Restaurant: Lucky Ristorante
Info:

2024-01-16 106 views
平時去開旺角做野會和同事找間好坐的餐廳食午餐今次試下上海街樓上的歐陸系餐廳 唔駛同人迫呢度環境寬敞都算舒適✨ Lucky Ristorante ✨有set lunch好啱我地來食工作餐🍱滑蛋吉列豬扒定食(配前菜、麵豉湯、日式甜品) $92滑蛋非常足料,感覺用了2-3隻雞蛋,有誠意!吉列豬扒有咬口,厚薄適中,味道很不錯!前菜、湯和甜品正常發揮~ 🍕風乾巴馬火腿薄餅 $138有驚喜!pizza好大塊有8件:整到外脆內軟,巴馬火腿份量充足,配埋火箭菜🥗芝士🧀和蕃茄醬🥫,我地兩個勁飽,細食女生真的仲可以打包番去食!唯一不足個紫薯餐廳太鹹⋯
平時去開旺角做野
有set lunch好啱我地來食工作餐

🍱滑蛋吉列豬扒定食(配前菜、麵豉湯、日式甜品) $92

🍕風乾巴馬火腿薄餅 $138

• 風乾巴馬火腿薄餅
我最近去了旺角的Lucky Ristorante和朋友一起吃午餐。這家餐廳的環境非常熱鬧和繁忙,充滿了人們的歡聲笑語。餐廳的裝潢風格簡潔現代,桌椅整齊排列,燈光柔和而溫暖,營造出一種舒適的用餐氛圍。服務人員非常友善和熱情,他們用流利的廣東話親切地迎接我們,讓我們感到宾至如歸。美國BBQ醬燒豬仔骨豬仔骨經過烤制後肉質鮮嫩多汁,每一口都能品味到豬肉的濃郁香氣。醬汁的味道剛剛好,既有微甜的味道,又有一絲微辣的辛香,讓人垂涎欲滴。薯格則是炸得酥脆金黃,口感鬆脆,外脆內軟。花之戀(煙三文魚,三文魚籽)班尼迪蛋班尼迪蛋的質地綿密細軟,口感順滑,煙三文魚的鮮味和三文魚籽的爽脆感相互輝映。

美國BBQ醬燒豬仔骨

花之戀(煙三文魚,三文魚籽)班尼迪蛋
2023-12-16
$300 (Lunch)
2024-01-15 95 views
🏰上海街618有好多特色店舖,放假黎行下食下都唔錯。其中呢間西餐廳,歐陸風裝修好靚,天花怖滿乾花擺設。❤️仲有露台位置,喺鬧市中舒舒服服食個Bunch,打卡仲好靚Tim!🍕水牛芝士蕃茄薄餅($118)餅皮香脆煙靭,配上鹹香芝士蕃茄醬,滋味無窮,分量足夠兩個人share!🐷美國BBQ醬燒豬仔骨·薯格($138)豬仔骨肉質好鬆軟,鋪滿醬汁非常惹味,仲有卜卜脆薯格,沾上茄汁食,滿足好味呀!套餐配埋咖啡飲品,價錢非常合理!

🏰

❤️

🍕
水牛芝士蕃茄薄餅($118)

🐷
美國BBQ醬燒豬仔骨·薯格($138)

套餐配埋咖啡飲品,價錢非常合理!

2024-01-15 87 views
Lucky Ristorante位於旺角上海街618號3樓今日星期六要返到12點半放工後同朋友一齊去食午餐朋友喜歡去旺角食飯因為食完飯後仲可以行街買衫今日黎到活化大廈-旺角上海街618號3樓大廈對面係朗豪坊一出電梯見到餐廳餐廳門口有個告示牌望真d原來係餐牌快餐,午餐等等由於周末餐廳提供Brunch meau有pizza,意粉,主菜等類別包括一杯指定飲品朋友喜歡食燒BBQ肋骨同漢堡包我們點左一份BBQ肋骨另一份點左蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡飲品叫凍檸檬茶同凍檸檬水BBQ肋骨$138燒到香噴噴好有光澤豬肋骨非常juicy有4條骨配埋脆卜卜的薯格蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡$128非常大份有鮮甜蕃茄爽脆生菜牛油果熟得剛好軟殼蟹脆卜卜連殼都識得餐廳有長檯適合朋友聚會
Lucky Ristorante位於旺角上海街618號3樓

餐廳門口有個告示牌
望真d原來係餐牌
快餐,午餐等等

由於周末餐廳提供Brunch meau
有pizza,意粉,主菜等類別
包括一杯指定飲品

餐廳有長檯
適合朋友聚會

2024-01-13
2024-01-12 101 views
同男友拍拖一周年,所以想去一間西餐廳食野慶祝一下,仲有姐妹既陪伴,呢日可以話最難忘又開心,亦都有驚喜,有禮物收,仲影咗幾張相打卡,呢度都以寶藍色為主題,好大間餐廳,裡面有好多美食,散叫咗好幾款,呢度既食物可以打卡又好食🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻👅安格斯至尊薄餅 👅身為食牛愛好者,就當然叫一塊有牛既薄餅,一送到上來嗅到香噴噴,上面仲有滿滿既芝士同埋牛肉,最高仲放滿綠色菜,成個色體望落好舒服,好有口感~👅碳燒牛肉沙律配黑醋醬👅沙律黎講佢既味道十足,牛肉沙律食上來好有味道,仲有黑醋,可以話係酸酸既味道,好開胃,而且裡面仲有好多配料,沙律好清爽,十分好食~👅水牛芝士蕃茄薄餅👅水牛芝士蕃茄薄餅嘅味道真係叫人讚不絕口👍,每一啖都係滿滿嘅幸福感😊。首先,啲水牛芝士🧀滑嘅質感同淡淡嘅酸味,同啲鮮甜嘅蕃茄🍅完美結合,每一啖都令人垂涎三尺。而啲薄餅底又香又脆,仲帶有少少麵包嘅味道🍞,佢嘅韌性同時間掌握得剛剛好,咬落去時感覺到啲芝士融化嘅口感,真係無得頂!😋食嗰陣,啲芝士同蕃茄汁流出嚟🍕,間中點綴埋啲新鮮嘅羅勒葉🌿,加埋恰到好處嘅提味黑椒粒,令整個味道層次更加豐富🔥。一咬落去,就知呢個薄餅係點解咁出名。無論你係要一個
👅安格斯至尊薄餅 👅
👅碳燒牛肉沙律配黑醋醬👅
👅水牛芝士蕃茄薄餅👅

食嗰陣,啲芝士同蕃茄汁流出嚟🍕,間中點綴埋啲新鮮嘅羅勒葉🌿,加埋恰到好處嘅提味黑椒粒,令整個味道層次更加豐富🔥。一咬落去,就知呢個薄餅係點解咁出名。無論你係要一個人靜靜地享受🤫,定係同三兩知己share,呢款薄餅都絕對符合預期💯。

唔好以為呢啲嘢只係外貌協會👀,喺呢度,味道同外表係同樣打得一拳🥊。下次想食啲咩好嘢🤔,真係值得試吓呢款水牛芝士蕃茄薄餅🍽️。食佢,就好似品味一幅美麗嘅藝術品🎨,讓你嘅味蕾都跟
2024-01-12 79 views
呢排成日要OT, 所以好多時都系外賣,食到厭曬。今日唔洗開會,所以lunch 決定同同事來吃好D!我地首選呢間Lucky Ristorante餐廳。👛👜焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇♐️♐️♐️♐️呢個焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇🍄真係咁正呀!🤤一啖落口就感受到好creamy嘅質感,入口即溶🤩。芝士🧀嘅香味濃郁得黎又唔會太嗆,白松露嘅香氣淡淡嘅飄出黎,好提升味道層次❤️。個薯蓉嘅口感好細緻,完全冇顆粒緻緻地,伴隨住磨菇🍄嘅Q彈,簡直係絕配👌🏻。隨住每啖,都唔覺得膩,就算食多幾啖都唔會太重口味,仲覺得想一啖又一啖咁㗎😋。而個磨菇仲分咗兩款唔同顏色嘅,顏色搭配得好靚,仲食出唔同嘅口感同味道,一個更加juicy,一個更加firm,真係雙重享受🎉。啲presentation都好吸引,令人食慾大開😍。總之,呢個焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇,絕對係值得一試,令人滿足嘅一道菜👍🏻。♋️♋️☣️☣️手作蟹餅配青瓜醬是採用新鮮蟹肉製作而成的蟹餅,搭配清爽的青瓜醬,營造出一種爽口的味道。蟹肉富含蛋白質和多種維生素。👅👅👅香煎帶子配芒果莎莎。帶子的鮮甜與芒果莎莎的酸甜相互融合,創造出美妙的口味組合。帶子是富含蛋白質和低脂肪的食材,而芒果富
焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇♐️♐️♐️♐️呢個焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇🍄真係咁正呀!🤤一啖落口就感受到好creamy嘅質感,入口即溶🤩。芝士🧀嘅香味濃郁得黎又唔會太嗆,白松露嘅香氣淡淡嘅飄出黎,好提升味道層次❤️。個薯蓉嘅口感好細緻,完全冇顆粒緻緻地,伴隨住磨菇🍄嘅Q彈,簡直係絕配👌🏻。隨住每啖,都唔覺得膩,就算食多幾啖都唔會太重口味,仲覺得想一啖又一啖咁㗎😋。而個磨菇仲分咗兩款唔同顏色嘅,顏色搭配得好靚,仲食出唔同嘅口感同味道,一個更加juicy,一個更加firm,真係雙重享受🎉。啲presentation都好吸引,令人食慾大開😍。總之,呢個焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇,絕對係值得一試,令人滿足嘅一道菜👍🏻。♋️♋️☣️☣️手作蟹餅配青瓜醬是採用新鮮蟹肉製作而成的蟹餅,搭配清爽的青瓜醬,營造出一種爽口的味道。蟹肉富含蛋白質和多種維生素。👅👅👅香煎帶子配芒果莎莎。帶子的鮮甜與芒果莎莎的酸甜相互融合,創造出美妙的口味組合。帶子是富含蛋白質和低脂肪的食材,而芒果富含維生素C和纖維。🍮🍮蜜燒煙鴨胸青蘋果沙拉。煙鴨胸肉烹飪至鮮嫩多汁,搭配清爽的青蘋果沙拉,平衡了菜品的口感和味道。👍👍👍西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯採用西班牙辣肉腸和藏紅花調味的意大利飯,烹飪出濃郁的口味。最後,凍奶茶是好清爽解膩。
2024-01-12 66 views
小朋友同同學仔去咁玩,係好機會同老公拍拖行街食飯🙈路過見到依間西餐廳氣氛唔錯,仲有我最鍾意食嘅西餐❤️·頭盤·🍄焗芝士白松露薯蓉雙色蘑菇:重芝士味,蘑菇水份充足👍🏻🦀手作蟹餅配青瓜醬:煎得好香口,蟹肉一絲絲🥭香煎帶子配芒果莎莎:refresh 返口腔🙈帶子厚身鮮甜·沙律·🥗日式磯煮鮑魚冷豆腐沙律:2選1啲沙律,原隻磯煮鮑魚一啲都唔Un👍🏻·主菜·🥘西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯:西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯,一道色香味具全嘅地中海美食,絕對係食客嘅夢幻之選😍。首先,個海鮮嘅味道喺忌廉嘅包裹下悠然散發,每一粒米飯都黏住咗藏紅花嘅金黃色,猶如藝術品般嘅視覺享受🎨。辣肉腸爆香嘅辣味同藏紅花微微嘅苦香交織出難以抵擋嘅美味,令人一啖接一啖,愛不釋口。忌廉汁濃而不膩,緊緊裹著每一粒風味獨特嘅意大利飯粒,帶來層次分明而且富有深度嘅口感🍛。每啖嘅辣肉腸都充滿肉感,火候控制得恰到好處,香辣帶勁,完美融合入每一粒飯中,烹飪技術實在令人讚歎👏。你邊食邊可以感受到忌廉嘅豐厚同藏紅花嘅神秘,喺口腔裡面展開一場味覺嘅舞蹈💃。呢件菜品不僅僅喺味道上滿足咗我哋,仲成功喺食材嘅新鮮度上為我哋提供咗一份保證👍。結合西班牙
·頭盤·
🍄焗芝士白松露薯蓉雙色蘑菇:重芝士味,蘑菇水份充足👍🏻
🦀手作蟹餅配青瓜醬:煎得好香口,蟹肉一絲絲
🥭香煎帶子配芒果莎莎:refresh 返口腔🙈帶子厚身鮮甜
·沙律·

·主菜·
🥘西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯:西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯,一道色香味具全嘅地中海美食,絕對係食客嘅夢幻之選😍。首先,個海鮮嘅味道喺忌廉嘅包裹下悠然散發,每一粒米飯都黏住咗藏紅花嘅金黃色,猶如藝術品般嘅視覺享受🎨。辣肉腸爆香嘅辣味同藏紅花微微嘅苦香交織出難以抵擋嘅美味,令人一啖接一啖,愛不釋口。忌廉汁濃而不膩,緊緊裹著每一粒風味獨特嘅意大利飯粒,帶來層次分明而且富有深度嘅口感🍛。每啖嘅辣肉腸都充滿肉感,火候控制得恰到好處,香辣帶勁,完美融合入每一粒飯中,烹飪技術實在令人讚歎👏。你邊食邊可以感受到忌廉嘅豐厚同藏紅花嘅神秘,喺口腔裡面展開一場味覺嘅舞蹈💃。呢件菜品不僅僅喺味道上滿足咗我哋,仲成功喺食材嘅新鮮度上為我哋提供咗一份保證👍。結合西班牙傳統美食嘅鮮辣,同意大利飯嘅細膩質地,構成咗一個完美匹配嘅佳餚。總之,這個西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯,無疑係一個值得一試再試嘅美食😋。無論你想尋找味蕾上嘅滿足,抑或係想體驗一個不一樣嘅飲食文化,呢道菜都能夠悉心滿足你嘅需要,走過路過千萬唔好錯過🌟!
🐷慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁:老公最鍾意食,豬肋骨肥瘦肉兼備,BBQ sauce 甜中帶辣,令人keep住想食
2024-01-11 64 views
最近見到好多人都打卡呢間Lucky Ristorante,我地都冒名而來。古五到名不虛傳。1人 dinner set係必試推介,入面有香酥七味雞軟骨,蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯,義大利香草什菜湯,同埋柚子蝦沙律。蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯@@@@@@蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯,真係一款令人讚不絕口嘅美食😍。一啖食落去,先感受到義大利飯嘅米粒煮得啱啱好,夠火候又保持到彈牙口感😋。再加上份量十足嘅新鮮蟹肉🦀,每一啖都充滿咗蟹肉嘅鮮甜同鮮嫩。最出色嘅,當然係嗰濃濃嘅蟹膏忌廉汁😘,香滑得嚟,味道豐富得嚟,一口接一口,令人停唔到口👍。嗰份蟹膏彷彿攬住哂所有嘅食材,帶出義大利飯同蟹肉嘅最佳風味,真係嘆為觀止🤤。隨住每啖食嘅享受,你會發現啲忌廉汁既濃郁又唔會太膩,同蟹肉嘅組合簡直係完美到不得了👌。每一粒米都好似吸滿咗蟹膏同忌廉嘅精華,食到最後一啖,都仲保持住飽滿嘅味道。要講蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯,就一定少不了讚賞佢嘅色香味俱全🌟。色澤誘人,香氣撲鼻,味道滿口留香,真係一個令人回味無窮嘅美食體驗🥇。下次想食啲乜嘢高級而又滿足嘅意式菜式,記得一定要揀呢款蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯,絕對唔會令你失望👏👏。香酥七

香酥七味雞軟骨(四人份)@@@@有大大塊既雞軟骨,配合特質醬汁特別滋味,全部都好乾淨好新鮮。
柚子蝦沙律 @@@@系店內每日新鮮製作,所以柚子特別鮮甜,蝦肉特別彈牙,而且好多汁。
義大利香草什菜湯@@@呢個真系好吸引,放落去香草吸曬雜菜既精華仲正。

間野嘅舖頭位於地鐵出口附近,其實交通都好方便好就腳。得閒來打卡。
2024-01-11 43 views
今日同fd子去食西餐,真係好開心!一上嚟就嚟咗我哋嘅打卡時刻啦!話時話,食材同味道真係一流,我忍唔住要分享下💫先嚟嘅係水牛芝士蕃茄薄餅🍕,大大塊嘅薄餅上面滿佈咗芝士🧀同蕃茄🍅!每一口都好脆好香,芝士嘅濃郁同蕃茄嘅酸甜真係完美配搭!真係令人嘆為觀止!保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉係一道集香港同意大利美食精髓於一身嘅佳餚。豬鞍架經過保雲烹調技巧,外皮酥脆至極,喺口中啪啦作響,內裏嘅肉質卻依然保持咗多汁同嫩滑,展現咗一種對食材細緻處理嘅尊重同精湛手藝。隨餐搭配嘅意式鮮茄蓉清新得來帶點酸甜,紅潤茄汁點綴住金黃色嘅豬鞍架,彷彿係藝術品般,非常賞心悅目。鮮茄蓉嘅味道能夠中和豬肉嘅油膩感,又能加強整道菜嘅層次,使得每一口都頗富變化,唔會令人感到單調。聞到當中嘅蕃茄清香,夾雜著保雲豬鞍架嘅香脆,就已經令人食欲大增。總括來講,保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉係一道制作精良、味道驚喜嘅美食。喺呈現咗廣東嘅傳統烹飪藝術嘅同時,又巧妙融合咗意大利傳統嘅風味,真正達到東西方美食嘅和諧共融。適合追求創新同傳統融合嘅美食愛好者,無論係節日慶祝定係與親朋好友共聚嘅時光,都係一道滿足味蕾嘅完美選擇。同fd子一齊食西餐,真係好有吹水嘅

同fd子一齊食西餐,真係好有吹水嘅好時機!食物嘅質素真係冇話講!我哋食得好開心,打卡一流!一定要再嚟!📸
同朋友想搵間靚啲嘅餐廳去食飯打卡,就搵到呢間,呢度好多乾花做佈置,成個餐廳都好少女心,打卡最啱!我哋每人都叫咗一個一人餐,咁就可以試唔同嘅嘢。小食我哋試咗天婦羅海苔魷魚同香酥七味雞軟骨,魷魚炸得好脆,食到魷魚嘅鮮味亦都食到海苔嘅清香,又唔會太油膩😜而雞軟骨就辣辣地,都係炸得好脆,好惹味😝主食就食佐紐西蘭西冷同蟹肉特濃蟹膏忌廉意大利飯,西冷扒有八安士,非常足料,牛扒好厚肉,食到啖啖肉,而且燒得啱啱熟,肉質柔嫩,牛味香濃,再配埋燒汁同薯條,非常好嘅配搭😚超正嘅蟹肉特濃蟹膏忌廉意大利飯🦀,真係一試難忘! 飯粒煮得啱啱好🍚,唔會太硬或太腍,而蟹肉🦀都好鮮甜,啖啖肉,仲有蟹膏嘅香濃,啖啖都好滋味。忌廉汁濃郁得黎又唔會太膩,同蟹肉嘅鮮味完美配合👍。我仲要讚下佢哋啲配料,好似番茄🍅同西蘭花🥦,都好新鮮,加咗啲嘢食嘅口感同層次感。成碟意大利飯做得好精緻,連個擺盤都好靚😍,真係食得好開心😋。蟹肉特濃蟹膏忌廉意大利飯嘅價錢唔平,不過食落真係物超所值,下次仲要黎試其他菜🍽。呢個美食體驗真係無得輸💯,好想再食多次!
2024-01-10 75 views
好朋友生日,嚟到Lucky Ristorante 同佢慶祝🎉叫咗個2人套餐,食物多到成張枱都放唔哂,嘻嘻😝🚩頭盤小食有3款,分別係焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇&手作蟹餅配青瓜酱&香煎帶子配芒果莎莎頭盤小食嘅焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇,簡直係口感同味道嘅完美結合。薯蓉綿滑幼細,加入嗰份濃郁嘅芝士,烘焗後金黃嘅表層下,隱藏住嗰股高貴嘅白松露香味,喺口中留低一種細膩嘅層次。而雙色磨菇嘅清新,與芝士薯蓉形成對比,增添咗菜式嘅豐富感。轉到手作蟹餅配青瓜酱,就感受到完全唔同嘅風味。蟹餅肉質紮實,咬落去同時享受到蟹肉嘅鮮甜同外層輕微嘅焦脆口感,而那份自家制嘅青瓜醬則帶嚟一股清爽氣息,減少咗油膩,增加咗清新感。最後,香煎帶子配芒果莎莎,正正展示咗食材最自然嘅味道。帶子外層香煎到啱啱好,裏面仲保持住彈牙嘅質感,簡直係海鮮嘅精華所在。搭配上自家特制嘅芒果莎莎,甜與鮮嘅結合,令人食慾大增,留低獨有嘅清新果香。呢三款頭盤小食每一款都係精心巧製,呈現出咗不同嘅味道與質感,既有層次又有對比,為迎接接下來嘅主菜做好準備,正!🚩沙律蜜燒煙鴨胸青蘋果沙律清新爽脆,青蘋果酸酸甜甜中和咗鴨胸嘅油感😚🚩主菜揀咗風乾巴馬火腿薄餅&慢
🚩頭盤小食
🚩沙律
🚩主菜
揀咗風乾巴馬火腿薄餅&慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁
Pizza批底重麵粉香,巴馬火腿油膶😍 黑毛豬肋骨肉質腍口,輕鬆一啜就骨肉分開🤤
2024-01-09 68 views
有朋友準備移民,就book左呢間餐廳farewell, 呢間餐廳我地次次都要約呢度!店內相當大, 店內採用輕奢簡約風,比人感覺乾淨舒服。🔶香酥七味雞軟骨🔷香酥七味雞軟骨嘅味道真係令人驚喜😲!首先,外層嘅雞軟骨炸到香脆無比🍗,啲金黃色嘅脆皮一咬落去嘅時候,夾雜着嗰股香氣,聲音嘩啦啦咁,喺口腔裏面響起,簡直係太震撼!而且,佢啲七味粉嘅調味撈得好好,麻麻辣辣絲點甘甜,口感層次感豐富,每一啖都似喺舌尖上起舞💃。雞軟骨本身更係咬落去彈牙又夠韌,啖啖肉香酥脆,令人一啖接一啖,完全停唔到口😋!食嗰陣感覺得到,啲雞軟骨嘅脂肪都已經經過高溫炸制煮得剛剛好,唔會覺得油膩,反而係品嚐到啲軟骨嘅香軟和嗰陣七味粉獨有嘅香料香氣🌿,再加埋嗰啲微微嘅辣感,真係令人食指大動👍!一般嚟講,雞軟骨喺煮嘅時候都要好花心機,但係呢種香酥七味嘅做法明顯帶出了雞軟骨嘅最佳口感,將佢嘅風味都展現得淋漓盡致👏。吃完之後,個口腔仲久久唔散嗰啲香酥麻辣嘅餘韻,真係一次非常滿足嘅體驗😘!🔹周打魚湯🔹味道👅好好, 入口即溶, 好好味。🔸蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯🔸蟹肉好足料,cream突出左蟹肉同埋蟹膏的鮮美。系個口度爆漿,好滿足。🟣Dail
🔶香酥七味雞軟骨🔷

🔹周打魚湯🔹
味道👅好好, 入口即溶, 好好味。
🔸蟹肉特濃蟹膏忌廉義大利飯🔸
🟣Daily dessert(朱古力)🟣都系唔錯既選擇!朱古力特濃,鍾意甜品既朋友提醒你地唔好錯過。

今餐我地比到10分滿分!💯

推薦:☀☀☀☀☀
味道:☀☀☀☀☀
位置:☀☀☀☀☀
2024-01-09 61 views
發現上海街618呢幢樓原來好多野食😍我同朋友見呢間餐廳名好特別,有個Lucky字😂😂食左可能會好幸運,所以決定入去🤣🤣餐廳環境光猛亮麗又有特色,而且環境又大,坐得好舒服😌佢哋Lunch Menu選擇都幾多,佢地仲有pizza、焗飯、意粉等..我同朋友揀左兩款好唔同嘅午餐😂我點左一份西式全日早餐,朋友揀左鰻魚定食🤤🤤鰻魚定食鰻魚肉厚肥美,啖啖肉非常吸引😋😋定食有甜品、前菜同沙律🥗仲配有日式麵豉湯,超正🤤🤤全日早餐份量十分大份,而且擺盤精緻😍材料有腸仔、烤菇、蕃茄、焗豆、粟米🌽沙律菜同炒蛋,仲有煙肉🥓炒蛋炒到好香好滑,煙肉都女出色,咸香又唔會過硬,加埋跟餐栗子湯🌰飽感十足🥰📍Lucky Ristorante (旺角)旺角上海街618號3樓301B號舖

鰻魚定食

全日早餐

📍Lucky Ristorante (旺角)
旺角上海街618號3樓301B號舖
2023-12-31
Type of Meal
Lunch
  • 全日早餐
  • 鰻魚定食
2024-01-05 82 views
咁啱去開旺角,無意中搵到一間好靚嘅西式餐廳,呢間叫做Lucky Ristorante。環境唔錯,喺繁忙嘅城市裡面,能夠有個咁休閒嘅地方休息一下,確實唔錯。水牛芝士蕃茄薄餅 💟水牛芝士蕃茄薄餅,聽落就知係一款令人口水直流嘅意式美食🍅。薄餅底嘅麵團酥脆得嚟又唔太厚身,咬落去有種輕盈嘅感覺,外皮烤到微微金黃色,香味四溢😋。而啲水牛芝士,質感滑溜溜,融合咗蕃茄嘅酸甜同薄餅底嘅麥香,每一啖都係滿足感滿滿🧀。蕃茄醬汁嘅部分,鮮甜而且味道夠濃,同芝士完美結合,在嘴裡爆發出一系列嘅風味,真係一試難忘🍕。加上散落在薄餅上面嘅新鮮番茄片,每一片都新鮮爽口,係整個薄餅中帶來一絲清新感🌿。最令人興奮嘅莫過於嗰頂級嘅水牛芝士啦!度數啱啱好,口感豐富得令人欲罷不能🤤。食嚟和諧嘅口味組合、放入口中即刻融化嘅質感,令人一再回味😌。總括嚟講,呢個水牛芝士蕃茄薄餅,無論係作為開胃前菜定係正餐都極為合適💯。鍾意意大利菜嘅食客一定唔好錯過,呢個絕對係集味覺與視覺於一身嘅美食享受🎉!保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉 💟賣相好精緻,好多顏色配搭,菜式好特別。豬鞍架外皮酥脆金黃,味道濃郁。口感層次豐富,食完好有滿足感。Suntory💟一人
水牛芝士蕃茄薄餅 💟
保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉 💟

Suntory💟
一人嗌咗一杯,都好大杯,食西餐當然要啤一啤佢!

整體嚟講,成餐都好豐富好吸引,材料配搭又夠特別,而且好好味!所以都好滿意!
2024-01-04 56 views
今日帶男友食西餐,一早想食,終於夾到時間啦,因為太多節目同想去既地方,所以而家先有時間,想講呢間叫做Lucky ristorante ,食過味道絕對唔差,仲有得擇二人Set,成個餐好多野食,價錢好合理,睇好之後落單,店員禮貌及服務都相當好:行街行到累累地又勁口乾,叫店員先上兩杯,凍奶茶和凍檸茶,因為口喝,所以特別好飲,奶茶好正宗好絲滑,檸茶既茶味好清新,仲有幾片檸檬,篤幾下都好夠酸‼️💯慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁講到慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬,簡直係肉食愛好者嘅天堂啊😍。西班牙黑毛豬嘅肋骨經過慢煮嘅手法,肉質變得特別柔軟有彈性👌,而且保持咗豬肉嘅原味同多汁,每一啖咬落都覺得肉汁四溢。再加上秘製BBQ醬嘅混合,啲醬汁嘅味道既濃郁又帶有一點點甜味,配埋香烤到啱啱好嘅肋骨,真係食落口中感覺好滿足🤤。秘製BBQ醬汁嘅香味仲會喺嘴裡面縈繞,尤其係嗰陣微微嘅辣味同煙燻味,令個人食到停唔到口😋。咬落去嗰種肉質嘅嫩滑,肋骨個骨頭上面啲肉都輕輕鬆鬆就剝離出嚟,表示煮得真係啱啱好👍。而且啲肋骨仲帶有啲爽口嘅脂肪,食落去完全唔覺得膩,反而增加咗肉嘅口感。真心話,鍾意食BBQ豬肋骨嘅朋友絕對唔
💯慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁
秘製BBQ醬汁嘅香味仲會喺嘴裡面縈繞,尤其係嗰陣微微嘅辣味同煙燻味,令個人食到停唔到口😋。咬落去嗰種肉質嘅嫩滑,肋骨個骨頭上面啲肉都輕輕鬆鬆就剝離出嚟,表示煮得真係啱啱好👍。而且啲肋骨仲帶有啲爽口嘅脂肪,食落去完全唔覺得膩,反而增加咗肉嘅口感。真心話,鍾意食BBQ豬肋骨嘅朋友絕對唔好錯過咗呢道菜啊!💯一試成主顧嘅咁勁🔥。
💯西班牙辣肉腸藏紅花忌廉意大利飯
望上去中間紅色既地方就係藏紅花,仲有好多辣肉腸,因為連埋飯食,所以就唔覺得會太辣,味道適中同時有點辣‼️‼️
💯Daily dessert
仲有得食埋小甜品,甜甜地好好食‼️