2023-12-25 128 views
差!差!差!觀塘係唔會再去幫襯!個鍋要等成20分鐘先至上仲要追先上到㗎喎!鴨血叫咗幾次先至嚟到一次重要得4件入門口前同櫃檯講好咗要用會員優惠埋單嘅,到咗埋單嘅時候話特別日子收返正價!觀塘呢間真係好差所有嘅體驗都好差!
差!差!差!
觀塘係唔會再去幫襯!
個鍋要等成20分鐘先至上仲要追先上到㗎喎!
鴨血叫咗幾次先至嚟到一次重要得4件

觀塘呢間真係好差所有嘅體驗都好差!
2023-12-22 110 views
近排天氣突然急凍🥶🥶同朋友出街即刻想打個邊爐暖一暖😍😍一打邊爐個心即刻暖返曬 係寒冷既日子裏面有滿滿既温暖😋極上和牛吃到飽最正係E個set有送😍澳州和牛牛丸個牛丸勁juicy 一咬落去勁重牛味勁多汁🥹😍超出色阿✐澳洲和牛M5 牛肩卷肉同油脂分布平均😚軟得黎非常掛湯阿✐美國PRIME極級肩里肌😍😍e款都好出色 牛味超濃又夠淋 油脂好食✐SRF美國黑牛後腿肉意外地我幾鐘意牛後腿肉 雖然油脂感無上面2款咁多但佢既牛味真係最出眾😋同埋主要分怖係肉 食到啖啖肉 同一d都唔韌👍🏻海鮮方面✐食火鍋就會想食魚既人😍🥹見到有咁多魚款好開心最鐘意就係脆肉鯇魚腩😍😋魚肉同油脂正正脆肉鯇魚片都好好食 好新鮮鮮甜海蝦👍🏻👍🏻肉質彈彈 有蝦味😍黑松露海鮮漿真係必推 個滑好好食而且仲有大量台式小食😋係咁食台灣香腸正正
近排天氣突然急凍🥶🥶同朋友出街即刻想打個邊爐暖一暖

😍黑松露海鮮漿真係必推 個滑好好食

而且仲有大量台式小食😋係咁食台灣香腸正正

2023-12-18
2023-12-20 91 views
聚餐訂左13位咁佢最多只可以訂12位仲要打電話 經常冇人聽咁上佢網站預約 跟住massage 返佢地去安排坐位訂左7+6 位跟住當天打離confirm 話13個人一張枱得2個爐 我已經反映話唔得放題點打呀 平時4個人都一個爐啦 之後話分開6 同7人枱 佢話安排唔到 可能分開好遠咁我話分4張枱 佢話冇 因為好full 我唔係即日約 早幾日已經預約 咁你地唔係唔知嫁 仲要問我地會唔會多人一個 因為雙數 我都係第一次聽 未試過放題 會問個客 當日我地去到 知8人先有兩個爐8人以下都係一個爐原本張枱座8人 轉曬d椅座13個人仲得2個爐咁我地緊係唔得 咁你冇枱 我地諗住走 佢又話安排兩張俾我地 仲可以座得近其實我地訂6:00pm 個時間鋪冇咩人經過幾次massage 都搞唔到 要去到話走先話轉咁樣安排 你都食得唔高興啦 食物、其實我地公司每月都搞飯聚最近食過牛駅、 牛角 甜品選擇都比牛大人多所以競爭力真係比不上另外兩間仲要預上今次咁的服務 失望
聚餐訂左13位

佢又話安排兩張俾我地 仲可以座得近
其實我地訂6:00pm 個時間鋪冇咩人

經過幾次massage 都搞唔到 要去到話走先話轉
咁樣安排 你都食得唔高興啦

食物、其實我地公司每月都搞飯聚最近食過
牛駅、 牛角 甜品選擇都比牛大人多
所以競爭力真係比不上另外兩間
仲要預上今次咁的服務 失望

尋晚天氣凍 緊係即刻打個邊爐夜晚收工九點幾 以往都食過幾次牛大人九半後入座仲有優惠 食過幾次 都唔錯又就腳但尋晚真係好失望 我都明白 天氣凍 火鍋店生意好生意好到有好多火鍋配料都冇曬但離譜在海鮮得翻一樣可以叫落單叫水蓮又係叫幾多 都係黎勁細份中途有段時間直頭叫唔到水蓮可能好多人話食牛大人緊係食牛架啦人地冇海鮮都好正常 但其實我食過都好多次佢地既魚肉同埋沙白都好味 我都係因為覺得牛大人 配料多 又唔差 先去食同埋入座前完全冇提及過最後雪糕都係得一隻味
尋晚天氣凍 緊係即刻打個邊爐

同埋入座前完全冇提及過
最後雪糕都係得一隻味
火鍋
2023-12-14 147 views
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓-這間「牛大人」不僅僅只有吸引人的價格和品質,更是因為他們多樣且令人驚艷的湯底選擇。喜歡辣味的朋友可以選擇麻辣鍋或剝皮辣椒雞鍋,而追求健康的食客可以選擇薑母鴨鍋、阿嫲養生鍋或四目養生鍋。我這次選擇了比較清淡的阿嫲養生鍋,清新不油膩,湯底中帶有淡淡的藥材味。🐮 澳洲極上和牛 $338 這次我選擇了澳洲極上和牛餐,其中包括牛小排、牛板腱、牛五花、封門柳,還有安格斯一口牛、澳洲和牛M5牛肩卷、美國prime極級肩里肌等高品質的選擇。這裡的牛肉質地鮮嫩,油脂分布均勻,一口咬下去非常軟嫩,特別推薦。除了牛肉外,整個套餐還包括了豬肉、羊肉、雞肉、魚、蝦、沙白、各式蔬菜、炸物、小食、丸餃等,真的是選擇豐富,其中也有很多台灣的火鍋料像是豬血糕和芋頭貢丸,吃起來很有台灣的味道!最後還有haagandaz或者仙草凍可以當甜點!總的來說,「牛大人」的火鍋吃到飽不僅在味道上令人滿意,價格更是相當超值如果你想要在舒適的環境中品嚐美味的火鍋,這絕對是一個不錯的選擇。-環境 ⭐️ 5/5食物 ⭐️ 5/5推薦指數⭐️ 5/5
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)

🐮 澳洲極上和牛 $338

環境 ⭐️ 5/5
食物 ⭐️ 5/5
推薦指數⭐️ 5/5

2023-12-02 233 views
天氣終於涼涼地,又係時候出動去牛大人打邊爐啦!今日我地去左位於觀塘鱷魚恤中心的牛大人台灣火鍋吃到飽吃火鍋放題。5:00到達,人氣依然,最好一早book 定位。火鍋放題120分鐘,有3款套餐,我地選了澳洲極上和牛,可以一次過試晒全部牛肉,而且餐廳亦會每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,每人2粒真係唔夠喉。湯底有十款選擇,有辣有唔辣,亦可加錢轉鴛鴦鍋,最特別以到有素食鍋,岩晒素食人士,我地點了阿嬤養生濃湯鍋,入面好足料,有大量娃娃菜、杞子、薑片、人蔘等等。牛肉款款都好想食,今次我地主要點了SRF美國黑牛後腿肉(期間限定)、安格斯牛小排、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷,款款賣相都好靚,肉質又軟腍,滾一滾就食得,我地encore 左最多次澳洲和牛M5牛肩卷,牛味濃郁,除左牛肉,亦可點雞肉和豚肉可以選擇。除了肉類,另外海鮮、鵝腸、鴨血、台式小食、海鮮、台灣直送餃類、台灣直送漿類都非常多選擇,質素亦相當高。自助區亦有多款火鍋配料、魯肉飯、麵類,勁多選擇,款款都想食。飲品有自家茶、罐裝、紙包飲品、熱飲,打邊爐亦當然唔少得啤酒,一路打邊爐一路飲啤酒,超爽。洛神花小麥啤($58 /400ml)入口微酸,

洛神花小麥啤($58 /400ml)
入口微酸,有陣陣莓香,易入口。

最後每人食一杯雪糕,為以餐畫上完美句號。
#牛大人#觀塘近排天氣開始轉涼 就想同朋友食番個暖笠笠既邊爐今次就去左觀塘apm既牛大人 試下佢最豪華既「極上和牛吃到飽」套餐🎉🎉一個邊爐既精髓就在於佢既湯底🤝湯底✅🥣牛大人既湯底有十款比你選擇🫡🫡而我就揀左店家推薦既秘方麻辣鍋🌶️🌶️🌶️麻辣湯底煮開後散發出濃郁既牛骨香氣 再加上辣椒同八角、肉桂等香料既結合呢種既辣味唔同於一般麻辣湯底單純以麻辣去刺激味蕾而可以將食材鮮美既口感帶到出黎,值得一讚🎉👏🏻👏🏻👏🏻🐮牛✅牛胸爽:食落爽口 👍🏻建議可以一塊牛胸爽夾住一塊M5牛肩卷咁就可以感受到嫩滑牛肉同爽脆牛胸爽既雙重口感😏澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排:牛肉肉質嫩滑,油脂分怖平均,有種入口即溶既感覺🫨安格斯特選牛板腱:脂肪較少味道濃郁,而且帶筋爽口海鮮方面🦐雖然選擇唔多,但肉質彈牙,唔會話恰耐左就變酶鯛魚片: 厚切 口感一流🫡甜品方面🍨揀左仙草凍❤️味道清甜 岩哂打完邊爐後食 一解口入面油膩既感覺😇#打邊爐#hkig#hkfood#foodie#instafood#photography#18區美食#美食遊記
#牛大人#觀塘

湯底✅🥣
牛大人既湯底有十款比你選擇🫡🫡
而我就揀左店家推薦既秘方麻辣鍋🌶️🌶️🌶️

麻辣湯底煮開後散發出濃郁既牛骨香氣
再加上辣椒同八角、肉桂等香料既結合
呢種既辣味唔同於一般麻辣湯底單純以麻辣去刺激味蕾
而可以將食材鮮美既口感帶到出黎,值得一讚🎉👏🏻👏🏻👏🏻

🐮牛✅
牛胸爽:食落爽口 👍🏻建議可以一塊牛胸爽夾住一塊M5牛肩卷
咁就可以感受到嫩滑牛肉同爽脆牛胸爽既雙重口感😏

安格斯特選牛板腱:脂肪較少味道濃郁,而且帶筋爽口

海鮮方面🦐
雖然選擇唔多,但肉質彈牙,唔會話恰耐左就變酶

鯛魚片: 厚切 口感一流🫡

甜品方面🍨

2023-11-27 128 views
囡囡考完試要指定食牛大人,今日我地去左位於官塘鱷魚恤中心的牛大人食澳洲極上和牛120分鐘任飲任食,成人7:30前離座只係$288,小童$228(另加一服務費)阿嬤養生濃湯鍋好足料,入面有大量娃娃菜、杞子、薑片、人蔘等等,飲落鮮甜。牛肉都有好多款選擇,我地點了澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、SRF美國黑牛後腿肉(期間限定)、安格斯特選牛板腱,以四款肉類質素都相當高,其中肉最軟腍係澳洲和牛M5牛肩卷,油花平均,好重牛味,我地encore 左好多次,食完真係回晒本。另外除了牛肉,餐廳仲會每人贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,以個必食,一咬落去爆多汁,回味無窮。除了必食牛肉之外,另外台式小食、海鮮、台灣直送餃類、台灣直送漿類都一樣非常出色,台式小食即點即炸,海鮮又夠新鮮。牛大人真係超級多款選擇,除左QR Code 落單之外,自助吧亦有多款火鍋配料可以選擇。飲品自助區,除了罐裝、紙包,亦有自家茶,清熱一流。以家堂食尊享like & follow 社交平台,即送一杯鴨屎香檸檬茶。

阿嬤養生濃湯鍋
好足料,入面有大量娃娃菜、杞子、薑片、人蔘等等,飲落鮮甜。

2023-11-25 89 views
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).觀塘嘅牛大人長期都非常爆場.$328 澳洲極上和牛.想食較高質嘅牛叫貴啲set就可以有和牛食,套餐仲每人包兩粒和牛牛丸,超好食,爆汁又juicy呢個牛丸另外叫的話要$58三粒!係湯底未滾前可以叫啲小食例如皮蛋豆腐,台灣腸等.超過三千種嘅火鍋配料,飲品選擇又多,仲要有解膩唔同嘅冷泡茶.牛大人當中嘅漿類非常之有特色,全部都做得好夠味又彈牙;台灣火鍋鵝腸都好好食!.因為個人鍾意飲啤酒,另外叫左杯洛神花小麥啤試下,充滿果味再加上綿密嘅泡.牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig #hkfoodblogger #觀塘美食 #牛大人 #牛大人台灣火鍋吃到飽

觀塘嘅牛大人長期都非常爆場
$328 澳洲極上和牛

超過三千種嘅火鍋配料,飲品選擇又多,仲要有解膩唔同嘅冷泡茶

—————————————————————-
2023-11-20 145 views
Long time no 牛大人!! 好開心有HEROS靚手工啤飲( ´▽`)本身都鍾意呢個牌子🍺「芭樂鹽小麥」好易入口 有麥香同fruity嘅甜味 真心推💛💛以下係本人食咗n次牛大人之推介:🐮封門柳- 最稔最厚肉之選 一定要澳洲極上和牛個餐!!🐮沙白- 放題嚟講 可以食咁大隻咁甜嘅沙白 真係無野講 每次都好好高質(´・ω・`)🐮澳洲和牛M5牛肩卷- 好稔好香 質素就係同lower tier唔同😂🐮牛胸爽- 肥肥之選 好爽口 啲牛油爆晒出嚟😍🐮台灣腸- 最愛台灣腸:3🐮鴨血- 雖然鴨血真係好高質好好食 不過都係建議食麻辣鍋先嗌 養生湯就咁飲就正 但同鴨血食會唔夠爽🤪🐮冬粉- BEST 麵底 EVER!!! Q彈 索湯🥹ps. 落咗~20隻蝦整咗個濃蝦湯飲 神級癲 不過食到最後唔知自己食緊蝦味嘅牛湯定牛味嘅蝦湯🤣

以下係本人食咗n次牛大人之推介:
🐮封門柳
- 最稔最厚肉之選 一定要澳洲極上和牛個餐!!
🐮沙白
🐮鴨血
🐮冬粉
- BEST 麵底 EVER!!! Q彈 索湯🥹

2023-11-18 150 views
明明當晚有出席,又當我缺席,有收據證明,電話又打唔通,其實門口的侍應次次都勁無禮貌,唔知乜野玩法?如果係咁,下次寧願去牛X, 都唔會去牛XX, 認真受氣。真係無下次!
2023-11-17 155 views
講起任食火鍋,以性價比黎講【牛大人】一定係數一數二👍🏻就算以正價時段,3款套餐價錢都係由$248-328不等,今次同朋友決定食好啲,揀左【澳洲極上和牛】120分鐘吃到飽套餐台灣鳳梨雞鍋呢款鳳梨雞鍋係台灣古早既口味,鍋底不單止有鳳梨同大大隻土雞腿,仲有涼瓜同小魚乾,酸甜、苦甘、咸鮮集合於雞湯中,苦瓜同鳳梨意外地配合,酸酸甜甜又回甘,用左土雞腿啖啖雞肉又唔會油膩,令到湯底搭配其他火鍋料材都好開胃🤤$328餐會每位送澳洲M9和牛牛丸2粒和牛牛丸粒粒牛味十足,味道香濃,真係同一般坊間所有牛丸冇得比!Hangry Donut 洛神花小麥啤 $58打邊爐最岩飲返杯啤酒,見到飲品推介有手工啤就試下,果香味濃,洛神花帶微微酸味,解渴一流澳洲和牛M5牛肩卷以澳洲和牛為主打既套餐,牛肩卷油花分布平均,肉味香濃,而且口感嫩滑,絕對值得encore 🐮除左牛肉,另外豚肉、羊肉、雞肉、海鮮等都一應俱全,台式小食例如鹽酥雞或者梅甘酥脆薯都非常好食,可以一解對台灣既思念😆鴨血富有彈性,口感滑嫩,就算煮耐左都唔會變硬另外自選火鍋配料區域都好多食材選擇,有數十款蔬菜、菇類、丸子等等,而且仲有部分係台灣直送,包括䈑荀、炸

$328餐會每位送澳洲M9和牛牛丸2粒

Hangry Donut 洛神花小麥啤 $58

澳洲和牛M5牛肩卷

另外自選火鍋配料區域都好多食材選擇,有數十款蔬菜、菇類、丸子等等,而且仲有部分係台灣直送,包括䈑荀、炸芋頭肉、蘿蔔、寬粉、蓮藕等,全部都好新鮮🌱

甜品方面有仙草凍同haagen dazs 雪糕選擇,每位可揀其中一款,滑嘟嘟既仙草配上脆口花生口感幾特別,雪糕都好夠凍,食完熱辣辣既火鍋正好可以降溫🧊

岩岩去完台灣旅行,仲回味緊,今日又轉涼,所以今晚就揀左呢間台灣火鍋「牛大人」試試呢個《極上和牛食到飽》($328/位)。每位仲免費加送2粒澳洲和牛丸,同街邊牛丸好唔同,食落極之彈牙,完全唔會好似食緊面粉咁,唔錯唔錯。湯底就揀左鳳梨雞湯,比較特別,有成半隻雞,加少少娃娃菜、苦瓜同菠蘿,清新之餘無咁熱氣。今次去仲有特色🍺洛神花小麥啤🍺$58可以試,麥麥夠濃,亦有陣陣花香味,夠哂冰涼,簡直同火鍋絕配。醬料區同飲品區應有盡有,一黎蔥蒜辣椒不在話下,連醬油都有分牛同豬用,好專業。冷熱茶,汽水,涼粉爽等都任君選擇。蔬菜區好新鮮夠凍,有職員不停添置,所以食極都唔怕冇,一般香港常見生菜蘿蔔就一定有啦,比較有特色例如水魷魚、雞肉丸同乳酪蛋腸就比較少見,絕對值得一試。🐮澳洲和牛M5牛肩卷🐮🐷西班牙豬梅肉片🐷🐑紐西蘭羊肉卷🐑呢3款肉都切得好薄,牛肉油脂均勻,牛味香濃,肉質新鮮,入口即溶,鮮嫩多汁,絕對值回票價。豬梅肉肥瘦均勻,唔多筋,夠爽口彈牙。羊肉羊味濃郁,肥而不膩。其他台灣直送例如鴨血、鵝腸、墨魚漿,蝦,花甲等海鮮都好新鮮,係香港好少可以任叫任食,絕對抵叫。熟食小食例如鹽酥雞、油炸鬼、台灣香腸、甜不辣、

🐮澳洲和牛M5牛肩卷🐮
🐷西班牙豬梅肉片🐷
🐑紐西蘭羊肉卷🐑

熟食小食例如鹽酥雞、油炸鬼、台灣香腸、甜不辣、新鮮熱辣,味道正宗,夠哂惹味。

最後緊係要食個甜品完美作結啦,每人可以揀1款Haagen-Dazs雪糕或者芋圓鮮草,雪糕唔洗講,絕對超值,鮮草都夠正宗地道,有紅豆花生作配,亦唔會過甜。

評語
食物種類選擇多,性價比高
位置寬闊
店員服務貼心友善
上菜快速,每碟份量適中,唔怕浪費

🐵推介:🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

📌牛大人火鍋吃到飽(鱷魚恤中心)
地址:觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife
#hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#牛大人 #台灣 #吃到飽火鍋 #觀塘 #鱷魚恤中心
2023-11-14 89 views
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).好耐無食過牛大人,星期五唔帶飯嘅日子所以星期四就可以同屋企人出去食好野💜.▪️$328 澳洲極上和牛▪️.湯底嘅選擇非常之多,牛骨麻辣蕃茄等,今次仲有期間限定嘅剝皮辣椒,但係由於我媽咪唔係太食得辣嘅關係,所以我哋揀咗養生濃湯.呢個係牛大人最貴嘅set,如果對於肉類嘅要求唔係好高嘅話其實可以揀平啲,但係食呢個就可以食到高質和牛個安格斯牛小排,手切封門柳都特別推薦,大部份都係薄片淥一淥就食得.呢個套餐其中令到我最鍾意嘅就係人頭兩粒和牛牛丸,充滿牛脂,爆汁.台灣嘅漿類好似蝦滑墨魚滑咁勁出色全部好濃郁又彈牙,章魚珍珠漿黑蚊蚊入邊好似真係塞咗一隻墨魚咁彈牙!.飲品方便梗係要飲下牛大人獨有嘅台式茶飲,白桃烏龍,桂花烏龍,洛神花等💜 今次我先發現原來仲有武夷大紅袍!最後一人一杯Haagen dazs!! .📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

▪️$328 澳洲極上和牛▪️

台灣嘅漿類好似蝦滑墨魚滑咁勁出色

📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 牛大人台灣火鍋吃到飽 💥 大隻仔私心推介,今次介紹一間台灣火鍋吃到飽餐廳「牛大人」,最貴嘅吃到飽套餐都係三百幾蚊,已經食到質素幾高既澳洲和牛片,美國prime牛肉片,封門柳等等,仲有各款台灣直送食物,手搖茶、冷凍茶,性價比真係好高,但最吸引大隻仔嘅就係地方環境舒適,通道闊落,二人枱有卡位座椅之外,仲要張枱夠大,呢個價錢質素真係冇得輸。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 澳洲極上和牛 $328 (另加一服務費)火鍋湯底有好多選擇,鐘意食辣既可以揀麻辣鍋、剝皮辣椒雞鍋,注重健康嘅可以揀薑母鴨鍋、阿嫲養生鍋、四目養生鍋。大隻仔今次就揀咗充滿台灣風味既台灣鳳梨雞鍋,唔油膩,湯底清新,帶有淡淡鳳梨香味,湯底除咗有台灣鳳梨外,仲有半隻雞、苦瓜、鹹魚仔、高麗菜,材料好豐富。揀選澳洲極上和牛餐,當然要食牛肉啦,除咗有牛小排、牛板腱、牛五花、封門柳外,仲有安格斯一口牛、澳洲和牛M5牛肩卷、美國prime極級肩里肌,所有牛肉都好高質
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥 澳洲極上和牛 $328 (另加一服務費)
台灣鳳梨雞鍋

揀選澳洲極上和牛餐,當然要食牛肉啦,除咗有牛小排、牛板腱、牛五花、封門柳外,仲有安格斯一口牛、澳洲和牛M5牛肩卷、美國prime極級肩里肌,所有牛肉都好高質素,唔會乾柴,油脂分布均勻,就連一口牛都好軟冧,非常推介。
澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、SRF美國黑牛後腿肉
澳洲和牛M5牛肩卷

另外每人會送2粒M9和牛牛丸,牛丸睇落平平無奇,同一般牛丸差不多,但食落口牛肉味道十分之濃郁,非常好食,難怪每人只得兩粒。
M9和牛牛丸

套餐仲包豬、羊、雞、魚、蝦、沙白、菜、炸物、小食、丸餃類,真係好多選擇。
海蝦、花膠、響鈴、麻吉燒

丸類、菜籃

除咗牛肉外,大隻仔最鍾意食嘅食物就係台灣蝦餃、麻吉燒、花膠、豬血糕、花枝漿、鯛魚片,非常推介以上食物,全部都好好食。
台灣蝦餃、水餃、沙白、黑松露海鮮漿、澎湖花枝漿

澎湖花枝漿

而家仲做緊promotion like & follow FB 或者IG就免費有一杯鴨屎香檸檬茶,呢杯檸檬茶好好飲,大隻仔飲完一杯再order多一杯,飲埋朋友果一杯。😂😂
鴨屎香檸檬茶

🔥 洛神花小麥啤 $58 (另加一服務費)
另外仲order左一杯期間限定,牛大人同 heroes beer co crossover 既洛神花小麥啤,餐廳職員話洛神花小麥啤可以解辣,出邊飲唔到,只喺牛大人供應,小麥啤有少少苦澀帶有淡淡洛神花香味,鍾意飲啤酒嘅朋友值得一試。
洛神花小麥啤

最後食甜品,每人可以選雪糕一杯或者仙草凍。
甜品

2023-11-07