2024-04-14 40 views
依間火鍋店裝修好型格,坐得舒服食物質素有幾好,尤其係個湯底真係好濃郁好味如果想揀鴛鴦鍋就$258,都唔太貴,可以試多啲湯!最後揀咗沙嗲湯同埋加多咗$38試埋個胡椒豬肚雞湯兩款都係夠味,完全唔使豉油都得!沙嗲湯底仲有豬皮同蘿蔔,好地道,吸哂沙嗲湯好入味!打邊爐就一定要叫牛,叫左個頂級靚肥牛($198),兩個人叫左個細份試多啲野,入口牛味都濃而且夠哂嫩滑仲試左黑松露餃($68),皮薄黑松露味都好出另外叫左手打蝦滑($98),好香蝦味,幾彈牙仲有個必嗌嘅黃金脆魚皮($98),好濃郁嘅鹹蛋黃香,仲要好香脆湯底咁好食叫左個生菜($55)吸哂湯底好正!野飲叫左冰糖紅棗雪梨茶($34),好清甜滋潤,中和到火鍋嘅油膩今餐真係好豐富,下次多啲人嗌多啲野食先!

兩款都係夠味,完全唔使豉油都得!
沙嗲湯底仲有豬皮同蘿蔔,好地道,吸哂沙嗲湯好入味!

仲試左黑松露餃($68),皮薄黑松露味都好出

另外叫左手打蝦滑($98),好香蝦味,幾彈牙

湯底咁好食叫左個生菜($55)吸哂湯底好正!

今餐真係好豐富,下次多啲人嗌多啲野食先!
2024-04-11 40 views
🧡鴛鴦戲水 · $258+38打邊爐當然唔少得鴛鴦鍋底啦!一辣一唔辣係絕配!麻辣新淮山鴨血鍋偏向港式風味,越打越辣🥵滋味胡椒豬肚雞鍋就比較養生滋補,打邊爐之前先飲一碗湯,品嚐下雞同胡椒豬肚嘅精華😀本身手凍腳凍嘅我即刻暖笠笠😬🧡金甲脆魚皮 · $98鹹蛋黃醬包裹住脆卜卜嘅魚皮,非常惹味😎忍唔住食多幾嚿😆🧡一口脆爆響鈴 · $48浸落湯底1秒就好的起啦!如果淋就唔好食🤤🧡肥美桶蠔 · $198用啲冰chill住確保唔會變壞😙 同埋真係好大隻呀!每一隻都好飽滿,煮熟咗之後,仍然滑捋捋😎🧡頂級靚肥牛(L) · $288肥牛油脂雪花分明,肥瘦適中🙈色澤鮮紅好新鮮🧡爽口黑牛柏葉 · $78有啲薄同細片,建議煮少過20秒,口感會好啲🧡手打墨魚滑 · $88最鍾意就係呢個手打墨魚滑!每一啖都有粒粒墨魚肉,夠曬彈牙好好食😀🧡鮮嫩正菜蔬菜拼盤 · $98一次過滿足晒三個願望😬皇帝菜、豆苗、西洋菜,都係我打邊爐嘅喜愛💕份量都幾多,每一款菜冇穿冇爛,唔錯唔錯🫶🏻

🧡鴛鴦戲水 · $258+38

🧡金甲脆魚皮 · $98
鹹蛋黃醬包裹住脆卜卜嘅魚皮,非常惹味😎忍唔住食多幾嚿😆

🧡一口脆爆響鈴 · $48
浸落湯底1秒就好的起啦!如果淋就唔好食🤤

🧡肥美桶蠔 · $198

🧡頂級靚肥牛(L) · $288
肥牛油脂雪花分明,肥瘦適中🙈色澤鮮紅好新鮮

🧡爽口黑牛柏葉 · $78
有啲薄同細片,建議煮少過20秒,口感會好啲

🧡手打墨魚滑 · $88

🧡鮮嫩正菜蔬菜拼盤 · $98
2024-04-03 24 views
以香港懷舊感覺做gimmick嘅火鍋店,啲嘢食又幾好食喎🤫▫️密密翻啅沙嗲湯🥜沙嗲湯底嘅花生香味好香濃惹味,湯底入面仲有啲豬皮蘿蔔,都滾到好入味。 ▫️美國手切牛頸脊🥩牛頸脊嘅油花分佈得幾均勻,牛味十足,充滿油脂香,肉質入口軟腍,食落感覺嫩滑。 ▫️牛B子 手打牛丸手打牛丸肉質軟腍鮮嫩,啖啖都係牛脂香。 ▫️哈波子 手打蝦丸 手打蝦丸爽口彈牙,入面仲撈咗原隻鮮蝦份,咬落幾好咬口。▫️金甲脆魚皮🥰魚皮炸得酥脆鬆化,入口香濃,鹹蛋黃醬炒到起沙,將脆魚皮浸落沙嗲湯再食更惹味。

以香港懷舊感覺做gimmick嘅火鍋店,啲嘢食又幾好食喎🤫

▫️密密翻啅沙嗲湯🥜

▫️美國手切牛頸脊🥩

▫️牛B子 手打牛丸
手打牛丸肉質軟腍鮮嫩,啖啖都係牛脂香。

▫️哈波子 手打蝦丸
手打蝦丸爽口彈牙,入面仲撈咗原隻鮮蝦份,咬落幾好咬口。

▫️金甲脆魚皮🥰
2024-03-31 31 views
這間港式火鍋店風格獨特,裝潢以懷舊霓虹燈為主,還點綴著一些特色金句,例如「唔好再等,全城去滾」,環境寬敞舒適,特設包廂,部分座位還能欣賞到海景;服務人員態度親切,服務周到🍲 這裡的蕃茄薯仔豬骨湯,番茄味濃鬱,帶有淡淡的豬骨風味,豬骨都煮到都好軟稔🥩 美國肥牛最令我滿意的菜品之一,入口鮮嫩多汁,肉質鮮美,帶著濃鬱的牛肉香氣;💡最佳時間是煮12秒🫔 一口脆爆響鈴建議下鍋後,默數短短的2秒鐘,掌握好時間點,油炸後的響鈴口感恰到好處,搭配湯汁份量剛好🐟 金甲脆魚皮這款招牌小食吸引眼球,口感薄脆香濃,搭配的鹹蛋黃醬更是美味滿分!整體製作精湛👍🏼🦐手打蝦滑蝦肉鮮甜、質地細膩彈牙,帶有微妙的海鮮香氣🍡 手工墨魚丸(4粒)看起來質感細緻,咬勁十足,口感豐富;💡煮4分鐘即可🥬 油麥菜清爽又新鮮,最適合中和火鍋的濃烈口味🍧 繽紛鮮果涼粉鍋最後以芒果、哈密瓜、西瓜、涼粉結尾,清涼解膩,添加花奶更為順滑清爽,另外有興趣的朋友可以添加紅豆蓉和椰絲;份量大方,大概可以分到4碗👍🏼📍去滾 (銅鑼灣) 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓

🥩 美國肥牛

🫔 一口脆爆響鈴

🐟 金甲脆魚皮

🦐手打蝦滑
蝦肉鮮甜、質地細膩彈牙,帶有微妙的海鮮香氣

🍡 手工墨魚丸(4粒)
看起來質感細緻,咬勁十足,口感豐富;💡煮4分鐘即可

🥬 油麥菜
清爽又新鮮,最適合中和火鍋的濃烈口味

🍧 繽紛鮮果涼粉鍋

📍去滾 (銅鑼灣)
2024-03-30 29 views
去滾,位於銅鑼灣登龍街,可以算是其中一間高質素火鍋餐廳,餐廳佈置非常有特色,打卡位處處,重點是看得出餐廳用心經營,擺盤相當精美,連甜品都非常有特色,值得一讚。清酒煮卜卜蜆湯,有別於其他做法,餐廳會先以料底蒜蓉辣椒等先炒香卜卜蜆,再加入清酒,以比較鮮甜清新食法,先食卜卜蜆,食完之後再放湯打邊爐,相當特別。卜卜蜆份量非常多,大隻鮮甜好食。手切牛頸脊,油花分明,肉味香濃,牛肉軟嫩高質。甜品鮮果涼粉鍋,再配合紅豆椰絲,確實一絕,正。

手切牛頸脊,油花分明,肉味香濃,牛肉軟嫩高質。

甜品鮮果涼粉鍋,再配合紅豆椰絲,確實一絕,正。
2024-03-26
2024-03-28 44 views
我又去左打邊爐啦😂 前排凍返🥶, 我去左銅鑼灣呢間好有香港特色既火鍋店 -- 去滾 (雖然天氣冷暖都唔影響我想打邊爐既興致😌)一去到門口已經見到有「老香港」嘅味道😂 入到去仲見到好多80年代霓虹燈設計,夠哂有地道feel👍🏻👍🏻🔹秘製沙嗲湯, 滋味胡椒豬肚雞 鴛鴦鍋 ($296)呢個湯底係亮點之一,有獨特的風味,呢個組合可以同時品嚐到兩種唔同口味的湯底,秘製沙嗲湯帶有香辣口感,而滋味胡椒豬肚雞湯更加濃郁🔸魷魚片 ($68) 、手打蝦滑 ($98)都是鮮味的海鮮選擇,蝦滑好爽彈,為火鍋增添豐富嘅口感🔹美國手切牛頸脊($228)值得一提係呢個"美國手切牛頸脊",如果你鍾情牛肉係必食,肉質鮮嫩,牛味比較特出,同沙嗲鍋好夾😋🔸金甲脆魚皮 ($98)平時打邊爐都會點脆魚皮,但呢款好唔同,表面充滿咸蛋黃,非常香脆可口,浸下湯底食/ 直接食都一樣咁正!🔹繽紛鮮果涼粉鍋 ($108)外觀鮮豔多彩,一上枱仲冒晒仙氣,打卡一流! 口感清爽,涼粉柔軟爽滑,涼粉周圍擺滿了各種甜美鮮果,有西瓜、芒果、蜜瓜等。仲加入了其他的配料,如紅豆、糖水等。紅豆帶出一種濃郁的甜味,與鮮果的爽甜味好夾,整道菜好清涼可口👍🏻 好

🔹秘製沙嗲湯, 滋味胡椒豬肚雞 鴛鴦鍋 ($296)
秘製沙嗲湯, 滋味胡椒豬肚雞 鴛鴦鍋

🔸魷魚片 ($68) 、手打蝦滑 ($98)
都是鮮味的海鮮選擇,蝦滑好爽彈,為火鍋增添豐富嘅口感
魷魚片

🔹美國手切牛頸脊($228)

🔸金甲脆魚皮 ($98)
金甲脆魚皮

🔹繽紛鮮果涼粉鍋 ($108)
外觀鮮豔多彩,一上枱仲冒晒仙氣,打卡一流! 口感清爽,涼粉柔軟爽滑,涼粉周圍擺滿了各種甜美鮮果,有西瓜、芒果、蜜瓜等。仲加入了其他的配料,如紅豆、糖水等。紅豆帶出一種濃郁的甜味,與鮮果的爽甜味好夾,整道菜好清涼可口👍🏻 好有驚喜!
繽紛鮮果涼粉鍋

📍去滾 - 地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓
美國手切牛頸脊
2024-03-10
Type of Meal
Dinner
秘製沙嗲湯, 滋味胡椒豬肚雞 鴛鴦鍋
美國手切牛頸脊
  • 胡椒豬肚雞鍋
2024-03-28 21 views
銅鑼灣玩味十足嘅打邊爐~🥘蜜蜜返焯沙嗲湯$168沙嗲湯底夠香 有花生味 唔會太咸 湯底仲有豬皮同蘿蔔美國手切牛頸脊$228牛肉唔會太肥 但有少少切得太細塊 花甲$128新鮮無沙 都幾清甜金甲脆魚皮$98超香鹹蛋黃!炸得夠脆同新鮮 份量又夠 推介~黑白墨魚丸$78 手打蝦丸$48兩款丸都彈牙爽滑 正常發揮沙嗲牛肉洋蔥餃$68見出面無所以叫左嚟試下 幾特別 饀有好多洋葱 好足料環境乾淨企理 服務態度都好好 📸有幾多打卡位可以影相~
銅鑼灣玩味十足嘅打邊爐~🥘

蜜蜜返焯沙嗲湯$168
沙嗲湯底夠香 有花生味 唔會太咸 湯底仲有豬皮同蘿蔔

美國手切牛頸脊$228
牛肉唔會太肥 但有少少切得太細塊

花甲$128
新鮮無沙 都幾清甜

金甲脆魚皮$98

超香鹹蛋黃!炸得夠脆同新鮮 份量又夠 推介~

黑白墨魚丸$78 手打蝦丸$48
兩款丸都彈牙爽滑 正常發揮

沙嗲牛肉洋蔥餃$68
見出面無所以叫左嚟試下 幾特別 饀有好多洋葱 好足料

環境乾淨企理 服務態度都好好 📸
有幾多打卡位可以影相~
天氣近排忽冷忽熱,真係忍唔住要去打下邊爐 (雖然不嬲香港人一年四季都打邊爐😆)今次我地搵食黎到銅鑼灣,搵到間好有本地特色嘅邊爐店 -- 去滾🤣見到佢個名其實都知佢賣點就係夠地道啦😂 店內裝修都好有特色,用上80年代霓虹燈去裝飾,仲有好似肚兜嘅圍巾,夠哂盞鬼!🤣🤣野食方面,選擇都唔少,而我地今次就叫咗個鴛鴦鍋,有秘製沙嗲湯同滋味胡椒豬肚雞鍋。➡️”豬肚雞鍋”就清清地,不過胡椒味好重驅寒就岩哂👍🏻👍🏻➡️“沙嗲鍋”非常香濃,配牛肉真係一流,我地特登叫咗個➡️”手切牛頸脊”,牛味比較特出,同沙嗲真係好夾😋😋我地仲點咗➡️”花甲,魷魚片同手打蝦滑”,材料都非常新鮮,味道唔錯架值得提下嘅係佢地嘅➡️”金甲脆魚皮”、”繽紛鮮果涼粉鍋”➡️”金甲脆魚皮”,非常脆口,仲要表面充滿咸蛋黃,無論浸下先食,定就咁食,都非常唔錯,不過就超邪惡🤣➡️”繽紛鮮果涼粉鍋”好有特色,打完邊爐岩哂比我地去下火,涼粉加上西瓜、芒果等生果,仲要充滿仙氣,打卡一流👍🏻🔹秘製沙嗲湯, 滋味胡椒豬肚雞 鴛鴦鍋 ($296)🔸花甲 ($128)🔹魷魚片 ($68)🔸手打蝦滑 ($98)🔹美國手切牛頸脊($228)🔸蔬菜拼盤 ($98)🔹金甲脆魚

美國手切牛頸

花甲
手打蝦滑

值得提下嘅係佢地嘅➡️”金甲脆魚皮”、”繽紛鮮果涼粉鍋”

繽紛鮮果涼粉鍋

🔹秘製沙嗲湯, 滋味胡椒豬肚雞 鴛鴦鍋 ($296)
🔸花甲 ($128)
🔹魷魚片 ($68)
🔸手打蝦滑 ($98)
🔹美國手切牛頸脊($228)
🔸蔬菜拼盤 ($98)
🔹金甲脆魚皮 ($98)
🔸繽紛鮮果涼粉鍋 ($108)

總括黎講環境唔錯打卡一流,材料都好新鮮,雖然價錢唔算特別相宜,但如果要佢套餐都幾抵食可以一試😝

🔴去滾 - 地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓

2024-03-10
Type of Meal
Dinner
美國手切牛頸
手打蝦滑
  • 胡椒豬肚雞鍋
  • 美國手切牛頸脊
2024-03-20 26 views
呢幾日成日去尖沙咀啊,旺角啊。所以今日過海去咗銅鑼灣行下街。係啊,唔同嘅地方。咁行到夜晚非常之肚餓,想食啊打邊爐!咁就上網搵啊搵咗呢間去滾名稱非常特別。環境亦都非常好懷舊。味道ok啊😄
2024-03-14 43 views
餐廳大走復古懷舊風,加上播住我年少時嘅懷舊金曲,相當有韻味。Hoegaarden,打邊爐有生啤飲,找不到唔嗌的理由。原個椰子雞湯,雞肉份量不少,睇住侍應將原個椰青倒落去個煲度相當治癒,椰子雞煲滾起咗之後先不一碗湯飲下,除咗帶有香濃嘅雞味之外仲相當清甜。金甲脆魚皮,魚皮炸得相當脆身,每一塊都均勻咁包覆住爆香咗嘅鹹蛋黃,特別欣賞佢當中夾雜紅椒絲,更加惹味。頂級靚肥牛,肥牛雪花均勻,入口散發住令人滿意嘅牛味。蔬菜併盤,拼盤揀咗三款,分別係豆苗、皇帝菜同冰菜,第一次食冰菜,口感爽脆,充滿驚喜。安格斯牛柳粒,牛柳粒粒厚切,口感軟嫩。繽紛鮮果涼粉鍋,卒之嚟到呢個咁吸精嘅涼粉鍋,個鍋中間放咗乾冰,令到整個賣相如霧似幻,裏面嘅生果分別有西瓜、芒果同埋哈密瓜,圍邊嘅小碟係紅豆同埋椰絲,紅豆炆得極腍,味道微甜,加埋涼粉同埋花奶,非常好味。

Hoegaarden,打邊爐有生啤飲,找不到唔嗌的理由。

頂級靚肥牛,肥牛雪花均勻,入口散發住令人滿意嘅牛味。

安格斯牛柳粒,牛柳粒粒厚切,口感軟嫩。

2024-03-14 29 views
約咗班朋友食開年飯,打邊爐就一定啦,大家滾住食先有氣氛!朋友話食過呢間好正😊⭐️芫荽豆腐皮蛋湯底$138大量芫荽,啱晒我呢啲芫荽志控😂😂豆腐好滑,湯底好足料,仲加咗一啲雜菇!⭐️美國手切牛頸脊 M size $228好新鮮,有牛味👍🏻👍🏻寫明要滾幾多秒食得,好貼心,真係滾一滾都可以食得,啱啱好😋😋⭐️手打墨魚滑 $88可以整到10粒左右,好彈牙👍🏻👍🏻上面放少少黑芝麻,幾得意!⭐️手打蝦丸 4粒 $48呢個超好食,好彈牙!又大粒!蝦味重,真材實料😋😋⭐️紅薯粉 $48呢個煙煙韌韌,索晒啲湯底,唔錯!👍🏻整體服務好,環境一流,價錢中價,值得推介👍🏻👍🏻

⭐️芫荽豆腐皮蛋湯底$138

⭐️美國手切牛頸脊 M size $228

⭐️手打墨魚滑 $88

⭐️手打蝦丸 4粒 $48
呢個超好食,好彈牙!又大粒!蝦味重,真材實料😋😋

⭐️紅薯粉 $48
呢個煙煙韌韌,索晒啲湯底,唔錯!👍🏻

整體服務好,環境一流,價錢中價,值得推介👍🏻👍🏻
2024-03-12 28 views
這間充滿搞笑氣氛嘅火鍋店位於銅鑼灣登龍街, 裝飾真係幾搞鬼, 霓虹招牌裝飾, 玩味字句的燈牌以至餐牌, 突顯老香港情懷, 在這種懷舊環境下享受美食, 令人有一種舒閒感覺。多款火鍋湯底以供選擇, 點了蕃茄豬骨薯仔湯, 豬骨肉好腍滑, 蕃茄和粟米等, 湯底酸酸甜甜好醒胃。美國手切牛頸脊肉質嫩滑, 牛味十足。潮州魚蛋爽口彈牙, 素菜餃口感清新。蔬菜好新鮮, 豆苗新鮮嫩滑。東北涼拌木耳青瓜口感好清新, 木耳青瓜夠爽脆。鬼佬中出蝦膠釀油炸鬼賣相好得意, 蝦膠釀油炸鬼口感好有新鮮感。繽紛鮮果涼粉鍋乾冰營造煙霧效果, 相當吸睛。鍋內有西瓜、火龍果、芒果和涼粉, 配以紅豆和花奶, 甜甜滑滑夠涼快。還有紅棗雪梨茶, 夠曬滋潤。@asmokingaffair.hk#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger#銅鑼灣美食 #港式 #火鍋 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐 去滾銅鑼灣登龍街1-29

這間充滿搞笑氣氛嘅火鍋店位於銅鑼灣登龍街,

東北涼拌木耳青瓜口感好清新, 木耳青瓜夠爽脆。

繽紛鮮果涼粉鍋
乾冰營造煙霧效果, 相當吸睛。

還有紅棗雪梨茶, 夠曬滋潤。

@asmokingaffair.hk

#銅鑼灣美食 #港式 #火鍋

去滾
今次真係要帶晒朋友一齊明目張膽「去滾」🤭地點好就腳,喺Times square MTR 一出,穿過對面去登龍街嘅金朝陽中心二期就係喇!餐廳座位寬敞舒適,亦有好多梳化位,而且環境一流,有好多霓虹燈飾佈置,仲有好吸睛金句:女人不恨,男人去滾🤣 另外,餐廳仲不停播放住8,90年代紅極一時嘅廣東歌🎹🎼原來仲有間廂房可以成班朋友唱住K🎤打邊爐 下次我都要再早 D book 位嚟玩先得🤩我哋首先點咗小食金甲脆魚皮好香口,呢排打邊爐都愛上咗,一定要叫👍🏻湯底揀咗好香濃沙嗲湯或,估唔到真係食到尾都仲好夠味,入面仲有豬皮,籮蔔添👍🏻手切牛牛🐮係好嫰滑,手打蝦丸同餛飩都好新鮮,爽口彈牙,呢幾個餸都值得推介⭐️⭐️⭐️🩵密密翻啅沙嗲湯底 $168🩵美國手切牛頸脊 L $318🩵金甲脆魚皮 $98🩵哈波子 手打蝦丸(6粒) $68🩵鮮蝦餛飩 (6隻) $78🩵竹蔗馬啼水 (每樽) $88🩵醬料 $22 x 2順帶一提,打邊爐唔小得好嘅醬料,呢度有好多款選擇,仲有秘製泰式酸辣汁添啊,一定要試😋📍 去滾 (銅鑼灣)📞25438222銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓
今次真係要帶晒朋友一齊明目張膽「去滾」🤭

🩵密密翻啅沙嗲湯底 $168
🩵美國手切牛頸脊 L $318
🩵金甲脆魚皮 $98
🩵哈波子 手打蝦丸(6粒) $68
🩵鮮蝦餛飩 (6隻) $78
🩵竹蔗馬啼水 (每樽) $88
🩵醬料 $22 x 2

📍 去滾 (銅鑼灣)
📞25438222
2024-03-04 38 views
2024.02.18呢個週末操野操到好充實💦當然要去滾一滾平衡一下身理與心理⚖️餐廳位於銅鑼灣嘅商業大廈高層🤭除咗有室內位仲設有卡拉OK包廂房🎤更有欣賞到港島區風景嘅戶外位🤩仲有就係成間鋪都好多打卡位📸而餐廳主要以打邊壚為主🍲無論湯底/食材/飲品嘅款式都多不勝數👍🏻今次我地湯底揀咗原個椰子雞湯(半隻)$268店員會親自係食客面前將所有湯料放入鍋內🍲包保真材實料😆係等緊嘅期間我地就去咗醬料區到揀自己鍾意嘅調味料🧂另外就叫咗個超香脆又鹹香滿滿嘅金甲脆魚片$98作為前菜💛等咗一陣就已經可以享用熱辣辣嘅頭啖湯同鮮嫩嘅雞肉🐔之後我地再追加咗爽口黑牛百葉$78 ➕ 沙嗲牛肉洋蔥餃(4隻)$68➕ 鮮嫩正菜蔬菜拼盤(自選3):油麥菜&西洋菜&唐生菜$98 另外飲品就揀咗佢地自家製嘅冰糖紅棗雪梨茶$34解一解油膩🤗最後就係不得不讚嘅甜品😍繽紛鮮果涼粉鍋$108因為送上枱果時會睇到一陣陣煙霧散出❄️而且食落口感好豐富😋一D配料好滑溜一D就好煙韌☺️
2024.02.18

另外就叫咗個超香脆又鹹香滿滿嘅金甲脆魚片$98作為前菜💛

等咗一陣就已經可以享用熱辣辣嘅頭啖湯同鮮嫩嘅雞肉🐔

另外飲品就揀咗佢地自家製嘅冰糖紅棗雪梨茶$34解一解油膩🤗

2024-02-28 28 views
在銅鑼灣找到這家以香港霓虹燈牌為主題的火鍋,一句句玩味的句子配上熟悉的2000年代廣東歌,整個環境都很舒服🔺芫茜皮蛋豆腐湯鍋基本的湯底往往最考驗功夫,最欣賞芫茜非常新鮮而且完全不青,而是以香為主,配料還有很多皮蛋、滑豆腐和杏鮑菇,非常足料🔺新鮮即日手切牛頸脊牛肉紋路非常細而且均勻,肥瘦比例適中不會太多肥膏,只需12秒就可以入口,部位是牛肉味較濃,配上些微的油脂香,肉質嫩滑非常新鮮🔺花甲花甲大大隻而且肉質肥美,入口非常鮮甜而且完全沒有沙🔺脆鯇魚片鯇魚片切成適當的薄度,雪白的魚肉入口爽脆完全無骨,肉質鮮嫩🔺黑白墨魚丸非常特別的混合了黑色和白色墨魚丸,口感感覺更加彈牙,而且墨魚的香味很濃🔺金沙魚皮炸魚皮也是必定不能錯過的火鍋必食,這裡的更用上蛋黃醬做法味道更加香口炸魚皮大小適中不會太大塊很難咬,表面再淋上一層厚厚的金沙醬,不會很鹹同時富有蛋黃香,還有一些辣椒增加辣味,整體更加好吃

🔺芫茜皮蛋豆腐湯鍋

🔺新鮮即日手切牛頸脊

🔺花甲

花甲大大隻而且肉質肥美,入口非常鮮甜而且完全沒有沙

🔺脆鯇魚片

鯇魚片切成適當的薄度,雪白的魚肉入口爽脆完全無骨,肉質鮮嫩

🔺黑白墨魚丸

🔺金沙魚皮