2024-04-25 14 views
和家人到新城市,晚飯時間想吃得簡單一點,留意到這一間主打車仔麵的冰室,便和家人進去雖然主打車仔麵,但是餐廳提供各類香港特色菜式例如鐵板燒或是焗飯,男神麵,充滿牛味的車仔麵,配料有牛柏葉,牛肚,豬腸,牛丸,牛腩,蘿蔔,時菜,每一種配料份量都不少,湯底入口濃郁,非常滿足永年大碗麵,這碗的配料更多,有豬腸,魚蛋,蘿蔔,豬紅,雞翼,雞翼尖,魷魚,紅腸,家人點了這一碗,份量之多,結果也吃不完美國安格斯封門柳,家人點了鐵板燒,配搭炸麵非常特別,封門柳肉質軟熟重牛肉味道,非常適合鐵板,另外跟隨的酥皮湯入口酥皮味道濃郁,非常滿足

紅腸,家人點了這一碗,份量之多,結果也吃不完

📍#香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓113號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️沙田嘅永年車仔麵將車仔麵同茶冰廳Crossover~有車仔麵之餘,亦有冰廳既特色風味。除咗車仔麵之外,亦同場加映多款扒餐、焗飯、意粉等,選擇更多元化。✨#男神麵 牛栢葉|牛腩|豬腸|牛丸|牛腩|蘿蔔|時菜男神麵夠多料 主要都係以牛為主 份量十足 湯底order咗永年招牌辣汁,除咗永年辣汁之外,亦可選麻辣汁🤤湯底加上濃淍既辣汁,味道頗濃,滿足到我鍾意食辣嘅胃口~✨#永年大碗麵豬腸|魚蛋|蘿蔔|豬紅豬皮|雞翼|雞翼尖|魷魚|紅腸|時菜永年大碗麵就係最經典嘅車仔麵款~有晒港人一般最常叫嘅車仔麵配料,一次過滿足晒好多個願望~~~每款配料都醃得好入味 味道偏濃~✨#美國極佳級封門柳- 招牌港式酥皮牛尾羅- 炸麵- 黑椒汁估唔到車仔麵店同冰室Crossover扒餐都有驚喜,封門柳肉質超級軟腍,入口絕對唔係好柴好韌嗰一種口感,加上黑椒汁更完滿,冰室有呢個質素非常surprise✨#永年辣牛腩辣牛腩同樣係以濃味嘅醬汁為主調~牛腩口感軟腍,份量正常,整體不錯。✨#抹茶紅豆冰抹茶奶味重,而紅豆冰中紅

📍#香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓113號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#男神麵
牛栢葉|牛腩|豬腸|牛丸|牛腩|蘿蔔|時菜
男神麵夠多料 主要都係以牛為主 份量十足
湯底order咗永年招牌辣汁,
除咗永年辣汁之外,亦可選麻辣汁🤤
湯底加上濃淍既辣汁,味道頗濃,
滿足到我鍾意食辣嘅胃口~

✨#永年大碗麵
豬腸|魚蛋|蘿蔔|豬紅豬皮|雞翼|雞翼尖|魷魚|紅腸|時菜
永年大碗麵就係最經典嘅車仔麵款~
有晒港人一般最常叫嘅車仔麵配料,
一次過滿足晒好多個願望~~~
每款配料都醃得好入味 味道偏濃~

✨#美國極佳級封門柳
- 招牌港式酥皮牛尾羅
- 炸麵
- 黑椒汁
估唔到車仔麵店同冰室Crossover扒餐都有驚喜,
封門柳肉質超級軟腍,
入口絕對唔係好柴好韌嗰一種口感,
加上黑椒汁更完滿,冰室有呢個質素非常surprise

✨#永年辣牛腩
辣牛腩同樣係以濃味嘅醬汁為主調~
牛腩口感軟腍,份量正常,整體不錯。

✨#抹茶紅豆冰
抹茶奶味重,而紅豆冰中紅豆比例佔一半~
岩哂鐘意食紅豆既朋友~

✨#紅豆奶茶冰
紅豆奶茶冰亦係餐廳嘅特色飲品之一,整體亦不錯 👍🏻

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-04-21 37 views
店名: 香港永年車仔麵茶冰廳地址: 沙田正街18號新城市廣場一期1樓113號舖沙田站 A3 出口環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4/5係沙田放工打算食港式野🇭🇰,朋友就推薦呢間好好食車仔麵。去到環境裝修有懷舊感📽,充滿港式風味,見到餐牌主打香港經典地道美食。座位闊落,又唔會好嘈,同朋友傾計都方便👫🏻雜扒餐配炸麵及洋蔥汁❤️❤️❤️❤️$198肉質鮮嫩多汁,配料搭配得宜,旁邊嘅炸麵炸得香脆美味,配上洋蔥汁一齊食好正😋熱辣辣的鐵板上加入惹味洋蔥汁🧄,充滿懷舊氣息。肉質鮮嫩多汁,搭配隔離嘅炸麵香脆可口,牛扒🥩、豬扒、雞扒厚肉又大塊👍🏻肉扒兩邊都煎香,再加上熱辣辣鐵板,鎖住肉汁,又保持嫩滑口感。 🥄周打蜆肉魚湯(升級酥皮湯)❤️❤️❤️❤️+$15酥皮周打蜆肉魚湯呢個必點!酥皮鬆脆,一定要浸湯食,周打蜆肉魚湯足料🍲,入面有蜆肉、薯仔🥔等配料。永年大碗麵❤️❤️❤️❤️❤️$108呢碗麵大大碗,上到枱見有滿滿嘅配料,湯頭濃郁,搭配米粉🍜,掛湯力好。入面有豬腸 豬紅 魚蛋 蘿白 雞翼 雞翼尖 紅腸 魷魚 豬皮同時菜🥬,滷得好入味,看得出每様餸都做得好用心同好出色☺️女神麵❤️❤️❤️❤️$108呢款女神麵同樣大大碗🍜,好足料

店名: 香港永年車仔麵茶冰廳

雜扒餐配炸麵及洋蔥汁❤️❤️❤️❤️

🥄周打蜆肉魚湯(升級酥皮湯)❤️❤️❤️❤️

永年大碗麵❤️❤️❤️❤️❤️

女神麵❤️❤️❤️❤️
呢款女神麵同樣大大碗🍜,好足料,材料非常豐富🤩 有鮑汁燜花膠、酸齋、枝竹球、冬菇、紫菜、蘿蔔、菜心🥬。重點花膠大大件有厚度,嫩滑有膠質,冬茹厚身爽滑🔅

永年辣牛腩❤️❤️❤️❤️
嗌咗bb辣,牛腩嫩滑夠淋身🐂,加上醬汁好入味。而且蘿蔔夠甜好索哂啲醬料👍🏻

龍眼鳥龍茶冰❤️❤️❤️❤️❤️
+$15
飲落去清甜,完全唔會死甜,最重要係可以解渴,透心涼呀❄️

菠蘿冰❤️❤️❤️❤️❤️
+$15
飲落去甜度剛剛好,而且底下仲有粒粒菠蘿🍍
2024-04-18 28 views
永年車仔麵既用料同埋味道真係保持到水準,每次去都一樣高質好食!男神麵(中辣)呢個麵好岩我食,因為都係平時會嗌既餸,計埋有7樣餸,其實又真係唔算貴! 牛腩、牛肚同埋牛柏葉都炆到好淋好入味,加埋佢既辣汁食落好惹味。牛丸好彈牙又多汁,加上蘿蔔本身都好淋身,整體真係好好食! 嗌左油麵,好掛汁而且個辣真係有料到有層次唔係死辣個種!另外再加錢叫左南乳雞翼,南乳味就好香而且雞翼真係入哂味,抵食!大碗麵(蕃茄湯)其實呢個就更抵食,因為計款式有成10款,價錢都係108其實真心正常價錢! 蕃茄湯好香濃而且唔會好酸或者咸,叫既幼麵好爽口,煮既時間岩岩好而且索哂蕃茄湯既味道! 食材方面係豬內臟、雞翼同魷魚等等,特別一提既係豬腸食落好清爽洗得乾淨,好索汁! 魷魚亦都好彈牙新鮮!另外見佢有鐵板餐就試下,仲有得加錢轉酥皮湯!朋友嗌咗封門柳餐配白飯洋蔥汁,肉質真係好嫩滑,加埋洋蔥汁係真材實料調配唔係開粉個隻,淋落熱辣辣既鐵板到真係有feel似食緊港或扒房! 酥皮湯揀咗牛尾羅宗湯,牛肉味突出又唔會太辣或者咸。

男神麵(中辣)

大碗麵(蕃茄湯)

2024-04-17 18 views
🚩香港永年車仔麵茶冰廳食完今餐我宣佈:麻甩嘢都可以好高質素‼️位於新城市廣場嘅永年車仔麵,主打就係食車仔麵同埋港式扒😌大家可能會車~我屋企樓下都有得食啦🤕只能說完全係兩個Level😎餐廳裝修港風滿滿,食車仔麵都可以打卡,唔到你唔服📸〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈紐西蘭肉眼扒 $233✨酥皮周打蜆肉魚湯呢度差唔多每台都有叫扒🤌🏻同出面唔同嘅係配炸面 ((冇錯,係銀芽肉絲炒麵嗰隻炸麵鐵板上枱,即場倒入黑椒汁趁仲有少少熱氣,車埋個麵落個扒度🥩咁個炸麵有醬汁得黎又帶點香脆扒嘅肉質好軟熟,係得側邊有少少筋位最緊要唔會食到鬆肉粉嘅味道----------------------------加錢配埋個酥皮白湯🫓即叫即焗,上焗仲脹卜卜湯裏面仲有好多薯仔粒🌈大碗麵 $108🌈男神麵 $108實不相瞞中學嘅精神食糧就係車仔麵可以話係車仔麵專家😎根據以往經驗餸越多款,份量就越小但大佬依度唔跟規矩😵‍💫成10個餸每款份量都一樣多而且佢哋嘅餸都係好食,分別醃入味再加麵唔會攞清水淥熟,靠湯底就算重口味嘅人建議食麻辣🌶️清淡嘅人可以食永年辣汁🍜🌈煎釀三寶 $28見到煎釀三寶有豆卜即刻叫左魚肉塞到滿一滿,豆卜外脆內軟得意嘅
🚩香港永年車仔麵茶冰廳
食完今餐我宣佈:麻甩嘢都可以好高質素‼️

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈紐西蘭肉眼扒 $233
✨酥皮周打蜆肉魚湯
呢度差唔多每台都有叫扒🤌🏻
同出面唔同嘅係配炸面 ((冇錯,係銀芽肉絲炒麵嗰隻炸麵
鐵板上枱,即場倒入黑椒汁
趁仲有少少熱氣,車埋個麵落個扒度🥩
咁個炸麵有醬汁得黎又帶點香脆
扒嘅肉質好軟熟,係得側邊有少少筋位
最緊要唔會食到鬆肉粉嘅味道

----------------------------
加錢配埋個酥皮白湯🫓
即叫即焗,上焗仲脹卜卜
湯裏面仲有好多薯仔粒

🌈大碗麵 $108
🌈男神麵 $108

實不相瞞中學嘅精神食糧就係車仔麵
可以話係車仔麵專家😎
根據以往經驗餸越多款,份量就越小
但大佬依度唔跟規矩😵‍💫成10個餸每款份量都一樣多
而且佢哋嘅餸都係好食,分別醃入味再加麵
唔會攞清水淥熟,靠湯底就算
重口味嘅人建議食麻辣🌶️
清淡嘅人可以食永年辣汁🍜

🌈煎釀三寶 $28
見到煎釀三寶有豆卜即刻叫左
魚肉塞到滿一滿,豆卜外脆內軟
得意嘅仲有苦瓜釀魚肉,幾特別😆
2024-04-17 22 views
嗌咗個二人餐肉眼扒 :連應該最好食嘅cap位都可以多筋到痴線西冷:橡筋,咬唔到,未食過咁難食嘅扒 炸麵:好似啲狗食淨唔要俾我地咁蝦多士:咬落去,每一啖到係油雞翼:好普通,求其搵間車仔麵檔,一定平/靚/正過佢。得個湯正常少少,叫做有啲料咁白湯有蜆肉,紅湯有牛腩但落勁多鹽死鹹檸茶似咳水openrice咁多五星都唔係好明係邊到嚟嘅想中伏可以去挑戰埋單$448,食對面top blade好過最低消費100蚊1蚊都嫌多
嗌咗個二人餐
肉眼扒 :連應該最好食嘅cap位都可以多筋到痴線
西冷:橡筋,咬唔到,未食過咁難食嘅扒
炸麵:好似啲狗食淨唔要俾我地咁
蝦多士:咬落去,每一啖到係油
雞翼:好普通,求其搵間車仔麵檔,一定平/靚/正過佢。

得個湯正常少少,叫做有啲料咁
白湯有蜆肉,紅湯有牛腩
但落勁多鹽死鹹

檸茶似咳水

openrice咁多五星都唔係好明係邊到嚟嘅
想中伏可以去挑戰

埋單$448,食對面top blade好過

最低消費100蚊
1蚊都嫌多
2024-04-14 21 views
好多年前去元朗嘅時候食過一次,嗰陣時排晒長龍吸引到我哋去食,原來係街坊名店,開多個分店去旺區,其實都好方便到我,味道正常,價錢OK,不過就覺得油面有啲唔夠彈牙 其他嘅配料都幾好
其他嘅配料都幾好
2024-04-13 29 views
復活節同屋企人去咗行新城市廣場,行到攰就去餐廳食晚餐。香港永年車仔麵茶冰廳,餐廳裝修好有懷舊感,主打香港經典地道美食。雜扒餐黑椒汁跟炸麵:熱辣辣的鐵板上加入惹味醬汁,隨即傳來陣陣香氣撲鼻的「滋滋聲」,充滿懷舊氣息。牛扒、豬扒、雞扒厚肉又大塊,大廚會先煎香肉扒兩邊,再以熱辣辣鐵板奉上,既可鎖住肉汁,肉質的嫩滑口感亦得以保留。熱阿華田香濃。酥皮周打蜆肉魚湯,酥皮鬆脆,魚湯足料,口感順滑。永年大碗麵配米粉、清湯BB辣度辣汁:材料豐富,一次過差唔多試齊車仔麵餸。有豬腸、魚旦、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜心。全部都燜煮得好入味,豬皮、豬腸、魷魚爽口,雞翼肉質嫩滑。湯底濃郁帶少許辣味,米粉掛上湯汁,爽口又惹味。女神麵配幼麵、清湯辣汁:有鮑汁燜花膠、酸齋、枝竹球、冬菇、紫菜、蘿蔔、菜心。呢款重點係個花膠,夠大件有厚度,鮑汁精華滲透花膠,花膠嫩滑有膠質,其次仲有厚身爽滑冬菇,幼麵彈牙吸收湯汁一樣惹味非常!熱鴛鴦夠濃夠香。豬三寶:豬紅、豬腸、豬皮呢三樣係食車仔麵必選,就算食女神麵都可以加添!紅豆冰:紅豆份量都好多,而且好林甜,奶味比較淡,但攪勻甜度就啱啱好。樽仔奶茶:樽仔甜度適中夠冰凍
熱阿華田香濃。
酥皮周打蜆肉魚湯,酥皮鬆脆,魚湯足料,口感順滑。

熱鴛鴦夠濃夠香。

樽仔奶茶:樽仔甜度適中夠冰凍,味道香濃且充滿茶香。
第一次食,食物質素唔差!但服務就一般、一入去時已知道要手機落單,但餐牌有些問題想問就舉手問侍應,一行埋嚟我未問個侍應就即講手機落單,我都未講嘢,就捷住人哋講嘢,好無禮貌!而且價錢唔平,要手機落單唔緊,無服務還要收加一服務費!新城市有咁多餐廳選擇,下次都未必會再選擇咯!
第一次食,食物質素唔差!
2024-04-11
$90 (Lunch)
2024-04-05 56 views
今次去咗永年車仔麵試試招牌車仔麵,叫咗個永年大碗面,裏面包含好多唔同材料,如豬腸、魚蛋、豬紅、蘿蔔、紅腸、魷魚、雞翼尖、豬皮同菜,齊食餸巳經好飽!而且湯底夠哂濃郁同香口,加埋秘制辣汁一齊食,簡直係為碗面帶來別有一番風味🤩另外仲加配咗個南乳豬手,跟餐另加錢就可以換呢個豬手食,點有成四大嚿豬手,啲豬手入晒味,所以食落去好香南乳味,豬手炆得夠稔,所以好味😋
價錢與質素用料成反比。女神車仔麵$108,竟然得1塊仔花膠,其他全部都係齋,平價麵根,冬菇仔兩隻,蘿白等,食材成本最多廿蚊!紫菜湯咸到喊!牛尾湯得濕濕碎碎牛尾骨、少少牛尾肉!蝦子菜心名副其實:蝦子加菜心,菜心係白烚完全冇味!海鮮焗飯$128淡茂茂,要用啲牛腩汁撈才有味。紅豆奶茶紅豆抹茶,冰多過了成半杯冰,得個甜字!食咗三百幾蚊都唔緊要,但俾啲咁嘅嘢人食,簡直垃圾一餐,嘥咗我個quota!唔會再有下次!Blacklist!
2024-04-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 完全無!
2024-04-03 42 views
小妹一直都好鍾意食車仔麵,因為食車仔麵可以有好多選擇,而且樣樣都好想食,仲要大大碗麵,一次過有唔同餸可以食,夠晒滿足😌小妹很久沒吃車仔麵啦,撞岩行沙田當然要食永年啦,永年呢個名真聽唔少,絕對係老字號嘅車仔麵,而永年當然係我首選😝 呢間餐廳同樣用QR code落單,非常方便,一來可以減少與人接觸,二來省時間👍🏻「招牌懷舊鐵板餐」呢個鐵板餐包餐湯、沙律、主菜和飲品,當然唔少得可以追加小食啦~酥皮周打蜆湯🥣呢個周打蜆湯味道濃郁,酥皮焗得好酥香,將酥皮浸落湯度,一齊食仲正😚 諗起以前細個飲酥皮湯既回憶😍永年雜扒🐖🐓🐂一上枱,職員好貼心問需唔需要幫手淋汁?最後我地自己淋🤭 一淋汁已經聽到「嗞嗞聲」,d汁有d周圍彈🤣但配上d香氣撲鼻,而且扒既份量好足😚 豬扒、雞扒、牛扒🥩非常豐富!當中豬扒最軟腍,好入味;雞扒亦易切,肉質好軟口~牛扒切開就feel到師傅有料到,內層粉嫩紅肉,外層焦香🫢更配上西蘭花作點綴😝女神麵🍜一聽個名就知幾女神系列啦😎 知陰又好足料,當中有花膠,酸齋,枝竹,紫菜,蘿白,時菜~種類多又豐富😚酸齋酸酸地好開胃🤤花膠炆得好入味,食完相信皮膚有骨膠原包住,仲諗唔到配上紫菜湯😚男神麵🍜呢款

「招牌懷舊鐵板餐」

酥皮周打蜆湯🥣

永年雜扒🐖🐓🐂

女神麵🍜

男神麵🍜
呢款男神麵同樣大大碗,當然又係有唔同餸菜選擇啦,整體非常豐富🤩 呢碗麵包括5種牛既不同內臟~當中包括牛肚、牛筋、牛腩、牛丸等食材,最啱無牛不歡既朋友仔😌

永年辣牛腩🐂
比想像中辣🫢 牛腩嫩及夠軟,加上醬汁🤤食得好滋味🤣

凍檸檬茶🍋
呢間餐廳檸檬茶色澤濃郁,茶味香濃,飲落唔澀😆

凍檸樂🍋🥤
呢款可口可樂加咗檸檬底🍋配上辣辣地嘅車仔麵,飲返杯檸檬底既可口可樂,絕值絕配🫨👍🏻

小妹好鍾意呢間餐廳既設計,能夠顯出香港富有既傅統特色,加上永年車仔麵茶冰廳長期好多人排隊…相信大家食完,絕對會話值得😬
今日入沙田, 去到永年唸住食個下午茶及車仔麵,掃完個QR code 好方便(比起出面嗰幾間永年,需要自己排隊俾錢再搵位再自己攞嘢食)跟住就嗌咗一個車仔麵叫做永年大碗麵成為$88都算,跟住就嗌咗一碟厚切叉燒蛋飯又嘢飲嘅再睇清楚凍飲要加$4。睇完眼突,都未計有最低消費同埋只可以坐夠時間內要走要起身,咁都算啦話晒沙田市中心出名嘅商場咁我估佢應該有咁嘅質素啩,嘢食終於嚟啦,滑蛋叉燒飯嚟啦,真係好普通好彩係個飯夠熱就係咁樣就$82啦至於個車仔麵俾埋啲餸都係夾硬切夠個數咁就$88值唔值就見仁見智啦。埋單仲要加一,係$187⋯⋯請問有咩服務呢?

埋單仲要加一,係$187⋯⋯
請問有咩服務呢?
2024-03-30
2024-03-28 69 views
早兩日去沙田拎野順便到訪永年食返碗車仔麵,今次每人一個餐唔洗爭。友人點了美國極佳級封門柳七成熟黑椒汁跟炸麵 ~ 黑椒汁倒入熱辣辣鐵板上,即時爆香, 封門柳掛滿汁後,一口一件直送入口,牛柳夠腍炸麵沾一沾醬汁更滋味。另外跟餐加招牌周打蜆肉濃湯 ~ 見友人熟練地將酥皮放入濃中一同進食,大讚酥皮脆湯又濃郁。芝士肉醬焗薯皮 ~ 3件放滿滿肉醬的焗著皮好夠惹味。紅茶龍眼冰 ~ 清甜得來解渴又滋潤喉嚨唔錯。永年大碗麵 ~ 謙謙選擇油麵,清湯bb 辣汁, 呢碗包括有魚蛋,蘿蔔,雞翼,雞翼尖,豬腸, 豬紅,豬皮,魷魚和紅腸,超豐富的一碗謙謙大讚蘿蔔好清甜,雞翼好入味。紅豆奶茶冰 ~ 茶夠香加上大量紅豆令成杯野飲味道即時提升。男神麵 ~ 我選擇粗麵少辣 ,包括有蘿蔔,豬腸, 牛丸,牛柏葉,牛腩和牛肚, 呢款絕對係我杯茶,不嬲都愛食豬腸,呢到清潔得好乾淨冇臭味的, 牛腩牛肚好入味,湯底濃郁帶點少辣的刺激。

另外跟餐加

芝士肉醬焗薯皮 ~ 3件放滿滿肉醬的焗著皮好夠惹味。

紅茶龍眼冰 ~ 清甜得來解渴又滋潤喉嚨唔錯。

紅豆奶茶冰 ~ 茶夠香加上大量紅豆令成杯野飲味道即時提升。

2024-03-27 45 views
❤️招牌港式牛尾酥皮羅宋湯酥皮牛油味好香 好鬆脆 即叫即焗 個湯夠熱 味道好濃 用牛尾一齊煮 令碗湯有好香既牛肉味道 什菜足料 好耐末試過飲一碗咁好飲既羅宋湯 ❤️洋蔥汁 紐西蘭肉眼扒肉眼扒 肉質嫩 好juicy 而且牛味重 五成熟剛剛好 加上懐舊既鐵板 同港式特濃自家製懷舊洋蔥汁 真係冇得輸 配菜 有好特別既炸麵條 呢個配搭真係又好食新𩓙❤️永年大碗面D餸真係多到食唔哂 包括有豬腸 豬紅 魚蛋 蘿白 雞翼 雞翼尖 紅腸 魷魚 豬皮同時菜 每様餸都做得好用心同好出色 豬腸 有肥美 滷得好入味 豬紅好Q彈 豬皮爽口 有濃濃既咖喱味 魚蛋彈牙 蘿白夠淋 湯底夠濃夠惹味 加埋秘製辣汁 正❤️男神面好足料 唔馬虎 包括有 夠入味夠淋身即五香牛腩 爽囗即牛肚同牛栢葉 滷水豬腸 彈牙 爆汁既濃味牛丸 夠哂淋身既大蘿白 同新鮮時菜 ❤️南乳豬手跟餐加25蚊既小食 有成四舊大豬手咁多 南乳味夠香 夠哂入味 豬手好淋身 炆得好有火喉❤️龍眼鳥龍茶冰清甜 又晤太甜 超解渴❤️奶茶紅豆冰紅豆冰飲得多 但紅豆冰加奶茶真係少見 奶茶茶味香濃 好值得一試📍香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一
❤️招牌港式牛尾酥皮羅宋湯

❤️洋蔥汁 紐西蘭肉眼扒

❤️永年大碗面

❤️男神面

❤️南乳豬手

❤️龍眼鳥龍茶冰
清甜 又晤太甜 超解渴

❤️奶茶紅豆冰

📍香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓113號舖
  • 酥皮湯