2024-05-25 59 views
//20 05 24 雨天☔️19:30 荃灣 大鴻輝 (荃灣) 中心@anpinggrill.hk 最愛吃到飽 ☺︎「安平燒肉」 ——— 以台灣燒肉吃到飽為主打,嚟自台灣總廚親自監督,為食客嚴選各地高質靚肉,再結合秘傳做法及原住民風味,推出過百款肉類、經典台灣夜市小食、特色醬汁同手搖飲品等等…係咪聽到「吃到飽」呢三字就有啲熟口熟面呢?原來「安平燒肉」其實係由「牛大人」班底主理,唔怪之得,啲食物質素都有返咁上下啦!*要讚店員 會經常主動幫我哋更換鐵網🔻澳洲M5和牛吃到飽 HKD$418ꕀ贈送夢王雞蛋 (生蛋/溫泉蛋)|𝘈5和牛肉眼|嚴選牛舌芯 (每位一客兩件)🔻夢王雞蛋 打開鮮橙紅色嘅蛋黃 相當飽滿 蛋香味濃 同啱啱燒好嘅牛肉 簡直絕配不愧為日本3年霸 公投刺身蛋拌飯嘅第一名🔻𝘈5和牛肉眼 入口即化 充滿豐富嘅油花 牛脂味勁濃 食完非常回味🔻嚴選牛舌芯 超厚切 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 有肉香味 燒完後 質感變得爽脆兼帶嚼勁 係我嘅𝘮𝘺 𝘧𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘪𝘵𝘦之一另外 有成過百款食物 任點任食 再加埋自助區嘅蔬菜、生果、湯、飯、飲品等 保證你埋單前一定吃到飽雖然係放題 但食物質素一啲都唔差而我自己就最鍾意
20 05 24 雨天☔️
19:30 荃灣 大鴻輝 (荃灣) 中心
@anpinggrill.hk

最愛吃到飽 ☺︎

係咪聽到「吃到飽」呢三字就有啲熟口熟面呢?

*要讚店員 會經常主動幫我哋更換鐵網

超厚切 𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 有肉香味
燒完後 質感變得爽脆兼帶嚼勁
係我嘅𝘮𝘺 𝘧𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘪𝘵𝘦之一

另外 有成過百款食物 任點任食
再加埋自助區嘅蔬菜、生果、湯、飯、飲品等
保證你埋單前一定吃到飽

雖然係放題 但食物質素一啲都唔差
而我自己就最鍾意翻點 以下呢幾款

🔻澳洲𝘔5和牛
食起嚟有肉感 同時集齊肉味及油脂嘅香氣

🔻安格斯牛小排
質感柔軟、多汁 油脂分布最多
牛脂受熱後同牛小排融為一體 每啖都令人食得好滋味

🔻嚴選裙邊牛柳
作為稀有部位 當然係肉味超濃
爆汁之餘 仲帶輕輕嘅咬口

🔻月見牛
將夢王蛋、牛油、洋蔥、牛肉撈勻
然後將錫紙兜放喺網上面燒 熟咗就可以食得

🔻自助餐區嘅菠蘿
勁香甜 勁多汁 生食或者燒都一樣正
鍾意食菠蘿嘅朋友 記得要留返個肚食佢

🔻最後甜品我哋揀咗 仙草夢王布丁
(*𝘚𝘙𝘍極黑牛及𝘔5和牛套餐限定)
用椰汁做底 唔會太甜

• 牛舌
  • 澳洲M5和牛吃到飽套餐
  • 澳洲M5和牛吃到飽
  • 冷泡茶
原本諗住上去一鍋堂 食打邊爐 因為係 兒子生日 買咗個蛋糕 跟住兒子話想食燒肉不如試下安平 當時係星期二嘅 七點 晚上 見呢間安平燒肉冇乜人 得幾台客所以我哋入去試下啦之前未食過 我哋仲買咗個蛋糕入去 坐低點嘢食佢嘅食物好少 我哋點咗第二隻318嘅 牛肉豬肉所有肉類 真係好差 係豬肉乾牛肉乾 咁樣 燒嗰陣都覺得佢係冇水份冇油份 食落去仲係咬唔開嘅 未燒嘅時候望落去個樣呢係幾好嘅但係燒完再食落口之後就真係 講唔出嘅難食勁重嘅雪藏臭肉味 出面食過咁多燒肉呢間真係難食到爆 同埋啲肉有臭味 食到 個半鐘嘅時候 我個仔 開始切蛋糕 影緊radio嘅時候 個侍應拎埋張單過嚟 即刻同我個仔話 要埋單 要截數喇咁喎 但我地係食兩個鐘㗎嘛 佢個半鐘就拎張單埋嚟講話要截數 仲 未食之前喺出面望到有匯豐卡 有九折 要喺我個仔影緊相許緊願拎住個蛋糕嘅時候 呢啲侍應生嘅服務有幾好 入嚟之前望到門口有寫住匯豐卡有九折 當我哋埋單要畀匯豐卡佢嘅時候佢話我哋食呢個餐係冇九折 要我哋食最貴嗰個餐先至會有 廣告牌 冇話明係要食最貴嘅餐先有九折 所以呢一個係陷阱 🤬我地係唔會再食安平燒肉呢間咁嘅垃圾 真係不知所謂 對住啲咁嘅嘢食原本好肚餓真係完全冇曬食慾 四個人埋單千四蚊食牛角 散叫 好佢 幾百倍🤬🤬🤬
4 day(s) ago
Celebration
Birthday
3 day(s) ago 0 views
安平都算係我放係口袋一直想食的餐廳 見到最近佢有個月光族急救吃到飽 90 分鐘放題會員 $208 加一 價錢非常相宜 決定平日搵一晚同朋友一試😆卡位闊落程度坐2-4 人都舒適S2 基本上有27 種菜品可以選擇✅ 當中肉類連埋基本的S1 共有8種 有幾款我encore左幾次🤣嫩肩板牛肉 薄燒之選 🩷 紋理鮮明 點埋佢地自家特調醬油最惹味馬告牛仔骨牛香味濃 帶點煙韌 基本上已經唔駛再落醬料 即食便可醬燒雞爽肉肉質嫩滑 亦保持到肉汁 醬料調香不錯亦encore左一部分小食💕墨魚香腸 咬口十足 燒甜薯 經燒烤後外脆內軟 入口軟糯 烤豬肉乾 考驗功力🤣 要小心不要燒焦多春魚 魚春量多 口感豐富另外亦有一個自助區 可以拎菠蘿🍍、南瓜、粟米等的蔬菜燒烤茶飲 自助區有一整列的台式冷泡茶 / 台式罐裝飲品可以選擇亦可以order 手調飲品 甜品差唔多夠鐘的時候店員會送上甜品紙 可以選Hagen Dazs 三種口味的雪糕或者芋圓仙草 非常滿足❤️

卡位闊落程度坐2-4 人都舒適

墨魚香腸 咬口十足

燒甜薯 經燒烤後外脆內軟 入口軟糯

烤豬肉乾 考驗功力🤣 要小心不要燒焦

多春魚 魚春量多 口感豐富

另外亦有一個自助區 可以拎菠蘿🍍、南瓜、粟米等的蔬菜燒烤

茶飲

自助區有一整列的台式冷泡茶 / 台式罐裝飲品可以選擇
亦可以order 手調飲品

甜品

2024-05-22
Dinner
好想大力介紹呢間燒肉唔知係咪因為覺得太正所以完全唔知點樣講或者點入手我盡量將成個飲食體驗分享出嚟✨🤎燒肉最驚落單燒熟太耐會好餓安平嘅飯係正到唔鍾意食飯嘅都鍾意最近餐廳有夢王誕會有溫泉蛋碗飯有櫻花蝦鹵水汁香葱紫菜珍珠米🤤🤎嘢食選擇多到眼花撩亂蔬菜放題質素好高秋葵菠蘿粟米芯脆玉瓜雞豬海鮮類都唔少特別推介安平雞翼內臟腎肚腸都係好味唔係揸流攤🤎M5和牛同安格斯瘋狂加單!!完全唔會得第一碟嘅質素係靚而係每碟嘅質素都維持水準鍾意食牛嘅唔好錯過嗌呢個餐🤤🤎食足120分鐘冇停過口仲飲咗兩杯台式嘢飲同支冷泡茶特別推介火龍果茶🥰❤️同小朋友去會開心因為有好多凍飲🤎餐廳播嘅係我個年代嘅國語歌連對耳仔嘅體驗都照顧埋邊有可能唔推介俾大家😆
好想大力介紹呢間燒肉

🤎嘢食選擇多到眼花撩亂
蔬菜放題質素好高秋葵菠蘿粟米芯脆玉瓜
雞豬海鮮類都唔少特別推介安平雞翼
內臟腎肚腸都係好味唔係揸流攤

🤎M5和牛同安格斯瘋狂加單!!
完全唔會得第一碟嘅質素係靚

同小朋友去會開心因為有好多凍飲

🤎餐廳播嘅係我個年代嘅國語歌
連對耳仔嘅體驗都照顧埋
邊有可能唔推介俾大家😆
$400 (Lunch)
6 day(s) ago 0 views
今日大約21:40左右去到荃灣大鴻輝分店食,喺度考慮緊食邊個餐嘅時候店員表示有個夢王蛋活動,只要光顧某兩個套餐就會有系列用夢王蛋做的食品可以下單,我哋喺入座前已經問清楚店員,店員亦都好確認全部已夢王蛋做的食品都有存貨,於是我哋就揀選咗其中一個餐入座入座之後我馬上order左一個夢王蛋配牛肉的食品,可惜等了很久也沒有來,然後我在第二輪落單時又再order這個食品,其後有位貌似經理的店員行過來報稱這個食品剛剛已經售罄,要求我不要再下單我詢問這位店員什麼時候售罄的,而這位店員嘅解釋是剛剛售罄,接着我跟他說我入座已經下單這個食品,為什麼到現在才跟我說售罄?店員馬上發脾氣,然後跟我說你鍾意吃就吃,唔鍾意吃就馬上離開!這個店員的禮貌真的10分差,他還不斷地用粗口咒罵我,這一間分店真是沒有下次

2024-05-25
中午經開荃灣食肆林立的大鴻輝,正正因為好耐冇食烤肉,就挑選了台式烤肉放題!講真食過「安平燒肉」咁多次,每次食物質素同水準都很穩定! 當然必選「澳洲M5和牛吃到飽套餐」,每位客人入座必送一顆日本蛋,可選溫泉蛋/生蛋,個人推薦生蛋蘸肉!😋😋另外店內推出了🦐櫻花蝦拌飯、嚴選裙邊牛柳等期間限定。 另外,仲有蔬菜吧、手搖果汁🍹、台式飲品、冷泡茶🍵,種類繁多,任君選擇!枱上亦有各種醬料自由搭配,個人推介黃金醬蘸肉,味道酸甜,一解烤肉的油膩!

2024-05-18
$388 (Lunch)
2024-05-16 8 views
台式燒肉有咩特別?餐廳主打結合秘傳做法及原住民風味的台灣燒肉,淨係醬汁都多達12種🤩,馬上同大家報告一下。澳洲M5和牛套餐($418)超爆多選擇🤩104款牛豬雞、海鮮及台灣小食任你叫任你食。✨亮點✨期間限定:安平夢王誕 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)夢王非常出名,已經奪得日本生雞卵伴飯祭三連霸,質素之高無用多說。靚肉必須配靚蛋,先會達到更高層次🤩🤩。🔸A5和牛肉眼肉味超濃,入口即溶,好食到而家都還在回味中🤩🤩。🔸月見牛夢王伴牛肉,蛋味濃牛肉味更濃,齒頰留香😍。✨招牌黃金醬✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)極具特色,是以蔬菜汁加入當地麻醬而製成,味道非常清新。不但令肉汁更豐富,亦可減少油膩減,令到整個味道提升多一個層次😍。✨肉類✨🔸嚴選牛舌芯超厚切,大條條,烤完QQ彈彈,爽口彈牙。🔸澳洲M5和牛🔸嚴選裙邊牛柳 (期間限定)🔸安格斯牛小排全部呈鮮嫩粉紅色,肉質非常漂亮。M5和牛油花分佈平均,牛味濃又有油脂的軟嫩口感❤️牛柳非常軟嫩、牛小排鮮嫩多汁,非常美味,一口一滿足,幸福指數爆晒燈😍😍。✨海鮮✨🔸烤帆立貝🔸虎蝦超新鮮超大隻😍。帆立貝以大量胡椒牛油鋪面,十分惹味。虎蝦啖啖肉,彈牙爽脆。✨正港燒烤✨🔸烤魚干香脆可口,
澳洲M5和牛套餐
澳洲M5和牛套餐($418)
超爆多選擇🤩104款牛豬雞、海鮮及台灣小食任你叫任你食。
✨亮點✨

期間限定:安平夢王誕 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
🔸A5和牛肉眼
肉味超濃,入口即溶,好食到而家都還在回味中🤩🤩。

🔸月見牛
夢王伴牛肉,蛋味濃牛肉味更濃,齒頰留香😍。
月見牛
✨招牌黃金醬✨ (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨肉類✨

🔸嚴選牛舌芯
超厚切,大條條,烤完QQ彈彈,爽口彈牙。
嚴選牛舌芯
🔸澳洲M5和牛
🔸嚴選裙邊牛柳 (期間限定)
🔸安格斯牛小排
✨海鮮✨

🔸烤帆立貝
🔸虎蝦

✨正港燒烤✨

🔸烤魚干
香脆可口,熱辣辣點上沙律醬,一流。
🔸烤豬肉干
惹味得來又有肉汁,超級Juicy😍。
🔸烤金錢牛肚
有意外驚喜,烤完更入味🤩。
✨台灣夜市小吃✨
🔸安平炸柯卷
🔸南部章魚卷
🔸滷水涼拌鴨舌
🔸花枝甜不辣
🔸士林小香腸

全部都勁有特色,彷彿整個夜市放在你的眼前,不用飛去台灣排隊也食到,真係幾開心🙌🏻🙌🏻😆😆。
✨飲品✨
很多台式手調飲品,冷泡茶及罐裝飲品❤️

🔸紅火冰茶
以紅肉火龍果調劑而成,非常特別。入邊有勁多火龍果肉,解膩又健康。

🔸抹茶米苔目
只要讚好及follow佢哋嘅社交平台,就可以免費送一杯。米苔目有點似我們的粉仔,作為飲品,真的是第一次試。想不到與抹茶出奇地夾,驚喜度百分百❤️,值得一試😍
他們提供的菜式十分之多,真的去到目不暇給的程度🤣。我同好友食完都覺得意猶未盡,下次必須encore🤩,誠意推介大家。

想睇更多食評,記得關注我😊
月見牛
嚴選牛舌芯
2024-05-16 0 views
《安平燒肉》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️再次到訪行台式燒肉放題路線嘅安平燒肉~ 咁啱佢哋都做緊夢王誕event,所以有幾款平時冇嘅肉可以試🤓🤓🤓▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 澳洲和牛任食 除咗平時有嘅肉之外今次仲多咗月見牛肉同埋有牛舌心送(每人兩條)燒肉放題嚟講都係第一次見到有月見牛肉😂😂 肉燒到最尾再撈埋蛋黃食絕對係滿分😉😉另外其他肉都維持到水準~ 尤其係原住民燒肉個汁真係好開胃🫣🫣 另外兩款牛舌亦都好啱牛舌控🤓🤓 自己都瘋狂追加咗唔少🤔🤭最後再食咗個櫻花蝦飯~ 淡淡蝦香配合埋蔥花以及鹵水汁好啱送肉食😉😉由於而家做緊event所以甜品又仙草變咗做布丁🤓 不過水準都係一樣唔錯😍▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯: 安平燒肉荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#波比出沒荃灣 #TsuenWan #TsuenWanfood #荃灣美食 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood
《安平燒肉》

🔸 澳洲和牛任食

另外兩款牛舌亦都好啱牛舌控🤓🤓 自己都瘋狂追加咗唔少🤔🤭

設加一收費

今次幫襯:
安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處

2024-05-10 157 views
今次我哋食豪d😂揀咗最高級別兩小時盡情吃😋有104款食物及飲品選擇,極之豐富。直接用手機掃code落單,上菜速度好快。每一枱有五款調味醬汁配搭,店員好細心講解邊款配搭最好食👍🏻 檸檬汁配海鮮;安平黃金醬、玫瑰岩鹽同特調醬油配燒肉食;辣椒醬 可按個人喜好。自助區有多款罐裝汽水、樽裝冷泡茶及果汁,各款蔬菜,仲有自製樱花蝦拌飯😋呢個套餐主角當然係澳洲M5和牛、安格斯牛小排同期間限定裙邊牛柳,牛味好香濃,油脂分布平均,輕輕一燒就食得肉質鮮嫩。選擇這個套餐一定會主攻這三款牛😋 套餐仲送4條厚切牛舌心,肉味香濃肉質軟腍。海鮮方面都有不少選擇,鹽蒜燒生蠔、燒帆立貝、虎蝦…我最鍾意燒生蠔肉質好肥美,虎蝦大大隻肉質彈牙。埋單時,每位客人可以選擇一款Haagen Dazs雪糕或台式芋圓仙草凍。
今次我哋食豪d😂揀咗最高級別[澳洲M5和牛吃到飽]兩小時盡情吃😋有104款食物及飲品選擇,極之豐富。

2024-05-05
Dinner
  • 嚴選牛舌芯
  • 澳洲M5和牛
2024-05-06 100 views
又食燒肉啦,但係今次唔係韓式燒肉係臺式燒肉,好中意食臺式小食啊,食臺式燒肉一次滿足我兩個願望,食肉獸終於又可以食肉飽啦!!叫左安格斯嫩牛餐,正價318,19:30后258,肉質好靚好嫩,牛香味~0踩雷,重點係!!仲有五花肉,又滿足我一個想食五花肉的願望,叫比較多既係牛板腱、豬五花、牛腹肉、燒牛舌,小食、飲品多種選擇。仲有M5和牛餐可以選擇,正價418,都還可以。
2024-04-02
2024-04-30 191 views
網上睇到評論唔差,K平台又見到有做8折優惠,所以就試下。入坐前職員話2小時用餐,30分鐘前結賬。入坐後另一位職員話用餐時間係1.5小時,同佢講返之前話2小時,佢話搞錯左,係得1.5小時。睇返餐廳晚餐時間係2小時的,可能係K平台買的平價餐,用餐時間係得1.5小時啦,有機係自己大意無留意到~因為食最平既餐,食物種類唔多都預左,質素一般,以折後價黎講無投訴的。服務方面,除左連用餐時間都搞錯之外,都有漏單情况出現。用QR CODE 點左三轉,有兩轉都漏單。會主動幫忙換網都好細心,不過細節不足,兩次都係成個網都放滿肉時話幫忙換網😅如果覺得1.5小時足夠用餐,優惠價後既價錢都可以接受既。不過我就唔會有下次了😊
網上睇到評論唔差,K平台又見到有做8折優惠,所以就試下。
如果覺得1.5小時足夠用餐,優惠價後既價錢都可以接受既。
不過我就唔會有下次了😊
2024-04-30
Dining Offer
Group-buy
𝟙澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418晚市燒肉放題分咗四款套餐,今次我哋就揀咗最貴嗰款-澳洲M5和牛食到飽🥩限時兩個鐘,總共有104款野食及飲品選擇✨可以用手機落單嗌嘢食及特色飲品📲亦設自助區擺放多款樽裝冷泡茶、罐裝汽水及果汁、蔬菜或自製台式滷肉飯😎同時提供5款調味醬汁,辣椒醬、黃金泡菜醬、特製醬油、岩鹽(食肉必點˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)及檸檬汁✨記得去自助區拎定生菜,可以自製韓式生菜包😼夾住燒豬腩肉加黃金泡菜醬一齊食解膩!🥬呢個套餐最主要多咗澳洲 M5和牛、安格斯牛小排、牛板腱選擇🥩呢三款牛肉味香濃,油脂分布都唔錯,選擇呢個套餐嘅話就記得一定要主攻呢3款牛😎會比其他牛更加Juicy軟腍✨特別推薦呢到嘅厚切牛舌芯,爽脆肉嫩😽除咗肉類,更有以下類別選擇:海鮮類 - 烤帆立貝、鹽蒜燒生蠔、屏東燒魚腹、美乃滋章魚燒、麻辣章魚燙等夜市小吃類 - 海苔炸蝦卷、安平炸蚵卷、墨魚香腸、樱花蝦乾拌手工麵、鹽酥雞及澎湖花枝排等甜品 - 芋圓或Häagen-Dazs(cookie and cream、朱古力或士多啤梨🍓)總括嚟講呢度環境十分乾淨,座位舒適闊落,提供非常多食物及飲品選擇✨嚟呢到聚餐都會坐得幾舒服✨
𝟙澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418

可以用手機落單嗌嘢食及特色飲品📲

除咗肉類,更有以下類別選擇:

儲錢福音💰💰最近安平燒肉推出月光族放題套餐,around $200已經可以食到90分鐘放題!今次就算臨近月底,仲可以盡情食肉啦👻Nat 叫咗S2晚市$208(另+10%),牛肉方面可以任食嫩肩板牛肉同馬告牛仔骨,性價比高!可以瘋狂追加嫩肩板牛肉,🐮每一片鮮紅夠新鮮,食落唔會太肥膩,又有適當油花滋潤;🦴牛仔骨牛肉部分都好多,係骨附近嘅肉特別香。雞爽肉、姜汁味雪花豬、燒滷豬大腸,燒肉選擇都幾豐富😉同場更有多款燒烤配料(🐟推薦多春魚)同夜市小吃可以任食,🌶涼拌小食微辣醒胃;椒麻雞翼香脆多汁,更有啖啖麻香。地道主食推薦蒲燒魚腹滷水蛋拌飯,😙超愛甘香三文魚。可以盡情燒肉,抵食!

可以盡情燒肉,抵食!
2024-04-19 95 views
當提到台灣CP值最高的燒肉放題,一定不能不提到「安平燒肉」。餐廳面積寬敞,座位很開闊,且從未發生過訂單錯誤或遺漏情況,這都顯示出它對顧客的重視。更值一提的是,安平燒肉會為每種牛肉配有名稱牌,便於客人識別。餐廳採用手機QR碼下單,菜單涵蓋各種肉類海鮮及台灣小吃,自助區更有紙裝飲品、罐裝飲品、蔬菜等,還備有數款特色醬料。還有,可以自制台灣櫻花蝦伴飯。餐廳名字:安平燒肉 (荃灣)餐廳地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓餐廳共提供4種套餐,包括【澳洲M5和牛餐】【安格斯嫩牛餐】【SRF極黑牛餐】【原住民鹽燒豬肉餐】等,我們選擇了肉選擇最多的【澳洲M5和牛餐】。

餐廳名字:安平燒肉 (荃灣)

餐廳地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

2024-04-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2024-04-17 180 views
燒肉除咗放假或者慶祝嘅時候食🎉,其實平時返工嘅日子都會回味吓!放lunch時間咁短,又唔想咁高消費☀️,於是我哋就揀咗呢間台式燒肉舖嘅午市燒肉套餐😍。套餐可以揀幾款海鮮或者肉類🔥,仲有蔬菜飲品吧放題,最低消費$85💰。.🐮澳洲M5和牛肩胛肉($48)肉質真係好靚😍,粉紅色嘅牛肉同埋好密嘅雪花。一食落去,豐富油脂感喺口裏面爆開💦!.👅安平牛舌芯($48)質素好過坊間好多嘅牛舌💕!滿滿嘅肉汁、超級爽口嘅口感,啱晒我哋口味,超級推薦🙌🏻。.💥安平炸蚵卷($15)午市套餐仲可以揀小食😋。呢款咬落去五香調味香口,好夠口感🤤。.🐔懷念鹽酥雞($15)雞肉多汁,配埋椒鹽🧂,好有台式風味🇹🇼。.🍠梅山酥炸薯($15)台灣嘅味道唔少得酸酸甜甜、開胃嘅梅子粉🌸!份量夠晒多,配埋炸番薯粒好夾。.🇺🇸美國SRF極黑牛($38)呢款肉不嬲比較健康,而且肉味濃😆,啱晒鍾意牛味嘅朋友。.🛏️台灣小枕頭(麻糬)($22)好有特色,燒嘅時候慢慢脹起♨️,好有夜市嘅感覺。外皮脆身又有啲煙靭,米味濃郁🌾。.🦑烤中卷($22)份量幾多,魷魚燒出嚟又有炭火味🔥,又有鮮味,好正🌊。.🌶️香辣腎片($22)麻辣嘅味道好入味,無論係花椒嘅香
🐮澳洲M5和牛肩胛肉($48)
👅安平牛舌芯($48)
💥安平炸蚵卷($15)
🐔懷念鹽酥雞($15)
雞肉多汁,配埋椒鹽🧂,好有台式風味🇹🇼。
🍠梅山酥炸薯($15)
🇺🇸美國SRF極黑牛($38)
呢款肉不嬲比較健康,而且肉味濃😆,啱晒鍾意牛味嘅朋友。
🛏️台灣小枕頭(麻糬)($22)
🦑烤中卷($22)
份量幾多,魷魚燒出嚟又有炭火味🔥,又有鮮味,好正🌊。
🌶️香辣腎片($22)
麻辣嘅味道好入味,無論係花椒嘅香麻,定係台式麻辣油😝,都好夾爽脆嘅腎片。
🐥九層塔三杯雞($28)
醃得好入味,既有九層塔嘅香草味🌿,亦都有燒肉醬嘅甜香味。
🐷原住民鹽燒肉($28)
夠晒邪惡,厚切大大片嘅五花肉😍,燒完配埋生菜食好滿足🥬。
🐖厚切雪花豬($28)
油花超級香,燒完外層脆口💥,肉質亦都咬落爽口。
👅安平牛舌片($32)
記得燒熟啲!因為牛舌夠熟先可以享受到外層炭火香🔥,裏面彈牙嘅口感🫦。
🦪鹽蒜燒生蠔($32)
蒜蓉同埋牛油香真係好夾生蠔🧄,燒完出嚟超級鮮嫩。
🐄安格斯牛板腱($32)
牛味同埋油花好平衡😎,而且食落肉汁好多!
🥩薄切牛胸腹($32)
鍾意牛肉有滿滿油脂感嘅💦,就可以試吓呢款,燒出嚟滿滿嘅香口邪惡感覺。
🦐爽彈虎蝦($38)
夠晒大隻,燒完之後,蝦殼同蝦頭嘅甲殼味真係好吸引😍!
🌊燒帆立貝($38)
牛油、黑椒🧂配埋帆立貝本身嘅鮮味,真係好滿足,推薦要試吓✌🏻!
🐮三角牛肩肉($38)
同樣係油脂感同埋牛肉味比較平衡嘅部位💕,燒到啱啱好熟就最正。
🧂山椒牛柳丁($38)
調味好有台式風味,而且牛柳粒肉質夠嫩身,又多汁💦,好有驚喜。
2024-04-15
Lunch