Restaurant: Mini Bangkok Seafood and Grill
Info:

2024-04-12 382 views
位於九龍城的泰式餐廳。小時候家住九龍城,可謂是九龍城地膽,隨著搬走後已多年沒有去九龍城了。當日去到九龍城,人面全非,桃花亦非依舊,熟悉的餐廳取而代之是一間間吉舖,昔日的熱鬧變成了今日的空蕩蕩,心裡也是說不出滋味來。逛走了九龍城一圈,便選了這間我細細個就識得的泰式餐廳,多年來依然䇄立於此,真好。餐廳除了有室內座位更設有室外,另外也有live band,很有氣氛,完美還原在曼谷飲飽食醉的夜晚呢~ 餐廳更是推出每日指定堂食菜式優惠價$38, 超抵食呢~⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆❅ 泰式木瓜絲沙律 $88❅ 極上燒安格斯西冷牛小排 $268❅ 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋 $138❅ 香葉辣椒豬肉碎燴飯 $98❅ 泰式鹽燒烏頭 $188❅ 小曼谷原隻芒果糯米飯 $88❅ 泰式青檸梳打 $42❅ 菠蘿沙冰 $42 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 泰式木瓜絲沙律木瓜絲的爽脆口感搭配著酸甜的醬汁,加入花生碎增添豐富的口感,開胃一流。.✿ 極上燒安格斯西冷牛小排 牛小排色澤粉嫩,紋理細緻;入口肉味濃郁,但口感偏韌,如果能軟稔點會更好。.✿ 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋 餐廳招牌菜式之一。以酥脆的蝦膠包著皮
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 泰式木瓜絲沙律
✿ 極上燒安格斯西冷牛小排
✿ 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
餐廳招牌菜式之一。以酥脆的蝦膠包著皮蛋,上面舖滿香辣惹味的肉碎,入口層次豐富;連不喜歡吃皮蛋的朋友也吃了幾件呢。
✿ 泰式鹽燒烏頭
烏頭的肉質鮮嫩多汁,入口即化,完全沒有魚腥味,每一口都能品味鹹香及帶有甜味,果然鹽燒is the best!
✿ 香葉辣椒豬肉碎燴飯
無飯不歡的我們果斷便選了這道菜式。
肉碎炒得香辣惹味,加上半熟煎蛋,超好下飯的,飽腹又滿足。
✿ 芒果糯米飯
泰式料理不能錯過的糯米飯(這是甚麼小紅書標題?
芒果香甜不酸,糯米飯柔軟綿密,加入大量香甜的椰奶,甜蜜又滋味。
2024-04-12 252 views
閨蜜飯聚~選在了九龍城的小曼谷🌟今晚剛好有現場樂隊表演,氣氛很好~點餐後才發現現在有做晚市指定菜式$38元🙈真的很划算♥️下次再來必須點一個~泰式木瓜絲沙律,泰式沙律的熱門之選~清爽的木瓜絲,爽口清甜🌟配上微酸微辣的泰式沙律汁,十分開胃♥️香葉肉碎炸蝦膠皮蛋,有驚喜的一道小吃🌟炸得外層酥脆的蝦膠配上Q彈流心的皮蛋,口感味道的層次感豐富♥️還有加上惹味香辣的泰式肉碎,配飯也很好吃🌟香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋),這是我很愛的泰式碟頭飯🤣這次還加了辣♥️愈吃愈爽~香氣滿滿的香草和辣度十足的辣椒加上泰式醬油一齊炒的豬肉碎,十分惹味🌟用想的都能知道十分合適配白飯吃♥️泰式鹽燒烏頭,吃泰菜每次都點的烏頭魚~魚肉肥美鮮嫩~魚身中間放置了香草一齊烤,令魚肉增添了香草的香氣♥️極上燒安格斯西冷牛小排,牛味香濃的牛小排,厚切的肉肉很實在👍🏻配上酸酸甜甜的醬汁,味道特別👍🏻 小曼谷原隻芒果糯米飯,芒果甜絲絲,糯米微暖軟糯,兩者配椰奶也是十分經典好吃♥️
閨蜜飯聚~選在了九龍城的小曼谷🌟
今晚剛好有現場樂隊表演,氣氛很好~
泰式木瓜絲沙律

香葉肉碎炸蝦膠皮蛋

香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)

泰式鹽燒烏頭

極上燒安格斯西冷牛小排

小曼谷原隻芒果糯米飯

2024-04-11
泰式木瓜絲沙律
香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋)
泰式鹽燒烏頭
極上燒安格斯西冷牛小排
小曼谷原隻芒果糯米飯
[坐車經太子道西馬路旁經常見到有個吹氣廚師🧑‍🍳落力揮手勁好笑]🫶依間泰菜擁有幾間分店,除了小曼谷海鮮燒烤屋的名稱外,小曼谷泰國美食(站)同BTS美食站都係同屬品牌旗下,當然食既菜式會有少少唔同。💟得意LOGO:原來品牌Logo除左係隻最能代表泰國既大象內暗藏「小曼谷」三字,好有創意~👂海鮮燒烤屋位於聞名食泰菜既九龍城區。驚喜位店內經常都會有不同主唱的Live band music常駐,粵語流行歌同英語歌兩樣都有,一邊享受美食,一邊聽音樂,勁Chill~🥣冬蔭海軍海鮮部隊鍋(細)—期間限定估唔到泰菜都有部隊銅食,味道好正宗,偏酸少辣好好味。內有多款海鮮:青口、蝦、帶子、魷魚及蟹柳,兩個人都食到幾款海款真豐富,海鮮肉質彈牙。麵🍜索晒濃湯味,超好食👍🔥鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)🥬上菜時鐵板咋咋聲,馬拉盞醬汁香味四溢。賣相好吸引,有肉又有菜好健康。,口感爽口既豬頸肉配上冧身掛汁既嫩滑椰菜苗,正。👍泰國招牌食物:各款串燒(豬肉沙嗲串、珍寶腸、泰式臘腸)—燒串燒勁香又好食,最得別係泰式臘腸飲品:椰汁冰—香甜解辣質感又creamy~係「小曼谷」食到正宗泰菜既味道,食完好似去左轉泰國咁,爽呀!

🥣冬蔭海軍海鮮部隊鍋(細)—期間限定

🔥鐵板豬頸肉椰菜苗(馬拉盞)🥬

👍泰國招牌食物:
飲品:椰汁冰—香甜解辣質感又creamy~

• 冬蔭海軍海鮮部隊鍋
2023-12-29 924 views
屋企人鍾意食泰國嘢,聖誕節帶佢哋嚟小曼谷食餐泰國大餐。鮮蝦泰國金柚沙律 $128勁多碌柚肉,好清爽,配上一啲花生碎同埋甜甜辣辣嘅醬汁好開胃,蝦肉都大隻,幾爽口。泰式拼盤 $178呢個拼盤啱晒我哋,一次過食齊蝦餅、魚餅、春卷同埋雞棗,我就最鍾意食蝦餅,蝦肉新鮮爽口,魚餅同埋雞棗都好惹味,春卷係素菜餡。串燒 $22/串我哋叫咗牛肉、雞肉各兩串,燒得好香,牛肉唔會乾硬,雞肉都唔嚡,沾惹味沙嗲醬食一流。黃咖喱牛腩 $108牛腩煮得好稔,入晒味。咖喱辣度啱啱好,香濃惹味。牛腩都幾足料,大大件,啖啖肉。薯仔吸晒汁都好好味。鮮菠蘿海鮮炒飯 $118炒飯配料足,除咗香甜菠蘿粒,海鮮有大蝦、帶子、魷魚,加上肉鬆、三色豆、提子乾、好多洋蔥全部一齊食,蛋炒飯味道好豐富。泰式鮮蝦炒金邊粉 $108呢個係我食泰國菜必食嘅,金邊粉酸酸甜甜好開胃,食嘅時候加入花生碎一齊食,炒香嘅蝦皮、蛋花配金邊粉味道好香。配料嘅鮮蝦大大隻,而且爽口。呢一餐好豐富,而且每一款嘢食味道都好好,當日仲有live Band坐鎮,氣氛好好,屋企人食得好開心滿意。
屋企人鍾意食泰國嘢,聖誕節帶佢哋嚟小曼谷食餐泰國大餐。

鮮蝦泰國金柚沙律 $128

泰式拼盤 $178

串燒 $22/串

黃咖喱牛腩 $108

鮮菠蘿海鮮炒飯 $118

泰式鮮蝦炒金邊粉 $108

3 day(s) ago 0 views
平時口痕想食泰國嘢都會去九龍城搵食,抵食夾大份!呢間泰菜館成日搭巴士會經過,今次去試一試佢,估唔到幾有驚喜!菜式選擇特別多,除咗傳統嘅泰菜,仲有超多款泰式串燒,晚市時段仲有機會有live music,夠晒熱鬧!💕泰皇咖喱青口 $38每日有至筍優惠,星期一同二就係呢個咖喱青口,有六隻青口,份量都唔惹少,超抵食!咖喱加咗滑蛋,口感更加順滑,味道偏甜口,青口肉質彈牙,好食!💕燒安格斯西冷牛扒 $268見到好多枱都有點,啲店員拎過飄住一股炭燒香氣,有兩大嚿西冷牛扒,揀咗六成熟,肉味濃郁肉質豐富,邊位仲有少少脆口,好食!💕泰式串燒散叫咗啲串燒,有雞、牛、豬、雞腎、珍寶腸,價錢$22起,炭燒香氣十足,配上秘製沙嗲醬,有粒粒花生碎,食落椰香同花生味都好出!💕曼谷夜市火山骨 $198有六大枝排骨,淋上秘製酸辣汁,酸酸地特別開胃,每條都啖啖肉,份量十足!💕泰式乾炒海鮮米粉 $108炒米粉配料好多,有魷魚、大蝦、帶子、芥蘭,好香有鑊氣!米粉乾爽夠香,但調味偏淡,自己攞佢點咖喱食,另有一番風味!🤣💕椰皇沙冰 $42💕青檸菠蘿沙冰 $42

💕泰皇咖喱青口 $38

💕椰皇沙冰 $42
💕青檸菠蘿沙冰 $42
  • 極上燒安格斯西冷牛小排
  • 串燒
講起食泰國菜,一定會去九龍城,有好多泰菜館可以選擇,而且價錢都幾抵!呢間泰菜館每次經過都坐滿人,餐廳有分室外同室內座位,菜式選擇好多,除咗傳統嘅炒粉麵,仲有多款炭燒串燒,夜晚時段仲有live music🥁,超熱鬧好feel!-——————————————🍢◖泰皇咖喱青口◗ $38每日有至筍優惠,星期一同二就係呢個咖喱青口,份量都唔少,有成六隻青口,超抵食!咖喱香氣濃郁偏甜口,加咗蛋去炒,口感特別順滑,青口肉質亦都唔柴,彈牙爽口!🌋◖曼谷夜市火山骨◗ $198有六大枝排骨,而且每條都啖啖肉,份量十足!淋上秘製酸辣汁,酸酸地零舍開胃,但略嫌排骨肉偏瘦而且多,冇咗吮骨嘅樂趣~🐂◖燒安格斯西冷牛扒◗ $268餐廳嘅招牌菜,西冷牛扒有兩大件,邊位少少脆口帶炭燒香味,揀咗六成熟,肉汁豐富且牛肉味濃郁!🧋◖泰式乾炒海鮮米粉◗ $108炒米粉好香好有鑊氣,配料都幾多:有魷魚、大蝦、帶子,仲有啲芥蘭,味道口感都幾豐富。米粉炒得乾爽夠香,但調味偏淡,另外加咗啲咖喱一齊食,味道香濃惹味!🥥◖椰皇沙冰◗ $42🍍◖青檸菠蘿沙冰◗ $42兩杯沙冰都叫咗走甜,飲落會偏淡。椰皇沙冰食到椰蓉嘅口感,青檸菠蘿沙冰酸酸甜
-——————————————
🍢◖泰皇咖喱青口◗ $38

🌋◖曼谷夜市火山骨◗ $198

🐂◖燒安格斯西冷牛扒◗ $268

🧋◖泰式乾炒海鮮米粉◗ $108

🥥◖椰皇沙冰◗ $42
🍍◖青檸菠蘿沙冰◗ $42
兩杯沙冰都叫咗走甜,飲落會偏淡。椰皇沙冰食到椰蓉嘅口感,青檸菠蘿沙冰酸酸甜甜,飲落相對上清爽。

🌟Encore指數:8.6/10
餐廳而家每日指定菜式夜市堂食$38,星期一至二就係咖喱青口,星期三至五就係依排好Hit嘅火山骨,星期六至日就係冬陰雞湯叫咗以下幾樣嘢食,都唔錯㗎串燒拼盤B ($122.00):這份拼盤包含了雞全翼、地道燒臘腸、豬肉、牛肉、雞肉和雞腎。每一串都烤得金黃香嫩,口感豐富。從雞全翼的多汁肉質到豬肉和牛肉的鮮美口感,這個拼盤給人帶來了串燒的滿足感。串燒墨魚丸:這個串燒墨魚丸烤得恰到好處,表皮酥脆,內部鮮嫩。它的口感豐富,帶來了海鮮的風味。泰式馬拉盞炒通菜 這道菜以泰式馬拉盞調味,炒熟的通菜爽脆可口。它的咸味程度控制得不錯,讓食材的原味得以突顯。椰青提供了涼爽的口感,適合作為解渴的飲品。

叫咗以下幾樣嘢食,都唔錯㗎

泰式馬拉盞炒通菜

椰青
提供了涼爽的口感,適合作為解渴的飲品。
依間餐廳竟然$38就可以叫到泰菜?真係好鬼抵,唔同日子食就有唔同嘅優惠,啱晒一家大細得閒就去食吓👍👍👍我就梗係要嗌我至愛嘅冬蔭公湯,使用了原隻虎蝦,湯底鮮美濃郁。口味方面,選擇了少辣且走青🌶️🌶️🌶️帶來清新的口感🥰🥰🥰泰式鮮蝦炒金邊粉這道菜以鮮蝦和金邊粉炒製而成,口感彈牙,味道鮮美。同樣地,口味偏向少辣❤️❤️❤️為整道菜增添了層次感🥹🥹豬肉碎生菜包口感清爽健康😲😲口味上,朋友選擇了少辣且走洋蔥,咁就大家食得開心啦🤤🤤龍眼水總的來說,這家餐廳的泰式菜品味道出眾,口感豐富。值得一提的是,他們在口味上提供了少辣的選擇,讓每個人都能找到合適自己的選擇。

泰式鮮蝦炒金邊粉

豬肉碎生菜包

龍眼水

2024-05-18 10 views
收工前收到朋友即興約食泰國菜~我哋就決定約喺九龍城等,食返呢間讀書時期間唔中就會成班朋友一齊嚟食既泰菜💕呢度除咗一般常見嘅泰國菜式,仲定期有一啲期間限定嘅菜式同優惠~當晚我哋叫咗一款新嘢,亦order咗佢哋嘅是日優惠,另外要咗個泰式炒飯share 😚😚✨香葉肉碎炸蝦膠皮蛋✨呢款係新推出嘅期間限定爽彈嘅炸蝦膠包住軟心嘅皮蛋,加上有少少辣嘅香葉肉碎,既香口又惹味😚😚✨曼谷夜市火山骨✨當日嘅優惠菜式係用38蚊就可以要到呢份火山骨!!!雖然係因為菜式,但份量依然好足~火山排骨味道酸酸辣辣,十分開胃😆😆✨泰式豬頸肉炒飯✨呢碟豬頸肉炒飯估唔到係另外一個大驚喜,炒飯炒得乾身粒粒分明,食落仲好有鑊氣添!!當晚我嘅芒果椰汁沙冰香甜冰滑,而朋友所點嘅咸檸檬七喜就清爽解膩,同樣咁正!!!
收工前收到朋友即興約食泰國菜~

✨香葉肉碎炸蝦膠皮蛋✨

呢款係新推出嘅期間限定

✨曼谷夜市火山骨✨

火山排骨味道酸酸辣辣,十分開胃😆😆
✨泰式豬頸肉炒飯✨

💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷️小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)餐廳推出每日指定菜式夜市堂食,只需$38就有一份菜式,份量好足,大大份,兩個人食都覺得多,而且唔係交行貨,直頭係糧尾救星!💁🏻‍♀️曼谷夜市火山骨/泰國熱爆火山骨 $38現有推銷價,逢星期三至星期五只需$38就有一份,冇錯係$38火山骨!啲肉煮到好軟,離晒骨,配埋個靈魂泰式汁又辣又鮮,真係好頂癮。勁多切碎嘅辣椒、芫茜,香料包裹住每條骨。芫荽控必食、糧尾必食首選。💁🏻‍♀️冬蔭功海軍海鮮部隊鍋 $138一上依道菜真係嚇親, 成煲野佔咗二人檯嘅一半!好足料,一啲都唔馬虎。有好多海鮮鋪咗喺公仔麵嘅面,唔好以為得蟹柳同老虎蝦,仲有魷魚、青口、帶子、叉燒、魚餅,仲要唔止得一兩粒,每樣材料起碼三粒,包保每人食到夠,豐富到舔舔脷!💁🏻‍♀️鮮芒海鮮炒飯 $118未食過鮮芒海鮮炒飯嘅朋友可以一試,味道非常新鮮,衝擊味蕾。粒粒嘅芒果又甜又香,配搭埋啲肉鬆同埋鮮蝦、帶子非常奇妙。啲海鮮份量當然唔輸蝕,同上面提到一樣好足料,飽肚又抵食。💁🏻‍♀️椰汁西米糕拼泰式千層糕 $58講真價錢唔算平,但食完辣嘢唔食返啲甜品真係對唔住自己!一碟六粒。個千層糕
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷️小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)

💁🏻‍♀️曼谷夜市火山骨/泰國熱爆火山骨 $38

💁🏻‍♀️冬蔭功海軍海鮮部隊鍋 $138

💁🏻‍♀️鮮芒海鮮炒飯 $118

💁🏻‍♀️椰汁西米糕拼泰式千層糕 $58
講真價錢唔算平,但食完辣嘢唔食返啲甜品真係對唔住自己!一碟六粒。個千層糕唔錯,有自家製嘅自然香味。椰汁西米糕十分重椰香味,甜度適中,作為甜品係第二個胃嘅我真係自己食三碟都冇問題。

是否推薦
✅ys. 服務態度親切,食物水準好高嘅泰菜。環境舒適、乾淨,餐具都好新淨。適合聚會聯誼。有樂器佈置,估計周末會有駐場歌手到店內表演。

🏷️小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)
地址: 九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖
▶️宋王臺站B2出口▶️步行5分鐘
  • 曼谷夜市火山骨
  • 鮮芒海鮮炒飯
如果有人招呼其實加一都好合理,可惜完全無人招呼,就咁掉低個qr code,自己order.咁服務就差啲,最起碼有人通知聲今日有咁多人有38蚊優惠餐可以試試喎,我仲係要埋完單望門口先知有囉。完全無人通知,我哋14人食咗$2200仲係要唔夠飽,仲要轉場去食甜品。返到屋企勁口渴仲要飲大量水。影咗少少相之後都無心機影了,價錢未計加一時,大約記得好似粉麵飯類要$108。青/黃茄喱$118?麵包蟹就$238 冬陰公$178。。。。 最後結論除地點方便近宋皇台站,都無咩好評論。
青咖哩豬,黃咖哩牛腩
2024-05-06
2024-05-03 27 views
小曼谷一直係九龍城人氣泰國餐廳,新分店環境幾好,晚市仲有live band,好有氣氛。椰青同西瓜冰沙,椰青冰鎮過,飲落清甜爽口。西瓜冰沙,飲得出用新鮮西瓜製作,好甜好啱泰國嘢。泰式醃粉絲海鮮沙律,海鮮有魷魚同大蝦,好新鮮鮮甜。泰式酸辣汁同粉絲好夾好惹味,開胃前菜唔錯。串燒拼盤,有雞全翼,雞腎,牛肉等6款。其中泰式臘腸好得意,食落好似廣式臘腸,係偏甜果款。搭配埋泰式沙爹醬,花生味好香濃,食落更加惹味。曼谷夜市火山骨,哩份排骨用鍋裝上來,勁大一份。排骨煮到軟嫩好易脫骨,搭配埋酸辣泰式汁,食完勁飽!
2024-04-29
  • 曼谷夜市火山骨
  • 串燒拼盤
2024-05-02 23 views
晚上出左#九龍城 的#小曼谷海鮮燒烤屋 食#泰國美食 ,假日前的一天,估佢唔到咁多人出黎搵食,好彩剛好有張2人枱,遲一步便要等一下囉。餐廳現推出了指定菜式,於夜市堂食只需要$38,今晚是咖哩青口,以為平野冇好就錯喇,上枱時我們都嘩了一聲,好大碟的超級抵食,青口肉質柔軟,咖哩調味很好吃,配料的洋蔥、青椒🫑、紅椒🌶️都多。海鮮孖寶, 在菜單的A、B款中各㨂選一款,可配搭兩種食物,我地選擇左泰式烏頭,魚🐟燒等到熟度剛好,肉幼滑又有肉汁,點埋附上的泰式醬汁更開胃。燒脆皮白鱔有2串,即燒熱辣辣,白鱔皮燒得很香脆,魚肉厚身且爽口彈牙亦唔錯。 天口熱飲品要左清熱解渴的原個椰皇,原汁原味好清甜,爽丫😋。
晚上出左#九龍城 的#小曼谷海鮮燒烤屋

天口熱飲品要左清熱解渴的原個椰皇,原汁原味好清甜,爽丫😋。

2024-04-30
Dinner
泰國嘅潑水節真係好好玩,九龍城始終係泰菜嘅基地,一場嚟到點可以唔食小曼谷呢?裝修風格充滿異國風情,又有室內同室外位置,空間感一流。支持香港夜繽紛經濟,餐廳推出的每日優惠,指定菜式夜市堂食都係 $38,抵食!如果撞啱時間嘅話仲有 LIVE MUSIC,非常有 feel,門口貼咗提示。逢星期五六日,晚上8:00-10:00。日日至筍優惠泰國熱爆火山骨 $38見到門口做緊優惠,咁抵食梗係要試啦!仲要好有誠意,我們剛剛可以享受火山骨的優惠。絕對是新菜式,現在曼谷夜市很流行火山骨 ,跟帖潮流。份量剛好夠二人分享,回味一下泰國夜市風情,賣相好有氣勢,特色外型,打卡一流。火山排骨 大約四條豬肋骨,有骨有肉,骨肉分離,炆得好腍。配搭泰式酸辣汁,辣度夠勁好入味,酸酸辣辣,非常開胃。冬蔭海軍海鮮部隊鍋 喺泰國菜館食韓式部隊鍋,另有一番風味,最緊要係個湯底,冬蔭非常惹味,酸辣比例剛好,香草味道濃郁。海鮮非常豐富,陣容強大。鮮蝦、魷魚、帶子、青口,味道鮮甜。流心太陽蛋,撈勻其他配料,特色的泰式肉碎、烤豬腩肉、扎肉、蟹柳。最後當然係要配搭邪惡的公仔麵,泰式酸辣,公仔麵口感煙韌,食過返尋味。香葉肉碎炸蝦膠皮蛋平時
日日至筍優惠
泰國熱爆火山骨 $38
冬蔭海軍海鮮部隊鍋
海鮮非常豐富,陣容強大。鮮蝦、魷魚、帶子、青口,味道鮮甜。
香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
平時食開芝士蝦球,今日試吓蝦膠皮蛋,都唔錯,鮮甜彈牙。香葉肉碎份量都幾多,有鑊氣,咬落幾爽滑,推介呀!
串燒
粟米、牛肉,最佳配搭。
椰汁冰
食咗咁多香辣嘢,飲返杯冰涼透心的椰汁冰,爽呀!
榴槤糯米飯
可遇不可求的榴槤糯米飯,小曼谷的榴槤真係世一,好食到停唔到口,甘香甜糯,入口Creamy,同朋友爭住食,配搭糯米飯,很完美的一個甜品
  • 日日至筍優惠
  • 泰國熱爆火山骨
  • 冬蔭海軍海鮮部隊鍋
  • 香葉肉碎炸蝦膠皮蛋
2024-04-30 12 views
約fd 係九龍城食飯梗係要食泰國野有大枱細枱,幾多個人聚會都岩🔸曼谷夜市火山骨依排最人氣既梗係火山骨!我地都叫左黎試下份量都幾多,已經整好一舊舊唔駛食得甘狼狽同埋d 肉都好淋又入味調味有少少酸辣,類似生蝦點果個青醬甘再辣d 會更好食🔸串燒拼盤有齊六款唔駛煩雞全翼燒得好金黃好靚豬肉串都唔會好韌雞肉點埋沙嗲醬一流🔸泰式馬拉盞炒通菜味道好夠,通菜翠嫩次次食泰國野都要點🔸芒果沙冰份量好足冰夠綿~~好夠芒果味坐坐下仲有Live show更加有氣氛!
約fd 係九龍城食飯
梗係要食泰國野

有大枱細枱,幾多個人聚會都岩

🔸曼谷夜市火山骨
依排最人氣既梗係火山骨!
我地都叫左黎試下
份量都幾多,已經整好一舊舊
唔駛食得甘狼狽
同埋d 肉都好淋又入味
調味有少少酸辣,類似生蝦點果個青醬甘
再辣d 會更好食

次次食泰國野都要點

🔸芒果沙冰
份量好足
冰夠綿~~好夠芒果味

坐坐下仲有Live show

更加有氣氛!
2024-04-29