2023-05-12 66 views
阿爸鮮食放工路經上環永樂街,見到一間個名好得意既餐廳,咁啱又要買飯比我darling食,就諗住入去望下有咩食。阿爸鮮食個名好有家庭feel,而佢地主張賣新鮮食材同埋唔落味精都同家既概念好符合。呢到落單好似車仔麵既模式,揀好湯底,之後揀麵同餸就可以落單。話咁快就就有得拎外賣,不得不讚店主細心,麵同湯分開之餘,仲要係密封包裝,食既時候先打開,唔會浸淋啲麵之餘仲非常衛生,而湯就放係密封既手抽膠兜入面,一滴都冇瀉出黎,抵讚。搭咗個零鐘車返到去,一打開仲係熱辣辣,保温方面都好唔錯。我地一碗叫咗鮮濃骨湯,配紅薯寬粉,配料揀咗凍豆腐,胡椒豬肚丸,自家製魚餅同埋陳皮魚蛋。濃骨湯比較清,唔會過咸,飲完亦冇涸喉感。配料份量好多,好滿足。尤其要講下自家製魚餅,魚肉味濃郁,爽口彈牙,同屋企整既真係好似,食落有種親切感,係家的味道。紅薯寬粉好有咬口,煙煙韌韌非常好食。另一碗就叫咗蕃茄濃骨湯,配淮山麵,配料有萵筍,麻吉燒,北海章魚丸同埋蜆。我更鐘意呢個帶鮮甜既濃骨湯,配淮山麵感覺好健康。蜆清潔得好好,一粒沙都冇架,而且有鮮甜味,加咗蜆令個湯更加好味,建議大家食既一定要加呀!真係好高質!💕💕😘😘

2023-05-10 61 views
阿爸鮮食上環永樂街87號泰達大廈地下2號舖今日又落大雨,有遮都濕晒🤧想搵啲熱湯食下,於是就食呢間。主要好似車仔麵咁剔紙仔揀食物,但選擇比一般車仔麵豐富!米飯、烏冬、紫薯粉絲、南瓜麵、菠菜麵、淮山麵、公仔麵、薯粉,連轉菜底都有!菜底有黃芽白同生菜,default就2樣都有,但如果有要求應該可以指定。湯底好濃好鮮甜!飲完暖笠笠🥰真係感覺好似有‘’阿爸” 罩住咁溫暖🥰菜底嘅份量有啲少,如果驚唔夠飽肚嘅話建議嗌米飯。鮮蝦球:我以為係咩蝦丸嗰類添🤣原來係剝咗殼嘅鮮蝦,新鮮彈牙喎!凍豆腐:吸滿湯既精華😋鮮魚鰾:好少見有呢個食!平時魚鰾曬乾就係魚肚、花膠,食個新鮮既,都好滋補!陳皮魚蛋:陳皮香同魚鮮味,濃縮係細細粒既丸入面,正金錢肚:好腍一d都唔韌唔難咬羊肉卷:唔騷,好味飲品方面,加5蚊有麥茶/蜜桃烏龍茶/汽水。不過黎呢度當然要試下佢出名既養生茶!單點$24,套餐加$12咋!有杞子養生飲、玫瑰解鬱茶、香橙去斑茶、黑杞明目茶、檸檬清喉茶。美味!健康!養生一流!
上環永樂街87號泰達大廈地下2號舖

今日又落大雨,
有遮都濕晒🤧
想搵啲熱湯食下,於是就食呢間。

主要好似車仔麵咁剔紙仔揀食物,
但選擇比一般車仔麵豐富!

湯底好濃好鮮甜!
飲完暖笠笠🥰
真係感覺好似有‘’阿爸” 罩住咁溫暖🥰

菜底嘅份量有啲少,
如果驚唔夠飽肚嘅話建議嗌米飯。

鮮蝦球:我以為係咩蝦丸嗰類添🤣
原來係剝咗殼嘅鮮蝦,新鮮彈牙喎!
凍豆腐:吸滿湯既精華😋
陳皮魚蛋:陳皮香同魚鮮味,濃縮係細細粒既丸入面,正
金錢肚:好腍一d都唔韌唔難咬
羊肉卷:唔騷,好味

飲品方面,
加5蚊有麥茶/蜜桃烏龍茶/汽水。
不過黎呢度當然要試下佢出名既養生茶!
單點$24,套餐加$12咋!
美味!健康!養生一流!
上環站附近呢間小店,主打無味精.無添加嘅老火湯底將火鍋配料同湯麵,融入健康湯底之中每碗都係用心即製真材實料,確係有家嘅味道揀咗兩款湯底,餸菜配料自由配搭外賣分湯嘅包裝好貼心將麵底放入密封嘅包裝,唔怕浸到淋哂影響麵質嘅口感配合手抽型嘅膠盒夠密實唔會倒瀉浪費每啖湯水✨濃骨湯湯底好清,唔油膩,飲完亦唔會口渴皆因無添加無味精配上大大粒嘅手工鮮蝦雲吞豬腸.蜆,份量滿滿響鈴仲有獨立包裝,食嘅時候先加入湯配上粗身嘅紅薯粉,口感煙煙靭靭,好有口感✨蕃茄濃骨湯蕃茄味香濃第一次試芥末貢丸,裡面滲出芥末嘅味道口感同味道都好夾自製魚餅.凍豆腐揀咗紫薯粉絲,可以吸盡湯底嘅精華,最後連湯都飲埋,超好味✨泰式無骨鳳爪配方同外間食到嘅唔一樣,酸酸辣辣好開胃,仲特別爽口下次一定要試星空冰粉

上環站附近呢間小店,
主打無味精.無添加嘅老火湯底
火鍋配料同湯麵,融入健康湯底之中
每碗都係用心即製
真材實料,確係有家嘅味道

揀咗兩款湯底,餸菜配料自由配搭

外賣分湯嘅包裝好貼心
將麵底放入密封嘅包裝,
唔怕浸到淋哂影響麵質嘅口感
配合手抽型嘅膠盒夠密實
唔會倒瀉浪費每啖湯水

✨濃骨湯
湯底好清,唔油膩,飲完亦唔會口渴
皆因無添加無味精
配上大大粒嘅手工鮮蝦雲吞

豬腸.蜆,份量滿滿
響鈴仲有獨立包裝,食嘅時候先加入湯
配上粗身嘅紅薯粉,口感煙煙靭靭,好有口感

✨蕃茄濃骨湯
蕃茄味香濃
第一次試芥末貢丸,裡面滲出芥末嘅味道
口感同味道都好夾
自製魚餅.凍豆腐
揀咗紫薯粉絲,可以吸盡湯底嘅精華,
最後連湯都飲埋,超好味

✨泰式無骨鳳爪
配方同外間食到嘅唔一樣,
酸酸辣辣好開胃,仲特別爽口

下次一定要試星空冰粉
2023-05-05
$70 (Lunch)
2023-05-05 190 views
中上環多了好多外賣店、 有兩餸飯、車仔麪等, 近日見好多人羅著一桶桶麪周圍行🧐, 我當然唔少得要試下啦😝。(5⭐️最高)車仔麪-蕃茄濃骨湯+配料(5⭐️)$94我擇了蕃茄濃骨湯🍅、南瓜麵🎃、時菜、北海章魚丸、金錢肚、手工魚餅、手工鮮蝦雲吞麪量(5⭐️):其實有好多選擇, 不高我見南瓜麪比較健康, 所以試下。 南瓜味道唔算好出, 咬落好似拉麪甘。食材(5⭐️):都多選擇, 而且都選特別, 分了不同價錢,可以自由選擇😘。涼拌冷麵 (5⭐️)$38當中有青瓜粒、羅白絲、 䔝椰菜絲及冷麪。 我比較喜歡佢既秘製醬汁。 唔算太咸, 攪拌於冷麪中, 好有兒時回覆🤣, 而且素食人士都可以試😘

車仔麪-蕃茄濃骨湯+配料(5⭐️)$94
車仔麪-蕃茄濃骨湯+配料

涼拌冷麵 (5⭐️)$38
涼拌冷麵 (5⭐️)

手工魚餅
車仔麪-蕃茄濃骨湯+配料
涼拌冷麵 (5⭐️)
手工魚餅
2023-05-04 162 views
阿爸鮮食 上環永樂街87號泰達大廈地下2號舖Shop 2, G/F, Teda Building, 87 Wing Lok Street, Sheung Wan落大雨又唔想去太遠, 在屋企附近搵間餐廳醫肚, 定價平實的車仔麵, 買了外賣。減CARB DINNER 唔食澱粉質, $22 菜底 , $6 白蘿蔔 $8 煎蛋 同$6鍋筍 $18蜆蕃茄濃骨湯好好飲, 店家自家煲的,沒有味精, 食碗飲完唔似坊間車仔麵好口渴。另一碗鮮濃骨湯 加鳥冬麵 $18,肥牛 $18,大腸 $15時菜 $8,牛柏葉 $12,牛魔最開心,都理不到高膽固醇了。跟麵餐$12 自家製花茶無糖, 淡淡茶香,一支是明目的黑杞野生桑椹,另一支桃香茶, 岩曬女仔#soup #noodle #yummy #阿爸鮮食 #delicious #cusine #hkfood #hkfoodie #eat 我幾鐘意個外賣碗有手抽, 可以拎住唔洗用多個膠袋, 個膠又夠實淨, 洗乾淨可以循環再用,店主很環保,鼓勵重用減$2,而膠袋也是可分解的。
上環永樂街87號泰達大廈地下2號舖

📍位置:近上環A2站,在小巷轉角位的樓上。🏠環境:灰色的門面,上一層樓梯到店內,空間小而只可容納幾位客人等侯,建議先下單再自取,會節省時間,另一邊則是廚房,特別欣賞包裝很穩妥👍🏻,一定不會灑出湯汁。🤵🏻服務:QR Code點單,外賣自取,不設堂食。🍽️午市:提供多個不同款套餐或可自選湯、配菜、麵底,車仔麵選擇多元化。🥢牛魔王🐮套餐+麻辣濃骨湯(小辣)+紅薯寬粉+可樂🥤 $63牛魔王包括肥牛🥩、金錢肚和牛丸,配料豐富,😋金錢肚很爽口,牛丸彈牙,湯底微辣,紅薯粉彈牙滑溜,掛湯好,整體飽肚又好吃☺️。🥢小丸子🍢套餐+鮮濃骨湯+烏冬+🍊香橙去斑茶 $71🥰這款適合喜歡吃丸類的朋友,真是有好多特別口味的丸子,例如金沙咸蛋黃魚丸、墨汁墨丸、陳皮魚蛋、章魚丸和鮮肉包心丸,其中咸蛋黃魚丸的內餡是流心的咸蛋醬😍,十分鹹香,我非常喜歡,而且湯清甜無味精。😚很欣賞茶是無糖,入口有茶甘香和橙味,帶點甘澀,剛好解滯又美顏,適合各位OL😏。🥢蕃茄🍅濃骨🐷湯+紅薯寬粉+墨汁墨丸+自製魚餅+黑杞明目茶 $64湯底的蕃茄味很濃郁,自製魚餅是鯪魚餅,入口很結實😋,沒魚腥味,欣賞其真材實料👍🏻。
📍位置:近上環A2站,在小巷轉角位的樓上。
🏠環境:灰色的門面,
🤵🏻服務:QR Code點單,外賣自取,不設堂食。
牛魔王包括肥牛🥩、金錢肚和
牛丸,配料豐富,
😋金錢肚很爽口,
牛丸彈牙,湯底微辣,
紅薯粉彈牙滑溜,掛湯好,整體飽肚又好吃☺️。
🥢小丸子🍢套餐+鮮濃骨湯+烏冬+
🍊香橙去斑茶 $71
🥰這款適合喜歡吃丸類的朋友,真是有好多特別口味的丸子,
例如金沙咸蛋黃魚丸、
墨汁墨丸、
陳皮魚蛋、章魚丸和鮮肉包心丸,
🥢蕃茄🍅濃骨🐷湯+紅薯寬粉+墨汁墨丸+自製魚餅+
黑杞明目茶 $64
2023-04-21
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 小丸子🍢套餐
  • 牛魔王🐮套餐
2023-04-22 203 views
上環又多間食薯粉嘅好去處!小店位於上環A2出口直行的路旁,餐牌好似車仔面咁,由湯底到配料,要肉要菜,辣唔辣要幾辣都由你話事!多款都揀唔落手,最後要咗:✔️麻辣濃骨湯+✔️紅薯寬粉+✔️海帶 +✔️金錢肚+✔️蝦球仲加配多支特色飲品:🌟黑杞明目茶個湯本身跟一些娃娃菜,加上每個餸份量都唔少,超豐富!☺️小麻辣湯底味道剛好有麻香味,食粉麵總會飲一兩口淡湯,呢碗湯底飲完之後唔會有口渴感,感該是無味精的,惹味又算清唔會太油膩。粗紅薯口感煙韌,滑捋捋!海帶都吸了湯好夠味,金錢肚大件的嚟煮到剛好,口感夠軟!最令我驚喜是蝦球啦,原隻蝦身好爽口!茶飲愈泡愈濃,好貼心樽口有個隔層阻隔茶葉。
上環又多間食薯粉嘅好去處!

多款都揀唔落手,最後要咗:

仲加配多支特色飲品:
🌟黑杞明目茶

TakeAway
上環站附近新開左一間個名幾親切既,叫做‘’阿爸鮮食 ABBA delicacy‘’,主要賣外賣湯麵。店面有一個男人,估計就係“阿爸”,好溫文有禮,由於第一次食,問下佢有咩推介,佢好有耐心解釋同推介,唔係淨係一味推介一d最貴既野,感覺佢好誠懇老實。同朋友share 2碗湯麵,樣樣都試下。湯底揀咗鮮濃骨湯,個湯底真心正!好濃好鮮味。係淆左好多個鐘既老火湯黎!果然好有家庭‘’阿爸”煲既住家靚湯感覺,相信真係無落味精,飲落無味精感覺,而且飲完唔會好渴。平時一碗靚湯都要幾十蚊,所以呢度以一碗質素咁高既湯打底,價錢公道既。欣賞佢呢度主食有好多選擇,個人最鍾意佢有得轉菜底,啱曬低醣減肥人士。餸方面試左好多,蠔仔、蜆:新鮮鮮味,份量都多。加咗蠔仔或蜆,令本身已經香濃嘅湯底更添海鮮鮮甜,更多味道層次!推介!🌟🌟🌟👍👍👍自製魚餅:係鯪魚餅金沙魚丸、胡椒豬肚貢丸:一般水平油豆腐串:由於個湯底正,油豆腐串索曬啲湯,超級好味!又係推介之選!🌟🌟🌟👍👍👍飲品方面都有一系列特色飲品,今次試咗‘’香橙去斑茶‘’,係橙片+橘葉,連個樽都高質加咗茶隔,‘’阿爸‘’果然細心,連啲飲品都係顧及健康之選!🥰相信呢個茶就算未能即
上環站附近新開左一間個名幾親切既,
叫做‘’阿爸鮮食 ABBA delicacy‘’,
主要賣外賣湯麵。

店面有一個男人,
估計就係“阿爸”,好溫文有禮,
由於第一次食,問下佢有咩推介,
佢好有耐心解釋同推介,
唔係淨係一味推介一d最貴既野,
感覺佢好誠懇老實。

同朋友share 2碗湯麵,樣樣都試下。
湯底揀咗鮮濃骨湯,
個湯底真心正!好濃好鮮味。
係淆左好多個鐘既老火湯黎!
果然好有家庭‘’阿爸”煲既住家靚湯感覺,
相信真係無落味精,
飲落無味精感覺,而且飲完唔會好渴。
平時一碗靚湯都要幾十蚊,
所以呢度以一碗質素咁高既湯打底,
價錢公道既。

欣賞佢呢度主食有好多選擇,
個人最鍾意佢有得轉菜底,
啱曬低醣減肥人士。

餸方面試左好多,
自製魚餅:係鯪魚餅
金沙魚丸、胡椒豬肚貢丸:一般水平

飲品方面都有一系列特色飲品,
今次試咗‘’香橙去斑茶‘’,
係橙片+橘葉,
連個樽都高質加咗茶隔,
‘’阿爸‘’果然細心,
連啲飲品都係顧及健康之選!🥰
相信呢個茶就算未能即時去到斑,
但至少有維他命c,都係增強抵抗力之選🥰
下次會試埋其他茶。

🌟建議:
鮮濃骨湯配海鮮,再加油豆腐串,
呢個配搭無敵!👍
要試健康茶飲👍
2023-04-19 91 views
上環開咗間外賣小店,專賣高質版車仔麵。佢哋嘅Menu簡單,有套餐同自選麵揀,套餐就包埋汽水,由$59起。我就揀咗個自選麵,都加咗唔少料,呢碗要$73😛。嗌咗鮮濃骨湯 + 紫薯粉絲,個湯飲落好清甜,飲完都唔會覺得口渴。日本蘿蔔片凍豆腐必嗌,個豆腐索曬啲湯汁超juicy。菜心金錢肚好厚身,又腍又入味👍羊肉卷香橙去班茶($12)- 佢哋嘅自家製花茶係必試,仲要係無糖。就連個樽都好有心思,個嘴可以隔埋渣。
上環開咗間外賣小店,專賣高質版車仔麵。

我就揀咗個自選麵,都加咗唔少料,呢碗要$73😛。

日本蘿蔔片
凍豆腐必嗌,個豆腐索曬啲湯汁超juicy。
菜心
金錢肚好厚身,又腍又入味👍
羊肉卷

2023-02-23 596 views
周圍的飲品,唔係檸檬茶,檸水,就係奶茶,咖啡!冇d新意!依度有黑杞明目飲,果樣雖然黑麻麻,不過真係幾好味,連小朋友都喜歡飲!又有玫瑰解鬱飲,聽個名都型到爆,酸酸味味,好好味!最特別係個設計,個係樽口有個隔,可以隔左渣,好窩心
周圍的飲品,唔係檸檬茶,檸水,就係奶茶,咖啡!冇d新意!

又有玫瑰解鬱飲,聽個名都型到爆,酸酸味味,好好味!

最特別係個設計,個係樽口有個隔,可以隔左渣,好窩心

2023-02-10 568 views
非常有驚喜的小店!老公同我分別撿咗懷舊車仔麵和鮮魚麵,搭配紅薯寬粉和烏冬麵。紅薯寬粉很彈,食材很新鮮而且極多餸。豬骨湯可以肯定沒有味精,飲完都唔會口渴。本來對車仔麵無咩期望,但估唔到原來可以好清!茶飲包裝好靚,特別係有茶隔可以阻擋茶葉,第一次見到咁貼心嘅設計。而且難得茶係無糖嘅,唔會感覺到heavy。尤其鍾意黑杞明目飲同老闆傾咗一陣,可以體會到佢嘅用心。很滿足很健康嘅一餐,會再幫襯。希望良心小店可以有更多人發現和欣賞!
非常有驚喜的小店!

同老闆傾咗一陣,可以體會到佢嘅用心。

• 懷舊車仔麵
2023-02-03 557 views
❤️《上環Sheung Wan – 阿爸鮮食 Abba Delicacy》Date of visit: 02.02.2023 ‼️只限外賣‼️路過見到幾吸引 就買黎試試🤓吸引我目光嘅係小丸子套餐&牛魔王套餐🤩兩個餐都係HK$59送可樂😌仲有自選任你點(好似車仔麵咁)🤓我揀左❤️小丸子套餐 – 八寳丸【墨汁墨魚、陳皮魚蛋、新加坡白魚蛋、鮮肉包心丸、北海章魚丸、金沙咸蛋黃魚丸、胡椒豬肚丸&黑椒牛丸】🌟好足料🤩 除陳皮魚蛋有3粒,其他各一 全部大大粒🤗全部丸都好彈牙好正 最深刻係金沙咸蛋黃魚丸&鮮肉包心丸🤤湯底我揀左basic嘅❤️大骨濃湯(餐廳話用8小時熬製)【的確好香濃👍🏼 食完面仲飲左湯 無眼訓無頭痛 應該無味精😆】麵底我揀左淮山麵 – 也不錯 係有少少”lum”左 🥹食到底仲有娃娃菜 好健康 好均衡😌套餐送可樂 但我+HK$12 轉左養生茶 – ❤️黑杞明目茶😇我同事就揀左❤️玫瑰解鬱茶(仲有其他養生茶)都好足料 飲完我再沖多左壺😇而且個飲品樽好貼心 有隔渣層 唔使一路飲一路食到渣☺️加上有金句:『你的話是我腳前的燈、是我路上的光。』詩篇119:105🤓結論: 整體非常滿意🤗 絕對係平靚正外賣之選🤭
Date of visit: 02.02.2023

仲有自選任你點(好似車仔麵咁)🤓

我揀左❤️小丸子套餐 – 八寳丸
🌟好足料🤩 除陳皮魚蛋有3粒,其他各一 全部大大粒🤗
全部丸都好彈牙好正 最深刻係金沙咸蛋黃魚丸&鮮肉包心丸🤤

湯底我揀左basic嘅❤️大骨濃湯(餐廳話用8小時熬製)
麵底我揀左淮山麵 – 也不錯 係有少少”lum”左 🥹
食到底仲有娃娃菜 好健康 好均衡😌

我同事就揀左❤️玫瑰解鬱茶(仲有其他養生茶)
都好足料 飲完我再沖多左壺😇
而且個飲品樽好貼心 有隔渣層
唔使一路飲一路食到渣☺️

結論: 整體非常滿意🤗 絕對係平靚正外賣之選🤭 美中不足係無湯麵分開 如果路程遠有機會麵底會”lum”🫢

——————————————————
阿爸鮮食 Abba Delicacy (上環永樂街87號2號舖)
小丸子套餐
黑杞明目茶
2023-02-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
小丸子套餐
黑杞明目茶
2023-02-01 411 views
今日試咗上年年尾新開既店舖,主要係比阿爸鮮食個名吸引左,究竟阿爸煮野有幾好食?如果唔想等,可以用QR CODE預先落單,重可以簡埋拎餐時間,相當方便要留意既係,網站只能在店舖營業時間落單,其他時間會顯示未營業既字眼今日試左個($75)雲耳 蜆 金錢肚 南瓜麵(蕃茄湯底)餸每樣味道都唔錯,印象深刻佢既蜆,有成七隻,而且食落冇沙,幾新鮮唯一係個湯有啲咸,其他野都唔錯另外個茶飲都相當足料,叫左個玫紅解鬱飲,內有玫瑰花、苿莉花、月季花、山楂,幾健康,健脾開胃

唯一係個湯有啲咸,其他野都唔錯

2023-02-01 300 views
新年好多餐廳唔開,就試下呢間~餐廳得兩個人做野,出餐比想像中慢,但可能前一日我等外賣燒味等左半個鐘真係等到火….加埋收銀係咁唔好意思,話新年唔夠人手慢左,又送飲品,咁都明既….講番個外賣,我覺得餸既份量比想像中多,同埋都食料都新鮮+ 睇住師傅現場煮,麵既份量可以再多啲,我唔大食當時就剛剛好,但過左兩個鐘到就開始肚餓 咁男士就一定唔夠啦🫣湯底應該無味精,因為下午無眼瞓!有時飲完啲例湯/ 湯底會勁眼瞓架嘛,呢方面係讚既!
新年好多餐廳唔開,就試下呢間~
餐廳得兩個人做野,出餐比想像中慢,
但可能前一日我等外賣燒味等左半個鐘
真係等到火….
加埋收銀係咁唔好意思,
話新年唔夠人手慢左,又送飲品,
咁都明既….

講番個外賣,我覺得餸既份量比想像中多,
同埋都食料都新鮮+ 睇住師傅現場煮,
麵既份量可以再多啲,
我唔大食當時就剛剛好,
但過左兩個鐘到就開始肚餓
咁男士就一定唔夠啦🫣

湯底應該無味精,因為下午無眼瞓!
有時飲完啲例湯/ 湯底會勁眼瞓架嘛,
呢方面係讚既!

2022-12-30 399 views
舖頭裝修好特別, 好少見會咁鮮艷嘅舖面入面賣嘅係好似車仔麵, 但材料比較特別少見嘅餸同主食老闆話個湯係每日都新鮮淆嘅😮但都係忍唔住要㨂麻辣去試,餸方面叫咗最愛嘅萵苣!!!!!試咗好似係當日特別食材嘅蜆, 金菇同陳皮魚蛋, 仲有老闆推介嘅紫薯粉絲, 本身都驚粉絲外賣會好林芝, 因為最憎食啲林芝芝野, 但完全係驚喜!!個粉絲浸咗一陣又入味, 又唔爛!!!!!!不得了😍期待有機會再試其他麵同湯底🤤撐小店💚💚💚不過舖頭得老闆一個人, 就要少少時間等佢煮啦😆😆
舖頭裝修好特別, 好少見會咁鮮艷嘅舖面
入面賣嘅係好似車仔麵,
但材料比較特別少見嘅餸同主食
老闆話個湯係每日都新鮮淆嘅😮
但都係忍唔住要㨂麻辣去試,
餸方面叫咗最愛嘅萵苣!!!!!
試咗好似係當日特別食材嘅蜆, 金菇同陳皮魚蛋,
仲有老闆推介嘅紫薯粉絲,
個粉絲浸咗一陣又入味, 又唔爛!!!!!!
不得了😍
期待有機會再試其他麵同湯底🤤
撐小店💚💚💚
不過舖頭得老闆一個人,
就要少少時間等佢煮啦😆😆