2024-01-03 29 views
今次同朋友想食串燒就搵咗呢間尖沙咀主打串燒嘅小店既串燒小店,有唔少新鮮海鮮串燒選擇,當然亦唔少得肉串等等,用以鹽燒、蒜蓉、椒鹽為主,值得一讚既係餐廳會將串燒放上熱石保持溫度好貼心食物方面燒扇貝(蒜蓉)燒扇貝(芝士)蒜蓉燒廣島生蠔(三隻)燒白鱔海鮮食材新鮮,必試燒扇貝!真係好珍寶厚肉味道鮮甜,扇貝有蒜蓉同芝士口味選擇,兩款都超惹味,生蠔新鮮隻隻都肥美,加埋蒜蓉落去燒超惹味,白鱔口感爽脆咬落爆汁,肉質相對厚實,面頭仲灑左啲紫菜粉燒車厘茄煙肉卷燒豬肉串(沙嗲)燒雞肉串(沙嗲)燒牛丸(蜜糖)肉類串燒有多款選擇,可以揀唔同味道燒製,試左幾串都唔錯,肉串既肉質嫩滑,燒得啱啱好,牛丸外皮都燒到脆脆地帶焦香調蒜蓉燒茄子食串燒必點燒茄子,蒜蓉鋪佈滿茄子肉上面,蒜蓉味好出,燒得好香好滋味黑松露芝士薄餅熱辣辣上碟黑松露超吸引,薄餅超多芝士十分邪惡燒玉桂焦糖金菠蘿脆脆既焦糖面,菠蘿香甜多汁

食物方面
燒扇貝(蒜蓉)
燒扇貝(芝士)
蒜蓉燒廣島生蠔(三隻)
燒白鱔

燒車厘茄煙肉卷
燒豬肉串(沙嗲)
燒雞肉串(沙嗲)
燒牛丸(蜜糖)

蒜蓉燒茄子

黑松露芝士薄餅
熱辣辣上碟黑松露超吸引,薄餅超多芝士十分邪惡

燒玉桂焦糖金菠蘿
脆脆既焦糖面,菠蘿香甜多汁

2023-12-29 17 views
今次去左喜膳燒,揀咗啲平民化嘅串燒,一入口就覺得好有屋企嘅感覺😌。第一樣,鹽燒雞全翼,真係咬落去"嘎嘣脆"!雞皮燒到金黃色,食落去好似雞皮薯片咁,啤酒配呢個絕配呀!海鹽燒牛舌嗅到陣陣炭香,食落入口,味道滋味十足,啲牛舌燉煙韌咬勁足!蒜蓉燒廣島蠔正!蠔肥美,啖啖肉,但係蒜蓉稍為搶戲,要係輕手啲,就可以食到蠔嘅海鮮鮮甜味喇。燒脆皮白鱔又間中唔一樣既選擇,魚味清新,不過燒汁同樣有啲甜,如果較為清淡啲就更唔錯。燒玉子簡簡單單,滑嫩得嚟唔肥膩。埋單前,仲食咗串燒蔬菜,做得唔錯,清新之選!秋葵軟熟得嚟仲保留到脆口感,法國鮮露荀同娃娃菜亦都係,蔬菜本身嘅甜味就好吸引人。我覺得呢度啲燒物幾可以,幾啱晚餐約會或者同班朋友嚟chill一下🍻。不過,記得話俾師傅知,唔好太多醬汁,咁就可以享受到最地道嘅香港燒味喇!

📍喜膳燒 - 尖沙咀今日臨收工俾老闆激到扎扎跳😡成班同事都有好多怨氣!大家去左呢間居酒屋盡吐苦水🗣化悲憤為食量盡情發泄❤️‍🔥同事們唔理價錢下瘋狂order咗好多串燒同海鮮等😅糧尾冇大志嘅我偷望望咗個價錢牌👀咦!原來都幾抵食喎!即刻放心晒叫多兩串我最愛嘅串燒😂燒新鮮脆白鱔 $72估唔到香港食到日本居酒屋燒白鱔嘅水平👍🏻好香好脆仲要無骨!白鱔新鮮爽脆彈牙✨燒得岩岩好冇焦燶味非常香脆可口❤️唔講以為自己去咗日本居酒屋添呀😂蒜蓉燒廣島蠔3隻 $88燒蠔好肥美!咬落口好Juicy多汁🌊唔會乾淨淨嚡烚烚👍🏻廚師火喉控制得好好🔥用料新鮮燒出黎特別香口惹味😋蒜蓉燒珍寶大扇貝 $78(買一送一)鋪頭每星期都會做優惠👍🏻咁啱今日星期三係珍寶大扇貝買一送一!真係大件夾抵食🤤扇貝大粒彈牙仲要勁多蒜蓉粉絲❤️啖啖飽滿惹味真係超晒值呀!燒紐西蘭羊架2隻 $98我哋都鐘意食唔太重羊騷味嘅羊架🐑呢款就岩晒我哋口味😋一人一隻拎住舊羊脾咬真係幾爽㗎!肉汁Juicy唔會乾晒冇肉食🤤而且仲好嫰口添呢!日本霜降和牛串 $62日本霜降和牛串油脂豐富🤤咬開牛肉同牛油交織入口即溶!好滑好嫰好惹味🔥不得不佩服廚師串燒嘅高超手藝👍🏻樣樣串燒
📍喜膳燒 - 尖沙咀

燒新鮮脆白鱔 $72

蒜蓉燒廣島蠔3隻 $88

蒜蓉燒珍寶大扇貝 $78(買一送一)

燒紐西蘭羊架2隻 $98

日本霜降和牛串 $62
日本霜降和牛串油脂豐富🤤咬開牛肉同牛油交織入口即溶!好滑好嫰好惹味🔥不得不佩服廚師串燒嘅高超手藝👍🏻樣樣串燒都好好味冇令人失望💪🏻

鹽燒清香翠玉瓜 $26
食完肉類海鮮之後😋我哋都order啲蔬菜串燒balance一下🤣翠玉瓜好清甜仲好厚切!燒完咬開鎖住咗好多汁液!食完有種清爽清新嘅口感👍🏻

鹽燒雞脾菇 $22
鹽燒雞脾菇都好厚切🔥食落熱辣辣入面充滿水份🍄冇乾巴巴變柴皮嘅感覺😋仲好爽滑彈牙添!鹽燒唔算咸淡淡釣出菇嘅鮮味👍🏻

孜然燒韭菜 $22
超長超大棵韭菜🌱冇燒焦嘅燶味仲有水份喺棵菜入面😋孜然味香濃好惹味!韭菜唔會好難咬斷而且仲冇渣添👍🏻

燒玉桂焦糖金菠蘿 $45
我最期待嘅燒菠蘿冇令我失望😋大家都好鐘意覺得好好味encore再encore添🤣菠蘿甜美Juicy水份多🍍薄脆嘅焦糖包住菠蘿嘅表面用甜味中和酸味🤤最後食完口腔回甘有淡淡清香肉桂味😌簡單一個燒菠蘿層次一啲都唔簡單👍🏻

大家嘅戰鬥力驚人得很😂大家終於釋放晒辦公室嘅不滿捧腹大滿足返屋企啦!呢間居酒屋串燒居性價比高👍🏻全部食物即叫即燒熱辣辣上枱!最驚喜係墊住串燒嘅鐵板可以保溫夠貼心❤️下次帶老公仔嚟再刷餐勁嘅先😋

📍喜膳燒
尖沙咀寶勒巷10號地舖
2023-12-27 26 views
串燒款式多,火喉控制出色,又有唔同調味蒜蓉~BBQ~蜜糖~孜然,一串接一串,食唔停口呀!!❤️蒜蓉燒廣島生蠔 超大隻好鮮甜既生蠔!! 入口滑嫩,再加上蒜蓉味,jengrrr🩷燒馬來西亞大蜆 蜆肉肥美大大隻,超鮮甜!!🧡燒雞全翼 可以揀鹽燒/沙嗲/香辣味,沙嗲超惹味,香辣夠刺激,而且又夠嫩,必食呀!!💛燒彈牙牛丸x墨魚丸 可以揀沙嗲/蜜糖/和風口味,牛丸好高質,口感結實又彈牙,墨丸加埋蜜糖燒得特別香~💚燒玉桂焦糖金菠蘿 一層脆脆焦糖係面真係好加分,upgrade左菠蘿酸酸甜甜既味道咁,唔怪得之檯檯都有叫咁濟💙燒美式豬肋排 BBQ 醬味好濃郁 半塊份量都好多,啖啖肉~🩵芝土饗鈴 得呢度有既招牌小食,脆脆饗鈴入面有流心芝土,超邪惡!!💜燒豬頸肉串 肉質好彈牙又juicy,燒到岩岩好,好值得encore

🩷燒馬來西亞大蜆 蜆肉肥美大大隻,超鮮甜!!

天氣轉涼特別想食熱辣辣既串燒🔥 今時今日想搵間深夜時分都有開既餐廳的確唔容易😂 推介大家可以黎「喜膳燒」食宵夜~ 餐廳營業到凌晨3點,實屬少有.ᐟ 店舖雖小,五臟俱全,裝潢充滿日本居洒屋風格🎌好好氣氛.ᐟ餐廳有多款唔同種類既串燒,由海鮮﹑肉類﹑丸類﹑蔬菜主食都有,價錢合理,每日都有唔同優惠,絕對高性價比👍🏻❝ 蒜蓉燒廣島生蠔 $88 ❞3隻蠔都肉質飽滿,味道鮮甜🤤 加上蒜蓉燒製超香口.ᐟ❝ 燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78 ❞必試燒扇貝🌟真係好珍寶超巨型😯 厚肉又鮮甜.ᐟ 以蒜蓉調味,加上粉絲索哂豉油好入味,勁正.ᐟ❝ 燒馬來西亞大蜆 $98 ❞大蜆份量頗多,蜆肉肉質飽滿,唔需要加太多調味料已經鮮味十足😋❝ 黑松露鵝肝多士 $88@2 ❞鵝肝燒得焦香,加以黑松露提味,香氣十足,同脆口麵包一齊食係絕配😝❝ 芝士焗意大利大蘑菇 $49 ❞大蘑菇上鋪左一層勁厚芝士🧀 勁香芝士味又不失濃郁菇味,口感好豐富。❝ 港式懷舊燒魷魚(原味) $52 ❞唔係成日都食到呢種港式燒魷魚🥹 燒至焦香又卜卜脆,配上豉油同芥末,佐酒一流.ᐟ❝ 鹽燒穀飼三層肉 $42 ❞❝ 燒雞肉串(BBQ) $29 ❞❝ 燒雞軟骨(

❝ 蒜蓉燒廣島生蠔 $88 ❞

❝ 鹽燒穀飼三層肉 $42 ❞
❝ 燒雞肉串(BBQ) $29 ❞
❝ 燒雞軟骨(鹽燒) $42@2 ❞
❝ 燒手切雞腎串(鹽燒) $29 ❞
肉類串燒有多款選擇,可以揀唔同味道燒製,試左幾串都唔錯~ 值得一讚既係餐廳會將串燒放上熱石保持溫度👍🏻 特別鍾意雞軟骨,燒到好脆口,勁香口😍
燒雞軟骨
鹽燒穀飼三層肉
燒雞軟骨
燒雞肉串

❝ 燒芝士響鈴 $26@2 ❞
餐廳獨有🌟必點.ᐟ 響鈴中間夾左芝士,炸到超香脆,入口係流心芝士,真正外脆內軟.ᐟ
燒芝士響鈴

❝ 燒玉桂焦糖金菠蘿 $45 ❞
原條菠蘿超大片,入口香甜,非常多汁🤤 外層焦香,加以焦糖﹑玉桂粉又幾夾,仲貼心切好一塊塊,貼心抵讚👍🏻
燒玉桂焦糖金菠蘿

2023-12-20 27 views
尖沙咀平時都諗起打邊爐,但今日突然同朋友心思思想食串燒、跟住就帶朋友去食咗一間心機串燒店!呢間串燒店有好多種類唔同嘅食物都有串燒、包括雞心,雞肝出面未必有得食嘅串燒部位!當然仲有最出名係佢個棉花糖烤多士!串燒店唔算大,但係座位都寬闊、而枱面係用木製,望落去好有藝術風格!餐廳煮食用咖啡色做主調、吧枱用L字型做分間望落淨整潔!今次會先食咗燒海鮮先,除咗呢間出名海鮮之外,佢秘製嘅泰式海鮮豉油都係非常好食!蒜蓉燒廣島生蠔(三隻)、燒大硯:蒜蓉醬偏甜食落去好香好甘,燒生蠔大大隻,亦都非常新鮮,食落去都有飽滿嘅感覺!而燒大硯除咗好香之外,點上海鮮豉油甜甜辣辣好開胃!燒午餐肉:非常之香脆,口感好正、焗田螺田螺味道非常出眾,咬落去淡淡香甜嫩滑!燒肥腸;豬大腸本身整法已經可以好好食,再配上用炭爐燒令到豬大腸層次更加出眾,食落去皮質香脆內裏嫩滑!鵝肝多士2pc;每次嘅串燒店我都會去食鵝肝多士!除咗想食吓佢哋嘅質感不同之外,想睇吓佢哋唔同嘅整法!呢個就用咗黑松露做,主打食落去鹹鹹甜甜,多士因為係用炭爐燒顯得更加香脆!跟住當然係食肉獸之選;燒牛肩胛:牛肩胛非常嫩滑食落去非常Juicy!加上肉汁爆棚!燒牛舌大大

蒜蓉燒廣島生蠔(三隻)、燒大硯:

燒午餐肉:非常之香脆,口感好正、焗田螺
田螺味道非常出眾,咬落去淡淡香甜嫩滑!

跟住當然係食肉獸之選;

燒牛舌大大塊好抵食,加上咬落去嫩滑食原味已經好好味!而燒豬頸肉調整到正方形質地,咬落去好彈滑,大大粒肉汁爆棚!

燒雞腎串,本身唔算太鍾意食內臟,但係雞腎燒到一啲都唔腥!仲好香滑,配上醬油更加香濃!

當然唔可以錯過!照燒原條蒜蓉茄子🍆茄子香濃無比。蒜蓉鋪滿每一個位置,夠晒Juicy飽肚!

當然仲有個燒、芝士翠玉瓜:翠玉瓜本身已經有水份嘅感覺咬落去唔乾,再配上濃濃嘅芝士醬、更加香濃!

燒日式餃子,用炭爐燒嘅日式餃子絕對唔一樣!成個餃子皮都好香脆,入面肉汁一D都冇小!香到不行!

最後當然會叫甜品同埋飲品啦!今次叫左

燒棉花糖多士;會想秘製醬料,甜甜棉花糖,除咗有溶化感覺之外多士少少香脆嘅感覺,簡直係夾埋一流!

青檸梳打:出面嘅青檸梳打有啲唔同,佢除咗係正宗用青檸調製出嚟香味之外,梳打唔係帶甜味!啱晒唔鍾意飲甜嘅青檸味道既你!

喜膳燒
尖沙咀寶勒巷10號地舖
2023-12-18 25 views
尖沙咀寶勒巷食串燒,芝士響鈴,好特別,好味😋推介👍燒蟶子鮮甜美味燒大蜆粒粒都好肥美:夠鮮甜燒白鱔好爽脆燒流心鵪鶉蛋 ,咁細粒都做到流心技效果👍燒牛舌,好厚身,夠淋又入味黑松露燒雜菇,雜菇配合牛油加上黑松露,冇得輸!燒茄子 ,鋪滿濃濃的蒜香,唔乾,夠惹味燒韭菜同煙肉韭菜,今次係第一次叫,唔知揀邊樣兩樣都想揀,原來都幾好味!燒玉子同埋燒豬肉串,唔會乾身明太子雞翼每一樣都可以揀唔同嘅燒烤方法,有鹽燒、孜然、BBQ 等等,多款選擇!食咁多宵夜,梗係要配返支烏龍茶🤣🤣開開心心又一餐

尖沙咀寶勒巷食串燒,
芝士響鈴,好特別,好味😋推介👍
燒蟶子鮮甜美味
燒大蜆粒粒都好肥美:夠鮮甜
燒白鱔好爽脆
燒流心鵪鶉蛋 ,咁細粒都做到流心技效果👍
燒牛舌,好厚身,夠淋又入味
黑松露燒雜菇,雜菇配合牛油加上黑松露,冇得輸!
燒茄子 ,鋪滿濃濃的蒜香,唔乾,夠惹味
燒玉子同埋燒豬肉串,唔會乾身
明太子雞翼

食咁多宵夜,梗係要配返支烏龍茶🤣🤣

開開心心又一餐

• 芝士響鈴
2023-12-17 27 views
出色港式串燒😆 餐廳主打港式串燒及海鮮 每日更有唔同優惠例如食品七折~ 環境類似居酒屋小店 有格調~ 更採用唔同地區食材 串燒亦可選擇不同醬汁調味====᪥ 燒大蜆᪥ 燒聖子皇兩款海鮮都好新鮮鮮甜~ 同埋都鎖住汁 唔會好乾身~蜆都大大隻🤭 配埋店家嘅自家製泰式酸辣汁幾惹味~᪥ 鵝肝多士 外脆內軟嘅鵝肝🥰 ᪥ 明太子雞翼 ᪥ 燒牛肩胛᪥ 燒牛舌᪥ 燒豬肉串᪥ 燒雞腎串᪥ 燒芝士腸᪥ 燒墨魚丸᪥ 燒賣᪥ 燒茄子其他串燒都燒得好好👍🏻 丸類外皮都燒到脆脆地帶焦香 調味都唔錯😆᪥ 益力多沙冰᪥ 巨峰提子梳打
====

᪥ 燒茄子

᪥ 益力多沙冰
᪥ 巨峰提子梳打
2023-12-12 42 views
這間小店係大廈裏的地舖,位置比較不顯眼,地方雖然細細,但裝修好有日本居酒屋feel,而且營業時間到凌晨兩、三點,如果深夜想食宵夜,呢度係不錯的選擇!每日仲有不同優惠添!🍡燒聖子皇($88) /燒大蜆($98)/燒扇貝(蒜蓉)($78)- 全部都好鮮甜,扇貝嘅粉絲好惹味!🍡燒白鱔($72)- 爽脆🍡芝士響鈴($26)- 幾特別🍡燒牛舌($58)- 夠厚身🍡霜降和牛串($62)- 油脂味重🍡燒雞皮($39)- 香脆🍡鵝肝多士 2pcs($88)- 麵包脆口、鵝肝份量頗大片🍡菠蘿($45)- 多汁清甜白挑梳打($38)- 不喜歡飲酒,可以飲梳打!😜😜
🍡燒白鱔($72)- 爽脆
白挑梳打($38)- 不喜歡飲酒,可以飲梳打!😜😜
2023-12-07
Type of Meal
Dinner
除咗打邊爐我最近想食吓串燒店🍢去到尖沙咀聽人哋講寶勒巷喜膳燒海鮮串燒好正初次到訪🫠我哋都叫咗幾款海鮮有燒白鱔,原隻鮮魷魚🦑一隻燒扇貝同一隻燒貴妃蚌😗不得不說佢原條魷魚點埋個醬汁,鮮味十足白鱔燒到外脆內嫩,火喉剛剛好啊🔥燒貴妃蚌加上粉絲都係真係幾正燒牛肩胛、燒牛舌、霜降和牛串、燒豬頸肉串和牛串同豬頸肉🥩肉汁鮮嫩👍🏻另外仲叫咗燒流心鵪鶉蛋~都幾特別✌🏻芝士響鈴🙌🏻響鈴入邊包住啲芝士,好邪惡食串燒必要燒茄子🍆!大大條!蒜濃郁#串燒店 #尖沙咀串燒店 #尖沙咀好西𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲₊˚· ७── ⁼³₌₃ ⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-ᥫᩣ睇我相同類型嘅𝙿𝚘𝚜𝚝 ◡̈ ‎ ༘ 𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
除咗打邊爐我最近想食吓串燒店🍢
去到尖沙咀聽人哋講寶勒巷喜膳燒海鮮串燒好正
初次到訪🫠

我哋都叫咗幾款海鮮
有燒白鱔,原隻鮮魷魚🦑
一隻燒扇貝同一隻燒貴妃蚌😗

不得不說佢原條魷魚點埋個醬汁,鮮味十足
白鱔燒到外脆內嫩,火喉剛剛好啊🔥
燒貴妃蚌加上粉絲都係真係幾正

燒牛肩胛、燒牛舌、霜降和牛串、燒豬頸肉串
和牛串同豬頸肉🥩肉汁鮮嫩👍🏻

另外仲叫咗燒流心鵪鶉蛋~都幾特別✌🏻
芝士響鈴🙌🏻響鈴入邊包住啲芝士,好邪惡
食串燒必要燒茄子🍆!大大條!蒜濃郁

#串燒店 #尖沙咀串燒店 #尖沙咀好西

𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
₊˚· ७── ⁼³₌₃
⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
ᥫᩣ睇我相同類型嘅𝙿𝚘𝚜𝚝 ◡̈ ‎ ༘
𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
食日式串燒就食得多 但係要食到新鮮既烤海鮮就真係要黎返專門店🦐呢間位於寶勒巷既串燒小店 主打每日新鮮街市直送既生猛海鮮🌊店員每日都會同客人講有邊款海鮮新鮮運到 務求要食到最新鮮既海鮮🤩每款海鮮都可以有唔同食法 包括鹽燒、蒜蓉、椒鹽、避風塘等餐廳仲好貼心 建議食客可以先嗌海鮮 再點其他串燒🍢而熱辣辣上檯既串燒都有一塊熱石墊住保溫 🪨唔怕同朋友吹水傾到野食都凍曬以下就係幾款最推薦既必食item⭐️🐚燒大蜆 $98今日新鮮直送既有大蜆同埋貴妃蚌 梗係要試曬兩款啦😍大蜆size好澎拜 每份都有10幾20隻大蜆全部無沙 食落有海水自然既既鹹味廚師燒得岩岩好 保留到蜆肉既肉汁 推薦!😋🐚燒貴妃蚌 $78貴妃蚌比大蜆更加厚肉 餐廳用左蒜蓉粉絲鋪面🧄貴妃蚌蚌肉鮮嫩多汁 而粉絲就索晒燒出黎既精華 🦪蒜蓉燒廣島生蠔 $88貝類好出色 又點少得燒日本廣島蠔呢👍🏻蠔肉燒完過後都唔會縮曬水 隻隻都脹卜卜好挺身 CP值不俗🤑🐟燒白鱔 $72/原隻鮮魷魚 $98海鮮除左貝類以外 仲有其他選項🐟白鱔魚外層燒烤至焦香 雖然看似有點兒太焦但食落魚皮十分酥脆 魚肉油脂感滿滿🥹而魷魚燒烤後更加彈牙 原隻上啖啖肉好滿足😋🧀芝士
呢間位於寶勒巷既串燒小店 主打每日新鮮街市直送既生猛海鮮🌊
店員每日都會同客人講有邊款海鮮新鮮運到
務求要食到最新鮮既海鮮🤩
每款海鮮都可以有唔同食法 包括鹽燒、蒜蓉、椒鹽、避風塘等
餐廳仲好貼心 建議食客可以先嗌海鮮 再點其他串燒🍢

十分香脆既炸響鈴卷中間夾著流心芝士醬🫕
如果鍾意香口野既人 應該係必點之選🥰

🥚燒流心鵪鶉蛋 $29
鵪鶉蛋真係做到流心效果 有種食濃縮版半熟蛋既感覺🍳

🍍燒菠蘿($45)
菠蘿外層燒至焦香 好似有一層焦糖一樣
雖然相對貴啲 但食落香甜多汁 十分值得嗌黎做飯後果😋

呢度逢禮拜三經openrice book位可以享有扇貝半價優惠
每隻由$79減至$39 如果係貝類愛好者就唔可以錯過喇!😆

🏡喜膳燒
📍尖沙咀寶勒巷10號地舖
餐廳裝潢非常日本風,環境好居酒屋🏮feel,亦有幾位客人特登宵夜時段到店飲酒食小食,非常熱鬧。我偏愛吃海鮮,所以叫了很多款海鮮。我吃海鮮首選製法是蒜蓉,因蒜蓉味道鹹香,而且烹調過程會逼出油分,令海鮮味道提升。燒蟶子王(蒜蓉)燒大扇貝(蒜蓉)蒜蓉燒廣島蠔🦪泰式燒原條燒魷魚🦑辣酒煮翡翠螺燒紐西蘭羊架(兩件)⭐️呢間餐廳嘅多款海鮮食落非常新鮮,而肉質亦都係煮得剛剛好唔會過老,口感非常好👍而每款海鮮都係比較大隻,鋪滿蒜蓉後賣相一流!我比較鍾意蒜蓉燒廣島蠔,非常肥美,有入口溶化既質感!♦️泰式醬配魷魚,秘製醬汁酸酸甜甜,超好食。而魷魚唔會有跟每一口肉質都係好嫩滑。辣汁煮花螺就食得多,煮翡翠螺我係都係第一次。我食翡翠螺,通常係自助餐嘅凍盤點海鮮醬,煮過後翡翠螺,肉質變得軟身,食落係另一種感覺。外面有片衣滑滑地好特別。♦️羊架亦燒得非常好,外皮脆口肉質剛好。朋友聚會不妨來尖沙咀喜膳燒飲杯酒食d佐酒小食慢慢傾啦!

燒蟶子王(蒜蓉)
燒大扇貝(蒜蓉)
蒜蓉燒廣島蠔🦪
泰式燒原條燒魷魚🦑
辣酒煮翡翠螺
燒紐西蘭羊架(兩件)

♦️羊架亦燒得非常好,外皮脆口肉質剛好。

朋友聚會不妨來尖沙咀喜膳燒飲杯酒食d佐酒小食慢慢傾啦!
  • 泰式燒原隻鮮魷魚
2023-12-06 35 views
今日去咗尖沙咀食串燒,去咗一間外表似日式串燒嘅地方去食野,真係好一去到似日本既居酒屋,跟住睇睇Menu,原來係屬於一個多國串燒既舖頭,一坐低,朋友叫咗杯生啤,我叫咗杯烏龍茶,跟住原來星期二有生啤買一送一,真係抵玩~我哋選擇咗雞內臟,跟住加少量嘅牛,再加埋佢啲新鮮嘅海鮮~雞嘅方面,我哋叫咗雞心,雞肝,雞腎,性價比高咁嘅價錢,食到啲咁嘅內臟料理~牛只叫了牛舌,係店員推介,調味得好好~海鮮方面,叫咗蟶子王,同埋帆立貝,呢兩樣有驚喜,好鮮甜,Size比預期中大隻,物超所值,成晚最有驚喜,問咗員工原來佢哋嗰啲海鮮,係即日朝頭早,師傅出去街市買for即日,唔怪得知咁新鮮,咁好食~另外比到我驚喜就係,佢哋嘅服務態度,真係好好,兩個人去食飯,本身比張細枱我,跟住見我哋唔夠位,即刻加大張枱俾我哋~總結;雖然舖頭細,但性價比高,嘢食份量比出面店舖多,每日都有驚喜discount,服務態度好,嚟傾偈食飯,係一個好好嘅選擇~
我哋選擇咗雞內臟,跟住加少量嘅牛,再加埋佢啲新鮮嘅海鮮~
牛只叫了牛舌,係店員推介,調味得好好~

2023-12-05 27 views
在寶勒巷的「喜膳燒」,你可以體驗到香港風情的港式串燒吧。店內的燈光柔和,高腳桌椅和巧思獨特的燈飾布局,都為顧客營造出迷人的氛圍。尤其是那些雀籠和雀仔的裝飾,更讓人感受到濃厚的地道風情。「喜膳燒」的串燒烹調手法獨特,他們將烤制好的串燒放在熱石板上,保證食物長時間保持熱度,即使在享受食物的同時進行聊天或拍照,也不會影響食物的口感。同時,這種方式還可以避免食客沾染油煙味,實在是人性化的設計。我特別要推薦的是燒聖子皇和燒妃蚌。燒聖子皇的口感鮮美,肉質細膩,烤制後的香味讓人回味無窮。而燒妃蚌則是外酥內軟,燒烤過後的妃蚌激發出原本的海鮮鮮甜,搭配上燒烤的煙燻香,讓人食指大動。

2023-12-02 21 views
尖沙咀平價海鮮串燒店燒蟶子皇蟶子清甜鮮味,肉質燒至剛好,不會過熟燒貴妃蚌加上蒜蓉粉絲,鮮甜爽滑多汁,新鮮!燒車厘茄煙肉卷煙肉燒至香脆,車厘茄多汁清甜微酸,夾著一同咀嚼,毫不油膩燒蜜糖雞中翼雞中翼燒至外皮香脆,肉質嫩滑juicy,配上蜜糖,非常惹味燒台式香腸台式香腸外脆內腍,帶點蜜糖甜香,不錯燒肉桂焦糖金菠蘿菠蘿焦糖面燒至外脆香甜,啖啖肉,多汁清甜,帶點玉桂香,解油膩感喜膳燒📍尖沙咀寶勒巷10號地舖
尖沙咀平價海鮮串燒店

燒蟶子皇
蟶子清甜鮮味,肉質燒至剛好,不會過熟

燒貴妃蚌
加上蒜蓉粉絲,鮮甜爽滑多汁,新鮮!

燒車厘茄煙肉卷
煙肉燒至香脆,車厘茄多汁清甜微酸,夾著一同咀嚼,毫不油膩

燒蜜糖雞中翼
雞中翼燒至外皮香脆,肉質嫩滑juicy,配上蜜糖,非常惹味

燒台式香腸
台式香腸外脆內腍,帶點蜜糖甜香,不錯

燒肉桂焦糖金菠蘿

喜膳燒