2019-02-04 482 views
因為工作緣故未能出席一位舊同事的婚禮,細數起來差不多有五年不見了。大家都成家立室,成熟同時承擔多了。今天相約到旺角吃火鍋,該店鄰近地鐵站,交通便利。店內裝潢不錯,整潔明亮,入座位置對正自助區,很方便。除海鮮和肉類是下單外,其他都一應俱全,欣賞蔬菜種類繁多且新鮮。配料有較少見的黑木耳丶鵝腸、白羅白、鴨血、海帶等等。有四款不同口味的花茶可供選擇,點了蜂蜜檸檬薄荷茶。點了人氣龍蝦湯底、一些海鮮和精選牛肩。作為招牌湯底,蕃茄龍蝦(半隻)加白蜆,龍蝦味鮮美,不需再另加醬料。贈送的安格斯一口牛,肉味濃郁。任點的海鮮質素不錯,沒有雪藏味道,驚喜是沙白很乾淨,完全沒有沙,追加了幾遍。特選澳洲和牛,油脂分布均勻,無雪味,煮幾十秒入口嫩滑剛剛好,配上芝麻醬,味道一流!特選牛肩,味道較重肉質爽口,性價比高!精選美國牛肩,口味重,雖然賣相略比特選牛肩失色但味道相差不大。作為食肉獸,主攻三款牛肉。吃了這麼多熱騰騰的美食,當然要來一杯冰凍的雪糕作結。總結:旺區交通便利、座位舒服、食物refill 快及服務好,值得建議。

店內裝潢不錯,整潔明亮,入座位置對正自助區,很方便。

配料有較少見的黑木耳丶鵝腸、白羅白、鴨血、海帶等等。

有四款不同口味的花茶可供選擇,點了蜂蜜檸檬薄荷茶。

點了人氣龍蝦湯底、一些海鮮和精選牛肩。

贈送的安格斯一口牛,肉味濃郁。

特選牛肩,味道較重肉質爽口,性價比高!

吃了這麼多熱騰騰的美食,當然要來一杯冰凍的雪糕作結。

2019-01-02 164 views
18:00入座,人不算多,19:00已滿座,果然好食嘅地方要早d到。話明係養生,首先就由飲品開始,服務員準備咗幾款花茶,包包都真材實料。朋友仔揀咗紅棗茶,好香紅棗味。我地揀咗烏雞湯底,半隻烏雞呀,藥膳味道又濃郁,好正,睇得出真係用心經營。食肉獸嘅我哋雖然揀咗唔係最頂級嘅牛,但係都覺得好食,配菜選擇眾多,每款食啲啲已經好飽。一個字,正!飲品種類繁多,但係因為已經食得好飽。服務員態度良好,個個都笑臉迎人。
一個字,正!
2018-05-28
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2018-12-11 125 views
不講笑,這間真的值得5星好評!第1、價錢超級便宜還要配合女士半價的優惠, 才一百多就可以吃高級養生鍋放題,算是旺角中最優惠的選項。第2、 質素極高, 湯底和牛肉絕對超出我預期,還要配送花茶, 真的對女士來說非常滋補。我們當天吃的是一個烏雞窩底,味道超級龍都是中國的湯底, 一點都沒有偷工減料的感覺。然後外面的自助吧, 超級多選擇不論任何的蔬菜都有或是手打丸子都很彈牙。絕對和朋友吃得很開心,是姐妹們聊天聚會的小天地亦是吃貨首選😋
不講笑,這間真的值得5星好評!

絕對和朋友吃得很開心,是姐妹們聊天聚會的小天地
亦是吃貨首選😋

2018-12-03 68 views
早前 喺西洋菜街收到新開火鍋嘅傳單同優惠卷,原來係依家好興嘅台式火鍋。用咗優惠券買單只係$190連加一位😛都算叫好抵食。店內有唔同種類嘅火鍋底選擇, 而當日我選咗烏雞湯底,味道非常不錯,而店員亦會主動幫你剪開雞肉,好方便😋配料方面,入座時會可選擇食和牛粒或海鮮拼盤。當日我選擇咗和牛粒,質素亦都好唔錯!而出面亦有好大嘅位置自己選擇新鮮嘅蔬菜同丸類,一啲海鮮或者新鮮嘅肉類就要喺紙上面剔,亦都好快會到,唔洗呆等!總括嚟講,味道同價錢成比例,而家見佢推出女士半價優惠更加抵食,會再黎💪🏻
用咗優惠券買單只係$190連加一位😛都算叫好抵食。

鳥雞湯底
送的和牛粒
Dining Offer
Coupon
鳥雞湯底
送的和牛粒
  • 花茶
2018-12-01 83 views
今日同朋友一齊去養心店打邊爐,聽講呢個打邊爐好似好健康咁。入到去環境都唔錯,同埋都幾多人打個場都幾大,成層都係。我哋呢就加咗錢轉鴛鴦湯底,叫左白美人鍋同埋麻辣鍋。湯底方面,感覺好養生,個白美人鍋有黨參同埋雞,黨參嘅味都幾濃,好有藥膳嘅味道。而個麻辣湯底都唔算辣,對比四川嘅麻辣,喱個就比較啱我,食完都唔會覺得個肚唔舒服, 我就好鍾意呢個麻辣湯底。依啲牛肉方面都幾好味,肥牛,正正常常,唔算太肥。而最鍾意食就係呢度嘅牛柳粒,真係好出色,又有牛味,又嫩滑。值得一提嘅係呢度嘅放題火鍋比其他嘅火鍋放題,配料非常多,有好多唔同種類嘅嘢食,蔬菜,餃子,丸等等。我最欣賞韭菜餃,相當唔錯。值得一提嘅係,每台都有一壺花茶,有四種味道,我哋最後揀咗紅棗桂圓杞子茶,覺得好啱女仔飲!我覺得花茶有濃郁嘅紅棗味,真係好滋潤。食完之後都唔覺得熱氣,喉嚨都冇咩唔舒服, 感覺真係幾養身。值得再來。

2018-11-24 34 views
11月我生日,又適逢戒食牛嘅朋友今個月有食牛Quota,係佢提議下,我地揀咗牛膳養生牛肉火鍋。好多鋪頭一係就以養生為主題,一係就以食靚牛為主題,同時有齊兩個Selling Point嘅都係第一次見。咁呢度有分$218、$258、$348和$398 set,每貴一個級別都可以食埋平啲級別嘅牛肉,最後我地揀咗$258。食肆佔地面積好廣闊,最適合一大班人一齊聚會。湯底有6款選擇,如果想揀鴛鴦鍋要另加$35蚊,揀龍蝦湯底都要$30,我地最後都係行正途路線,一個麻辣鍋,一個人參花膠雞鍋。而除咗靚牛肉,生蠔仔、蝦、蜆、帆立貝、青口等海鮮都係可以無限Re-Fill,啱曬對海鮮有情意結嘅我。醬料係大路選擇,但好嘅係唔使加茶介費。噔噔,介紹個私人創意醬料俾大家,呢度有自助滷肉飯,我將滷肉加咗少少落我碗醬度,滋味就變得好特別,有陣淡淡滷水味。麻辣鍋沒有太特別閃光點,講講個人參花膠雞鍋先,入面有花膠、蟲草花、人參同大半隻雞㗎,參味唔算係好濃嘅,所以怕藥材嘅朋友仔根本唔使太膽心,未開始烚嘢之前飲一啖,真係好暖胃。而每一台都會有一份送嘅精選蔬菜,其中黑秀菇、台灣水蓮同埋糯米粟都係比較少見嘅種類嚟。開始食牛啦,睇
食肆佔地面積好廣闊,最適合一大班人一齊聚會。
醬料係大路選擇,但好嘅係唔使加茶介費。
開始食牛啦,睇下個高級美國牛肩幾靚!雪花分佈廣而平均,牛肉夠鮮紅,片片夠大又尚算工整。
講下幾個食牛肉嘅重點先,先用白鍋淥、先用白鍋淥、先用白鍋淥(重要嘅事要講三次),因為咁樣先最為原汁原味,亦不會被濃烈湯底遮蓋牛肉味道。而牛肉輕烚後會看到半透明的油脂,肉質夠嫩滑軟熟,咬落不會滿口韌筋肉渣,確實令人難忘。
除咗牛肉,第二樣我都幾推介嘅就係海鮮。首先海蝦件頭大味道甘甜,肉汁多又鮮,爽彈結實,非常美味;帆立貝口感清新鮮爽,肉質細緻嫩滑,不過要小心淥淥下會甩出殼,咁樣要係湯入面搵返就有D難啦!
另外係出面可以拎嘅嘢食入面,我個人幾鍾意呢個手工墨魚滑,淥好後口感好彈牙。
但最令我覺得特別都係呢個手打魚麵,型似烏冬但係口感似係一條條嘅魚蛋。

講咗咁多葷食,講下D素先,我自己好鍾意贈送嘅台灣水蓮,不單只因為比較少係香港可以見到,更因為味道。

水蓮口感好獨特,清脆而不帶草青味,淡淡清香又帶著滑潤。

吃得飽飽的之後就是甜點時間,呢度有雪糕機,想食幾多就擠幾多。

雪糕係牛奶味,然後自己可以加朱古力醬同彩針,味道唔算太突出,但係食完熱辣辣火鍋之後係需要咁樣嘅冰涼涼嘅嘢來中和下嘅。

牛膳養生牛肉火鍋呢度食物種類都算多嘅,尤其以牛肉和海鮮較出色。而以湯底來說,人參雞湯係驚喜嘅,味道溫和唔會太重藥材味,但係麻辣湯底就有少少失望,雖然辣係好辣,但係味道其實唔算濃。不過以$258呢個價錢食到咁靚嘅牛肉,抵到爛。
  • 高級美國牛肩
  • 帆立貝
  • 海蝦
  • 台灣水蓮
  • 手打魚麵
  • 手工墨魚滑
2018-11-22 30 views
開始秋涼,在這種季節,吃個熱騰騰的鍋物無疑是件最棒又最幸福的事,熱湯溫暖又開胃,再加上好久沒豪吃牛肉了,兩種慾望結合起來,就產生了吃牛肉火鍋的念頭。這裡的價格從$218到$398,配料自助餐形式運作,想吃甚麼拿甚麼,好方便。火鍋料有近80款,除了選取套餐的牛肉,還有海鮮、雞肉、豚肉、手打丸、鵝場、鴨血等可任點任食,超抵食!飲品選擇亦廣泛,除了罐裝紙包,還有酸梅湯和五花茶。最特別的應該是這個每檯都送的養生花茶,可以從桂圓紅棗杞子茶、洛神瑰麗茶飲、蜂蜜檸檬薄荷茶、桂花桂圓甘露四選一。選好後就店員就會用個很漂亮的玻璃壺沖泡,待小蠟燭熄滅了就可以喝了。我們選的是桂花桂圓,沖泡出來茶呈琥珀色,裝在雙層玻璃杯子裡,漂亮而精緻,味道帶點蜜味。朋友喜歡吃辣,我喜歡清淡的,一百一紅鴛鴦鍋,滿足了每個人的喜好。先來個牛肉,美國牛油脂不算多,色澤鮮紅帶點油花的肉片,放進鍋裡涮一涮,只需大概三秒鐘,肉片由鮮紅轉為帶點紅粉色,可以食到牛肉特有的咬勁和鮮嫩。如果有不吃牛的,還有黑毛豬肉可以選擇,豬肉一點都不肥,爽口有肉香,沒有豬臊味。海鮮選擇都多,比如青口、蠔仔、白蜆和脆肉鯇,新鮮而非雪到死實。其他的食材就比較常

飲品選擇亦廣泛,除了罐裝紙包,還有酸梅湯和五花茶。
其他的食材就比較常見,我本人較喜歡魚皮餃和墨魚滑,店家說以手工製作的,魚皮餃比街市買到的更大顆,墨魚滑也更彈牙,還加了蟹子,咬起來有兩種口感。
打完邊爐還可以來碗杏仁糊和芝麻糊做飯後甜品,超級飽 !

最喜歡這裡食材選擇多,每款試完已經很飽,以養身為主題所以湯底的味道都不算太重口味,還有小清新的花茶選擇,挺特別!
2018-11-22 21 views
今晚又打邊爐LU,唔同既係湯底係女士們最愛既養生湯,湯底有6款,我地最後簡左白美人鍋。🍲白美人鍋材料有花膠、紅棗、鯊魚骨、淮山、龍眼肉等,夠哂足料。🥃然後每枱客人都有自選花茶,最後簡左桂圓紅棗杞子茶,紅棗、桂圓味道突出,又可胃暖。套餐包一份刺身拼盤,另有牛肉、雞肉、海鮮等可任叫。行出小小,可以自己拎其他食物,有各種丸類、蔬菜等,都好新鮮,應有盡有,其中最愛食手工韭菜餃。主角係精選澳洲和牛,肉質嫩,牛味濃。然後再試嚴選澳洲和牛,味道都唔錯,食完又再叫多5-6碟。香港人又鐘意打邊爐,又鐘意養生,唔怪得坐無虛席啦。

🍲白美人鍋
材料有花膠、紅棗、鯊魚骨、淮山、龍眼肉等,夠哂足料。

套餐包一份刺身拼盤,另有牛肉、雞肉、海鮮等可任叫。

香港人又鐘意打邊爐,又鐘意養生,唔怪得坐無虛席啦。

2018-10-08
2018-11-21 24 views
之前睇過網上飲食宣傳知道旺角新開左間台式養生火鍋店,今晚就擇呢間大概七點半到達已有不少人等位,但好快入得!店內共有四款牛肉火鍋套餐,我地擇$258嚴選澳洲和牛,湯底一致決定要白美人鍋湯底,有鯊魚骨、花膠、猴頭姑、紅棗,養顏之選嘛!套餐已包台式田園菜藍和黑毛豬、精選美國雞肉。一黎到已經聞到好勁紅棗味!飲起來有微微黏口的感覺~同一時間澳洲和牛都黎埋,牛味尚算濃郁,有嚼口。原來每一台都會送一款花茶,我地擇左蜂蜜檸檬薄荷茶,入口有淡淡的菊花味,然後薄荷味會慢慢滲出黎,即刻勁醒神!套餐送的台式田園菜藍好吸引,最開心係有我最愛的水蓮!!另外飲品、其他火鍋配料、糖水等等都可以到自助吧拎,應有盡有!不過我最有興趣就係呢個櫃,平時墨魚滑見得多,豬肉滑、蝦滑都係第一次見,手工製作果然食落去真係特別彈牙!好鐘意D 韭菜餃、魚皮餃做成一口size,餃皮薄餡料適中海鮮當然不少得,有青口、海蝦、廣島蠔、魷魚、白蜆、帆立貝。特別喜歡海蝦肉質爽、白蜆鮮甜我地已經飽到連小食,軟雪糕都無食,呢個價錢的確係抵食!
大概七點半到達已有不少人等位,但好快入得!

套餐已包台式田園菜藍和黑毛豬、精選美國雞肉。

一黎到已經聞到好勁紅棗味!飲起來有微微黏口的感覺~

同一時間澳洲和牛都黎埋,牛味尚算濃郁,有嚼口。

套餐送的台式田園菜藍好吸引,最開心係有我最愛的水蓮!!

我地已經飽到連小食,軟雪糕都無食,呢個價錢的確係抵食!
Dinner
天氣漸漸轉冷,又係時候烚下烚下,近呢兩年旺角都開左好幾間養身火鍋店,推廣以藥膳湯底取代old school既火鍋湯底,一來養身湯聽起來感到健康點,二來當然係為朝聖呢。今日就同親愛的黎到新開左一段時間既【牛膳養身牛肉火鍋】,位置大概就係西洋菜南街,先達附近。火鍋店就在三樓,上到去已經聞到香噴噴既牛肉火鍋味晚餐時間到了,肚子餓得都快忍不住,係大門reception位置已經見到好多湯底既介紹,特別係當中既椰子雞鍋,用左足足全塊broad去介紹,睇黎呢款是主打錯不了。任飲任食火鍋放題,有多款湯底可選,包括「白美人鍋、蕃茄龍蝦白蜆鍋、養生人蔘雞鍋及椰子雞鍋等」。仲有「澳洲和牛、美國牛、黑毛豬及雞等不同套餐」,另有50多款配料任食及啤酒清酒任飲。【牛膳養身牛肉火鍋】以半自助形式運作,除左肉類包括「牛肉、豬肉雞肉,以及海鮮,其他火鍋料機本上都可以自己到外面既自助配料架拎到」,食幾多拎幾多,唔錯喔所以所以我地只需要揀好湯底同牛肉級數就可以開自動波了。椰子雞鍋湯底方面有六款咁多,全部都好特別,但早已決定要揀椰子雞鍋就不作他想了,既然決定左就去馬。負責人指近期天氣時冷時熱,嘆個正宗椰子雞鍋最好不過,內有「

今日就同親愛的黎到新開左一段時間既【牛膳養身牛肉火鍋,位置大概就係西洋菜南街,先達附近。
火鍋店就在三樓,上到去已經聞到香噴噴既牛肉火鍋
【牛膳養身牛肉火鍋以半自助形式運作,除左肉類包括「牛肉、豬肉雞肉,以及海鮮,其他火鍋料機本上都可以自己到外面既自助配料架拎到」,食幾多拎幾多,唔錯喔
所以所以我地只需要揀好湯底同牛肉級數就可以開自動波了。
椰子雞鍋

負責人指近期天氣時冷時熱,嘆個正宗椰子雞鍋最好不過,內有「半隻既大肥雞、杞子、紅棗、海底椰、椰子肉,仲有原個既椰青水」,望到都覺得夠晒滋潤,全個湯鍋都無加到味精,就咁飲好清甜解喝。
椰子雞鍋
功效是補腎健腦、增強體質、養顏滋潤、補益效力大,為秋冬季節必選
P.s.望住半隻雞浮浮沉沉都幾治癒。
嚴選澳洲和牛放提set $348/1位
選擇左較中上等級數既嚴選澳洲和牛!
$348呢個價錢較合宜,話晒都係和牛
當然再高級既牛肉質素相對就一定高一點,這個是正常的。

嚴選澳洲和牛
任食放題基本上無數量限製,但為免客人浪費食物,每份大約4-5片左右,唔多可以再叫。
和牛片其實蠻不錯的,油花分佈平均,肉程現鮮紅色,色澤望落都幾新鮮...
牛肉
嚴選澳洲和牛
烚大概8秒就剛剛好了,平均既油花令牛肉口感變得滋潤同鬆軟,牛肉味十足
清甜既椰子湯味無搶去牛肉既風味。

黑毛豬肉
黑毛豬肉同樣可以無限加單,對比起並普通既豬肉,黑毛豬肉脂肪相對較少
不會感到油膩感,雖然油脂少,但肉既口感仍然保持滑而不實。
海鮮拼盤
淨係得豬肉同牛肉未免太寡吧,有埋呢個海鮮拼盤就唔同講法,雖然不是任點,但小吃多滋味,裏面包括有「青口、帶子、魚片、生蠔」
特別喜歡帶子同埋生蠔,帶子味道鮮甜,生蠔多汁豐滿。
日本和牛粒 100g
同樣跟套餐贈送既日本和牛粒,和牛粒果然非一般
係非一般咁好食先岩,油脂入口即溶,個種溶化既感覺唔係咁易食到。
日本和牛粒
「除左以上既肉類海鮮之外,外面都仲有好多唔同既火鍋料自己拎,名式蔬菜、肉丸、餃子類都一應俱全」
💛💛特別推介✨雲吞同墨魚滑,都係唔錯既選擇,雲吞細粒,裏面既蝦肉彈牙爽口,墨魚滑同樣爽滑。
墨魚滑
另外最抵死既係仲有多款即吃小食,你又點估到黎打邊爐可以食埋✨尖椒皮蛋呢。
尖椒皮蛋
有得食當然有得飲先夠盡興吧,✨除左雪櫃入面既「啤酒、清酒、汔水任飲之外,仲有呢度既特式花茶」
見到枱面既花茶壺都估到係自助花茶,款式唔多唔小就四款多,有「蜂蜜檸檬薄荷茶、洛神瑰麗茶飲、桂圓紅棗杞子茶、桂花桂圓甘露」,介紹就唔多講了,始終每款花茶都有各自己特式同功效,反正都是健康飲品不差。
花茶
最後我係揀左✨洛神瑰麗茶飲,味道酸酸地,飲完感覺挺開胃。
洛神瑰麗茶
食到肚仔脹卜卜,都係時候要去散散步消化下...
總結黎講【牛膳養身牛肉火鍋雖然唔係開左好耐...
但無論門面樓面侍應都招呼周到,食材多完化,更有獨有既獨立包裝花茶,其實幾有意思的...
湯底方面更感受到用心既設計,必推介之選。
牛肉
日本和牛粒
墨魚滑
尖椒皮蛋
花茶
洛神瑰麗茶
2018-11-20 45 views
IG睇到「養身」+「火鍋」+「女士半價」+「旺角市中心」=心郁郁去試食便馬上打電話訂座。和母親大人6時半準時到達,餐廳只有一枱客,所以服務很到位。先選湯底,白美人鍋(花膠大地魚紅棗元肉)果然清純,味道淡得除了顏色別無其他。送的自選花茶可泡4-5次,是最好的飲品。我們選的是上級澳洲和牛+黑毛豬扒,前者質素參差不齊,這碟是香的,下一碟是沒味的。。。後者一陣酥味,吃過不翻單。蔬菜選擇多,但西洋菜,皇帝菜都後老,麻麻地。。。手打墨魚滑很香,算是好吃的。鴨血,鵝腸是沒味的塑膠感。。。飯後那杯雪糕甜得要命,吃了兩啖便投降。這種質素晚市正價人頭費$3XX,我寧願吃日式任食火鍋

2018-11-15 32 views
Winter is the BEST TIME FOR HOT POT. This time, my friend and I wanted to try this ALL YOU CAN EAT HOT POT. Honestly, most AUCE hotpot available in Hong Kong can be quite lousey in the quality of food. Also the soup of it could be quite artificial as they are similar broth. BUTTTT this hot pot place does impress me a lot. Like any other hotpot, you get to choose from a variety of soup. What's special about this place is... these soup are actually cooked from scratch - says all restaurant. But th
This time, my friend and I wanted to try this ALL YOU CAN EAT HOT POT. Honestly, most AUCE hotpot available in Hong Kong can be quite lousey in the quality of food. Also the soup of it could be quite artificial as they are similar broth. BUTTTT this hot pot place does impress me a lot. Like any other hotpot, you get to choose from a variety of soup. What's special about this place is... these soup are actually cooked from scratch - says all restaurant. But this one DO TASTE LIKE IT. I am a very health-concious person and I really just hate soaking my food in a pot of artificially flavoured broth (Trust me I can taste the difference).

But this one does taste very natural - you would definitely like it  if you like Chinese Soup. You can tell the soup is actually prepared naturally by basically - the food served in the soup. We ordered the 'white beauty soup' and they actually have fish moat in it (I LOVE FISH MOAT). Besides, I am a big fan of goose intestine and they actually serve it as part of the buffet (its VERY rare as it's quite expensive).

But yeah, like any other soup base hotpot. DO DRINK THE SOUP BEFORE COOKING THE FOOD to retain the integrity of the soup
the white beauty soup
2018-11-05
2018-11-09 146 views
10月31日 今日就去試下牛膳啦門口見到養生鍋 感覺幾好食我地叫左第2平個餐$258牛肉都OK丸類都係一般丸類重點就係火鍋個湯底我地試左鴛鴦火鍋(好似要另外加錢)麻辣湯 冇麻 冇辣 冇咸 冇香 冇味 唔養生椰子雞 冇椰 冇雞 冇咸 清水味精湯個火重要熄左幾次都算海蝦係好味鯇魚片又多骨又厚 差D咬到整損口豬肉都好味ge韮菜餃都ok 小小味精味芝麻糊都幾好味二百幾蚊食以上ge所謂養生湯 我就覺得唔太值。 如果個湯好食小小火唔好成日熄時間可以食長小小碗碟可以乾淨小小就好啦最後食肆有比個50蚊coupon(11月頭到期🤧即就到期)同位價餐廳有更好選擇
10月31日 今日就去試下牛膳啦
門口見到養生鍋 感覺幾好食
我地叫左第2平個餐$258
牛肉都OK
丸類都係一般丸類
重點就係火鍋個湯底
我地試左鴛鴦火鍋(好似要另外加錢)
麻辣湯 冇麻 冇辣 冇咸 冇香 冇味 唔養生
椰子雞 冇椰 冇雞 冇咸 清水味精湯
個火重要熄左幾次都算
海蝦係好味
鯇魚片又多骨又厚 差D咬到整損口
豬肉都好味ge
韮菜餃都ok 小小味精味
芝麻糊都幾好味
二百幾蚊食以上ge所謂養生湯 我就覺得唔太值。
如果個湯好食小小
火唔好成日熄
時間可以食長小小
碗碟可以乾淨小小就好啦
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。牛膳養生牛肉火鍋.好養生好味道。✰•*˚ ✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 旺角又有新場啦! 養生牛肉火鍋,水準超讚! 以四個級別的牛肉來區分價格 實行任食制,自助取菜、甜品有軟雪糕 更有清酒啤酒任飲,本小姐最愛都是那養生的湯底! 作為湯怪,對湯底的重視,已遠超一般人理解之內 今次難得有「白美人鍋」,真係「打好個底」 此鍋以沙魚骨和花膠做底,骨膠原超強 喜歡這裡的自選花茶 用料足,味道香濃 符合本小姐滋補養生的原則 自取區內選擇很多,而且整齊乾淨 必食手打丸、墨滑、蝦滑,爽口彈牙,質素高企 鴨血、鵝腸、腸仔,豐富吸引 蔬菜新鮮乾爽,而且有不少種類 皇帝菜、生菜、白菜、西洋菜,應有盡有 湯底的足料,用眼睛都見證得到 多多粒的大紅棗,大大件的花膠 只飲湯都好味 當然打邊邊,親愛的美國肥牛不能少 片片鮮嫩有牛香,肉質上乘,味道突出 另一方面,日本和牛粒脂肪分佈香滋滋 恰一恰就可以入口,牛味濃又鬆軟 任點

雜感女生 好味日記
˚*。牛膳養生牛肉火鍋.好養生好味道。*˚
✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

旺角又有新場啦!
養生牛肉火鍋,水準超讚!
以四個級別的牛肉來區分價格
實行任食制,自助取菜、甜品有軟雪糕
更有清酒啤酒任飲,本小姐最愛都是那養生的湯底!

作為湯怪,對湯底的重視,已遠超一般人理解之內
今次難得有「白美人鍋」,真係「打好個底」
此鍋以沙魚骨和花膠做底,骨膠原超強

喜歡這裡的自選花茶
用料足,味道香濃

符合本小姐滋補養生的原則

自取區內選擇很多,而且整齊乾淨
必食手打丸、墨滑、蝦滑,爽口彈牙,質素高企
鴨血、鵝腸、腸仔,豐富吸引
蔬菜新鮮乾爽,而且有不少種類

皇帝菜、生菜、白菜、西洋菜,應有盡有

湯底的足料,用眼睛都見證得到
多多粒的大紅棗,大大件的花膠

只飲湯都好味

當然打邊邊,親愛的美國肥牛不能少
片片鮮嫩有牛香,肉質上乘,味道突出
另一方面,日本和牛粒脂肪分佈香滋滋

恰一恰就可以入口,牛味濃又鬆軟

任點的大蝦、鮮蜆
加入白美人鍋之內,令湯底又添鮮香
海產類那種新鮮的甜味,令人回味無窮
亦令人感受到店家選料之新鮮

熟食類也是自取或即點送上
必食肉燥飯,夠台味
點選的酥雞、炸花枝丸等,味道都有水準

最後,來個軟雪糕
牛奶味香濃,喜歡的話,又可以自行加入topping
這個甜美的甜品,令人吃得非常開心
2018-11-09 88 views
朋友比較大食,同佢去左食食牛膳,任食火鍋,岩哂朋友呢個食肉獸。開餐前會有4款茶比你選擇,洛神玫瑰茶,蜂蜜檸檬薄荷茶,桂花桂圓甘露,桂圓紅棗杞子茶。都幾特別,因為一般火鍋任食都係汽水任飲,如果有一款茶比你消滯都真係幾唔錯。我最後係選擇左洛神玫瑰茶,滋潤養顏火鍋湯底其實都好重要,呢度畀嘅選擇都幾多,咁鍾意食辣嘅我梗係揀咗麻辣湯底啦。牛肉有5款選擇,極上澳洲和牛, 嚴選澳洲和牛 ,特選高級美國牛肩, 精選美國牛肩, 牛肉粒,如果鍾意食牛肉味濃啲嘅可以選擇極上澳洲和牛同埋嚴選澳洲和牛 而美國牛肩呢就係比較肥肉多同埋瘦肉都會均勻啲嘅 咁就是乎你鍾意食牛肉味濃呀定係有口感。 牛肉粒,厚度適中非常有咬口牛肉味都唔差,對我黎講5款都好好食,基本主食都係牛肉。除咗牛肉方面佢仲有海鮮你任食, 有蝦,廣島蠔 ,魚片, 白蜆。蝦都好新鮮,爽口唔會梅。廣島蠔都算大隻,幾鮮甜。除咗牛肉 ,海鮮之外 ,佢喺出面仲有一個自助廳, 主要係提供菜類 ,丸類, 餃子類, 面同埋烏冬。選擇都算多,仲有雪糕機可以任食雪糕正呀。
正呀

2018-11-06