2024-03-04 21 views
其中一間我最鍾意嘅韓國餐廳係新沙洞大排檔。餐廳打卡位多,食物地道而富水準,而且店員服務亦好周到。菜式展現韓國地道酒場風味,我最鍾意嘅係招牌醬油蟹拼盤。佢地標榜原材料係選自韓國延平島最優質膏蟹,配以秘制醬油醃料。食落質地似啫喱好creamy。味道甜鹹鮮並重,果然係白飯小偷!另一最愛韓式炸雞,又脆又多汁,外層包住甜醬油。我地最後點左菠蘿雪葩,口感順滑,每一口都有菠蘿粒粒。我地仲點左士多啤梨蜂巢蜜特飲,粉紅色嘅鮮打士多啤梨奶好靚,打卡真係一流,配埋蜂巢蜜香甜滋潤。

Dinner
  • 新沙洞招牌醬油拼盤配紫菜拌飯
❗️限定優惠❗️🔸醬油蟹拼盤優惠$198 (原價$288)一隻醬油蟹+四隻醬油蝦配一大碗麻油紫菜飯,攞蟹膏好正好鮮味醬油蟹蝦肉質彈牙、醃得好入味❤️少少辣[一至四全日供應、五六日只限七點前][優惠必須電話訂座、公眾假期沒有優惠]🔸原粒蜂蜜米酒🐝蜂膠淋上米酒,令味道更清甜更易入口🔸泡菜煎餅炸得四面都好脆口,厚切更有咬口❄️ 抹茶紅豆配黑糖蜜雪花冰💚綿綿冰上淋左抹茶黑糖醬同好足料紅豆粒🫘如果吾食醬油蟹,同場有韓式烤鰻魚優惠優惠價$98 原價$198 [星期一至五晚市、星期六日全日供應][優惠必須電話訂座][醬油蟹/烤鰻魚優惠不能同時使用]
❗️限定優惠❗️

🔸醬油蟹拼盤優惠$198 (原價$288)
一隻醬油蟹+四隻醬油蝦

配一大碗麻油紫菜飯,攞蟹膏好正好鮮味
醬油蟹蝦肉質彈牙、醃得好入味❤️少少辣
[一至四全日供應、五六日只限七點前]
[優惠必須電話訂座、公眾假期沒有優惠]
🔸原粒蜂蜜米酒🐝
蜂膠淋上米酒,令味道更清甜更易入口

🔸泡菜煎餅
炸得四面都好脆口,厚切更有咬口

❄️ 抹茶紅豆配黑糖蜜雪花冰💚
綿綿冰上淋左抹茶黑糖醬同好足料紅豆粒🫘

如果吾食醬油蟹,同場有韓式烤鰻魚優惠
優惠價$98 原價$198
[星期一至五晚市、星期六日全日供應]
[優惠必須電話訂座]
[醬油蟹/烤鰻魚優惠不能同時使用]
2024-02-28 23 views
餐廳好似韓式大排檔咁, 好適合打卡, 瞬間去咗韓國一樣, 枱與枱之間嘅距離比較接近, 環境好熱鬧有氣氛。𓊈新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $𝟸𝟿𝟾𓊉拼盤有一隻醬油蟹, 四隻醬油蝦同紫菜拌飯, 醬油蟹好多蟹膏, 肉質軟綿綿, 醬油蝦口感好爽脆, 連埋紫菜拌飯一齊食真係大大滿足!𓊈泡菜煎餅 $𝟿𝟾𓊉泡菜煎餅嘅外皮好酥脆, 裡面鬆軟, 有濃濃泡菜香味。𓊈脆炸韓式紫菜卷 $𝟻𝟾𓊉紫菜卷炸得脆卜卜, 紫菜包住粉絲, 外脆內軟好好食!𓊈招牌原粒蜂巢蜜米酒 $𝟿𝟾𓊉米酒充滿米香味, 味道香醇, 加埋原粒蜂巢蜜一齊飲, 甜甜地, 好易入口。𓆹 透過電話訂座可享以下優惠, 唯不能同時使用① 醬油蟹原價$298 ⇰ $198 星期一至四全日及星期五六日七點前供應 (公眾假期沒有優惠)②韓式烤鰻魚原價$198 ⇰ $98星期一至五晚市及星期六日全日供應(只限大角咀分店)

𓊈新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $𝟸𝟿𝟾𓊉

𓊈泡菜煎餅 $𝟿𝟾𓊉
泡菜煎餅嘅外皮好酥脆, 裡面鬆軟, 有濃濃泡菜香味。

𓊈脆炸韓式紫菜卷 $𝟻𝟾𓊉
紫菜卷炸得脆卜卜, 紫菜包住粉絲, 外脆內軟好好食!

𓊈招牌原粒蜂巢蜜米酒 $𝟿𝟾𓊉

𓆹 透過電話訂座可享以下優惠, 唯不能同時使用
① 醬油蟹
原價$298 ⇰ $198
星期一至四全日及星期五六日七點前供應 (公眾假期沒有優惠)
②韓式烤鰻魚
原價$198 ⇰ $98
星期一至五晚市及星期六日全日供應(只限大角咀分店)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
位於大角咀的熱門韓國菜餐廳——新沙洞大排檔。鐵板燒濟州黑毛豬真係好出色,可以直接熱辣辣喺度燒,鐵板燒濟州黑毛豬係鐵板上燒至金黃色,外脆內嫩,每一口都散發出濃郁嘅肉香,肥美有層次,同埋生菜拼盤新鮮。仲試咗佢哋嘅招牌菜炸雞,半份甜辣口味,層次豐富好食。真係令人欲罷不能。我哋叫咗半份甜辣口味,炸得香脆,外脆內嫩,每一口都帶有微辣又微甜嘅味道,好適合香港人嘅口味。仲加左一款醬油蟹膏蟹肉拌飯,個醬油蟹鹹香及蟹味好濃郁,令人回味無窮。拌飯入面有豐富嘅蟹肉同蟹膏,每一口都帶有濃郁嘅蟹味,令人愛不釋手。配上香噴噴嘅米飯,真係一絕。最後,我哋飲咗二人份量草莓牛奶配蜂巢特飲。呢杯飲品真係夠特別,草莓牛奶本身味道濃郁,再加上蜂巢同士多啤梨,飲落去滋味非常豐富。兩者配搭起嚟超級好飲。除咗食物好好食之外,新沙洞大排檔嘅環境亦都非常舒適。餐廳裝修令到好似去咗韓國大排檔咁,充滿風味。新沙洞大排檔係一個絕對值得一試嘅餐廳!
位於大角咀的熱門韓國菜餐廳——新沙洞大排檔。

2024-02-26 22 views
新沙洞大排檔🇰🇷呢間韓國餐廳好有特色,由門口去到入面都好似置身於韓國大排檔咁!入去食飯就好似快閃咗一轉韓國咁,超有氣氛!😍😍新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯🦀🦐$298呢個招牌醬油蟹拼盤係必點系列!我見到隔離每一台都起碼叫一碟㗎,一碟就已經包括咗一隻爆膏醬油蟹🦀、四隻醬油蝦🦐、 同埋一碗紫菜拌飯🍚,醬油蟹同埋醬油蝦味道都好鮮甜撈飯真係一流啊!😋😋除咗醬油蟹之外,我哋另外仲叫咗三個唔同嘅嘢食,分別係韓式醬牛肉紫菜飯卷🍙$98、韓式水冷麵🍜$98、炸黑糖蜜麻糬團子 🍡$38,其中最推介嘅就係韓式水冷麵,凍凍地酸酸地嘅味道就最開胃!😝😝
新沙洞大排檔🇰🇷

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯🦀🦐$298

口味重,連沙律都是如此,食完後碟底仲有半CM超咸沙律汁。問點解基本的凍水都有供應,回覆是水機壞咗!!!而炸雞各食評話好食那些是否冇食過好食的炸雞?炸雞唔夠乾身,重油,一件淺嘗可以,再食膩滯!年糕乾硬。炒粉絲點解會有一層油浮在碟底,唔夠清爽,飲油送粉絲。前菜是好食的,六個前菜都合格。而服務態度一般,見到鄰枱問打包,職員都與客人有點爭執,又話呢啲嘢唔包得之類。呢間真是試一次便夠,留返機會給不懂分辨好壞的勇士。
口味重,連沙律都是如此,食完後碟底仲有半CM超咸沙律汁。問點解基本的凍水都有供應,回覆是水機壞咗!!!而炸雞各食評話好食那些是否冇食過好食的炸雞炸雞唔夠乾身,重油,一件淺嘗可以,再食膩滯!年糕乾硬。炒粉絲點解會有一層油浮在碟底,唔夠清爽,飲油送粉絲。前菜是好食的,六個前菜都合格。而服務態度一般,見到鄰枱問打包,職員都與客人有點爭執,又話呢啲嘢唔包得之類。呢間真是試一次便夠,留返機會給不懂分辨好壞的勇士。
  • 前菜
2024-02-21 24 views
《韓式地道大排檔美食》深水埗長沙灣真係美食多羅羅😌今次嚟到呢間以韓式大排檔為主題,滿滿打卡位嘅「新沙洞大排檔」🛑餐廳入面滿滿霓虹燈,亦用上好有韓式風格嘅餐椅餐枱🤭食得大排檔就當然要飲下酒啦✌🏻呢度有一款蜂巢🐝韓國米酒,將米酒倒進蜂巢入面,輕輕攪拌一下,蜂巢嘅蜜糖融入米酒內,令味道精華 更易入口之餘,甜度亦都好適中,飲落仲覺得好滋潤添😆韓式燒物,我哋試咗豬豬,厚切五花位,沾下醬汁再用生菜夾住食,正🤤 除咗呢個豬豬,見到另外好多客人都點咗佢哋嘅燒鱔魚,亦都係客人自己燒㗎~其他韓式必點食物,例如流水冷麵、炸雞嘅質素都幾唔錯,要另外一讚嘅係佢哋嘅韓式餐前小食,裏面個茄子做得幾出色🍆 如果想食佢哋嘅醬油蟹或者宮廷牛肋骨,建議預早order reserve定,因為我哋嗰日想食都已經賣曬喇🙈Pineapple Sorbet
《韓式地道大排檔美食》

Pineapple Sorbet
2024-01-28
Lunch
去韓國其中一件必做嘅事,當然就係要喺街頭路邊攤食盡韓式美食🇰🇷估唔到呢種獨有風味,喺香港都可以體驗到🤓位於大角咀嘅「新沙洞大排檔」完美還原韓國街頭風味,完全零違和感🤟🏻.拉開門口膠帳篷,即刻見到路邊摺檯、鐵桶凳、霓虹燈,勁有復古韓式大排檔feel🇰🇷夜晚嚟到座無虛席,有feel之餘仲有勁多打卡位📸.🍴韓式鐵板燒鰻魚💰$98(訂枱優惠價;原價$98)平時食燒鰻魚串燒一條都幾十蚊,估唔到呢度食$100都唔使🤪只要電話訂座就可以享有$98優惠❣️整個板爐上,鰻魚燒到金黃色就袋得,鍾意濃味啲可以加埋燒汁😚鰻魚好肥美,燒過後油香好出🤤魚皮位卜卜脆,魚肉彈滑,口感豐富😋可以配埋紫菜食更香口😙.🍴泡菜豬肉豆腐湯💰$118上台時湯窩仲熱到翻滾🔥湯同料比例接近一半好豐富😍味道偏甜,唔會太辣容易入口😌額外加$18要埋麻油紫菜飯,撈湯食超正😎.🍴韓式牛肉炒粉絲💰$108整碟都幾大份下,配料有牛肉、蛋絲、菇、椰菜、蘿蔔絲、洋蔥等好足料😛粉絲好彈牙,麻香味好出😙.🍓草莓牛奶配蜂巢特飲💰$88(2人份)賣相相當精緻,杯內放置蜂巢及士多啤梨🍯額外倒入草莓牛奶🍓蜂巢溶化後,士多啤梨牛奶額外添加蜜糖香味甜蜜蜜😚

🍴韓式鐵板燒鰻魚
💰$98(訂枱優惠價;原價$98)

🍴泡菜豬肉豆腐湯
💰$118

🍴韓式牛肉炒粉絲
💰$108

🍓草莓牛奶配蜂巢特飲
💰$88(2人份)
2024-02-20 25 views
韓國街道的大排檔🌸韓式水冷麵 $98🌟🌟🌟🌟份量十足,水冷麵麵質煙靭,可口,涼浸浸入口好舒服,配搭青瓜、蘿蔔、蟹柳絲。🌸新沙洞招牌醬油拼盤(醬油蟹1隻、醬油蝦4隻、紫菜拌飯) $288🌟🌟🌟🌟🌟醬油蟹爆晒膏,醬油蟹蟹肉超鮮甜,紫菜拌飯放入蟹蓋拌埋一齊食更滿足,醬油蝦同樣超鮮甜彈牙。🌸海鮮蔥煎餅 $108🌟🌟🌟🌟超香蔥味,脆卜卜,每一塊都有海鮮,口感豐富。🌸原粒蜂巢特飲—草莓牛奶 $88🌟🌟🌟🌟🌟份量十足,每杯都有一粒蜂巢同士多啤梨,草莓牛奶香甜而滑身,原粒蜂巢甜蜜而且有咬口。======詳情======新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)大角咀大政街10號地舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #大角咀美食 #大角咀好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #秋日美食 #韓國菜 #韓國料理 #全民打卡計劃 #醬油蟹 #醬油蝦 #醬油拼盤 #原粒蜂巢草莓牛奶 #海鮮蔥煎餅 #韓式水冷麵 #大政街 #新沙洞大
韓國街道的大排檔

🌸韓式水冷麵 $98🌟🌟🌟🌟

🌸海鮮蔥煎餅 $108🌟🌟🌟🌟
超香蔥味,脆卜卜,每一塊都有海鮮,口感豐富。

🌸原粒蜂巢特飲—草莓牛奶 $88🌟🌟🌟🌟🌟

======詳情======
新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)
大角咀大政街10號地舖

================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #大角咀美食 #大角咀好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #秋日美食 #韓國菜 #韓國料理 #全民打卡計劃 #醬油蟹 #醬油蝦 #醬油拼盤 #原粒蜂巢草莓牛奶 #海鮮蔥煎餅 #韓式水冷麵 #大政街 #新沙洞大排檔
2023-10-18
Dinner
  • 新沙洞招牌醬油拼盤配紫菜拌飯
2024-02-18 63 views
超過一年冇返香港,不停約唔同朋友飯聚,好耐冇食醬油蟹,有朋友就推介哩間新沙洞大排檔。門口用左膠帳幕做門簾,好似真係去左韓國啲路邊攤咁。店內每個角落都好有心思,好有氣氛。一坐低,每枱都會有一碟三式前,辣度只係BB辣,唔食辣嘅朋友都食倒。我地為左醬油蟹黎,第一時間叫左一個新沙洞醬油蝦拼盤($298),拼盤包左一隻蟹同四隻蝦,另外仲跟左一大碗紫菜拌飯。醬油蟹勁多膏呀!味道超鮮甜,完全唔腥,亦唔會太鹹,醬油蝦都好正,蝦肉好甜好爽。紫菜拌飯落左少少麻油,口感唔會太腍太黏,加埋落蟹蓋度,再加少少醬油食超正呀!食韓國野點少得炸雞,所以我地點左半份新沙洞炸雞($88),大約有五六舊倒,佢有幾款口味,我地就揀左蒜蓉醬油味,炸雞全部已經去晒骨,啖啖肉好方便食,蒜蓉醬油味食落甜甜地鹹鹹地,唔會太乾,都幾好食。另外我地仲叫左個韓式牛肉炒粉絲($108),牛肉量比我想像中多,塊塊都好大塊,又唔會太韌又鞋,牛肉醃得入味,粉絲好彈唔會太油。幾飽當然都要食埋甜品先完滿,哩個菠蘿雪葩($58)味道好清甜,食左咁多肉,食返個雪葩絕對可以消滯。見倒甜品有炸黑糖蜜麻糬團子($38)未食過又試下,外面脆脆地,中間係麻糬煙煙韌韌

店內每個角落都好有心思,好有氣氛。

醬油蟹勁多膏呀!

見倒甜品有炸黑糖蜜麻糬團子($38)未食過又試下,外面脆脆地,中間係麻糬煙煙韌韌,甜甜地咁幾好食。
環境好有氣氛,好似真係去左韓國街邊燔咁,野食都唔錯,醬油蟹係必食,好新鮮好乾淨,起碼食完我冇肚痛。
$325 (Lunch)
新開韓式地道大排檔🇰🇷多款韓國傳統美食🍢🍜🥘店內還有超多打卡位📸配上色彩繽紛的膠桌椅和招牌膠帳篷⛺️以及大大個地鐵站霓虹燈箱裝飾🚦神還原韓國路邊大排檔氣氛,很有置身於韓國當地的感覺😁士多啤梨牛奶加入原粒蜂蜜呢個組合🍓🍯賣相吸引,配搭創新😃蜂蜜令牛奶更香甜更易入口,味道濃厚😋必點爆膏韓式醬油蟹拼盤🦀蟹肉軟嫩入味😋蟹膏夠鮮甜,口感軟滑😍還有四隻醬油蝦,爽口彈牙🦐加上紫菜伴飯🍚非常美味😙黑糖配上Q軟的麻糬🍡口感煙韌,再加上黃豆粉,味道更有層次🤤炸雞也是這裡必吃之選🍗蒜蓉醬油味也是我喜歡的未道😄炸雞熱辣辣夠香脆🔥咬落啖啖肉,嫩滑多汁🤩泡菜湯是韓國傳統美食之一🍲味道濃厚,酸酸辣辣🌶️更有不少豆腐及豬肉🐷送飯一流🤓
新開韓式地道大排檔🇰🇷
多款韓國傳統美食🍢🍜🥘
店內還有超多打卡位📸
配上色彩繽紛的膠桌椅和招牌膠帳篷⛺️
以及大大個地鐵站霓虹燈箱裝飾🚦
神還原韓國路邊大排檔氣氛,
很有置身於韓國當地的感覺😁

士多啤梨牛奶加入原粒蜂蜜呢個組合🍓🍯
賣相吸引,配搭創新😃
蜂蜜令牛奶更香甜更易入口,味道濃厚😋

必點爆膏韓式醬油蟹拼盤🦀
蟹肉軟嫩入味😋
蟹膏夠鮮甜,口感軟滑😍
還有四隻醬油蝦,爽口彈牙🦐
加上紫菜伴飯🍚非常美味😙

黑糖配上Q軟的麻糬🍡口感煙韌,
再加上黃豆粉,味道更有層次🤤

炸雞也是這裡必吃之選🍗
蒜蓉醬油味也是我喜歡的未道😄
炸雞熱辣辣夠香脆🔥
咬落啖啖肉,嫩滑多汁🤩

泡菜湯是韓國傳統美食之一🍲
味道濃厚,酸酸辣辣🌶️
更有不少豆腐及豬肉🐷送飯一流🤓
  • 新沙洞招牌醬油拼盤
  • 新沙洞招牌炸雞
  • 黑糖麻糬丸子
  • 泡菜豬肉豆腐湯
2024-02-14 29 views
新年無得出去旅行完,唯有帶小朋友食韓國菜。去到門口已經覺得好似去咗韓國嘅弘大或新沙洞食飯,好多打卡位,好有氛圍!前菜六款:薯蓉、柚子蘿蔔、荳芽、辣荳芽、辣白菜同茄子份量不多,勝在款多,可以一次過試下不同的泡菜。必試#韓式烤鰻魚!幾乎每枱都叫!原來有優惠(只限大角咀分店)優惠價$98 原價$198,咁抵,無理由唔食!肥美厚切鰻魚,啖啖肉,慢燒至表面金黃色皮脆,不油膩,配上紫菜同燒汁,好食。🌟#甜薯芝士條金黃鬆脆,芝士拉絲勁,味道清,芝士味唔算重,不錯。🌟#新沙洞炸雞(柚子味)柚子味清新,甜辣適中,皮脆肉嫩,仲要係無骨,小朋友點食都唔擔心,開胃正。🌟 #韓式牛肉炒粉絲足料牛肉大大片,滿滿蛋絲,配料豐富,粉絲硬度適中。🌟#韓式醬牛肉紫菜飯卷份量唔算少,但足料誠意推介!牛肉、午餐肉、醃黃瓜、蛋絲、蔬菜,配上芝麻油,十分好食。🌟#手工啤酒一 小白熊啤+#可樂食炸雞點可以無啤酒和可樂,解渴可口,滿足。

前菜六款:薯蓉、柚子蘿蔔、荳芽、辣荳芽、辣白菜同茄子
份量不多,勝在款多,可以一次過試下不同的泡菜。

必試#韓式烤鰻魚!
幾乎每枱都叫!原來有優惠(只限大角咀分店)

🌟#甜薯芝士條
金黃鬆脆,芝士拉絲勁,味道清,芝士味唔算重,不錯。

🌟#新沙洞炸雞(柚子味)

🌟 #韓式牛肉炒粉絲
足料牛肉大大片,滿滿蛋絲,配料豐富,粉絲硬度適中。

🌟#韓式醬牛肉紫菜飯卷

🌟#手工啤酒一 小白熊啤+#可樂
炸雞點可以無啤酒和可樂,解渴可口,滿足。

• 韓式鐵板燒鰻魚
  • 韓式醬牛肉紫菜飯卷
  • 韓式牛肉炒粉絲
  • 甜薯芝士條
  • 新沙洞招牌炸雞
喜歡韓流的表妹提議來這間位於大角嘴的韓式大排檔試試,我們一行四人相約了禮拜日來食午餐。由於網上的評價不斷,餐廳亦在社交平台上寫明可接聽訂座電話的時間,意味著不是整天營業時間都可以接聽,看似生意不錯;所以我們相約大約下午十二點半到店walk in,內進時見到除了我們這一檯只有另外兩位客人已經心感不妙 店舖採用QR code自助落單系統,落單後店員就來送上一碟包括了泡菜、柚子蘿蔔還有薯仔絲的前菜。差不多吃完的時候我們詢問店員是否可以再送上一碟,但原來四人只有一小碟,每一個人只能淺嚐少許,曾在韓國留學一段時間的表妹說如能像韓國那樣能夠添加會更能做到韓式的感覺。本以為泡菜煎餅會是一大塊那樣,原來餐廳是已經切成幾塊放上高身的小碟上。煎餅沒有太多泡菜味,反而麵粉的比例比較高,然而與其說是煎餅質感其實是炸餅,所以不太明顯是一客泡菜煎餅,沾上旁邊的醬汁偏鹹但會帶出一點點香蔥、芝麻味。煎餅有大概5塊,不過即使把所有拼起來都只是一個小的圓圈,加上味道不對版,絕對是overprice。食韓國菜當然要食炸雞啦。半份炸雞-蒜蓉醬油味的炸粉並非韓國一般使用的類別,感覺比較像是中菜使用的炸粉,而咬一大口都是炸粉,實

食韓國菜當然要食炸雞啦。半份炸雞-蒜蓉醬油味的炸粉並非韓國一般使用的類別,感覺比較像是中菜使用的炸粉,而咬一大口都是炸粉,實際上肉算少,「韓式炸雞」來說都是幾失敗的。
相對上部隊鍋比較正常,裡面都是常見的材料,例如魚糕、炸餃子、午餐肉、泡菜、翠玉瓜、豆腐等,用來填肚是可以的。裡面是有一些豬肉片的,不過最驚嚇的是基本上全部都是脂肪,很困難才找到丁點豬肉吃,絕大部份都是不能吃的肥膏,也把整窩弄得肥膩

QR code落單又有加一服務費是一件事,由於水杯太細隻檯面又沒有水壺讓我們自己加水,所以需要頻頻請店員為我們加水,每次我們都需要「請求」他們才不是太情願地為我們添加,又倒到檯面地下都是水😅

從踏進餐廳的那一刻開始已經感覺到跟網上反映的熱潮、質素大不同,即使食完整頓飯都沒有坐滿過一半客人;食完都知道原因了。

$125 (Lunch)
2024-02-11 35 views
呢間餐廳聽就聽得多,但係因為喺大角咀唔係太就腳,所以一直都冇去嘗試今日屋企人提議去呢間試吓,咁就去睇吓佢咩料啦😂😂話說我哋叫咗個燒鰻魚,我覺得呢個真係非常之好食。因為其實我本身唔係太食鰻魚,但係因為去韓國旅行嘅時候試過一次燒鰻魚覺得非常之好食,所以今次都想喺呢間餐廳試吓。嚟到之後我發現其實佢個味道係非常之貼近我喺韓國食到嘅燒鰻魚,都係一樣非常之爽口,真係唔錯。之後我哋嗌咗個炸蝦飯卷,其實都OK嘅,而且份量都唔細,但係因為佢有紫蘇葉,所以我就麻麻哋跟住個韓式牛肉炒粉絲就同平時食開嗰啲唔同,因為我哋平時食開嗰啲係牛肉絲,而佢呢度係一大片牛肉。咁我覺得佢係足料嘅,比牛肉係冇手軟,但係屋企人反而覺得咁樣一大片好似唔係太地道。另外再嗌咗個海鮮蔥餅,呢個我哋就真係一致覺得唔係太好食,因為佢嘅粉好多。個韓式冷麵就不過不失啦,始終冇韓國食到嘅咁好食。整體而言就一般啦,因為冇理由為咗個燒鰻魚走去食嘅。但係佢裝修同氣氛都唔錯,真係有大排檔feel 。

今日屋企人提議去呢間試吓,咁就去睇吓佢咩料啦😂😂

個韓式冷麵就不過不失啦,始終冇韓國食到嘅咁好食。

• 韓式鐵板燒鰻魚
  • 韓式牛肉炒粉絲
2024-02-10 32 views
안녕하세요! 喺香港原來有一間韓式大排檔!新沙洞大排檔店面用咗韓國常見嘅紅色帆布帳蓬,加上韓文,真係好似冬天街頭嘅韓國大排檔,舖內擺設及裝修都有落心思,有唔少霓虹燈同韓國標誌🔥🔥😋😋😛😛新沙洞招牌醬油拼盤🦀🦐 $198拼盤包括1隻醬油蟹,4隻醬油蝦同紫菜飯。醬油蟹爆膏,滑溜可口,味道極其鮮美;醬油蝦大大隻,蝦頭亦見有膏,選料相當高質;蟹膏同醬油汁混合熱辣辣嘅紫菜飯,真係好食到不得了,果然係白飯小偷啊!醬油蟹同韓式烤鰻魚有預訂優惠,只要電話訂座,就可以優惠價食到,兩個優惠不能同時使用💞💞🤩🤩⭐⭐(醬油蟹$198, 原價$298; 韓式烤鰻魚$98, 原價$198) 泡菜豬肉豆腐湯🍲 $118份量相當足, 2至3人share 都無問題,泡菜湯香濃,五花腩肉肥瘦相間,豆腐滑溜,整體只係小小辣,冬天叫就啱晒♥️♥️😙😙😄😄韓式牛肉炒粉絲🥘 $108牛肉醃製後好入味,係韓式燒肉咁甜甜哋,粉絲同雜菜份量好足料,理想嘅澱粉質之選🔥🔥😋😋🥳招牌原粒蜂巢蜜草莓牛奶🍹 $88呢個係2人份量, 每一杯都有一塊蜂巢,同草莓牛奶混合一齊飲,唔會太甜,感覺好滋潤😊😊🥰🥰⭐⭐新沙洞大排檔地址:大角咀大政街10號地舖

新沙洞招牌醬油拼盤🦀🦐 $198

泡菜豬肉豆腐湯🍲 $118