1K
2024-04-18 312 views
「喜膳燒」推出咗唔少優惠🎉當然要去食翻餐🤩.蒜蓉燒蟶子皇🐚肉質爽口,食落好新鮮💦.蒜蓉燒珍寶大扇貝🌊超大隻,足足有一個手掌咁大😍表面鋪滿蒜蓉、香蔥、粉絲🍜扇貝食落有一絲絲嘅口感😗味道鮮甜、帶有牛油味道🧈.日本霜降和牛串🥩五成熟,脂肪部份食落入口即化,牛味濃厚🤤.焗墨西哥黑松露芝士薄餅🍕薄餅口感酥脆😙帶有焦香味道,內有墨西哥辣椒🫑黑松露醬、西打芝士醬🫕雖然黑松露醬份量多,但略嫌黑松露味道未夠突出😔.燒金菇肥牛卷🐂表面鋪滿海苔粉🖤肥牛肉質嫩滑,味道甜鹹😬金菇口感爽脆。.3隻燒蜜糖雞中翼(3隻)🐓雞翼好大隻,表面鋪有蜜糖🍯肉汁飽滿😋略嫌蜜糖味道未夠香甜🥺.涼拌牛舌👅表面鋪有蒜蓉、香蔥、芝麻,牛舌份量多,厚切牛舌肉質彈牙😉味道麻辣,類似口水雞嘅調味😲.蒜蓉燒茄子🍆表面鋪滿香蔥、蒜蓉🧄.燒香甜車厘茄煙肉卷🥓煙肉食落油脂味濃,配以車厘茄食用🍅食落好清新💯.燒火辣牛肚🐄表面鋪有辣椒粉🌶️牛肚食落有咬口😆食落帶有滷水汁味道.挑戰勁辣頂級魚片頭🐟表面鋪有辣椒油、辣椒粉、孜然粉、芝麻,魚片頭有鮮味👍🏻但辣度1分🥲.燒芝士翠玉瓜🥒表面鋪有車打芝士醬、芝士粉🧀翠玉瓜食落好Juicy😌.蒜味燒台式香腸🍖腸衣口感香
「喜膳燒」推出咗唔少優惠🎉當然要去食翻餐🤩
蒜蓉燒蟶子皇🐚肉質爽口,食落好新鮮💦
日本霜降和牛串🥩五成熟,脂肪部份食落入口即化,牛味濃厚🤤
蒜蓉燒茄子🍆表面鋪滿香蔥、蒜蓉🧄
蒜味燒台式香腸🍖腸衣口感香脆😝表面鋪有蜜糖,香腸食落蒜香味濃☺️
燒蒜蕊💚味道清甜,配以泰式酸辣汁食用🇹🇭
鹽燒燒四季豆🫛
  • 燒茄子
  • 涼拌牛舌
  • 串燒
2 day(s) ago 0 views
今次到訪這間位於尖沙咀的串燒店🍢,主打港日風味串燒,餐廳裝潢有酒吧風格,同時保留日式居酒屋味道,相當特別🤣- 沙嗲燒豬頸肉🐷 $29表面燒至焦香,肉質軟腍,油脂豐沛,充滿濃郁沙嗲香味,油而不膩❤️- 照燒雞軟骨兩串🐔 $42雞軟骨口感爽脆😋- BBQ燒雞肉串🐓 $29味道濃郁,雞肉嫩滑多汁😎- 燒蜜糖雞中翼🐔 $45外層煎至焦香,表面淋上大量蜜糖點綴☺️- 蒜味燒台式香腸😗 $26外層煎至香脆焦香,加上以味道濃郁蒜香調味,很滋味‼️- 蒜蓉燒茄子🍆 $36表面以大量香蒜及香蔥調味,茄子肉燒至軟腍多汁,香口惹味😋- 蒜蓉燒蟶子皇😝 $116肉質鮮嫩多汁,表面加上大量蒜蓉調味,味道香口😍- 燒日本一口甜薯🍠 $26口感綿密軟糯😳- 燒新鮮脆皮白鱔🐟 $72厚切新鮮白鱔外層燒至酥脆,肉質爽口飽滿🥳- 燒黑啤牛仔骨🐮 $72肉質嫩滑,需以黑啤調味,但沒有啤酒香味🤩- 海鹽燒王牌牛舌👅 $58厚切牛舌肉質爽彈有咬口🤓- 沙嗲燒原條牛肋骨😗 $42厚切牛肋骨,肉質鮮嫩細膩,牛味濃郁😏- 沙嗲厚燒魚肚🐟 $48魚肚口感爽脆有嚼勁😆- 自家製冰糖雪耳雪梨水🥤 $38口感清爽解膩,甜度剛好🥳整個用餐體驗很不錯

- 沙嗲燒豬頸肉🐷 $29

- 照燒雞軟骨兩串🐔 $42
雞軟骨口感爽脆😋

- BBQ燒雞肉串🐓 $29
味道濃郁,雞肉嫩滑多汁😎

- 燒蜜糖雞中翼🐔 $45
外層煎至焦香,表面淋上大量蜜糖點綴☺️

- 蒜味燒台式香腸😗 $26
外層煎至香脆焦香,加上以味道濃郁蒜香調味,很滋味‼️

- 蒜蓉燒茄子🍆 $36
表面以大量香蒜及香蔥調味,茄子肉燒至軟腍多汁,香口惹味😋

- 蒜蓉燒蟶子皇😝 $116
肉質鮮嫩多汁,表面加上大量蒜蓉調味,味道香口😍

- 燒日本一口甜薯🍠 $26
口感綿密軟糯😳

- 燒新鮮脆皮白鱔🐟 $72
厚切新鮮白鱔外層燒至酥脆,肉質爽口飽滿🥳

- 燒黑啤牛仔骨🐮 $72
肉質嫩滑,需以黑啤調味,但沒有啤酒香味🤩

- 海鹽燒王牌牛舌👅 $58
厚切牛舌肉質爽彈有咬口🤓

- 沙嗲燒原條牛肋骨😗 $42
厚切牛肋骨,肉質鮮嫩細膩,牛味濃郁😏

- 沙嗲厚燒魚肚🐟 $48
魚肚口感爽脆有嚼勁😆

- 自家製冰糖雪耳雪梨水🥤 $38
口感清爽解膩,甜度剛好🥳

整個用餐體驗很不錯,居酒屋相當有氣氛🤩,加上職員會預先放上一個鐵板在枱上,之後把串燒放在上面便可保持溫度,相當貼心做法👍🏻

📍 喜膳燒 - 尖沙咀
尖沙咀寶勒巷10號地舖
@tsthappyq

#justlingggxd_串燒
#justlingggxd_尖沙咀
2024-05-10 0 views
「喜」歡食串燒…. 晚「膳」食海鮮….蔬菜肉類一齊「燒」——————-先來個白桃梳打🍑再來個青檸梳打🍋𣲙凍飲品伴串燒🍡約伴朋友齊來燒👫👬先來一個蟶子王🥢新鮮熱辣肉夠爽😋再來一個燒扇貝🍥大隻鮮甜肉彈牙👍蒜蓉粉絲好滋味😉雞皮餃子好香脆🥟再來一客多春魚🐟一客三條好鬼抵✌️嫩滑軟熟燒羊架🐏肉汁豐富味道齊😬芝士穀飼三層肉🐷我最愛係豬腩肉😹熱辣辣嘅燒牛舌🐮仲有必吃牛肋條🥓香噴噴嘅燒京蔥🫔蒜蓉味道燒茄子🍆爽口彈牙雞髀菇🍗卜卜脆脆蒜蓉包🍞豬牛羊魚都有齊😁點小得海鮮菜類😆三五知己一齊嚟👫👬開心𣈱聚又一齊😇又來個開心簡單🤪九唔搭八又一晚🤣———————愛吃串燒……🤣🤣其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯😋食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————
「喜」歡食串燒….
晚「膳」食海鮮….
蔬菜肉類一齊「燒」

——————-

食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————
2024-05-08 0 views
收工即興最好就係約朋友出去食飯, 方便大家就腳揀返係尖沙咀食串燒, 串燒款式都有好多選擇野食好快上枱, 店員會將預熱石板放係我哋張枱, 方便之後上既串燒放係石板上都仲係熱辣辣海鹽燒皇牌牛舌送到黎熱辣辣, 牛舌燒得爽刃適中, 鹽味剛好鹽燒雞頸肉燒得非常惹味, 保持到肉汁加上口感嫩滑得黎帶少少爽口蒜蓉燒蟶子皇同蒜蓉燒珍寶大扇貝食得出好新鮮, 燒得啱啱好, 仲有原有海鮮肉汁, 爽口彈牙沙嗲手打魚皮餃平時BBQ都好鍾意買黎燒, 估唔到食串燒都有得叫, 燒到個外皮微脆煙刃, 外層搽左沙嗲汁, 更加惹味!沙嗲燒賣燒到外皮脆口連埋沙嗲汁味道夠惹味燒蒜芯食落帶少少汁, 爽口清脆黑松露鵝肝多士好少地方會有, 鵝肝燒得剛好又唔會太過乾身, 配埋個脆多士同面層黑松露一齊食無得輸!明太子釀雞翼入面係爆哂明太子, 外皮燒到脆卜卜, 入面依然仲有肉汁連明太子一齊食 滿足蒜蓉燒茄子同孜然燒韮菜, 我個人覺得味道可以, 但乾左少少, 如果放少少水同加多少少汁一齊燒就更好了最後超鍾意依個燒肉桂焦糖金菠蘿, 未食已經聞到好香肉桂味, 外層撒左焦糖再用火槍燒過, 一食外層脆皮焦糖, 菠蘿超甜, 真心好好味, 超滿足的一晚

海鹽燒皇牌牛舌送到黎熱辣辣, 牛舌燒得爽刃適中, 鹽味剛好

沙嗲手打魚皮餃

沙嗲燒賣燒到外皮脆口連埋沙嗲汁味道夠惹味

燒蒜芯食落帶少少汁, 爽口清脆

黑松露鵝肝多士

Type of Meal
Dinner
2024-05-08 0 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次同大家介紹嘅呢間居酒屋有啲唔同🫶🏻居酒屋得來又有啲唔係好居酒屋🤣連ribs, pizza都有得食❤️呢間最值得一讚嘅就係佢串燒嘅味道👍🏻每款串燒都有幾款味俾你揀 食落絕對唔會覺得好單一⭐️❶燒蟶子皇(蒜蓉) $88蟶子肉質鮮美 細嫩多汁🌊相當新鮮 食落好鮮甜🪸❷燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78扇貝都幾大粒⚓️不過表面鋪滿咗蒜蓉同粉絲 食落真係超惹味👍🏻❸燒雞肉串(BBQ) $29肉質鮮嫩多汁 BBQ細食落有啲似叉燒 令人愛不釋手🔥❹燒手切雞腎串(孜然) $29雞腎外形扁圓 質韌脆嫩😋❺燒彈牙牛丸(蜜糖) $29牛丸 牛香十足而且相當多汁🐄面層搽上左蜜糖汁 神還原平時BBQ嘅味道🐮❻蒜蓉燒雜菇(黑松露)$58每一啖都食到濃郁既黑松露香味🤠再搭配蒜蓉既香氣 簡直是絕配🌿❼燒玉子 $19蛋液綿密細膩 表面呈現出金黃色😋❽味醂燒魚乾 $52個人略嫌呢個燒魚乾硬身咗啲啲🥹不過油脂清香 食落都幾鮮味🍥❾法式蒜蓉包 3塊 $24 面包鋪面蒜蓉同熱融芝士🧀經過烤焗後酥香惹味🫕而且蒜香嘅味道仲留在口腔內縈繞😋❶⓪燒味式豬肋骨(半條) $108 每一根豬肋骨都蘸滿醬汁🦴豬肋骨炆得非常入味😆同時有

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

今次同大家介紹嘅呢間居酒屋有啲唔同🫶🏻
居酒屋得來又有啲唔係好居酒屋🤣
連ribs, pizza都有得食❤️
呢間最值得一讚嘅就係佢串燒嘅味道👍🏻

❶❹茶裏王無糖台式烏龍茶 $22
清香的烏龍茶帶有微苦的滋味🍵
解渴又開胃 絕對係一個完美既搭配✨
2024-04-30 88 views
環境勁迫又舊,同隔離檯係一吋既距離,所有野都一樣味,勁咸,大量味粉,食物本身既味係完全食唔到,勁乾又燶,真係自己整都好食過佢,咁多好評係完全了解不能,上幾個評仲話抵食?雞丸骨$42/2串,加埋得6粒咁大把,隔離檯仲帶左個大肚朋友黎,結果極速一個鐘就走左,聽到佢話坐得唔舒服,腳痺,個廁所仲要勁污糟,大肚婆入去就出番黎,話唔敢去,要去the one搵廁所成餐得份菠蘿係幾好食,因為多汁,其餘簡直不值一提,牛肋條直頭好似牛腩咁,浪費左我晚餐既quota,食完差啲要洗腎🤡

2024-04-30
2024-04-26 82 views
燒聖子皇,$88💰這款串燒是一個的開胃菜。聖子皇的鮮美與炭火香氣完美結合,每一口都讓人回味無窮😃燒扇貝,$78💰扇貝的鮮甜和燒烤的香氣在口內,質地鮮嫩,絕對是串燒愛好者必點😀炙燒海蝦,$98💰這道串燒有兩隻海蝦肉質鮮美,外皮炙燒得剛剛好,保持了海鮮的原汁原味😁燒金菇肥牛卷,$45💰金菇的香氣和肥牛的鮮嫩。每一口都是一個美味的驚喜😆燒雞全翼,$26💰這款串燒的雞翅烤得外酥內嫩,醬汁入味。無論是單吃還是搭配啤酒,都是一個絕佳的選擇😅燒豬肋骨,$108💰豬肋骨經過炭火燒烤,肉質鮮嫩多汁,每一口都是滿滿的幸福感😃
燒聖子皇,$88💰

燒扇貝,$78💰

炙燒海蝦,$98💰

燒金菇肥牛卷,$45💰
金菇的香氣和肥牛的鮮嫩。每一口都是一個美味的驚喜😆

燒雞全翼,$26💰

燒豬肋骨,$108💰
豬肋骨經過炭火燒烤,肉質鮮嫩多汁,每一口都是滿滿的幸福感😃
放工想食串燒,見附近呢間串串燒既訂檯優惠黎試下! 涼拌牛舌,一大碗分量好多,芝麻香蔥味道香麻,佐酒絕配! 🍻點杯生力白啤,帶果香,入口清新! 🧄蒜蓉燒蟶子皇、珍寶大扇貝蟶子肉,大大條,爽彈鮮滑。大扇貝配粉絲,原汁加埋醬汁燒,貝肉鮮味更提升。 🍆燒茄子,整條放滿蒜蓉,燒得軟稔。 串燒會放喺熱石上保溫,好細心! 🍢盬燒日本雞心,大大粒有咬口。 🥓鹽燒穀飼三層肉、燒雞皮,香口乾身。🍢黑胡椒燒肥腸,邪惡又好味,🍢燒羊肩肉一客2串,配孜然粉,川風味濃香滿溢!🥢燒鰂魚 ,用錫紙包住鹽燒,鰂魚厚肉少細骨,入口甘香,容易食!
放工想食串燒,見附近呢間串串燒既訂檯優惠黎試下!

🧄蒜蓉燒蟶子皇、珍寶大扇貝
蟶子肉,大大條,爽彈鮮滑。
大扇貝配粉絲,原汁加埋醬汁燒,
貝肉鮮味更提升。

🍆燒茄子,整條放滿蒜蓉,燒得軟稔。
串燒會放喺熱石上保溫,好細心!

🍢盬燒日本雞心,大大粒有咬口。

🥓鹽燒穀飼三層肉、燒雞皮,香口乾身。
🍢黑胡椒燒肥腸,邪惡又好味,

🍢燒羊肩肉一客2串,配孜然粉,川風味濃香滿溢!

2024-04-20 81 views
尖沙咀嘅喜膳燒,係一家主打串燒嘅餐廳!串燒會跟埋熱石板,就算一路食一路傾計,都唔怕啲串燒變凍!燒新鮮脆皮白鱔 $72蒜蓉燒廣島生蠔3隻 $88喜膳燒嘅海鮮類出品都幾高質!白鱔做到皮脆肉彈!廣島蠔燒完都仲係咁飽滿肥美!港式懷舊燒魷魚(原味)$52係舊邨街邊檔燒魷魚乾嘅味道,exactly一模一樣,香口惹味,充滿童年回憶!海鹽燒皇牌牛舌 $58燒豬頸肉(BBQ)$29燒蜜糖雞中翼3隻 $45燒雞頸肉(鹽燒)$48/2串豬牛雞串燒都有海量嘅選擇,爽嫩嘅雞頸、好似肥叉咁肥美嘅豬頸肉、BBQ style嘅蜜糖雞翼、仲有大大塊牛舌,都係唔錯嘅選擇!黑椒燒肥腸 $28燒台式香腸(蒜味)$26豬大腸味郁可口、台式香腸甜甜哋都幾正!燒茄子(蒜蓉)$36蒜蓉牛油焗雜菇 $48燒肉桂焦糖金菠蘿 $45蔬菜類都有唔少選擇,茄子蒜香滿滿又夠水嫩、焗雜菇充滿蒜香、燒菠蘿香甜爆汁!

燒新鮮脆皮白鱔 $72

燒蜜糖雞中翼3隻 $45
燒雞頸肉(鹽燒)$48/2串

黑椒燒肥腸 $28
燒台式香腸(蒜味)$26
豬大腸味郁可口、台式香腸甜甜哋都幾正!

燒茄子(蒜蓉)$36
蒜蓉牛油焗雜菇 $48
燒肉桂焦糖金菠蘿 $45
2024-04-19 35 views
日日返工太苦悶,真係想搵個地方放鬆心情,同朋友食下串燒飲杯野傾吓偈。係門口睇餐單就知有好多唔同種類野食🦑海鮮燒聖子皇、扇貝、原隻鮮魷魚聖子皇同扇貝都好鮮甜😍又唔會有沙,啖啖肉👏🏻扇貝上既粉絲吸哂扇貝既鮮味😋魷魚肉質爽口彈牙,大大隻🥟肉類雞皮餃子:雞皮煙靭爽口,夠哂特別明太子雞翼:啖啖肉再加辣味明太子好惹味牛舌:厚切牛舌,煙韌有咬口勁辣魚片頭:辣得香口,魚片頭肉質彈性結實🍆蔬菜焗金菇包、燒茄子、韭菜佢哋既蒜蓉都夠哂香😋蔬菜都好新鮮,韭菜一條條穿上,燒得仲有脆口👏🏻樣樣都好吸汁,唔會覺得乾🍞甜品棉花糖多士(士多啤梨味)食左咁多較重口味既食物,再配上呢個甜甜既棉花糖🤩棉花糖表皮燒得少少脆,内裏軟綿綿。多士夠脆口,餐廳依家星期一至日都有做緊不同優惠,日日都不同😉居酒屋真係好岩大家放工後輕鬆談心既好地方,店員都好友善

🦑海鮮
燒聖子皇、扇貝、原隻鮮魷魚

🥟肉類
雞皮餃子:雞皮煙靭爽口,夠哂特別
明太子雞翼:啖啖肉再加辣味明太子好惹味
牛舌:厚切牛舌,煙韌有咬口
勁辣魚片頭:辣得香口,魚片頭肉質彈性結實

🍆蔬菜
焗金菇包、燒茄子、韭菜

🍞甜品
棉花糖多士(士多啤梨味)

2024-04-11
  • 燒蒜蓉茄子
  • 泰式燒原隻鮮魷魚
2024-04-11 30 views
為食妹同老公特然好想去食串燒,知道尖沙咀有間小店既串燒味道唔係好重調味料,所以今日特登去咗黎食下啦!餐牌上有多款唔同種類既串燒,當中包括各類海鮮🦞,豬🐽、牛🐮、雞🐓各種肉類都有🫶🏼就同大家分享一下邊幾樣最好食嫁啦!🔸燒蟶子皇大大隻蟶子呀!燒完仲可以保留住本身既汁,咬薄唔會好乾👍🏻🔸燒珍寶大扇貝珍寶大扇貝又真係好大隻呀!上面配上蒜蓉粉絲一齊燒,簡直係絕配🥰🔸燒玉桂焦糖金菠蘿菠蘿🍍外表有一層薄薄既焦糖,經佢地燒過後口感脆卜卜🔸燒美式豬肋排第一次見串燒店會有豬肋排食,好大嚿嫁,簡直係淡淡肉呀🫶🏼🔸日本霜降和牛串🔸芝士焗意大利大磨菇🔸燒雞泡魚干🔸燒手切雞腎串🔸燒蜜糖雞中翼🔸鹽燒日本雞心其實店員會推薦每日既新鮮海鮮🦞,令我覺得最出色既就係佢哋嘅調味料唔會好重,比起平時既其他既串燒店都無咁濃烈嘅味道👍🏻

🔸燒蟶子皇
大大隻蟶子呀!燒完仲可以保留住本身既汁,咬薄唔會好乾👍🏻

🔸燒珍寶大扇貝

🔸燒玉桂焦糖金菠蘿
菠蘿🍍外表有一層薄薄既焦糖,經佢地燒過後口感脆卜卜

🔸燒美式豬肋排
第一次見串燒店會有豬肋排食,好大嚿嫁,簡直係淡淡肉呀🫶🏼

🔸日本霜降和牛串

🔸芝士焗意大利大磨菇

🔸燒雞泡魚干

🔸燒手切雞腎串
🔸燒蜜糖雞中翼
🔸鹽燒日本雞心

2024-04-04 36 views
今日嚟到尖沙咀呢間港式燒烤串燒店🫶🏻佢個menu有好多款海鮮、豬肉、牛肉同雞肉嘅串燒,每一款都調味得好好,好多汁好嫩🔥特別推薦~🔥 燒蒜蓉蟶子王蟶子超級鮮味❤️‍🔥搭配蒜蓉調味,超級濃郁的蒜香!鮮美的蟶子味道👅🔥 燒蒜蓉珍寶大扇貝大扇貝都是搭配蒜蓉,扇貝的鮮甜口感☺️☺️🔥 燒煙肉鵪鶉蛋煙肉的煙燻風味與鵪鶉蛋的蛋香完美結合💕🔥 燒金菇肥牛卷金菇和肥牛卷表面有紫菜粉🫶🏻好多汁🫶🏻🫶🏻🔥 燒焦糖菠蘿超中意幾燒菠蘿🍍,帶來甜蜜的口感和焦糖的香甜味道,好正!🔥 燒茄子燒烤茄子真係不得了🔥茄子的質地柔軟,燒烤的香氣和獨特的調味使其口感正❤️‍🔥🔥 燒雞翼燒烤雞翅膀一客有3隻💕外皮酥脆、內部多汁🫶🏻🔥 燒豬頸肉必食!豬頸肉肉質嫩滑,燒烤的過程使其口感更加美味,好多汁!☺️

🔥 燒蒜蓉蟶子王

🔥 燒蒜蓉珍寶大扇貝
大扇貝都是搭配蒜蓉,扇貝的鮮甜口感☺️☺️

🔥 燒煙肉鵪鶉蛋
煙肉的煙燻風味與鵪鶉蛋的蛋香完美結合💕

🔥 燒金菇肥牛卷
金菇和肥牛卷表面有紫菜粉🫶🏻好多汁🫶🏻🫶🏻

🔥 燒焦糖菠蘿
超中意幾燒菠蘿🍍,帶來甜蜜的口感和焦糖的香甜味道,好正!

🔥 燒茄子
正❤️‍🔥

🔥 燒雞翼
燒烤雞翅膀一客有3隻💕外皮酥脆、內部多汁🫶🏻

🔥 燒豬頸肉
近期食過好有水準既日式居酒屋😍😍😍餐廳位於尖沙咀,小小店舖但氣氛十足!串燒款式多,燒海鮮仲好高質!鹽燒醬燒都有好日式味道,食得出廚師嘅功架👅必食串燒推介有豬頸頸、雞頸肉、厚切牛舌、雞軟骨🤩🤩豬頸頸係大大舊半肥瘦肉質,燒完都係咁Juicy!!口感味道一流🤤雞頸肉係我少食嘅部位,竟然有驚喜!滑溜之餘好有口感,雞味好出!厚切牛舌係大滿足之選👅👅👅焦香嘅外皮,軟腍腍嘅肉質!!雞軟骨絕對係串燒必嗌🫶🏻goodgirltummy誠意推介鹽燒口味!值得讚嘅係呢度燒完都唔會話好細粒,好有口感同香脆🧏🏻‍♀️海鮮方面又係另一個驚喜位😍絕對唔馬虎!新鮮程度直逼天花板🤩🤩試咗佢哋嘅元貝同埋蟶子王,兩款都好推介俾大家!元貝size驚人🤤放入口有滿足嘅感覺😭蟶子王無比嘅爽彈!值得一提嘅係佢哋嘅靈魂醬汁,調味同日本冇分別!又鮮又甜,呢度加唔少分!!!🥹🥹餐廳仲好貼心每一台都預備熱石,所以未食嘅串燒都仲係熱辣辣!價錢親民,誠意推介🫶🏻🔥| 燒扇貝 $78| 燒蟶子皇 $88| 明太子雞翼 $49| 燒牛舌 $58| 燒雞頸肉 $48| 燒雞腎 $29| 燒雞軟骨 $42| 霜降和牛 $62📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖🌟

| 燒扇貝 $78

🌟地區:#goodgirltummy尖沙咀

• 燒扇貝
  • 海鹽燒皇牌牛舌
  • 燒雞軟骨
日式居酒屋裝潢,味道貼近港式風味。餐廳係唔少打工仔嘅聚腳點,收工後同同事食串燒吹下水,加埋星期一有七五折優惠,感覺較抵食!✨燒馬來西亞大蜆 $98類似清酒煮蜆,調味較清淡,主要食返大蜆嘅原汁原味。✨燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78 😍燒得幾好,扇貝肉飽滿多汁,蒜蓉醬汁同索晒汁嘅粉絲係靈魂!好貼近平時大排檔嘅風味!✨燒雞肉串(沙嗲) $29沙嗲醬汁有花生香氣,雞肉正常發揮。✨燒芝士響鈴兩條 $26響鈴炸到脆卜卜,好似食緊薯片咁,裏面係鹹香芝士。我貪心啲,如果有埋紫菜夾喺中間就更好。✨燒頂級蜜糖墨魚丸 $29回憶返晒嚟,記得以前返學小息嗰陣就會衝去小食部買墨魚丸牛丸,蜜糖汁甜甜地幾好食,外皮燒至微焦,口感亦不錯。✨燒新鮮脆皮白鱔 $72 😍肉質彈牙,的確係幾新鮮!✨芝士焗意大利大蘑菇 $49 一口咬落去爆發菇汁,菇味十足,如果加埋煙肉粒🥓 相信層次感會更豐富!得芝士就略嫌味道比較單調。✨雞皮餃子 $65/5隻 😍外皮黃金酥脆,內餡軟嫩多汁,蘸埋醬汁,出色!✨明太子釀雞翼(2pcs) $29味道香辣,明太子味濃。

✨燒馬來西亞大蜆 $98
類似清酒煮蜆,調味較清淡,主要食返大蜆嘅原汁原味。

✨燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78 😍

✨燒雞肉串(沙嗲) $29
沙嗲醬汁有花生香氣,雞肉正常發揮。

✨燒芝士響鈴兩條 $26

✨燒頂級蜜糖墨魚丸 $29

✨燒新鮮脆皮白鱔 $72 😍
肉質彈牙,的確係幾新鮮!

✨芝士焗意大利大蘑菇 $49

✨雞皮餃子 $65/5隻 😍
外皮黃金酥脆,內餡軟嫩多汁,蘸埋醬汁,出色!

✨明太子釀雞翼(2pcs) $29
味道香辣,明太子味濃。
2024-03-10 110 views
今日去咗尖沙咀食串燒,去咗一間外表似日式串燒嘅地方去食野,真係好一去到似日本既居酒屋,跟住睇睇Menu,原來係屬於一個多國串燒既舖頭,一坐低,朋友叫咗杯生啤,我叫咗杯烏龍茶,跟住原來星期二有生啤買一送一,真係抵玩~我哋選擇咗雞內臟,跟住加少量嘅牛,再加埋佢啲新鮮嘅海鮮雞嘅方面,我哋叫咗雞心,雞肝,雞腎,其實真係唔差,當然咁嘅價錢,食到啲咁嘅內臟料理,唔算差,加埋杯啤酒very good牛只叫了牛脷去,但好老實講,唔係我想像中既生燒牛脷,但佢都調味得還可以海鮮方面,叫咗,蟶子王,同埋帆立貝,呢兩樣有驚喜,好鮮甜,Size比預期中大隻,物超所值,成晚最有驚喜,問咗員工原來佢哋嗰啲海鮮,係即日朝頭早,師傅出去街市買for即日,唔怪得知咁新鮮,咁好食另外比到我驚喜就係,佢哋嘅服務態度,真係好好,兩個人去食飯,本身比張細枱我,跟住見我哋唔夠位,加到我哋坐枱,仲有佢哋啲生啤,星期二做緊買一送一,慳唔少😂總結雖然舖頭細,但性價比高,嘢食份量比出面店舖多,一至七日都有discount,服務態度好,每一個師傅睇個樣都好有經驗,當然事實都係,兩三知己,黎傾偈食飯,係一個唔差嘅選擇嘅地方
我哋選擇咗雞內臟,跟住加少量嘅牛,再加埋佢啲新鮮嘅海鮮