2018-06-13 448 views
lunch 真係食到無野好食, 去午市放題就可以任意食唔同款式喇。今日試左間番日本放題,午市放題唔算高價位,可以試。刺身類別有好多選擇,不過可能午市的關係帶子同赤貝缺貨, 有點失望。想介紹一下這個叫做白玉拖羅, 無乜食過,有一種鹹的味道,有少許似劍魚腩,可以不用點豉油都有種鮮味。希靈魚爽脆, 另外最好食甜蝦,正常size都唔細。蟹粥夠味,加埋螺肉去煲, 值得試。欣賞這個炒芽菜, 上枱仍然爽脆同入味, 滲透黑椒味, 十足日式炒雜菜咁。天婦羅, 粉唔厚而且夠脆。牛油帆立貝-重牛油味嘅香甜, 帆立貝軟身唔韌,剛剛好,牛油,菇,帆立貝 係絕配。燒三文魚骨腩,好驚喜! 係新鮮即整, 魚肉熱辣辣又嫩滑, 一般放題都係又凍又硬嘅, 所以呢個係我推介必食。牛舌- 有點硬身, 味道ok。燒蝦 - 大啖肉 但燒得有點乾身。仲有好多好多款熟食選擇, 前菜, 壽司,人參雞湯都有。我覺得熟食係好出色嘅, 因為每款上枱都有新鮮滾熱辣嘅感覺並唔係煮定曬,而且仲要有火喉有味道的。不過午市甜品就唔多選擇, 係雪糕同一D 糕點等, 但午市黎講我都已經飽到食唔落。

蟹粥夠味,加埋螺肉去煲, 值得試。

天婦羅, 粉唔厚而且夠脆。

牛舌- 有點硬身, 味道ok。

燒蝦 - 大啖肉 但燒得有點乾身。

仲有好多好多款熟食選擇, 前菜, 壽司,人參雞湯都有。

• 牛油蒜香炒帶子
  • 日式蟹粥
好耐都無食過放題喇! 今次去左旺角番本到同朋友食盡佢! 呢度價錢唔算貴,而且食物種類都有好多。我就主攻生既食物,同行朋友就主攻熟食。首先當然係魚生啦,由於同行朋友唔食魚生,所以我只係叫左一人份量。三文魚、甜蝦、北寄貝、赤貝、象拔蚌,全部都十分新鮮,完全唔腥仲好鮮甜。有魚生又點可以無壽司! 我地要左蟹棒壽司、燒三文魚壽司,海膽吞拿魚,仲有三文魚卷,同樣地都係好新鮮,而且飯既味道亦調得好好,食左2件都唔覺濟。到熟食部分,首先要左我最愛既天婦羅。今次揀左炸蝦同炸蕃薯,炸皮唔會太厚粉,好脆身,而且亦都無油益味。然後有鹽燒雞中翼同燒牛脷,朋友話雞翼燒得相當出色,個皮燒得脆而不乾,而入面既雞肉仲係好嫩滑。而牛脷係厚切,燒完都唔會un仲好有口感。之後有芝士蟹子燒帆立貝同北海燒蠔。帆立貝加左蟹子多左D口感幾有驚喜;而燒蠔入面好似有蛋同沙津醬,仲有D蟹柳粒,加加埋埋都幾好食。再黎有燒翠肉瓜、牛油炒帶子同黑椒牛油炒雜菇,呢三樣係個人認為熟食黎講最最最好味既3款。翠肉瓜燒完仍然充滿汁。後兩樣牛油味好濃,再加埋蒜蓉炒出黎既香,我最後encore哂3款!牛油栗米粒都炒得好香,栗米本身亦好甜。呢度仲有蒸氣火鍋食!
我就主攻生既食物,同行朋友就主攻熟食。

牛油栗米粒都炒得好香,栗米本身亦好甜。

呢度仲有蒸氣火鍋食! 雖然配料唔算好多,但喺放提入面黎講有蒸氣火鍋已經好開心!
因為我地得2個人所以個爐細細個好可愛。但其實放提之後都已經好飽,所以我地只係要左少少肥牛同蜆試下,爐熱左之後10分鐘到就已經熟哂可以食。蒸氣火鍋可以保持食物原本既鮮味。

飲品方面,選擇真係幾多。除左有一般既汽水、果汁之外,仲可以唔駛加錢有Asahi 啤酒、清酒同梅酒!

更值得一讚係呢度仲有3款熱飲,十分貼心!

甜品部分除左有飲品櫃入面既布丁同奶凍,亦有雪糕同雪糕糯米糍。

總結黎講,呢度完全無過漏單,上菜收碟都好快,食物又新鮮好食,飲品選擇多,價錢都好1相宜,抵食抵食。
2018-06-12 125 views
同朋友食飯最鍾意去食放題,因爲每個人都有自己鍾意食嘅嘢,今次我哋就簡咗番本。一去到食放題第一樣叫嘅一定係刺身啦~我哋叫咗三文魚,白肉拖羅,牡丹蝦,象拔蚌,希靈魚,劍魚,榮螺貝。刺身件件都係厚切嘅,刺身種類都非常多,尤其係白肉拖羅同三文魚最好味。前菜都有好多款, 又啱口味, 枝豆,蟹子青瓜沙律同埋辣味螺肉,非常合適做開胃菜見到啲壽司都好吸引咁,本人特別鍾意食特色卷物嘅,所以就叫咗幾款試試佢啦。芒果軟殼蟹卷,,芒果好甜。花之戀,海膽拖羅魚蓉壽司都好新鮮,仲有個泰式生蝦壽司都好味啊,有種泰式感覺。同行有朋友唔鍾意得生冷嘢就叫咗火炙玉子都ok, 有芝士喺面。每次去食放題都一定會叫嘅牛油粟米,重牛油味,掂~食到咁上下,我哋開始出去拎嘢飲啦,有好多選擇,總有一款arm你口味。另外叫咗啲熟食,咁首先講下串燒先,牛舌燒完都係juicy嘅同香牛味嘅。而且有比較小見嘅鹽燒五花腩,有啲似平時韓燒個種一樣香口,呢度有人燒埋,放題就係懶人之選。炸物好多唔同嘅選擇,又唔錯喎,首先唔會做到好厚炸粉或者好多油,上枱仲要熱辣辣,加分!食咗咁多肉,緊係要食返啲蔬菜啦,我哋叫咗燒脆玉瓜同埋菠蘿。燒脆玉瓜有燒汁係上面,燒得剛

芒果軟殼蟹卷,,芒果好甜。

每次去食放題都一定會叫嘅牛油粟米,重牛油味,掂~

食咗咁多肉,緊係要食返啲蔬菜啦,我哋叫咗燒脆玉瓜同埋菠蘿。燒脆玉瓜有燒汁係上面,燒得剛剛好唔會太乾身而且仲有好多汁。菠蘿上檯嘅時候,我哋以爲佢係冇燒到,但一食係有驚喜嘅,非常甜同埋真係有燒過嘅,哈哈。

甜品有自家制嘅360牛乳同埋芒果布甸,唔會太甜都幾好食。見到有雪米慈,要拿拿臨整返粒芒果味,建議可以等一等先食,軟綿綿仲正。

總括嚟講番本嘅熟食做得好好,雖然係放題,但每一樣都係熱辣辣新鮮整嘅。味道都做得非常好,如同行有朋友唔鍾意食生冷嘢啲話,都唔使怕悶親佢哋,都可以一齊番本!
2018-06-10 100 views
放工約了媽媽去食放題,今次來到旺角的番本。食客人數眾多,幸好我早前已訂位,所以等待職員安排座位後就可以入去了。刺身:放題第一樣叫的食物啊!最討好我的依然是三文魚刺身,厚度剛好所以食落口充滿左口感,帶一點點魚油味。另外,甜蝦也是我的愛吃呢,味道帶點鮮甜味啊!赤貝刺身十分爽口而不腥,媽媽十分愛吃。火炙三文魚壽司:三文魚經火炙後口感入口即溶,口中帶滿魚油的香味,上面加了少許的沙律醬,令壽司不會單調。蟹棒壽司:蟹棒鮮甜,相信小朋友也十分喜歡吃。炸天婦羅:炸皮是金黃色的,師傅炸得十分脆身而不會過於油膩。海蝦爽口,配合醬汁食用,味道十分配合呢!蟹粥:份量十分足夠,粥不會稀釋的,味道帶點點蟹既鮮味,咸度剛好,當中的確有蟹給食客食用,果然真材實料!螺肉:每一粒刀大大粒,螺肉食落十分爽口!醬汁味道不錯啊!炸芋香丸:好開心依度有得食!丸子同樣炸至金黃色的,但絕不會覺得太油呢。入面既芋香十分甜的,好好食,外脆內軟的口感。燒菠蘿:媽媽十分愛吃,甜度剛好,充滿香味!炸蕃薯仔:這個是我們十分愛吃的,甜度十分足夠,同樣不會覺得太油呢。

刺身放題第一樣叫的食物啊!最討好我的依然是三文魚刺身,厚度剛好所以食落口充滿左口感,帶一點點魚油味。另外,甜蝦也是我的愛吃呢,味道帶點鮮甜味啊!赤貝刺身十分爽口而不腥,媽媽十分愛吃。

蟹棒壽司:蟹棒鮮甜,相信小朋友也十分喜歡吃。

螺肉:每一粒刀大大粒,螺肉食落十分爽口!醬汁味道不錯啊!

燒菠蘿:媽媽十分愛吃,甜度剛好,充滿香味!

2018-06-01 4109 views
又到左一個月中最開心嘅日子來臨啦 - 出糧日!  當然要食番餐勁嘅等開心程度可以雙倍, 放題絶對係一個好選擇!  指定動作 - 先叫盤刺身食下先, 款式夠多, 大路如三文魚, 帶子, 甜蝦, 吞拿魚呢D一定有, 連鼻拔蚌都有, 真係夠驚喜!  擺盤吸引, 食落唔會仲係冰感, 一啖一件真係夠爽快!呢度除左任飲汽水果汁外, 仲有酒類提供, 我更唔客氣啦, 叫返壺梅酒慢慢嘆!飲緊杯甜美梅酒時, 精緻壽司已經送到黎!  賣相絶對唔輸蝕比壽司店出品, 飯粒軟硬度適中, 又唔會太大舊, 試多幾款都唔會"質"飽個肚!  每款以件計, 可以黎個自家製壽司拼盤!清酒煮蜆, 湯底好重酒香味, 蜆肉無沙, 清清地之選!呢度有提供蒸氣鍋, 係食緊其他食物嘅同時可以蒸埋, 食材由海鮮, 鷄肉, 牛肉, 豬肉, 菇類至蔬菜都有, 各色其式!  個咀真係無時停呀, 食盡佢90分鐘呀!可能有人認為係放題入邊食粥係一件傻事, 但呢度嘅響螺蟹粥確實係幾好味喎, 粥底綿滑食到鮮味, 蟹雖然細細仔但肉都算鮮甜, 唔會比埋D死貨你!燒菠蘿每件厚切, 肉厚甜美多汁, 不禁叫完再叫!炸物時間出場啦, 天婦羅炸漿唔厚, 唔怕食到一口

清酒煮蜆, 湯底好重酒香味, 蜆肉無沙, 清清地之選!

燒菠蘿每件厚切, 肉厚甜美多汁, 不禁叫完再叫!

炸物時間出場啦, 天婦羅炸漿唔厚, 唔怕食到一口粉都未食到主角真身, 全部熱辣辣又唔油膩, 點埋個天婦羅汁就仲GOOD!

炸物停不了, 又係我至愛嘅芝士年糕及香芋丸出場, 每次黎都一定要食, 炸至外脆內軟, 又香又甜, 叫人點忍得住口喎!

呢度仲有甜品如360奶凍, 布甸, 雪糕杯及雪米糍, 超滿足地埋單走人呀!!
2018-05-31 337 views
很久沒有食日式放題了,今日與家人去了這兒,仲試埋呢度獨有的草帽蒸鍋,一餐有齊兩種風味,抵你爆場!媽咪與一般老人家不同,特別鍾意食日式刺身,我們點了三文魚刺身、象拔蚌、白肉拖羅、希靈魚、榮螺片、赤貝、鯛魚、北海道带子、甜蝦……食材新鮮無雪味,一次過滿足了媽咪的刺身慾望! 媽咪仲話,有刺身怎能無酒!?所以作為孝順仔女,連忙點了她的最愛——日本冰梅酒,加咗冰的梅酒濃淡適中,梅香四溢,飲完一round又一round,估唔到我們都幾好酒量!(笑) 話明日式放題,又點會得刺身,家人發揮她的「剔剔神功」,點到一枱都係美食佳餚,日式清酒煮蜆,蜆肉細細隻但好彈牙;泡菜炒雞粒,組合有新意。 牛油蒜香炒帶子,帶子是吾至愛,冇得輸;XO醬炒墨魚咀,和墨魚咀對咀的滋味,得想要吧! 虎蝦天婦羅、盬燒雞中翼、黑豚肉串,都不錯可試。 芝士蟹子燒帆立貝、燒翠玉瓜、炸雞骨粒,是再點再食之選。 開頭咪話有草帽蒸鍋,咁就點了專屬,以蒸熟為主的健康美食。蒸煮梗係以海鮮為最夾,所以我們點了海中蝦、帆立貝、白蜆、龍脷魚柳、章魚花……食多啲都唔怕肥啦! 其實,呢度蒸煮最緊要叫肥牛片,打開草帽,牛香四散,師傅薄切,加上蒜蓉香味,肥牛特

虎蝦天婦羅、盬燒雞中翼、黑豚肉串,都不錯可試。

芝士蟹子燒帆立貝、燒翠玉瓜、炸雞骨粒,是再點再食之選。

其實,呢度蒸煮最緊要叫肥牛片,打開草帽,牛香四散,師傅薄切,加上蒜蓉香味,肥牛特別好食,唔信你試下!食咗咁多肉,點番啲菜菜子平衡下先,鮮冬菇、南瓜片、金菇、娃娃菜,全部一鍋蒸,健康好味。

食飽仲可以打開蒸格試下預先「埋伏」在鍋底的豆腐、南瓜、雜菇粥底,滲滿肉汁精華,好補啊!

兩小時美食之旅結束之前,點都要食埋雪糕和雪米糍,後者仲比我抽到綠茶味,今次發達咯!

2018-05-30 188 views
食日式放題,我當然是任食刺身壽司為主,今次食番本,真係番本…因為係任食生蠔。入座後,職員先講解點單方法,而飲品甜品及雪糕,都是任取的。而座位好多,每枱都設有火鍋爐。見到㸃單紙就興奮,生蠔每位每次可點3隻。第一轉,先點刺身和生蠔。生蠔都算大隻,味道鮮甜,真係要叫多幾轉。北海燒蠔和芝士蟹子燒帆立貝,勁濃芝士香。鹽燒海老串和鹽燒牛舌,燒到剛剛好,夠晒香口。而日式清酒煮蜆,酒味勁濃,夠哂清香。再食了響螺蟹粥,虎蝦天婦羅,蜆肉麵鼓湯,壽司和小食。服務員服務好,清理檯面食完的碗碟快手,落單快手,上菜又快又冇漏單。

北海燒蠔和芝士蟹子燒帆立貝,勁濃芝士香。

鹽燒海老串和鹽燒牛舌,燒到剛剛好,夠晒香口。

而日式清酒煮蜆,酒味勁濃,夠哂清香。

再食了響螺蟹粥,虎蝦天婦羅,蜆肉麵鼓湯,壽司和小食。

2018-05-28
2018-05-25 187 views
好耐冇食日本菜,一於同朋友撐枱腳。再一次黎番本嘆放題,食物質素一樣咁好。呢度好特別有蒸氣火鍋,不過驚太飽冇食,下次再食。第一時間一定係食刺身先,三文魚厚切,其他刺身都相當新鮮。最鐘意火炙三文魚壽司,夠香。香芒蝦壽司都幾特別,香甜既芒果同脆脆既蝦都幾match。辣味吞拿魚手卷好惹味,又易入口。牛油帶子都幾好食,爽口得黎牛油味香濃。炸物大蝦天婦羅外皮鬆脆,炸粉唔太厚,食完一d都唔膩。燒菠蘿香甜,脆肉瓜味道都唔錯。甜品有芒果布甸,如果種類多d就更正。

呢度好特別有蒸氣火鍋,不過驚太飽冇食,下次再食。

第一時間一定係食刺身先,三文魚厚切,其他刺身都相當新鮮。

辣味吞拿魚手卷好惹味,又易入口。

牛油帶子都幾好食,爽口得黎牛油味香濃。

炸物大蝦天婦羅外皮鬆脆,炸粉唔太厚,食完一d都唔膩。

燒菠蘿香甜,脆肉瓜味道都唔錯。

甜品有芒果布甸,如果種類多d就更正。
2018-05-25 168 views
如果係旺角火車站唔想落到太遠先有好野食,咁真係可以試下係168大廈既番本放題。相信大家都唔會失望。咁岩今日星期4 ,7點去到唔太多人,好快已經安排到位比我地,佢唔同其他放題,唔會安排到d位太密,所以我地都坐得幾舒服。至於食物質素,佢呢到同一般放題一樣,壽司、燒壽司、天婦羅、刺身、手卷、烤、炸物,當然唔少得種類好多既甜品同飲品,呢到好特別,竟然會有支裝飲品,真特別。當然,我特別推介我根住介紹既個幾種食物。首先當然有刺身同壽司,呢到既刺身同壽司比我想像中好,好新鮮,好甜,唔似一般放題,所以多人既真係可以試多幾種種類,幾好食。當然,我朋友都好中意呢到既炸物同燒物,佢唔會太咸,而且味道岩岩好,炸雞弱骨真係好好食,又脆又熱,雞翼同魚頭味道岩岩好,有鮮味又唔會太濃。牛舌拍得住居酒屋質素,推推推!呢到仲有好新鮮既生豪,真係估佢唔到,一般放題都唔會有生豪,不過呢到不但只有,味道又鮮又甜,仲有幾種味,而我就揀左原味,真係好正!最後當然要有烏冬結尾,呢到拉面同烏冬都有兩種,味道真係想讚下,絕對唔會好濃,而且面質好彈牙,一個人兩碗,好基本啦。至於甜品,呢到都有好多種,除左有雪糕同糯米慈,佢仲有D佢自制既甜品

當然,我特別推介我根住介紹既個幾種食物。
首先當然有刺身壽司,呢到既刺身壽司比我想像中好,好新鮮,好甜,唔似一般放題,所以多人既真係可以試多幾種種類,幾好食。

至於甜品,呢到都有好多種,除左有雪糕同糯米慈,佢仲有D佢自制既甜品,例如奶凍個D。真係應有盡有!!!
除左我介紹既,呢到好多人都會食佢既蒸氣火鍋,真係好多人試,可惜我地只有兩人,食唔到太多,冇去試,所以下次決定叫多D人去!!試下佢!
總括泥講,呢到氣氛幾好,服務態度好,會有員工主動過泥問有冇野食味到,放題真係好小見!價錢合理!推薦呀!
2018-05-24
2018-05-23 175 views
有個朋友剛剛係外國歸來, 成班女朋友話要去大吃一頓, 有個朋友提議去旺角番本日式放題, 話之前友人去過話不錯喎!!嘩!!今日是星期三, 去到門口巳經成堆人羣等緊位, 好彩我們一早book左位!!一坐低我們即刻點了多款刺身: 三文魚刺身, 象拔蚌, 白肉拖羅刺身, 希靈魚刺身, 榮螺片刺身, 赤貝刺身, 鯛魚刺身, 北海道带子刺身同原隻甜蝦刺身!廚司很細心, 底部用冰塊放底, 所以全部刺身食時很冰凍新鮮, 彈牙爽口!!接着成堆熱食堆滿枱: 日式清酒煮蜆~很有清酒味, 泡菜炒雞粒~惹味可口, 牛油蒜香炒带子~帶子鮮甜, XO醬炒墨魚咀~很創新带韌勁, 虎蝦天婦羅就大大隻, 盬燒雞中翼~香脆滑嫩, 黑豚肉串~肥瘦適中, 淡淡肉地, 芝士蟹子燒帆立貝~芝士汁夠晒香濃, 食左成堆肉, 食番兩串燒翠玉瓜剛剛好, 最有驚喜是炸雞骨粒, 超香脆有韌勁, 成完一碟又一碟!!連日本冰梅酒都係任飲, 今次真係可以番足本, 而且味道濃郁, 很有梅子香, 抵讚!!另一個驚喜是日式放題竞然有蒸氣火鍋享用, 我們叫了海中蝦, 帆立貝, 白蜆, 龍脷魚柳, 章魚花, 肥牛片, 鮮冬菇, 南瓜片, 金菇同娃娃菜, 全部

另一個驚喜是日式放題竞然有蒸氣火鍋享用, 我們叫了海中蝦, 帆立貝, 白蜆, 龍脷魚柳, 章魚花, 肥牛片, 鮮冬菇, 南瓜片, 金菇同娃娃菜, 全部都有蒜容放面蒸, 有營滋味!!最驚喜是原來蒸肥牛是好好食, 嫩滑又帶有牛味!!最精華是底下還有豆腐南瓜雜菇粥底, 集合了上面食材所有餘香同精華, 令人喜出望外!!
2018-05-21 173 views
母親節前夕,一於同母親大人食返個靚靚既放題先,時間尚早,唔係太多人加10蚊有得任食生蠔,可惜食晏晝係冇架芝麻八爪魚大大舊,最大果舊有我半隻手掌咁大鹽燒雞翼腌得好入味,外皮燒得勁脆,我地足足ENCORE叫左三輪燒菠羅夠大舊,食落夠多汁而且好甜,唔會燒到好乾身。仲有牛舌、翠玉瓜、豚肉添墨魚咀唔係度度都有架帶子都係好值得encore,牛油味超香炸物唔錯,所以叫左好多round ,有炸蝦、蟹柳、蕃薯仔、南瓜等等壽司竟然有得簡泰式虎蝦壽司,新鮮虎蝦再配埋泰式辣醬,就係好食咁簡單,而其他壽司都屬正常水平。刺身都算係咁甜品就有兩款可以揀唔岩食可以揀食雪糕
母親節前夕,一於同母親大人食返個靚靚既放題
,時間尚早,唔係太多人
加10蚊有得任食生蠔
,可惜食晏晝係冇架
芝麻八爪魚大大舊,最大果舊有我半隻手掌咁大

燒菠羅夠大舊,食落夠多汁而且好甜,唔會燒到好乾身。
仲有牛舌、翠玉瓜、豚肉添
墨魚咀唔係度度都有架
帶子都係好值得encore,牛油味超香

刺身都算係咁
甜品就有兩款可以揀
唔岩食可以揀食雪糕
2018-05-12
$207 (Lunch)
2018-05-20 161 views
今晚約左朋友出旺角食放題,一早揀好呢間人氣高企既番本放題,我地係星期三 17:55入座,價錢非常經濟,每位$178,+$10可以任食生蠔,連加一最後每位只需$207,重包埋蒸氣鍋,非常超值強烈建議要加$10食蠔,唔好以為咁平實無好野😏,個蠔絕對有驚喜😎有三款蠔可以揀,每人每次最多3隻,食完再叫好快就上枱!大路放題食物都有、重有清酒凍熱任飲!飲品柜款式都夠多連熱飲都有十分體貼雪糕蒸氣鍋既配料,海鮮雖然唔係大大隻,但勝在夠乾淨新鮮!蒸又特別鮮味又無咁熱氣除左海鮮外,肥牛同雞蒸出黎都好好味雖然細細粒,但爆開都粒粒鮮味肥美!新鮮生蠔,呢$10不要慳,絕對有助成餐快速番本🤣🤣刺身,每款入口都各有鮮味,知道食緊咩炸物新鮮,入口燙嘴,脆口,唔厚粉以呢個價錢,絕對抵食輕鬆番本

有三款蠔可以揀,每人每次最多3隻,食完再叫好快就上枱!

大路放題食物都有、重有清酒凍熱任飲!

飲品柜款式都夠多

連熱飲都有十分體貼

雪糕

除左海鮮外,肥牛同雞蒸出黎都好好味

雖然細細粒,但爆開都粒粒鮮味肥美!

新鮮生蠔,呢$10不要慳,絕對有助成餐快速番本🤣🤣

刺身,每款入口都各有鮮味,知道食緊咩

炸物新鮮,入口燙嘴,脆口,唔厚粉

以呢個價錢,絕對抵食輕鬆番本

2018-05-16
Dinner
三文魚實在太難食,我自問本身對食冇太高要求,但真係覺得唔好食,食物又唔新鮮,連我最鐘意既清酒煮蜆食落口超級多沙😥啲炸物太多粉,太多油,甜品冇咩款揀,得雪米糍同雀巢雪糕。唔會再去第二次,失望😡

唔會再去第二次,失望😡
2018-05-18 150 views
耐不耐就會想食放題。今次到旺角的番本。番本地理位置優越,一出地鐵站就見到。每間放題提供的食物,飲品類都大概相似。沒想到,番本卻有新意思。一坐下,服務人員馬上上茶,又自動講解。一頓飯下來,覺得服務人員手腳快而且態度不錯。每桌都有一個小型蒸汽火鍋,原來番本亦提供任吃蒸汽火鍋,種類算挺多的。另外,放題提供的飲料放在雪櫃隨便拿,這倒沒甚麼特別,但番本有一個熱飲‘冰箱’。最適合養生人士和不方便喝冷的女生。還有一個人氣食物,幾乎每桌都有的是生蠔。一盤盤好像Cocktail shot可選原味,酸汁辣蘿蔔蓉跟茄汁口味。難怪餐廳坐滿人,翻桌率高。

可選原味,酸汁辣蘿蔔蓉跟茄汁口味。

難怪餐廳坐滿人,翻桌率高。

2018-05-17 124 views
今次一共七人去食,訂枱時備註生日,去到生日朋友半價👍仲有朱古力火鍋送給生日朋友👍,食品選擇不多,每位加 10 蚊可以任食杯仔生𧐢,其他食品一般,飲品方面都有好幾款選擇,蒸氣火鍋見無乜選擇所以無試😬