2023-09-05 96 views
開門10分鐘就滿座要等位,超級誇張囉,個人認為飲品種類算多,食物就一般啦,如果鐘意食牛嘅朋友點安格斯就可以了,其他都好肥,點咗一次就無再點了,埋單時雪糕有Häagen-Dazs,正😋
2023-09-02
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
  • 飲品
  • 台式小食
  • 安格斯牛
2023-09-03 90 views
預早一星期訂枱幫同事farewell,想訂13位但電話冇人聽唯有選擇網上訂坐上限12位。先講價錢同食物質素,如果以任食火鍋嚟計個人而言性價比唔差。但服務同安排就真係有好大改善空間,我哋準時去到派張9人枱俾我哋,問侍應可唔可以分兩枱因為我哋13位而且有3位都略肥,侍應回覆公司規定7人一鍋,再問計多位分多張可唔可以就話今晚Full哂分多張4位枱得唔得?咪玩啦,訂13位食飯分開坐房同廳係咩安排嚟??最終我哋有一半同事要好似過年喺屋企做節咁要企喺度食先夠位,真係從未試過要喺酒樓企喺度食飯仲要係打邊爐,非常差嘅體驗!!!其實如果喺確認訂位前提醒客人得9人枱,咁樣客人就可以自行決定仲去唔去啦!
2023-08-31
2023-08-25 128 views
已經食過好多次,多數都係食最早一輪嘅晚市,是晚竟然係佛系打邊爐,無訂位,6點到現場諗住可以walk in🤭,最後等到8點10分才有得入座。會員生日月會有一次晚市八折優惠(美國安格斯套餐或以上),好吸引!是晚試了期間限定嘅湯底:剝皮辣椒雞鍋,只有少許微微辣,肉類、菜類同小食都保持水準,是次特別介紹新竹米粉,米粉吸收了湯底精華,米粉幼嫩爽口,好好味。本以為可以walk in,本以為熱潮會退減,怎料來食嘅人一樣多,好難有得walk in。果然係性價比高,真是食到飽。值得再提嘅係此餐廳係有長者優惠,十分欣賞!
已經食過好多次,多數都係食最早一輪嘅晚市,

是晚試了期間限定嘅湯底:剝皮辣椒雞鍋,只有少許微微辣
,肉類、菜類同小食都保持水準
,是次特別介紹新竹米粉,
米粉吸收了湯底精華,米粉幼嫩爽口,好好味

果然係性價比高,真是食到飽
。值得再提嘅係此餐廳係有長者優惠,十分欣賞!

2023-07-19
Waiting Time
80 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
⭕由好細個都已經好鍾意食嘅一間火鍋店,性格極性價比極高,真係食極都唔厭✌🏻✨你哋估到係邊間未呀??就係牛大人呀🙌🏻好耐冇打邊爐啦,自從之前肺炎之後我都好耐冇打邊爐😪😪終於可以食返餐好嘅🤤👍🏻識食梗係食澳洲極上和牛吃到飽哩個set✨💞2hrs任食😁✌🏻✨整體評分:8/10✨味道:7.5/10✨服務:7/10✨環境:7/10✨人均消費:~$400是日菜單🗒️🔻湯底-台灣鳳梨雞鍋有大大隻雞髀,好鬼足料,雞湯清清地,啲湯都幾鮮❣️最估唔到係啲雞髀肉煲完之後唔會好韌🤤🔻芭樂鹽小麥400ml $ 68咁多熱氣嘢,梗係可以飲下鬼佬涼茶啦🍻呢度都有手工啤飲㗎👍🏻👍🏻飲上去微酸 ,有若隱若現既礦物鹹味,感覺幾特別,好易入口✨🔻脆肉鯇魚腩🔻真台灣鯛魚片喺度魚類嘅款式都幾多🐟都幾新鮮嘅,食落口好滑🔻豬雪花肉片豬肉都唔錯,有少少似食豬頸肉咁樣,唔韌,佢冇醃製過食落去幾鮮味嘅,不過就可能要點多少少醬料🔻SRF美國黑牛後腿肉 🔻安格斯牛小排兩款牛大概都係差唔多,都係薄切,揼落湯度都好快熟,脂肪分佈都好平均🔻澳洲和牛M5牛腩卷呢個絕對係必點,超級好食😁😁我哋之後我已經係兩三盤咁嗌返嚟,重牛味勁新鮮🔻美人花膠花膠都係每次

✨整體評分:8/10
✨味道:7.5/10
✨服務:7/10
✨環境:7/10
✨人均消費:~$400

是日菜單🗒️
🔻湯底-台灣鳳梨雞鍋

🔻芭樂鹽小麥400ml $ 68
,有若隱若現既礦物鹹味,感覺幾特別,好易入口✨

🔻脆肉鯇魚腩
🔻真台灣鯛魚片
喺度魚類嘅款式都幾多🐟都幾新鮮嘅,食落口好滑

🔻豬雪花肉片
豬肉都唔錯,有少少似食豬頸肉咁樣,唔
韌,佢冇醃製過食落去幾鮮味嘅,不過就可能要點多少少醬料

🔻SRF美國黑牛後腿肉
🔻安格斯牛小排

🔻澳洲和牛M5牛腩卷

🔻美人花膠
花膠都係每次我必食嘅,記得煮耐少少,煮到好林嘅時候拎上嚟食就好正,索曬湯✌🏻✌🏻

🔻牛媽秘製滷大腸
鍾意食內臟嘅可以叫滷大腸,有醃製過 有少少滷水味

🔻鮮甜海蝦
都算大隻,幾新鮮嘅

🔻新鮮沙白
沙白有驚喜,每隻都好大隻,好多肉食🤤🤤而且冇沙👍🏻 encore咗好多

2023-08-20 97 views
個人特別鍾意觀塘分店,地方闊落坐得特別舒服!之所以話始終都係牛大人🐃食物湯底選擇多,開咗咁耐水準依然keep到 👌🏼 極上和牛吃到飽 $328 (加一服務費),任飲任食120分鐘🕟每次我一定會叫牛大人秘方麻辣鍋,小辣都好夠,唔會愈滾愈辣🙌🏼湯底以牛骨同中藥材熬成,麻唔會好油膩,口感香濃😍😍放埋鴨血一齊食我覺得最夾,一流💯每次都期待佢哋澳洲和牛牛丸,,口感之彈牙之餘,牛味香濃醇厚,必點必食🤤🤤飲品方面,都係牛大人highlight嚟⚡️選擇有有茶飲,果汁,汽水等等,我最鍾意佢哋嘅自家製嘅茶飲,打邊爐得啱哂,入口唔會好甜,感覺健康啲👍🏻🍻芭樂鹽小麥由台灣直送打邊爐啤啤佢好過癮,有別一罐啤酒嘅麥味,呢款口感清爽帶酸甜,算係幾易入口,可以減低邊爐油膩感自問大胃王呢度蔬菜丸類可以喺自助區慢慢揀,梗有一款啱你而叫揀得極上和牛吃到飽,當然目標係食牛肉啦,安格斯牛小排、和牛m5牛肩卷、手切封門柳,後腿肉,安格斯牛板腱,個人推介牛小排,油脂分布好平均有雪花紋,入口即溶最後甜品就可揀 Haagen-Dazs 或者仙草甜品,食埋甜品好滿足😋

🍻芭樂鹽小麥由台灣直送

自問大胃王呢度蔬菜丸類可以喺自助區慢慢揀,梗有一款啱你

2023-07-26
2023-08-20 129 views
在官塘行逛了半天可以有很大食量來到牛大人食任點任食肥牛,今次叫了$248加一及假期加$10,加了$50鴛鴦湯鍋,5點來到排了幾行人都知道很出名多人食的,但門口職員對待客人的問題及回答態度就有待改善😟可能人多門口女職員態度都很差而且答客人求其,見前而2位問她可否5點改5點半booking, 答覆語帶勞氣說 ‘我地冇改時間架小姐,唔會為你一張枱改,排walkin 5點無就6點’ 嘩態度及聲線簡直全部客人都聽到, 我覺得她未免太絕情, 而且星期六的5-7時間仍有很多位都不彈性處理未免太趕客而我們食到7時走都見整間餐廳仍有1/3坐位是吉。
而我們食到7時走都見整間餐廳仍有1/3坐位是吉。
2023-08-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-08-19 123 views
見人不太多不像以往般滿座、心知可以walk-in 時間都好就些、就walk-in 來到530pm食730pm 埋單仲可以優惠價錢$258食到2小時,這個中價位一向牛肉都很好、但今時今日牛肉質素太差、太肥; 幾次來的肉都像平價位的;海鮮來說、沙白太細不像以往般大粒;湯底豬骨味也太咸太濃;叫了杯烏梅汁少甜少冰、來到一飲是超甜不知道是不是看錯多甜?整體來講、今次實在每樣都太失望! 其實我每月都來官塘牛大人光顧一次、但今日食後感實在太差、怪不得越嚟越少客是有原因的。
海鮮來說、沙白太細不像以往般大粒;
湯底豬骨味也太咸太濃;
叫了杯烏梅汁少甜少冰、來到一飲是超甜不知道是不是看錯多甜?
2023-08-19
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2023-08-14 91 views
如題 食完頭輪之後使用自助點餐系統10分鐘內落3次單,但係嗌完之後等左2x分鐘先出到(第1單仲係催完店員先有);第2單又係等,又要19分鐘(有咁遲出餐經驗所以有計時🤭)先出俾客(又係要催店員先有,但係又唔係自己嗌既份量喎🤡)第3單?再過多10分鐘(正常返啦!)睇落又唔係人手唔夠,因為見到係有出餐車同執野既車出出入入、比例大概1:4咁;好明白任食餐廳要控制成本,但係嗌完野食,等咁耐時間既體驗真係好差。呢間連鎖已幫襯過不下十次,經過今次後應該都不會有下次了😅
如題
第3單?再過多10分鐘(正常返啦!)
呢間連鎖已幫襯過不下十次,經過今次後應該都不會有下次了😅

2023-08-13 104 views
《牛大人》120分鐘極上和牛吃到飽火鍋套餐 $328 ,湯底10選1,可加$50選鴛鴦湯底,每位客人均附送2粒澳洲M9和牛牛丸湯底揀咗台灣濃香番茄鍋,番茄味濃郁鮮甜,健康之選 😋呢款套餐有好多款唔同嘅牛可以揀,一場嚟到更係要食盡佢,樣樣都試勻晒,真係食到停唔到口呀😌和牛M5牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉、牛胸爽、封門柳、一口牛、安格斯牛小排牛肩卷入口即溶,仲有超嫩滑嘅口感後腿肉煙韌有咬口,牛味非常突出牛胸爽薄薄一片,淥一淥就食得,口感爽脆,牛味濃海鮮方面點咗海蝦、真台灣鯛魚片、沙白,全部都好新鮮,好嘢梗係唔可以俾佢停啦,我哋encore咗好多次🤭台式小食就有我個人特別喜愛嘅鴨血、真豬小香腸、鹽酥雞、皮蛋豆腐同糖醋甜不辣等等飲品種類都好多架,不過我就特別鍾意揀佢哋嘅自家製花茶同埋冬瓜茶飯後甜品Movenpick/仙草凍

湯底揀咗台灣濃香番茄鍋,番茄味濃郁鮮甜,健康之選 😋

牛肩卷入口即溶,仲有超嫩滑嘅口感

後腿肉煙韌有咬口,牛味非常突出
牛胸爽薄薄一片,淥一淥就食得,口感爽脆,牛味濃

飯後甜品Movenpick/仙草凍
2023-08-13 86 views
牛大人進駐左香港都一段時間本身就以靚牛肉 靚湯底 中中價錢作為賣點而且仲有好多台灣嘅特色小食包括台灣豆腐 肉燥飯 芋圓仙草糖水等等今次我哋點咗麻辣同埋蕃茄湯底講真,好食嘅麻辣湯底真係唔易整牛大人嘅麻辣湯底真係好貼近喺台灣食嘅火鍋店嘅水準入邊仲有鴨血 落埋寬粉去食一流而蕃茄湯底就非常鮮味 通常我都會加上新鮮蕃茄 腐竹 同埋粟米令到成個湯更加鮮甜先飲一碗湯再開始食牛肉值得一讚係 上菜非常快自助落單形式 數量亦都有多無少!今次我哋仲點咗芭樂鹽小麥聽個名就覺得好有特色入口,有啲酸酸地 感覺都幾有新意
牛大人進駐左香港都一段時間
本身就以靚牛肉 靚湯底 中中價錢作為賣點
而且仲有好多台灣嘅特色小食
包括台灣豆腐 肉燥飯 芋圓仙草糖水等等

今次我哋點咗麻辣同埋蕃茄湯底
講真,好食嘅麻辣湯底真係唔易整
牛大人嘅麻辣湯底真係好貼近喺台灣食嘅火鍋店嘅水準
入邊仲有鴨血 落埋寬粉去食一流

令到成個湯更加鮮甜
先飲一碗湯再開始食牛肉

值得一讚係 上菜非常快
自助落單形式 數量亦都有多無少!

今次我哋仲點咗芭樂鹽小麥
聽個名就覺得好有特色
入口,有啲酸酸地 感覺都幾有新意
2023-08-12 90 views
朋友生日,想儘情的吃一頓,偶爾見到這家火鍋店的廣告便嘗試一下。首先,訂座必須網上訂,不接受電話預約。主打是牛,但沒有牛肉的味道。脆肉鲩又有泥味,魚腥味及霉,不夠爽脆。唯一可讚的是長者(65歲)可優惠$100大洋。
2023-08-11
2023-08-11 67 views
介紹咗咁多餐廳,我居然未介紹呢一間咁出名嘅牛大人,等我今次就講吓佢有啲咩啦🤣🤣🤣✏️首先呢一間餐廳非常之full,所以建議大家都要book咗位先去,然後佢嘅嘢食主打台式料理,所以佢嘅湯底都係會有唔同嘅台式湯底。我個人就普普通通咁叫咗個蕃茄湯😆✏️除咗普通嘅火鍋配料之外,仲有得叫鹽酥雞,台式香腸等等嘅臺式料理,而飲品都係有得揀台式嘅飲品,無論出去拎定係掃code都有得揀,個人比較鍾意佢嘅麥茶。✏️自助區度仲會有特色滷肉飯同埋滷水牛肉,勁豐富漿料嗰度仲會有自家製嘅牛肉汁,正✏️食完賣單嘅時候,仲會有得揀一款甜品/雪糕。

✏️食完賣單嘅時候,仲會有得揀一款甜品/雪糕。
2023-08-09 77 views
難得三五知己約埋一齊食飯,食咩食邊間其實無咩所謂。最後朋友揀咗呢間一齊打邊爐,醉翁之意不在酒,但的確有驚喜,難怪咁多人嚟食。我地食夜晚9點,好彩朋友一早book定咗。最驚喜嘅係啲牛任食之餘仲好好味,絕對唔似啲200任食果啲普通貨色。最重要嘅係你用apps點餐啲食物係嚟足!最好食嘅食物如果無記錯就係澳洲M9和牛牛丸,雖然要加錢,但呢隻丸個人覺得仲好食過振興濃汁牛丸,仲要大隻啲,好味到係咁加,一試就沉船!有機會會再食

有機會會再食
2023-08-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$400 (Last Night Supper)
2023-07-29 82 views
之前成日吃,好耐無吃,今次朋友聚會再吃。比之前出菜混亂,催了多次也沒來。 幸好投訴完D高級人員也補回所欠食物。2,4,6人也用一鍋,錢照收足,雖然你有寫明,6人一鍋,但希望改善一下6人2鍋,否則好快就比其他同行超越。
之前成日吃,好耐無吃,今次朋友聚會再吃。
2023-07-29 88 views
今日約左屋企人黎到觀塘既牛大人食dinner🤍,已經好耐冇食啦🙈 我覺得佢哋嘅火鍋放題係非常之高質💯 性價比非常高😊今晚我哋一於食好啲 我哋食嘅係澳洲極上和牛餐$328/一位,需加一,任飲任食120分鐘😍-我哋叫咗個台灣鳳梨雞鍋,湯頭清甜且濃郁💯澳洲M9和牛丸 每次都勁期待食佢,因為佢非常之彈牙,而且牛味濃厚😍-嘢飲方面,佢哋嘅種類繁多 有茶類,果汁類 ,汽水類,少量台式特飲等等 而我最鍾意都係飲佢哋嘅自家茶 感覺上打邊爐得來又唔會太邪惡😍冰冰涼涼好舒服🤍-配料係自助的 有好多唔同嘅蔬菜種類 丸類等等,任君選擇 但係記得食得晒先好拎呀,千祈唔好浪費🙏🏻 -重頭戲當然係肉類啦,有安格斯牛小排,和牛m5牛肩卷,手切封門柳,黑牛後腿肉,安格斯牛版鍵等等,我最鍾意就係牛小排,因為佢油脂分布好平均,入口即溶💯💯🤍-另外,佢哋都有各款各樣嘅海鮮,包括蝦,蜆,魚,墨魚滑,蝦滑等等,啲蜆又幾咁鮮甜喎🤍-牛大人,簡直係我同朋友聚會食火鍋嘅首選😍價錢相宜,雖然佢種類唔會話太多,但係每一樣都好新鮮💯-
餐$328/一位,需加一,任飲任食120分鐘😍

2023-07-26