2024-05-07 0 views
屋企人生日,打算搵間餐廳一家人食西餐,見到呢間評價唔錯,位置都方便,就Book左間試試。入到餐廳先知原來周圍都掛滿Eden相,連播放既餐廳音樂都係佢既歌。前菜- 蒜片白酒煮蜆蜆好大隻,少少酒香,比想像中有驚喜。前菜- 西班牙風乾火腿伴哈密瓜沙律火腿嘅鹹香與哈密瓜的清甜相融,係前菜不錯的選擇。炭燒澳洲肉眼牛扒🥩肉質鮮嫩多汁,有濃郁嘅牛肉香味。德國脆皮鹹豬手本身味道唔錯,外皮脆脆的,份量都大,但可惜部份位置比較硬,很難咬開,有點失望。龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯龍蝦彈牙,海鮮配料有魷魚、青口,口感豐富。飲品加錢升級了飲品-草莓奶昔 及 Oreo奶昔,奶昔非常好味😋是日甜品係Movenpick雪糕或芝士蛋糕。今次預先通知了餐廳,可在甜品碟上寫上生日快樂,當一個小小的慶祝。😊

前菜- 蒜片白酒煮蜆
蜆好大隻,少少酒香,比想像中有驚喜。

前菜- 西班牙風乾火腿伴哈密瓜沙律
火腿嘅鹹香與哈密瓜的清甜相融,係前菜不錯的選擇。

炭燒澳洲肉眼牛扒🥩
肉質鮮嫩多汁,有濃郁嘅牛肉香味。

德國脆皮鹹豬手

龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯
龍蝦彈牙,海鮮配料有魷魚、青口,口感豐富。

飲品
加錢升級了飲品-草莓奶昔 及 Oreo奶昔,奶昔非常好味😋

Celebration
Birthday
2024-05-07 0 views
同朋友喺佐敦搵野食搵到呢間餐廳,外表低調,入到去先覺得有驚喜😲 店舖裝潢溫馨,餐桌間距適中,唔會覺得太逼,好適合悠閒咁傾吓計食個飯👍🏻我地叫左個精選二人餐,只係$498(再+1),有晒前菜、主菜、甜品、飲品,好豐富!!!🍲前菜:餐湯、日式天婦羅魷魚先來嘅餐湯新鮮又熱辣辣,啖啖暖笠笠!而天婦羅魷魚外皮整得脆卜卜,魷魚肉質又韌又有嚼勁,非常好食!!!主菜:🍽龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯個意粉霑滿咗濃郁嘅龍蝦汁,令每一粒米都飽滿嘅味道,加上啲龍蝦肉鮮甜😋簡直係極品!🥩炭燒澳洲肉眼牛扒火候掌握得剛剛好,肉質軟嫩汁多,每一刀都切得唔想停🤤 配埋蒜粒同醬汁,喺嘴裡就係咁樣爆發出層次分明嘅風味!🍰🍨甜品收尾就有芝士蛋糕同movenpick朱古力雪糕!芝士蛋糕濃郁唔膩口,雪糕嘅朱古力味道又夠濃,令人食完都唔捨得走😍🍹飲品:柚子蜜茶Fresh得黎,唔會太甜,一邊飲一邊食,清香解膩!係到從頭食到尾都係滿足嘅!食物好味,服務唔錯,價錢公道,會想再去多次!

🍲前菜:餐湯、日式天婦羅魷魚

主菜:
🍽龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯

🥩炭燒澳洲肉眼牛扒

🍰🍨甜品收尾就有芝士蛋糕同movenpick朱古力雪糕!

🍹飲品:柚子蜜茶
Fresh得黎,唔會太甜,一邊飲一邊食,清香解膩!

💁‍♀️ 27/04/2024(Sat), Dinner朋友仔係要見既🥰❤,💁‍♀️為食妙妙難得約埋朋友仔、朋友女一齊聚餐,緊係要搵d大家就腳同地方舒適既地方聚下餐啦!之前一直見 @platocafebistro 評價都幾好~就同朋友選定今晚去聚下舊食個飯嘞❤而💁‍♀️🙍‍♀️🙎‍♂️今晚我地order咗:🔆 至尊二人餐($546)🔆 前菜:西班牙風乾火腿🍖伴哈蜜瓜🍈沙律Parma Ham🍖同哈密瓜🍈永遠都係最佳CP,鹹香油潤嘅parma ham,加埋香甜嘅哈密瓜,再伴少少黑醋食落更多醒胃。🔆 餐湯:番茄忌廉湯🍅🥣忌廉湯打得夠滑,帶點蕃茄🍅嘅味道,酸酸甜甜咁都唔錯。🔆 主菜:法國燒春雞🐔有半隻燒春雞🐔,再加薯條🍟同沙律菜。燒春雞🐔燒得外脆內軟,食落仲好juicy,始終都係春雞嘅關係,所以食落都唔會有嚡口嘅感覺👍。🔆 主菜:西班牙龍蝦海鮮飯🥘都好足料嘅一個飯,有半隻龍蝦🦞、青口、魷魚🦑等海產,龍蝦肉彈牙而且仲有膏添😋;青口煮過後尚算嫩滑;魷魚🦑圈彈牙唔韌,海產嘅鮮味融入意大利飯入面,飯粒飽滿而生熟程度恰當,食落唔會過腍。🔆 甜品:朱古力🍫心太軟配雪糕🍦除咗前菜嘅Parma Ham🍖同哈密瓜🍈係最佳

💁‍♀️ 27/04/2024(Sat), Dinner

而💁‍♀️🙍‍♀️🙎‍♂️今晚我地order咗:

🔆 至尊二人餐($546)

🔆 前菜:西班牙風乾火腿🍖伴哈蜜瓜🍈沙律

🔆 餐湯:番茄忌廉湯🍅🥣
忌廉湯打得夠滑,帶點蕃茄🍅嘅味道,酸酸甜甜咁都唔錯。

🔆 主菜:法國燒春雞🐔

🔆 主菜:西班牙龍蝦海鮮飯🥘

🔆 甜品:朱古力🍫心太軟配雪糕🍦
除咗前菜嘅Parma Ham🍖同哈密瓜🍈係最佳CP,另一對最佳CP就係甜品嘅朱古力🍫心太軟配雪糕🍦。熱情如火嘅流心嘅心太軟碰上冰冷但香甜軟滑嘅雪糕🍦,真係諗唔到可以有咩比佢哋更佳嘅配搭。

🔆 炭燒澳洲肉眼牛扒🥩
肉眼扒🥩我哋要咗7成熟,出來的也都是剛好的熟度,入口軟腍而肉味不算太濃,點少少燒汁可以提昇肉嘅味道。伴碟有焗薯同沙律菜🥗,都唔好錯過。

🔆 薄荷朱古力奶昔
賣相好吸引嘅一杯特飲,奶昔夠厚身,薄荷味清新,好適合夏天嘅一杯特飲。

🔆 熱焙茶鮮奶
面層有拉花嘅一杯熱焙茶鮮奶,奶泡略嫌粗咗少少🤏。

🔆 Hoegaarden

🔆 日式芝士蛋糕🍰
芝士味唔算太濃,入口唔會好甜,食多少少都唔膩。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8/🔟
👉🏻 以地點嚟講都算性價比高

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 泊車方面餐廳附近街邊都有唔少錶位🅿️,等一等應該唔難有位
👉🏻 佐敦站行過嚟都係五至十分鐘左右路程,沿住彌敦道餐中亦有多線巴士途經,交通尚算方便
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-04-27
好多年前喺附近返工,當時呢度係我嘅飯堂。事隔多年,突然間掛住,同舊同事黎食晚餐,水準依然係咁高🥰餐廳座位寛敞,店員親切。我地叫左2人套餐,$498包前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品,好值食🫶🏻餐湯係椰菜忌廉湯,夠creamy👍🏻<煙三文魚凱撒沙律>煙三文魚份量多🥰<北海道帶子松露野菌意大利粉>帶子爽口、煎得剛剛好,意大利粉軟硬適中,sauce好香松露味👍🏻<西班牙黑毛豬鞍>推介!黑毛豬鞍煎到好香,咬落嫩滑、juicy,一啲都唔乾,配蘋果蓉減低油膩感,薯蓉好邪惡,充滿牛油香😳<黑牛>完全勾起童年回憶😂夏天飲好正!<Movenpick>朱古力味永遠係我最愛嘅雪糕🤞🏻

餐廳座位寛敞,店員親切。

餐湯係椰菜忌廉湯,夠creamy👍🏻

<煙三文魚凱撒沙律>
煙三文魚份量多🥰

<北海道帶子松露野菌意大利粉>

<西班牙黑毛豬鞍>

<黑牛>完全勾起童年回憶😂夏天飲好正!

<Movenpick>朱古力味永遠係我最愛嘅雪糕🤞🏻
  • 西班牙黑毛豬鞍
2024-04-27 155 views
今天相約幾位為食朋友到訪位於佐敦的「Plato Cafe & Bistro」享用晚餐餐廳環境寬敞,簡約西餐廳及咖啡室的佈局,感覺衛生;晚市提供套餐----------🔹至尊二人套餐 $548▶前菜:西班牙風乾火腿伴哈密瓜沙律及是日餐湯哈密瓜爽甜多汁,蔬菜新鮮,伴以油脂豐腴的風乾火腿,是不錯的開胃菜▶主菜:法國燒春雞春雞油光感足,賣相一流,伴以蓿條及沙律菜春雞外皮薄而輕脆,肉質嫩滑而肉汁豐富,鹹香適中;薯條份量豐富,沙律菜夠解膩▶主菜:西班牙龍蝦海鮮飯原隻龍蝦配以青口及魷魚圈;龍蝦肉嫩帶鹹鮮,魷魚圈腍滑;米飯吸收海鮮汁後味道不俗▶甜品:芝士蛋糕堅硬挺身密度高,芝士及甜度取得平衡▶甜品:升級朱古力心太軟配雪糕 +$48心太軟切下時如岩漿流瀉,外脆內軟的口感,加上熱焫焫的流心朱古力、冰凍的雲尼拿雪糕、水果乾及 Granola,口感豐富▶飲品:Hoegaarden (500ml) +$66▶飲品:薄荷朱古力奶昔 $26稀稠度及甜度皆適中,薄荷朱古力必點----------🔹晚市套餐:澳洲肉眼牛扒 $258配是日餐湯,飲品點選焙茶鮮奶 +$16肉眼扒點選7成熟,配上焗薯及沙律菜牛扒切開時呈粉嫩,
----------
🔹至尊二人套餐 $548
▶前菜:西班牙風乾火腿伴哈密瓜沙律及是日餐湯
▶主菜:法國燒春雞
春雞油光感足,賣相一流,伴以蓿條及沙律菜
▶主菜:西班牙龍蝦海鮮飯
甜品:芝士蛋糕
堅硬挺身密度高,芝士及甜度取得平衡
甜品:升級朱古力心太軟配雪糕 +$48
▶飲品:Hoegaarden (500ml) +$66
▶飲品:薄荷朱古力奶昔 $26
稀稠度及甜度皆適中,薄荷朱古力必點
----------
🔹晚市套餐:澳洲肉眼牛扒 $258
配是日餐湯,飲品點選焙茶鮮奶 +$16
肉眼扒點選7成熟,配上焗薯及沙律菜
牛扒切開時呈粉嫩,肉質緊實帶點牛香,蘸上醬汁更滋味;焗薯粉綿而薯香豐富
焙茶鮮奶細滑帶啖啖焙茶香,甜度低
2024-04-27
2024-04-27 86 views
喺尖沙咀附近行完街同朋友食夜晚,見到依間Plato入面都幾多人,同埋個二人餐都好似好抵食。二人套餐嘅選擇都有好多,我同朋友前菜就叫咗煙三文魚凱撒沙律,餐湯喺甘筍湯。主食就叫咗波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯,同埋澳洲肉眼牛扒,仲包兩杯飲品,我哋揀咗水果冰茶,食完之後仲有甜品揀,蛋糕同埋Movenpick雪糕,我哋就揀咗朱古力雪糕。頭先佢個前菜沙律性價比高,冇諗過咁大兜,沙律嘅配菜都有好多,同埋好重芝士粉。主食個波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯,隻龍蝦都整得好食,肉質嫩,有膏,唔錯。另外個龍蝦汁都鮮甜,唔會太膩,意大利飯嘅份量亦都足夠。朋友嘅澳洲肉眼牛扒都處理得幾好,見佢剪得好嫩口,配菜個焗薯都幾好食,整體嚟講唔錯。

2024-04-26 78 views
🎪 Plato Cafe & Bistro (佐敦)佐敦吳松街186-188號地舖好耐無岀街食飯~簡單搵左間餐廳,輕鬆食個晚餐🥣晚餐價錢由$128-$258,坐左係小角落,服務細心,上完一道再一道菜。🌟精選二人套餐 $498✨前菜:天婦羅魷魚鬚+是日餐湯小食魷魚鬚要讚下,入口魷魚鮮甜,炸醬不厚夠香脆,醮埋醬汁夠惹味。✨龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯龍蝦有成半隻🦞肉質新鮮~意大利飯有一定濕度,粒粒飯有滿滿龍蝦汁,味道濃郁的~✨肉眼牛扒肉眼扒好大塊一片,叫左五成熟~牛味濃郁,肉質嫩口,仲配上薯仔蓉🥔夠晒飽肚😋✨甜品/ 飲品揀左芝士蛋糕和提拉米蘇,芝士蛋糕正常發揮,提拉米蘇質地較實正~飲品包兩杯$32,加錢要左杯咖啡☕️咖啡較岀色,濃香醇厚。
🎪 Plato Cafe & Bistro (佐敦)
佐敦吳松街186-188號地舖

🌟精選二人套餐 $498
✨前菜:天婦羅魷魚鬚+是日餐湯

✨龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯

✨肉眼牛扒

甜品/ 飲品
2024-04-25 56 views
自從冇咗油麻地嗰間分店就已經有一排冇食過plato😋終於約埋朋友嚟佐敦這一間分店好耐冇食,樣樣都想食就叫咗個二人餐一個米飯主食+一個肉食主食+ 兩個湯 +一個前菜+ 兩杯飲品+兩個甜品, 先至$498龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯,上面真係有半隻龍蝦, 好少食意大利飯係成碗都好熱好熱好熱咁樣, 係熱到食入口會燙口嗰種,覺得好有驚喜, 海鮮類食物夠熱會特別好食龍蝦都幾多肉, 食落冇雪味炭燒澳洲牛肉肉眼扒, 肉味濃鬱, 仲要整塊沒有筋, 覺得質素都幾高, 同埋都好大塊微微的暗紅色好正伴菜有一個焗薯覺得好好唔係一般嘅薯蓉, 係一個完整嘅焗薯呢兩個選擇我都覺得好滿意覺得餐廳製作食品用心,飲品都做得好精緻甜品芝士蛋糕, 比想像中好食,蛋糕夠硬身但又唔會死實實整體建議夜晚食飯一定要訂枱 ,因為餐廳都幾full
自從冇咗油麻地嗰間分店就已經有一排冇食過plato😋

終於約埋朋友嚟佐敦這一間分店
好耐冇食,樣樣都想食就叫咗個二人餐

龍蝦都幾多肉, 食落冇雪味

微微的暗紅色好正

伴菜有一個焗薯
覺得好好唔係一般嘅薯蓉, 係一個完整嘅焗薯

呢兩個選擇我都覺得好滿意

覺得餐廳製作食品用心,飲品都做得好精緻

甜品芝士蛋糕, 比想像中好食,蛋糕夠硬身但又唔會死實實

整體建議夜晚食飯一定要訂枱 ,因為餐廳都幾full
2024-04-16
  • 炭燒澳洲肉眼牛扒
  • 龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯
  • 煙三文魚凱撒沙律
2024-04-25 45 views
好耐無同男朋友撐枱腳!見到呢間餐廳環境寬敞,價錢唔貴,就一齊去試吓啦~🌟$498二人套餐🥣餐湯是日餐湯係蘑菇湯,飲落有細細粒嘅菇仔,口感不錯。🦑日式天婦羅魷魚鬚採用日式天婦羅炸粉為魷魚裹上粉漿,食落粉漿薄同時魷魚爽口,點埋隔離嘅醬汁令味道更添層次。🍝波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯上枱大大隻龍蝦🦞,啲肉都好易拆開食,意大利飯粒粒飽滿,配上龍蝦汁蘑菇、蘆筍、三色椒,味道層次豐富同時鮮味突出。🥩澳洲肉眼牛扒牛扒燒得好香,揀咗5成熟,切開熟度剛好,筋位唔算多,食落啖啖肉🥰配菜都好有誠意,有酸忌廉芝士焗薯!軟身嘅薯仔加埋濃郁醬汁,夠晒飽肚🍰甜品 甜品係芝士蛋糕,質地實正,入口散發淡淡芝士味~🍹雜莓乳酪 / 🫖蜂蜜柚子茶乳酪超大杯,飲落好滿足好足料,仲有少少果仁喺面;蜂蜜柚子茶甜甜哋,幾養生😙

🌟$498二人套餐

🥣餐湯
是日餐湯係蘑菇湯,飲落有細細粒嘅菇仔,口感不錯。

🦑日式天婦羅魷魚鬚

🍝波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯

🥩澳洲肉眼牛扒

🍰甜品
甜品係芝士蛋糕,質地實正,入口散發淡淡芝士味~
芝士蛋糕

🍹雜莓乳酪 / 🫖蜂蜜柚子茶
雜莓乳酪

芝士蛋糕
雜莓乳酪
2024-04-20 192 views
今日要喺佐敦上堂,所以就提前喺openrice搵咗間餐廳同老公二人世界。Plato Cafe & Bistro 喺九龍公園對面好易搵。餐廳枱與枱之間有足夠嘅距離,可以輕鬆傾吓偈,坐得舒服😌我哋點咗個$498嘅二人餐,有餐湯、前菜、兩個主食、飲品同甜品,性價比都高👍***椰菜花忌廉湯***Creamy,仲有淡淡嘅椰菜花甜味,幾特別***酸忌廉煙肉薯條***薯條熱辣辣,配埋個酸忌廉醬都幾好味👍***芒果沙冰***呢個芒果沙冰真係不得了,濃濃嘅芒果味,下面仲有芒果肉,又夠大杯👍***香蕉朱古力奶昔***呢杯奶昔朱古力味不是太重,但好香嘅香蕉味,混合埋忌廉好香滑。***龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯***龍蝦好多膏,呢個飯份量好多,而且個汁都好濃好好味***炭燒澳洲肉眼牛扒***牛扒好有水準,我哋選咗五成熟,出嚟個效果真係啱啱好,充滿肉汁,而且塊扒都好大塊,仲有薯仔同沙律菜拌碟,下次一定都會再叫👍***日式芝士蛋糕***芝士蛋糕香滑濃厚,味道不錯👍***Movenpick 朱古力雪糕***估唔到是日甜品仲可以揀Movenpick雪糕😂總括而言,呢間餐廳啲食物份量好多,就算再多個人嚟都食得飽。最推介係

餐廳枱與枱之間有足夠嘅距離,可以輕鬆傾吓偈,坐得舒服😌

***椰菜花忌廉湯***
Creamy,仲有淡淡嘅椰菜花甜味,幾特別

***酸忌廉煙肉薯條***
薯條熱辣辣,配埋個酸忌廉醬都幾好味👍

***芒果沙冰***

***香蕉朱古力奶昔***

***龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯***
龍蝦好多膏,呢個飯份量好多,而且個汁都好濃好好味

***炭燒澳洲肉眼牛扒***

***日式芝士蛋糕***
芝士蛋糕香滑濃厚,味道不錯👍

***Movenpick 朱古力雪糕***
估唔到是日甜品仲可以揀Movenpick雪糕😂

總括而言,呢間餐廳啲食物份量好多,就算再多個人嚟都食得飽。最推介係佢嘅主食同飲品,值得下次再encore😋
2024-04-13
2024-04-19 151 views
之前喺油麻地成日同朋友食,原來搬咗去佐敦,都仲keep住咁好食,i am back🥺七點半未夠都坐滿咗,好彩早咗少少去。卡邦尼煙肉意粉勁鐘意個卡邦尼,一啲都唔水,同埋真係用咗蛋黃嚟整,掛滿晒喺意粉,仲有煙肉嘅鹹味,而且落咗磨菇,令到意粉唔會漿埋一齊,用磨菇嚟分隔好聰明,又好食!德國脆皮咸豬手個咸豬手炸完出嚟出晒煙,同埋炸得好脆,豬手肉都好分明,好香豬油味,豬皮嘅皮下脂肪帶有一點豬臊味,好香口!西班牙咖啡係咖啡加咗雪糕,咖啡味好濃,而且雪糕融合咗之後,冇搶走咖啡味,反而更加特出,好濃味。蝶豆花鮮奶估唔到鮮奶都見到超靚拉花,蝶豆花隻色真係好靚,同埋加埋奶嘅少少甜,味道好清香,好滑好香!BBQ汁雞翼BBQ汁超正,雞翼炸得好脆,加上有沙律,小食盤嚟講都好高質!南瓜湯估唔到南瓜湯咁清甜,仲有啲南瓜肉,好好飲!

卡邦尼煙肉意粉

德國脆皮咸豬手

西班牙咖啡

蝶豆花鮮奶

BBQ汁雞翼

南瓜湯
估唔到南瓜湯咁清甜,仲有啲南瓜肉,好好飲!
2024-04-18 140 views
朋友生日話想食西餐 之前同其他朋友食過呢間覺得幾好食就決定encore啦! 我地揀咗個精選二人套餐 對於2個女仔嚟講都已經好夠食是日餐湯: 甘筍忌廉湯有淡淡嘅甘筍味 飲落好creamy前菜: 煙三文魚凱撒沙律份量係好大碟 沙律面頭灑上咗芝士粉 仲有煙肉碎同多士粒 食落好開胃北海道帶子松露野菌意大利粉 意粉好掛汁 每一條都充滿黑松露嘅香味 而且有3粒帶子同少量菇菌係入面 不過食到最後會覺得有少少膩 所以2個人share食就會比較好主菜: 炭燒澳洲肉眼牛扒牛扒方面我地揀咗7成熟 肉質幾嫩食落唔會鞋口 伴菜嘅焗薯連埋蛋黃醬同煙肉碎咁食 感覺幾有驚喜 是日精選甜品: Movenpick朱古力雪糕甜品有得揀日式芝士餅或者雪糕 但食到最後我地2個都已經好飽 所以就揀咗雪糕 希望下次有機會試個芝士餅飲品方面就叫咗冰果茶同凍檸檬茶(走甜)冰果茶飲落係水蜜桃紅茶 凍檸茶茶底唔錯 2杯凍飲都好解渴
我地揀咗個精選二人套餐 對於2個女仔嚟講都已經好夠食

是日餐湯: 甘筍忌廉湯
有淡淡嘅甘筍味 飲落好creamy

前菜: 煙三文魚凱撒沙律

北海道帶子松露野菌意大利粉

主菜: 炭燒澳洲肉眼牛扒

是日精選甜品: Movenpick朱古力雪糕

飲品方面就叫咗冰果茶同凍檸檬茶(走甜)
冰果茶飲落係水蜜桃紅茶 凍檸茶茶底唔錯 2杯凍飲都好解渴
2024-04-15 151 views
餐廳裝修簡約,木系枱櫈,暖色燈光,令人感到舒適和放鬆。餐牌可選二人套餐或晚市套餐,仲有All Day Breakfast和多款特色意式食品,包括Pizza、Burger、Risotto、Pasta、咖啡等。我哋揀既精選二人套餐,有齊餐湯、前菜、主菜、意大利飯或意粉、甜品、飲品。南瓜忌廉湯:南瓜湯口感幼滑,濃稠適中。日式天婦羅魷魚:外皮呈金黃色,香口酥脆,配上海苔粉和沙律醬,倍添惹味。炭燒澳洲肉眼牛扒:牛扒燒得好香,牛味濃郁,肉質軟嫩,帶適量油花;焗薯面層既煙肉相當脆口,沾上沙律醬,味道更出色。北海道帶子松露野菌扁意粉:北海道帶子肉質細嫩,散發鮮甜味道,意粉很掛汁,沾滿松露醬既香氣。日式芝士蛋糕: 芝士蛋糕香軟幼滑,口感綿密,濃郁芝士味。總結,食物製作用心,份量恰到好處,性價比高。
餐廳裝修簡約,木系枱櫈,暖色燈光,令人感到舒適和放鬆。

南瓜忌廉湯:南瓜湯口感幼滑,濃稠適中。

日式芝士蛋糕: 芝士蛋糕香軟幼滑,口感綿密,濃郁芝士味。

總結,食物製作用心,份量恰到好處,性價比高。

• 日式天婦羅魷魚
  • 炭燒澳洲肉眼牛扒
  • 北海道帶子松露野菌扁意粉
2024-04-15 114 views
今晚喺佐敦附近做完嘢就過嚟食飯環境都唔錯,幾闊落咁,都坐得舒服餐牌我地揀咗$498精選二人套餐,有齊餐湯、前菜、主菜、甜品同飲品,好抵食!忌廉蘑菇湯都重忌廉味,好滑~酸忌廉煙肉薯條薯條係幼身的,都炸得幾脆,配酸忌廉好開胃冰果茶入面都有啲水果粒,甜甜地幾清新澳洲肉眼牛扒我地揀咗medium,煎得幾靚,肉質唔會過韌,旁邊嘅焗薯都好食!波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯真係有龍蝦~龍蝦汁嘅味都幾重意大利飯唔會太濕,都唔錯cheesecakemovenpick 雲呢拿雪糕最後就係甜品,可以要蛋糕定雪糕,我地就各一,試哂兩樣Cheesecake好濃芝士味,而movenpick當然好食啦食到好飽!呢個價錢食到咁多嘢,仲有牛扒同龍蝦,真係好抵食
今晚喺佐敦附近做完嘢就過嚟食飯

環境都唔錯,幾闊落咁,都坐得舒服

餐牌

忌廉蘑菇湯
都重忌廉味,好滑~

酸忌廉煙肉薯條
薯條係幼身的,都炸得幾脆,配酸忌廉好開胃

冰果茶
入面都有啲水果粒,甜甜地幾清新

真係有龍蝦~龍蝦汁嘅味都幾重
意大利飯唔會太濕,都唔錯

cheesecake
movenpick 雲呢拿雪糕
最後就係甜品,可以要蛋糕定雪糕,我地就各一,試哂兩樣

食到好飽!呢個價錢食到咁多嘢,仲有牛扒同龍蝦,真係好抵食
2024-04-11 101 views
餐廳位置在佐敦,地鐵站D出口步行4分鐘就到,在童軍總會斜對面,很好找。 餐廳有二款套餐,點了至尊二人套餐 $546。沙律有西班牙風乾火腿伴哈蜜瓜沙律 及蕃茄湯Main course 主食:美國安格斯肉眼牛扒,5成熟,剛剛好,外面烤得焦香,里面仲保持到多juicy 同軟滑. 這價錢可以鋸扒,旁邊仲有沙律菜同焗薯,真係抵到爛.龍蝦汁虎蝦義大利飯,虎蝦超大一隻,義大利飯用龍蝦汁燉過很香,每一粒飯都有龍蝦的鮮味,飯粒有韌性,口感很好,非常推薦。甜品:芝士餅同movenpick 雪糕!!!雪糕有雲呢拿同朱古力味🍦 個人喜歡雪糕多一點🤭套餐還包了二杯$32 樓下的飲品~冰紅茶同凍柚子菜剛好在金額以內~店員服務態度也很好,會主動換碟,每碟上菜的時間也剛剛好

餐廳有二款套餐,點了至尊二人套餐 $546。

沙律有西班牙風乾火腿伴哈蜜瓜沙律 及蕃茄湯

Main course 主食:

店員服務態度也很好,會主動換碟,每碟上菜的時間也剛剛好