餐廳裝修以東亞南風為主 座位闊落舒適靠窗嘅位置仲可以睇到海景😍坐低無耐 侍應已經為我地送上蝦片蝦片好脆 少少辣 幾好味👌🏻🥗 燒豬頸肉配青木瓜沙律 ($148)豬頸肉份量都幾多燒得好好 外層些微焦香 肉質軟腍配撘青木瓜沙律同酸辣嘅醬汁清新又解膩☺️🐔香茅烤雞 (半隻) ($238)一上菜已經好香雞皮烤得焦脆 肉質仲保持到鮮嫩多汁 略嫌香茅味唔夠出 但加埋特製醬汁一齊食好惹味!🤤🍮皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇 ($118)Tiramisu以玻璃圈圍住 賣相好靚❤️側邊有5杯配料 包括有:泰茶布丁粒、曲奇脆脆、黑珍珠、泰茶焦糖醬、泰茶雪糕自行加完配料之後 再將玻璃圈拎起 Tiramisu就會好似瀑布咁傾瀉而下 好壯觀😆泰茶雪糕同布丁粒都有好香嘅泰茶味 甜度亦適中泰茶醬結合Mascarpone cheese 再加上香脆嘅手指餅 味道好唔錯而且份量都好多 我覺得其實足夠2-3個人share推薦!🫶🏻
餐廳裝修以東亞南風為主
座位闊落舒適
靠窗嘅位置仲可以睇到海景😍

坐低無耐 侍應已經為我地送上蝦片
蝦片好脆 少少辣 幾好味👌🏻

🥗 燒豬頸肉配青木瓜沙律 ($148)
豬頸肉份量都幾多
燒得好好 外層些微焦香 肉質軟腍
配撘青木瓜沙律同酸辣嘅醬汁
清新又解膩☺️

燒豬頸肉配青木瓜沙律

🐔香茅烤雞 (半隻) ($238)
一上菜已經好香
雞皮烤得焦脆 肉質仲保持到鮮嫩多汁
略嫌香茅味唔夠出 但加埋特製醬汁一齊食好惹味!🤤

香茅烤雞

🍮皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇 ($118)
Tiramisu以玻璃圈圍住 賣相好靚❤️
自行加完配料之後 再將玻璃圈拎起
Tiramisu就會好似瀑布咁傾瀉而下 好壯觀😆
泰茶雪糕同布丁粒都有好香嘅泰茶味 甜度亦適中
而且份量都好多 我覺得其實足夠2-3個人share
推薦!🫶🏻

2024-02-27 1829 views
近排真係好鐘意食泰國野,尤其係火山排骨原來 Nara Thai 都有得食,就約朋友去泰國過江龍米芝蓮餐廳,係曼谷連續10年被當地雜誌 Thailand Tatlet 票選為泰國最佳食府餐廳裝修充滿渡假風、孔雀藤椅、藤椅鞦韆真係有大量地方比大家瘋狂打卡拍照店內氣氛悠閒輕鬆,鄰近窗邊的座位更可欣賞迷人的維港景色食物方面:入座後仲會為大家準備香脆蝦片作餐前小食,係主食未上枱之前,仲可以飲下野,食下蝦片,輕鬆一下泰式椰子雞湯:雞湯味濃郁,有啖啖清香椰香味,雞胸肉嫩滑,再加埋草菇、香茅及其他泰式香料,甜甜辣辣,非常開胃珍寶火山排骨 : 上枱賣相吸睛,用巨型豬脊骨及多種泰國香料醃製和燉煮兩小時,肉質煮到軟淋入味,淋上濃郁秘製酸辣芫茜冬蔭湯汁,體驗一場視覺和味覺的雙重火山爆發,味道少辣,酸辣惹味印度薄餅 : 印度薄餅煎得脆,再蘸上火山排骨冬蔭湯汁,夠曬惹味網址: http://www.narahk.com
近排真係好鐘意食泰國野,尤其係火山排骨

原來 Nara Thai 都有得食,就約朋友去

店內氣氛悠閒輕鬆,鄰近窗邊的座位更可欣賞迷人的維港景色
食物方面:

網址: http://www.narahk.com
2024-02-26
曼谷名店Nara @narathai.hk 大家應該都聽過,連續10年獲選為泰國🇹🇭曼谷最佳食府😛😛呢間舖有兩種風格,有泰式fusion+地道泰式菜,裡面裝修分咗兩個風格,近門口比較打卡渡假風,而近窗口比較泰式情調,有得坐窗口位欣賞海景好正🤣🤌🏻小食-蝦餅呢款小食每檯都有,等上菜過吓口癮幾好大塊又脆口😎🤌🏻泰式椰子雞湯鍋係有小火熱住上可以飲到熱湯🤣湯好足料有菇同大量雞肉,可以選擇走辣😎湯本身椰味好足夠,好有泰國風味嘅一道菜🤌🏻冬蔭雞肉墨西哥烤餅我本身好鍾意食墨西哥餅🤣泰式餐廳平時比較少食呢種fusion 菜,加咗好多紅青辣椒,外面用左芝士包住烤有外脆內軟口感,烤餅面頭有牛油果粒仲有蕃茄莎莎醬一齊食解膩,加上用冬陰功雞肉感覺好新穎🤌🏻芒果糯米飯伴椰奶泰國甜品點少得芒果糯米飯😋糯米飯軟綿煙韌,芒果清甜而椰奶亦好夾,唯獨啲糯米飯唔夠煙靭,整體算是不過不失🤌🏻鮮椰子沙冰唔會死甜,飲得出係又fresh又鮮甜嘅椰子🥥再將佢打成smoothie,飲落清爽解膩,有啲似食緊甜品咁🤣🤌🏻 茘枝玫瑰蝶豆花茶好香荔枝味,感覺都幾解渴,不過會有少少甜成餐飯有埋海景同女朋友一齊傾住計食,好滿足😌非常舒服🚩Nara

🤌🏻小食-蝦餅
呢款小食每檯都有,等上菜過吓口癮幾好大塊又脆口😎

🤌🏻泰式椰子雞湯

🤌🏻冬蔭雞肉墨西哥烤餅

🤌🏻芒果糯米飯伴椰奶

🤌🏻鮮椰子沙冰

🤌🏻 茘枝玫瑰蝶豆花茶
好香荔枝味,感覺都幾解渴,不過會有少少甜

成餐飯有埋海景同女朋友一齊傾住計食,好滿足😌非常舒服

🚩Nara Thai Cuisine (港威商場) (尖沙咀)

2023-12-16
Type of Meal
Tea
2024-01-19 1730 views
說到泰國過江龍的泰國餐廳,Nara Thai相信有不少人也認識,當日太太說想食泰國菜,我會聯想起這一間,最後在尖沙咀逛完街後來到海港城她們尖沙咀的總店😁✏️位置(9/10):港威商場三樓,就在Citi super對面,相當好找✏️環境(9/10):裝修低調中帶高級感,而且還有碼頭的海景✏️服務(8/10):侍應會主動幫忙加水,下單後上菜很快✏️食物(8/10):味道屬於中上,擺碟亦算不錯🌟餐前小食(炸蝦片) - $15未點餐前已有的小食,蝦片十分香脆,帶濃濃的黑椒香辣味,越食越惹味😎🌟香脆蝦餅(3件) - $68蝦餅炸得外脆內嫩,咬下去有淡淡蝦肉鮮香,真材實料,味道亦很不錯😋🌟紅咖喱牛肋肉 - $188大大一盆的紅咖喱牛肋肉,顏值很吸引,味道香濃,還帶有香滑的椰汁,牛肋肉軟硬適中,夠入味夠牛香,個人覺得很合我們口味😘🌟泰式豬肉炒河粉 - $118一上枱已覺得炒得非常香,屬於濕炒,醬汁偏香甜,豬肉大大塊但夠香軟,河粉質感比較似腸粉,口感煙韌及香滑,非常有驚喜,比港式炒河有過之而無不及😍🌟泰式肉碎煎蛋飯 - $118肉碎份量相當多,味道濃郁,香葉味又重,配合大量的白飯及煎蛋,整體感覺很抵食,男士也

✏️服務(8/10):侍應會主動幫忙加水,下單後上菜很快
✏️食物(8/10):味道屬於中上,擺碟亦算不錯
炸蝦片

🌟餐前小食(炸蝦片) - $15
香脆蝦餅(3件)

🌟香脆蝦餅(3件) - $68

紅咖喱牛肋肉
🌟紅咖喱牛肋肉 - $188

🌟泰式豬肉炒河粉 - $118
泰式肉碎煎蛋飯

🌟泰式肉碎煎蛋飯 - $118
肉碎份量相當多,味道濃郁,香葉味又重,配合大量的白飯及煎蛋,整體感覺很抵食,男士也能大滿足🤩

🏠Nara Thai Cuisine(尖沙咀)
📬尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2024-01-18
炸蝦片
香脆蝦餅(3件)
紅咖喱牛肋肉
泰式肉碎煎蛋飯
🇹🇭泰國過江龍米芝蓮餐廳NARA Thai Cuisine 為新派泰菜餐廳,在曼谷連續10年被當地雜誌 Thailand Tatlet 票選為泰國最佳食府。環境寬敞雅緻,香港有兩間分店在尖沙咀和沙田。入座後QR下單方便快捷,今次Weekdays 點了兩客Set lunch(包沙律、湯及飲品,可以優惠價加購甜品或特飲)🥗精選沙律: 混合青木瓜絲、蘿蔔絲和沙律菜,甘甜爽脆🍲自選湯品: 有清冬陰功菜湯和椰子雞湯兩款選擇,椰子雞湯更可選走辣,味道酸甜中帶有淡淡椰子香🍛紅咖哩豬肉配白飯($98): 帶著奶香的泰式咖哩微微香辣,醬汁順滑帶有魚露香,豬肉片夠入味,與白飯更是絕配🌯雜菜米紙卷配泰式炒雜菜(Hk$88): 這款是素食精選,不單擺盤精緻,雜菜亦非常足料,健康美味🍧 芒果糯米飯伴椰奶(+HK$38): 芒果酸甜滋味,糯米飯口感煙韌,椰奶味夠濃沃🍹凍檸茶: 怡人回甘,消滯解膩🍸凍檸水: 甜道得宜,清新提神(All subject to 10% service charge)📍Nara Thai Cuisine -沙田沙田正街18號新城市廣場一期5樓507號舖 (港鐵沙田站A1出口, 步行約7分

🥗精選沙律: 混合青木瓜絲、蘿蔔絲和沙律菜,甘甜爽脆

🍹凍檸茶: 怡人回甘,消滯解膩

🍸凍檸水: 甜道得宜,清新提神

📍Nara Thai Cuisine
-沙田沙田正街18號新城市廣場一期5樓507號舖 (港鐵沙田站A1出口, 步行約7分鐘)

-尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
  • 芒果糯米飯伴椰奶
2024-05-13 0 views
喺海港城要吃泰國菜首選Nara Thai Cuisine ,環境寬敞舒適,餐廳在曼谷當地一直大受好評午市時間仲有Lunch set,套餐價錢人均$150左右,已經包括餐湯、主菜、飲品,早點預訂被安排坐海景位,這樣吃泰菜特別好吃冬陰功湯呢度既冬陰功湯比較正宗夠香濃 酸辣平衡度都唔錯泰式炒金邊粉最近天氣又濕又熱冇乜胃口,食返一個酸酸甜甜Pad Thai 最啱,魚露和羅望子醬製成的甜酸醬汁幾香,口味亦都不會太甜,幾好食香茅燒雞配白飯香茅味出好入味幾香,重點在於自家製醬汁,有少少辣幾惹味,整體份量都唔少,仲可以優惠價加通菜或者其他小食—————————————————Nara Thai Cuisine (港威商場) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #thaif

冬陰功湯
呢度既冬陰功湯比較正宗
夠香濃 酸辣平衡度都唔錯

泰式炒金邊粉

香茅燒雞配白飯

—————————————————

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #thaifood #尖沙咀美食 #海港城 @narathai.hk @harbourcity
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
  • 泰式炒通菜
  • 香茅烤雞
  • 泰式炒金邊粉
2024-05-09 0 views
𓆻 𓆻尖沙咀海港城有很多海景餐廳,其中一間我經常到訪的就是Lady Nara。因為除了景色無敵之外,這裏的食物質素是信心保證,而且價錢算是非常合理。𓋩黃薑豬肉沙嗲串燒 $98這裏的串燒是誠意推介。這個價錢有六串,燒得全熟又不會太韌。喜歡在惹味一點的可以蘸一些沙嗲醬,不論豬肉還是雞肉都好吃。𓋩泰式肉碎煎蛋飯 $118必點推薦!基本上每次到訪我都會點這道「泰式肉碎煎蛋飯」。因為肉碎是大量!實在是抵食!而且可選辣或不辣,各適其適。𓋩泰式魚餅 $68雖然只有3塊,但每塊都非常厚實,煎得甘香可口,沒有碎魚骨,吃得安心。𓋩泰式炒通菜 $88炒通菜也是水準穩定之作。炒得惹味又不會過鹹,好吃。𓋩皇家泰茶阿法奇朵 $68今次點了最新推出的甜品 — 皇家泰茶阿法奇朵,其實就是泰茶版的affogato。泰茶茶味香濃,與雪糕的奶香碰撞,軟滑香醇。其實還有好幾款新出的甜點,可惜胃只有一個,相信我很快便要再訪了。(笑)𓆻 𓆻

𓆻 𓆻

𓋩黃薑豬肉沙嗲串燒 $98

𓋩泰式肉碎煎蛋飯 $118
𓋩泰式魚餅 $68

𓋩泰式炒通菜 $88
炒通菜也是水準穩定之作。炒得惹味又不會過鹹,好吃。

𓋩皇家泰茶阿法奇朵 $68

𓆻 𓆻
2024-05-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 泰式炒通菜
  • 泰式魚餅
海港城@narathai.hk Nara Thai 呢間人氣泰國餐廳,真係食個景都已經覺得賺咗,侍應哥哥好好,特登安排我地在一個靠窗邊的位置,透過落地玻璃窗邊望住過金光熠熠的維多利亞港海面,連埋風和日麗個大太陽曬入來,心情都即刻舒服晒,再加上餐廳的籐木系設計,真係有泰國度假feel 午餐set lunch會包一個🔮豬頸肉菠蘿沙律和🔮是日餐湯; 個沙律好可愛,以一個竹筒仔將新鮮沙律菜放入去,打卡得來又配合自然的主題; 每次去食泰國菜,我都一定會叫冬陰功湯,剛剛好當日嘅是日餐湯係冬陰功湯,酸辣鮮味恰到好處,名不虛傳確實水準之上 🔮泰式雜菜炒金邊粉鑊氣十足的炒pad thai,除咗平時見到嘅豆芽,韭菜,花生碎等配料之外,特別加上椰菜和甘筍絲等,增添一份清新感,金邊粉質地彈牙有嚼口,雞肉嫩滑,加入秘製的泰式醬汁來炒,酸酸甜甜,又帶辣非常開胃 🔮香茅燒豬扒配白飯豬扒燒得,非常香口,火喉剛剛好,香茅醃味十足,咬落軟腍鮮嫩,在點一下特製的泰式酸辣魚露汁,更加惹味又好送飯 🔮黃薑雞肉沙嗲這個黃薑咖喱雞醃得非常入味,肉質鮮嫩味道足,再點一些沙嗲汁嚟食,更加惹味可口 跟餐點咗個ice thai coffe

🔮泰式雜菜炒金邊粉

🔮香茅燒豬扒配白飯

🔮黃薑雞肉沙嗲

跟餐點咗個ice thai coffee,和凍檸茶,前者濃醇香,回甘提神;後者茶味十足,消暑醒胃
2024-05-06 0 views
又係黎左nara食飯啦如果要約尖沙咀就必定黎食nara!!坐得舒服又 有維港景睇同埋佢既蝦餅真係好好好好食呀!!!香脆蝦餅外層炸得香脆 每一口咬下去都soksok聲感受到蝦肉既鮮甜&酥脆的口感蝦餅的外觀金黃誘人大大舊之餘 內部仲鮮嫩多汁配上泰式甜酸醬既話更美味無比絕對是開胃+ 飲酒既好選擇珍寶火山排骨份量無諗過咁大份 足夠3-4個人享用火山排骨的外觀非常吸引人綠色都真係令人諗起森林/ 火山每一塊排骨都經過精心烹調肉質鮮嫩 滿溢著豐富的肉汁絕對係鬆軟既肉質仲有既係撒滿了香氣四溢的芫茜香料對於我黎講一放上枱都真係香氣四溢如果搭配埋飯一起享用 真係超滿足泰式豬肉炒河粉河粉炒得彈牙 河粉係粗身既一塊堍 我好鐘意呀豬肉鮮嫩多汁泰式調味料帶來了微辣的風味 令人地一啖想接一啖Nara Thai Cuisine尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
又係黎左nara食飯啦
如果要約尖沙咀就必定黎食nara!!
坐得舒服又 有維港景睇
同埋佢既蝦餅真係好好好好食呀!!!

香脆蝦餅

豬肉鮮嫩多汁
泰式調味料帶來了微辣的風味 令人地一啖想接一啖

Nara Thai Cuisine
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
- Nara Thai Cuisine💜高質泰菜狂想曲位於尖沙咀海港城既泰國餐廳Nara Thai Cuisine,為新派泰菜餐廳,係曼谷連續10年被當地雜誌 Thailand Tatlet 選為泰國最佳米芝蓮食府。芒果軟殼蟹米紙卷原隻軟殼蟹,非常重磅!米紙卷包住軟殼蟹、生菜、青瓜絲、米粉和蘿蔔絲,軟殼蟹炸至香脆可口,芒果鮮甜,味道酸酸的,十分醒胃。泰式炒金邊粉廚師推介+人氣之選!菜館招牌菜,外層以香煎網型蛋皮包裹著惹味金邊粉,鮮蝦、炒粉火喉到家,滿滿鑊氣,隨心所欲配上青檸和花生,味道大提升!芒果糯米飯伴椰奶超甜芒果,鮮甜多汁,加上椰奶糯米飯,糯米軟糯,絕配Nara Thai TST📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖

- Nara Thai Cuisine💜高質泰菜狂想曲

芒果軟殼蟹米紙卷

泰式炒金邊粉

芒果糯米飯伴椰奶
超甜芒果,鮮甜多汁,加上椰奶糯米飯,糯米軟糯,絕配

Nara Thai TST
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2024-05-06 0 views
去完海港城shopping 搵到間望住個海邊,猶如在郵輪上用餐的高級泰國餐廳。Nara尖沙咀區同名的泰國餐廳有兩間 記得呢間係Nara Thai cuisine 唔係另外一間 唔好去錯🤭店員先送上蝦片,每四位會收取$15。食泰國菜,叫冬陰功是常識吧。呢度仲加上女士最愛嘅花膠,仲有唔少新鮮海鮮。例如青口 大蝦 帶子 魚塊,味道也不算太辣。以我食開BB辣嚟講,我覺得調味剛剛好,味道也偏甜。另外叫咗個炒雜菜金邊粉。雜菜份量好多 都比較偏濕潤嘅質地。味道不。最後小食比較特別,叫咗個鹹蛋黃炸薯條 非常惹味。

Delivery
2024-05-02 24 views
出黎行街順便揾食,原來呢間泰國菜有個好靚嘅海景座位好闊落舒服,可以靜靜地relax下坐低就有蝦片做小食,好香口惹味,叫左幾個菜式都係未試過嘅,幾款都好好食🍲泰式椰子雞湯煲住上枱熱辣辣,叫左少辣係唔辣嘅,好香椰子味,入口酸酸地好開胃,雞肉嫩滑,仲有大量磨菇🥗燒牛肉沙律呢個個汁比較辣,牛肉好厚好淋,好好食,配埋沙律係幾好食🍟鹹蛋黃薯條好特別嘅配搭,每條都包住咸蛋黃,好邪惡又好好食,配左個甜酸嘅粉紅色汁,中和返個油膩感,幾好🍤香脆蝦餅(3件)每件都脹卜卜,蝦味濃郁又彈牙,炸得好香脆又唔油仲有甜品都好吸引,不過太飽食唔到,下次再試
出黎行街順便揾食,原來呢間泰國菜有個好靚嘅海景

座位好闊落舒服,可以靜靜地relax下

🍲泰式椰子雞湯

🥗燒牛肉沙律
呢個個汁比較辣,牛肉好厚好淋,好好食,配埋沙律係幾好食

🍟鹹蛋黃薯條

🍤香脆蝦餅(3件)
每件都脹卜卜,蝦味濃郁又彈牙,炸得好香脆又唔油

仲有甜品都好吸引,不過太飽食唔到,下次再試
2024-05-01 19 views
之前同朋友嚟食過一次😝覺得食物質素做得唔錯喺附近行到咁上下想食泰國嘢所以嚟呢度食多次🤭- 馬莎文咖喱牛腱牛腱口感軟熟😍咖喱唔算好辣 而且好香嘅花生味另外仲配咗個印度薄餅用嚟點咖喱簡直係Perfect match- 燒豬頸肉配青木瓜沙律豬頸肉燒到十分均勻咬落去仲有肉汁配上青木瓜沙律食落都唔會好油膩- 泰式炒通菜食泰國菜通常都好鍾意炒通菜食落辣辣地 十分惹味香口- 皇家泰茶火焰雪山嚟到嘅時候心諗點解咁大份😂原來呢一個火焰雪山係三至四人份量😂入面係泰式奶茶味嘅雪糕仲可以加啲珍珠 泰式奶茶醬等等😝好好味!
之前同朋友嚟食過一次😝

入面係泰式奶茶味嘅雪糕
仲可以加啲珍珠 泰式奶茶醬等等😝
好好味!
2024-04-30 22 views
位於尖沙咀的泰式海景餐廳。其實這間餐廳我已經回訪ɴ次了;主要是身為港女還是會被海景迷到,實在很享受望著大海吃飯的感覺;然後又好幸運的每次到訪都剛巧可以入座於海景座位。.最近朋友生日,其實對海景無感的他為了要滿足我所謂的儀式感,便帶了他到這間吃生日飯了。⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆❅ 泰式鴛鴦豬手 $238❅ 花膠雞絲金麵 $178❅ 皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇 $118 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 泰式鴛鴦豬手鴛鴦豬手分別是黑椒脆豬手及滷水豬手。脆豬手炸得香脆可口,肉質不乾不柴;滷豬手也很入味,豬皮部分Q彈爽嫩,肉質比起脆炸豬手更嫩滑。一味兩食,雙重享受。.✿ 花膠雞絲金麵湯底濃郁,入口椰香味重,但放久了麵會索湯,建議趁早吃用。花膠超大片又厚身,浸在湯內吸收了湯底精華,非常入味;加上大量雞絲,非常豐富。但湯底喝後偏鹹,最好不要學我把湯喝清光。.✿ 皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇 $118生日就是要吃甜品是常識吧!ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ上桌時會先以透明膜固定,碟旁再配上五款小杯配料可供食客按喜好添加,包括:泰茶雪糕、泰茶布丁粒、曲奇脆脆、黑珍珠及泰茶焦糖醬。之後便可緩緩取起透明膠膜,
位於尖沙咀的泰式海景餐廳。
然後又好幸運的每次到訪都剛巧可以入座於海景座位。
最近朋友生日,其實對海景無感的他為了要滿足我所謂的儀式感,
便帶了他到這間吃生日飯了。
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
❅ 泰式鴛鴦豬手 $238
❅ 花膠雞絲金麵 $178
❅ 皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇 $118
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 泰式鴛鴦豬手
鴛鴦豬手分別是黑椒脆豬手及滷水豬手。
✿ 花膠雞絲金麵
湯底濃郁,入口椰香味重,但放久了麵會索湯,建議趁早吃用。
但湯底喝後偏鹹,最好不要學我把湯喝清光。
✿ 皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇 $118
生日就是要吃甜品是常識吧!
之後便可緩緩取起透明膠膜,ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ便會彷如瀑布般傾湧而出,很ɪɢᴀʙʟᴇ又很治癒。
整體香滑甜蜜,泰茶口味香濃,吃完一個超滿足呢!
2024-04-26 22 views
朋友鍾意食泰國菜,適逢佢生日,當然要食好啲!今次揀咗海港城一間泰國餐廳,除咗環境舒服,當然可以望住維多利亞港慢慢傾偈!🌟#泰式東北小食拼盤一次過滿足食慾!多款小食,款款吸引!豬肉丸、清邁香腸、泰式肉腸,而較少見有生菜肉碎香蒜炒雜菜,好好味!特別係清邁香腸,好特別。🌟#菠蘿肉鬆海鮮炒飯海鮮很多,飯炒到金香,粒粒飽滿,配上豐富的肉鬆和海鮮,好開胃,大推!🌟#蒜蓉炒雜菜香蒜味十足,微甜清香,蔬菜很嫩,款式多,份量足,不錯。好朋友生日,當然要加個甜品!🌟甜品A餐︰#皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇賣相吸引,擺盤精緻,配料十分豐富,有泰茶布丁,曲奇脆脆、黑珍珠、泰茶焦糖醬。份量十足,唔會太甜,剛剛好!必試!服務細心,坐得十分舒服,仲有幾個打卡位,食物質素水準高,可以encore。

🌟#泰式東北小食拼盤
香蒜炒雜菜,好好味!特別係清邁香腸,好特別。

🌟#菠蘿肉鬆海鮮炒飯

🌟#蒜蓉炒雜菜
香蒜味十足,微甜清香,蔬菜很嫩,款式多,份量足,不錯。

好朋友生日,當然要加個甜品

🌟甜品A餐︰#皇家泰茶雪糕瀑布提拉米蘇

• 菠蘿肉鬆海鮮炒飯