一串的好熱鬧。湯底是清甜的醬油湯,有多款韓式魚糕、豆腐、甜腐皮、年糕、雞蛋、蔬菜和蔥絲,全部都好味。🏅八爪魚煎餅有洋蔥和韮菜的煎餅外脆內軟,八爪魚帶點嚼勁,配上Yadllie煎餅辣醬及秘製韓式煎餅醬,鮮香惹味。🏅夏威夷阿奴哈炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈和粟米,炸雞外脆肉嫩有肉汁;椰絲蝦有椰絲芳香;洋蔥圈香甜鬆脆。可以一次品嚐幾款炸物是開心的。🏅芒果雪冰最後來一個凍冰冰的

🔸午市套餐(送沙律、泡菜和飲品):
📍石燒腩肉伴香蔥煎餅
石燒腩肉半香蔥煎餅

🔸單點:
🏅魚介湯鍋

🏅八爪魚煎餅

🏅夏威夷阿奴哈
夏威夷雅奴哈

🏅芒果雪冰
最後來一個凍冰冰的雪冰,冰火交戰好過癮。芒果味的雪冰輕飄飄,香甜綿密,兩旁圍滿大大粒的芒果粒,芒果粒上還有星星啫哩,最頂是一球芒果雪糕。師傅砌得又靚又有心機,要贊。
2024-01-16
石燒腩肉半香蔥煎餅
夏威夷雅奴哈
芒果雪冰
呢間韓國野係旺角都食過,Lunch係好抵食的。見荃灣開左就試一試!陸軍醬油湯鍋(牛肉) HK$218自家製醬油湯底,唔食辣就岩曬!其實就係部隊鍋,但佢D牛肉好好食,牛肉係有粉過,甜甜地的,一個鍋份量都好多,仲有埋辛辣麵添。火灸牛 HK$98好好食!!即場燒比你睇,呢個要試!農家鮮泡菜 HK$38佢呢度冇免費前菜,所以叫左個泡菜,口味好岩香港人,唔會太辣,同埋份量都幾多。滷水五花腩 HK$288厚厚的五花腩,唔算好濃味,但肉質鬆軟,就咁食都好好食。同埋佢地菜好靚好大塊好新鮮!!!包生菜食一樣好味!!芝士牛肉煎餅 HK$128呢個原來都幾膩,同埋同我預想個質地唔同,佢同平時D泡菜煎餅唔同,再實正D架。藍橙荔枝梳打 HK$48生薑茶 HK$38一凍一熱,生薑茶超大杯的,非常滿足!!
呢間韓國野係旺角都食過,Lunch係好抵食的。
見荃灣開左就試一試!

陸軍醬油湯鍋(牛肉) HK$218

自家製醬油湯底,唔食辣就岩曬!
其實就係部隊鍋,但佢D牛肉好好食,
牛肉係有粉過,甜甜地的,
一個鍋份量都好多,仲有埋辛辣麵添。

火灸牛 HK$98
好好食!!即場燒比你睇,呢個要試!

農家鮮泡菜 HK$38
佢呢度冇免費前菜,所以叫左個泡菜,
口味好岩香港人,唔會太辣,同埋份量都幾多。

滷水五花腩 HK$288
厚厚的五花腩,唔算好濃味,
但肉質鬆軟,就咁食都好好食。

同埋佢地菜好靚好大塊好新鮮!!!
包生菜食一樣好味!!

芝士牛肉煎餅 HK$128
呢個原來都幾膩,同埋同我預想個質地唔同,
佢同平時D泡菜煎餅唔同,再實正D架。

藍橙荔枝梳打 HK$48
生薑茶 HK$38
一凍一熱,生薑茶超大杯的,非常滿足!!
2024-01-18 40 瀏覽
今日黎到荃灣海之戀探朋友,當然由呢到既地膽帶我地去食好野啦,最後帶左我地去食韓國菜,餐廳門外設計以火車為主題,窗外有綠悠悠景色。整體環境同食物質素都幾好。石燒腩肉伴香蔥煎餅:腩肉既厚度都算厚身,煎到微焦,以鐵板盛裝上枱,熱辣辣入口即溶化,用生菜包住五花肉食,好有儀式感呀。驚喜二重奏:食物上枱時鐵板熱住,主菜有頂級肉眼牛排同炸雞,炸雞炸到黃色,皮脆肉嫩,肉眼煮得剛剛好,肉質厚實,牛味濃郁,配上新鮮沙律一齊食,味道增添清新口感。芝士泡菜辣海鮮鍋伴手切面:滿滿既海鮮食材,有蝦、青口、蜆、泡菜,湯底味道濃郁,鮮甜得黎帶點微辣;手切面煙靭彈牙。芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯:肉質厚實,口感富豐;蔬菜飯調味幾好,撈埋側邊既蛋一齊食,令整個炒飯更順滑。香蔥煎餅蛋香味濃郁,口感柔軟;手抓飯搓成拳頭大小既飯球,紫菜同蟹籽令口感更有層次;牛肉紫菜包飯口感豐富,餡料由多種蔬菜、牛肉粒同紫菜而成,味道鮮甜。手調百香果水果茶既甜度調得剛剛好,鮮味突出。芒果雪𣲙:即叫即製,芒果肉好厚身好大粒,雪𣲙口感順淜,入口即化。🔎Yadllie Plate 야들리애플래이트(海之戀商場 荃灣)📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2

石燒腩肉伴香蔥煎餅:

驚喜二重奏:
食物上枱時鐵板熱住,主菜有頂級肉眼牛排同炸雞炸雞炸到黃色,皮脆肉嫩,肉眼煮得剛剛好,肉質厚實,牛味濃郁,配上新鮮沙律一齊食,味道增添清新口感。

芝士泡菜辣海鮮鍋伴手切面:

芝士蛋慢煮牛五花肉伴蔬菜飯:

手調百香果水果茶既甜度調得剛剛好,鮮味突出。

📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
2024-01-16 106 瀏覽
荃灣海之戀嘅韓式美食🙆🏻‍♀️半半炸雞可以自由選擇唔同嘅口味今次簡了原味和蜜味乳酪粉炸雞肉質鮮嫩,而且多汁juicy!個人覺得乳酪粉口味正啲!魚介湯鍋一串串嘅魚串,配上蔬菜及年糕熱辣辣既湯鍋配魚糕真係好好食!八爪魚煎餅卜卜脆既煎餅好吸引粒粒八爪魚🐙口感分明!又有韓式醬汁撘配!蜜瓜雪冰呢個甜品我期待咗好耐,上枱勁吸引眼球食下去不會有有藥人味 ,淡淡既蜜瓜香味都幾清新!百香果水果茶一大jar 既水果茶很解渴

荃灣海之戀嘅韓式美食🙆🏻‍♀️

可以自由選擇唔同嘅口味
今次簡了原味和蜜味乳酪粉
炸雞肉質鮮嫩,而且多汁juicy!
個人覺得乳酪粉口味正啲!

魚介湯鍋
一串串嘅魚串,配上蔬菜及年糕
熱辣辣既湯鍋配魚糕真係好好食!

卜卜脆既煎餅好吸引
粒粒八爪魚🐙口感分明!
又有韓式醬汁撘配!

蜜瓜雪冰
呢個甜品我期待咗好耐,
上枱勁吸引眼球
食下去不會有有藥人味 ,
淡淡既蜜瓜香味都幾清新!

百香果水果茶
一大jar 既水果茶很解渴
百香果水果茶
  • 蜜瓜雪冰
2024-01-16 43 瀏覽
今日又去韓國餐廳食炸雞呢間我已經食過幾次啦,每次食都會發掘啲新菜式八爪魚沙律呢款沙律有啲酸好開胃食炸雞食到有啲漏 食一食生菜即刻refresh咗八爪魚好有咬感,但又唔會太過韌每次嚟都一定點淑女辣醬炒年糕呢款辣醬唔會太辣,有少少甜味非常配合年糕而且份量好多烤牛肉水冷麵呢款份量亦都係超大碗牛肉好有咬感 有牛味 仲有好多水晶梨 食完覺得好清爽蜜味乳酪粉炸雞炸雞烤得好香脆,雞肉又好嫩滑上面嘅蜜糖粉好好味鹹中有甜,特別得來又match 芝士辣炒雞鍾意芝士一定唔可以錯過大量芝士拉絲拉到要企喺度先拉得斷辣味唔會太過搶口就算唔係好食得辣嘅人都會接受到蜜瓜沙冰 柚子米酒蜜瓜沙冰舊冰撈咗好多蜜瓜汁唔會因為長時間未飲完就變得好水芒果雪冰最後食個芒果雪冰做甜品又係份量超多味道唔會過甜 啱啱好
今日又去韓國餐廳食炸雞
呢間我已經食過幾次啦,每次食都會發掘啲新菜式

八爪魚沙律
呢款沙律有啲酸
好開胃
炸雞食到有啲漏 食一食生菜即刻refresh咗
八爪魚好有咬感,但又唔會太過韌
每次嚟都一定點

淑女辣醬炒年糕
呢款辣醬唔會太辣,有少少甜味非常配合年糕而且份量好多

烤牛肉水冷麵
呢款份量亦都係超大碗
牛肉好有咬感 有牛味
仲有好多水晶梨 食完覺得好清爽

蜜味乳酪粉炸雞
炸雞烤得好香脆,雞肉又好嫩滑
上面嘅蜜糖粉好好味
鹹中有甜,特別得來又match

芝士辣炒雞

唔會因為長時間未飲完就變得好水

最後食個芒果雪冰做甜品又係份量超多
味道唔會過甜 啱啱好
2024-01-13 50 瀏覽
行完荃灣海之戀商場Donki,今日就去咗Yadllie Plate食韓國料理~兩個人叫咗幾樣嘢,分别係海賊王的寶物、蜜糖乳酪粉無骨雞、香炸雞腎拼雞腳、香蕉奶米酒~海賊王的寶物一個超好吃、超有特色的炸物拼盤~份量都比較多,一定要同人share 😋🙈😝話明海賊王的寶物,當然主要係海上有嘅海鮮,包括炸魚柳、炸蝦、原隻炸八爪魚、炸洋蔥圈~十分美味~蜜糖乳酪粉無骨雞蜜糖乳酪粉無骨雞啖啖肉,唔洗慢慢拆骨🤭👍👍一口一嚿十分方便~我最喜歡蜜糖乳酪粉酸甜的滋味,如果可以再多啲調味粉就更加正了!!香炸雞腎拼雞腳餐廳炸物真係十分香脆,脆漿薄得嚟又夠脆,十分出色~同樣地,雞腳係無骨嘅,依然啖啖肉,食起來方便又斯文,只需要用叉拮一嚿嚿就食得!香蕉奶米酒一入口已經感覺到好熟悉嘅韓國出名香蕉奶味道~伴隨淡淡酒香。整體甜味較重,女仔都易入口~午市仲有7折優惠啊~折後人均約二百左右就食到飽飽又滿足~😝🙈

海賊王的寶物

蜜糖乳酪粉無骨雞

炸雞腎拼雞腳

香蕉奶米酒

2024-01-11
翻轉菜單,決定咗先試佢哋嘅火灸牛。同桌友一齊畀咗個"嘩"聲,牛肉厚切得來又唔柴,咬落去真係彈牙又多汁,簡直係肉食愛好者嘅天堂啊。轉個頭,蜜味乳酪粉無骨雞都襲擊咗我嘅味蕾,外皮炸到金黃鬆脆,沾雪白乳酪粉,一啖嗌得出“嗲噏”咁響亮!再嚟,海賊王嘅寶物,一盤盤令人眼前一亮嘅海鮮,整體風味鮮香高漲,蝦仁彈牙、魷魚腿汁鮮味足,準備啲醬添喇!每嚼一口都感覺到海嘅味道,真係正好過癮!夾雜喺食物間,莫索里尼薯蓉好似協奏曲中嘅濃情樂章,軟滑之餘帶有沙沙嘅細膩感覺,係同火灸牛絕妙嘅對唱。攞雙筷子,又揀咗半半,嗰種一蟹一蛋嘅組合真喺肚子裏面拉出美妙嘅交響樂。整體黎講,今次呢家食肆給我嘅嘢食體驗,真係可以用“驚喜二重奏”嚟形容—一邊係肉嘅激昂,一邊係薯蓉嘅溫柔。下次再有機會,我一定會返嚟續寫我同美食之間嘅享受篇章!🍤🥩🍹

用餐優惠
試食活動
2024-01-10 60 瀏覽
帶阿女去荃灣海之戀上興趣班,然後我同朋友METIME 一齊食個LUNCH~~好友們揀左Yadllie Plate 食韓國菜🥰 ⭐️驚喜二重奏⭐️入面有安格斯牛小排同炸雞,牛小排用石燒上台, 肉質幾 juicy. 另外炸雞炸得好外脆內嫩, 食落真係正👏⭐️特種部隊鍋⭐️食得辣既朋友必點, 湯底濃郁又香辣。特種部隊鍋入面仲有好多配料, eg. 午餐肉、菜、金菇、腸、每一啖都充滿層次感同驚喜,而且賣相唔錯,份量亦十足,真心好中意。⭐️八爪魚沙律⭐️ 八爪魚好爽口彈牙,而且沙律菜好fresh❤️⭐️半半炸雞 (原味+大蔥味) ⭐️ 雞件經72小時發酵腌製,減低用炸粉用量,所以d雞件好健康👌 朋友同我都中意原味多d, 不過 overall 都係外脆內嫩, 好juicy, 必食😁飲品方面叫左杯藍橙荔枝梳打, 賣相ok, 飲落都好清新~ 唔錯👏
好友們揀左Yadllie Plate 食韓國菜🥰

⭐️驚喜二重奏⭐️
 另外炸雞炸得好外脆內嫩, 食落真係正👏

⭐️特種部隊鍋⭐️

⭐️八爪魚沙律⭐️
八爪魚好爽口彈牙,而且沙律菜好fresh❤️

⭐️半半炸雞 (原味+大蔥味) ⭐️
雞件經72小時發酵腌製,減低用炸粉用量,所以d雞件好健康👌

2024-01-04
2024-01-08 54 瀏覽
呢間喺荃灣海之戀嘅韓國菜特色係佢哋炸雞肉由韓國進口,肉質同味道絕對有保證。莫索里拉芝士排骨 $138店員會親自幫你將芝士煮溶,再將芝士拉絲捲起整條排骨,令本身香口惹味嘅醬汁排骨多咗另一重口感,而最正嘅係排骨本身煮得好軟腍,咬落骨肉分離非常過癮。驚喜二重奏 $258由石燒牛扒同炸雞組成,牛扒上枱後喺熱石上翻一翻就可以品嘗,入口係滿滿嘅肉汁同軟腍嘅口感,點埋佢哋特製醬汁一齊食更加好味。至於個炸雞亦非常出色,炸皮好薄完全唔會覺得粉,外層香脆內層嫩滑,每口雞肉都係滿滿嘅肉汁,好令人滿足嘅二重奏👍🏻。醬豬蹄 $258第三道菜肉質同樣非常之軟腍,食落充滿咸香味,特製嘅醬汁有兩款,橙色嘅偏辣同好香口,啡色嘅係BBQ醬配搭豬蹄肉甜甜哋咁好夾。農家鮮泡菜 $38甜、酸、辣三種味道好平衡嘅泡菜,味道唔會太偏重其中一面,口感爽脆食得好舒服,越食越開胃。藍橙荔技梳打 $48味道清爽帶有香甜嘅果香味,甜度適中口感清新。巨峰乳酸梳打 $48清甜嘅巨峰提子加埋乳酸梳打,底層仲有粒粒爆珠,爽感十足。蜜瓜沙冰 $68透心涼嘅沙瓜,綿綿嘅口感加上香甜嘅蜜瓜,冬天飲真係夠晒爽。洛神花茶 $42花香味十足,酸酸甜甜咁好好飲。

莫索里拉芝士排骨 $138

驚喜二重奏 $258

醬豬蹄 $258

農家鮮泡菜 $38

藍橙荔技梳打 $48
味道清爽帶有香甜嘅果香味,甜度適中口感清新。

巨峰乳酸梳打 $48
清甜嘅巨峰提子加埋乳酸梳打,底層仲有粒粒爆珠,爽感十足。

蜜瓜沙冰 $68
透心涼嘅沙瓜,綿綿嘅口感加上香甜嘅蜜瓜,冬天飲真係夠晒爽。

洛神花茶 $42
花香味十足,酸酸甜甜咁好好飲。

2024-01-08 48 瀏覽
荃灣海之戀商場多野行就自然多野食,第一次來呢度覓食,就比我搵到一間超爆正既韓國餐廳,覺得食過翻尋味😋呢間韓國餐廳——Yadllie plate🇰🇷🍴,原來都好出名同有幾間分店,今次同幾個朋友食飯,點左幾款招牌特色必食之選:1. 白切五花腩 $288 超多人推薦,所以試左呢款類似烤肉生菜包🥬,呢個五花腩燒完真係超級香,用生菜🥬包住,落D蒜🧄蔥,醬汁,一口咬落去,超級juicy 好味😋一定要試😋2. 魚介湯鍋 🥣$238 呢個又係好多人食,類似中國既麻辣燙加串串香🍢,佢呢款就唔辣既,一串串咁煮住食,分外有風味,唔會太重味,又有菇同菜,健康之選啊。3. 紫菜手抓飯🍚 $88 呢個手抓紫菜飯不得了,味道👅超級正宗,而且飯的口感超煙韌,必食之選。4. 生牛肉沙沙拉🥗 $118 呢個生牛肉真係不得了,牛肉雖然生,但口感同味道都好入味,食完又係覺得必食,無法抗拒啊另外再點飲品🥤: 香蕉🍌沙冰🍧$68海鹽🧂焦糖沙冰🍧$68兩杯大大杯,打卡同味道👅ㄉ一流。
另外再點飲品🥤:
香蕉🍌沙冰🍧$68
海鹽🧂焦糖沙冰🍧$68
兩杯大大杯,打卡同味道👅ㄉ一流。
2023-12-05
用餐優惠
試食活動
2024-01-08 45 瀏覽
今日約咗媽媽一齊去到荃灣嘅韓式餐廳食,因為銅鑼灣食嘅關係,就冇叫到炸嘢,主要都係食鍋物同埋五花肉白切五花肉我自己超鍾意呢個,佢嘅五花肉係來自韓國直送嘅,五花肉好厚切啦,放喺一個鍋上邊,慢慢熱佢,再包生菜,同生蒜,真係超好食!陸軍醬油湯鍋牛肉同部隊鍋一樣,但係就唔係辣嘅,就揀咗醬油抵!入面一樣有年糕、菜、菇、牛肉、午餐肉等等,份量好多好足夠!另外有多個辛辣麵俾你煮嘅,我自己就真係食唔晒啦!蜜瓜雪冰呢個雪冰一定要試,超滿足,除咗有雪冰之外,仲有蜜瓜雪條同埋雪糕喺上邊!每一粒嘅蜜瓜都好鮮甜!

白切五花肉

陸軍醬油湯鍋牛肉

2024-01-07 38 瀏覽
海之戀商場多左間韓國炸雞過江龍餐廳,以藍色列車既店面裝飾好吸晴,再加埋聖誕節裝飾。 好似上了聖誕夢幻號列車。入到去聖誕節🎄氣氛氣氛超濃厚。驚喜二重奏(肉眼牛扒+炸雞)$258肉眼牛扒可以自己在熱辣辣既鐵板上控制熟度、炸雞完全唔油膩、非常爽脆。莫索里拉芝士排骨 $138有店員幫你炒溶芝士粒、最後拉絲將排骨包住。 食落超好味😋滷水五花腩 $268五花腩夠入味、加埋配料生菜、蒜片包住再加入辣式辣椒醬超好味。更令五花腩味道更出。蜜瓜沙冰 $68好重蜜瓜🍈味的沙冰. 巨峰乳酸梳打 $48超濃巨峰提子味、加埋乳酸梳打。酸酸甜甜好好味。蜜瓜雪冰 $88超大個,兩個人都食唔晒。 蜜瓜🍈原粒超多、沙冰啖啖有蜜瓜味。唔會太甜、好正。

驚喜二重奏(肉眼牛扒+炸雞)$258

莫索里拉芝士排骨 $138
有店員幫你炒溶芝士粒、最後拉絲將排骨包住。 食落超好味😋

滷水五花腩 $268

蜜瓜沙冰 $68
好重蜜瓜🍈味的沙冰.

巨峰乳酸梳打 $48
超濃巨峰提子味、加埋乳酸梳打。酸酸甜甜好好味。

蜜瓜雪冰 $88
2023-12-18
  • 蜜瓜雪冰
  • 驚喜二重奏
  • 莫索里拉芝士排骨
2024-01-05 49 瀏覽
驚喜二重奏係炸炸雞及熱石煎牛扒🥩想食炸雞又想食牛扒嘅一定要叫呢個餐🥳 保證帶到俾你驚喜同滿足感😎芝士辣炒雞辣味同芝士嘅配搭真係好好食😋雞肉炒得剛剛好,肉質鮮嫩夠滑又多汁,再配上香濃嘅芝士🧀️一啖咬落口,好滋味👏🏻醬豬蹄豬蹄煮得軟腍入味🐷#YadlliePlate #海之戀美食 #香港美食 #香港韓國菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #荃灣美食 #香港探店 #荃灣探店 #香港必食餐廳

驚喜二重奏

芝士辣炒雞

醬豬蹄
豬蹄煮得軟腍入味🐷

呢間韓國餐廳成日見!今日來到荃灣探完朋友即刻入來食個聖誕大餐😋呢度仲有bb櫈提供~都幾baby friendly👶🏻🍲 韓式魚介湯鍋 :🌟🌟🌟🌟🌟嘩!有排都未飛得去韓國!但又好想食街頭小食所以點咁呢個魚介湯鍋!勁有韓國街頭風味~仲keep住暖粒粒~好味道🤤🍜 烤牛肉水冷麵 :🌟🌟🌟🌟🌟 老公話掛住韓國洋冷麵,我哋叫咗個烤牛肉水冷麵🍜好吸引,啲牛肉片好入味~軟棉棉易入口~好入味,再加上冷麵冰凍感🍜正!🐙 八爪魚煎餅:🌟🌟🌟🌟我地仲叫左八爪魚煎餅🫓脆卜卜😝係久違嘅韓國街頭味道🤪🍗 蜜味乳酪粉炸雞:🌟🌟🌟🌟食韓國野當然要上下佢哋啲韓國炸雞啦😆🍗酸酸甜甜,啲炸雞又外脆內有肉汁😍仲有香脆炸薯🤤🍨 蜜瓜雪冰:🌟🌟🌟🌟🌟仔仔就最愛蜜瓜雪冰啲粒粒密瓜🍈食得好開心😋清涼爽口,呢個都係我哋最愛嘅甜品之一!

🍲 韓式魚介湯鍋 :🌟🌟🌟🌟🌟
🍜 烤牛肉水冷麵 :🌟🌟🌟🌟🌟