5 day(s) ago 5 views
今日又去咗搵好嘢食、去到屯門市廣場食市都好多選擇🤔、望見呢間炑八韓烤店舖、聽到朋友講過都唔錯、食物質素都好新鮮環境坐著寛敞好有韓式風格感覺。.同時又有特式套餐及自選配搭套餐、格價一般又品嘗到韓式美食☺️!午市點燒烤套餐免費添加芝士粟米及爐邊蛋. 月見芝士和牛漢堡套餐 $58呢一款和牛漢堡套餐好有韓式風味🤔、整份望見簡單配搭、牛漢堡食到入口味到香而鮮味😚、啖啖腍嫩口感美味😋、配埋香滑蛋黄汁醬油增添更加好食!.自選配搭套餐 $58呢一款自選配搭套餐都好吸引、一份食物六選四,有韓式豬皮 入口煙韌爽口、護心肉入口美味腍嫩😚、 梨汁雞腿肉入口香嫰味道特別啖啖肉、醬油豬五花大大塊油脂分佈均匀入口香口好正😋、配埋幾款蔬菜食恰恰好!.蔥蒜牛五花 $48豬肋肉 $48蔥蒜雞腿肉 $48另外加添呢幾款肉類、蔥蒜牛五花色澤肉質睇得吓、入口夠哂香嫰腍滑味道鮮味肥瘦均匀、豬肋肉色澤紅潤光澤好新鮮、啖啖肉香惹味又有口感、蔥蒜雞腿肉厚度十足、入口好香蔥蒜焦香味😚、雞肉又夠腍嫰滑口都幾好食!.柑橘鮮橙果茶 $48士多啤梨果茶 $48呢兩杯果茶望著色澤好搶眼😍、食咗咁多肥膩烤香肉不知不覺食咗好多🤭、飲吓呢兩款真係唔錯、柑

月見芝士和牛漢堡套餐 $58

自選配搭套餐 $58

蔥蒜牛五花 $48
豬肋肉 $48
蔥蒜雞腿肉 $48

柑橘鮮橙果茶 $48
士多啤梨果茶 $48

呢兩杯果茶望著色澤好搶眼😍、食咗咁多肥膩烤香肉不知不覺食咗好多🤭、飲吓呢兩款真係唔錯、柑橘鮮橙好香橘橙香味😚酸甜度適中、士多啤梨入口啖啖果肉口感、散發士多啤梨香甜味道😋!
6 day(s) ago
Lunch
2024-03-25 304 views
好耐冇去炑八,一來因為屋企附近個間執左,二來韓燒都好多地方有,今日黎係一心黎試佢個「長牛舌」,果然冇令我失望💕餐廳職員好有活力,佢會照顧到每枱既需要,最重要係佢地仲會同客交流,咁係連鎖店係比較少見👍🏻🔸前菜一d都唔馬虎,總共有6款,加埋圍爐蛋同沙律菜,超級豐富。而且職員好好會主動問你會唔會refill🫶🏻🔸長牛舌牛舌切得厚薄適中,烤得外焦裡嫩,充滿肉汁,而且網格切法令牛舌保持口感,搭配上特製的醬汁 🔸外裙肉牛腹部的肉,肉質鮮嫩,油脂豐富,軟嫩多汁,入口即化 🔸香烤豬五花豬五花肥瘦相間,油脂四溢,香氣撲鼻,肉質軟嫩,肥而不膩,而且已經有基本調味,唔夾配菜食都好正。 🔸韓國鰻魚全份鰻魚分量十足,鰻魚肉質肥美,鮮嫩多汁。職員會幫手烤製唔驚會over cook,鰻魚的醬汁調製得恰到好處,鹹甜適中,非常美味。 🔸海鮮煎蔥餅蔥餅外酥里嫩,咬開仲可以聽到「」海鮮料十足,蔥餅的香味濃郁,搭配上海鮮的鮮味,非常美味。 🔸韓國薄脆牛角酥甜品近期韓國大熱,薄脆牛角酥外皮酥脆,奶香味濃郁,配上雪糕球,顏值滿分。 🔸馬格利生米酒酒味道香甜,酒精度不高,非常適合搭配韓燒

🔸前菜

🔸長牛舌

🔸外裙肉
牛腹部的肉,肉質鮮嫩,油脂豐富,軟嫩多汁,入口即化

🔸香烤豬五花

🔸韓國鰻魚全份

🔸海鮮煎蔥餅

🔸韓國薄脆牛角酥甜品

🔸馬格利生米酒
酒味道香甜,酒精度不高,非常適合搭配韓燒
2024-03-16 228 views
再訪炑八韓燒,今次看到推出新菜單,有燒鰻魚,好吸引!🍽️晚市:提供套餐,最喜歡多款式又可以任吃的前菜,有泡菜、醃紅白蘿蔔、海帶青瓜腐皮和芽菜,還有沙律菜和生菜。🐟仁川鰻魚(全份)$248來自韓國仁川的淡水鰻魚,店員會幫忙燒和剪細件,兩邊勻燒至金黃色,不點任何醬料也可香脆可口🤤,點上粗鹽或甜燒鰻魚醬油,會更鮮味可口,但小心有細魚骨😅。🐮長牛舌 $198非常長又厚身,拉起來約30cm🤩,切成網狀紋易於燒熟,燒至半熟可再剪細,自己燒到表層焦香更有成功感,加上粗鹽一起吃,入口肉質爽彈有嚼口🤤,很棒😍。🐮外裙肉(8件)$158外裙肉是牛的外側腹横肌,胸腹處的肋骨内側的部分,特色是窄而細長,肉質的纖維較粗,油花豐富。兩邊快速大火燒,😆將牛的肉汁鎖住,再點上粗鹽,入口有肉汁而牛味濃烈。🐷香烤豬五花 (原味/6件)$128五花肉的梅花間竹,連帶一點骨頭,😙最適合配搭生菜、泡菜、大醬一起吃,口感豐盈之餘,還可以減少油膩感。🍕海鮮煎蔥餅 $108😁餅底厚薄適中,口感軟韌,配料有章魚🦑、香蔥、🦐蝦仁和辣椒,配搭韓式醋醬更惹味。🍾馬格利生米酒(原味)$98個人一喝就愛上的米酒,不會嗆喉,帶有🍚米香和清甜味,酒精
再訪炑八韓燒,
今次看到推出新菜單,有燒鰻魚,好吸引!
🍽️晚市:提供套餐,
還有沙律菜和生菜。
🐟仁川鰻魚(全份)$248
仁川鰻魚
來自韓國仁川的淡水鰻魚,店員會幫忙燒和剪細件,
兩邊勻燒至金黃色,
🐮長牛舌 $198
非常長又厚身,拉起來約30cm🤩,切成網狀紋易於燒熟,
長牛舌
入口肉質爽彈有嚼口🤤,很棒😍。
🐮外裙肉(8件)$158
外裙肉
肉質的纖維較粗,油花豐富。
🐷香烤豬五花 (原味/6件)$128
海鮮煎蔥餅
🍕海鮮煎蔥餅 $108
馬格利生米酒
🍾馬格利生米酒(原味)$98
個人一喝就愛上的米酒,不會嗆喉,帶有🍚米香和清甜味,酒精含量約6-8%,很適合女孩子喝👍🏻。
韓國薄脆牛角酥🍪 $116/2
牛角酥如餅乾般鬆脆,配搭雲呢拿雪糕🍦、士多啤梨🍓和藍莓🫐,很滿足☺️!
2024-03-14
海鮮煎蔥餅
馬格利生米酒
2024-01-23 481 views
炑八完全係我最愛😍因為啲配菜全部都係任添👍🏻🤩嘢食又高質 服務都好好🙈特級牛肋骨 $288上到黎非常大塊,兩個人黎食夠食有突,剪開曬基本可以鋪滿曬成個爐!舊骨都要拎起先唔夠位燒!呢款牛比較有嚼勁!牛味好重,一咬爆曬汁!小編就中意食連骨位!好似食牛仔骨咁,有小小筋有肥位非常非常香!大家黎到記住唔好以為骨位就唔食得!小編當係寶架!韓牛貝身肉 $158呢個同五花腩都係要轉板燒嘅,唔好手快快大頭蝦啦!淨係望到外表都知唔惹少,平時食開牛嘅小編對韓牛係情有獨鍾,因為小編覺得韓牛比起日牛係真係牛味會重d,入口即熔都好爽,但油膩感真係食唔到多幾舊,韓國食法可以配泡菜生菜食其實對小編真係好有幫助!就算黎多幾碟小編都食得曬呀!!!!炑八厚切五花腩 $138食開韓燒又點可以唔食五花腩!呢個店員仲會驚我地唔識燒,幫我地燒到8/9成先比番我地黎,好細心!因為五花腩真係好大舊好厚,肥瘦均勻!絕對係主角,五花腩嘅位咬落仲係好多汁!爽口!生菜泡菜最佳嘅伴侶!小編講起都流曬口水!!!芝士熔岩飯 $128呢個熔岩飯真係好邪惡,用咗好多芝士,每一啖飯都食到芝士嘅香味,同時範本身都有泡菜味,辣度係中小辣,配啲小菜食都唔錯,重

特級牛肋骨 $288

韓牛貝身肉 $158

炑八厚切五花腩 $138

芝士熔岩飯 $128
呢個熔岩飯真係好邪惡,用咗好多芝士,每一啖飯都食到芝士嘅香味,同時範本身都有泡菜味,辣度係中小辣,配啲小菜食都唔錯,重點係好大份,好抵食😝👍🏻

夾心棉花糖配朱古力威化餅$68
呢個都幾好玩 好似傳統BBQ,都係會燒棉花糖食,呢個就多咗朱古力威化餅 多層口感

柑桔生米酒 $108
店員向我哋落力推介呢款新出嘅米酒,有好多隻味可以揀,原本淨係以為啲酒有柑橘味,點知除咗酒入邊有柑橘味,原來仲有好多柑橘肉配埋😽唔算特別太濃酒精,飲得出係溝咗少少氣泡水嘅米酒,唔飲得酒嘅朋友仔呢個都可以試吓
  • 特級牛肋骨
  • 炑八厚切五花腩
  • 芝士熔岩飯
2023-12-03 99 views
又有魷魚遊戲睇,炑八即刻配合主題有個套餐,話晒都係魷魚遊戲嘅fans,梗係幫襯下紅綠燈魷魚遊戲套餐 🚥🦑炑八必食識食一定要無限refill芝士粟米😍😍醬油五花肉 🐷一定要煎到外皮香脆,超級鍾意食五花肉😊梨汁雞肉 🐓雞肉係減肥因物,食完雞肉感覺冇咁邪惡,而且雞肉份量都算多,每件都大大件韓式香腸 🌭有啲似脆皮腸嘅感覺,俾我燒到好香脆好好食😋安格斯外裙肉🐮必食,最愛的肉,而且好快就食得,唔需要燒太熟和牛牛肋條,月見牛腹肉🐮呢兩款肉相對於冇咁肥,而且本身已經細細件,咬落去比較有口感食完肉之後會換鐵板燒魷魚同埋鱈魚新鮮魷魚🦑好快佢就開始熟就會捲埋一舊好得意,燒完勁香魷魚味深海鱈魚肉🐟開頭以為佢係普通嘅急凍魚柳,點知食落幾香,唔係普通貨,值得一食椪糖曲奇雪糕🍦個人認為必食,因為主題之中我覺得最有意義就係呢個,曲奇加雪糕一齊食好好食😋綠燈沙冰我覺得味道都幾特別,有別於平時飲嘅沙冰,咁落去似有一款好出名嘅熊仔軟糖嘅味道叫套餐仲有貼紙同2024年曆送,快啲去食啦我覺得唔知係咪太耐冇食,佢嘅質素同埋服務好咗好多
炑八必食識食一定要無限refill芝士粟米😍😍

醬油五花肉 🐷
一定要煎到外皮香脆,超級鍾意食五花肉😊

梨汁雞肉 🐓

韓式香腸 🌭
有啲似脆皮腸嘅感覺,俾我燒到好香脆好好食😋

安格斯外裙肉🐮
必食,最愛的肉,而且好快就食得,唔需要燒太熟

和牛牛肋條,月見牛腹肉🐮
呢兩款肉相對於冇咁肥,而且本身已經細細件,咬落去比較有口感

食完肉之後會換鐵板燒魷魚同埋鱈魚

新鮮魷魚🦑
好快佢就開始熟就會捲埋一舊好得意,燒完勁香魷魚味

深海鱈魚肉🐟

椪糖曲奇雪糕🍦

綠燈沙冰

叫套餐仲有貼紙同2024年曆送,快啲去食啦

我覺得唔知係咪太耐冇食,佢嘅質素同埋服務好咗好多
2024-05-15 0 views
食肆成日放負話冇生意,話個個香港人返晒大陸消費,好多飲食業面臨倒閉。其實全部都係有原因!今日一行兩人去到屯門分店炑八,諗住試吓。第一次去呢間分店。去到門口時,見到人龍排隊我就跟住排,一直都無店員示意要如何攞位,其後見到有一位女士突然上前話兩位,先見到店員在Mark喺紙上。當刻先知原來排隊係冇用,覺得好奇怪,明明有部取票機唔用,要店員手動去Mark低客人嘅姓名同人數,但係又一直有人龍排隊,店員又冇示意原來係要咁樣攞位。好啦,終於入咗座,店員安排咗喺一個風口位好大嘅位置,當時我問佢可唔可以校細啲,佢話唔可以會好焗,然後我話咁不如你換過個位俾我 ,店員就話咁好啦,我幫你關咗佢。最後到我食完餐飯都冇關到!途中我有向另一個店員示意話風口大,佢望兩望走咗去之後同樣冇跟進,下次永不錄用去呢間餐廳!另外,入座時都沒有比前菜及水,全部都要問店員拎先有。所以服務認真好差,就算平都冇用!

2024-05-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2024-05-14 0 views
炑八🌟港鐵屯門站 B出口🌟#屯門市廣場 #韓燒 #炑八 #烤肉 #韓國燒烤 #韓國餐廳 #韓國料理 #爐邊蛋 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #韓國美食 #香港美食呢間炑八係出左名ge 韓燒店 係全港有好多分店今日趁放假 就同朋友約左係屯門市中心見面 揀左炑八食lunch 🙊「午昼燒肉時光」首先 有無限添加爐邊蛋 正!無限添加配菜!🙈呢度有午餐Menu 🧡#月見和牛漢堡套餐- 一舊已經半熟ge和牛漢堡 根據自己喜好 再將和牛漢堡燒一燒 跟住落蛋黃 芝士 再撈埋飯 勁好食🧡#自選四品搭配套餐- 我揀咗 嚴選牛肉 護心肉 梨汁牛肋條 醬油豬五花❣️套餐包左飲品 配菜&白飯🧡#蔥蒜牛五花🧡#豬肋肉🧡#蔥蒜雞腿肉- 肉類都醃得好入味 亦好稔 唔煙韌 🧡#手打鮮橙茶🧡#士多啤梨果茶鮮果勁多 好原汁原味!🤗🤗午市韓燒黎講 都幾抵食!😃😃
炑八

午市韓燒黎講 都幾抵食!😃😃

2024-05-13
Lunch
2024-04-30 19 views
生日大家會去邊慶祝?大家係咪都係例牌切生日雞蛋糕呢?今次我就預早dd 同我細表弟去炑八到慶祝生日, 早幾日前我已經係炑八訂枱時講左係慶祝生日, 所以只要符合資格就可以享用優惠,食呢個韓式肉肉蛋糕。🎂 生日禮遇:韓式肉肉蛋糕 ~ 賣相好得, 將d肉砌得幾靚,又有兩朵花,睇得又食得,我都好喜歡。🦐 韓國醬油蝦配紫菜飯 ~ 估唔到4隻蝦都咁大隻,有膏之餘仲要好彈牙拌勻落d紫菜飯到甜辣甜辣的醬油好滋味。🥩 炑八厚切五花腩 ~ 不嬲都喜歡食五花腩, 睇住佢由一舊生的肥豬肉,轉眼店員幫我燒到一件件爆哂油的五花腩真係好爽皮, 幾層口感好味道。🍗 蒜油蜜糖雞腿肉 ~ 估唔到佢雞腿肉燒完都咁嫩滑,外層燒得咁上下先搽蜜糖最後加上蒜片,一入口甜絲絲。🥐 韓國薄脆牛角酥甜品 ~ 兩表姊弟一致覺得薄脆好正, 唔會太甜好脆口,用薄脆去𢳂雪糕一口過好夾下喎。🍹 荔枝梳打🍹 柚子檸檬梳打
生日大家會去邊慶祝?

大家係咪都係例牌切生日雞蛋糕呢?

🍹 荔枝梳打
🍹 柚子檸檬梳打
肉食者請進!平時行開屯門都會經過炑八,今日為咗慶祝🐻生日,終於入嚟試試 ૮꒰ ˊᗜˋ ꒱ა 會話比預期驚喜!如果最近plan緊點幫朋友家人慶祝生日,誠意推薦以下組合,非常有排面又好食,慶生必備! ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⋆⁺₊⋆ ᙏ̤̫ ⋆⁺₊⋆ ♡ ⟡ 韓國醬油蝦配紫菜飯 是日最大驚喜!之前喺其他韓式餐廳食過醬油蟹,但非常災難,導致我很長一段時間都唔夠膽食醬油生腌⋯⋯今次簡直大改觀!醬油蝦吸飽腌料,甜甜辣辣嘅味道非常開胃!肉質仲要頗結實彈牙,duang duang又大隻,咁正得唔得㗎!(๑ᵔ⤙ᵔ๑) ⟡ 生日禮遇:韓式肉肉蛋糕 壽星注意‼️只要喺生日月份訂座進餐,就可以免費獲贈一份炑八精心製作嘅肉肉蛋糕!咁得意嘅蛋糕,簡直係肉食者福音!仲要擺盤幾精緻,🐻表示非常滿意!(∩˃ω˂∩) ⟡ 炑八厚切五花腩 雖然有啲難剪開,但成條放落pan煎依然出色!一放落去已經肉眼可見地煎金黃咗,咬落脆卜卜,仲有超香嘅油脂香喺口入面炸開,讚! ⟡ ⁠蒜油蜜糖雞腿肉 必須要留胃口食蒜油蜜糖味嘅雞肉!非常腌入味,煎完之後都係甜甜的,甜口人大愛! ⟡ 韓國薄脆牛角酥甜品 第一次食扁牛角酥居然係喺韓烤店!事

⟡ 韓國醬油蝦配紫菜飯

⟡ 生日禮遇:韓式肉肉蛋糕

⟡ 炑八厚切五花腩

⟡ ⁠蒜油蜜糖雞腿肉

⟡ 韓國薄脆牛角酥甜品

第一次食扁牛角酥居然係喺韓烤店!事實證明緊貼潮流嘅店家會發大財!份量啱啱好,雪糕加脆卜卜嘅扁牛角酥好好食~食完肉用甜品作結,又係邪惡但超滿足嘅一晚 (⸝⸝ᵕᴗᵕ⸝⸝)

2024-04-18
2024-04-22 24 views
炑八韓烤屯門分店位於屯門市廣場二期主打韓國料理以及烤肉提供多款韓國小菜以及沙律同時可以無限添加爐邊蛋同埋芝士粟米真心正韓國醬油蟹醬油蟹選用韓國延平島藍蟹生醃肉質綿軟黏稠同時蟹膏飽滿豐腴配搭紫菜飯甘醇鮮甜炑八厚切五花腩厚切五花腩肉肥瘦相間高溫燒烤油脂半融傳統配搭生菜以及泡菜同埋蒜片可以平衡膩滯感蒜油蜜糖雞腿肉雞腿肉質緊緻結實同時柔滑彈嫩配搭蒜油蜜糖鹹甜惹味韓式肉肉蛋糕炑八韓烤推出生日優惠生日月份訂座可以免費獲贈韓式肉肉蛋糕啱哂食肉獸打卡韓國薄脆牛角酥韓國大熱爆紅薄脆牛角包口感酥脆鬆化配搭雪糕以及雜莓同埋朱古力醬邪惡滿足柚子檸檬梳打/青檸梳打梳打冰涼清爽配搭柚子檸檬或者青檸酸甜輕盈
炑八韓烤屯門分店位於屯門市廣場二期主打韓國料理以及烤肉

梳打冰涼清爽配搭柚子檸檬或者青檸酸甜輕盈
2024-04-09
  • 韓國醬油蟹
2024-04-21 12 views
朋友生日,我地去左食韓燒慶祝呢間人氣連鎖韓國餐廳主打大眾化價錢韓式燒烤。環境寬敞舒適,而且抽風系統完善,唔會吸晒油煙味落件衫到叫左呢啲⋯⋯🔹韓式肉肉蛋糕以牛肉同豬頸肉卷成玫瑰花,再鋪滿肥瘦相間的牛五花油,份量十足呀(生日蛋糕🎂都可以好特別嫁😊)🔹韓國醬油蝦配紫菜飯 這道菜鮮蝦不僅大隻,而且肥美飽滿,就好似海洋中既小寶石。被正宗的韓國醬油生醃,醬汁不僅不過鹹,仲帶點甜味。蝦肉更加爽彈,咬落去個陣就好似享受一場美味既海洋之旅🤤與醬油蟹相比,蝦肉完全不同,唔係軟糯既口感而係更有嚼勁。🔹韓國醬油蟹配紫菜飯醬油蟹唔會太細隻,食既時候會感受到蟹肉的鮮甜😋醬汁的調味很重要,醬汁調得恰到好處,不過甜也不過鹹撈埋紫菜飯同蟹膏一齊食真係好想講:唔該🙏🏼來多碟😚🔹炑八厚切五花腩$138肥瘦夾層既五花腩,就好似豬肉既柔軟棉被。每一啖都融化係口,軟嫩多汁又油潤😋肥而不膩,瘦而不柴,鮮甜既豬肉味道濃郁,令人回味無窮😍仲有層豬皮,煙煙韌韌,富含膠質,簡直是帶出好味既秘密武器!🔹 蒜油蜜糖雞腿肉雞腿肉大大塊而且雪白嫩滑多汁,濃烈的蒜油蜜糖令雞肉更加入味🔹 夾心棉花糖配朱古力威化餅成餐飯一個小驚喜🤩外層的棉花糖燒至金黃
朋友生日,我地去左食韓燒慶祝
呢間人氣連鎖韓國餐廳主打大眾化價錢韓式燒烤。
環境寬敞舒適,而且抽風系統完善,唔會吸晒油煙味落件衫到

叫左呢啲⋯⋯

🔹韓式肉肉蛋糕
(生日蛋糕🎂都可以好特別嫁😊)

🔹韓國醬油蝦配紫菜飯

🔹韓國醬油蟹配紫菜飯
撈埋紫菜飯同蟹膏一齊食
真係好想講:唔該🙏🏼來多碟😚

🔹炑八厚切五花腩$138

🔹 蒜油蜜糖雞腿肉
雞腿肉大大塊而且雪白嫩滑多汁,濃烈的蒜油蜜糖令雞肉更加入味

🔹 夾心棉花糖配朱古力威化餅
成餐飯一個小驚喜🤩外層的棉花糖燒至金黃,脆脆地,夾著酥脆威化餅,再加上溶化的朱古力醬,簡直係一場甜蜜既晚餐🫶🏻
2024-04-16
Celebration
Birthday
  • 醬油蟹
  • 韓國醬油蝦配紫菜飯
  • 泡菜
2024-04-10 17 views
最近去咗好耐冇食嘅炑八,估唔到宜家Menu豐富咗好多,食落都幾有驚喜!☄️長牛舌真係長到要企起身先夠高放落嚟,圍住爐邊燒啱啱好可以卷成一圈,食落有咬口,打卡一流!☄️外裙肉肉質鬆軟,醃料嘅味道又唔會蓋過肉味,非常惹味!☄️香烤豬五花肉五花肉豬味濃郁又唔會有豬嘅羶味,生菜包埋泡菜食就最啱啦!☄️韓國鰻魚 - 全份如果你鍾意鰻魚一定要試下。份量足夠四個人食,燒之前店員會幫你更換新嘅燒烤鐵板,咁就唔驚燒到痴哂底啦!☄️海鮮煎蔥餅煎餅外皮鬆脆,餡料十足!除咗海鮮之外仲有少少辣椒襯托,食落唔似一般海鮮煎餅咁單調!☄️韓國薄脆牛角酥甜品牛角酥甜品嘅雪糕口感豐富,外面係普通嘅雲呢拿雪糕,食落順滑得嚟中間夾住少少嘅綿綿冰碎,加上薄脆牛角酥同士多啤梨做成餐嘅結尾,邪惡感十足啊!整體嚟講,食物味道同質素都唔錯,想方便就腳食韓燒嘅話不妨一試。

☄️長牛舌

☄️外裙肉
肉質鬆軟,醃料嘅味道又唔會蓋過肉味,非常惹味!

☄️香烤豬五花肉
五花肉豬味濃郁又唔會有豬嘅羶味,生菜包埋泡菜食就最啱啦!

☄️韓國鰻魚 - 全份

☄️海鮮煎蔥餅

☄️韓國薄脆牛角酥甜品

2024-03-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-03-28 19 views
之前喺黃大仙食過炑八,覺得非常唔錯,今日收工入咗屯門拎嘢,見到屯門市有,即刻衝衝衝!🤣🤣🤣🤣我哋今日都食咗好多嘢,整體都發揮正常😋- 長牛舌真係超級長🤣廚師將牛舌切到井型,放到網上燒,表面香脆,內裏多汁😋- 外裙肉呢個係必點啦!牛肉上面配上燒肉汁,甜甜地好惹味❤️- 香烤豬五花豬五花提提大家用鐵板燒,因為用網銷可能非常大火😱- 韓國鰻魚全份近期非常鍾意食燒鰻魚,外皮入口燒到非常香脆,魚肉爽口彈牙😆- 海鮮煎蔥餅呢一個好特別,當中有啲魷魚絲,份量十足!- 韓國薄脆牛角酥甜品之前上網一路都見到人哋話食牛角酥!今日終於到我試,配上雪糕,香甜酥脆!- 馬格利生米酒米酒真係韓燒最佳配搭,有少少梳打感覺,甜甜地
我哋今日都食咗好多嘢,整體都發揮正常😋
- 長牛舌
- 外裙肉
呢個係必點啦!牛肉上面配上燒肉汁,甜甜地好惹味❤️
- 香烤豬五花
豬五花提提大家用鐵板燒,因為用網銷可能非常大火😱
- 韓國鰻魚全份
近期非常鍾意食燒鰻魚,外皮入口燒到非常香脆,魚肉爽口彈牙😆
- 海鮮煎蔥餅
呢一個好特別,當中有啲魷魚絲,份量十足!
- 韓國薄脆牛角酥甜品
- 馬格利生米酒
米酒真係韓燒最佳配搭,有少少梳打感覺,甜甜地

2024-03-19 25 views
每次黎燒肉都一定要食泡菜爐邊蛋同芝士粟米🧀仲有無限refill嘅前菜😋最鍾意就係食海帶同芽菜☺️海鮮煎蔥餅🫓薄薄的煎餅佈滿海鮮🤤唔油膩👍🏻燒肉類叫咗長牛舌👅超長牛舌好驚喜😍肉嫩有咬口🤤千祈唔好太熟‼️沾少少岩鹽就食得☺️外裙肉🐮輕輕燒熟兩邊就食得🤤🤤好重牛香🤤🤤🤤香烤豬五花🐷肥瘦適中👍🏻燒脆個邊夾埋生菜🥬perfect池!韓國鰻魚🐠$248原條鰻魚超抵食!先燒鰻魚皮再燒魚肉🤤🤤🤤陣陣嘅焦香沾上燒汁再燒粗入味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻肉質爽脆好好食🤤估唔到自己燒鰻魚都有一手☺️仲有必試嘅馬格利生米酒🍶濃濃嘅米香酒甜甜地好易入口👍🏻同燒肉絕配💯甜品叫咗韓國薄脆牛角酥🥐加埋雲呢拿雪糕🍦完美ending~大滿足韓烤👍🏻
最鍾意就係食海帶同芽菜☺️

海鮮煎蔥餅🫓薄薄的煎餅佈滿海鮮🤤唔油膩👍🏻

外裙肉🐮輕輕燒熟兩邊就食得🤤🤤好重牛香🤤🤤🤤

韓國鰻魚🐠$248原條鰻魚超抵食!
肉質爽脆好好食🤤估唔到自己燒鰻魚都有一手☺️

甜品叫咗韓國薄脆牛角酥🥐加埋雲呢拿雪糕🍦完美ending~

大滿足韓烤👍🏻
Celebration
Birthday
  • 韓國鰻魚
  • 長牛舌
炑八韓烤 |有水準韓烤必食系列|卡米菲飯團  –.–.–.–.–.–.–.–.–.–總括💬:保持水準高質韓烤環境:9/10 | 味道:9/10服務:9/10 | 抵食:8/10———————————————情人節當然要食好西❤️,同米菲一早訂了位。入座先上任食韓式前菜─ 長牛舌 ─牛舌都係韓炸必點,大大條牛舌,烤香後肉味濃郁,Q脆口感滋味─ 外裙肉 - 比較少聽,原來係牛嘅横隔膜,油花分布均勻、多肉汁,入口肉味濃,十分有咬口─ 香烤豬五花 - 韓烤必點豬五花, 今次點了薄切,烤得香香脆脆,配上生菜食,肉質軟嫩,入口依舊充滿油香─ 韓國鰻魚全份 - 原條鰻魚肉,十分厚肉,把鰻魚烤一烤,烤得外脆內軟。再加上醬汁稍微烤一下,鰻魚肉質Q彈,油香十足,超好吃── 人蔘雞湯全份配白飯 - 有全隻雞分量,雞腹中釀入糯米、人蔘,糯米吸收了雞湯和人蔘的精華,軟嫩雞肉舀一口雞湯配白飯,湯頭清甜,帶有淡淡人蔘味─- 夾心棉花糖配朱古力威化餅邪惡甜品,串著棉花糖於爐邊烤至外皮金黃帶脆,配上朱古力威化餅,外脆內軟── 馬格利生米酒 - 韓國傳統米酒,口感滑順、清爽,帶有淡淡的酸味,容易入口———————————
[屯門.韓燒] 炑八韓烤 |有水準韓烤必食系列|卡米菲飯團
–.–.–.–.–.–.–.–.–.–
總括💬:保持水準高質韓烤
環境:9/10 | 味道:9/10
服務:9/10 | 抵食:8/10
———————————————
─ 長牛舌 ─
牛舌都係韓炸必點,大大條牛舌,烤香後肉味濃郁,Q脆口感滋味
─ 外裙肉 -
─ 香烤豬五花 -
─ 韓國鰻魚全份 -

─ 人蔘雞湯全份配白飯 -

- 夾心棉花糖配朱古力威化餅

─ 馬格利生米酒 -
韓國傳統米酒,口感滑順、清爽,帶有淡淡的酸味,容易入口
———————————————
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍炑八韓烤 (屯門市廣場2期)
地址: 屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓12&15-17A號舖
2024-02-14