2023-10-17 838 views
今日lunch time撐枱腳試吓呢間Little Mario ‘s Pizzeria,叫咗兩個set lunch,前菜一個要薯仔沙律,一個要咗羅宋湯,個湯都幾好,main course 就叫咗一個all day breakfast pizza,佢原來真係將成份早餐擺咗響個Pizza上面😂有雞蛋,煙肉,蘑菇🍄蕃茄仔🍅味道都算正常。另外叫咗一個橄欖意粉,意粉嘅質地係幾好嘅,但實在太油了😖食完成咀油,餐飲就加錢叫咗一杯Cappuccino同埋Hot Mocha☕️ ,最正常就真係尼兩杯咖啡了,埋單$244,葵涌區午餐繁忙時間算係咁啦,雖然味道普普通通,但係服務都幾好嘅,餐廳侍應全部都係菲律賓籍,要用英語溝通
2023-10-17
$122 (Lunch)
2023-08-26 728 views
見openrice有成二百幾like。去試下!點知中伏😮‍💨以呢個價錢真係唔值。 叫左個肉醬pasta,😅 唔掂,伸衰過Aeon買十幾蚊D醬包!巴拿馬火腿pizza, 😒成個pizza係得D火腿有味,頂😫Cesar salad d雞肉鞋到呢,不如俾生菜我算,又係無味!真心要求唔高,未試過D野食可以整到無乜味👍🏻 連咖啡都無乜咖啡味先勁👍🏻 唔會再去🙏 2大1小都可以食淨一半,好野👍🏻 唔係話難食不過唔好食😒
2023-08-25
2023-07-13 821 views
今天的午餐我選擇了種類多樣的餐廳,點了一份特色美食-黑松露芝士pizza和印度咖哩牛腩set lunch。首先,我來評論一下黑松露芝士pizza。這道pizza上鋪滿了濃郁的黑松露醬和新鮮的芝士,非常誘人。咬下去,薄脆的餅皮完美地將芝士和黑松露醬包裹在其中,帶來了豐富的口感和味道。黑松露的香氣獨特而迷人,與芝士的香濃完美融合,令人垂涎欲滴。整體上,這道黑松露芝士pizza擁有濃郁的口味和令人愉悅的食用體驗。接下來是印度咖哩牛腩。這道菜以咖哩粉和香料烹調的牛腩,配上餅皮。牛腩經過長時間的燉煮,肉質養鮮嫩,充滿濃郁的咖哩味道。咖哩的風味與牛腩的鮮美相互輝映,帶來一種美妙的口感。

2023-07-06
$100 (Tea)
今次嚟到葵興搵嘢食,另一半突然諗到話想食pizza,最後俾我哋搵到一間叫做「Little Mario’s Pizzeria」嘅餐廳。因為見到隔籬枱嗌咗半隻烤雞好似好出色,所以就嗌咗佢嘅set,分別有:1)忌廉雞肉闊條麵 ⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)芝士三重奏薄餅 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)印度香料烤雞半隻 ⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個闊條麵真係令我大開眼界🥲一食落口就已經有種想放棄嘅感覺,簡單嚟講就好似中小學食飯盒嘅味道,無忌廉味,雞肉食落去就一大陣雪藏味😖可能係因為個闊條麵真係太難食嘅關係,所以令到個芝士三重奏薄餅分外好味,三種唔同嘅芝士組合成三種唔同嘅層次同口感,同埋熱辣辣食就更加香口🍕本身食完個pizza以為可以力挽狂瀾,點知個烤雞又打返落地獄。個烤雞睇個樣會令你胃口大增,但實情食落去雞嘅任何部分,都好似食緊雞胸,勁鞋,基本上去到中段我都要用水送啲雞肉入喉嚨🧎🏻薯條嚟講亦都比其他西餐廳嘅難食,唔脆之餘亦無薯仔味道。因為我地比較遲去,所以人地9點閂門我地都急急腳埋單,最後食咗$400。另外餐廳衛生問題都有待改善,即緊嘅途中都不斷有啲蚊滋仔飛黎飛去🦟🤦🏻‍♂️食完呢餐我明白一個道理,就係人地主打
1)忌廉雞肉闊條麵 ⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3)印度香料烤雞半隻 ⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

因為我地比較遲去,所以人地9點閂門我地都急急腳埋單,最後食咗$400。另外餐廳衛生問題都有待改善,即緊嘅途中都不斷有啲蚊滋仔飛黎飛去🦟🤦🏻‍♂️食完呢餐我明白一個道理,就係人地主打係食Pizza就專一食Pizza,唔好搞其他嘢。🫂🥲🥹
2023-06-17
2023-05-05 1611 views
#chuchu食在葵涌📍 Little Mario's Pizzeria之前聽過呢間係馬灣好出名,咁啱去開葵興有分店就諗住試吓,點知有啲失望🥲—————————————————————❣️ Meat Lover Pizza (L) $168Pizza 係唔錯嘅,即叫即整,玻璃窗都可以見到師傅整!材料都幾豐富,辣肉腸又鹹又香,有好多芝士,做到拉絲效果,不過批邊真係好硬,訓練緊啲牙🥶.❣️松露卡邦尼意粉 $118呢度嘅carbonara 好creamy好多汁,每條意粉都有汁,不過係冇味嘅🙂咸都唔咸,叫店員拎芝士粉,原來佢哋係冇嘅,成舊芝士拎出嚟係我哋面前磨,呢樣幾impressed.❣️ 肉醬千層麵 $118肉醬千層麵份量好細,面都冇乜,啖啖都食緊蕃茄醬咁.❣️自家製醬汁雞翼 $68有8隻,不過有一兩隻明顯焗燶左都拎出嚟?味道幾特別,酸酸地但有甜甜哋咁,唔難食嘅.❣️炸薯條配松露醬 $58 薯條夠脆,但佢落鹽唔均勻,搞到一啲好咸有啲又冇味,松露醬味道都唔濃.💬如果真係嚟食,唔建議嗌pasta —————————————————————不專業評分👅好味指數: 6/10 💰性價比: 7/10👍🏻推薦:
#chuchu食在葵涌
📍 Little Mario's Pizzeria
❣️ Meat Lover Pizza (L) $168

❣️松露卡邦尼意粉 $118

❣️ 肉醬千層麵 $118
肉醬千層麵份量好細,面都冇乜,啖啖都食緊蕃茄醬咁

❣️自家製醬汁雞翼 $68

❣️炸薯條配松露醬 $58

💬如果真係嚟食,唔建議嗌pasta
不專業評分
👅好味指數: 6/10
💰性價比: 7/10
👍🏻推薦: 5/10
—————————————————————
🏡地址: Little Mario's Pizzeria (活@KCC ) (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號活@KCC地下G02號舖
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #eatwithfoodiez
2023-04-30
2023-03-27 814 views
😋味道:8/10 🏡環境:9/10💰性價比:8/10 👍🏻推薦度:8/10.🐼香港都好多pizza舖 不過好似唔多係即叫即焗的🤤!呢間Pizza質素唔錯 裝修都好有風味 可以見到廚房整pizza同擺入大大個焗爐到😋價錢都合理~不過M size pizza偏細 得4塊 全部多人食嘅話可能L size比較好.Smoked Salmon with Caesar Salad $98 (8.5/10)三文魚好足料好大片🥹用沙律醋 食落好fresh 很正的前菜☺️Truffle carbonara $118 (8/10)呢個算係店嘅招牌pizza😆上枱都好香truffle味但食落truffle味唔算好出haha蛋7成熟到 加埋煙肉芝士永遠不敗嘅組合!好滿足☺️忌廉雞肉闊條麵 $108 (8/10)食嘅時候覺得好驚艷 好 creamy🤤雞肉好滑 份量都好多😋芝士味都重Tiramisu $48 (6.5/10)咖啡味濃 但冇乜 cream 較為乾身口感唔似 tiramisu 似係冇 cream的蛋糕🤔Matcha Latte $46 (9/10)呢個好有驚喜🤩冇諗過pizza舖頭嘅抹茶會咁好飲🥹勁濃香 又
😋味道:8/10
🏡環境:9/10
💰性價比:8/10
👍🏻推薦度:8/10
三文魚好足料好大片🥹
用沙律醋 食落好fresh 很正的前菜☺️

Truffle carbonara $118 (8/10)
呢個算係店嘅招牌pizza😆
上枱都好香truffle味
但食落truffle味唔算好出haha
蛋7成熟到 加埋煙肉芝士
永遠不敗嘅組合!好滿足☺️

忌廉雞肉闊條麵 $108 (8/10)
食嘅時候覺得好驚艷 好 creamy🤤
雞肉好滑 份量都好多😋
芝士味都重

Tiramisu $48 (6.5/10)
咖啡味濃 但冇乜 cream 較為乾身
口感唔似 tiramisu 似係冇 cream的蛋糕🤔

Matcha Latte $46 (9/10)
呢個好有驚喜🤩
冇諗過pizza舖頭嘅抹茶會咁好飲🥹
勁濃香 又好滑

Cinnamon Apple Earl Grey Infused Tea $48 (7.5/10)
上枱超香嘅味道😌
玉桂同 earl grey又幾夾
不過飲落earl grey出啲

2023-01-23 904 views
新年咁多gathering… 唔使餐餐都食盆菜嘅😂 食pizza都係唔錯嘅選擇!KCC呢間pizza店味道唔錯,今日買咗外賣返去食。menu選擇唔算多,價錢合理。Meat lover 梗係要食meat lover pizza! Pizza 放咗勁多芝士,拉絲咁,好味道呢度嘅carbonara 好creamy好多汁,每條意粉都有汁,呢肉粒份量亦都好多跟住仲要左肉醬千層麵同埋meat ball,meatball好juicy,配蕃茄醬真係好食。肉醬千層麵份量唔係好多,不過味道唔錯,好多芝士同肉醬,呢個係必食推介!仲有燒雞翼都好受歡迎!臨走望咗下佢個lunch menu,好抵食!下次經過附近可以食下。

仲有燒雞翼都好受歡迎!

2023-01-23
TakeAway
  • Meat Lasagna
2023-01-22 495 views
Finally a good Italian pizza. I love calzone and here I felt really at home (I am Italian). We took also some meatballls and chiken wings and they are OK. Location is quite fancy and people are nice. Next time we will try some pasta. Happy Chinese New year!
2023-01-22
$100 (Lunch)
  • calzone Margherita
2023-01-20 418 views
收工唔想煮,一於買Pizza返屋企食!KCC呢間Pizza店之前喺馬灣食過,味道都唔錯,今晚就買外賣返屋企食。食肉獸order咗meat lover,材料幾豐富,辣肉腸又鹹又香,配埋大量芝士好好味;餅底麵粉香味濃郁,口感煙韌又唔會太厚身,大家都好鍾意!呢度都有好多小食同埋意粉,truffle fries 同埋meatball小朋友都好鍾意食!meatball 加咗蕃茄醬,酸酸甜甜好開胃㗎👍🏻👍🏻 仲有雞翼都唔錯,自家製醬汁味道唔錯,雞翼嫩滑厚肉。下次試吓堂食,新鮮熱辣應該更加好味。
收工唔想煮,一於買Pizza返屋企食!

下次試吓堂食,新鮮熱辣應該更加好味。
2023-01-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2023-01-07 349 views
終於食到呢間好出名既Pizza店 主打意大利菜🤣鋪頭既pizzas係即整!門口都聞到香味truffle carbonara (m size) $118手工pizza餅 食得出同出面既唔同煙韌好多 連個邊都係好好食既~而且好重truffle味 出面好少食到呢個配搭煙肉都好脆同埋香口Smoked salmon with caeser salad😙 $98好多舊三文魚!而且食落都好味~冇雪味 好推薦!而且好大碗~仲有啲麵包粒 yum!!!呢個係chicken alfredo tagliatelle $108好creamy而且好多舊雞肉 好嫰滑好多料推薦!最後叫多咗舊Tiramisu $48有冧酒喺餅底 好特別~味道唔會好甜係好味既tiramisu matcha latte!!9.5/10 好高rating因為真係好出色好濃matcha味而且甜度剛剛好必試!整體都好高質~經過kcc就嚟試下!

終於食到呢間好出名既Pizza店 主打意大利菜🤣
鋪頭既pizzas係即整!門口都聞到香味

手工pizza餅 食得出同出面既唔同
煙韌好多 連個邊都係好好食既~
而且好重truffle味 出面好少食到呢個配搭

煙肉都好脆同埋香口

好多舊三文魚!而且食落都好味~冇雪味 好推薦!
而且好大碗~仲有啲麵包粒 yum!!!

好creamy而且好多舊雞肉 好嫰滑好多料
推薦!

最後叫多咗舊Tiramisu $48
有冧酒喺餅底 好特別~味道唔會好甜
係好味既tiramisu

matcha latte!!
必試!

整體都好高質~經過kcc就嚟試下!
2023-01-06 194 views
尋晚收工即興地同同事去咗公司隔離葵興活@KCC嘅餐廳 "Little Mario"食飯。我哋點咗一個“巴馬拿火腿沙律“ $” 98。啲火箭菜出奇地新鮮,入口一啲苦澀味都冇, 沙律入面仲加咗類似花生嘅果仁籽 ,令到口感有所提升, 整體十分開胃。 另外仲點咗一個 ”白汁雞肉意粉 ”$108。意粉嘅軟硬度剛好 ,個白汁日整到好濃厚,十分creamy 。另外我就點咗一杯 ”牛奶咖啡”$36。質量同味道都可以媲美專業cafe。 同事就點咗“”洋甘菊茶“$35”,茶杯同茶壺都十分精美。 餐廳細細,但感覺都坐得幾舒服,幾適合聊天傾計 ,希望下次有機會再試下其他菜式。

2023-01-05
想食純素薄餅又多個選擇,這間薄餅店在葵涌、牛頭角和馬灣都有分店,薄餅有好幾個素食配搭,仲可以加錢轉純素芝士添。葵興地鐵站隔離的Life@KCC都幾多野食,這間意大利薄餅店在地下,不過電梯落到底要再行去另一面,位置比較古怪。入面裝修都幾有氣氛,仲可以睇到廚房轉pizza。晚上來喝一杯也不錯。午市套餐都有素食薄餅和意粉揀。大概有五款薄餅是無肉之選,可以加錢轉純素芝士,亦可以換無麩質餅底。都要留意返純素芝士有可能無貨,可以預先打去問下比較穩陣。這次叫了一大一細薄餅同朋友分享,其中一個轉左純素芝士,試下有咩分別。松露 HK$169 (L)薄批配黑松露醬和芝士,火箭菜份量都唔少,薄餅邊有厚度亦有咬口,吃起來也有大啡菇和黑松露香氣。魔法蘑菇 HK$98 (9") 這個轉了純素芝士,聞起來和吃起來就是純素芝士的味道,要求就不能太高。蘑菇用了四個不同種類,吃起來蠻豐富。喜歡吃薄餅的純素人士可以收藏這間,下次約朋友又多個地方揀。
入面裝修都幾有氣氛,仲可以睇到廚房轉pizza。
晚上來喝一杯也不錯。
午市套餐都有素食薄餅和意粉揀。
松露 HK$169 (L)
魔法蘑菇 HK$98 (9")

喜歡吃薄餅的純素人士可以收藏這間,下次約朋友又多個地方揀。
2023-01-03
TakeAway
2022-12-24 129 views
今日行行下,忽然想食下pizza, 就來到了這間pizza店。脆炸辣雞柳($68):炸得非常香脆,脆卜卜,好好食,送上來時還是熱辣辣的。另外佢仲有個醬比你點來吃,有點像是沙律醬又有點似蜜糖芥末隻味,比較特別但幾香口,唔錯。肉丸($78):好濃郁的肉丸,口感唔錯,重肉味,幾好食,彈牙。雙拼pizza (瑪格麗特磨菇意大利風乾火腿 (圖片上方) & 夏威夷(圖下方)選雙拼真係一個好選擇,可以吃到多d口味。瑪格麗特磨菇意大利風乾火腿 : 火腿咸咸地唔錯,配埋磨菇同芝士,口感好豐富,好多層次,同埋呢個組合都好match好好食。夏威夷:菠蘿🍍,火腿,蒜蓉,莫扎里拉芝士,真係經典傳統黃金組合,一定冇死,係幾好食,唔錯。價錢唔貴,食到優質pizza,算係幾好。

選雙拼真係一個好選擇,可以吃到多d口味。

價錢唔貴,食到優質pizza,算係幾好。

2022-12-20
2022-12-20 1466 views
1行5叫了2個Lsize Pizza, 1 個M size Pizza, 1 個Garlic Naan, 前菜3款大蒜烤餅$28蒜味不足,烤餅也不夠煙韌炸薯條配松露醬 $58薯條算香脆,但未算高水準松露醬味道也不夠,比起上次吃「燒肉一郎」的欠了一班莫札里拉芝士條$78不夠熱,沒有拉絲,不夠脆印度香料雞Pizza (L Size) $168沒有香料味,有點雞肉, 雞肉不算嚡配料多,芝士有拉絲帕爾馬火腿Pizza (L Size) $168Parma Ham 夠鹹夠肥,能帶起整個Pizza 的味道芝士三重奏 Pizza (M size )  $88M size Pizza 的大小與L size Pizza 差距有一半以上,還是L size 較化算這個芝士三重奏Pizza的芝士也夠多但不膩,有拉絲效果只是芝士味不足總體以言,3款pizza 的皮都算薄,有點脆有點煙韌餡料夠多也夠濕潤,但當然沒有麵粉的香氣由玻璃廚窗可看到廚師是即叫即整, 所以所有pizza 也是新鮮熱辣,不會難吃但原來晚上沒有套餐,只可單點,所以我們每人點了一杯飲品,再吃了以上幾款前菜和pizza ,已經要差不多1000 元,
大蒜烤餅$28
Garlic Naan
蒜味不足,烤餅也不夠煙韌
炸薯條配松露醬 $58
Fries with Truffle Sauce

薯條算香脆,但未算高水準
松露醬味道也不夠,比起上次吃「燒肉一郎」的欠了一班
莫札里拉芝士條$78
Mozzarella Sticks
不夠熱,沒有拉絲,不夠脆
印度香料雞Pizza (L Size) $168
Chicken Tikka (L size)

沒有香料味,有點雞肉, 雞肉不算嚡
配料多,芝士有拉絲
帕爾馬火腿Pizza (L Size) $168
Parma Ham

Parma Ham 夠鹹夠肥,能帶起整個Pizza 的味道
芝士三重奏 Pizza (M size )  $88
Cheese Trio (M size)

這個芝士三重奏Pizza的芝士也夠多但不膩,有拉絲效果
只是芝士味不足
總體以言,3款pizza 的皮都算薄,有點脆有點煙韌

餡料夠多也夠濕潤,但當然沒有麵粉的香氣
已經要差不多1000 元, 如果可叫套餐應該可以平100—200元,
綜合以上所有, 應該係午飯時間吃性價比會較高
2022-12-09
Celebration
Birthday
2022-12-09 198 views
今日放工,好肚餓就係附近搵野食見到有得食pizza,門口又幾企理,就走左入去食2人食,叫左個意粉加個pizza都好夠食😎份量剛剛好意想不到咁好味,地方細細質素都唔錯既😋下次都可以再食過👍
今日放工,好肚餓就係附近搵野食
見到有得食pizza,門口又幾企理,就走左入去食
2人食,叫左個意粉加個pizza
都好夠食😎份量剛剛好
意想不到咁好味,地方細細質素都唔錯既😋
下次都可以再食過👍
2022-11-13