Restaurant: 耀華餐廳(雞煲、烤魚火鍋專門店)
Info:

2019-07-18 1987 views
平,靚,正,多!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻本人食過甘多雞煲 佢平之餘😀😀😀啲雞真心ok既 係好食既😛😛😛😛😛😛😛試過半隻又試過1隻 2樣都足料🥘🥘🥘🥘🥘打邊爐啲材料都好新鮮✨✨✨✨✨✨✨最中意食佢9菜餃❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️其實總括黎黎 真係好食❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️仲有樓面哥哥啲服務態度超好🤓🤓🤓🤓🤓
平,靚,正,多!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
本人食過甘多雞煲 佢平之餘😀😀😀
其實總括黎黎 真係好食❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️
仲有樓面哥哥啲服務態度超好🤓🤓🤓🤓🤓
  • 招牌雞煲
2019-05-12 1567 views
呢篇文嘅標題真係冇吹水,我覺得食過咁多間烤魚,呢間真係算數一數二咁好食,而且價錢都非常親民,次次都係食開酸菜煮原條烤魚,今晚搞搞新意思,食細份嘅烤魚同埋試下個招牌雞煲!唔記得叫店員分開上,所以一次過嚟晒兩樣!😂😂😂唔知點解叫咗細份都咁大份!配料勁多,有酸菜、芽菜、豆卜、金針菇等等,條魚真係啖啖肉!個湯底同以往一樣咁好食,濃厚而不膩,酸菜又係好食,同大陸嗰啲完全唔同味,我嫌嗰啲太酸了!雞煲其實都唔會比魚遜色,叫咗小辣,醬汁好惹味,仲有好多好甜嘅洋蔥!其實仲有火鍋配料可以選擇,不過我哋兩個人食兩個鍋已經夠飽,所以就冇叫了!p.s 建議大家唔好星期五或者假期嚟,真係勁多人等位,好旺場!

唔記得叫店員分開上,所以一次過嚟晒兩樣!😂😂😂

招牌烤魚窩 (細份)

招牌雞煲(一隻)

Type of Meal
Dinner
招牌烤魚窩 (細份)
招牌雞煲(一隻)
2018-12-14 1173 views
我係港島人,朋友揸車話去洪水橋,就梗係上 Open Rice 揾食 10月就已經食過一次,覺得勁正,所以尋日凍凍地,咪食多次囉!因為太耐無食過雞煲,第一次只敢叫小辣,尋晚叫中辣得兩丁友,兩次都叫左 響鈴,師傅即炸,勁脆勁索汁!必叫安格斯肥牛,又嫩又滑又唔鞋,超正手打四寶丸,爽口彈牙蔬菜類,好新鮮,洗得好乾淨,打邊爐都要食下菜平衡下姐姐們服務好好,又會不時幫手睇下你個煲!湯,就自己加,好方便我一月點都要再去,咁有誠意既街坊小店,一定要支持一下其實,佢地仲有 烤魚、葯膳雞煲、椰子雞 等。。但我同朋友就鍾情於雞煲

得兩丁友,兩次都叫左
響鈴,師傅即炸,勁脆勁索汁!必叫

安格斯肥牛,又嫩又滑又唔鞋,超正

手打四寶丸,爽口彈牙

蔬菜類,好新鮮,洗得好乾淨,打邊爐都要食下菜平衡下

我一月點都要再去,咁有誠意既街坊小店,一定要支持一下

2018-12-13
  • 招牌雞煲
  • 響鈴
  • 四寶丸
2018-07-14 1206 views
完全沒有計劃食什麼晚餐,爸爸突然話想食 雞煲,就隨便揀了地方不大,有大概十張枱,不知要不要book 位,反正walk in 就有位了,但到8:00左右,全塲都滿座,星期二又不是假期,算是多人。四個人,點了胡椒豬肚雞鍋,全隻雞$208, 但建議四個人其實半隻都夠, 雞很滑,足料,豬肚數量不少,又爽口。鮮淮山,新鮮爽口,個人不喜歡煮太耐,爽爽的就很好吃。$35手打四寶丸,美味彈牙, 比較喜歡吃蝦丸及墨魚丸, 每粒都不是太大粒,一口就食了,其實幾好,$56安格斯肥牛,大,$228。嫩滑,有油香, 厚薄適中,無渣,本人推介黑豚豬腩片$58。一試無妨。另外還點了一碟冬瓜片,$28,新鮮爽甜,沒有發黃出水。自己可以自攜火鍋配料,每款收大約30蚊, 如果屋企有啲火鍋配料自己好想食,而呢度無嘅,都可以自攜~有啤酒,不同的支裝飲品、罐裝飲品,選擇都多,大約有十幾款。餐廳另外有其他嘅煎炒小食,不過由於專心打邊爐,所以沒有試。四個人,埋單$7××,即是平均每人不需要$200。
完全沒有計劃食什麼晚餐,爸爸突然話想食 雞煲,就隨便揀了

鮮淮山,新鮮爽口,個人不喜歡煮太耐,爽爽的就很好吃。$35

黑豚豬腩片$58。一試無妨。

另外還點了一碟冬瓜片,$28,新鮮爽甜,沒有發黃出水。

有啤酒,不同的支裝飲品、罐裝飲品,選擇都多,大約有十幾款。

餐廳另外有其他嘅煎炒小食,不過由於專心打邊爐,所以沒有試。

四個人,埋單$7××,即是平均每人不需要$200。
2015-04-15 2871 views
每次黎都一定叫蒜香骨同埋招牌雞煲,蒜香骨夠入味,又夠脆!雞煲味道剛好。雖然座唔多,可以坐7-8枱客,但係坐得好舒服。服務態度一流,個哥哥好有禮貌!但係黎食都最好打電話訂位,因為都幾多人黎食。
每次黎都一定叫
蒜香骨同埋招牌雞煲
蒜香骨夠入味,又夠脆!
雞煲味道剛好。
雖然座唔多,可以坐7-8枱客,但係坐得好舒服。
服務態度一流,個哥哥好有禮貌!
但係黎食都最好打電話訂位,
因為都幾多人黎食。
蒜香骨
正門
2015-04-15
蒜香骨
正門
2014-10-28 2046 views
伙記問我地食咩魚~話魽魚冇咁多骨, 咁我地就話試下呢款啦~~~好香啊!!!雞煲 - 小辣雞OK好味!!~ 但如果可以再辣D就好...(但唔關店事.. 係我朋友唔係好食到辣~ 佢仲有中同大辣的)好少食魚窩, 所以對呢味好有興趣魚窩 - 配酸菜, 小辣唔好講笑, 超!好!食!湯底好飲不在下話D魚真係好味!好有肉地同埋真係冇咩骨XD正啊!連湯底既其他配料如菇, 豆卜都好味~食到咁上下就加叫其他配料黎碟牛先拿... 一睇個樣就知好味啦~~~XD響鈴~ 正! 好脆!芝士丸同埋午餐肉都極力推介~因為D芝士真係會漏出黎!絕對非一般雞煲/打邊爐食到~真係有heart去做!好飽飽啊~~~
伙記問我地食咩魚~
話魽魚冇咁多骨, 咁我地就話試下呢款啦~~~
好香啊!!!
雞煲 - 小辣
雞煲
雞OK好味!!~ 但如果可以再辣D就好...

好少食魚窩, 所以對呢味好有興趣
魚窩 - 配酸菜, 小辣
魽魚窩
唔好講笑, 超!好!食!
湯底好飲不在下話
D魚真係好味!
好有肉地同埋真係冇咩骨XD
正啊!
連湯底既其他配料如菇, 豆卜都好味~
食到咁上下就加叫其他配料
黎碟牛先
肥牛
拿... 一睇個樣就知好味啦~~~XD
響鈴~ 正! 好脆!
芝士丸同埋午餐肉都極力推介~
因為D芝士真係會漏出黎!
絕對非一般雞煲/打邊爐食到~
真係有heart去做!
好飽飽啊~~~
2014-10-25
雞煲
魽魚窩
2013-09-08 1550 views
今日同仔仔D同學仔及家人去濕地公園,玩完之後...有個同學仔爸爸話帶我哋去試新嘢!佢就帶我哋黎咗呢間餐廳晚飯,因為我哋6:00就去到,所以一去到就有位,聽同學仔爸爸話晏D就要等位呢!去到門口我見到寫住"雞煲"做生招牌,我就有D疑問喇...因為我哋都一齊去食過雞煲啦...又點會係試新嘢呢???原來佢介紹我哋食烤魚鍋,烤魚鍋有幾級辣及唔辣,因為有小朋友我哋選咗唔辣,當然同時也叫咗一個我至愛嘅雞煲加辣啦...HEHE...因為我哋有六個大人,所以都多叫了幾個配料,烤魚鍋同雞煲食法都一樣可以用作打邊爐的,魚鍋我哋要咗半條,但已經好大鍋了...可能我鍾意食魚,條魚真係好鮮甜啖啖肉,一D都唔腥...仔仔都食咗好多呢...最攪笑係...煮魚鍋果D酸菜超好味,幾個師奶爭住食...如果有得加酸菜就好了...HEHE...雞煲D雞竟然斬得好大件,不似出面果D煮完縮到細細粒!我哋要咗中辣,廣東人呢個辣度剛好了...個雞煲好野味呀!令我驚喜嘅就係配料D豬粉腸同豬頸肉竟然係新鮮貨,而且價錢重同出面D雪床貨差不多,因為係新鮮豬粉腸,所以建議一開鍋就要落去煮,煮耐D淋D就更正呢...前菜D夫妻肺片都好野味架...有

雞煲D雞竟然斬得好大件,不似出面果D煮完縮到細細粒!我哋要咗中辣,廣東人呢個辣度剛好了...個雞煲好野味呀!令我驚喜嘅就係配料D豬粉腸同豬頸肉竟然係新鮮貨,而且價錢重同出面D雪床貨差不多,因為係新鮮豬粉腸,所以建議一開鍋就要落去煮,煮耐D淋D就更正呢...前菜D夫妻肺片都好野味架...有個同學仔媽媽係北方人勁食得辣,佢自己另外加咗D辣椒碎,佢話重正喎...我見到佢食到咁辣我都頭痕呢...HAHA...我就覺得唔駛加辣椒碎剛好喇...

呢間舖頭地方好整潔,大概是新開吧
...冷氣好夠,呢方面火鍋店最重要呢
...員工都算有禮貌,起碼一叫即應,希望佢哋KEEP得住啦
!同學仔爸爸話如果要晏黎食的話,可以打電話訂位喎...哈...我哋呢D湊仔嘅通常都早開飯架喇!!同埋呢到正正在洪水橋站隔離,都好方便呢!!可以常來...因為呢餐連埋酒水每個大人都是夾$110,個個食到抬住肚腩
...其實真係好抵了...
2013-09-07
  • 烤魚鍋
2013-08-11 916 views
哩間雞煲開左近兩個月,又o係屋企附近所以今日一家四口去左試去哩間食最好book定枱,因為一晏左去都幾爆...因為我地有位老人家,所以叫左唔辣既雞煲,仲有叫左7,8樣火鍋料,好似有我至愛既魚皮同即炸響鈴,生根,紅薯粉,豬皮(個人覺得太硬,唔索汁).....等等. 仲叫左碟蒜蓉唐生菜同1支藍妹(降下火)雞煲等左3個字終於黎到,明明叫左唔辣既,但都有少少辣(應該係胡椒粉太多),不過好彩阿嫲都食到...唯一唔好既就係叫d waiter加湯打邊爐,永遠都係加少少,所以好快就乾水黏底,要不停叫人加湯(都叫左成4,5次,叫到有d唔好意思)
哩間雞煲開左近兩個月,又o係屋企附近
所以今日一家四口去左試

去哩間食最好book定枱,因為一晏左去都幾爆...

2013-08-04
2013-07-18 591 views
20号同一班朋友行完街諗緊食乜,就見到—間新間雞煲,諗住入去試吓,入都去個老細就介紹你食唔食魚,我哋冇興趣,不过如果你哋有人鈡意食魚就一定要試,不过你哋就試吓個雞煲,一煲二种食法,第—種炒雞味道適中第二種再秘制湯再變成火煱,加上秘制湯味道鮮甜,因为我去過好多食雞煲的店铺食完都好囗渴,但這—個没有這種感覺,還有蒜咸蛋蝦,避風塘蟹真係好味,由其咸蛋蝦又香又脆咸蛋D油好香又唔肥真係好好味,重有好多好多嘢,真係值得一试,不过去最好打去訂位 ,地方比較細但服務好,又衞生同整齊,不过最好一定要訂位唔係又真係有排等,我一定下次去試吓個烤魚
2013-06-20
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Others