芝加哥串燒酒場 (Tai Wo Centre)

Chicago (Tai Wo Centre)
2024-04-15 282 views
Happy weekend 同老婆又唔想出去市區,就返太和食芝加哥串燒酒場!唔知係咪有一段時間冇來,內裝好似有啲唔同咗?好似多咗好多廣告同大電視,環境及時個效果令人感覺不錯!先來個拉絲小牛芝士條 邊 chill 邊食,個芝士條拉到好長既絲,味道唔會太濃亦都唔會太鹹,配酒飲一流!其餘我來串燒酒場通常都是吃串燒炸物為主,舖頭名叫串燒酒場好明顯一定係串燒最特出啦! 外過呢度食嘅都知道有一定嘅水準!今日我哋兩個人叫咗以下嘅串燒:鹽燒牛舌一口和牛串 牛油果豚肉烧椒鹽日本黒豚招牌紙鹤雞皮鹽燒雞翼燒土匪雞翼蜜糖雞翼風味羊肉串香蒜鮮燒鮑魚蔥燒半殼扇貝招牌茄子燒燒娃娃菜燒新鮮秋葵鹽燒雞軟骨 芝士年糕 大廚將佢放喺一個大砧板上,排得超級靚,好有藝術感!喺食之前有咁嘅壯觀感,食起上嚟更加和味!綜合來講,海鮮非常新鮮,原本想點聖子不過賣哂!扇貝同鮑魚都好大隻!串燒蔬菜方面,推薦食秋葵十分夠脆口,娃娃菜同茄子都將辣味吸收,燒出來十分惹味!紙鶴雞皮串出來好似十字架上的紙鷂,超薄超脆口超香口極惹味!鍾意雞皮嘅朋友必點之選!各款唔同味道嘅燒雞翼都好好食好juicy其實食下食下好容易再叫多幾份來吃,所以最後加單請教店員

今日我哋兩個人叫咗以下嘅串燒:
燒新鮮秋葵
鹽燒雞軟骨
芝士年糕

各款唔同味道嘅燒雞翼都好好食好juicy
其實食下食下好容易再叫多幾份來吃,所以最後加單請教店員有啲咩推薦,加單點咗以下幾款:
鹽燒日本豚
芝士大虎蝦
燒雞泡魚乾
超牌無骨白鱔

確實店員推介嘅係不一樣特別係個招牌無骨白鱔,一啲都唔腥,而且非常爽脆!
食串燒就一定要配酒飲, 我叫了支菊正宗300ml,自己一個人夠曬,而且清酒配串燒係絕配!最緊要夠凍!
而老婆比較鍾意雞尾酒,佢點了Sex On The Beach,非常有層次感!所以嚟食串燒飲酒,呢間串燒酒場絕對 chill chill 之選!
2024-04-13
住大埔嘅fd子, 推介li間開左好多年嘅酒吧, 超多款成2頁A4紙密密麻麻勁多款串燒+BBQ食物, 大大杯KIRIN, 大大杯啤酒, 絕對係約fd吹水食野飲酒嘅no.1選擇🤩.🍻Chicago Logo beer係一塊乾菠蘿片喺面頭嘅啤酒, 好有果香易入口. 我飲左KIRIN白桃味 Draught, 2杯啤酒都勁大杯, 好抵飲! 夜晚6點前仲要買一送一CS😳勁抵.•Eating time🍴剔下剔下, 揀左成10款食物, 佢地係即叫即燒呢, 各款食物都好高質素, 必食嘅有….👉🏻•滑捋捋招牌燒牛骨髓•鹽燒牛舌心有牛舌同牛舌心一定係食口感腍軟勁多嘅牛舌心.•燒豬大腸大大圈豬大腸, 燒得皮好脆好味.•招牌茄子燒味道豐富茄子🍆大條又多茄子肉.•香蔥燒蟶子王, 葱燒半殼扇貝海鮮爽口入味.•燒明太子多士原來可以將啲明太子抹喺塊多士度燒, 好好味.•招牌燒法國鵝肝勁邪惡! 近乎入口即溶嘅鵝肝, 大大件, 真係好邪惡👿😂.•芝士年糕正正正!!! 軟糯!!! 多芝士!!!•孜然燒羊腩重重孜然粉, 羊腩肉質腍軟.•下次再黎🤪🤪🤪🤪🤪🤪
🍻
Chicago Logo beer

Eating time🍴

滑捋捋招牌燒牛骨髓

鹽燒牛舌心

有牛舌同牛舌心一定係食口感腍軟勁多嘅牛舌心.

燒豬大腸

大大圈豬大腸, 燒得皮好脆好味.

招牌茄子燒

味道豐富茄子🍆大條又多茄子肉.

海鮮爽口入味.

燒明太子多士

原來可以將啲明太子抹喺塊多士度燒, 好好味.

招牌燒法國鵝肝

勁邪惡! 近乎入口即溶嘅鵝肝, 大大件, 真係好邪惡👿😂.

芝士年糕
正正正!!! 軟糯!!! 多芝士!!!

孜然燒羊腩

重重孜然粉, 羊腩肉質腍軟.

下次再黎🤪🤪🤪🤪🤪🤪

2024-02-26
  • 串燒
  • 燒茄子
放工去大埔找朋友9點多很多餐廳都關了朋友帶我去吃串燒喝酒聊天我很餓點了很多燒紐西蘭羊架珍珠飯 羊架燒得勁好 剛剛熟 羊肉多汁又很嫩 好好吃 必點搭一份明太子玉子燒配飯吃 我同朋友都覺得最正係羊架飯海鮮類燒鮮白鱔串、燒三文魚鰭、鹽燒鯖魚最喜愛三文魚鰭 好肥美 配啤酒飲一絕朋友喜歡吃牛、我喜歡吃雞肉,各點3款吃煙燻和牛牛舌 好厚切!!和牛棒燒汁牛仔骨燒去骨雞髀扒燒雞翅包肉 & 燒雞翅包飯 2款都好香比起單吃雞翼 我更喜歡這樣吃但包飯會比較辣 包肉味道剛剛好吃肉就很飽了~ 我們點了菊正宗純米樽酒邊喝邊聊我們又再加點了止蔬菜小吃送酒原條茄子燒每次吃串燒都必點 很香很惹味不喝啤酒不行 哈哈枝豆 是原味的 沒另加鹽/胡椒 吃完肉再點很解膩翠肉瓜 & 蘆筍燒 我們沒點辣味道剛好而且也不怕沒冷不好吃 適合送酒炸饅頭 好正 還有燒棉花糖我們沒點但沒想到有這些很港味的小食可以點喝酒聊天吃小食好快樂

放工去大埔找朋友

羊架燒得勁好 剛剛熟 羊肉多汁又很嫩 好好吃 必點
搭一份明太子玉子燒配飯吃

我同朋友都覺得最正係羊架飯

海鮮類
燒鮮白鱔串、燒三文魚鰭、鹽燒鯖魚
最喜愛三文魚鰭 好肥美 配啤酒飲一絕

朋友喜歡吃牛、我喜歡吃雞肉,各點3款吃
煙燻和牛牛舌 好厚切!!
和牛棒

炸饅頭 好正 還有燒棉花糖我們沒點
但沒想到有這些很港味的小食可以點

喝酒聊天吃小食好快樂
2024-02-07
$450 (Last Night Supper)
通關後上內地嘅次數多咗,但係香港食飯嘅時間少咗,搞到有啲之前成日去嘅餐廳都少咗去,最近同個住附近嘅friend食飯,好耐冇食過串燒,所以嗰晚就約咗佢過黎食,順便睇吓咁耐冇食,啲質素有冇變化嗰日星期二晚去,可能比較早一放工就過去,未咁多人,一去到就有位坐未睇嘢食,大家已經嗌杯酒乾番杯先🤣我就比較鍾意飲frozen beer,因為有啲碎冰喺上面,比起普通泡特別啲,咁我個friend就飲draught beer,兩杯都好濃郁而串燒嘅選擇都係咁多樣化,基本上種類都冇太大變化,而選擇真係我食過咁多間串燒嚟講,數一數二選擇比較多,係真係可以揀到好多唔同自己想食嘅嘢我哋兩個人總共叫咗幾十串,有幾樣特別到有印象,聖子王本身都好鮮甜,燒得啱啱好唔會太老;而宮崎雞腿扒,亦都係我同朋友基本上次次都會嗌,酥香嘅脆皮,加上嫩嫩嘅雞肉;之後當然仲有羊架、牛舌、菠蘿等等等等,其實真係食吓飲吓,傾吓偈其實就幾個鐘。總括來講其實佢每一串串燒價錢,正正常常,我同朋友真係喺大埔食飯傾偈,呢間都真係我經常嘅選擇,想搵個飲嘢傾偈嘅地方,呢個真係一個好嘅選擇

未睇嘢食,大家已經嗌杯酒乾番杯先🤣

2023-11-28
放咗工同老公過咗嚟傾偈食飯,一入到去職員就問我想坐吧枱定係坐卡位,會俾我揀,即刻加分😆仲見到好多pair情侶過嚟🥰呢度有個大電視,可以睇到搞笑食評,越睇越想叫多啲串燒。呢度有好多款串燒可以揀,我就揀咗燒汁極品牛頸脊,椒鹽極品肥牛,椒鹽日本黑豚,風味燒雞腎串,風味羊肉串,孜然燒羊腩。呢度嘅牛,食完一串又想食一串。🌟XO醬燒廣島蠔(半打)XO醬味好濃,喜歡XO醬嘅人gogogo!🌟招牌茄子燒(條)火喉夠👍🏻好有肉地嘅燒茄子🍆yumyum!🌟雞肉軟骨棒(圖中間)有咬口👍🏻啖啖肉🌟煙燻和牛牛舌十分喜歡,香得嚟啖啖肉,仲有4件咁多!必叫!🌟大蔥雞脾肉串大蔥同埋雞髀肉都好多汁,燒得好香好香,又是必叫🥰🌟招牌雞皮墨魚滑(串)脆卜卜外皮,配墨魚滑,好enjoy 🤫🌟Margarita酒味,檸味,咸味都好到位☺️放工想傾下計,呢個係好地方!會回頭👍🏻*不是試食活動門面

呢度有個大電視,可以睇到搞笑食評,越睇越想叫多啲串燒。

呢度嘅牛,食完一串又想食一串。

🌟XO醬燒廣島蠔(半打)
XO醬味好濃,喜歡XO醬嘅人gogogo!

🌟招牌茄子燒(條)
火喉夠👍🏻好有肉地嘅燒茄子🍆yumyum!

🌟雞肉軟骨棒(圖中間)
有咬口👍🏻啖啖肉

🌟煙燻和牛牛舌
十分喜歡,香得嚟啖啖肉,仲有4件咁多!必叫!

🌟大蔥雞脾肉串
大蔥同埋雞髀肉都好多汁,燒得好香好香,又是必叫🥰
大蔥雞脾肉串

🌟招牌雞皮墨魚滑(串)
脆卜卜外皮,配墨魚滑,好enjoy 🤫

🌟Margarita
酒味,檸味,咸味都好到位☺️

放工想傾下計,呢個係好地方!會回頭👍🏻

*不是試食活動

門面

大蔥雞脾肉串
  • 雞肉軟骨棒
2024-05-17 0 views
上星期在大埔約了老朋友相聚,他特意推薦了這一家在大埔名氣甚高的串燒店先來啤酒清清喉嚨,他們推廣買一送一的優惠, 十分抵飲第一輪串燒已經帶來驚喜,先說份量肉類串燒並不吝嗇,份量非常之多,當中的牛板鍵和蜜汁叉燒非常驚喜,串燒燒到外皮香脆可口,內裏的肉質飽滿,帶出各種食材本身的肉汁香氣,另外他們調味亦相當不錯,配搭啤酒,惹味十足在菜單上看到竟然有泰式生蝦,對於這類串燒店能夠食到如此質素的泰式生蝦亦相當驚喜,蝦肉肉質彈牙,而他們的醬料亦追尋泰國原味,辣味非常,非常滿意脆炸白鱔骨,在坊間比較難找的酒類小吃竟然在這裏找到,份量同樣不少,只作簡單的調味,突出了白鱔骨的鮮香,十級推薦炸蝦角,同樣是一部非常驚喜的送酒小吃,外皮炸得香脆,配搭內裏鮮嫩的蝦肉,對比之大,相當不錯無骨白鱔,餐廳的招牌串燒,外皮香脆,內肉多汁,回味

先來啤酒清清喉嚨,他們推廣買一送一的優惠, 十分抵飲

無骨白鱔,餐廳的招牌串燒,外皮香脆,內肉多汁,回味

2024-05-07 12 views
假日趁天氣唔錯便出外閒逛,差唔多時間要醫肚了,見有間#芝加哥串燒酒場 ,便進入大吃大喝一番。行到熱辣辣,第一時間就點左2杯啤酒🍻啤啤佢先,原來星期一至星期日都有買一送一優惠,咁就啱晒我哋囉☺️。啤酒點了Chicago logo beer🍺 ,帶點菠蘿🍍清香味,夠晒冰凉,即時降溫。食飯前要食左蔬菜先架,燒大啡菇🍄‍🟫好大隻,仲有隻生蛋係上面,併埋食口感都唔錯👍。燒芝士黑松露大啡菇🍄‍🟫,黑松露很香,配芝士的咸香更有層次感。另外老友至愛的燒茄子🍆,茄子鋪了滿滿的蒜蓉,大條且燒得軟淋,柔軟可口。飲酒就要配上串燒至得,鹽燒鮮白膳串,魚肉非常厚身,魚皮燒到香脆可口,肉質爽滑有彈性。燒雞翼~自小喜歡食,亦燒到皮香脆,肉汁流出。雞肉軟骨捧~配埋隻生蛋食,入口更順滑。招牌燒牛骨髓~軟淋、煙韌有咬口。金菇牛肉卷&燒新鮮秋葵,冇渣且鮮嫩。蒙古烤羊膝,羊味香濃有咬感,口感十足。香蔥燒聖子,燒得肉質柔軟彈牙,調味也剛剛好。浦燒雞髀菇,燒到微金黃色,咬落柔軟可口。各款食物調味均恰到好處,惹味且不會過咸,送酒認真正,餐廳氣氛亦唔錯👍,店員都有禮🥳,讚讚👍。

啤酒點了Chicago logo beer🍺 ,
帶點菠蘿🍍清香味,夠晒冰凉,即時降溫。

燒雞翼~自小喜歡食,亦燒到皮香脆,肉汁流出。
雞肉軟骨捧~配埋隻生蛋食,入口更順滑。
招牌燒牛骨髓~軟淋、煙韌有咬口。
金菇牛肉卷&燒新鮮秋葵,冇渣且鮮嫩。

蒙古烤羊膝,羊味香濃有咬感,口感十足。
香蔥燒聖子,燒得肉質柔軟彈牙,調味也剛剛好。
浦燒雞髀菇,燒到微金黃色,咬落柔軟可口。

2024-05-05
Type of Meal
Dinner
2024-04-28 15 views
唔單止勁多款招牌串燒(價錢有平有貴),見到餐牌仲有拉麵、飯⋯大人細路都一定有嘢啱食,今次試咗好幾款招牌串燒+手工啤酒👍👍👍(原來每日都有指定啤酒買一送一添😚)其中炸大八爪魚足、即燒乳豬、招牌茄子燒都真係好好食,要大大力推介呀仍然回味!而更值得一提嘅係,餐廳員工嘅服務態度(特別係餐廳經理),細心親民有禮,係而家甚少見到嘅優質服務態度,抵讚👍餐廳室內環境比較暗,不停播歌(有氣氛),洗手間分開男女,好乾淨(呢個都好緊要🤣)都未埋單,我哋就已經計劃下次家庭聚會就要喺哩間餐廳啦🥳

仍然回味

都未埋單,我哋就已經計劃下次家庭聚會就要喺哩間餐廳啦🥳

2024-04-21
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 炸大八爪魚足
  • 乳豬
住大埔的人真係幸福呀,有間咁出色既酒場,逢星期一至五都做緊啤酒買一送一,酒場仲要有得食有得飲,高質嘅串燒,店員十分有禮,酒場一路播著我喜歡的歌曲,使乜北上消費,一於留港消費,串燒性價比極高,海鮮新鮮,未見過酒場做大量串燒外賣,我好肯定佢嘅串燒一定係好出色,果然食過絕對要反尋味,酒場嘅廚房廚師十分了得,值得推介。- KIRIN FROZEN BEER $96.0(山茶花/巨峰提子)必試,啤酒絕對透心涼,面的飛雪冰真係成個軟雪糕咁,配串燒及打卡一流。- 酒場星期一至五都有啤酒買一送一,星期五黑啤買一送一 $76.0就有兩杯,平均$38.0,超抵- 招牌無骨白鱔 $58.0 皮脆魚肉彈牙,絕無腥味,十分鮮甜 . 燒日本博多雞子 $24.0這個超特別,唔係度度食到,燒雞子皮脆內軟,咬落去有爆汁嘅感覺。. 荔枝豚肉卷 $25.0微焦香的豚肉油脂均勻,荔枝清甜,更能帶起豚肉的鮮味.招牌紙鷂雞皮 $19.0外形像極紙鷂,好大塊,燒到脆卜卜又乾身,食落去好似薯片,佐酒一流. 香蒜蔥花廣島蠔 $32.0必食海鮮推介,蒜香味濃,廣島蠔十分肥美,蠔鮮味濃.蔥燒半殼扇貝$55.0 (兩隻)扇貝肉厚,多汁
- 招牌無骨白鱔 $58.0
皮脆魚肉彈牙,絕無腥味,十分鮮甜

. 燒日本博多雞子 $24.0
. 荔枝豚肉卷 $25.0
微焦香的豚肉油脂均勻,荔枝清甜,更能帶起豚肉的鮮味
.招牌紙鷂雞皮 $19.0
. 香蒜蔥花廣島蠔 $32.0
必食海鮮推介,蒜香味濃,廣島蠔十分肥美,蠔鮮味濃
.蔥燒半殼扇貝$55.0 (兩隻)扇貝肉厚,多汁鮮甜。

今晚約咗屋企人出街食飯 入咗嚟太和呢間近港鐵站唔遠嘅串燒酒場 原來已經喺係呢一區屹立多年 🌙 放工之後🩷 呢一間新嘅串燒酒場 晚上氣氛好好呀 人流好多 今晚嚟放鬆一下🩷飲下酒 食下串燒 傾下偈咁 餐牌上面嘅嘢食 種類好多有海鮮 肉類 蔬菜 而且非常高質👍🍸飲品點咗配串燒最啱嘅 Samuel Adams 76啤酒 一杯Saint Louic, France 紅酒 一路飲一路品嚐串燒🍡鹽燒燒白鱔串啖啖肉好香口 魚皮燒到好脆 🍡 炭燒左口魚飯魚肉燒到好香 魚皮好脆 啖啖肉🍡極品即燒乳豬 實屬佳作啖啖肉 個皮燒到好脆 啲肉好juicy 好有驚喜🍡香蔥燒聖子王係我最鍾意食嘅菜式 蟶子淡淡肉 配上好香嘅香蔥好正🍡燒土匪雞翼 燒到好香 仲係單骨嘅 非常容易食 🍡鹽燒銀雪魚 啖啖肉無骨 好耐冇食 其他菜式都燒得好出色 飲住啤酒🍻 食串燒再傾下計真係 好放鬆relax 週圍氣氛都好好 非常盡興🌃

🍸飲品點咗配串燒最啱嘅 Samuel Adams 76啤酒

燒到好香 仲係單骨嘅 非常容易食

🍡鹽燒銀雪魚
啖啖肉無骨 好耐冇食

2024-04-24 7 views
環境昏暗浪漫既燈光岩晒食飯傾計慶生,我地叫左一份炸蝦角,蝦角即叫即炸,蝦角外皮脆卜卜仲有入面好多蝦肉,份量都幾多,好抵食,所有食物都係即時燒同整既制作需時但全部都熱辣辣既。串燒小食選擇都算多,我地叫左原隻羊膝$98,無諗過佢甘大隻同原條骨甘上碟,切出黎啖啖肉,羊肉燒到好入味同埋落左d香草配料呢個小編必食推介。Samuel adams 啤酒清香易入口又唔會好似黑啤甘苦岩晒送串燒燒白鱔皮脆肉嫩,白鱔皮脆到咬落去嗦嗦聲,肉質好嫩滑。

燒白鱔皮脆肉嫩,白鱔皮脆到咬落去嗦嗦聲,肉質好嫩滑。

2024-04-20 13 views
-同同事放工去左"芝加哥串燒🍢 酒場" chill下我哋叫左10幾款嘢食有燒雞腎串、🐑燒羊架、招牌茄子燒、🐓脆炸雞軟骨、炸大八爪魚足、椒鹽薄燒白鱔等等下面幾款小食覺得特別好食值得推介🐮一口和牛串 $29燒得啲和牛粒唔錯、啱啱好而且唔會太老仲有肉汁 好juicy💦食完有啲唔夠喉🙈🦑原條魷魚串 $28勁大條原汁原味燒得好香口😍招牌紙鷂雞皮串 $19勁薄 真係白紙咁薄🤤食落香脆可口鍾意食雞皮同埋香口嘢嘅朋友一定要試🍹打卡Cocktail 🌈Rainbow $118色彩繽紛飲落酸酸甜甜 好開胃帶有桃同菠蘿味總括而言,食物同酒嘅種類都好多,而且質素唔錯環境都唔錯,好適合坐底同朋友hea 下 吹下水
同同事放工去左"芝加哥串燒🍢 酒場" chill下

我哋叫左10幾款嘢食
有燒雞腎串、🐑燒羊架、
招牌茄子燒、🐓脆炸雞軟骨、炸大八爪魚足、椒鹽薄燒白鱔等等

下面幾款小食覺得特別好食
值得推介

🐮一口和牛串 $29
燒得啲和牛粒唔錯、啱啱好而且唔會太老
仲有肉汁 好juicy💦

🍹打卡Cocktail 🌈Rainbow $118
色彩繽紛
飲落酸酸甜甜 好開胃
帶有桃同菠蘿味

總括而言,食物同酒嘅種類都好多,
而且質素唔錯
環境都唔錯,好適合坐底同朋友hea 下 吹下水
  • 招牌茄子燒
呢間芝加哥串燒酒場又幾吸引,望一望個餐牌串燒都幾多款式,價錢唔係太貴,岩晒約fd食住野飲杯野吹水同朋友嗌左一堆串燒,D串燒都幾好食,有幾樣特別正佢有個招牌雞皮墨魚滑,外層包左塊雞皮燒到勁脆身,墨魚滑夠香仲要幾彈牙,好香好好食。另外芝士年糕,有兩粒芝士年糕燒到表面有微焦嘅脆面,咬落去入面好軟熟,芝士味道好香濃可以拉到絲tim 仲有嘅就係飲酒唔少得嘅薯條,薯條係美式紋切粗薯,份量好多。薯條炸得夠香脆,黑松露仲要唔少。薯條另外有跟茄汁同松露蛋黃醬,食住同fd啤一啤夠正。同fd食住野飲野坐坐下就2粒鐘。燒羊架 $43 厚燒牛舌 $33 黑松露薯條 $88 脆炸3.6鮮奶 $28 燒三文魚鰭 $28 秘製金沙骨 $26 芝士年糕 $32 招牌雞皮墨魚滑 $33 炭燒牛板腱 $49 燒白膳 $28 Hoegaarden $58
同朋友嗌左一堆串燒,D串燒都幾好食,有幾樣特別正

薯條另外有跟茄汁同松露蛋黃醬,食住同fd啤一啤夠正。

同fd食住野飲野坐坐下就2粒鐘。

燒羊架 $43
燒白膳 $28
Hoegaarden $58
2024-04-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
今次食串燒,用唔到附近有串燒啤酒飲,想食宵夜都係一個唔錯嘅選擇🤤 menu有好多款式可以揀,上至豬牛雞羊,下至甜品都有得揀,點餐嘅時候係會有啲花多眼亂🤣 叫得太多,只好揀幾款印象特別深刻嘅講下,王過覺得今次可以用相片說話👍🏻拉絲水牛芝士條 ($58)講真芝士條就無咩特別㗎啦,但係出奇在佢竟然真係可以拉到絲,第一樣上菜就已經有驚喜嘅感覺😆一口和牛串 ($29)和牛果然係和牛,入口係會軟熟啲,質感明顯食得出同其他牛串有唔同,推薦!極品紅東星斑柳 ($38)我本身麻麻地魚,因為唔太識lur骨🤣 呢款首先衝破左我第一層障礙,因為已經拆晒骨🤣 紅東星斑食落都新鮮,魚肉屬於比較有咬口一類招牌茄子燒 ($42)原條茄子開邊鋪滿蒜蓉,蒜蓉味入晒去,再燒一燒,加多層及焦香感😋燒雞泡魚乾 ($58)這個很好!!送酒一流!!no other comments 但必叫!!!完整點菜名單:一口和牛串 $29燒汁極品牛頸脊 $39常餐沙嗲和牛串 $23炭燒豬頸肉 $22極品紅東星斑柳 $38招牌茄子燒 $42浦燒雞脾菇 $18芝士焗雜菌 $45炸厚切薯片 $23拉絲水牛芝士條 $58燒雞泡魚乾 $58燒紫菜年糕串
拉絲水牛芝士條 ($58)

一口和牛串 ($29)

極品紅東星斑柳 ($38)

招牌茄子燒 ($42)

燒雞泡魚乾 ($58)

完整點菜名單:

燒雞泡魚乾 $58

燒紫菜年糕串 $28

燒棉花糖 $22

炸饅頭 $23
順帶一提,呢度啲酒好似長期做緊優惠咁,我地嗰晚就生啤買一送一,好抵!建議大家要問下店員嗰日有咩抵,因為好似係日日唔同的。最後一句,我見menu有燒龜苓膏串,好搞笑好想試,但隔離嗰個唔比我叫,有人試左麻煩話我知係咩味!
⭐️極品即燒乳豬估唔到咁大串,同朋友share食岩岩好,乳豬皮燒得好脆,肉味好香,不錯~⭐️鹽燒鮮白鱔串新鮮厚肉,燒得好靚,必點🥰⭐️A5極品和牛粒好有驚喜!入口即溶😍 ⭐燒羊架好香口,有肉汁唔會乾柴~⭐和牛棒咬開啖啖肉汁,點埋生蛋黃一齊食,一流⭐️燒尖椒三大件,都幾辣,但辣得好過癮🫢⭐️茄子燒好大條,燒到超淋,可以食到得返層皮☺️⭐️燒紫菜年糕串煙韌口感,甜甜地,有日本既味道😌⭐️玉子燒香蛋味,又夠甜味~⭐️流心圓丸燒外層係紫色既糯米,燒到脆脆地,少少硬又軟糯,咬開係甜甜地又足芝麻香既芝麻湯圓😆⭐️ Chicago logo beer & 無酒精啤酒- 芝加哥品牌啤酒,幾易入口- 朋友酒精敏感,呢到竟然有無酒精啤酒,好特別👍🏻
⭐️極品即燒乳豬

⭐️鹽燒鮮白鱔串
新鮮厚肉,燒得好靚,必點🥰

⭐️A5極品和牛粒
好有驚喜!入口即溶😍

⭐燒羊架
好香口,有肉汁唔會乾柴~

⭐和牛棒
咬開啖啖肉汁,點埋生蛋黃一齊食,一流

⭐️燒尖椒
三大件,都幾辣,但辣得好過癮🫢

⭐️茄子燒
好大條,燒到超淋,可以食到得返層皮☺️

⭐️燒紫菜年糕串
煙韌口感,甜甜地,有日本既味道😌

⭐️玉子燒
香蛋味,又夠甜味~

⭐️流心圓丸燒

⭐️ Chicago logo beer & 無酒精啤酒
- 芝加哥品牌啤酒,幾易入口
- 朋友酒精敏感,呢到竟然有無酒精啤酒,好特別👍🏻