2024-04-27 86 views
喺尖沙咀附近行完街同朋友食夜晚,見到依間Plato入面都幾多人,同埋個二人餐都好似好抵食。二人套餐嘅選擇都有好多,我同朋友前菜就叫咗煙三文魚凱撒沙律,餐湯喺甘筍湯。主食就叫咗波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯,同埋澳洲肉眼牛扒,仲包兩杯飲品,我哋揀咗水果冰茶,食完之後仲有甜品揀,蛋糕同埋Movenpick雪糕,我哋就揀咗朱古力雪糕。頭先佢個前菜沙律性價比高,冇諗過咁大兜,沙律嘅配菜都有好多,同埋好重芝士粉。主食個波士頓龍蝦龍蝦汁意大利飯,隻龍蝦都整得好食,肉質嫩,有膏,唔錯。另外個龍蝦汁都鮮甜,唔會太膩,意大利飯嘅份量亦都足夠。朋友嘅澳洲肉眼牛扒都處理得幾好,見佢剪得好嫩口,配菜個焗薯都幾好食,整體嚟講唔錯。