2021-10-17 444 views
越南菜黎講,元朗無乜小店式經營,呢間越南表嫂係絕對值得支持嘅一間👍🏾我地係第二次食架啦,而質素亦都一樣保持水準(兩次堂食經驗當中,叫外賣嘅人係無停過嘅!你就知佢咩料啦!)講番食物,法包就必食架啦,麵包係翻熱後,仍然保持外脆內軟,口感一流。最重要係個靈魂「肝醬」!即刻帶左我番越南(免來回廿八日隔離,係咪值得一試先?)今次食嘅法包係豬腩肉,幾特別,油香味突出(如果唔鍾意咁油,可以揀豬扒)叫多碗生牛肉湯河,個湯有牛香味,我成碗湯飲哂都冇口渴嘅問題,真材實料👍🏾仲有個炸蝦餅,即叫即炸,蝦餅入面有啲香草同鮮蝦肉,我個人覺得都拍得住酒樓啲炸蟹鉗嘅鮮同香👍🏾(㊙️ 如果只可以叫一樣食物,我會揀豬排法包-可以走辣架,請盡早揚聲則可☝🏽)

蝦餅
生牛肉河
豬腩肉法包

2021-10-17
生牛肉河
豬腩肉法包
2021-09-27 324 views
啱啱喺附近剪頭髮,髮型師推介呢間越南表嫂,越式法包同埋牛肉湯河好味,見有啲肚餓,就行去嘉誠廣場後街睇吓呢間小店。小店有兩張室外嘅枱,主打越南地道小食同埋越南湯河。我叫咗越式法包,餡料叫咗雙拼,烤牛肉同埋扎肉,餡料豐富,份量都幾大份,配以越南地道醬料同埋肝醬,仲加埋辣椒,外賣返到屋企食,個包仲好香脆,烤牛肉好野味,味道一流,味道媲美喺越南硯港好出名嘅法包舖頭,價錢都好大眾化,下次一定要試吓其他小食。

小店有兩張室外嘅枱,主打越南地道小食同埋越南湯河。

2021-08-14 367 views
越南表嫂開張左一段時間,此店位置嘉城廣場後街位置,店舖細細,經過此店好多次,都好多人買外賣,朋友每星期都來光顧外賣一次亦推薦此店多次今日終於有機會買外賣湯粉、撈檬、飯料,單拼42元,雙拼加8元本身想食蝦餅或墨魚餅,朋友兩樣都吃過,推薦食墨魚餅有選擇困難症嘅前提下,選擇食雙拼撈檬越式豬扒·墨魚餅·撈檬50元有一件豬扒及一件墨魚餅豬扒調味好,惹味,肉質淋,好吃墨魚餅返到屋企仲脆的爽口天熱炎熱選擇食撈檬係正確的開胃又好吃。
亦推薦此店多次

今日終於有機會買外賣

湯粉、撈檬、飯料,單拼42元,雙拼加8元
本身想食蝦餅或墨魚餅,朋友兩樣都吃過,推薦食墨魚餅

有選擇困難症嘅前提下,選擇食雙拼撈檬

越式豬扒·墨魚餅·撈檬50元
有一件豬扒及一件墨魚餅
豬扒調味好,惹味,肉質淋,好吃

墨魚餅返到屋企仲脆的
爽口