2024-03-16 528 views
太和及大埔也是我常踏足的一個地區, 最近發現了小街的一間帶點神秘的餐廳, 從外是望不進去的, 只見一座鋼琴在門外, 兩個英文字LM估計是店名, 開門進入, 別有洞天! 霧化玻璃變通透, 看到華麗裝潢, 原來是主打法國菜的餐廳.L’amour 由前文華東方酒店Pierre 主廚主理, 翻開餐牌, 美食選擇頗多, 與好友選了湯、前菜、主菜及甜品, 也是滿足.  先來龍蝦湯HK$168, 適量的泡沫、食用花及麵包片, 就是高級餐廳的擺盤. 湯內有龍蝦肉, 與平時吃的有所不同, 半熟的龍蝦肉刺身質感爽滑, 份量也不少, 湯的濃郁度及稠度適中.我俩都喜歡火箭菜, 一看到有意大利巴馬火腿火箭菜水牛芝士卷HK$198, 立即order! 這個讓我們吃得很方便, 而且能同時把三款食材優雅地放進口.  而紅石榴的點綴把整道菜變成小花園, 漂亮~  來到主菜環節, 香煎法國鵝肝A5和牛肉眼 HK$658, 鵝肝軟滑沒筋, 和牛油脂豐滿, 相當誘人, 五成熟最合我們口味, 肉質細膩, 不錯~ 伴碟的三色球是紫薯蓉、南瓜蓉及椰菜花蓉, 好好味~ 黑松露忌廉半熟帶子薏米飯 HK$288, 不是預期的以帶子殼做擺

黑松露忌廉半熟帶子薏米飯 HK$288, 不是預期的以帶子殼做擺盤, 然而份量之多令我們印象深刻! 薏米飯的熟度及硬度拿捏得非常好,  本身我也是喜歡吃薏米的, 滑捋捋的外層, 圓碌碌的米粒, 少不免滲入偏愛的分數.  半熟帶子煎至兩面金黃, 咬下就夠軟滑, 拌少少黑魚子, 整體也很高分~

沒想過份量竟然這般大~ 法式焦糖蘋果酥HK$118絕對足夠滿足我們! 滿滿的肉桂蘋果餡, 香甜之餘兼爽稔有度, 香脆的酥皮充滿誘人牛油香~ 更要讚碟上桑莓雪葩,酸甜清爽,令味蕾重新出發.
蘋果批

蘋果批
  • 傳統法式鵝肝牛柳
  • 香煎北海道帶子黑松露薏米飯
  • 焦糖法式蘋果批
2024-03-09 351 views
經朋友介紹去左呢間位於太和嘅法國餐廳,門面比較神秘,整塊落地磨沙玻璃,外面望唔到入黎,內裡裝潢都幾Modern,樓底夠高,中央仲有一盞超大嘅水晶燈,別具氣派。價錢定位較高,係新界區賣呢個價錢,存在到咁多年,相信應該都有佢嘅價值。Bubble Bee (單點$82/ 跟餐+$38):以橙味作主調嘅無酒精Mocktail,飲落有啲似Fruit Punch什果賓治,幾甜幾好飲,而且非常大杯,夠飲成晚。Vodka Lime($90):尤如其名,即以Vodka伏特加溝青檸,青檸微酸,Vodka味會較突出,呢杯野唔甜,感覺上糖份唔高,所以我比較Prefer so called無咁肥嘅Cocktail其中一款Set Dinner $788/位,包含前菜、湯、小食、主菜、甜品及咖啡茶:巴馬火腿果仁沙律:擺盤幾靚,乾果沙律感覺較健康低脂,捲花嘅巴馬火腿乾身,具咸香。頂級牛肝野菌忌廉濃湯:湯頭濃郁,牛肝菌味突出,食到唔少牛肝菌碎粒。自家製藍花蟹餅:外層酥脆,內裡軟滑,餡料含大量真蟹肉,味道鮮香,就如豪華版嘅可樂餅。鵝肝牛柳:鵝肝嫩滑多汁,食落唔會太油太膩。牛柳五成熟,內層肉質粉嫩幼細,而且富肉汁,牛味適中

鵝肝牛柳:鵝肝嫩滑多汁,食落唔會太油太膩。牛柳五成熟,內層肉質粉嫩幼細,而且富肉汁,牛味適中,擺碟都幾精美。

比利時朱古力心太軟:外脆內軟,切下去完美呈現流心質感,朱古力味濃郁香甜。
2024-02-19
Dinner
2024-02-29 402 views
今日慕名來到太和這間隱藏在太和中心地下的西餐廳,吃了頓精緻的法式西餐。午市套餐共有4道菜,全都擺盤精美如圖畫,廚師精心運用色彩、形狀和紋理等元素,搭配醬汁、鮮花等裝飾點綴,使餐點化身為一件賞心悅目的精緻藝術品,讓食客在品嚐美食之餘,也能在用餐過程中獲得視覺的享受。這個每人$338的Set Lunch,可說色香味俱全。🍴前菜🏅Foie Gras $ Grape with Port Wine法式鵝肝醬軟滑可口,波特酒釀葡萄濃郁美味。🏅Homemade Crab Cake with Lemon Sauce自家製蟹餅外脆內軟,每一啖都有蟹肉的鮮味和蔬菜的清爽。🍴餐湯🏅Soup of the Day 南瓜湯香甜濃郁幼滑,主廚們運用色彩和紋理,將普通的西湯創作出一幅賞心悅目的圖畫。另外,那兩片蒜蓉多士極之香脆。🍴主菜🏅Sous Vide Iberico Pork Loin Rack with Caramel Apple Sauce慢煮西班牙黑毛豬鞍,入口即溶。焦糖蘋果和果醬,香甜好滋味。🏅Pan Fired Barramundi Fillet with Cauliflower Mash 香煎盲鰽魚

🍴前菜
法式鵝肝醬軟滑可口,波特酒釀葡萄濃郁美味。

自家製蟹餅外脆內軟,每一啖都有蟹肉的鮮味和蔬菜的清爽。

🍴餐湯
🏅Soup of the Day

🍴主菜
慢煮西班牙黑毛豬鞍,入口即溶。
焦糖蘋果和果醬,香甜好滋味。

香煎盲鰽魚柳肉質細嫩白滑。
伴碟的南瓜蓉、紫薯蓉和椰菜花蓉增添色彩。

🍴甜品
🏅Daily dessert
是日甜品是Tiramisù 口感幼滑。

🍴飲品
🏅生啤(+$28)
🏅Mocha(+$20)
2024-02-29
Lunch
2023-11-22 2115 views
今次係第二次黎呢間隱世法式Fine Dining,大門一貫格局嘅設計形式,大型趟門印上餐廳品牌法式風味非常吸睛。餐廳內嘅環境同大水晶吊燈依然係顯得餐廳更加高貴嘅燈飾。三文魚子泡沫生蠔 $398/6pcs單點左6隻生蠔,生蠔即點即開,時令嘅生蠔加上泡沫,魚籽同埋金箔,高貴得黎又高級。生蠔蠔身好大隻飽滿,口感爽身,味道鮮甜又有強烈嘅海水味。加上魚籽一齊食,魚籽嘅口感同鮮鹹香味道更加多一層味道同口感。焦糖法國鵝肝撻 $88/pcs另外單點左個鵝肝撻,即焗嘅鵝肝撻望落個撻皮焗得好香脆,鵝肝肝粒係撻內焗到有好香濃嘅香味。入口撻皮酥脆,食到有一層層嘅酥皮脆,撻內嘅蛋香味適中,鵝肝嘅香味濃烈突出,棉滑口感食落夠舒服而且唔會太油膩。«Set lunch $338/pp»今次發現set lunch比上次黎嘅時候平左抵食左,食物質素依然保持住高品級水準。«前菜»蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身設計感滿滿嘅前菜,蝶豆花木魚清湯淡淡嘅清香加少量檸檬汁增加少少酸味,鯛魚刺身配住清湯一齊食好清甜,鯛魚刺身口感比較爽身,口感比較實在,夠鮮香。自家製蟹餅配檸檬忌廉汁呢個自家製蟹餅係驚喜之一,圓筒形嘅蟹餅入面大量嘅蟹肉加上薯仔粒

三文魚子泡沫生蠔 $398/6pcs

焦糖法國鵝肝撻 $88/pcs

«Set lunch $338/pp»

«前菜»
蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身

自家製蟹餅配檸檬忌廉汁
呢個自家製蟹餅係驚喜之一,圓筒形嘅蟹餅入面大量嘅蟹肉加上薯仔粒增加口感,外表炸得夠脆身,味道上鮮味又有住檸檬忌廉汁嘅甜酸味,夠開胃。

«餐湯»
是日餐湯
法式龍蝦湯 +$40
是日餐湯係鮮雜菜紅湯,唔同嘅雜菜粒同埋腰豆加入紅湯一齊煮,口感好多而且有飽腹嘅感覺。
另外加錢點選左龍蝦湯,香濃濃郁加上忌廉增加濃厚又滑身嘅口感,龍蝦味濃另外湯內有唔少龍蝦肉粒,爽口又彈牙。

«主菜»
海膽扁意粉
好creamy嘅意粉,未食已經聞到好香濃嘅忌廉香。意粉比較粗身,忌廉同時可以比意粉吸收,有口感之餘又非常之香。加上有加上一大片嘅鮮海膽,海膽夠鮮味而且好濃嘅味道,混合埋意粉一齊食口感好濃厚,非常滿足。

澳洲草飼羊T骨扒 +$68
今次點選5成熟嘅羊T骨扒,羊肉味夠香帶住少量嘅羊騷香味,封煎脆面嘅羊扒切開後包覆住羊油油香,少量嘅洋蔥醬汁提起羊肉嘅肉香。

«甜品»
是日甜品
今日是日甜路係雞蛋布丁,雞蛋味道夠香,口感滑身有類似食mousse嘅口感。

美女與野獸 +$48
加點左呢款美女與野獸甜品,原來係自家製蓮蓉唧成嘅一朵玫瑰花,絕對成為最後一道好打卡嘅菜式。蓮蓉磨得好滑身,甜甜地嘅味道味道唔差,加上花內原來有黑朱古力,少量嘅苦中帶甜,切開後先發現呢隻野獸嘅存在。

Sapphire Blue $98

海洋藍嘅cocktail望落好靚,藍酒,Gin酒,再加入Soda,味道甜而且有汽,好適合飲住黎同朋友傾計。
2023-11-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$800 (Lunch)
呢間隱匿係🔎太和一條後街入面嘅🇫🇷法國餐廳🍽️出品極為精緻😍,每一道菜擺盤都好似係🎨藝術品一樣,用料高級👍又好味,佢哋除咗有🍷紅、白酒之外,仲有好多唔同款嘅🥃酒精飲品,亦都有各式嘅🍸Cocktail同埋Mocktail🍹,十分之多元化。時令海膽刺身多士🍞用上大量時令肉厚鮮味嘅🤩海膽刺身,放係香脆嘅🥰多士上面,而且仲用咗💛金箔做裝飾,矜貴☺️又好味!佢哋嘅🇫🇷法式鵝肝凍🤤入口猶如雪糕🍨般咁香滑,🪿鵝肝味道濃郁有層次,下面滿佈香甜嘅🥃波特酒釀葡萄🍇,上面仲配咗少少🤏不同嘅鮮果粒,呢配搭食起上嚟👍好夾之餘又唔會膩。🇫🇷法式🦞龍蝦湯用咗cream來拉花🌼好靚,飲落去係好濃厚好甘鮮嘅🦞龍蝦味,質感好幼滑😋,而且配嘅蒜香🧄牛油🧈多士亦都好鬆化美味!慢煮♨️西班牙🇪🇸黑毛豬鞍🐖擺盤精緻😍,豬鞍用慢煮♨️方法製作所以好鬆軟又濃🐷豬味,配埋煮到又腍又香甜嘅焦糖🍎蘋果味道好平衡,再配咗少少紫薯蓉同埋🥔薯蓉更加起到畫龍點睛嘅效果!海膽控❤️必食佢嘅忌廉🇨🇦加拿大海膽扁意粉🍝,因為用料優質👍而且慷慨所以海膽味極濃厚🥰鮮甜,加上 al dente 嘅扁意粉🍝,絕對係最佳組合!原隻海膽雪糕🍨一上枱有乾冰🧊煙霧效果,而重點係

原隻海膽雪糕🍨一上枱有乾冰🧊煙霧效果,而重點係佢用🤩原隻海膽做成又香又滑又甘甜嘅😍海膽雪糕🍨,用料上乘鮮甜無比!
Dinner
1 day(s) ago 0 views
唔知點解要去刪除我的評論?之前諗住同屋企人慶祝平安夜跟住訂咗餐廳四位,後面餐廳自己改時間話通知我唔到,所以取消咗我個位。我想問吓你哋如果打電話俾客人聽唔到嘅話唔會send條訊息過嚟問吓架?跟住我哋去到之後佢話取消咗我哋個位,但係我哋已經到咗。臨時臨急你叫我平安夜邊度去搵嘢食?後尾餐廳就喺門口開咗張枱俾我哋坐,好似食大排檔咁樣😀啲嘢仲要勁難食,除咗個威靈牛柳好味啲。成餐食落嚟成肚氣,仲要收我哋三千幾蚊坐喺門口吹風。垃圾餐廳
2023-12-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 威靈牛柳
3 day(s) ago 0 views
今日難得可以早放工,可以同朋友happy hour 一下,上網見到呢間餐廳勁多好評,於是同朋友過嚟試吓。入面座位唔太多,但係樓底好高,有一盞好大嘅水晶吊燈,感覺好fancy。我低點左佢哋嘅招牌啤酒,傾咗一陣計再點菜。餐牌上面有不同嘅套餐同埋a la carte item,最後我哋選擇咗單點。海膽魚子醬多士點咗三件,海膽份量好足,味道偏甜,好新鮮,配上魚子醬同多士,層次好豐富。法式鵝肝湯湯比較濃郁及creamy,飲落去好香。慢煮西班牙黑毛豬鞍配焦糖蘋果賣相好靚,肉味濃郁,配上醬汁甜而不膩,推介!蒜片辣椒蟹肉扁意粉入面有好多蟹肉,辣得來好惹味,送酒一流。最後甜品點咗比利時朱古力心太軟,朱古力味好濃,好耐冇食過啲咁好食嘅朱古力甜品。

我低點左佢哋嘅招牌啤酒,傾咗一陣計再點菜。

海膽魚子醬多士

法式鵝肝湯

湯比較濃郁及creamy,飲落去好香。

慢煮西班牙黑毛豬鞍配焦糖蘋果

賣相好靚,肉味濃郁,配上醬汁甜而不膩,推介!

蒜片辣椒蟹肉扁意粉

入面有好多蟹肉,辣得來好惹味,送酒一流。

最後甜品點咗比利時朱古力心太軟,
朱古力味好濃,好耐冇食過啲咁好食嘅朱古力甜品
3 day(s) ago 0 views
非常適合約會嘅法國菜餐廳❣️餐廳唔算好大,但裝修好靚充滿華麗感,食物賣相同味道都好高質,滿滿儀式感嘅一餐🥰🥰❇️三文魚籽泡沫生蠔🦪🦪擺盤有心思,生蠔新鮮,而且非常大隻!唔點醬汁都已經好食鮮甜,加埋檸檬汁同三文魚子,味道口感更提升‼️❇️牛筋野菌忌廉濃湯忌廉湯入口順滑,食材足料,香濃嘅嘢菌菇味令湯好有層次❇️慢煮西班牙黑毛豬鞍焦糖蘋果🥩黑毛豬煎得外層焦香,肉質鮮嫩唔會太韌,咬落去好juicy🤤🤤只有蘋果蓉配料都已足夠❣️❇️比利時朱古力心太軟🍫🍫飯後嘅美味甜品,香濃嘅朱古力心太軟,入口綿密即化,比想像中冇咁甜膩,非常好食!為晚餐完美作結👍👍

❇️三文魚籽泡沫生蠔🦪🦪

❇️牛筋野菌忌廉濃湯
忌廉湯入口順滑,食材足料,香濃嘅嘢菌菇味令湯好有層次

❇️慢煮西班牙黑毛豬鞍焦糖蘋果🥩

❇️比利時朱古力心太軟🍫🍫
  • 三文魚子泡沫生蠔
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍.焦糖蘋果
3 day(s) ago 0 views
周五happy friday同事們帶我去了一家蘭桂坊米其林三星的法國餐廳。這家餐廳好美😍主打法日fusion菜和分子料理技術。店裏的白色透明鋼琴🎹好好拍😍墜好吃的就是法國焦糖鵝肝燉蛋和招牌法國頂極鵝肝蛋撻😋😋鵝肝配著燉蛋我還是地一次吃到,使得鵝肝口味濃厚, 但不油膩,燉蛋非常creamy, 塗在砌成花朵形狀的餅幹一齊吃, 非常合襯。至於蛋撻也焗得皮酥餡嫩,焦糖味更出眾。加上自家製幹式熟成, 實為老蘭新地標!餐廳門口有一部白色大鋼琴和一束高過一個人的玫瑰花, 鋼琴還會自動彈奏, 挺過癮的, 蘭桂坊現在這樣高級了!內部裝修由著名設計師規劃, 展現法國宮亭式豪華格調先送上自家製新鮮面包,配搭黑松露牛油和三文魚醬, 口感絕妙整體來說食物新鮮好味, 感受到餐廳很有HEART!是體驗很的一次FINE DINING~

加上自家製幹式熟成, 實為老蘭新地標!

內部裝修由著名設計師規劃, 展現法國宮亭式豪華格調

先送上自家製新鮮面包,配搭黑松露牛油和三文魚醬, 口感絕妙

整體來說食物新鮮好味, 感受到餐廳很有HEART!
是體驗很的一次FINE DINING~
Dining Offer
Tasting Event
香港必去精致🇫🇷法国FineDining|🥂L‘amour香港太和高级法国菜!门外有一道看不透的神秘落地玻璃窗还放着一座古木琴🎹推开大门中庭悬挂着很豪华的水晶灯环境氛围昏暗有种爱丽丝梦游仙境的感觉法式风情浪漫拉满蛮适合情侣💑约会👯‍♀️姐妹聚会🎂生日庆祝主厨大有来头 是前文华东方的主厨每道菜的出品都相当有保证Set Menu搭配丰富性价比也蛮高的!但和闺蜜的小鸟胃还是决定单点比较合适!🌟菜品推荐🌟·极品海胆鱼子酱生蚝🦪🌊:加拿大海胆大大件!海胆绵密,鱼子酱和生蚝的三种鲜甜,简直是海洋的奢华,一口一个天堂!·忌廉加拿大海胆扁意面🍝:海胆控可以再追加这份!creamy的质地!意面挂满忌廉滑入喉咙,幸福满溢!·巴马火腿果仁沙拉🥗:清新蔬菜搭配顶级巴马火腿,坚果香脆,很清爽~·黑松子带子薏米饭🍚:带子的嫩滑,薏米的清香,黑松子的点睛,一碗饭,多重享受!·气泡波波🍸:超可爱的鸡尾酒!必点!微醺正正好!
香港必去精致🇫🇷法国FineDining|🥂L‘amour
香港太和高级法国菜!
门外有一道看不透的神秘落地玻璃窗
蛮适合情侣💑约会👯‍♀️姐妹聚会🎂生日庆祝

主厨大有来头 是前文华东方的主厨
每道菜的出品都相当有保证

Set Menu搭配丰富
性价比也蛮高的!
但和闺蜜的小鸟胃还是决定单点比较合适!

🌟菜品推荐🌟

·气泡波波🍸:超可爱的鸡尾酒!必点!微醺正正好!
2024-05-04 0 views
今日去左大埔搵食,經朋友介紹原來有間隱世嘅fine dinning 法國菜,呢個cross-over幾新鮮,一於就入去試下。魚子醬多士:🅰️🅰️🅰️🅰️魚子醬有咸香,唔係死咸。多士好似好厚,但外面脆中間就軟身,連埋魚子醬就好夾。👏🏻👏🏻👏🏻A5和牛鵝肝:🅰️🅰️🅰️🅰️鵝肝煎到好香,面頭仲有d焦糖化😍,露荀有好香嘅牛油味,主菜A5和牛都煎得幾香,最重要係保留返牛油無煎走哂。紅酒浸啤梨:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️呢樣甜品啤梨好琳,可以用匙羹就食到。酒味唔算太勁,有少少葡萄味都突出到啤梨嘅甜。呢樣菜式需時處理,算係心機菜,真係唔係高級餐廳食唔到😋最後想讚下呢度嘅服務,佢地會等我地食完一樣先上另一道菜,唔會滾水淥腳,畢竟唔係普通嘅西餐廳,呢樣基本嘅服務係大埔區都做到足,呢樣抵讚。👍🏻👍🏻👍🏻總結嚟講,可以係大埔區食到高質嘅Fine Dinning係幾有驚喜,但提提大家始終係食法國菜,要預多少少時間,我地全程大概食左兩個鐘。

魚子醬多士:🅰️🅰️🅰️🅰️

A5和牛鵝肝:🅰️🅰️🅰️🅰️

紅酒浸啤梨:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️

今晚同我親愛的老公拍拖浪漫一下 揀咗法式fine dining 揀咗呢一間隱世嘅精緻法國菜餐廳 之前去過都覺得啲嘢食好精緻 裝修又高級浪漫 所以今日再嚟dating Menu今日上面嘢食好多選擇 我哋都揀咗呢一個$1188 Set dinner 內容都好豐富 $1188 六道菜⭐魚子醬帶子刺身 帶子好新鮮 伴碟泡泡🫧 感覺高級⭐法式活澳洲龍蝦濃湯 新鮮龍蝦味好重🦞 味道好濃鬱creamy⭐法國傳統有機慢煮雞胸沙律 感覺健康 雞肉好嫩滑🥗⭐法國特級鵝肝多士 鵝肝份量好多 啖啖肉 油脂好重 配上多士🍞 同埋士多啤梨🍓感覺開胃⭐日本A5頂級飛禪和牛肉眼實屬佳作🍖 牛肉好靚啖啖肉 成油脂分泌平均成嚿肉 牛肉味好濃好新鮮 配上特製醬汁好好食 🥩伴碟亦都非常漂亮 🍽有鮮蘆筍 薯蓉等等⭐黑松露薏米飯 用個貝殼上 真係好矜貴 又漂亮高級 新鮮帶子 配上黑松露 味道豐富 個薏米飯好creamy又飽肚 令人回味無窮⭐法式紅酒燉梨雪葩係法式傳統甜品 我好欣賞 雪梨用紅酒煮到好淋 中間sorbet 非常之清甜 個甜品好夾又唔會太油膩太甜 好開胃🍧🍐🍷法國紅酒 配上主菜🍷 牛肉 真係 真係 好夾 浪漫晚餐配

$1188 六道菜

⭐日本A5頂級飛禪和牛肉眼

⭐黑松露薏米飯

⭐法式紅酒燉梨雪葩

🍷法國紅酒
配上主菜🍷 牛肉 真係 真係 好夾 浪漫晚餐配送紅酒真係絕配

主菜真係好好食💕
配菜 伴碟有好多裝飾花 顏色感覺好浪漫高級

牛柳🥩煎到啱啱好
配上紅酒 Sorbetto 🍷真係好夾 食牛扒傾下偈 飲啖紅酒 真係好享受

📯呢度坐得好舒服咁個好relax 🍽裝修高級 嘢食如藝術品一般 非常精緻 服務好好 我哋都食得好開心🎨
2024-04-27 18 views
大埔少有的法國餐廳,之前已有不少好評,又稱隱世、又高性價比、又米芝蓮、又前文華主廚…..今日終有機會到來試試虛實。一入大門,感覺高級優雅,餐廳面積不大,但枱與枱空間仍足夠,午餐set lunch價格不算太高,三百餘一位,部份菜式須另加費用。前菜:焦糖法國鵝肝撻 - 外脆,小小鵝肝但似乎未能與蛋撻融合,有一點失望湯:蘑菇忌廉湯 - 足料,有不少磨菇粒,質感Creamy主菜:法式西鰽鱸魚·椰菜花蓉·紅腰豆 - 皮脆肉嫩,具水準沒有失望,配菜椰菜花蓉加紅腰豆,感覺健康甜品:美女與野獸(+48) - 打開一陣輕煙飄出,視覺感觀良好,紅色玫瑰花由蓮蓉砌成,不算太甜,打卡一流飲品:Latte整體而言,以法國餐來說,價格算親民,但或許餐前太大期望,食後感覺只是不過不失,坐得舒適嘅西餐廳,若沒有來過,也可一試無妨。

湯:蘑菇忌廉湯 - 足料,有不少磨菇粒,質感Creamy

飲品:Latte

2024-04-25 13 views
餐廳大門係一整塊磨砂落地玻璃係門外望唔到入面 充滿神秘感 ✨餐廳入面裝修華麗有氣派 金碧輝煌既Bar枱 餐廳正中盞水晶吊燈 好有格調🤩✨鵝肝多士焦糖蘋果鵝肝外脆內軟 配上酸酸甜甜焦糖蘋果好開胃😋 唔錯✨香煎法國鵝肝A5日本和牛肉眼法國鵝肝好出色 入口綿滑多汁高質A5和牛粒 三成熟 牛味豐富✨蒜片辣椒蟹肉扁意粉蟹肉份量十足 蒜味同辣椒味配合得宜扁意粉軟硬適中 整體味道都幾夾✨比利時朱古力心太軟心太軟脆卜卜 裏面流心朱古力🤤唔會太甜 賣相好靚✨必點signature Cocktails Rose 荔枝味 Dream 蘋果味雲霧波波打卡一流 😍
餐廳大門係一整塊磨砂落地玻璃

唔會太甜 賣相好靚

✨必點signature Cocktails
Rose 荔枝味 Dream 蘋果味
雲霧波波打卡一流 😍
今日入咗大埔L'amour食好西,L’amour環境真的很適合情侶約會,非常有feel啊😜南瓜湯,夠creamy 🤭 磨菇湯嘅磨菇碎粒增加咬感👍蒜片辣椒蟹肉扁意粉 …. 賣相精緻…. 份量也不少…微微辣,味道不錯😘威靈頓牛柳…..酥皮烤得酥脆帶牛油香,牛柳口感嫩👍當然不少得Cocktail 😜近期我至愛的Mojito⋯⋯ 清新果酸,再帶少少酒香⋯⋯正🥰🥰Chi Chi 味道也不錯,但酒的味道高些🤭

南瓜湯,夠creamy 🤭 磨菇湯嘅磨菇碎粒增加咬感👍

威靈頓牛柳…..酥皮烤得酥脆帶牛油香,牛柳口感嫩👍