Restaurant: LAB EAT Restaurant & Bar (Kimberley Road)
Info:

2023-10-04 80 views
Lab eat呢間餐廳嘅環境氣氛相當一流,浪漫嘅燭光晚餐非常有氣氛,好有氣派,而且服務周到,每一樣菜式都有專人講解,於是我哋都叫左一個二人套餐,首先佢已經預備咗兩杯白酒同埋兩杯wellcome drink 去品嚐,呢一款嘅白酒好啱去食個生蠔,生蠔嘅味道相當鮮甜,好大隻,非常新鮮,口感一流。然後到第二樣菜式,就係熱熔芝士沙律,睇個名以為冇乜特別,原來係有一個侍應拎住一大舊芝士係你面前笑容跟住你會見到啲芝士慢慢樓落去沙律菜裏面,嗰種感覺好澎湃,仲要係好多芝士流落嚟,我個人認為一定要食呢一道菜色,因為佢嘅芝士個種香濃味道平時好難食到,係非常濃烈的芝士味,一試難忘個種,呢道菜看似平平無奇但係識落萬分驚喜。然後就到蘑菇芝士意大利飯,原來內有乾坤喺鋪滿蘑菇底下埋咗好大芝士,芝士嘅味道都好適中唔會太濃,恰到好處,而味道從不感到失望,識每一道菜嘅時候你總係會期待下一道菜嘅味道如何。嚟到主菜就係一道叫做黃酒烤雞,係呢間餐廳特別加嘅菜式,以為佢嘅味道會好中式原來都係好有西式嘅感覺,首先佢拎過嚟嘅時候已經聞到好香嘅雞味,最令人驚喜嘅係佢會原則上俾你去影咗相先然之後會再幫你切成一小塊而且都會幫你去埋骨,呢種服

嚟到主菜就係一道叫做黃酒烤雞,係呢間餐廳特別加嘅菜式,以為佢嘅味道會好中式原來都係好有西式嘅感覺,首先佢拎過嚟嘅時候已經聞到好香嘅雞味,最令人驚喜嘅係佢會原則上俾你去影咗相先然之後會再幫你切成一小塊而且都會幫你去埋骨,呢種服務唔係度度都有,雞嘅鮮嫩程度相當滑流,肉汁豐富,而且佢又幫我哋玩上一隻白酒係攞嚟配襯呢個主菜相當不錯。

最後就當然輪到甜品啦,當佢捧着一個朱古力大波嘅時候我哋都感到非常驚訝,因為相當之大安門中好擔心會食唔晒,原來內有乾坤,佢倒上一啲熱嘅白蘭地酒來溶掉朱古力球嘅頂部,原來裏面埋藏左一個朱古力蛋糕同埋雪糕,食嘅時候半有少少酒味嘅朱古力蛋糕再配雪糕相當滿足,而且又感到非常窩心同温暖,呢間餐廳嘅每一道菜真係非常有驚喜,質素非常高級,一定必定要去嘅餐廳。
2023-10-02 68 views
Bookmark 咗lab eat 好耐🤤🤤 終於有機會同朋友嚟食啦🧡餐廳嘅環境都好適合約會🖤🖤😜 座位都坐得舒服點完餐後,好快就上左餐包😋 估唔到佢連餐包都唔錯!我哋仲叫咗是日嘅生蠔,兩款生蠔都好鮮甜!而且完全冇腥味,朋友都大讚😝❤️ 意粉叫咗我最愛嘅carbonara💛💛 一上枱就俾佢個香味吸引住,外觀金黃色,好吸引🤤🤤 的確carbonara 蛋味濃郁,而且一啲都唔會感到膩😝 食完可以再食Cocktail 叫左thanksgiving,入邊加咗菠蘿汁同cranberry juice,女仔都好啱飲😆😆🥤

餐廳嘅環境都好適合約會🖤🖤😜 座位都坐得舒服

點完餐後,好快就上左餐包😋 估唔到佢連餐包都唔錯!

2023-10-02 65 views
去到星期五就想食返餐好嘅慰勞一下自己,所以今日就同細妹book左喺金巴利道嘅labeat食晚餐🖤聽過好多朋友介紹,今次終於有機會食到😋如果唔想排隊就可以喺OpenRice度訂位有時仲有折扣添!餐包外脆內軟沾上橄欖油同意大利黑醋十分開胃我哋分別嗌咗兩款生蠔餐廳職員都好體貼地介紹兩款生蠔嘅特點建議先食帶有甜味嘅Fleur Des Eaux然後再食海水味較重嘅 JolieRaclette Cheese 🧀 必試之選!!!!喺Menu見到張相已經好期待🤤沙律本身已經好豐富,有薯仔車厘茄蘆筍意式香腸火箭菜等等☝️而且職員亦毫不吝嗇地將熱熔芝士慢慢加落沙律,芝士嘅香味撲鼻而來😋😋 帶有鹹香嘅raclette cheese配上清新嘅火箭菜,讓每一啖口感都十分豐富🤤🖤本來都有擔心芝士會讓人感覺太膩。但絕對唔會!!!! 我哋兩個女仔都不知不覺清晒成碟😜😜炭燒羊架肉質肥美多汁,內層嘅肉粉嫩得來亦唔會有羊羶味💓 配上芥末醬更令肉香提升!Applewood smoked chocolate甜品未上枱已經聞到陣陣煙燻嘅鼠尾草味,Brownie朱古力味濃厚而不苦,口感柔滑入口濕潤,每一口都係濃郁朱古力香味,對於我呢

餐包外脆內軟
沾上橄欖油同意大利黑醋十分開胃

我哋分別嗌咗兩款生蠔
餐廳職員都好體貼地介紹兩款生蠔嘅特點
建議先食帶有甜味嘅Fleur Des Eaux
然後再食海水味較重嘅 Jolie

Raclette Cheese 🧀
必試之選!!!!

Applewood smoked chocolate
甜品未上枱已經聞到陣陣煙燻嘅鼠尾草味,Brownie朱古力味濃厚而不苦,口感柔滑入口濕潤,每一口都係濃郁朱古力香味,對於我呢個朱古力粉來講,實在為今日晚餐畫上完美嘅句號👍🏾😆

Sangria
睇得又好飲,白酒base嘅sangria帶有各種水果嘅甜味香氣,特別適合炎炎夏日嘅一杯飲料😛
朋友生日 黎到以Tiffany Blue裝修🦋主題既餐廳慶祝🎉呢間餐廳係大家想試既Checklist之一✅原來Weekend都有Set Lunch 供應🙈頭盤餐包🍞煙火雞沙律🥗配左紅莓醋 酸酸開胃另外單點左海膽魚子醬多士鮮味之選 海膽份量幾多😍😍😍配埋魚子醬同多士一齊食 味道立即昇華炭燒海蝦乾茄扁意粉🦐份量好足 茄味剛剛好 不會太酸 意粉軟硬度拿捏得幾好 香煎三文魚配菠菜忌廉汁🌱菠菜忌廉汁 汁醬濃郁 個人大愛😍三文魚質素OK 油香撲鼻~甜品有驚喜🥳朱古力咖啡蛋糕 整到成個金莎朱古力😍 賣相靚外層係朱古力脆皮 兩者味道幾夾 重點係唔會太甜👌烏龍茶雪糕 🍨茶味非常濃食落甘香 個人認為有少少苦澀味🙈凍朱古力咖啡 👌今次座位安排喺落地玻璃隔壁光線充足 客人數量不算多 環境幾幽靜餐廳裝潢特色🫶🏻 Drink List睇到Cocktail幾特別 下次會再同朋友嚟試Dinner🍽️
呢間餐廳係大家想試既Checklist之一✅

炭燒海蝦乾茄扁意粉🦐
份量好足 茄味剛剛好 不會太酸 意粉軟硬度拿捏得幾好

香煎三文魚配菠菜忌廉汁🌱
菠菜忌廉汁 汁醬濃郁 個人大愛😍
三文魚質素OK 油香撲鼻~

甜品有驚喜🥳

Birthday
  • 是日甜品
  • 海膽魚子醬多士
2023-09-22 65 views
來到尖沙咀這間餐廳晚膳,店內的Tiffany Blue color 很吸睛,非常華麗。坐下店員先獻上Welcome drink~Earl grey, peach,volka 等合成的cocktail,清新可口。店員殷勤介紹下,我倆選了二人晚餐🍴Housewine:有紅酒有白酒,我點了能配菜容易的Sauvignon Blanc好清新,易入喉。Starter:法國生蠔及魚子醬(四隻)~ 有著海水味的生蠔配上鹹香的魚子醬,俱有豐富的口感,喚醒味蕾引起食慾。Appetizer:傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片~把黑椒、火箭菜及一片片的芝士混在生牛肉上一起吃,更鮮嫩爽口。火烤半熟北海道帆立貝及白松露油~帆立貝鮮嫩多汁,有嚼勁,散發出白松露油的香氣,清香美味。湯:我選了日本黑毛茸菇濃湯,有獨特黑毛茸菇的味道,濃郁綿密,百喝不膩。主菜:200g澳洲M5和牛西冷~ 和牛的肉質香濃軟嫩,點些海鹽更能提昇牛扒的甘香甜美。甜品:芒果青甘檸蛋糕~芒果的芳香鮮甜配搭微酸的青檸,清新又清爽。這間餐廳的環境非常舒適及有著溫馨的氛圍,感覺輕鬆自在,而且店員的殷勤招待和完善的服務為我倆帶來愉悦的晚餐;生日聚餐再訪。

店員殷勤介紹下,我倆選了二人晚餐🍴
Housewine:

湯:

主菜:
澳洲m5和牛西冷

甜品
芒果青甘檸蛋糕~芒果的芳香鮮甜配搭微酸的青檸,清新又清爽。

傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片
火烤半熟北海道帆立貝及白松露油
澳洲m5和牛西冷
2023-09-22 74 views
Food: 3.5 (本身沙律同扒都係4分)IG able: 4CP: 4 (for lunch)Service: 3.5注意返: 3 係正常,4係好食,2係充飢本身沙律同扒都係4分,但隻碟影響咗件扒所以減左d分 (如果你5分鐘內食得完應該影響唔到你😂)希望可以換過款裝牛扒/羊扒碟,隻碟係靚IG-able但保持唔到個溫度,中後段會好影響塊扒。Lunch set個性價比是幾好的🫶🏻The location is a bit far no matter you are walking from TST mtr or Jordon mtr. A nice and quiet street which is also IG-able😂
Food: 3.5 (本身沙律同扒都係4分)
IG able: 4
CP: 4 (for lunch)
Service: 3.5

注意返: 3 係正常,4係好食,2係充飢

Lunch set個性價比是幾好的🫶🏻

2023-09-17
$200 (Lunch)
2023-09-20 2496 views
這家在尖沙咀區内經營多年以高格調及食譜創意作招來的西餐廳,前時全面裝修,内部煥然一新,以Tiffany Blue藍色作主體配上白色主題牆,凸顯典雅品味👏侍應安排座位後送上迎賓贈飲 (welcome drink), 以伏特加酒,梳打水,紅茶作雞尾酒底, 清新香甜😋再配上加州白餐酒(sauvignon blanc),正好搭趁海鮮菜式👏頭盤(starter)法國生蠔及魚子醬(四隻),富 生蠔鮮味,爽甜可口,入口有重海水味😋頭盤(appetizer)傳統手工薄切澳洲和牛生牛肉片, 鮮嫩和牛切得薄薄配上味濃(parmesan)巴馬臣硬芝士,入口軟滑甘香,配白餐酒正😋火烤半熟北海道帆立貝及白松露油,帆立貝鮮嫩, 醬汁味道適中,無肥膩感😋湯法國青蘆筍湯,绵滑味甘,青蘆筍有嚼感,配上鲜嫩帶子更增味道😋主菜西班牙紅蝦海膽意大利麵,珍寶级尺碼大紅蝦,刺身式食法,配搭鮮味海膽及彈牙意大利麵,色香味口感俱全,席間我最欣賞的一道菜式😋甜品芒果青甘檸蛋糕, 芒果蓉鋪在餅面,混合酸酸青甘檸味,令整頓西餐有個好總结👏

迎賓贈飲

麵包

白餐酒

頭盤(starter)
生蠔及魚子醬

頭盤(appetizer)
澳洲和牛生牛肉片

火烤半熟帆立貝
青蘆筍湯
紅蝦海膽意大利麵
2023-09-15 69 views
LAB EAT Restaurant & Bar - 尖沙咀一行入餐廳好快就比周圍既vibe感染 由有禮貌嘅侍應將你帶入一間高級餐廳experience 一坐低佢先嚟個 Welcome Drink 係杯帶橙味好Refreshing既Cocktail我地叫左Dinner Set Menu法國生蠔 - 好Fresh帶有海水味法式香草牛油焗田螺 - 田螺好香 肉質軟淋 薯蓉好滑唔會膩吞拿魚拖羅蓉及鮭魚子 - 吞拿魚拖羅蓉好肥美 配埋鮭魚子好鮮味新鮮海魚蕃茄濃湯 - 味道濃郁 仲帶有一點點新鮮魚味西班牙海鮮飯 - 細細既Portion 可以咩都試小小過口癮 海鮮好鮮甜 意大利飯有咬口澳洲M5和牛西冷牛扒100克 - 和牛油脂豐富 入口即溶 我叫左Medium 生熟控制得宜手工甜品創作料理 當日喺綠茶蛋糕 綠茶味濃郁配杯餐茶 完滿的一餐

我地叫左Dinner Set Menu

法國生蠔 - 好Fresh帶有海水味

法式香草牛油焗田螺 - 田螺好香 肉質軟淋 薯蓉好滑唔會膩

新鮮海魚蕃茄濃湯 - 味道濃郁 仲帶有一點點新鮮魚味

手工甜品創作料理 當日喺綠茶蛋糕 綠茶味濃郁

配杯餐茶 完滿的一餐
2023-09-13 55 views
呢間餐廳係用💙藍色背景做主調,有個大大既酒櫃,唔同既圖畫,連本menu都好精美,我覺得好靚呀🦋咁有情調既餐廳,亦細心地有個pre-drink 係一個荔枝檸檬白酒🍋酸酸甜甜好開胃之前有個🥐熱辣辣脆卜卜嘅餐前麵包,牛油好香,仲有幾塊脆脆既黑松露,好特別啊之後食左兩個前菜 -🦪Jolie 法國味道:有不同層次既鮮甜味道,還有陣陣果香,很適合👧🏻女生食用🫓Beef Bone Marrow Toast 滿心期待個牛骨髓,好香,查落多士度好似去左另一個境界,全口都係豐富既油!Maitak Mushroom Risotto 呢個意大利飯充滿黑舞茸菇、忌廉汁,牛油同菇味非常香濃,口感Creamy ,食完超滿足!Iberico Pork Rack 七成熟嘅黑毛豬口感嫩滑,入面啲肉呈粉紅色,外面小小焦香,少少肥,口感好正最後叫左一個青蘋果🍏蛋糕,呢個好驚喜口感好清新~蛋糕入邊仲有果肉,好細心兩杯🍻cocktail -🍎FONDNESS有無花果,紅蘋果,法國蘋果自蘭地,蛋清,係法國無花果加上日本富士蘋果汁,清甜,果香既基礎上融合法國蘋果白蘭地令酒微複雜性大大提升,好飲🍊DAWN係意大利佛手柑酒,琴酒,君度橘

之後食左兩個前菜 -

兩杯🍻cocktail -

🍎FONDNESS

🍊DAWN
係意大利佛手柑酒,琴酒,君度橘酒,蜜柑,次洲蜜柑加上意大利佛手相配合英國琴酒多層次橘子香味~

Fine dining 好浪漫💘侍應亦好好服務態度,不斷換碟,又有禮貌😉
第一次黎到呢間位於尖沙咀既「LAB EAT Restaurant & Bar」餐廳裝修以綠色為主🥰令人感覺清新光潔明亮😬食物方面選擇都幾多🙌睇下我地食左嘜野😬一坐低店員先來了Welcome drink 青蘋果🍏檸檬非常清新🥰主菜油封法國鵪鶉髀栗子配柚子蜜醬法國鵪鶉髀以油封慢煮而成🥰肉質仲非常嫩滑😬點埋柚子蜂蜜醬食🍊碌酸甜甜好滋味🤤熱熔法國流心芝士沙律廚師把燒至表面帶濃香芝士刮到沙律上面😬包住各式意大利風乾火腿食送酒真系唔錯🤗西班牙黑毛豬鞍及豬面油炸薯仔呢道真心推介🫢黑毛豬鞍肥瘦適中食落口感外脆內嫩🤗味道帶咸咸地😋日本黑舞茸菇意大利飯意大利飯粒粒分明忌廉與舞茸菇味濃🤤白酒Sand Point Sauvignon Blanc 微酸帶清爽感🥳配搭豬鞍飲好解膩感👍🍹WRITE ME A POETRY呢杯cocktail 打卡真心好靚🥰菠蘿帶點酒精味道仲好易入口😍女士必選😊

主菜油封法國鵪鶉髀栗子配柚子蜜醬

熱熔法國流心芝士沙律

西班牙黑毛豬鞍及豬面油炸薯仔

日本黑舞茸菇意大利飯
意大利飯粒粒分明忌廉與舞茸菇味濃🤤

🍹WRITE ME A POETRY
  • 炭燒西班牙黑毛豬配蜜糖芥末汁
  • Welcome drink
全新裝修既Lab Eat喺一間幾出名嘅西餐廳,環境非常優雅,用咗水藍色嘅牆身去做主調,感覺好舒服。 侍應非常友善,會先同我哋簡單講解各種菜式和特色飲品,之後就託調酒師安排咗兩杯特飲畀我們品嚐,特飲主要加咗檸檬、西柚和vodka,帶有酸酸甜甜好易入口嘅生果酒,非常醒胃解渴。熱融瑞士芝士拼盤,可以話係呢度嘅招牌美食。侍應先會放上一碟裝滿意式臘腸、意大利巴馬火腿、火箭菜、薯角、小蕃茄等配料, 然後再攞出一大塊熱溶咗嘅瑞士芝士, 再攞把餐刀推啲熱辣辣嘅芝士落去碟菜上面,芝士味非常香濃,而且可以做到拉絲效果,每一口都帶來濃郁的芝士風味,令人回味無窮。法國生蠔非常新鮮,入口順滑、口感豐富、 每一口都充滿著蠔肉鮮甜味道,仲帶有淡淡的海水鐵質鹹味。只需加上少少檸檬汁和 Tabasco,就令到成隻生蠔的味道提升,增加層次感,非常滋味。美國頂級肉眼牛排是絕對不能錯過既主菜選擇。 牛肉肉質鮮嫩,口感豐富,五成熟剛剛好,外層金黃色。每一刀切落去帶著豐富既肉汁和美味既肉香,表面焦,必食推介。既然食頂級牛扒,當然唔少得襯杯靚酒 Gls Sand Point Cabernet Sauvignon紅酒係唔錯嘅配搭。這

既然食頂級牛扒,當然唔少得襯杯靚酒 Gls Sand Point Cabernet Sauvignon紅酒係唔錯嘅配搭。這款紅酒擁有豐富的果香和濃郁的單寧, 飲落去好柔和帶有清新風味,絕對令到牛扒肉味更出眾。

卡邦尼意粉係一道經典的義大利美食, 呢間餐廳嘅出品絕不馬虎。麵條煮得剛剛好al dente 好彈牙 ,再配上濃郁的蛋奶油醬汁、煙熏培根和新鮮的帕瑪森芝士,每一口都散發出濃郁的奶油和培根的香氣,令人愛不釋口
2023-09-05 65 views
柔和燈光,裝修雅微,微微的燭光,是我一進這餐廳的感覺餐廳氣氛浪漫,朋友選了二人餐Welcome drink 揭開序幕,藍色的色彩,令人開懷頭盤的生蠔非常新鮮肥美法國鵪鶉髀香口,肉夠嫩皮夠脆👍🏻海膽魚子醬多士配搭巧妙,十分好吃蘑菇湯和海鮮湯都做得非常好,湯味濃郁,可見真材實料, 麵包香脆沙律菜配凍肉,再加熱熔流口的芝士,成了一道特別的菜式。侍應在餐桌旁即時淋上芝士,看著芝士慢慢流在佳餚中,有治癒的感覺😇澳洲M5 和牛小排,廚師炮製得不錯五成熟,五成熟夠juicy, 保持了牛排的鮮嫩味道西班牙八爪魚,紅蝦頭高意大利飯😍外型已❤️❤️眼,意大利飯生熟程度剛好,紅蝦頭膏做醬汁更添美味。八爪魚份量大又好吃💯芒果青檸mouse要比like 嘆杯靚紅酒, 度過了愉快的晚上
柔和燈光,裝修雅微,微微的燭光,是我一進這餐廳的感覺

餐廳氣氛浪漫,朋友選了二人餐

Welcome drink 揭開序幕,藍色的色彩,令人開懷

頭盤的生蠔非常新鮮肥美

芒果青檸mouse要比like

嘆杯靚紅酒, 度過了愉快的晚上
2023-08-29 68 views
近來工作忙碌,很想去一間舒舒服服的餐廳放鬆一下。男朋友說這間餐廳氣氛甚佳,今晚我們便去享受一下餐廳氣氛浪漫,我們叫了二人餐Welcome drink 色彩鮮艷,令人❤️❤️眼頭盤😇新鮮生蠔蠔肥美,入口即溶,無腥味海膽魚子醬多士高貴又好味,配搭不錯法國鵪鶉髀細細隻,肉質鮮嫩 熱熔法國流心芝士味道非常濃郁,芝士配新鮮的蔬菜和凍肉味道特別,有驚喜。芝士的香味加蔬菜的新鮮滲在味蕾中,令人難以忘懷🥰澳洲M5 和牛小排,我們叫了五成熟。廚師掌握生熟程度剛剛好,外面煎得香,內裏鎖住肉汁,保持着牛排的鮮嫩👍🏻西班牙八爪魚,紅蝦頭高意大利飯😍意大利飯一向難做得好。這個意大利飯軟硬程度剛好,而且用紅蝦頭膏做醬汁,惹味又有創意。八爪魚非常大。煙煙靱靭配意大利飯甚為好味芒果青檸mouse做甜品,淡淡香味,不會過甜,抵讚👍🏻美味的食物,再加一杯靚紅酒,完全是完美的一餐!🎉🎉

餐廳氣氛浪漫,我們叫了二人餐

Welcome drink 色彩鮮艷,令人❤️❤️眼

頭盤😇
新鮮生蠔蠔肥美,入口即溶,無腥味

海膽魚子醬多士高貴又好味,配搭不錯

法國鵪鶉髀細細隻,肉質鮮嫩

西班牙八爪魚,紅蝦頭高意大利飯😍

八爪魚非常大。煙煙靱靭配意大利飯甚為好味

芒果青檸mouse做甜品,淡淡香味,不會過甜,抵讚👍🏻

美味的食物,再加一杯靚紅酒,完全是完美的一餐!🎉🎉

2023-08-26 118 views
同朋友慶生,揀左呢間尖沙咀西餐廳。已經係二訪了食物質素一樣高!生蠔-法國生蠔,好creamy,偏清新-after taste 好勁😋Raclette Cheese -姐最歡喜的一碟,芝士味偏濃,鹹香味好足。-侍應係旁邊即燒即切,份量好多-配上parma ham, salami, 沙律同薯仔,味道即刻昇華。US Prime Rib eye -美國牛牛味十分濃郁,食到炭火燒的味道,加分!-牛扒十分高質,肉質好嫩滑,叫左medium, 完全冇overcook -配菜係用牛扒汁淋上面的菇,好惹味Linguine Carbonara -麵質有咬口,係姐歡喜的口感-面頭有大量黑松露片,非常香口,整個carbonara 都充滿住黑松露香甜品-用綠茶同烏龍茶做moose, 十分滑口,完全唔會過甜Love Song -青萍果同蛋白做成的特飲,好好味好清新!

生蠔
-法國生蠔,好creamy,偏清新
-after taste 好勁😋
法國生蠔

Raclette Cheese
-姐最歡喜的一碟,芝士味偏濃,鹹香味好足。
-侍應係旁邊即燒即切,份量好多

US Prime Rib eye
-美國牛牛味十分濃郁,食到炭火燒的味道,加分!
-配菜係用牛扒汁淋上面的菇,好惹味

Linguine Carbonara
-麵質有咬口,係姐歡喜的口感
Linguine Carbonara

甜品
-用綠茶同烏龍茶做moose, 十分滑口,完全唔會過甜

Love Song
-青萍果同蛋白做成的特飲,好好味好清新!

💖琴日同屋企人喺尖沙咀行街,然後就嚟呢間幾受歡迎嘅西餐廳食晚餐。餐廳嘅裝潢優雅而modern,tiffany blue嘅牆身好靚,而且樓底高,空間感充足。1⃣️𝐖𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤🍸💖荔枝味清香,檸檬增添果酸,整體清新開胃,略帶酒精。2⃣️𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖💖牛油香醇,口感非常絲滑,加埋片片黑松露,香氣四溢👍🏻3⃣️𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 & 𝐂𝐚𝐯𝐢𝐚𝐫 𝐂𝐫𝐨𝐬𝐭𝐢𝐧𝐢🐟 $𝟏𝟑𝟔💖海膽鮮甜嫩口,份量十足,多士香脆,配埋魚子醬更顯高貴🙌🏻4⃣️𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐬🥩 $𝟓𝟔𝟖💖牛扒大大塊可以2個人share,我哋要咗五成熟,咬落肉質鮮嫩,牛味香濃,肥瘦適中;蘑菇鮮甜多汁,另外配有芥末醬同黑椒+鹽作調味。5⃣️𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢🦞 $𝟑𝟖𝟖💖龍蝦肉質彈牙,鮮味十足;意粉煮到al dente,口感爽滑,軟硬適中,加埋酸酸甜甜嘅蕃茄醬好正💯6️⃣𝐅𝐨𝐧𝐝𝐧𝐞𝐬𝐬🍹$𝟏𝟐𝟖💖包含法國無花果、日本富士蘋果汁、法國蘋果白蘭地、蛋清。酒體較為複雜飽滿,白蘭地味濃郁,加上清甜嘅果香,風味恰到好處。7️⃣𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐧𝐠🍹$𝟏𝟐𝟖💖包含法國接骨木花酒、英國琴酒、青蘋果汁、檸檬、蛋清。酒體較為輕盈清爽,其中

1⃣️𝐖𝐞𝐥𝐜𝐨𝐦𝐞 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤🍸
💖荔枝味清香,檸檬增添果酸,整體清新開胃,略帶酒精。

2⃣️𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝🥖
💖牛油香醇,口感非常絲滑,加埋片片黑松露,香氣四溢👍🏻

💖海膽鮮甜嫩口,份量十足,多士香脆,配埋魚子醬更顯高貴🙌🏻

4⃣️𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐬🥩 $𝟓𝟔𝟖

5⃣️𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢🦞 $𝟑𝟖𝟖

6️⃣𝐅𝐨𝐧𝐝𝐧𝐞𝐬𝐬🍹$𝟏𝟐𝟖

7️⃣𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐧𝐠🍹$𝟏𝟐𝟖
💖包含法國接骨木花酒、英國琴酒、青蘋果汁、檸檬、蛋清。酒體較為輕盈清爽,其中青蘋果嘅香甜突出,女仔都啱飲。

8️⃣𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐘𝐨𝐠𝐡𝐮𝐫𝐭 𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲🫐 $𝟏𝟐𝟖
💖外層係脆皮朱古力,內裡就係藍莓慕絲+啫喱,軟腍同時又略為Q彈,加埋底部嘅麵包碎,具有豐富層次感。整體甜度適中,幾清新👍🏻

9️⃣𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐊𝐚𝐥𝐚𝐦𝐚𝐧𝐬𝐢 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐥𝐦𝐨𝐧𝐝 𝐃𝐚𝐜𝐪𝐮𝐨𝐢𝐬𝐞🥭 $𝟏𝟐𝟖
💖芒果非常香甜,蛋糕口感creamy,presentation悅目有心思,大力推薦💯

💖職員專業而attentive,上菜順暢,賣相一流之餘又好食同飽肚。好彩我哋一早入座,到晚市時段已經接近full house 🙌🏻