Restaurant: JW Cafe
Terms & Details:
Restaurant: JW Cafe
Info:

2023-01-15 2779 views
今日慶祝老婆牛一,我們往金鐘JW食自助晚餐,餐廳有刺身,凍海鮮,熱食,水果和甜品,刺身有三文魚,吞拿魚,甜蝦,帶子和八爪魚,食落新鮮鮮甜,而且餐廳有即整手卷,我選了帶子手卷,手卷食落香脆,凍海鲜有龍蝦,凍蝦,面包蟹,蟹鉗和青口,食落鮮甜味美,沙律有薯仔沙律,泰式沙律和紅菜頭沙律,食落開胃,凍肉有沙樂美腸,意式肉腸和巴瑪火腿食落鹹度適中,熱食食物多款,有肉眼,羊扒和香腸肉味香濃,食落美味,燴花膠,燴海參鮑魚,燴龍躉,蝦仁,蒜蓉中蝦,菜心和豆腐,食物醬汁味濃,食落鮮甜高質,燒味片皮鴨,叉燒,乳鴿和海南雞食落肉質味美,蕃茄魚柳,燒雞扒和燴牛面肉食落口感十足,周打魚湯材料十足,温度十足,粉面檔有生菜,雲吞,魚蛋,魚腐和蟹籽丸,湯底香甜,食落彈牙,咖哩有咖哩牛和咖哩魚,辣度適中,甜品有豆腐花,芝蔴糊,提拉米蘇和面包布甸甜度適中,口感香滑,水果西瓜甜度十足,餐飲凍奶茶茶味香濃,最後酒店奉送生日朱古力蛋糕给老婆作結,餐廳食物美味有水準,座位舒適,老婆很滿意今日用餐安排
雲吞和墨魚丸
凍肉
咕噜肉,豆腐,蝦仁,花膠,帶子,鲍魚和龍疐
肉眼和羊架
印度咖哩區
烤肉區
2023-01-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
Credit Card Offers
今天在金鐘的 JW Cafe吃自助午餐,訂枱的時候, 因為十二點那一輪已經滿了,所以訂了2:30pm 到 4:30pm,就當是吃過late lunch,早餐只吃少許食物,晚餐也不下多少, 這時段 也算不錯。準時到達, 夠鐘便可以取食物 ,這裏出名的是花膠任食, 也有片皮鴨供應。 其他熟食、魚生、長腳蟹、甜品等,也毫不遜色。但一班朋友,在此邊吃邊傾談, 一晃眼間,差不多過了接近兩小時,有職員提示要盡快取食物,否則到4:30pm,他們就要收起食物,並預備夜晚的buffet。除非是低頭密密食, 如果又想跟友人好好的傾談,兩小時的時間,都吃得頗趕急!

Cappuccino,熱朱古力,各款精美甜品

各款精美甜品
2022-12-27
$660 (Lunch)
Cappuccino,熱朱古力,各款精美甜品
各款精美甜品
  • 海鮮類
食物選擇唔算好多,但重質不重量貴價中菜款式比較多如:花膠/鮑魚/龍躉/鵝掌/扁皮鴨/蒜蓉蒸蝦…食多幾轉已回本.屋企長輩級都一定會喜愛👴🏻🧓🏻👍🏻相反如比較喜歡西餐嘅朋友可能會覺得未必啱心水,牛扒羊架屬正常水準刺身種類不多但好新鮮特別係馬刀,赤貝,超級爽脆而比較令人失望嘅係甜品部分之前食過JW Tea Set性質比高亦出色但自助餐嘅甜品卻平平無奇我哋一家12口剛好訂到房間私人度高亦唔會似外面大廳咁嘈🤭多人就早d book定房勒~JW咖啡室金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓

食物選擇唔算好多,但重質不重量
貴價中菜款式比較多如:
花膠/鮑魚/龍躉/鵝掌/扁皮鴨/蒜蓉蒸蝦…
食多幾轉已回本.屋企長輩級都一定會喜愛👴🏻🧓🏻👍🏻

相反如比較喜歡西餐嘅朋友可能會覺得未必啱心水,
牛扒羊架屬正常水準

刺身種類不多但好新鮮
特別係馬刀,赤貝,超級爽脆

而比較令人失望嘅係甜品部分
之前食過JW Tea Set性質比高亦出色
自助餐甜品卻平平無奇

JW咖啡室
金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓
2022-12-12 14904 views
在這家酒店staycation,套票包括雙人早餐。餐廳連同大堂的部分算開揚光猛,可看見部分海景,感覺舒服。 食物選擇一般,憑記憶記錄如下: 西式:煙三文魚、莎樂美腸、煙肉、雞肉腸、雞胸煎蛋、炒蛋、奄列、茄汁豆、車厘蕃、薯角、炸薯餅、乳酪、麵包、鬆餅、穀物類、芝士和水果等。 中式:炒麵、炒飯,各類點心,包括牛肉、潮州粉果、豬肉燒賣、珍珠雞、腸粉和春卷等 粉麵檔有各類食材(鮮蝦雲吞、魚蛋、牛丸、娃娃菜及豆卜),而粉麵有河粉及銀針粉。 先取了西式食物,這是典型的西式早餐配搭。味道方面,車厘茄新鮮多汁,炒蛋濕潤暖胃,雞肉腸和雞胸有鹹香,但後者太堅韌。煙三文魚相當嫰滑,但竟然入口有渣,這方面有點失望。 第二碟的食物中,藍莓鬆餅算是穩陣之選,體積不太大,易入口,微甜,味道適中。 吃中式食物,點心種類不算少,但單看外形,已經覺得不算精緻。無論牛肉抑或燒賣,一咬下去感到很結實,不是鬆軟有肉汁,粉果表皮太厚,整體質素就像屋邨廉價酒樓的貨色。右上角的雞粥平平無奇,淡而無味。 再點了一碗湯銀針粉,麵條幼細,食物配料普通,鮮蝦雲吞皮薄而蝦肉新鮮彈牙,是全個早餐最美味的食物。 但其實

食物選擇一般,憑記憶記錄如下:

西式:

中式:

但其實這裡整體很一般,以酒店的名氣來說,甚至比期望中差,和本人最近在同區另一所同級數五星酒店的體驗相比,在以下方面比較失色:

- 這裡枱面沒有放口罩套,其實這幾乎是酒店餐廳必備的。
- 餐廳職員待客一般,我們外出拿取食物期間,侍應們迎面前來均是「直行直過」和「木口木面」的,甚少會和客人點頭和講早晨。
- 點了熱檸茶,份量是一杯而不是一壺,入口茶味苦澀。我取食物經過備餐間,看見大茶壺掛著Lipton茶包,原來是使用平價貨。

總括來說,這次自助早餐體驗一般,本人不算是要求太高,但只感覺物非所值。
2022-12-11
Type of Meal
Breakfast
2022-12-04 1875 views
傳說中好食又難訂位的自助餐老公生日當然想食好些中午12:00開始,11:45已可入座整體服務人員態度都好好👍🏻環境比較細,可能樓底比較矮。如有大班人一齊去傾偈💬會令到環境好嘈吵食物方面,整體來說熟食係比較出色🟣刺身好新鮮,第一口食的感覺,似在日本🇯🇵食中的新鮮程度。🟣蘑菇湯沒有太特別,不試都可以🟣海鮮方面,蟹🦀️的質素味道一般沒有驚喜🟣海螺🐚唔錯,好鮮甜🟣我選了熟食蝦,味道好好👍🏻,蝦🦐是靚貨煮法完全冇取走蝦的味道🟣甜品🍮都好食😋🟣茶知是有牌子,所以選了🟣牛扒都好食🤤唔會太硬🟣花膠對我來說太大塊好硬,感覺一般🟣片皮鴨味道都係一般
傳說中好食又難訂位的自助餐
老公生日當然想食好些
中午12:00開始,11:45已可入座
整體服務人員態度都好好👍🏻
環境比較細,可能樓底比較矮。
如有大班人一齊去傾偈💬
會令到環境好嘈吵
食物方面,整體來說熟食係比較出色
🟣刺身好新鮮,第一口食的感覺,似在日本🇯🇵食中的新鮮程度。
🟣蘑菇湯沒有太特別,不試都可以
🟣海鮮方面,蟹🦀️的質素味道一般沒有驚喜
🟣海螺🐚唔錯,好鮮甜
🟣甜品🍮都好食😋
🟣茶知是有牌子,所以選了
🟣牛扒都好食🤤唔會太硬
🟣花膠對我來說太大塊好硬,感覺一般
🟣片皮鴨味道都係一般
作為牛肉控嘅你,又點可以錯過和牛主題嘅自助餐😋今個11月,JW Marriott Hotel JW 咖啡室 Dinner Buffet推出,以和牛做主題嘅自助餐,作為牛肉控嘅我一於要試一試😋😋JW 咖啡室提供左多款和牛菜式,如烤和牛肉眼扒、香煎和牛西冷扒、慢炖和牛頰、蒜香和牛卷,而且仲可以選擇傳統日式 shabu shabu 和牛涮涮鍋及和牛壽喜燒,配搭自己最喜歡的食材。五成熟厚切嘅和牛你又食過未啊😂😂🥩將平時酒店食開嘅西冷同埋和牛相比真係冇得比😋佢會有明顯嘅分別😋除咗和牛之外,咖啡室都提供咗好多冷盤海鮮,有波士頓龍蝦、有海蝦、有蟹、有青口等,如果有埋生蠔咁就更加好啦,佢哋嘅波士頓龍蝦真係好大隻又有肉😋 凍蝦都係非一般,佢哋嘅凍蝦都好大隻好肥美,爽口又鮮甜❤️而熟食嗰方面,花膠、海參、鮑魚、北京片皮鴨等等都係任食😋而且味道都唔差架!媲美得上出面嘅茶樓👍🏻仲有三款湯比大家選擇,有西式都有中式,有燉豬展湯及忌廉甘筍湯,味道都唔錯㗎😋最開心就係見到甜品Area❤️有多款甜品俾大家選擇,最令我深刻嘅就係佢哋嘅豆腐花真係好滑,我比較唔鍾意黃糖,所以我連埋芝麻糊一齊食,味道同甜度啱啱好👍🏻

• 片皮鴨
  • 刺身
  • Buffet
  • 燉湯
  • 和牛
2022-11-19 2066 views
JW咖啡室今日屋企人請我食金鐘萬豪酒店食自助餐,現場比我感覺比較嘈,好似酒樓咁,完全唔覺係酒店嚟!🤣🤣🤣到開始攞嘢食已經覺得呢間唔多野食,海鮮有青口、花蟹、麵包蟹、螺等...刺身有三文魚、甜蝦、馬刀貝、赤貝、墨魚,八爪魚等...熟食有花膠、蒜蓉蒸大蝦、 片皮鴨、乳鴿等...甜品有桂花糕、馬卡龍、Tiramisu、Brownies、Haagen-Dazs雪糕等...我比較鍾意麵包蟹、螺、花膠、桂花糕、Tiramisu、Brownies、Haagen-Dazs雪糕!燒牛肉比較硬,應該過熟!3人總共價錢$498,有加一服務費,用恆生信用卡有9折優惠!個人口味總評分:7/10地址:金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓#萬豪酒店 #相機食先 #自助餐 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hk
JW咖啡室

刺身有三文魚、甜蝦、馬刀貝、赤貝、墨魚,八爪魚等...

熟食有花膠、蒜蓉蒸大蝦、 片皮鴨、乳鴿等...

燒牛肉比較硬,應該過熟!

個人口味總評分:7/10

地址:金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓

#萬豪酒店 #相機食先 #自助餐 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2022-10-26 2097 views
一直聽講JW萬豪酒店嘅buffet係好好食,所以今年七月已經喺網上訂位,預訂左三個月後10月去食JW嘅lunch buffet。由於等咗三個月,所以對呢一餐buffet都充滿着期待。但其實食物選擇並唔多,海鮮就有麵包蟹,長腳蟹,蝦,青口等選擇,其中麵包蟹都多膏,長腳蟹亦都新鮮。熟食嘅選擇亦都唔多,其中一個回本位相信就係花膠,龍躉,蒜蓉蒸蝦。但其實呢啲食物都相當飽肚,亦都冇乜特別。燒牛肉到好軟腍,但要同侍應request比較腍啲嘅部位先有,我同行嘅屋企人食嗰舊就好硬。甜品嘅選擇亦都一般,中規中矩。可能我比較期望喺自助餐食到生蠔、鵝肝、羊架、同埋多啲特色嘅選擇,所以對呢餐人均差唔多五百幾蚊嘅buffet就有啲失望啦

由於等咗三個月,所以對呢一餐buffet都充滿着期待。

甜品嘅選擇亦都一般,中規中矩。

2022-10-05
2022-10-15 2121 views
每年的10月主題是「蟹」, 無論冷盤、熱食都是蟹,花蟹、長腳蟹、麵包蟹、仲有龍蝦🦞、蝦都在冷盤埋,熱食有重殼蟹(至愛之一)、釀蟹蓋蟹蓋、花雕蒸長腳蟹(好香花雕酒味)底下有河粉(精粹在此 😋)、避風塘炒蟹(大大隻),海參鮑魚、花膠唔少得,海南雞同叉燒都是我的至愛之一,片皮鴨,種種咖喱,羊扒、牛扒唔少得(不過我已飽飽😅。甜品都有多種,豆腐花我鍾意😅星期五晚 $998/位今期是恒生白金信用卡 最多優惠,6位有8折 +1(正價)。

甜品都有多種,豆腐花我鍾意😅

星期五晚 $998/位
今期是恒生白金信用卡 最多優惠,6位有8折 +1(正價)。
冷盤:  蟹
冷盤:  蟹
2022-10-13 1794 views
JW咖啡室的午市自助餐果然名不虛傳: 無論食物種類、質素、賣相、味道均無可挑釁。環境: 由於當天是Happy Friday,中午人流比較多,起初需要輪候。尤其是花膠的位置,用水洩不通來形容也不為過。食物: 當中最受歡迎的食物非花膠莫屬。味道非常入味,不似其他酒店的薄薄一片,這裡供應的花膠相當厚身,而且富有膠質,是上乘之選。另外,開邊蒸煮的蒜蓉蝦鮮味十足,而且十分爽脆。其他食物如煙三文魚充滿魚油咸鮮得宜、刺身除了三文魚、八爪魚之外,更有馬刀貝、油甘魚供應。除了咸點,甜品亦是本人評選自助餐的關鍵所在。相對而言,杯裝甜食比件裝的出色。Panna cotta甜度適中幼滑可口,我一口氣吃了幾杯馬卡龍味道一般沒有驚喜泡芙有點過甜,連嗜甜的我也差點招架不住城中最好吃的自助餐,此乃三甲之選
馬卡龍味道一般沒有驚喜
泡芙有點過甜,連嗜甜的我也差點招架不住

城中最好吃的自助餐,此乃三甲之選
2022-09-16
$500 (Lunch)
  • 海鮮
  • 甜品
2022-10-11 1777 views
蟹精是絕不能錯過每一個蟹宴的自助餐,本人認為JW Cafe是全港最值得推介的一間,永遠95分以上。今次用餐是因為慶祝生辰兩個月前已經book枱,JW亦是我食自助餐的必然首選,訂枱的時候還不知道是蟹宴,真是誤打誤撞食餐好嘢。龍蝦、螺類及凍蝦就不用評價。今次蟹類十分豐富,有毛蟹、鱈場蟹、麵包蟹、花蟹等為凍蟹,大家不要以為花蟹是水蟹,全部蟹肉是實肉鮮甜多羔,而且源源不絕送上,就睇你有幾大食力;另外熱盤還有蟹類多種選擇,有蟹蓋、胡椒蟹、避風塘炒蟹、炸軟殼蟹、花雕清蒸雪場蟹....等等,其餘熱食、刺身、甜品,一如以往標準。說真的,肚子裝不了那麼多,怎能夠樣樣試齊。唯一一㸃要注意,就是沙律菜放太久太乾了,已經變得太硬。
,全部蟹肉是實肉鮮甜多羔,而且源源不絕送上,就睇你有幾大食力;另外熱盤還有蟹類多種選擇,有蟹蓋、胡椒蟹、避風塘炒蟹、炸軟殼蟹、花雕清蒸雪場蟹....等等,其餘熱食、刺身甜品,一如以往標準。
2022-10-10
  • 花蟹
  • 毛蟹
  • Buffet
2022-10-08 1387 views
喺網上睇到人介紹呢間酒店嘅自助餐係好抵食,好強調有花膠同蟹食,9月19號約朋友一起去食,我諗吓JW嘅名都好有名氣,相信啲食物會有水準,都唔會差得去邊,是日自助午餐我比較係欣賞啲蝦,真係好新鮮好鮮甜,蟹同其他嘅食品都係一般,要靠師傅(味精),因為我返到屋企要飲好多水,同埋要食一個橙先可以解味精,我朋友跟我一樣回到家要飲好多水,同其他嘅自助餐嘅味道差唔多囉,我未食過煙燻三文魚有渣,花膠無可否認又大件又厚肉,但味道一般冇驚喜同家常小菜冇乜分別。
2022-09-19
Credit Card Offers
202209月的星期五,收到恒生信用咭優惠資訊,JW咖啡室星期一至五午餐有七五折優惠,上網查到尚有名額,即時購買,優惠必需二人成行,上網選定日期用恒生信用咭付款後,不能更改。原價$498/成人再加一,七五折後$423.3/位,成人兩位$846.6。預約前一天,職員主動致電落實預約,言談有禮JW咖啡室地點位於金鐘金鐘道88號太古廣場香港JW萬豪酒店5樓,港鐵金鐘站F出口,步行五分鐘,交通非常方便早了十分鐘到達,雖然是平日,全餐廳滿座,職員安排已可有秩序安排入座,沒有出現混亂場面二人被安排了二人桌,桌上已放有食蟹器具,兩杯水,全套餐具,有餐碟放置,乾淨衛生,桌上放了兩碟食物後,尚有多餘空間,感覺舒適客人很多,自助餐開始初期,受歡迎食物如花膠會略見人龍,其後也不會有大排長龍久候情況。食物有效率適時補給,唯有蒜茸蒸蝦比較慢,我行了數次才成功拿到食物區面積不算太大,但食物區域清淅分明海鮮區凍海鮮有青口、有花蟹,凍蝦,青口位置後來換上花蟹鉗麵包蟹、花螺,麵包蟹鉗,也提供多款不同醬汁剌身區有三文魚、吞拿魚、八爪魚、墨魚、甜蝦、赤貝,馬刀貝,沒有我喜愛的帶子熟食區蒜茸蒸蝦、炒麵、咕嚕肉、蒸龍蠆、花膠、

預約前一天,職員主動致電落實預約,言談有禮

食物區面積不算太大,但食物區域清淅分明

海鮮區
凍海鮮有青口、有花蟹,凍蝦,青口位置後來換上花蟹鉗
麵包蟹、花螺,麵包蟹鉗,也提供多款不同醬汁
剌身區
熟食區
蒜茸蒸蝦、炒麵、咕嚕肉、蒸龍蠆、花膠、碧綠炒蝦仁、菜芯等
片皮鴨、燒乳鴿、海南雞
在這區旁邊有三款咖喱
受歡近食物之一的蒜茸蒸蝦
中式煎魚柳、精選意粉、煎雞扒,燴牛頰肉
燒牛肉、肉腸
烚粉麵區
推介要試鮮蝦水餃
刺身區旁的冷盤
雲耳、燻蛋等
無試,不知味道如何
湯區
有三款湯
燉豬展湯、合掌瓜乳鴿湯,忌廉南瓜湯
麵包區
沙律區
水果區
甜品
我的選擇
燉豬展湯充滿藥材味道、合掌瓜乳鴿湯清甜有鴿香味、忌廉南瓜湯,香濃軟滑

沙律菜款式不少,我只拿了一款菜,煙三文魚新鮮
燒牛肉,肉嫩有肉汁有牛味
凍海鮮類,青口味道普通,凍蝦鮮甜彈牙大大隻,麵包蟹蟹膏香甜味濃,蟹肉鮮味,花螺細細隻,螺肉嫩滑
凍花蟹唔算大隻,勝在蟹肉實在鮮甜,蟹蓋膏不多
刺身師傅慷慨,不像最近到某酒店吝吝嗇嗇切得細細件,自助餐卻是限量供應的態度。刺身味唔算好出色,有三文魚,尚算肥美,吞拿魚普通,赤貝、馬刀貝,鮮甜爽口,八爪魚、墨魚清脆彈牙有嚼勁,整體新鮮
另有即叫即製手卷和壽司,鰻魚凍冰冰,紫菜又不太脆,個人覺得可以不試

雖然不是頂級花膠,但也不是紙咁薄既貨色,大件厚身煮得軟腍入味
碧綠炒蝦仁的蝦仁,大大隻,鮮甜爽口有蝦味
燒乳鴿肉嫩不過咸,皮不太脆,有一件胸肉位很紅,看似不熟,棄掉,海南雞肉偏腍味淡,片皮鴨鴨油脂香,牛頰肉軟腍嫩滑似有膠質有牛味,好吃
咕嚕肉乾硬,咬不入
蒸龍蠆肉白雪雪,大大件,蠆肉緊緻,蠆皮爽彈,蝦仁鮮魷,鮮魷新鮮大大件,用料慷慨,但如每件有𠝹花,可更入味
後期轉款的脆肉瓜炒蝦仁,蝦肉同樣爽彈鮮味
自家製水餃味道不錯,餃皮薄滑、餡料蝦仁鮮爽,值得一試

JW的甜品在酒店水準來說,款式選擇不少,唯味道未見突出
不肯定有幾多款雪糕供應,我最後拿到有草莓、咖啡和朱古力味道,雪糕軟滑夠凍
菠蘿酸甜、西瓜夠甜、哈蜜瓜爽甜,橙切開了一片片,方便進食,全部水果新鮮

兩杯餐飲,選擇了Cappuccino,奶泡細緻,口感順滑
配上餐廳細心安排的慶祝蛋糕,滿滿的儀式感,畫上圓滿的句號

埋單: $846.6,在網上已用信用咭過數

凍海鮮款式多,中式熱葷味道比其他酒店自助餐優勝,甜品類較遜色

衛生情況良好,客滿環境不算寧靜,桌子闊大,用餐舒適

侍應服務熱情有禮,充滿活力

用上信用咭優惠,人均$423.3,值得一試
2022-09-16
$423.3 (Lunch)
2022-09-27 1762 views
食咗咁多年的自助餐,由始至終我最喜歡的都是jw cafe😍。人依然都係好多,但食物的品質完全沒馬虎。龍蝦有膏、肉身彈牙。蟹鉗肉身鮮甜,結實。花蟹都係有膏的。有鮑魚、花膠、海參,巳回本啦。很喜歡糯米飯連蟹蒸,很鮮味。叉燒又熱又軟,同黯然銷魂飯有得fight。有海南雞,又有生炒骨,全是我喜歡的食物😍。蟹蓋是有膏的😍!喜歡食蟹的巳覺回本。雲吞大大粒,全是蝦肉、彈牙😍。甜品方面,我推介黑森林蛋糕,正宗,又有水準。朱古力蛋糕的mousse creamy👍🏻,朱古力味重、不是死甜。當然還有餐飲。職員服務滿意,坐位舒適,空氣感足夠。雖然食得唔多、但滿意度滿分。如果你未試過,直得一試。
食咗咁多年的自助餐
由始至終我最喜歡的都是jw cafe😍。
人依然都係好多,
但食物的品質完全沒馬虎

龍蝦有膏、肉身彈牙。
蟹鉗肉身鮮甜,結實

花蟹都係有膏的

有鮑魚、花膠、海參,
巳回本啦。
很喜歡糯米飯連蟹蒸

很鮮味

叉燒又熱又軟,
同黯然銷魂飯有得fight

有海南雞,
又有生炒骨,
全是我喜歡的食物😍。

蟹蓋是有膏的😍!
喜歡食蟹的巳覺回本。

雲吞大大粒,
全是蝦肉、彈牙😍。

甜品方面,
我推介黑森林蛋糕,
正宗
,又有水準。
朱古力蛋糕的mousse creamy👍🏻,
朱古力味重、不是死甜

當然還有餐飲。
職員服務滿意,
坐位舒適,空氣感足夠。
雖然食得唔多、
但滿意度滿分

如果你未試過,
直得一試
2022-09-26 1447 views
OpenRice 寫F地鐵出口但好on 居地我朋友同我Google map 都見金鐘C1 出口出去JW cafe 最近,就C1出…點知原來PP有𨋢直接撘到上去😅去到PP但上錯條扶手電梯去錯香格厘拉,又落又上咁熱死,超白痴一去到發現勁多人…坐底後諗住去拎野食,個出口發現塞住左出唔到去,原來好多老人家停左喺度睇野食唔郁,佢地隔籬又有各自有幾個中年人扶住佢地,又唔郁…..雖然想出去但費事迫到佢地,唯有等佢地郁先慢慢行出去….出到去睇d野食,原來因為好多點心,簡直好似飲茶咁,唔怪得咁多老人家…反而海鮮無乜,得炒蟹,凍蝦都無,有d失望…好在都有刺身,三文魚ok, 有兩隻貝,但其中一隻勁un ,唔記得個名…雪山叉燒包仔幾好食食左兩個,炸雞翼都香脆,切牛肉片都ok, 燉湯有d淡味但有花膠鮑魚都ok, 海鮮煎餅算特別d, 其他正正常常無乜驚喜…咖吔多士可能擺得耐唔脆甜品無乜選擇,葡tart ok, waffle 我fd 話好咸, 其他一般…生果哈密瓜ok…雪糕無movenpick 但 有Hagan daz 之前見好多人話JW ok, 點知食物種類唔多,又多人又迫…唔recommend 不過恆生卡有折都

之前見好多人話JW ok, 點知食物種類唔多,又多人又迫…唔recommend 不過恆生卡有折都好d