來自加拿大過江龍的法式可麗餅主打超過十多款鹹甜味道🥙各款口味變化多端即點即做的可麗餅蛋香味十足🥚餡料非常飽滿一點也不馬虎🤩Butterscotch Apple Crisp🍎🥙甜味可麗餅包裹粒粒烤蘋果🍎,外層淋上奶油醬及香脆的金寶,還附上一球香滑的香草雪糕🍦,冰熱交融,感到幸福滿滿😊Crêpe St. Jacques🥙鹹味可麗餅餅皮煙韌又薄身,一切開裡面包裹著秘製瑞士芝士汁帶子及菇菌湧出來,超有爆餡的效果,大量珍珠帶子爽口彈牙,有種感覺像在喝超濃稠的忌廉湯😂,餅皮上配黑松露醬及生菜作點綴,口感相當豐富💯Blue Hawaiian🍹藍藍的外表很漂亮🤩,每一口都有突出的椰香味🥥,梳打水清新可口,解渴一流Jade🍹帶有香濃的抹茶,每一口也喝到黑朱古力碎🍫,甜度適中法式可麗餅不單是飯後甜點,同時也可以當主菜,我們分別點了2個可麗餅及飲料,不怕吃不飽吃完後有飽肚感🫄,這是第一次吃鹹味可麗餅相對有驚喜🥰,令人回味無窮,期待下次回訪再嚐嚐其他口味🥙😋
來自加拿大過江龍的法式可麗餅

Crêpe St. Jacques🥙

Blue Hawaiian🍹
Blue Hawaiian

Jade🍹
帶有香濃的抹茶,每一口也喝到黑朱古力碎🍫,甜度適中
Jade

2024-04-25
Blue Hawaiian
Jade
餐廳環境舒適。服務態度都好好。crepe有鹹有甜。質素好高👍🏻 賣相亦令人眼前一亮💁🏻‍♀️。1)Crepe St. Jacque 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅:一放上枱已經聞到好香嘅黑松露味,𠝹開入面有滿滿秘製芝士醬汁大量元貝粒同磨菇粒好足料,香噴噴令人垂涎三尺。好好味😋正👍🏻2)Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅:煙煙韌韌嘅crepe充滿蛋香,入邊包住浸咗冧酒散發住咖啡甘香嘅手指餅。味道同Tiramisu一模一樣,但係用crepe 形式。好特別。軟綿綿嘅餅皮上面有朱古力味馬卡龍同雲呢拿雪糕加上一啲可可粉,唔單止賣相精美,而且甜度適中,內外兼備。感受到用心製作👍🏻🥰飲品:Pina Colada French soda -椰子味好突出配合埋菠蘿汁感覺好清新。飲左一啖已經透心涼。Creamsicle French soda 橙冰香草梳打 🙋🏻‍♀️超級推介。主要係由梳打加橙汁同埋石榴汁混合而成。好好飲。好有層次感。以上嘅組合好精彩好豐富😍食材精美新鮮,用心製作。絕對係必食推介😍👍🏻👍🏻👍🏻

2)Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅:

飲品:

2024-04-24
Dinner
  • Creamsicle French soda 橙冰香草梳打
香港少專食法式crepe嘅餐廳,每次經過K11都好想試呢間鹹甜crepe都有,而且款式口味多有lunch set,唔食crepe可以叫意粉、baguette、牛角包三文治我哋兩個人叫咗兩款鹹+一款甜+兩杯咖啡☕️▶️ St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅 ($125)估唔到入面咁多帶子粒🤯完全唔吝嗇雖然係雪藏,但口感幾彈牙秘製瑞士芝士汁好creamy,白汁蘑菇湯味,唔會太cheesy入面的確有蘑菇🍄面頭仲有黑松露醬成件事好夾味▶️ West coast 煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜可麗餅 ($119)呢款都好好食!又係超足料,每啖都爆多煙三文魚煙三文魚半熟,帶鹹香另外可以加檸檬汁🍋增添酸味冇醬汁但有一層原實嘅cream cheese,芝士味道濃郁而且帶有香草(dill)味同煙三文魚係絕配😋唔會感覺好heavy紫洋蔥香口,仲有唔少菠菜🥬Crepe皮本身好食🫓有煙韌度同彈性,唔係啲又乾又薄嘅餅皮加上摺疊咗兩次,變成四層,食落特別有質感,比想像中飽肚▶️ Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅 ($118)特別款式,好創新嘅配搭✨真係有四條ladyfinger起入面,係
香港少專食法式crepe嘅餐廳,每次經過K11都好想試呢間
鹹甜crepe都有,而且款式口味多
我哋兩個人叫咗兩款鹹+一款甜+兩杯咖啡☕️

估唔到入面咁多帶子粒🤯完全唔吝嗇
雖然係雪藏,但口感幾彈牙
入面的確有蘑菇🍄面頭仲有黑松露醬
成件事好夾味
St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子

呢款都好好食!
又係超足料,每啖都爆多煙三文魚
煙三文魚半熟,帶鹹香
另外可以加檸檬汁🍋增添酸味
同煙三文魚係絕配😋唔會感覺好heavy
紫洋蔥香口,仲有唔少菠菜🥬
Crepe皮本身好食🫓有煙韌度同彈性,唔係啲又乾又薄嘅餅皮
加上摺疊咗兩次,變成四層,食落特別有質感,比想像中飽肚
West coast 煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜

特別款式,好創新嘅配搭✨
真係有四條ladyfinger起入面,係一個包住薄餅皮嘅Tiramisu
ladyfinger事先浸咗咖啡酒,變得軟熟似海綿蛋糕🤎
Tiramisu crepe 提拉米蘇可麗餅

Crepe皮上面灑上大量可可粉,增添苦味🍫
再放上一球雲呢拿雪糕同一粒雲呢拿macaron
雲呢拿雪糕慢慢溶落crepe到,一凍一暖冰火交融好正🤤

不過macaron有啲太甜,自己唔鍾意
成個combo好有驚喜,如果咖啡苦澀味重啲會更好食
推介大家試呢款甜crepe,層次豐富!

▶️ Americano 美式咖啡 ($32)
8oz正常size
中規中矩嘅一杯咖啡
但配送crepe食零舍有feel

▶️ Flat White ($48)
12oz (+$4) Add single shot (+$6)
個心心拉花好迷你可愛😂
Flat White

Crepe比想像中大份多餡,而且質感好食👍🏻食完一個會令你crave另一個
以上三款嘅調味同配搭都一流❣️

環境冇一般Cafe坐得舒服,座位唔算多,lunch time多客人,但氣氛OK

服務都可以,QR code落完單後好快上晒飲品同鹹甜crepe (如果大家想食鹹先,記得一早同侍應講hold住甜crepe🙈)
Crepe全部新鮮整,仲係暖笠笠冒煙
價錢偏貴,加一後~$250/人,不過我覺得值,真係好味而且用足靚料🥰
已經對佢嘅crepe念念不忘~
$250 (Lunch)
St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子
  • West  Coast
  • Crêpe St. Jacques
  • Tiramisu  crepe
  • 煙三文魚配奶油芝士丶紅蔥頭及菠菜可麗餅
氹自己開心得閒換吓口味,今次試吓喺尖沙咀路過嘅呢間主打食巴黎法式薄餅餐廳. 平時好少地方食到. 餐廳門面用上優雅雲石牆身,店內環境簡約舒適用色樸實,整體同一般咖啡店大小無異,都好適合同朋友傾偈享受隨意嘅一餐. Menu大致分為鹹/甜可麗餅仲有甜品,都係比較簡單嘅輕食. QR code自助落單,店員之後會將食物送上,佢哋幾好笑容,有禮貌. 可麗餅我哋叫一個鹹點叫一個甜點開心share, Perfect!即叫即整夠新鮮,餅皮軟熟蛋香味十足. 高質. ⭐️法式梳打水Pina Colada充滿揶香味同菠蘿嘅鮮甜味,梳打水解渴透心涼. Creamsicle 帶有豐富橙味同散發淡淡奶油香. ⭐️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅棉軟餅皮面有新鮮沙律菜,灑上芝士絲仲有黑松露醬點綴. 餅入面鋪滿帶子粒同蘑菇好豐富,望落脹卜卜, 帶子爽口彈牙沾滿鹹香特製芝士醬汁好Juicy.本身都覺得有啲貴要百幾蚊,不過見到咁多帶子而且高質覺得真係好揼本,超值. ⭐️提拉米蘇可麗餅 呢個傳統法式Crossover意式甜品比分開食更將兩者精粹發揚光大,感覺青出於藍. 煙煙韌韌嘅Crepe 皮充滿蛋香,內裏包裹住馬斯卡邦芝士、蛋糕

⭐️法式梳打水

⭐️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅

⭐️提拉米蘇可麗餅
呢個傳統法式Crossover意式甜品比分開食更將兩者精粹發揚光大,感覺青出於藍. 煙煙韌韌嘅Crepe 皮充滿蛋香,內裏包裹住馬斯卡邦芝士、蛋糕同手指餅,咬落勁濃烈冧酒酒味嗒落散發咖啡嘅甘香,餅面有檸檬味馬卡龍及雲呢拿雪糕,灑上滿滿嘅可可粉,打卡一流.

除咗K11分店,仲有中環總店開業多年,近年都喺康城開咗Pop up店. 想試正宗法式薄餅嘅朋友唔好錯過啦.

• 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅
  • 法式梳打水
2024-02-21 171 views
每天吃飯或意粉或包有時都想吃一點另類的所以今天到這間出名吃可麗餅的咖啡廳吃午餐有鹹食 也有甜食🛎️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅可麗餅質感軟熟綿密上面有些沙律菜和黑松露醬吃的時候把黑松露醬塗開使每一口都有黑松露味道口感和味道更豐富好吃🛎️Tiramisu 可麗餅可麗餅賣相高貴上面有檸檬味馬卡龍和雲呢拿味雪糕球馬卡龍外脆內軟 有檸檬果醬夾心 味道清新雪糕幼滑 雲呢拿味香醇內裡鋪滿浸滿冧酒及咖啡的意大利手指餅再配上馬斯卡芝士 真的像在吃提拉米蘇🛎️Mocha朱古力和咖啡味都挺香 還可以選擇加cream 加了cream 口感和味道都昇華了🛎️Latte 這裏的咖啡都挺大杯 也有拉花味道也不錯...服務👨🏻‍🍳 正常衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟環境🏡 木系裝修 有梳化位 座位舒適...🛎️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅 $125🛎️Tiramisu 可麗餅 $118🛎️Mocha $42🛎️Latte $42
每天吃飯或意粉或包

🛎️秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅 $125
🛎️Tiramisu 可麗餅 $118
🛎️Mocha $42
🛎️Latte $42

$160 (Lunch)
Tiramisu 可麗餅
Mocha
Latte
5 day(s) ago 0 views
之前同朋友食過招牌嘅蘋果金寶可麗餅,覺得好好食,今日行街見到即刻又入去試試其他可麗餅Tiramisu Crepe $118Tiramisu餅皮上有馬卡龍同雲呢拿雪糕,再加上可可粉,餡料係冧酒咖啡手指餅,融合𠹺一齊,濃郁香甜,味道出色Crêpe St. Jacques $125餐廳除咗甜味可麗餅,仲有咸味可麗餅可以揀!黑松露香煎帶子可麗餅餡料超充足,除咗黑松露醬,內餡有好多帶子同蘑菇,加上濃厚忌廉芝士醬汁,味道超有驚喜,同朋友都愛上咸味可麗餅!Ruby Hot Chocolate $48紅寶石朱古力粒粒獨有草莓果香味,粉紅嘅可可豆令賣相更吸引,整體感覺香甜可口Pina Colada French soda $48菠蘿椰子梳打,椰香味較突出,加上咸甜可麗餅,係清爽嘅選擇總體感覺,可麗餅餅皮口感夠軟熟,而且煙煙韌韌有咬勁,蛋味足,個人好鐘意!

Tiramisu Crepe $118

Crêpe St. Jacques $125

Ruby Hot Chocolate $48

Pina Colada French soda $48
菠蘿椰子梳打,椰香味較突出,加上咸甜可麗餅,係清爽嘅選擇

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍨 𝒜𝓇𝓉 𝑜𝒻 𝒞𝓇ê𝓅𝑒𝓈 𝒾𝓃 𝐸𝓋𝑒𝓇𝓎 𝐵𝒾𝓉𝑒 @ 🌟 Café Crêpe《👽食神大媽食CREPE》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Butterscotch Apple Crisp HKD 108Crêpe St. Jacques HKD 125Golden Latte HKD 46Affogato Frappuccino HKE 52.👽 呢間食法式班戟嘅專門店,出名提供好多款法式班戟同飲品,有鹹亦有甜嘅選擇,不論食甜品定係正餐都一流。.🍎 最鍾意呢款「蘋果金寶配奶油醬」,CREPE皮唔會過硬,包住滿滿嘅蘋果蓉,甜而不膩,撒上好多金寶脆脆,增加口感。另外會跟一球雪糕,奶味濃郁,溶左都好味。.🧀 另一款叫咗「秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子」,芝士濃郁但唔過鹹,滲透住淡淡嘅黑松露調味,再配上足料帶子好多粒,飽肚但唔覺油膩,好滿足。.🥛 嘢飲就揀咗「黃金鮮奶」,奶味超濃郁,滿滿嘅薑黃夠晒濃,好暖胃。.☕️ 不得不叫「意式雪糕加特濃咖啡」,一杯飲品等於一份甜品,咖啡味濃,雪糕配合口味一流!.😎 呢間嘅CREPE真係做得好出色,味道好多選
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Crêpe St. Jacques HKD 125
Golden Latte HKD 46
Affogato Frappuccino HKE 52

Golden Latte

Affogato Frappuccino

😎 呢間嘅CREPE真係做得好出色,味道好多選擇,價錢亦合理,有機會記得嚟試下。

📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
☎️ +(852)2899-2286
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Golden Latte
Affogato Frappuccino
  • Golden  Latte
6 day(s) ago 0 views
每次食Crêpe都好期待,因為唔知入面有咩寶藏,好似開出奇蛋咁樣😆今次就嗌咗Butterscotch Apple Crisp🍎同Crêpe St. Jacques🧀一個甜一個鹹,同朋友share一半啱啱好。Butterscotch Apple Crisp🍎蘋果好香口,上面有雲呢拿雪糕,同埋焦糖脆脆,一凍一熱,又軟又脆,口感10分豐富,簡直係一次過滿足晒所有願望😆Crêpe St. Jacques🧀係有芝士同大量嘅帶子粒,應該有20-30粒😼比我想像中足料好多🫶🏻飲品方面嗌咗Ruby Mocha同Golden Latte☕️ Ruby Mocha 上面嘅Ruby Chocolate酸酸甜甜好好味☺️Golden Latte就有淡淡黃薑香味,2杯都係偏甜

2024-05-10 0 views
來自加拿大過江龍法式可麗餅專門店,主打咸甜味道各款口味,滿滿變化,是即點即做的可麗餅呢黑松露帶子可麗餅法式可麗餅專門店主打咸吃,吸引之處在於餅身較薄,口感滿滿,香氣的黑松露帶子,非常彈牙,加上黑松露醬汁,非常吸引,餅身口感煙韌,棒芝士旦糕味可麗餅香氣滿滿,旦糕味亦出,酸甜味抹茶沙冰是冰樂之香味。冷萃感喔,非常棒,抹茶味道亦很濃厚醇香,滑嫩的奶油忌廉攪拌飲用,中和了苦澀感之餘,亦增添順滑的口感,非常出色。椰香藍柑橘梳打配椰香和藍柑橘,滿滿海洋感覺,好美,上面襯出的薄荷,十分適合夏天。賣相很好,味道是梳打水清新爽口,底層加有湖藍色的藍柑橘漿好好的吃甜品,獎勵辛苦之一天,感謝朋友陪伴
黑松露帶子可麗餅
芝士旦糕味可麗餅
香氣滿滿,旦糕味亦出,酸甜味
抹茶沙冰
椰香藍柑橘
好好的吃甜品,獎勵辛苦之一天,感謝朋友陪伴
🇫🇷 𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮 𝓲𝓷 𝓗𝓚 正宗法式可麗餅• 鹹甜兼備多款口味🥞𝓣𝓲𝓻𝓪𝓶𝓲𝓼𝓾•𝓐𝓹𝓹𝓵𝓮 𝓒𝓻𝓾𝓶𝓫𝓵𝓮✨賣點: 數一數二係香港𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮專門店✧*。 鹹甜都有好多選擇 口味特別唔係隨處可見 甜: 𝓣𝓲𝓻𝓪𝓶𝓲𝓼𝓾, 𝓐𝓹𝓹𝓵𝓮 𝓒𝓻𝓾𝓶𝓫𝓵𝓮 𝓮𝓽𝓬 鹹: 蝦肉, 三文魚, 吞拿魚, 鴨𝓮𝓽𝓬 𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮皮質感乾身之餘保持到彈性 望落去扁扁地份量貌似唔多 但其實一個人食晒都會好飽😂 另有其他主食選擇 🪑環境 : 座落於𝓚11 內 多種座位方便一家大細,二人或單人嘅需要 【食物 】 ❶ 蘋果金寶配奶油醬及香雪糕𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮 $108 ɪɢᴀʙʟᴇ 打卡之選 ♡₊⁺ 入面有滿滿嘅嘅蘋果粒粒 肉桂味香濃 面上平均分佈嘅焦糖醬都添有肉桂味道 甜酸同肉桂嘅𝓬𝓱𝓮𝓶𝓲𝓼𝓽𝓻𝔂有足夠嘅發揮 軟熟嘅𝓬𝓻𝓮𝓹𝓮配搭埋表面脆脆嘅𝓬𝓻𝓾𝓶𝓫𝓵𝓮 好有咬感 食埋個雪糕滿足感滿滿 可以係𝓬𝓸𝓶𝓯𝓸𝓻𝓽 𝓯𝓸𝓸𝓭之一 ❷𝓦𝓮𝓼𝓽 𝓬𝓸𝓪𝓼𝓽 煙三文魚配奶油芝士•紅蔥頭菠菜 $116 呢款有驚喜又營養( ˊᵕˋ*) 煙三文魚鹹香得宜 適合配搭脂感豐富嘅奶油芝士 m香草同埋檸檬汁中和到

✨賣點:
數一數二係香港𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮專門店✧*。
鹹甜都有好多選擇 口味特別唔係隨處可見
鹹: 蝦肉, 三文魚, 吞拿魚, 鴨𝓮𝓽𝓬
𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮皮質感乾身之餘保持到彈性
望落去扁扁地份量貌似唔多 但其實一個人食晒都會好飽😂
另有其他主食選擇

🪑環境 :
座落於𝓚11 內
多種座位方便一家大細,二人或單人嘅需要

【食物 】
甜酸同肉桂嘅𝓬𝓱𝓮𝓶𝓲𝓼𝓽𝓻𝔂有足夠嘅發揮
軟熟嘅𝓬𝓻𝓮𝓹𝓮配搭埋表面脆脆嘅𝓬𝓻𝓾𝓶𝓫𝓵𝓮 好有咬感
食埋個雪糕滿足感滿滿
可以係𝓬𝓸𝓶𝓯𝓸𝓻𝓽 𝓯𝓸𝓸𝓭之一

呢款有驚喜又營養( ˊᵕˋ*)
煙三文魚鹹香得宜 適合配搭脂感豐富嘅奶油芝士 m香草同埋檸檬汁中和到膩感 食落唔𝓱𝓮𝓪𝓿𝔂仲幾有𝓫𝓪𝓵𝓪𝓷𝓬𝓮

❸ 黃金鮮奶咖啡 $46
即係薑黃粉加牛奶
相傳可以增加新陳代謝 係減肥嘅恩物(*´˘`*)♡
本身都擔心薑黃粉嘅味道唔係個個都啱 好彩食落一啲都唔辣同刺激
同牛奶配搭仲好𝓶𝓪𝓽𝓬𝓱 ( ¯꒳¯ )b✧

❹ 荔枝法式𝓢𝓸𝓭𝓪+雪葩
一個勁清新嘅配搭 啱晒食甜品
梳打入邊仲有荔枝肉 雪葩檸檬味幾開胃
2024-05-07 0 views
之前已經嚟過呢間加拿大過江龍可麗餅食,覺得質素好好,今日特登再嚟佢K11加分店嚟食,好彩今日唔係繁忙時間嚟,如果唔係應該都非常滿座♥️今日同朋友食咗鹹味可麗餅:Le Sunrise- 即係早餐可麗餅,有煙肉,菠菜,牛油果,炒蛋,芝士,沒有唔好味嘅可能🥰❤️食完感覺能量滿滿St.Jacque- 即係秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子,食落去黑松露味好出,配合蛋香好濃嘅餅底,味道非常突出,鹹嘅可麗餅比起甜食嘅可麗餅今日帶俾我嘅滿足感更大♟️最後佢嘅咖啡梗係有一定嘅水準,非常之香濃見到有唔少人係特登嚟享受一個寫意午餐,確係好地方👌🏻

今日同朋友食咗鹹味可麗餅:

最後佢嘅咖啡梗係有一定嘅水準,非常之香濃

見到有唔少人係特登嚟享受一個寫意午餐,確係好地方👌🏻
Lunch
2024-05-06 0 views
好鍾意食可麗餅,呢間選有好多唔同嘅材料配搭,好味😋❤️油封鴨配格魯耶爾芝士油封鴨個皮煎得香脆,肉質鮮嫩多汁,配上格魯耶爾芝士,鴨嘅油香同芝士嘅濃郁味道相互融合,令人回味無窮。👍❤️可麗餅 牛油果、菠菜、煙肉、炒蛋配瑞士芝呢個可麗餅真係太出色!佢地內裡有牛油果、菠菜、煙肉同炒蛋,再配埋瑞士芝士,真係一個完美組合。可麗餅做得鬆軟,牛油果嘅滑膩口感同菠菜嘅清新味道,同煙肉嘅鹹香互相融合,再加上炒蛋同瑞士芝士,一口咬落去,好美味😋
好鍾意食可麗餅,呢間選有好多唔同嘅材料配搭,好味😋

❤️油封鴨配格魯耶爾芝士

❤️可麗餅 牛油果、菠菜、煙肉、炒蛋配瑞士芝

西式
西式
  • St. Jacques
  • 油封鴨配格魯耶爾芝士
2024-05-04 0 views
朋友話呢間可麗餅好食,今日經過K11就過黎試下。我地叫左1️⃣Tiramisu crepe 💰118蛋皮非常之煙靭,同埋有好香蛋味,裏面包裹住浸咗咖啡酒嘅手指餅,口感綿密,好好食。餅皮上面仲有朱古力馬卡龍同埋一球雪糕,配埋Tiramisu味嘅餡料,超夾。2️⃣Le sunrise💰98裡面有牛油果🥑、菠菜、芝士、炒蛋、煙肉🥓,一切開芝士就拉絲,食落估唔到咁好食,估唔到可麗餅甜、咸都整得咁出色,唔怪得餐廳好早已經坐滿左人🫣3️⃣chocolate milkshakes💰68朱古力奶昔味道濃郁,唔算好甜,都幾好飲❤️4️⃣vanilla milkshakes💰68雲尼拿奶昔好香雲尼拿味,配合咸嘅可麗餅一齊食,好正😎消費價錢:2人💰387,人均💰193.5結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:8/10回頭指數:8/10餐廳名稱:Café Crêpe (K11購物藝術館) (尖沙咀)餐廳地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
朋友話呢間可麗餅好食,今日經過K11就過黎試下。

我地叫左
1️⃣Tiramisu crepe 💰118

2️⃣Le sunrise💰98

3️⃣chocolate milkshakes💰68
朱古力奶昔味道濃郁,唔算好甜,都幾好飲❤️

4️⃣vanilla milkshakes💰68
雲尼拿奶昔好香雲尼拿味,配合咸嘅可麗餅一齊食,好正😎

消費價錢:2人💰387,人均💰193.5

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:8/10
回頭指數:8/10

餐廳地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
Café Crêpe 可麗餅有鹹又有甜有甜,好多款,今日試左一款鹹,一款甜!Tiramisu Crepe $118提拉米蘇可麗餅 ,餅皮上面有朱古力馬卡龍及雲呢拿雪糕🍦還灑上可可粉好吸晴!crepe既質地好煙韌,有口感!餡料係包住冧酒咖啡既香手指餅!Tiramisu味濃又唔太甜!好正!Crêpe St. Jacques $125秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子可麗餅有好香嘅黑松露味,入面包住左好多帶子!仲有大量磨菇,配上滿滿芝士🧀好足料!Pina Colada French soda $48椰子味配菠蘿汁梳打好清新好fresh ~~~好解渴!Iced Mocha $48好好味,有cream 係面飲落好有層次!🍱Café Crêpe (K11購物藝術館) (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

Tiramisu Crepe $118
crepe既質地好煙韌,有口感!

Crêpe St. Jacques $125

Pina Colada French soda $48
椰子味配菠蘿汁梳打好清新好fresh ~~~好解渴!

Iced Mocha $48
好好味,有cream 係面飲落好有層次!

🍱Café Crêpe (K11購物藝術館) (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
2024-05-01 8 views
食完lunch,hi tea,來自加拿大既可麗餅,Crêpe St. Jacques 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子係鹹味可麗餅.餅底軟綿,瑞士芝士汁濃郁與黑松露香氣相互平衡.帶子份量多而且有彈性,整體口感豐富亦不膩.必叫鹹味款式!Butterscotch Apple Crisp為甜味可麗餅.用焦糖輕煮蘋果,配合奶油香甜.加上雪糕更有平衡及層次感.薄底同樣軟熟,既飽肚又滿足CapuccinoFrench Soda - Pina Colada咖啡泡沫濃厚,食甜品最佳配搭.當中提供多種果味梳打水,大致清新解渴,不會過甜,配合可麗餅亦不錯
食完lunch,hi tea,來自加拿大既可麗餅,
Capuccino
French Soda - Pina Colada