WM咖啡廳

Café@WM
2024-05-17 0 views
特登嚟到西貢食呢一間嘅自助餐,但係比較失望! 因為個場地其實好大,但係相對嚟講選擇比較少。 尤其是係頭盤區同埋甜品區,可以選擇嘅比較少。 熟食方面如果加設多啲扒類更加會比較好
2024-05-11 212 views
睇完啲人嘅食評,我就係book咗星期五晚去食,網上官網訂位,因為撞正母親節,所以冇特別優惠,兩個人大約$1310。環境:裝修過,已經唔似大學食堂,座位之間都算OK,坐得都舒服食物:冷盤方面,質素非常一般,雖然有生蠔、麵包蟹、蝦、長腳蟹、龍蝦、螺等等,但係全部都唔好食,如生蠔,非常瘦,似凍肉舖一蚊一隻嗰啲,龍蝦直頭好難食,當日雖然係假期前夕,但係冷盤嗰邊都冇人排隊。反而刺身OK,油甘魚同埋蝦刺身好食。分數:6/10熱盤方面,我覺得其實都OK,有片皮鴨,牛壽喜燒,燒羊肉,威靈頓牛肉等等,佛跳牆都OK,天婦羅都幾好食分數:7/10甜品方面,以自助餐水平嚟講算係咁7/10總括嚟講,呢間如果平時做優惠五百零蚊一位,我覺得都抵食嘅,如果正價嘅話,就要諗諗先。
分數:6/10

分數:7/10

甜品方面,以自助餐水平嚟講算係咁
7/10

2024-03-31 837 views
黎到西貢WM hotel,順便係到食埋晚飯。餐廳座位好闊落,裝潢好靚,係一種日系木調feel,仲有幾部大電視比你睇下波。野食好夠份量,而且都好好味。仲可以有3個鐘泊車優惠!唔錯!
黎到西貢WM hotel,順便係到食埋晚飯。
野食好夠份量,而且都好好味。仲可以有3個鐘泊車優惠!唔錯!
酒店環境很美,餐廳新裝修十分舒適,燈光好,枱與枱距離濶落,坐得舒服。面包蟹非常巨大很好味,刺身紅蝦又大隻又新鮮,酒店任食𧐢嚟講佢質素幾好。椰子燉雞湯真材實料,忍唔住飲了兩盅☺️甜品不多但質素好,拿破崙蛋糕保持香脆,芝士蛋糕味濃。自助咖啡好飲。員工服務態度很好,收碟也快。酒店地方有小小僻但都容易到達,有巴士直達門口,就算由碼頭步行大概十分鐘左右便到達。整體來說十分滿意,用酒店promotion code更加超值。

椰子燉雞湯真材實料,忍唔住飲了兩盅☺️
甜品不多但質素好,拿破崙蛋糕保持香脆,芝士蛋糕味濃。

自助咖啡好飲。

員工服務態度很好,收碟也快。

2024-02-22
  • 冷盤
2024-01-24 1575 views
好耐無食自助餐喇,生日飯精挑細選揀咗呢間。環境,食物,服務都幾滿意,雖然地點比較偏,就因為呢個原因,無密集嘅座位,拎蠔唔使等好耐,感覺好舒服。即開蠔,新鮮,排隊最多都係十個八個客人。呢度嘅麵包蟹係我食過咁多間自助餐暫時最好食嘅一間,龍蝦都好唔錯,螺就無咁好。好大隻蝦刺身,壽司其實都可以唔食。比目魚係原條上,好大條好滑。迷你海南雞飯每件雞都好滑,唔係咁啱得咁橋,因為我哋食咗兩個,意粉係即煮。燉湯好足料。生日小蛋糕。回本雪糕任食。

即開蠔,新鮮,排隊最多都係十個八個客人

呢度嘅麵包蟹係我食過咁多間自助餐暫時最好食嘅一間
,龍蝦都好唔錯,螺就無咁好。

好大隻蝦刺身
壽司其實都可以唔食。

比目魚係原條上,好大條好滑

迷你海南雞飯每件雞都好滑,唔係咁啱得咁橋,因為我哋食咗兩個
,意粉係即煮。

燉湯好足料。

生日小蛋糕

回本雪糕任食。

2023-12-02
Celebration
Birthday
2024-01-16 1292 views
食材新鮮,質素靚,款式精,質素取勝,有生蠔唔錯,西餐料理有五星級水準。西餐燙非常香隆滑,隱唔住飲咗兩碗。環境唔錯,全新裝收完,23年11月先重開,餐廳一邊玻璃透視外面婚禮小教堂及小廣場配合藍天很舒服大自然美,希望下次再去。
2024-01-16 1089 views
2024年第一日我哋去西貢WM Hotel BT21 Hope in Love 下午茶💜好開心😀去許願樹影相📸食下午茶☕️玩遊戲和參加工作坊整杯墊😍鹹點甜點食物正常發揮😆有機會會再去打卡 ~燒胡椒三文魚 配紫椰菜沙律 ~英式脆蝦配藍莓芝士醬 ~紫糯米牛肉卷 ~紫薯吉士撻 ~藍莓乳酪蛋糕 ~紫薯忌廉蛋糕卷 ~黑加侖子奶凍 ~提子鬆餅 配果醬及鮮忌廉
2024年第一日我哋去西貢WM Hotel
2024-01-01
Type of Meal
Tea
2024-01-08 933 views
見呢間餐廳自助餐既網評都唔錯,食物種類都好似可以,加埋狗狗可以去,所以除夕就同家人及狗狗去食brunch,點知就出事。食物種類超少,無食評入面講既冷龍蝦、麵包蟹、熱龍蝦、北京填鴨等食物;凍海鮮得生蠔蟹腳蝦同螺,刺身得三文油甘八爪魚紅蝦,沙律cold cut等就算把啦,燒牛肉有兩款,熱食款色勁少,甜品就正常。總括黎講以除夕價差唔多$700黎講,呢餐應該係我食過最唔抵同最差既brunch,仲有某幾位係食物枱既男廚師既態度超差。呢間野我見平日週末特價好似$400左右,如果你對食無乜要求純粹想同狗狗入西貢行下都可以一試,否則真係無需要特登去,大時大節貴價更加唔駛考慮,已經好耐無食自助餐既我就咁就中伏,唯有安慰自己差既唔去好既就唔會黎,最差既已經試過黎緊既應該會好🤣
2023-12-26 1059 views
來到W M入住,嘗試了這間酒店的自助早餐。早餐時段並不是太多人,餐廳的環境設計也十分之寬敞舒適。讓我作為住客 在checkout前能夠也一個舒適的早餐。很喜歡吃這裏的燒賣。而且也有即叫即制的炒蛋也十分之好吃,款式並不是很多,但作為早餐都經已十分足夠。麵包及甜點的款式很吸引!餐廳內的職員服務態度十分之好。也是一個挺好的嘗試。

餐廳內的職員服務態度十分之好。也是一個挺好的嘗試。

2023-12-26
2023-11-30 1028 views
見這個酒店的buffet開返,又咁啱佢有優惠,見到仲有生蠔同龍蝦任食,覺得非常吸引,所以就去試一試。佢嘅生蠔雖然比較細隻,但係鮮甜,而sashimi 亦很新鮮,還有人可以即場手作蟹肉蟹膏手卷。熟食方面選擇不算太多,但有熱波士頓龍蝦,串燒。我個人覺得燒牛肉,蒸魚也不錯;Parma ham 雖然切得很薄很薄,但味道也非常不錯,生果也非常甜。我比較少吃甜品的人,也覺得佢的甜品區非常吸引。整體來說,這個價錢的性價比也不錯。
2023-11-25
Type of Meal
Dinner
2023-11-19 1766 views
西貢市區是香港的後花園,假日多人聚集在這裡吃喝玩樂,如加力發展下去,保證是一個有很大商業潛力的郊區。在這裡有一間隱世、環境清幽寧靜的酒店 - WM Hotel,是香港一間少有的獨特建築設計的酒店。裡面的一間餐廳 - WM咖啡廳,更設計裝潢得來美觀舒適,以顏色橙與木系啡的配搭,再配合透過落地玻璃窗射入的陽光,營造出溫暖柔和的氣氛,是一間很有格調的西餐廳。現在我吃自助餐的心態,不再多追求晚餐自助餐了,害怕晚上吃得太多反而妨礙了睡眠,取而代替的,是一些早午混合的自助餐。女兒知道我的取態,今天適逢是週末,她尋找到WM咖啡廳,在週末有Brunch buffet,就訂了位來嚐嚐。這個Brunch buffet,性價比高食物質素也高,雖然地點有些隔涉,也是值得推薦給大家。價錢方面,原來餐廳在十一月份有特價優惠,在官方網站預訂自助餐,並使用優惠碼,每位只是$398一位Brunch buffet算是超值。食物方面有圖有真相,以海鮮為主,冷盤有新鮮的蠔有海蝦也有松葉蟹腳,刺身更有手掌般大少,新鮮非常的阿根廷紅蝦,令人真的鼓舞。自助餐的好與不好,我很多時用他們的烤肉區來界定,這裡有安格斯斧頭扒和燒牛肉眼扒,

自助餐的好與不好,我很多時用他們的烤肉區來界定,這裡有安格斯斧頭扒和燒牛肉眼扒,烤得半生熟不過火,吃上三兩片已值回票價。
十八個月風乾的西班牙白毛豬火腿配皺皮瓜也是驚喜之作,很多自助餐也沒這間般豪爽,好這品的加一杯紅酒就一樂也了。

蟹粥也是驚喜,別家的多是蟹肉粥,這餐廳是用大大隻麵包蟹來煲的粥,打卡之餘,粥底也鮮味非常。

其他的有圖自有真相,沒花也沒假,連甜品糕點也有多款選擇,四佰元的一個選擇,夫復何求不需太多講解了。
2023-11-18
2023-11-17 1591 views
餐廳經過裝修後重開,換了梳化和燈飾,感覺十分舒適和休閒。菜式種類比以前多,食物也更優質,例如有龍蝦、長腳蟹、麵包蟹、北京填鴨、乳豬、茶碗鮑魚蒸蛋等等。甜品種類應有盡有,款式精美,好像走進了充滿少女感的甜品世界裏。另外,餐廳服務良好,尤其是一位名叫Jason的侍應,態度親切,值得一讚。
西貢𝐖𝐌酒店的⭐️𝐖𝐌咖啡廳,已經重新開幕啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!! 全新的海鮮盛宴自助晚餐和週末海鮮自助早午餐,經已推出!! 作為𝐟𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞,又怎能錯過呢🤭~ 話說一直都覺得西貢好有世外桃源的感覺😚,每次去西貢,都覺得去了旅行一樣,休閑又舒服~逛到疲倦,就去餐廳吃大餐囉! 餐廳環境寬敞,設有多面落地大玻璃。以從日出到日落為設計靈感,又以橙色和木系啡色做主調,營造出充滿活力又溫暖的氛圍感哦🧡! ☆ 海鮮盛宴自助晚餐🍽️ ⏰^晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎💰星期一至四: (原價)👨🏻👩🏻 $𝟓𝟖𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟖𝟖 ➡️優惠碼「𝟐𝟎𝟐𝟑𝐖𝐃𝐃」 (特價) 👨🏻👩🏻 $𝟒𝟖𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟏𝟖 💰星期五至日&公假及前夕原價) 👨🏻👩🏻$𝟔𝟖𝟖 👦🏻👧🏻👵🏻$𝟒𝟓𝟖 ➡️ 優惠碼「𝟐𝟎𝟐𝟑𝐖𝐄𝐃」 (特價) 👨🏻👩🏻 $𝟓𝟔𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟕𝟖整個𝟏𝟏月,只要在酒店官網預約時,使用上述優惠碼及預付全費,即可享優惠價🥳,每日每節最多𝟓𝟎名限額呀!! ☆ 冷盤海鮮 即開生蠔🦪、波士頓凍龍蝦🦞、法國麵包蟹🦀、加拿大松葉蟹腳和海螺等等。海鮮新鮮又鮮美,高質哦~ ☆ 沙律🥗及凍盤❄️ 燒牛肉沙律、小米沙律、凱撒沙律、

☆ 海鮮盛宴自助晚餐🍽️

⏰^晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎

☆ 沙律🥗及凍盤❄️ 燒牛肉沙律、小米沙律、凱撒沙律、芝士拼盤🧀,最特別的是有仼吃三文魚子及蟹肉沙律撻,好吃耶~

☆ 刺身壽司🍣 刺身有三文魚、油甘魚、八爪魚、阿根廷紅蝦刺身等等。而且有少見的即叫即握蟹肉蟹膏蟹籽手卷、厚切鰻魚脆脆手捲及拖羅蓉手卷😚,我個人最愛拖羅蓉呢~

☆主打美食及熟食 新加坡胡椒炒龍蝦🌶️、鮑魚茶碗蒸🍳、西班牙白毛豬火腿配蜜瓜🍈、椰子燉雞湯、燒牛扒🥩、北京烤鴨、烤原隻乳豬🐽、黄金大蝦、即炸天婦羅、海參鵝掌、海南雞飯、和牛雞湯河🍜等等~ 炒龍蝦真的好惹味,辣度適中又入味。鮑魚茶碗蒸,滑嫩嫩,而且充滿鮑魚香。椰子燉雞湯非常鮮甜,喝完一碗又一碗呀😍!!! 另外,脆皮乳豬及天婦羅蟹柳條也好好吃,必試~

☆ 甜品🍮 甜品款式都好豐富,蛋糕種類和口味多😳,而且都好有質素,甜品控一定滿意。有芒果拿破崙🥭、栗子蛋糕🌰、紫薯撻🍠、芝士蛋糕、伯爵茶珍珠奶凍、白桃蛋糕🍑、芝麻卷、焦糖泡芙塔、各種馬卡龍🤭!

我基本上全部都吃了一件😂,每件都好滿意😆,甜品控一定要留肚試哦(≧▽≦)~ 整體質素好高🥰,值得帶家人來試試呢~
2023-11-15
2023-11-16 746 views
平日晚餐Staff 好有禮貌,收碟快,經常加水👍🏻帶眼鏡女廚師好友善,環境好舒服野食選擇較一般自助餐少,龍蝦蟹幾新鮮,魚生ok,一熟食微暖:( 有海南雞飯,扁皮鴨,扁平鴨係完全凍既,即切肉類普通,👍🏻即炸天婦羅蝦 軟殼蟹,燉湯足料好飲,茶碗蒸,串燒沙嗲醬超好食甜品焦糖燉蛋失手d蛋好老唔滑,珍珠奶凍榴槤布甸ok,推葡撻,朱古力蛋糕,馬卡龍 野飲只有水咖啡紅茶,咖啡機沖出黎都係微暖🤷🏻‍♀️,果汁其他要加錢
平日晚餐

• 炸軟殼蟹
2023-11-12 645 views
到咗6月第三個星期日嘅父親節,指定動作食自助餐,其實真係幾傷荷包,人均都600以上,不過大家鐘意,就繼續呢個習慣啦。嚟WM 消費,有免費泊車三小時,所以雖然位置隔涉,駕駛去就方便,客人亦會較少,易book 枱。-如一年前來食時,有多款海鮮,如龍蝦,長腳蟹,麵包蟹,青口,日式刺身,天婦蘿,切燒牛肉,燒雞翼,咖哩菜式,salad bar, pizza ,中式有蒸魚。又係一如以住,我主要食海鮮,長腳蟹鲜甜,亦供應足夠。餐廳地方好大,所以坐得舒服。父親送一個蛋糕仔,老豆開心打卡。