2024-02-08 62 views
餐廳嘅職員都幾好招呼,我同朋友兩個人嚟到叫咗個$498二人套餐。是日餐湯(忌廉湯)天婦羅魷魚鬚外層脆口,粉漿唔會太厚,入面嘅魷魚鬚彈牙爽口;調味亦都足夠,點埋個沙律醬食,幾香口。北海道帶子松露野菌扁意粉勁多松露忌廉汁,扁意粉口感煙韌,非常掛汁;帶子煎得啱啱好,兩面煎到金黃,中間啲肉保持彈牙。美國安格斯肉眼牛扒叫咗五成熟,切開呈粉紅色,最中間就保留部份血紅色,賣相對辦;食落一啲都唔韌,富有牛味😋伴碟嘅焗薯都有驚喜,係煙肉碎沙律焗薯,香滑濃郁。日式芝士蛋糕厚實幼滑,芝味香濃,上面重有塊甜甜地嘅「乾隆通寶」餅乾,幾過癮😆熱薄荷朱古力、熱檸水濃郁嘅朱古力同清涼嘅薄荷味mixed埋一齊,正👍🏻
是日餐湯(忌廉湯)
天婦羅魷魚鬚
北海道帶子松露野菌扁意粉
美國安格斯肉眼牛扒
日式芝士蛋糕
熱薄荷朱古力、熱檸水
濃郁嘅朱古力同清涼嘅薄荷味mixed埋一齊,正👍🏻
2024-02-06 118 views
今日去完廟街夜繽紛之後就經過佐敦見到呢間餐廳幾吸引 於是就入去試下啦!七點幾嚟到呢度有八九成坐滿 我地坐左卡位 座位好舒適!我哋叫咗個精選二人套餐 $498 價格親民前菜揀咗黑松露芝士薯條 薯條炸得啱啱好 配埋黑松露同芝士呢兩個絕頂配搭 非常香口!是日餐湯係蕃茄湯  濃濃蕃茄味 酸酸地好開胃龍蝦汁虎蝦意大利飯意大利飯嘅龍蝦汁好香 索晒龍蝦汁 好濃味 而且虎蝦有兩大隻 啱啱燒出嚟嘅虎蝦好大陣鮮蝦味 聞落都覺得非常之好味! 主菜揀咗美國安格斯肉眼牛扒 我哋叫咗五成熟 所以比較多血水 同我預期嘅一樣  肉眼牛扒煮得好嫩 好有牛嘅香味 仲有焗薯做配菜添!甜品甜品可以揀日式芝士蛋糕同movenpick雪糕 我地兩款都試下 餐飲我哋叫咗兩杯是日水果茶 清清甜甜 好解渴順帶一提 呢度嘅員工服務態度好好 非常之有禮貌! 整體黎講 呢個二人晚餐性價比高 唔錯!
今日去完廟街夜繽紛

之後就經過佐敦見到呢間餐廳幾吸引 於是就入去試下啦!

七點幾嚟到呢度有八九成坐滿 我地坐左卡位 座位好舒適!

我哋叫咗個精選二人套餐 $498 價格親民

是日餐湯係蕃茄湯  濃濃蕃茄味 酸酸地好開胃

龍蝦汁虎蝦意大利飯

主菜揀咗美國安格斯肉眼牛扒

甜品

餐飲
我哋叫咗兩杯是日水果茶 清清甜甜 好解渴

順帶一提 呢度嘅員工服務態度好好 非常之有禮貌!
整體黎講 呢個二人晚餐性價比高 唔錯!
2024-02-04 97 views
九月頭約咗4 個朋友食飯,大家想食西餐就搵咗佐敦呢間多個笑(好評)餐廳。我哋叫咗黑毛豬鞍架,燒豬手,燒春雞同埋火龍果大蝦沙律,即係四個餐,包餐湯同飲品。食物水準合格以上,黑毛豬扒夠厚身唔會太鞋,係最出色嘅一款。燒春雞啱啱燒好,又夠滑。酸菜好好食,酸酸甜甜,減去太多肉嘅油膩感。火龍果大蝦沙律啲沙律醬同生果又係好開胃。餐廳坐得又舒服,用餐唔會限時,大概都係二三百蚊一個人,分量又好夠,性價比高。總括來說,適合朋友聚會地方。
Type of Meal
Dinner
2024-02-03 71 views
Plato咖啡館和餐廳是一家提供$498精選二人套餐的地方。首先,讓我們來談談份量。整體而言,這個套餐的份量相當豐盛。作為前菜,他們提供了天婦羅魷魚鬚。這道菜看起來相當吸引人,魚鬚炸得酥脆金黃,搭配著蘸醬,味道鮮美。這是一個非常好的開胃菜,讓人期待接下來的主菜。主菜可選兩款。首先是龍蝦汁虎蝦意大利飯。這道菜讓人驚艷,虎蝦的鮮甜與龍蝦汁的濃郁完美結合,搭配著香氣四溢的意大利飯,令人垂涎欲滴。另一道主菜是澳洲肉眼牛扒5成。這是一道經典的牛排,烤得剛好,肉質鮮嫩多汁。牛扒上的調味料恰到好處,提升了牛肉的風味。配菜和醬汁的搭配也非常出色,完美地平衡了整道菜的口感。在飲品方面,精選套餐包括熱柚子茶和熱美式咖啡。熱柚子茶清爽宜人,口感酸甜,而熱美式咖啡則是一種經典的選擇,濃郁的咖啡香氣令人愉悅。最後,甜品是日式芝士蛋糕。這款蛋糕口感綿密,芝士的香濃味道與蛋糕的軟綿結合得非常好。這是一個美味的結束,完美地平衡了整餐的口味。總的來說,Plato咖啡館和餐廳的$498精選二人套餐給人留下了深刻的印象。它提供了豐富的份量和美味的菜品,每道菜都經過精心的調配和烹飪。如果你正在尋找一個舒適的地方享受美食,這裡

總的來說,Plato咖啡館和餐廳的$498精選二人套餐給人留下了深刻的印象。它提供了豐富的份量和美味的菜品,每道菜都經過精心的調配和烹飪。如果你正在尋找一個舒適的地方享受美食,這裡絕對是一個不錯的選擇。
2024-02-01 65 views
做完body check,係附近搵食野,意外發現呢間有驚喜既陸歐風cafe, 餐廳環境闊落而且有兩層,即使繁忙時間都唔洗得好耐👍👍👍簡左個豪華二人餐($546)🐻西班牙風乾火腿伴哈蜜瓜沙律乾火腿既咸香配包住哈蜜瓜既香甜,再襯埋新鮮沙律菜加黑醋,成個沙律好開胃丫😍😍鍾意食咸甜咸甜既勁鍾意丫🥰🥰🐻是日餐湯(椰菜花忌廉湯)🐻蜜糖燒豬手配薯條豬手燒得岩岩好,豬手皮軟糯,滿滿骨膠原口感,而豬手肉肉超軟滑,基本上唔洗點切,就咁叉黎食都冇難度丫值得一提,薯條雖然唔係粗薯條,但佢都外脆內軟,一d都唔輸粗薯條丫👏👏👏🐻美國安格斯肉眼牛扒(五成熟)香煎肉眼最愛都係食五成,唔會帶血又唔會易overcook,切起黎又容易切開,仲會保留到肉汁,推薦👍👍👍🐻是日甜品(日式芝士蛋糕&朱古力雪糕)鬆軟香濃既cheese cake,濃濃既芝士香但又唔會好甜,為晚餐畫上完滿既句號🥰🥰🐻焙茶鮮奶🐻水果茶

簡左個豪華二人餐($546)
🐻西班牙風乾火腿伴哈蜜瓜沙律

🐻是日餐湯(椰菜花忌廉湯)

🐻蜜糖燒豬手配薯條

🐻美國安格斯肉眼牛扒(五成熟)

🐻是日甜品(日式芝士蛋糕&朱古力雪糕)
🐻焙茶鮮奶
🐻水果茶

2024-01-30 67 views
今日約咗朋友喺九龍公園做運動🏃🏻做完運動就順便喺附近搵地方食飯呢間西餐就正正喺九龍公園對面 非常就腳 喺門口望咗下見到有二人餐好似都幾抵食二話不說就入咗去先算$498二人餐有一份前菜,餐湯,兩份主菜,兩份甜品同飲品我哋要咗煙三文魚凱撒沙律北海道帶子松露野菌扁意粉美國安格斯肉眼牛扒五成熟好快就上咗餐湯,係煙肉薯仔忌廉湯味道正正常常,不過好夠熱,暖身啱晒🥹跟住個沙律上枱果下真係「嘩」咗一聲超級大碟 對比番碗餐湯就知咩事😂講下個牛扒主菜,五成熟煎得啱啱好件頭都幾大件~雖然中間有啲係肥膏食唔到但係整體都可以接受意料之外係個焗薯估唔到佢有一個軟林林嘅心啱晒作為薯仔控嘅朋友😁跟住到個意粉都係亮點~超香黑松露味同埋超熱辣辣一路食一路出煙帶子都煮得啱啱好,無煮到老晒再配埋海量嘅蘑菇同埋蘆筍~無得輸甜品有日式芝士蛋糕同埋朱古力雪糕估唔到佢係會比Mövenpick 雪糕濃濃嘅朱古力味~好味飲品有柚子蜜佢都加咗兩片檸檬中和下啲甜味,幾貼心🧡
今日約咗朋友喺九龍公園做運動🏃🏻
做完運動就順便喺附近搵地方食飯
呢間西餐就正正喺九龍公園對面 非常就腳
喺門口望咗下見到有二人餐好似都幾抵食
二話不說就入咗去先算

$498二人餐有
一份前菜,餐湯,兩份主菜,兩份甜品同飲品
我哋要咗煙三文魚凱撒沙律
北海道帶子松露野菌扁意粉
美國安格斯肉眼牛扒五成熟

好快就上咗餐湯,係煙肉薯仔忌廉湯
味道正正常常,不過好夠熱,暖身啱晒🥹
跟住個沙律上枱果下真係「嘩」咗一聲
超級大碟 對比番碗餐湯就知咩事😂

講下個牛扒主菜,五成熟煎得啱啱好
件頭都幾大件~雖然中間有啲係肥膏食唔到
但係整體都可以接受
意料之外係個焗薯
估唔到佢有一個軟林林嘅心
啱晒作為薯仔控嘅朋友😁

跟住到個意粉都係亮點~超香黑松露味
同埋超熱辣辣一路食一路出煙
帶子都煮得啱啱好,無煮到老晒
再配埋海量嘅蘑菇同埋蘆筍~無得輸

甜品有日式芝士蛋糕同埋朱古力雪糕
估唔到佢係會比Mövenpick 雪糕
濃濃嘅朱古力味~好味
飲品有柚子蜜
佢都加咗兩片檸檬中和下啲甜味,幾貼心🧡

2024-01-29 55 views
《Plato Cafe Bistro》在佐敦吳松街屹立多年, 依然經常客滿,深受街坊歡迎,可想言知,食物質素和服務態度都是令人滿意的。這晚也不例外,坐無虛席,好彩有訂位。精選二人套餐$498「蕃茄湯」先來兩碗濃濃的蕃茄湯暖暖胃,蕃茄湯微酸,無添加糖。「天婦羅魷魚鬚」滿滿的一大碗魷魚鬚,非常新鮮,炸得外酥內嫩,Q彈鮮美。魷魚很粗,可知這是一條大魷魚。「北海道帶子松露野菌扁意粉」意粉軟硬適中, 滿口都是松露的香氣,還有香菇、竹筍,配3隻大大的帶子,,簡直讓人食到停不了口。「美國安格斯肉眼牛扒」大大塊的肉眼扒軟腍牛味濃,5成的熟度最適合我們口味,薯蓉是一整個薯仔,又香又滑,伴碟的翠肉瓜都好好味。「日式芝士蛋糕」芝士蛋糕賣相靚,口感幼滑細緻,為這一頓晚餐畫上完美句號。「熱柚子茶」「香蕉朱古力奶昔」

精選二人套餐$498
「蕃茄湯」
先來兩碗濃濃的蕃茄湯暖暖胃,蕃茄湯微酸,無添加糖。

「天婦羅魷魚鬚」

「北海道帶子松露野菌扁意粉」

「美國安格斯肉眼牛扒」

「日式芝士蛋糕」
芝士蛋糕賣相靚,口感幼滑細緻,為這一頓晚餐畫上完美句號。

「熱柚子茶」
「香蕉朱古力奶昔」

2024-01-16
2024-01-28 53 views
行到佐敦,見到一間西餐廳坐左好多人,我地就入去試下。這間餐廳有薄餅、漢堡包、意大利飯和粉等,有好多不同的食物可供選擇。我地叫左2個套餐,1個是西班牙海鲜炒飯,有2隻大大隻的蝦,2隻大大隻的青口,加上一些配料,吃起來好香口,好食。另1個是牛油果大蝦沙律,又是有2隻大蝦,配上牛油果和沙律,顏色好靚,好味,好健康。是日餐湯是红蘿蔔忌廉湯,每人一碗也不錯。我好鍾意2杯飲品,藍霉特飲和奇異果特飲擺得好靚,又好飲。
行到佐敦,見到一間西餐廳坐左好多人,我地就入去試下。

是日餐湯是红蘿蔔忌廉湯,每人一碗也不錯。

我好鍾意2杯飲品,藍霉特飲和奇異果特飲擺得好靚,又好飲。
2024-01-24 61 views
今日特別黎到佐敦食晚餐晚市都見到好多人喺到聚餐仲有籃可以放私人物品添~~-見到有兩款二人餐,有曬前菜,餐湯,兩款主食,飲品,甜品好抵食 $498是日餐湯係南瓜湯,好滑南瓜味幾濃郁🎃前菜揀左黑松露薯條配埋芝士🧀醬同番茄🍅醬一上台超香黑松露味!份量都好多下🫣芝士醬亦唔會好鹹好濃郁芝士味,🍅醬啱啱好唔會太酸主食有燒黃油春雞,龍蝦汁虎蝦意大利飯想食意粉的話揀意粉都得添!雞肉本身有調味,但額外有多個汁可以點就算點左都唔會好鹹👍🏻雞肉嫩滑都幾juicy🤤而且都有半隻雞!不過估唔到龍蝦汁虎蝦意大利飯最有驚喜!同以往食過嘅龍蝦汁完全唔同一d都唔腥而且好creamy濃味🥹超好食!十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻最後甜品芝士蛋糕🍰細細件食曬都唔會太膩有濃郁芝士味又唔會太甜食曬真係超級滿足~~~飲品有咖啡,柚子蜜,檸檬茶等等呢個二人餐真係好抵食又高質
今日特別黎到佐敦食晚餐
晚市都見到好多人喺到聚餐
仲有籃可以放私人物品添~~
是日餐湯係南瓜湯,好滑南瓜味幾濃郁🎃

前菜揀左黑松露薯條
配埋芝士🧀醬同番茄🍅醬
一上台超香黑松露味!份量都好多下🫣
芝士醬亦唔會好鹹好濃郁芝士味,🍅醬啱啱好唔會太酸

主食有燒黃油春雞,龍蝦汁虎蝦意大利飯
想食意粉的話揀意粉都得添!
雞肉本身有調味,但額外有多個汁可以點
就算點左都唔會好鹹👍🏻雞肉嫩滑都幾juicy🤤

而且都有半隻雞!

不過估唔到龍蝦汁虎蝦意大利飯最有驚喜!

同以往食過嘅龍蝦汁完全唔同
一d都唔腥而且好creamy濃味🥹
超好食!十分推薦👍🏻👍🏻👍🏻
最後甜品芝士蛋糕🍰

細細件食曬都唔會太膩
有濃郁芝士味又唔會太甜
食曬真係超級滿足~~~
飲品有咖啡,柚子蜜,檸檬茶等等

呢個二人餐真係好抵食又高質
2024-01-23 72 views
午市套餐,包沙律或餐湯,主食,餐飲。L2 葡國雞,配飯($68)竟然有驚喜,味道比起坊間好多茶餐廳好味道。葡汁幾香,勁啱撈飯;雞係香草醃製過嘅雞扒,雞肉肉質比較腍;配菜翠玉瓜帶有牛油香味,唔錯。L8 西班牙黑毛豬鞍架配蘋果蓉,配薯條($128)即制,需時15分鐘,煎得好靚,但肉質豬味比較重;蘋果蓉幾 fresh,中和番啲豬味;薯條OK脆。沙律菜正常。時日餐湯(什菜湯)好多菜。熱蜂蜜柚子茶,味道幾濃。PS:自己 scan QR code 落單。另收加一服務費。
午市套餐,包沙律或餐湯,主食,餐飲。

L2 葡國雞,配飯($68)

L8 西班牙黑毛豬鞍架配蘋果蓉,配薯條($128)

沙律菜正常。時日餐湯(什菜湯)好多菜。
熱蜂蜜柚子茶,味道幾濃。

葡國雞,配飯
西班牙黑毛豬鞍架配蘋果蓉,配薯條
沙律。時日餐湯(什菜湯)
熱蜂蜜柚子茶
$108 (Lunch)
2024-01-22 46 views
今日去佐敦嘅呢間咖啡店,非常適合同朋友傾下計,一齊晚餐❣️佢哋嘅精選二人套餐都幾抵食~只要$498,套餐包括前菜、餐湯、主菜、甜品同飲品😌🥔黑松露芝士薯條呢款薯條真係超級特別!每一條薯條都配上嘅黑松露同芝士,令味道更加香濃豐富。脆脆嘅口感同芝士嘅香氣立即爆發🍟🧀❤️龍蝦汁虎蝦意大利飯龍蝦汁嘅濃郁味道同虎蝦嘅鮮甜,同意大利飯嘅融合簡直係無敵👾每一口食落去都可以感受到龍蝦嘅豐富風味同虎蝦嘅彈牙🍛🫶🏻西班牙黑毛豬鞍黑毛豬肉質鮮嫩多汁,再加上獨特嘅西班牙調味料🐷🍖超推薦大家一試~🌅🌅🥰🫶🏻Movenpick估唔到呢個餐仲包左Movenpick雪糕🍽️🍨,仲可以揀士多啤梨或者朱古力或者雲呢拿口味,都真係幾抵食🎃🎃

🥔黑松露芝士薯條
❤️龍蝦汁虎蝦意大利飯

🫶🏻西班牙黑毛豬鞍

🫶🏻Movenpick

2024-01-21 42 views
性價比高,已是第二次光顧,今次 full house, 好彩預先有訂位,新年前二人套餐連服務費$6xx, 包括沙律,餐湯,兩個主菜,兩杯飲品及甜品或雪糕。風乾火腿伴哈密瓜沙律正,主菜有多款選擇,我們選了德國鹹豬手及西冷扒不錯,甜品有芝士蛋糕或Movenpick雪糕,其他甜品也做得很精緻,也好味!如餐牌內獨立order有七五折,食物味道好,服務好(香港現在難得)。但因近節日前後,套餐沒有做網上預付的特價,大約多付10%,而樓上包埸聚會,比比較嘈吵,唯一不好的是只有男女各一洗手間!如在Storellet Apps 內入會成為會員,可免費獲贈黑松露薯條一份,及有75折優惠卷在6個月內光顧,但餐廳從來沒有提供免費款待及試食優惠給會員
Other Info. : 如在Storellet Apps 內入會成為會員,可免費獲贈黑松露薯條一份,及有75折優惠卷在6個月內光顧,但餐廳從來沒有提供免費款待及試食優惠給會員
2023-12-29
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • 德國脆皮咸豬手
  • 黑松露薯條
  • 羅宋湯
  • 法式龍蝦湯
2024-01-18 51 views
$498的精選二人套餐前菜:松露芝士薯條 幼身薯條,炸得剛好既酥脆,有d松露粉系試面,幾香口👍🏻份量黎講食極都仲有餐湯:南瓜湯較清香既口味,唔算creamy 好漏,但系清清地帶出南瓜既味道,食完唔會太heavy 相對配合到主菜👍🏻帶子黑松露意粉以帶子和黑松露為主要配料。帶子煮得剛好熟,帶有一絲甜味和鮮嫩的口感。黑松露的香氣就還好。意粉煮得恰到好處,整體creamy 少漏 ,所以餐湯好彩清清地 唔系應該會好膩🙌🏻澳洲肉眼牛扒 5成熟保持到肉質的嫩滑同肉汁的鮮美。搭配薯仔盧荀配菜冰果茶口感清爽,甜度冰度都固定清新解油膩👍🏻芝士蛋糕芝士的香濃味道👍🏻甜度適中 份量剛好 完滿的一餐🥳環境寬闊,可以容納容人不少,舒適 適合一班朋友仔黎吹水食野都唔錯
$498的精選二人套餐

前菜:松露芝士薯條

餐湯:南瓜湯

帶子黑松露意粉

澳洲肉眼牛扒 5成熟
保持到肉質的嫩滑同肉汁的鮮美。
搭配薯仔盧荀配菜

冰果茶
口感清爽,甜度冰度都固定
清新解油膩👍🏻

芝士蛋糕
芝士的香濃味道👍🏻甜度適中 份量剛好 完滿的一餐🥳

2024-01-18 52 views
今晚和朋友去了佐敦的突破書局買書, 行完書店後, 看到對面街的這間西餐廳很像不錯, 便決定進去吃晚餐.餐湯: 南瓜湯好香滑, 幾好飲.我們點了精選2人餐 ($498):前菜: 天婦羅魷魚鬚魷魚鬚非常香口! 好脆好惹味, 不錯, 幾有咬口.美國安格斯肉眼牛扒:  牛扒選了5成熟, 幾好食, 牛的肉質好好, 肉質鮮嫩, 好重牛味, 不錯. 牛扒真的很好吃, 完全不會韌, 吃得出是靚牛扒.配菜的焗薯亦非常香口, 很香口, 好食.翠玉瓜, 番茄都幾香甜, 好吃.龍蝦汁虎蝦意大利飯: 龍蝦汁好香濃, 虎蝦大大隻, 好彈牙, 好鮮甜, 很好吃.意大利飯好香軟, 索哂d龍蝦汁, 非常juicy, 很好吃.凍蜂蜜柚子茶: 甜甜地幾好飲, 不錯.甜品: 日式芝士蛋糕芝士蛋糕非常香滑, 幾好味, 無論配朱古力或是藍莓都一樣幾夾.
餐湯: 南瓜湯好香滑, 幾好飲.

我們點了精選2人餐 ($498):
前菜: 天婦羅魷魚鬚
魷魚鬚非常香口! 好脆好惹味, 不錯, 幾有咬口.
配菜的焗薯亦非常香口, 很香口, 好食.
翠玉瓜, 番茄都幾香甜, 好吃.
凍蜂蜜柚子茶: 甜甜地幾好飲, 不錯.

甜品: 日式芝士蛋糕
2023-12-19
2024-01-17 63 views
依個餐廳都幾方便油麻地地鐵行去5至10分鐘就到尖沙咀過去又方便地理位置幾好😂我倆今次揀左精選2人套餐因為覺得好抵食😂前菜揀左煙三文魚凱撒沙律沙律菜好爽脆仲有好好味的三文魚係好好的開胃菜是日靚湯係南瓜湯都真材實料有南瓜蓉正餐揀左北海道帶子松露野菌扁意粉帶子煎過之後好香口扁意粉軟硬度岩岩好超creamy佢仲有黑松露味又帶有牛油香味正主菜方面五成熟嘅美國安格斯肉眼牛扒牛肉味好重,唔韌好juicy唔點醬都好夠味!旁邊的焗薯仔好出色我朋友超鐘意😂上面有沙律醬一齊食口感豐富甜品都係揀反雪糕,我最愛野飲揀咗冰果茶飲落似係凍的蜜桃紅茶幾解膩~另外一杯就叫左熱的蜂蜜柚子茶,super 甜~依個精選二人套餐超豐盛兩個人食份量都好足夠!環境其實都幾大,舒服的
依個餐廳都幾方便

超creamy
佢仲有黑松露味又帶有牛油香味

主菜方面
五成熟嘅美國安格斯肉眼牛扒
牛肉味好重,唔韌好juicy
唔點醬都好夠味!
旁邊的焗薯仔好出色
我朋友超鐘意😂
上面有沙律醬一齊食
口感豐富

甜品都係揀反雪糕,我最愛

野飲揀咗冰果茶
飲落似係凍的蜜桃紅茶
幾解膩~
另外一杯就叫左熱的蜂蜜柚子茶,super 甜~
依個精選二人套餐超豐盛
兩個人食份量都好足夠!

環境其實都幾大,舒服的
2024-01-02
Type of Meal