2024-03-30 82 views
好味和牛船河服務員態度專業有禮船河嘅粉好好食,好似係自家製,湯底好濃郁,和牛都非常新鮮一定會再嚟,而且附近就係藍屋博物館,無論醫肚同藝術感覺都非常一流而且又坐得舒服,下次一定會同一大班朋友一齊嚟
好味和牛船河
服務員態度專業有禮
船河嘅粉好好食,
好似係自家製,湯底好濃郁,
和牛都非常新鮮
一定會再嚟,而且附近就係藍屋博物館,
無論醫肚同藝術感覺都非常一流

而且又坐得舒服,下次一定會同一大班朋友一齊嚟
  • 和牛船河
2024-03-29 65 views
味道:🌟🌟🌟🌟🌟想chill住食泰菜?🇹🇭我諗呢間都算係一個好唔錯既選擇👍🏻餐廳以木系為裝修主調 感覺好清新🫶🏻而且擺盤都好靚靚 好味同時又岩曬打卡📸❶鮮蝦春卷(4件) $68呢款春卷唔係我哋平時食到脆卜卜嗰種☺️而係比較越式嘅 外皮係有嚼勁嘅糯米皮😳包住左大蝦、粉絲同蔬菜💚每一啖都食到新鮮嘅蝦肉同香脆既外皮🦐❷泰式和牛濃湯粉 $138呢個湯粉最值得一讚嘅係佢既湯底🐄用咗牛骨熬煮而成 牛骨釋放出濃郁嘅肉汁同骨髓👅湯底用咗多種泰式香料同香草🌟 例如薑、大蒜、蔥、檸檬葉同香茅等等👺而主角牛肉、牛丸都相當唔錯🐮牛肉富有筋絡 食落味道醇厚 入口即溶😋牛丸 牛香十足而且相當多汁🤠❸泰式大蝦炒鮮金邊粉 $126金邊粉大大碟 岩曬三五成群share一齊食🍜大蝦鮮嫩多汁 而且仲好彈牙 一啲都唔霉🦦金邊粉比平時食到嘅更有嚼勁 加上醬料炒製後帶點酸甜✨另外搭配豐富的配菜(如:芽菜、豆乾)一齊炒🤠為呢個菜式增添豐富既口味層次同滿足感🎶旁邊仲擺上左花生醉、沙糖、辣粉😈每樣沾少少一齊食 意料之外地夾 感覺好新奇好surprise😼❹芒果糯米飯 $88主角芒果 香甜又多汁🥭紫糯米同白糯米嘅比例各佔一半🌓帶有黏性同嚼

味道:🌟🌟🌟🌟🌟

想chill住食泰菜?🇹🇭
我諗呢間都算係一個好唔錯既選擇👍🏻
餐廳以木系為裝修主調 感覺好清新🫶🏻
而且擺盤都好靚靚 好味同時又岩曬打卡📸

❶鮮蝦春卷(4件) $68
呢款春卷唔係我哋平時食到脆卜卜嗰種☺️
而係比較越式嘅 外皮係有嚼勁嘅糯米皮😳
包住左大蝦、粉絲同蔬菜💚
每一啖都食到新鮮嘅蝦肉同香脆既外皮🦐

❷泰式和牛濃湯粉 $138
呢個湯粉最值得一讚嘅係佢既湯底🐄
用咗牛骨熬煮而成 牛骨釋放出濃郁嘅肉汁同骨髓👅
湯底用咗多種泰式香料同香草🌟
例如薑、大蒜、蔥、檸檬葉同香茅等等👺
而主角牛肉、牛丸都相當唔錯🐮
牛肉富有筋絡 食落味道醇厚 入口即溶😋
牛丸 牛香十足而且相當多汁🤠

❸泰式大蝦炒鮮金邊粉 $126
金邊粉大大碟 岩曬三五成群share一齊食🍜
大蝦鮮嫩多汁 而且仲好彈牙 一啲都唔霉🦦
金邊粉比平時食到嘅更有嚼勁 加上醬料炒製後帶點酸甜✨
另外搭配豐富的配菜(如:芽菜、豆乾)一齊炒🤠
為呢個菜式增添豐富既口味層次同滿足感🎶
旁邊仲擺上左花生醉、沙糖、辣粉😈

❹芒果糯米飯 $88

❻泰檸荔枝梳打 $48
呢杯飲落超冰爽 不過略嫌甜咗少少🐯
入口有啲荔枝既甜味 同時又散發住青檸既芬香🌱

2024-03-29 52 views
💡新開高質泰國菜泰國菜一年四季都岩食,平時約朋友都鐘意食泰式餐廳,朋友今次推介一間香港泰國領事都推薦既泰式餐廳,聽朋友講餐廳既湯麵湯底係老板同埋泰廚去到泰國一齊去學師之後,再自己調教而成既,咁有誠意既餐廳而家好少有架啦,當然要去支持一下啦!🍽️炸蝦餅🦐蝦餅每件都好重份量,外皮炸到金黃色,望落已經十分之有食慾,食既時候記得要配上秘製嘅泰式辣醬,蝦肉十分之鮮甜美味,令人食完一件接一件。🍽️甲拋和牛飯🐂如果你鐘意食泰國菜平時一定會見過香葉肉碎飯,原來個款香葉泰文讀音係甲拋,所以呢款甲拋和牛可以算得上高級香葉肉碎飯,不過肉碎就轉左做高級既和牛,店家將和牛厚切,令到和牛粒咬口十足,juicy得黎牛味十分濃郁,食嘅時候我鍾意將蛋汁,醬汁,和牛粒配上白飯撈埋一齊食,味道感覺十分融合。🍽️ 泰式大蝦炒海鮮金邊粉🦐大蝦鮮嫩多汁得黎又好彈牙,最重要係完全無腥味。金邊粉本身比出面食既更加有嚼勁,同埋有少少酸甜風味好開胃。芽菜同埋豆乾等等既配菜令到個金邊粉口味層次同埋滿足感大大增加。🍽️泰式炒芥蘭🥬想食得健康當然要叫返個菜黎食下啦,呢道泰式炒芥蘭菜色以爽脆而新鮮既芥蘭為主角,經過精心挑選既芥蘭不單止質地幾嫩滑,更加係
💡新開高質泰國菜

🍽️炸蝦餅🦐

🍽️甲拋和牛飯🐂

🍽️ 泰式大蝦炒海鮮金邊粉🦐

🍽️泰式炒芥蘭🥬
想食得健康當然要叫返個菜黎食下啦,呢道泰式炒芥蘭菜色以爽脆而新鮮既芥蘭為主角,經過精心挑選既芥蘭不單止質地幾嫩滑,更加係烹調過程中加入豆醬及辣椒,所以芥蘭一種微妙的辣味,同時都帶出左豆醬既鹹香,令成道菜的風味層次更加豐富。

#灣地地膽 今次比我揾倒灣仔區抵食泰菜~ 泰鑫;餐牌主打泰式小炒、咖哩、甜品等;泰式木系裝潢,坐位濶落舒適。 🍜🦐泰式冬蔭公蝦湯粉 $126 大大碗冬蔭公湯,大蝦蝦肉鮮甜十分新鮮;湯頭辛辣順喉,味道酸辣均勻,飲完好暖胃!🍜乾炒雞肉濶河粉 $96 濶河粉炒得乾身,口感濕潤唔油膩;雞肉嫩滑,泰式味道香濃可口!🥗金柚鮮蝦沙律 $98 金柚新鮮爽甜,配搭扎實的新蝦及蔬菜🥬清新又開胃!🥭🍚芒果糯米飯 $88香甜芒果配雙色糯米飯整得好有心思,白色係原味,紫色係紫米,加入椰香一齊食更有泰式滋味!🍹泰式檸檬茶 $38飲品點了泰式檸檬茶同泰式奶茶,味道正宗又好味!泰鑫📍灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖
#灣地地膽 今次比我揾倒灣仔區抵食泰菜~ 泰鑫;

🍜🦐泰式冬蔭公蝦湯粉 $126
大大碗冬蔭公湯,大蝦蝦肉鮮甜十分新鮮;

湯頭辛辣順喉,味道酸辣均勻,飲完好暖胃!

🍜乾炒雞肉濶河粉 $96

🥗金柚鮮蝦沙律 $98
金柚新鮮爽甜,配搭扎實的新蝦及蔬菜🥬清新又開胃!
🥭🍚芒果糯米飯 $88
🍹泰式檸檬茶 $38
飲品點了泰式檸檬茶同泰式奶茶,味道正宗又好味!

泰鑫
2024-03-29 29 views
灣仔新開張嘅泰國菜,環境以木色格調為主,播住泰文歌好chill,好似去咗泰國度假咁。餐廳被香港泰國領事都推薦。鮮蝦春卷春卷嘅外皮係用煙韌嘅米紙而唔係炸皮,入面包住大蝦、生菜、蘿蔔、青瓜同粉絲,整體口感豐富食落好清爽。泰式炒芥蘭芥蘭爽脆新鮮,嫩口冇渣,用咗豆醬同辣椒炒,少少辣又帶有鹹香。濕炒素河泰式經典炒河,醬汁濃郁又帶有微酸更加開胃,湯底是老板同泰廚到泰國一齊去學師後再自己調教而成的,符合港人口味。河粉軟滑Q彈,配菜有粟米、蘿蔔同青菜,健康之選。芒果糯米飯新鮮用心製作。芒果甜,軟糯綿密雙色的糯米飯,配椰汁,椰香飄飄,係我最愛的泰式飯後甜品。泰檸荔枝梳打,香甜的荔枝配清新的梳打,啱晒消暑!泰式檸檬茶,比一般嘅檸檬茶多咗幾片青檸,茶味特別,味道獨特。

鮮蝦春卷

濕炒素河

芒果糯米飯

泰檸荔枝梳打,香甜的荔枝配清新的梳打,啱晒消暑!

2024-03-28 23 views
最近天氣炎熱,胃口不佳,惹味的泰菜最適合醒一醒胃。得知灣仔新開了一間泰國菜,便與朋友試試。青木瓜沙律 ($68)味道酸酸辣辣,冰涼清爽,開胃又惹味。鮮肉碎生菜包 ($126)將肉碎放入爽脆的生菜上,再加上河粉捲好,帶來多口感,開胃不膩。珍寶蟹肉炒飯 ($126)蟹肉份量多,炒飯粒粒分明,乾身而不油膩,鹹鮮惹味。芒果糯米飯 ($88)泰國菜當然少不了經典甜品-芒果糯米飯!軟糯的糯米飯灑上酥脆的炸綠豆,令口感更有層次,伴椰漿同吃充滿椰香。椰汁珍多冰 ($48)珍多質感爽滑,椰香十足,清甜透心涼。
青木瓜沙律 ($68)
味道酸酸辣辣,冰涼清爽,開胃又惹味。
鮮肉碎生菜包 ($126)
珍寶蟹肉炒飯 ($126)
蟹肉份量多,炒飯粒粒分明,乾身而不油膩,鹹鮮惹味。
芒果糯米飯 ($88)
泰國菜當然少不了經典甜品-芒果糯米飯!
椰汁珍多冰 ($48)
珍多質感爽滑,椰香十足,清甜透心涼。
食野當然要有態度,係唔係地道一試就知,好似呢間灣仔新開既泰國菜「泰鑫」,餐廳所選既湯麵,用既湯底都係由老闆同埋泰藉廚師由泰國學師浸淫返黎,再自行調配,呢d咪叫地道囉。要做到成巧,真係無得一步登天,就連香港泰國領事都推薦,你就知猛料!👇🏻📌招 牌 推 介 - ▪️ 珍 寶 蟹 肉 炒 飯 - $126▫️ 第一道菜必食招牌「珍寶蟹肉炒飯」,炒飯底裡面鋪滿海量既蟹肉,而且一梳梳夠哂厚肉,絕對唔姑寒;而加埋蛋同蔥花,飯粒炒得夠乾身又惹味,入口唔會太鹹,隨後帶少少辣勁,非常高質。▪️ 泰 式 炒 芥 蘭 - $88▫️ 再黎整左個小食「泰式炒芥蘭」,炒得好有鑊氣,鹹香十足,芥蘭口感唔會太腍,帶少少咬口,好食。▪️ 炸 蝦 餅 - $98▫️「炸蝦餅」即叫即炸,外層完全唔厚粉,咬落蝦肉夠哂爽彈,仲食到蝦肉果種鮮甜,呢個價錢一份六件,絕對公道!▪️ 椰 子 雪 糕 糯 米 飯 - $98▫️ 最後有個甜品「椰子雪糕糯米飯」出場,呢個真係超有驚喜,雪糕分別有泰式奶茶味同埋椰子味,而最底就係滿滿既糯米飯,撈左D水椰子同埋椰肉,成個層次好豐富,又唔會太甜,好滿足。▪️ 椰青- $42▪️ 泰檸荔枝梳打 - $48▫️ 飲品揀
食野當然要有態度,係唔係地道一試就知,好似呢間灣仔
新開既泰國菜「泰鑫」,餐廳所選既湯麵,用既湯底都係由老闆
📌招 牌 推 介 -
▪️ 珍 寶 蟹 肉 炒 飯 - $126
珍寶蟹肉炒飯
而且一梳梳夠哂厚肉,絕對唔姑寒;而加埋蔥花
▪️ 泰 式 炒 芥 蘭 - $88
泰式炒芥蘭
▫️ 再黎整左個小食「泰式炒芥蘭」,炒得好有鑊氣,
鹹香十足,芥蘭口感唔會太腍,帶少少咬口,好食。
▪️ 炸 蝦 餅 - $98
炸蝦餅
▫️「炸蝦餅」即叫即炸,外層完全唔厚粉,咬落蝦肉夠哂爽彈,
仲食到蝦肉果種鮮甜,呢個價錢一份六件,絕對公道!
▪️ 椰 子 雪 糕 糯 米 飯 - $98
椰子雪糕糯米飯
▫️ 最後有個甜品椰子雪糕糯米飯」出場,呢個真係超有驚喜,
雪糕分別有泰式奶茶味同埋椰子味,而最底就係滿滿既糯米飯
椰子雪糕糯米飯
撈左D水椰子同埋椰肉,成個層次好豐富,又唔會太甜,好滿足。
▪️ 椰青- $42
▪️ 泰檸荔枝梳打 - $48
泰檸荔枝梳打
▫️ 飲品揀左「椰青」、「泰檸荔枝梳打」,
前者椰青香味濃郁,仲有d椰肉椰子控一秒愛上;
椰青
後者梳打入口清爽,荔枝味夠突出,好舒服。
2024-03-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2024-03-25 84 views
我有個朋友舊年年頭先過咗泰國做嘢,呢個星期佢難得返香港,就特登話約我食晚餐,點知佢竟然話食泰菜,我都嚇一驚,明明佢已經成日有得食,點解返香港都要食?原來係因為大有來頭,佢話餐廳係香港泰國領事都推薦嘅,所以想帶我去食下!一嚟到已經好有驚喜,呢間餐廳好光猛,亦都採用木系嘅風格,感覺清新!所有嘢食其實都超級好食,店員都有講解返,老闆其實好有堅持,佢想為大家提供地道嘅泰國菜,所以湯麵嘅湯底係老板同泰廚一齊去泰國學師之後再自己調教而成嘅,絕對有滿滿嘅誠意啊!泰式和牛濃湯麵個湯底好好味,加上黃牛份量都算多,而炸豬皮都完全冇油益味。濕炒素河醋味比較濃,我覺得真係好似泰國地道食到嘅濕炒河咁!泰式炒芥蘭啲菜好新鮮,炒得清脆!芒果糯米飯個樣已經好靚,打卡一流,加上熱熱嘅醬汁一齊食真係好正。至於飲品我哋就要咗一杯士多啤梨梳打同埋一杯泰檸荔枝梳打,兩個都好refreshing,唔會太甜。

濕炒素河醋味比較濃,我覺得真係好似泰國地道食到嘅濕炒河咁!
泰式炒芥蘭啲菜好新鮮,炒得清脆!
2024-03-25 69 views
港島區嘅物價比較貴,估唔到喺灣仔都搵到一間又抵食又好食嘅泰國菜,原來泰國領事都會去😆呢度嘅裝修行木系風格,環境清新舒服!.小食我哋揀咗馬拉盞炒芥蘭,味道香濃好惹味,芥蘭新鮮爽口❤️❤️❤️.主食揀咗泰式雞肉炒河粉同香葉肉碎煎蛋飯,我哋比較鍾意炒河粉嘅味道,雞肉份量好多😆😆😆.甜品推薦椰子雪糕糯米飯,糯米飯上面有泰式奶茶雪糕同椰子雪糕,味道好match👍🏻👍🏻.飲品我哋揀咗珍多冰同龍眼梳打,兩杯都好好飲🥰.📍 泰鑫 (灣仔)灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖
飲品我哋揀咗珍多冰同龍眼梳打,兩杯都好好飲🥰
📍 泰鑫 (灣仔)
2024-03-22 59 views
餐廳嘅裝修真係好有特色,用咗優雅文青嘅木材裝修,令整個環境都好溫馨。餐廳係香港泰國領事都推薦嘅餐廳,真係有口皆碑。佢嘅湯麵真係一流!湯底係老板同泰廚去泰國學師返嚟後自己調教而成,味道鮮美又正宗。餐廳嘅招牌菜有好多款式,其中泰式清湯魚蛋粉係必食之選。啲魚蛋入口即化,加埋清湯嘅鮮味,真係令人回味無窮。另外,餐廳嘅泰式香葉和牛炒飯亦好出色。和牛炒得剛剛好,加入泰式香葉,帶出咗一啲獨特嘅香氣,飯粒都好香濃。超級推薦!招牌燒豬頸肉!豬肉燒得恰到好處,外脆內嫩,每一口都好多汁。真係令人垂涎欲滴。泰式炒芥蘭亦係一道經典嘅菜式。芥蘭炒得熟透但唔失脆度,加上泰式調味料,味道鮮美又爽口。餐廳嘅泰式奶茶同青檸梳打都係好受歡迎嘅飲品。泰式奶茶濃郁香滑,甘甜可口。青檸梳打清新怡人,好適合解渴。

2024-03-22 44 views
今日去咗灣仔食呢間香港泰國領事館都推薦嘅泰國菜🦐燒大蝦 $88-燒蝦剝殼再沾上店家嘅泰式辣汁 酸辣開胃再有蝦甜味🦀珍寶蟹肉炒飯 $126-上枱香濃嘅蟹肉味飄出 每啖飯都食到有蟹肉 炒飯底有蛋香味 味道香口得嚟又有蟹甜味 如果想食濃味少少可以加埋個香辣魚露🥘黃咖喱雞 $106-黃咖喱椰香味突出 香中帶甜 當中有大量雞件 薯仔 三色甜椒 紅蘿蔔等材料 雞件用上雞髀肉 食落相對會較滑身 掛汁一流🍞蒜蓉包 $48-由於個咖喱汁好正 所以必須要加返個蒜蓉包 麵包軟熟 吸收哂咖喱汁再自帶少許蒜香 滋味🍹椰青 $42-食泰菜都真係要飲返個椰青成件事先夠圓滿 清甜滋潤🍸青檸梳打 $38食到最尾仲送椰汁糕作為甜品,相當有心總括嚟講,味道確實唔錯,好有泰式風味,值得推薦!
今日去咗灣仔食呢間香港泰國領事館都推薦嘅泰國菜

🍞蒜蓉包 $48

🍹椰青 $42
-食泰菜都真係要飲返個椰青成件事先夠圓滿 清甜滋潤

🍸青檸梳打 $38
食到最尾仲送椰汁糕作為甜品,相當有心

總括嚟講,味道確實唔錯,好有泰式風味,值得推薦!
灣仔新開泰國菜「泰鑫」,聽講係香港泰國領事都推薦的泰國菜!餐廳環境休閒得來又帶點時尚🍃午餐要左泰式和牛濃湯粉,湯麵的湯底係老闆同泰國廚師係泰國一齊學師後再以香港人的口味自己調教而成,所以味道特別香濃,濃而不鹹。和牛質感軟嫩🐮加埋豬肉丸和炸豬皮一齊食,十分滿足。另一樣要左乾炒雞肉闊河🐥河粉炒得乾身唔油膩,雞肉嘅份量好多。我哋仲要咗個甜品芒果糯米飯🥭糯米係有黑糯米、白糯米,口感煙韌。午餐包咗泰式飲品,泰式凍檸茶同泰式奶茶各一杯,口味都好正宗👍🏻🔸泰式和牛濃湯粉🔸乾炒雞肉闊河🔸泰式炒芥蘭🔸芒果糯米飯📍#泰鑫 (#灣仔美食)#灣仔 皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖

🔸泰式和牛濃湯粉
🔸乾炒雞肉闊河
🔸泰式炒芥蘭
🔸芒果糯米飯

📍#泰鑫 (#灣仔美食)
2024-03-21 18 views
一排冇去灣仔,今日行過,原來有好多新餐廳開咗喎!今日我就嚟到呢間新開嘅泰國菜,試吓得唔得先🤣餐廳感覺同一般泰國餐廳好唔同,佢嘅裝修非常乾淨同光猛,好有日式Cafe嘅感覺,坐得夠舒服,同三五知己一齊嚟食吓嘢傾吓偈啱晒👍🏻餐廳唔係好大,但係嘢食就非常多選擇,沙律小食咖喱船麵炒粉麵一應俱全,我哋就食咗以下呢幾樣:金柚鮮蝦沙律 - 啲蝦非常大隻,柚子清甜,而且呢度嘅辣都唔算高,就算唔係太食得辣都非常啱食,好開胃👍🏻👍🏻乾炒雞肉闊河 - 炒得夠乾身,但係又唔算好油,雞肉好嫩滑,又惹味,正👍🏻咖喱炒雞配蒜蓉包 - 必點菜式!佢哋嘅秘製咖喱超級超級惹味,椰汁味重,我勁鍾意!加埋個蒜蓉包點煮食,完全係停唔到口👍🏻👍🏻👍🏻飲品有泰檸荔枝梳打同椰汁珍多冰,正常發揮,唔係太甜,健康一族都啱飲!

2024-03-21 16 views
🇹🇭 灣仔嘅地道泰吃店🇹🇭-喺灣仔做完跑腿 又攰又肚餓 突然醒起朋友提過呢間食肆 味道正宗 連香港泰國領事都推薦🤓 咁近城隍廟 冇理由唔去親自引證🤣🤣🤣-🫔鮮蝦米紙卷 $58米紙卷柔韌有口感 做starter夠哂refreshing -🍜泰式和牛濃湯麵 $138招牌湯麵當然要試 牛骨湯底顏色深邃 趁熱飲咗幾啖 味道濃郁 原來湯底係老闆廚師去泰國學師再自行調校 果然有heart🫶 豬皮脆卜卜河粉吸汁 要盡快食完-🐔咖喱炒雞 $106🥖蒜蓉包 $48泰式紅青黃咖喱之中🍛 我最鍾意黃咖喱 辣度唔高味甘辛 香料味突出 汁身濃稠 用蒜蓉包慢慢蘸汁慢慢食入口 唔錯唔錯😌-🥣冬蔭功湯 $126天氣潮濕 飲酸酸辣辣冬蔭功湯有助祛濕 湯料出奇地多喎🥰-🥭芒果糯米飯 $88餐飯食到咁上下 其實已經幾飽 芒果非常甜 黑糯米白糯米煙煙韌韌 唔覺唔覺 一啖接住一啖 個甜品好快又食完⋯⋯😅-🍹椰汁珍多冰 $48☕️桂圓玫瑰花茶 $30-📍泰鑫灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖
🇹🇭 灣仔嘅地道泰吃店🇹🇭

🥭芒果糯米飯 $88

🍹椰汁珍多冰 $48

☕️桂圓玫瑰花茶 $30

📍泰鑫
最近灣仔開咗間新泰國餐館「泰鑫」🇹🇭裝修走小清新風格,環境舒適☘️又一泰菜好選擇💕.🍴泰式冬陰功蝦湯粉💰$126湯頭偏酸微辣且帶陣陣香料味,非常醒胃😋大頭蝦已經好細心將所有腳剪去,所以剝殼好方便🦐蝦肉鮮甜爽彈,蝦頭仲要好多膏😚.🍴珍寶蟹肉炒飯💰$126炒飯粒粒分明,炒得好乾身,再夾雜鮮甜蟹肉🦀配少少魚露食吊下味好足夠😙.🍴泰式炒椰菜苗💰$126一上枱已經聞到好香馬拉盞及魚露味🤤椰菜苗炒得好爽脆👍🏻.🍴芒果糯米飯💰$88店家好細心將椰汁分開上,想落幾多就落幾多😌有普通糯米及紫糯米飯,口感相當煙靭😛加埋芒果一絕🥭.🍹泰檸荔枝梳打💰$48特別鍾意佢唔會好甜,同埋落咗玫瑰花乾帶少少玫瑰香,同荔枝非常匹配🌹.🍹泰式奶茶💰$38茶味香濃,口感順滑,唔會好甜😌

🍴泰式冬陰功蝦湯粉

🍹泰檸荔枝梳打
💰$48
🍹泰式奶茶
💰$38
茶味香濃,口感順滑,唔會好甜😌
泰式冬陰功蝦湯粉
泰式炒椰菜苗