2024-05-21 12 views
近期真係愛上食 prime rib而附近真係得 outback 逄星期六日有得供應所以難得星期六晚飯時間再去幫襯繼續由侍應安排入座晚上六點已經開始多人幸好都可以 squeeze 到一張四人枱俾我地因為我入來只為了 prime rib所以唔係好需要睇 menu 都知道要食咩係另一半要諗一諗落單了另一半點了個 rib eye, 三成熟side dish 要焗甜薯加薯條前菜要餐湯我就點了個 16oz slow roasted prime rib, 三成熟side dish 要焗薯加业藍沙律前菜要沙律落單後好快就上了條黑糖麵包都係 keep 住熱辣辣食完後侍應仲問有冇需要多條當晚好肚餓, 梗係 encore同時又好快上埋餐湯同埋沙律餐湯好飲沙律係凱撒沙律食哂後就上主菜16oz slow roasted prime rib, 三成熟食落好淋, 牛味好香, 塊扒好厚食埋個 side dish 真係頂住個肚走12oz rib eye, 三成熟切落真係三成食落牛味好出, 好有炭燒味整體而言, 用餐經驗愉快侍應好 attentive, 要求加水攞鹽都有求必應, 態度又好 nice當晚座無虛席, 但侍應
近期真係愛上食 prime rib
因為我入來只為了 prime rib
所以唔係好需要睇 menu 都知道要食咩
係另一半要諗一諗

落單了
另一半點了個 rib eye, 三成熟
side dish 要焗甜薯加薯條
前菜要餐湯
side dish 要焗薯加业藍沙律
前菜要沙律
落單後好快就上了條黑糖麵包
都係 keep 住熱辣辣
食完後侍應仲問有冇需要多條
當晚好肚餓, 梗係 encore

同時又好快上埋餐湯同埋沙律
餐湯好飲
沙律係凱撒沙律
食哂後就上主菜

食落好淋, 牛味好香, 塊扒好厚
食埋個 side dish 真係頂住個肚走

12oz rib eye, 三成熟
切落真係三成
食落牛味好出, 好有炭燒味

整體而言, 用餐經驗愉快
當晚座無虛席, 但侍應都好努力去應付每個客人要求
去咗幾次, 質素都keep 到
繼續用會員優惠, 有九折
埋單 $836

2024-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-05-02 59 views
假期前夕突然間想食扒記得outback steakhouse 有個二人餐有齊牛扒同埋龍蝦尾就去試吓啦繼續由侍應帶位入座好快就向侍應落單前菜有餐湯,凱撒沙律new york strip 要三成熟澱粉揀咗蕃茄海鮮意粉落好order 好快就上signature 黑糖麵包繼續係暖暖的,皮脆內軟餐湯係磨菇湯,好好飲,唔鹹的凱撒沙律個dressing 好generous好快再encore 多條黑糖麵包而encore 時侍應都冇黑面隔多陣就上主菜首先係鐵板上其次係個擺盤好靚移走件龍蝦再影下塊new york strip塊扒好厚,切落真係三成熟不過塊鐵板就唔太熱可能係唔想overcook 塊扒但變相令伴碟嘅洋蔥跟露荀就比較生一點但唔緊要,撈埋牛扒嘅牛油一齊食真係絕配好快上埋個海鮮意粉海鮮有三大舊蝦,彈牙的同埋五至六粒青口碟意粉好大碟,差啲食唔哂最後件龍蝦係雪藏的,正常發揮啦用會員優惠,埋單有九折整個用餐經驗良好侍應態度有禮,有求必應會繼續幫襯

假期前夕
突然間想食扒
記得outback steakhouse 有個二人餐
有齊牛扒同埋龍蝦尾
就去試吓啦

繼續由侍應帶位入座
好快就向侍應落單
前菜有餐湯,凱撒沙律
new york strip 要三成熟
澱粉揀咗蕃茄海鮮意粉
落好order 好快就上signature 黑糖麵包
繼續係暖暖的,皮脆內軟

餐湯係磨菇湯,好好飲,唔鹹的

凱撒沙律個dressing 好generous

好快再encore 多條黑糖麵包
而encore 時侍應都冇黑面

隔多陣就上主菜
首先係鐵板上
其次係個擺盤好靚

移走件龍蝦
再影下塊new york strip
塊扒好厚,切落真係三成熟

不過塊鐵板就唔太熱
可能係唔想overcook 塊扒
但變相令伴碟嘅洋蔥跟露荀就比較生一點
但唔緊要,撈埋牛扒嘅牛油一齊食真係絕配

好快上埋個海鮮意粉
海鮮有三大舊蝦,彈牙的
同埋五至六粒青口

碟意粉好大碟,差啲食唔哂
最後件龍蝦係雪藏的,正常發揮啦
用會員優惠,埋單有九折
整個用餐經驗良好
侍應態度有禮,有求必應
2024-04-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-04-19 43 views
心血來潮又想食牛扒記得上次屋企附近間outback 嘅用餐經驗唔錯於是又再去試下入座時由侍應帶位安排咗我哋坐窗邊嘅卡位本身想食prime rib不過冇為意原來得星期五六日先有唯有試其他品種啦太太點了一份rib eye, 三成熟要餐湯,side dish 要兩份焗甜薯原來side dish 可以重覆,正我點了一份new york strip, 三成熟要沙律,side dish 要兩份焗薯仔先上餐湯沙律同埋黑糖麵包沙律原來係凱撒沙律每塊生菜都有滿滿嘅沙律醬餐湯係磨菇洋蔥湯,正常發揮啦黑糖麵包熱辣辣,好食到上主菜了太太的三成熟 rib eye 同埋我的三成熟new york strip不過佢哋嘅牛扒總係有點overcooked唔緊要啦,塊扒都有大範圍燶邊同埋碳香,好好食落埋岩鹽,牛味更出三成熟 rib eye三成熟new york strip食埋兩個side dish 都夠飽了捧住個肚走埋單用埋會員九折優惠餐廳環境整潔企理侍應服務好好,更會主動斟水同埋收碟會繼續幫襯

心血來潮又想食牛扒
記得上次屋企附近間outback 嘅用餐經驗唔錯
於是又再去試下
入座時由侍應帶位
安排咗我哋坐窗邊嘅卡位
本身想食prime rib
不過冇為意原來得星期五六日先有
唯有試其他品種啦
太太點了一份rib eye, 三成熟
要餐湯,side dish 要兩份焗甜薯
原來side dish 可以重覆,正
我點了一份new york strip, 三成熟
要沙律,side dish 要兩份焗薯仔

先上餐湯沙律同埋黑糖麵包
沙律原來係凱撒沙律
每塊生菜都有滿滿嘅沙律醬
餐湯係磨菇洋蔥湯,正常發揮啦
黑糖麵包熱辣辣,好食

到上主菜了
不過佢哋嘅牛扒總係有點overcooked
唔緊要啦,塊扒都有大範圍燶邊同埋碳香,好好食
落埋岩鹽,牛味更出

三成熟 rib eye

三成熟new york strip

食埋兩個side dish 都夠飽了
捧住個肚走
埋單用埋會員九折優惠

餐廳環境整潔企理
侍應服務好好,更會主動斟水同埋收碟

2024-04-18
2024-04-07 92 views
我和太太都喜愛食牛扒近近地就搵間平民少少的最緊要係太太鐘意食佢嘅黑糖麵包所以就入去試一次上網已經睇過menu主要都係食牛所以餘下嘅menu 都冇乜點睇我就食個16oz slow cook prime rib太太就食個 10oz new york strip落order 後就先上個黑糖麵包熱辣辣,好軟熟前菜我哋都揀咗例湯,正常發揮啦encore 多條黑糖麵包侍應都好樂意俾多條,冇黑面😂條麵包都係熱辣辣同埋軟熟食完條麵包就上牛扒16oz slow cook prime rib, 三成熟side dish 揀咗焗薯同埋雞味飯塊扒好厚,啖啖肉焗薯小插曲係,我落岩鹽時唔小心扭個鹽樽個valve 扭過龍,入面啲鹽跌咗一堆落啲飯上侍應好attentive, 聽到聲就走埋來幫手,因為成堆鹽跌哂落啲飯上面,侍應問使唔使幫我換過啲飯,我就話唔使啦,成年人要為自己愚蠢行為負責嘛😂太太點個10oz beware york strip,三成熟side dish 揀咗焗甜薯同埋薯條焗甜薯塊扒似乎有點overcook不過唔緊要,牛扒上燒完嘅crust 真係好好食我哋最後食唔哂啲薯條打包攞走侍應好細心俾埋膠兜紙袋唔使
我和太太都喜愛食牛扒

我就食個16oz slow cook prime rib
太太就食個 10oz new york strip

落order 後就先上個黑糖麵包
熱辣辣,好軟熟

前菜我哋都揀咗例湯,正常發揮啦

encore 多條黑糖麵包
侍應都好樂意俾多條,冇黑面😂

條麵包都係熱辣辣同埋軟熟

焗薯

side dish 揀咗焗甜薯同埋薯條

焗甜薯

塊扒似乎有點overcook
不過唔緊要,牛扒上燒完嘅crust 真係好好食

我哋最後食唔哂啲薯條
打包攞走
侍應好細心俾埋膠兜紙袋
唔使額外加錢😂😂

join 咗membership 就有九折
即係免咗加一

整體而言,侍應service 好多
牛扒了得

2024-04-05
除左outback最出名既黑糖面包之外。隱藏美食係焗薯!記得side dish 一定係揀焗薯!熱辣辣再加左牛油,酸忌廉,芝士同煙肉碎!絕對係超正,不過記要熱食,一凍左就零分🥲🥲 牛扒keep到一向都唔錯!星期五六日揀燒過既慢煮牛扒仲好食啲!瑤媽最中意飲佢杯margarita cider ,貪佢夠大杯慢慢飲 🤣🤣 又唔太甜 🥰前菜要揀吞拿魚好食,個汁同埋黎點薯條,絕對係完勝 🤭🤭重點最緊要係!開正係樓下可以成日嘆喇 🤣🤣
前菜要揀吞拿魚好食,個汁同埋黎點薯條,絕對係完勝 🤭🤭

重點最緊要係!開正係樓下可以成日嘆喇 🤣🤣
2024-03-21 95 views
西餐中叫做樣樣齊嘅話都真係outback la Outback個個都知道澳洲餐廳啲嘢大大份呢間服務算係好快手,坐低一落完單就即刻上咗黑糖麵包 。上到枱仲係熱辣辣 而且可以任加 。次次都忍唔住要食多一份 。今次叫咗牛扒,我覺得牛扒一定要講清楚幾成熟,試過一兩次都有失手,講咗七成熟最後切開好似三成熟咁。不過侍應都非常之有禮貌,即刻幫我拎入廚房整返熟小小 。個人認為小食比起主菜更加好食 。最鍾意食嘅就係佢哋嘅炸蘑菇 。呢一個係必食嘅小食。
西餐中叫做樣樣齊嘅話都真係outback la
Outback個個都知道澳洲餐廳啲嘢大大份
次次都忍唔住要食多一份 。
2024-03-18 88 views
見會員就嚟完又好耐冇食於是放假同女朋友食味道其實一路以嚟都覺得幾好食不過唔知呢間點解啲牛扒每次叫都出事叫五成熟佢嚟咗個全熟意粉就見到個忌廉蝦意粉芝士味好濃好出好食
見會員就嚟完

意粉就見到個忌廉蝦意粉
芝士味好濃好出
好食

2024-01-29 232 views
Outback 係一間好吸引的餐廳。第一時間一定係諗到黑麥麵包,依家更加推出了外賣的獨立包裝,買返去每日早餐真係不得之了。黑麥麵包的威力唔洗多講架啦。今日既分享係兒童餐。今日到outback 食午餐,發現有兒童,一份一份份量對於8歲的女女黎講份量啱啱好。有肉有意粉有粟米有薯條,上枱時香噴噴,好香口。跟餐仲有一會燕麥奶,非常健康。小朋友第一次飲,都愛上啦。大人當然食大人餐,我就次次都專一叫漢堡,因為愛吃牛肉呀。下次要再去呀。
Outback 係一間好吸引的餐廳。
黑麥麵包的威力唔洗多講架啦。今日既分享係兒童餐。
有肉有意粉有粟米有薯條,上枱時香噴噴,好香口。
跟餐仲有一會燕麥奶,非常健康。小朋友第一次飲,都愛上啦。
大人當然食大人餐,我就次次都專一叫漢堡,因為愛吃牛肉呀。
下次要再去呀。
2023-12-29
$130 (Lunch)
  • 黑糖麵包
2024-01-11 198 views
跟著胃口,今日揀左個家熟悉嘅餐廳,賣相平實得黎驚喜不斷,整個餐飲體驗,真係滿足到我嘅五官六感!忌廉湯入口順滑,洋蔥青瓜爽口得嚟香郁撲鼻,跟住件黑糖麵包,鬆脆得哩,簡直係非一般嘅享受!這個燒雞肉芝士夾餅,外層帶點薄脆,雞肉芝士滋味海派大滿貫,每一口都有層次,不得了!為家中小朋友點嘅迷你烤豬肋骨,將肉質嫩滑嘅美妙呈現到極致,BBQ醬香得流晒出黎。轉個彎試咗美國肉丸蕃茄意粉,意粉嘅口感啱啱好,肉丸豐滿得嚟又彈牙,蕃茄醬汁微甜中帶酸,交織成一首完美嘅交響曲。而家最後嚟個雪糕朱古力軟餅,嘩!朱古力香濃到犯規,焗得啱啱好嘅軟餅加埋雲呢拿雪糕,完美嚟一個甜美收場👌🍫🍨。食完今次,我感覺自己嘅味蕾變得豐富咗好多,真係五星級嘅享受!

2023-08-20 680 views
我今次外賣叫左一份熱食和沙律餐,沙律直接放在熱食上,最起碼都應該放張卡紙,或分開袋,以公司規模來講極之差,連小店都唔會咁處理,返到屋企沙律的菜都已經黃了和縮了,再遲食都唔洗食,今次極失望,只能比極低分
TakeAway
2023-08-04 636 views
將軍澳午巿時間正常都多人人均$100以下通常都大排長龍呢間,預料之內,12:30都不用排隊唔係嘢食問題,而是價錢定位兩個人,點了肉醬意粉和豬肋骨,加了湯人均消費,$140每位黑糖包包正常,牛油冷凍出黎,一抹就碎晒服務好似俾早兩個月前好,服務員都不同了。見到有個男員工在指導新員工,新員工表現不過不失,仍然還需努力。肉醬意粉好好食但係個燒豬頭骨比想像中差骨多過肉… 應該話肉太少骨太大?應該改餐牌,叫做燒BB豬
將軍澳午巿時間正常都多人
人均$100以下通常都大排長龍
呢間,預料之內,12:30都不用排隊

唔係嘢食問題,而是價錢定位
兩個人,點了肉醬意粉和豬肋骨,加了湯
人均消費,$140每位

黑糖包包正常,牛油冷凍出黎,一抹就碎晒
服務好似俾早兩個月前好,服務員都不同了。

肉醬意粉好好食
但係個燒豬頭骨比想像中差
骨多過肉… 應該話肉太少骨太大?
應該改餐牌,叫做燒BB豬

2023-07-02 576 views
員工服務態度同個經理管理得好差。。 等咗勁耐都冇枱,仲要啲員工黑我面。。。 未試過食到咁嬲。。之前食過康城嗰間啲服務態度都冇咁差,呢間嘢完全唔值咁貴。。 d凳仲要好污糟,地下仲有上一個客食完嘅骨喺度以後都唔會再去幫襯!
以後都唔會再去幫襯!
2023-07-01
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
5月20日大約夜晚9點後walk in問吓reception幾點last order。答我9點半同埋需要10點離座。講完ok兩位夠膽死拍枱之後先再帶我入座,然後入面侍應態度正正常常,嘢食除咗個西冷叫5成佢嚟到大約係1-3成之外都無咩問題。純粹想同你地講聲,既然唔想做,就唔好做餐飲行業,自問態度正正常常,何必影響客人呢?一係你就同我講聲已經last order,再唔係你認為不憤就向公司反映,咪鬼發洩落我到,不知所謂。
2023-05-20
Type of Meal
Dinner
喺main course叫主菜,會配是日餐湯、黑糖麥包同埋飲品黑糖麵包超正(仲要有得encore)又甜又鬆軟,配返鹹嘅牛油好過癮然後個蘑菇湯都夠晒濃郁✅燒雞肉芝士夾餅 ($118) ●●●●○ 我爸話佢成日嚟食都叫呢個,我都覺得唔錯🇲🇽有四塊,外皮少脆而煙靭餡料以雞胸肉、溶咗嘅芝士、蘑菇為主,足料可以點隔離嘅酸甜汁燒比目魚柳 ($158) ●●●●○冇骨,魚皮煎得香脆🐟肉質算滑味道幾清新,個飯就有超輕微辣味,食落又幾夾燒肉醬味豬肋骨 ($128) ●●●●○爸媽覺得唔夠重味,我自己就啱啱好 已經覺得燒烤醬好入味🐷肉算容易咬開同埋唔嚡 薯條也好味,有薯味⚠️ 10% service charge📍Outback Steakhouse💰: ●●●●○環境、服務:●●●●◐

然後個蘑菇湯都夠晒濃郁✅

燒雞肉芝士夾餅 ($118) ●●●●○
我爸話佢成日嚟食都叫呢個,我都覺得唔錯🇲🇽
有四塊,外皮少脆而煙靭
餡料以雞胸肉、溶咗嘅芝士、蘑菇為主,足料
可以點隔離嘅酸甜汁

燒比目魚柳 ($158) ●●●●○
冇骨,魚皮煎得香脆🐟肉質算滑
味道幾清新,個飯就有超輕微辣味,食落又幾夾

燒肉醬味豬肋骨 ($128) ●●●●○
爸媽覺得唔夠重味,我自己就啱啱好 已經覺得燒烤醬好入味🐷
肉算容易咬開同埋唔嚡
薯條也好味,有薯味

⚠️ 10% service charge

📍Outback Steakhouse
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●●◐
2023-04-26 455 views
我們周不時都喜歡到附近商場的Outback吃午餐或晚飯,因為食物都保持一貫高質素,而且也很多元化食物可以選擇,當然都會掛念他的黑糖包🤣🤣🤣🤣去過Outback很多次,但我最喜歡的都是他的燒肉醬味豬肋骨,醬汁非常吸引,有很香的BBQ味道,而且豬肋骨的肉很軟,容易入口👍🏻👍🏻另外,他的烤美國帶子煙肉白汁燴飯都相當不錯,帶子很大隻,加上整個飯都有白汁襯托着,都是非常香!至於環境方面,都是非常闊落的餐廳,座位舒適,值得推薦!

至於環境方面,都是非常闊落的餐廳,座位舒適,值得推薦!