2024-04-19 312 views
💯 Last night, my friend and I visited the renowned Korean restaurant, Sinsa-dong Pocha, which has gained popularity on social media. The restaurant's decor transported us to Korea, providing a vibrant ambiance and numerous photo opportunities. We indulged in the following dishes:1️⃣ Signature Soy Sauce Crab Platter with Seaweed Rice ($298) - The soy sauce crab is made with 100% premium Yanping Island crabs, ensuring freshness and quality. Freshly marinated crabs are delivered regularly, guaranteei

1️⃣ Signature Soy Sauce Crab Platter with Seaweed Rice ($298) - The soy sauce crab is made with 100% premium Yanping Island crabs, ensuring freshness and quality. Freshly marinated crabs are delivered regularly, guaranteeing that only the finest ingredients are used.
The secret sauce is prepared using a special recipe, creating a delectable flavor. The salt used is the highest quality Korean soy sauce salt, giving it an exceptional taste. Served with fragrant seaweed rice, it is a true delicacy. 🦀 (新沙洞招牌醬油蟹拼盤(配紫菜拌飯))

2️⃣ Grilled Jeju Black Pork on Hot Plate with Vegetable Platter ($188) - The succulent Jeju black pork is grilled to perfection on a hot plate and served with a variety of fresh vegetables. It is a delightful combination of flavors. 🐗 (鐵板燒濟洲黑毛豬 (配生菜拼盤))

3️⃣ Seafood and Green Onion Pancake ($115) - This pancake is filled with a generous amount of seafood, including squid, and is infused with the aroma of green onions. It is a savory and satisfying choice. 🦑🥞 (海鮮葱煎餅)

🌟 Special Promotion:
🦀 Soy Sauce Crab Special: $198
Available from Monday to Thursday all day
Available only until 7 PM on Fridays, Saturdays, and Sundays
Not applicable on public holidays
Reservation by phone is required for the special promotion.
2024-04-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dinner
對上一次黎食,都已經係非常多人,而每次經過都見到好多人等位,所以大家都記得要book位呀📲店舖用上韓式大排檔嘅設計,亦因為咁成為咗一間有卡打嘅食店📸揀咗坐半室外位置,嗰張膠櫈的確好入型入格😍再一次黎到,緊係要食吓啲新菜式喇🥢➷🪐 韓式鐵板燒鰻魚食店所用嘅鰻魚係每日新鮮到貨,亦都係每日處理同劏🔪新鮮厚切嘅鰻魚用上鐵板呈上,經過親手煎烤,肥美嘅鰻魚流出豐厚嘅油份🤩先燒肉個邊,咁就可以避免塊皮痴住鐵板😌入口魚香味頗重,有啲似食燒鱔嘅感覺😋魚皮有脆口之餘仲帶有點煙韌感👍🏼肉身爽脆,配搭秘製鰻魚骨燒汁同紫菜食,份外和味🤤§🪐 醬油蟹膏蟹肉拌飯唔係成日有機會食醬油蟹🦀應該話自己都未必敢成日食🤣但知道佢地都出名食醬油系列,所以就叫咗呢個拌飯試一試🫢拌飯嘅配料唔會太多,避免搶走醬油蟹嘅味道,醬油唔會死咸,又可以帶起蟹肉同蟹膏嘅鮮味😋味道吸引亦惹味,非常唔錯嘅一個體驗👍🏼§🪐 新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子食韓式野當然離不開炸雞🍗今次揀食柚子呢個味,會有啲清新感🍋炸雞算係大嚿,炸皮香脆又唔會太厚粉,入口啖啖肉🤪§🪐 草莓牛奶配蜂巢特飲上次都有飲呢個蜂巢特飲,覺得佢幾特別,所以今次都決定encore🤭原塊蜂
店舖用上韓式大排檔嘅設計,亦因為咁成為咗一間有卡打嘅食店📸

🪐 韓式鐵板燒鰻魚

食店所用嘅鰻魚係每日新鮮到貨,亦都係每日處理同劏🔪
韓式鐵板燒鰻魚
入口魚香味頗重,有啲似食燒鱔嘅感覺😋
🪐 醬油蟹膏蟹肉拌飯

醬油蟹膏蟹肉拌飯
味道吸引亦惹味,非常唔錯嘅一個體驗👍🏼
🪐 新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子

食韓式野當然離不開炸雞🍗
新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子
今次揀食柚子呢個味,會有啲清新感🍋
新沙洞招牌炸雞 - 韓式柚子
炸雞算係大嚿,炸皮香脆又唔會太厚粉,入口啖啖肉🤪
🪐 草莓牛奶配蜂巢特飲

原塊蜂巢配上香濃草莓牛奶🍓甜甜地又有特式😋
草莓牛奶配蜂巢特飲

又係好滿足嘅一餐,而呢個滿足話我知,我哋可以再黎第3次👍🏼到時唔知又有啲咩新野食呢🤤
‼️如果你係醬油蟹迷,而家醬油蟹有優惠做緊$198😲一至四全日供應,五六日就只限7點前🕖公眾假期無優惠,不過記得必須要電話訂座📲襯住優惠未完,要食就要襯快喔!

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2024-03-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
草莓牛奶配蜂巢特飲
Weekend Lunch一坐低會送上三款韓式小菜。新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298拼盤有醬油蟹及醬油蝦。醬油蟹有不少蟹膏,味道新鮮入味,但不會過鹹,也不會有腥臭味。醬油蝦同樣出色,每隻蝦頭都有膏,蝦肉肉質不錯,鮮甜味十足。兩者配上紫菜飯,更添滋味!韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98與正宗韓國紫菜飯卷一樣,表面會塗上麻油及灑上芝麻,令飯捲增添香味。而且飯捲用料足,有牛肉及不同蔬菜,好味又有不同口感。泡菜豬肉豆腐鍋 $118泡菜湯有滑身的豆腐、大量老泡菜及花腩片。在吃完醬油蟹及醬油蝦後,是暖身暖胃的選擇。韓國粒粒桃汁 $18本身打算試試草莓牛奶配蜂巢特飲,可惜當天兩款蜂巢特飲均售罄,所以轉了試粒粒桃汁,味道香甜,更多不少蜜桃粒粒。餐廳還原了韓式大排檔的氛圍,不論門口還是餐廳內不同角落都有滿滿的韓風裝潢。另外店員表示2月透過電話訂座可以享有特別優惠 (以下優惠不能同時使用):所有分店~原價$298的醬油蟹,可以透過電話訂座以優惠價$198享用 (星期一至星期四全日供應,星期五、星期六及星期日只限晚上七點前,公眾假期就沒有優惠)大角咀分店限定~原價$198的韓式烤鰻魚,同樣透過電話訂座,可以
Weekend Lunch

一坐低會送上三款韓式小菜。

新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298

韓式醬牛肉紫菜飯卷 $98

泡菜豬肉豆腐鍋 $118

韓國粒粒桃汁 $18

所有分店~

大角咀分店限定~
原價$198的韓式烤鰻魚,同樣透過電話訂座,可以優惠價$98享用(適用於星期一至星期五晚市,星期六及星期日全日供應)

鍾意醬油蟹及韓式烤鰻魚快點電話訂座預約~
Lunch
今日同朋友放工後去左哩間韓式大排檔餐廳食飯。餐廳環境好有特色,係韓國大排檔設計,四周都係韓文既標誌,門口啲布簾勁有韓國小食車嘅感覺。🦀新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298拼盤包括一隻醬油蟹同四隻醬油蝦,仲要已經配埋紫菜拌飯,$298哩個價錢性價比相當高!醬油蟹嘅蟹膏同蟹肉份量都唔少,而醬油蝦就鮮甜彈牙,真係幾抵食~🍗 新沙洞炸雞半份-甜辣味 $88炸雞炸得香脆,上面淋上甜辣醬汁,灑上芝麻,半份嘅份量已經好多~🍙 辣豬肉紫菜飯卷 $98紫菜飯卷亦係份量十足,入面配料豐富,包括辣豬肉、青瓜絲、蘿蔔絲、紫蘇葉,所以食落帶有紫蘇葉香氣~🍓🍯 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) $88哩個草莓牛奶好好飲,配埋入面蜂巢流出嘅蜜糖,味道香甜。🌟 #優惠情報🌟餐廳而家有醬油蟹同烤鰻魚優惠👇🏻🦀預訂醬油蟹優惠價$198 原價$298星期一至四全日供應星期五六日,只限七點前公眾假期沒有優惠🔥韓式烤鰻魚優惠價$98 原價$198只限大角咀分店星期一至五晚市星期六日全日供應🔺兩項優惠都必須電話訂座🔺優惠不能同時使用

🦀新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 $298

🍗 新沙洞炸雞半份-甜辣味 $88

🍙 辣豬肉紫菜飯卷 $98

🍓🍯 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) $88
哩個草莓牛奶好好飲,配埋入面蜂巢流出嘅蜜糖,味道香甜。

🌟 #優惠情報🌟
餐廳而家有醬油蟹同烤鰻魚優惠👇🏻
🦀預訂醬油蟹優惠價$198 原價$298
星期一至四全日供應
星期五六日,只限七點前
公眾假期沒有優惠

🔥韓式烤鰻魚優惠價$98 原價$198
只限大角咀分店
星期一至五晚市
星期六日全日供應

🔺兩項優惠都必須電話訂座
🔺優惠不能同時使用
Dinner
呢次嚟呢間韓式餐廳嘅目標好明確 就係衝住佢嘅燒鰻魚而嚟嘅😛 經電話訂座 星期一至五晚市同星期六日全日都可以用$98優惠價食到燒鰻魚 咁我當然唔可以錯過啦😺韓式鐵板燒鰻魚鰻魚有五大件😎 喺熱辣辣嘅鐵板上面嗞嗞作響 燒完一面再反轉燒到金黃色就食得 鰻魚口感外脆內嫩 唔會有泥嘅味道 又冇碎骨 食得好方便 仲可以點燒汁同用紫菜包住食🥰 又係唔同嘅體驗 不過燒嘅時候要注意鐵板好熱同比較彈油啊新沙洞招牌炸雞食韓國菜點可以唔叫炸雞🍗 我地揀咗蒜蓉醬油味 係比較重口味嘅選擇嚟㗎😋 炸雞炸得好脆 但係又唔會好油膩 入面仲好多肉汁添啊 重點係佢係無骨雞 但係都咁大件好抵食呀韓式牛肉炒粉絲呢個都整得都有心思㗎🤤 蛋絲喺炒粉絲上面疊得幾靚 粉絲同牛肉份量多 入面仲有其他基本配料 例如冬菇絲 菠菜 洋蔥 紅蘿蔔絲 包菜 同埋粉絲夠晒煙靭✌🏻甜薯芝士條芝士條一咬開就可以拉絲 外層脆 入面就煙煙韌韌🧀 芝士入面仲包住舊甜薯🍠 令到個味道同口感都豐富啲草莓牛奶配蜂巢特飲呢個飲品係2人份 每杯入面都有半粒士多啤梨同埋一舊蜂巢🍯 草莓牛奶加入杯裏面飲用就可以有啲蜜糖嘅甜味 再加上蜂巢嘅特別口感 呢個價錢可以兩個人享用真係

新沙洞招牌炸雞
新沙洞招牌炸雞  蒜蓉醬油味

韓式牛肉炒粉絲
韓式牛肉炒粉絲

甜薯芝士條
甜薯芝士條

草莓牛奶配蜂巢特飲
呢個飲品係2人份 每杯入面都有半粒士多啤梨同埋一舊蜂巢🍯 草莓牛奶加入杯裏面飲用就可以有啲蜜糖嘅甜味 再加上蜂巢嘅特別口感 呢個價錢可以兩個人享用真係幾抵🍓
草莓牛奶配蜂巢特飲

呢間餐廳最令我覺得驚喜就係烤鰻魚 除咗烤鰻魚優惠 餐廳1月份仲有醬油蟹預訂優惠 記得電話訂座查詢啦🤑
韓式前菜
5 day(s) ago 0 views
Bookmark左好耐 成日都book唔到枱 今次特登walk in🤭 7點前到都唔使等喎 終於都食到喇🦀前菜有六款 竟然有茄子 真係好少見😍每款前菜份量都幾多👍🏻🌟 新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 💲298絕對為呢個黎 但講真係都小小失望既🥲醬油蝦雖然都4隻 但size真係比平時食開既細隻好多😿 蟹就正正常常啦🦀醬汁嚟講偏鹹 不過撈埋落紫菜飯到一齊食都OK嘅🌟 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 💲188有7舊黑毛豬肉 覺得呢個價錢都偏貴配埋個生菜再加醬汁一齊食都好食既👍🏻🌟 新沙洞炸雞半份 - 甜辣味 💲95炸到好香脆,而且份量都多 係韓國既味道😍🌟 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) 💲95味道就無乜特別 不過勝在打卡一流🍓🍯🥛 🌟 韓國檸七 💲18呢餐連加一總共食左💲763個人覺得係偏貴既 不過勝在有韓國既感覺🇰🇷❣️

前菜有六款 竟然有茄子 真係好少見😍每款前菜份量都幾多👍🏻

🌟 新沙洞招牌醬油蟹拼盤配紫菜拌飯 💲298
絕對為呢個黎 但講真係都小小失望既🥲
醬汁嚟講偏鹹 不過撈埋落紫菜飯到一齊食都OK嘅

🌟 鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 💲188
有7舊黑毛豬肉 覺得呢個價錢都偏貴
配埋個生菜再加醬汁一齊食都好食既👍🏻

🌟 新沙洞炸雞半份 - 甜辣味 💲95
炸到好香脆,而且份量都多 係韓國既味道😍

🌟 草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份) 💲95
味道就無乜特別 不過勝在打卡一流🍓🍯🥛

🌟 韓國檸七 💲18

呢餐連加一總共食左💲763
個人覺得係偏貴既 不過勝在有韓國既感覺🇰🇷❣️
6 day(s) ago 0 views
🐷🐷🐷🐷🐷平時嚟大角咀都通常係食中菜,今次特登揀咗呢間超貼地嘅韓國餐廳,就係為咗感受返喺韓國街市食大排檔嘅感覺🇰🇷▪️鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 ($188)未點餐已經比隔籬枱燒黑毛豬肉嘅香味吸引咗。黑毛豬油脂味重,沾點咗辣醬同秘製醬汁,再生菜包住嚟食,即使豬肉半肥瘦但都做到香而不膩。▪️韓式牛肉炒粉絲 ($108)牛肉份量多,油脂比例低但炒得好juicy,粉絲條條分明夠晒鑊氣,最重要係蔬菜都炒得好入味。▪️新沙洞炸雞 甜辣 ($95)炸粉薄,雞肉多汁嫩滑,甜辣醬又夠晒重口味,係我呢幾個月食過最好食嘅韓式炸雞!▪️甜薯芝士條 ($65)呢個小食啱晒做飯後甜品,芝士既鹹香配上香甜既薯仔,呢個配搭好match。▪️招牌原粒蜂巢蜜米酒 ($98)打卡必須!米酒帶有淡淡嘅米香,混合埋蜂蜜,好似飲緊一杯好特別嘅Cocktail🍯 💰554+10%/2 person📍 新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)大角咀大政街10號地舖
🐷🐷🐷🐷🐷

▪️鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤 ($188)

▪️韓式牛肉炒粉絲 ($108)

▪️新沙洞炸雞 甜辣 ($95)

▪️甜薯芝士條 ($65)

▪️招牌原粒蜂巢蜜米酒 ($98)

💰554+10%/2 person
📍 新沙洞大排檔 (大政街) (大角咀)
大角咀大政街10號地舖
6 day(s) ago 0 views
❣️香港都食到韓式布帳馬車大排檔 其實係裝潢似布帳馬車 星期一晚食全場full 氣氛很不錯 飲下米酒幾有feel 晚上去記得book位【韓式鐵板燒鰻魚$198】有驚喜 鰻魚新鮮不是冰鮮貨 大件鰻魚鰻魚鐵板呈上 在鐵板上烤15分鐘 烤得外脆內嫩 小心有少少碎骨【新沙洞招牌炸雞 蒜蓉醬油味$95】炸雞大大件 有5 6件 炸得香脆熱 半份2-3人食都夠 炸雞算係大嚿,炸皮香脆又唔會太厚粉,入口啖啖肉【原塊蜂巢米酒2人份$98】2人份 每杯入面有一舊蜂巢 加入米酒多咗少少甜味 米酒與蜂蜜味道很配 【招牌韓式紫菜包飯卷 $98】【韓式水冷麵$98】
❣️香港都食到韓式布帳馬車大排檔 其實係裝潢似布帳馬車

【韓式鐵板燒鰻魚$198】

【新沙洞招牌炸雞 蒜蓉醬油味$95】
炸雞大大件 有5 6件 炸得香脆熱 半份2-3人食都夠
炸雞算係大嚿,炸皮香脆又唔會太厚粉,入口啖啖肉

【原塊蜂巢米酒2人份$98】
2人份 每杯入面有一舊蜂巢 加入米酒
多咗少少甜味 米酒與蜂蜜味道很配

【招牌韓式紫菜包飯卷 $98】

【韓式水冷麵$98】
2024-05-12 0 views
我哋今次嚟到一間位於大角咀,好有人氣嘅韓國餐廳🇰🇷。呢度最有特色係佢用咗韓國街頭風裝修🥢,有種當地大排檔、街邊飲酒嘅感覺🍶,同時間成個環境又好精緻。.🍜韓式水冷麵($98)感覺惹味得嚟又清爽!可以自己落醋同埋黃芥辣😝,加上冷麵本身墊住嘅冰水,好有酸香味,又有芥辣刺激味😋,配埋爽口嘅生菜絲、蟹柳絲等等,口感豐富又開胃💕。.🐷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤($188)一上菜真係好有儀式感😍!石燒嘅厚切五花肉,一路燒,油花嘅香味一路飄出嚟,真係好吸引🔥。燒熟咗仲可以配埋爽口嘅生菜一齊食🥬,點埋香口嘅燒烤汁,加上燒烤嘅香味♨️,真係好滿足。.🍡炸黑糖蜜麻糬團子($38)麻糬口感軟軟QQ,外層炸香咗💥,食落口真係好夾調味。開埋黃豆粉🫘,同埋甜甜香香嘅黑糖漿,仲有香口嘅芝麻粒😆,有有韓國街頭feel。.🌾韓國米水($18)食得韓國嘢,梗係嘢飲都要配埋韓式㗎啦🤩!呢款甜米水飲落順口得嚟,又有米香味,好夾呢啲菜式🙌🏻。
🍜韓式水冷麵($98)
🐷鐵板燒濟州黑毛豬配生菜拼盤($188)
🍡炸黑糖蜜麻糬團子($38)
🌾韓國米水($18)
2024-04-29
2024-04-26 26 views
今次小星星就去咗韓式大排檔風格既餐廳食飯,雖然呢間餐廳就好高人氣,但係我就覺得名大於實啦😥(*自費食評✨韓式炒粉絲配辣豬肉 $108睇Menu話依個係店長推介,份量係幾足,有好大塊但唔算好辣既辣豬肉、蘑菇,洋蔥,蛋絲,紅蘿蔔絲同粉絲等,咁多配料令到外觀係吸引既,但係小星星認為係韓式炒粉絲既靈魂aka菠菜竟然冇左,有少少失望星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5✨招牌韓式紫菜包飯卷 $98見到五顏六色既配料喺晒飯卷入面,賣相係有食慾!鹹鹹甜甜既味道加上爽脆口感幾過癮,8件好快就清晒不過呢個價錢對紫菜飯卷嚟講就有啲偏貴啦星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5✨泡菜煎餅 $105賣相真係一言難盡啦😬脆脆地但偏厚身既既煎餅令到口感好厚重,所以食左一塊就好快濟,小星星比較鍾意薄身既煎餅不過朋友負責點菜就冇辦法啦🫨星星推薦度:⭐️⭐️/5✨秘製蒜蓉醬油味招牌炸雞(半份)$95炸雞好大舊所以半份都足夠,而且醬油同蒜蓉鹹甜味既結合令炸雞都入味同好匹配星星推薦度:⭐️⭐️⭐️/5✨韓式鐵版燒鰻魚$198繼炒粉絲係店長推介,今次又有個必食推介😂有五大塊既鰻魚同埋未燒前見到有好新鮮既光澤,感覺質量唔錯。燒好後既鰻魚肉質都鮮嫩,沾埋醬汁令口感更豐富星

✨韓式炒粉絲配辣豬肉 $108

✨招牌韓式紫菜包飯卷 $98

✨泡菜煎餅 $105
星星推薦度:⭐️⭐️/5

✨秘製蒜蓉醬油味招牌炸雞(半份)$95

✨韓式鐵版燒鰻魚$198
星星推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️/5

🍀整體都冇咩驚艷到我既菜,好可惜(都有可能我冇點到其他好好食既餸啦)同埋個陣坐係近門口既area,座位方面就真係好窄,同隔離枱好近,離座個陣要隔離個客企出嚟讓位先出到嚟😓
(*以上皆為自費食評)
招牌韓式紫菜包飯卷
泡菜煎餅
秘製蒜蓉醬油味招牌炸雞(半份)
韓式鐵版燒鰻魚
Dinner
秘製蒜蓉醬油味招牌炸雞(半份)
韓式鐵版燒鰻魚
  • 韓式鐵板燒鰻魚
2024-04-20 39 views
見好多人ig share, 星期六2個人去試一試 6-7點店舖都未坐滿叫左個醬油蟹set, 草莓牛奶蜂蜜個飲品,同燒鰻魚醬油蟹set$298,無得單點一隻蟹, 要焗住連醬油蝦一齊叫, 蟹size 細細隻 都好味既但好唔夠喉 😅 2個人又無可能叫多set ,紫菜飯麻油無咩, 就只是白飯加小小紫菜係面草莓牛奶$95 味道普通, 但好靚, 打卡一流燒鰻魚 $198 有5塊, 魚肉都好彈牙好味既其中4舊都無骨,但有一舊就好多骨 我老公成舊都食唔到吐番出來 前菜有6小格, 無得添的 食完就無服務:普通,當係韓式茶餐廳咁,上餐速度好快有澳牛feel, 連自己燒鰻魚 40分鐘左右我地就食完走了燒鰻魚要小心 佢個鐵板會成日彈油出黎, 我地彈到幾次手,仲有次彈到去眼,好痛🥲總括而言我太高期望😅 見其他人有預約鰻魚同醬油蟹都有優惠價的話是ok 的,但walkin價性價比就唔ok了 份量太小
見好多人ig share, 星期六2個人去試一試
6-7點店舖都未坐滿
叫左個醬油蟹set, 草莓牛奶蜂蜜個飲品,同燒鰻魚

草莓牛奶$95 味道普通, 但好靚, 打卡一流

燒鰻魚 $198 有5塊, 魚肉都好彈牙好味既

前菜有6小格, 無得添的 食完就無

總括而言我太高期望😅

• 韓式鐵板燒鰻魚
2024-04-19 55 views
突然好想食韓國菜就搵到大角咀呢間試試呢到嘅裝修係模仿返韓國嗰種大排檔,門都冇,只係用透明膠簾擋不過啲風吹到入腳真係好凍,啲野食都好快凍醬油蟹膏蟹肉拌飯🌟4.5/5撈埋一齊之後其實食唔出邊啲係蟹膏,邊啲係蟹肉但就真係好好食,推薦俾中意食撈飯嘅人新沙洞炸雞半份-蒜蓉醬油味🌟4/5正常發揮,雞塊大舊,唔會好鞋口,但略嫌啲醬太稀草莓牛奶配蜂巢特飲(兩人份)$88 🌟2.5/5 呢個不推,蜂巢融唔到入草莓牛奶,到真係融嗰陣就會超級甜只係打卡飲料,完全唔值一坐低就會送上小菜,跟足韓國掛住韓國可以嚟體驗下,試一次可以,再多就未必啦
突然好想食韓國菜就搵到大角咀呢間試試
呢到嘅裝修係模仿返韓國嗰種大排檔,門都冇,只係用透明膠簾擋
不過啲風吹到入腳真係好凍,啲野食都好快凍

醬油蟹膏蟹肉拌飯🌟4.5/5
撈埋一齊之後其實食唔出邊啲係蟹膏,邊啲係蟹肉
但就真係好好食,推薦俾中意食撈飯嘅人

新沙洞炸雞半份(蒜蓉醬油味)
新沙洞炸雞半份-蒜蓉醬油味🌟4/5
正常發揮,雞塊大舊,唔會好鞋口,但略嫌啲醬太稀

草莓牛奶配蜂巢特飲(兩人份)$88 🌟2.5/5
呢個不推,蜂巢融唔到入草莓牛奶,到真係融嗰陣就會超級甜
只係打卡飲料,完全唔值

一坐低就會送上小菜,跟足韓國
掛住韓國可以嚟體驗下,試一次可以,再多就未必啦

醬油蟹膏蟹肉拌飯
新沙洞炸雞半份(蒜蓉醬油味)
  • 醬油膏蟹肉拌飯
2024-04-19 42 views
今日同朋友食飯,佢介紹咗我去大角咀一間食韓國菜嘅餐廳,我哋去到八點幾坐滿晒人,餐廳嘅報紙都好似韓國街邊嘅大排檔,好有風味首先佢上咗6碟前菜,碟碟各有特色,好好味,特別鍾意佢嘅辣醬茄子另外我哋嗌咗醬油蟹拼盤配伴飯 佢有一大隻醬油蟹同埋四隻蝦,醃得好入味,撈飯一流我哋仲叫咗個芝士炸蝦紫菜飯卷,炸蝦好鬆脆食韓國野點可以唔食炸雞?佢嘅炸雞半份都好多件,將油蒜香好惹味飲品我哋叫咗蜂巢米酒,有一大粒蜂巢杯,飲得又食得PS 而家做緊醬油蟹優惠 原價298而家198!!

我哋仲叫咗個芝士炸蝦紫菜飯卷,炸蝦好鬆脆

飲品我哋叫咗蜂巢米酒,有一大粒蜂巢杯,飲得又食得

PS 而家做緊醬油蟹優惠 原價298而家198!!
2024-04-15 30 views
呢間餐廳果然人氣高企,八點後才去食都仍然爆滿要等位。裝潢是韓國大排檔風格,不過超多霓虹燈牌,反而感覺好科幻。以QR code下單非常方便,不過我最想食的鐵板燒鰻魚已經售罄,食唔到彈牙厚肉的鰻魚,唯有點份同樣出名的鐵板燒濟洲黑毛豬及其他菜式吧。鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜拼盤 $188小火爐傳熱都幾快,豬肉燒幾下就好快熟,黑毛豬肉質軟嫩,肥瘦均勻,煎完以後香氣足且多汁,夾埋生菜食一流!新沙洞炸雞半份-柚子味 $95炸雞外皮炸得酥脆,雞肉都鮮嫩,不過主要味道來自於外層的柚子醬汁,甜甜的,清新開胃唔油膩。泡菜煎餅 $105煎餅入口都算酥脆,粉不會太厚,油膩感亦不重,但如果泡菜味道再香濃一點就更好食。韓式牛肉炒粉絲 $108)牛肉份量都唔少,但炒的方式令肉質顯得較乾身,最好味的是粉絲,好入味又口感煙韌。脆炸年糕配韓式辣醬 $68雖說是韓式辣醬但不會太辣,炸過的年糕外層脆裡面軟,煙煙韌韌的。草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$95賣相有趣,每杯有半粒草莓加蜂巢,倒進草莓牛奶後,一定要再攪拌等蜂蜜融合牛奶中,越飲越香甜。當晚見到有兩檯客人慶生切蛋糕,呢間餐廳又確係聚會之選,氣氛一流。
鐵板燒濟洲黑毛豬配生菜拼盤 $188
新沙洞炸雞半份-柚子味 $95
泡菜煎餅 $105
韓式牛肉炒粉絲 $108)
脆炸年糕配韓式辣醬 $68
草莓牛奶配蜂巢特飲(2人份)$95
2024-04-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2024-04-07 61 views
人氣韓式大排檔,見IG不停咁推咪去試吓,首先總結成個用餐體驗最深刻嘅嘢係,入坐開始會提你幾次90分鐘用餐,個別服務員會黑口黑面同你講’個汁唔好倒落去呀下用黎點架‘ 同埋要叫先會有一杯水俾你飲。環境係幾靚嘅有好多韓式嘅裝飾門口亦都有韓式大排檔嘅感覺入去本身滿心歡喜坐落就大大不同叫左個燒黑豚肉,一個米酒,泡菜餅,同蟹膏拌飯。個人覺得個燒肉唔太突出,唔係特別香,豬肉一件,當然一開始有人同你講唔好倒個汁落下呀下係好難忘啦,米酒有蜂巢係幾好味,泡菜餅厚味道ok ,蟹膏連紫菜本身應該都好難唔好食,不過冇咩蟹膏的。埋單$7xx🤗IG打卡可以,食物同服務不要有要求就可以啦🤗

IG打卡可以,食物同服務不要有要求就可以啦🤗
2024-04-06