貴妃雞粥($59/另加皮蛋$6) + 香脆油條($12) + 紅燒元朗脆皮乳鴿($76) + 菠蘿咕嚕肉($61/另加$20跟飯及餐飲) + 蜜汁叉燒($66) + 豉油皇炒麵($34) + 杞子枸杞豬潤湯($57) ★-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:—★​元朗開咗有30幾年嘅新記雞粥都算幾出名,本店上年結業,呢刻唔驚唔覺又開返7間,分店有元朗+屯門+旺角兩間+佐敦+觀塘同筲箕灣,係勁嘅🔥是晚去元朗店,舖面光猛,如搭枱中間有隔板,出餐快,員工態度nice,客人滔滔不絕,外賣單超多,單機不停響🙉一場嚟到冇理由唔叫招牌雞粥,一兜二人分每人大約分到3碗,粥好綿,帶米香,唔會好水,帶米黃色充滿雞油香😋雞件大概有十舊,夠滑帶鹹香,果然馳名有因👍🏻注意粥會有碎骨要小心啲食;豉油皇炒麵麵炒得幾爽,豉油均勻,勁大碟😎脆皮乳鴿一開四,夠大隻好多肉,皮好脆,點少少准鹽好香口,唔使喺酒樓都食到乳鴿正✨菠蘿咕嚕肉唔係勁多粉漿嗰隻,半肥瘦梅肉甜甜酸酸送飯fit爆!

菠蘿咕嚕肉
杞子枸杞豬潤湯
  • 貴妃雞粥
  • 紅燒元朗脆皮乳鴿
2024-04-09 73 views
已經係常客,每次掛住雞粥必來!.每次一定叫的雞粥,大大件雞好足料👍🏻肉質嫩滑,粥味道濃厚,真係食過一次就會念念不忘!今次試埋碎牛粥也不錯,一樣足料👍🏻.點了幾款小食送粥超正,油炸鬼配粥一向perfect match,酥炸魷魚鬚又係每次都會點,金黃香脆炸得出色份量十足價錢親民,點喼汁好正🤤今次試埋多春魚同樣好味😋.天氣開始熱點少少冷盤,青瓜大條爽口,加xo醬清新開胃,海蜇手撕雞甜甜地,爽口清新啖啖肉👍🏻海蜇生腸甜甜辣辣好好味.真的元朗最喜歡的粥店!卡位坐得舒服,味道出色又唔貴,環境充滿港式情懷,難怪平日咁夜依然全店滿座!
已經係常客,每次掛住雞粥必來!

原本係想去睇戲前食永順既沙嗲牛,但太多人排隊等唔切😂,所以食返呢間粥店~黎到啱啱好下午茶時間,雖然搭枱但都未算坐到好逼🔅沙嗲牛肉公仔麵餐 ($39)食唔到永順,男朋友話都要食沙嗲牛🤣,估唔到又幾出色喎💮~沙嗲味幾香濃,食晒成碗都唔會好膩,牛肉同麵就正常發揮。整體已經比普通茶記好食,幾滿意😚🔅菠蘿包 (+$3)跟餐個菠蘿包真係一般…菠蘿皮唔脆,包又唔係好鬆軟,唔使特登加錢試😂🔅貴妃雞粥餐 ($64)雞粥之前試過覺得好食所以encore,落完單10min唔使就有得食😚。食粥最怕太熱又無味,但呢到熱得黎又未至於食唔到😌,啲粥又入晒味。雞件都唔鞋口,有埋少量薑絲👍🏻。不過粥偏稀,鍾意食濃稠啲既朋友都未必啱~🔅蘿蔔糕有兩大塊,每塊都幾足料🔅凍奶茶🔅凍檸茶幾好飲,甜度啱啱好,平時唔飲凍0T既男朋友都偷飲左好多啖🤭💬Overall都好滿意,平價快餐但又中上質素,果然係老字號✨

沙嗲牛肉公仔麵餐
🔅沙嗲牛肉公仔麵餐 ($39)

菠蘿包
🔅菠蘿包 (+$3)

貴妃雞粥餐
🔅貴妃雞粥餐 ($64)

🔅蘿蔔糕
有兩大塊,每塊都幾足料

凍檸茶
🔅凍奶茶
🔅凍檸茶

幾好飲,甜度啱啱好,平時唔飲凍0T既男朋友都偷飲左好多啖🤭

貴妃雞粥餐
凍檸茶
[✨元朗新記•老字號港式風味🔥]#元朗新記 🔸紅燒元朗脆皮乳鴿 $78即叫即炸紅燒乳鴿,外皮炸至香脆,仍鎖住肉汁,必選菜式👍🏻🔸XO醬口水雞 $84口水雞嫩滑惹味,醬料辣度適中,辣辣地好過癮,好開胃唔錯🤤🔸椒絲腐乳炒通菜 $53通菜份量超級多,新鮮加上椒絲腐乳,真係食唔停口😍🔸鹹魚雞粒炒飯 $60飯粒炒至乾身,包裹住鹹香味,水準極高,夠哂鑊氣💯🔸酥炸魷魚鬚 (半份) $37必食嘅小食之一,金黃酥脆嘅外皮,粉漿亦唔會大厚身,魷魚新鮮彈牙,即使係半份份量都唔會敷衍你,真材實料❤️‍🔥🔸金錢煙鴨胸 $57鴨胸晶瑩通透,炆到剛好,厚身有咬口😋🔸凍檸檬茶 $9解渴解膩必嗌😊🔸凍阿華田 $9唔會太稀,正常發揮👌🏻————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境寬敞舒適,食物價錢親民,份量十足,值得一再光顧嘅港式風味👍🏻💯📍元朗新記🏠元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #ho
[✨元朗新記•老字號港式風味🔥]

#元朗新記

🔸紅燒元朗脆皮乳鴿 $78
即叫即炸紅燒乳鴿,外皮炸至香脆,仍鎖住肉汁,必選菜式👍🏻

🔸XO醬口水雞 $84
口水雞嫩滑惹味,醬料辣度適中,辣辣地好過癮,好開胃唔錯🤤

🔸椒絲腐乳炒通菜 $53
通菜份量超級多,新鮮加上椒絲腐乳,真係食唔停口😍

🔸鹹魚雞粒炒飯 $60
飯粒炒至乾身,包裹住鹹香味,水準極高,夠哂鑊氣💯

🔸酥炸魷魚鬚 (半份) $37

🔸金錢煙鴨胸 $57
鴨胸晶瑩通透,炆到剛好,厚身有咬口😋

🔸凍檸檬茶 $9
解渴解膩必嗌😊

🔸凍阿華田 $9
唔會太稀,正常發揮👌🏻

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍元朗新記
🏠元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳 #中式小菜 #脆皮炸乳鴿 #魷魚鬚 #鴻運樓 #元朗新記 #sunkeerestaurant
2024-03-08 72 views
今日同家人在元朗行街,行到咁上下見到新記,入去吃午餐,環境乾淨企理,店員態度又好好,分別叫了椒鹽豬排/乳鴿/滑蛋叉燒/奶茶/酥炸魷魚,它的份量十足,整體水準唔錯,地點又方便,近西鐵站,裝修充滿懷舊特色,我同家人覺得新記係幾好食,元朗食過不少茶記,新記店員態度好好,下單夠快,又不用催單食物水準酥炸魷魚,炸得好脆椒鹽豬排,味道幾好,十分入味,並不會過咸乳鴿,我覺得好食,炸得好食,口感不會太乾,肉質入味奶茶,奶茶十分滑,茶味十足,奶茶夠滑滑蛋叉燒,滑蛋夠滑,叉燒好好味!服務,店員態度好好!環境,地方乾淨企理地點,十分方便,近西鐵,由朗屏站,衹需要十分鐘
食物水準
酥炸魷魚,炸得好脆
椒鹽豬排,味道幾好,十分入味,並不會過咸
乳鴿,我覺得好食,炸得好食,口感不會太乾,肉質入味
奶茶,奶茶十分滑,茶味十足,奶茶夠滑
滑蛋叉燒,滑蛋夠滑,叉燒好好味!
服務,店員態度好好!
環境,地方乾淨企理
地點,十分方便,近西鐵,由朗屏站,衹需要十分鐘

• 椒鹽豬排
2024-02-18 107 views
元朗新記放假行完山同朋友落咗元朗新記食番個下午茶餐廳裝修舒適行完山攰攰地入去坐低嘆番個下午茶就最岩下午茶套餐好多款式我就叫咗幾款同朋友一齊食公司三文治熱檸茶加$11仲有兩隻雞中翼公司三文治有三層好夠份量麵包烘底食落鬆脆。香脆豬扒包熱檸茶豬扒包塊豬扒好juicy 。生滾及弟粥熱檸茶配火腿芽菜炒米粉新鮮生滾粥好多料。金牌貴妃雞雞肉鮮嫩滑溜雞味香濃食落啖啖肉。蒜泥汁脆皮豆腐外脆豆腐新鮮好食。紅燒元朗脆皮乳鴿熱辣辣新鮮炸起果然好脆皮。蜆介鯪魚球大粒鯪魚肉新鮮爽口彈牙。
元朗新記

好多款式我就叫咗幾款同朋友一齊食

公司三文治熱檸茶
加$11仲有兩隻雞中翼
公司三文治有三層好夠份量
麵包烘底食落鬆脆。

香脆豬扒包熱檸茶
豬扒包塊豬扒好juicy 。

生滾及弟粥熱檸茶
配火腿芽菜炒米粉
新鮮生滾粥好多料。

金牌貴妃雞
雞肉鮮嫩滑溜雞味香濃
食落啖啖肉。

蒜泥汁脆皮豆腐
外脆豆腐新鮮好食。

紅燒元朗脆皮乳鴿
熱辣辣新鮮炸起果然好脆皮。

蜆介鯪魚球
大粒鯪魚肉新鮮爽口彈牙。

2024-02-17 80 views
元朗人必食老字號新記雞粥平時都係foodpanda多 前日晏晝去發現原來佢都幾多選擇 中式/港式下午茶餐、小食、生滾粥、炒粉麵 下午茶餐都幾抵食ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪ ̖́-貴妃雞粥 +炸兩 $62雞粥係每次必點之選 雞肉大件夠嫩滑 而且好入味啖啖雞油香味 加埋薑絲同蔥粒 🤩粥底綿滑又鮮甜唔會好水 好邪惡但好好味( ˙༥˙ )海鮮粥 $81瓦煲上枱 凍冰冰食到熱辣辣ge粥💯仲好足料 有蝦🦐有蟹🦀帶子同魚粥底入味又鮮甜 不過我都係鍾意有雞油點綴嘅雞粥多啲🤪炸魷魚鬚 $61熱辣辣 炸得勁脆口 而且炸漿唔厚 🤩外脆內煙靭鮮蝦腸粉 $32條條蝦腸都有足料大蝦,蝦🦐肉彈牙 食粥一定要有腸粉✌🏻
元朗人必食老字號新記雞粥

炸魷魚鬚 $61
熱辣辣 炸得勁脆口 而且炸漿唔厚 🤩
外脆內煙靭

鮮蝦腸粉 $32
條條蝦腸都有足料大蝦,蝦🦐肉彈牙 食粥一定要有腸粉✌🏻
食開既茶餐廳,初四未啟市.試吓元朗新記,食個快既午餐.下午茶餐$37. 沙爹牛肉麵,轉出前一丁(加两蚊),少見,沙爹有花生醬沙茶醬,真的不欺場,味道不錯.牛肉是一般貨色.. 半片牛油厚多士,1條香腸.凍檸茶 (+3蚊)另一個下午茶餐$42.煎豬扒湯米粉,豬扒煎得不錯,米粉算爽,不是淋.我覺得有水準.半片牛油厚多士,炒蛋.茶走,偏淡,一般茶記水準之下.可惜.豬膶腸粉,腸粉很淋和散,唔合格.員工服務不錯.初三至初七,加一服務費,我個人可以接受的.
食開既茶餐廳,初四未啟市.試吓元朗新記,食個快既午餐.

下午茶餐$37
. 半片牛油厚多士,1條香腸
.凍檸茶 (+3蚊)

另一個下午茶餐$42
.半片牛油厚多士,炒蛋
.茶走,偏淡,一般茶記水準之下.可惜.

豬膶腸粉,腸粉很淋和散,唔合格.

員工服務不錯.

初三至初七,加一服務費,我個人可以接受的.

2024-02-13
2024-01-29 77 views
元朗新記雞粥真係其他區既人都識天氣轉冷,岩哂食粥我地諗住早d 五點幾黎食晚餐都估唔到爆哂人真係好受歡迎除左粥仲有好多小炒乳鴿都唔錯🔸馳名海鮮粥入面有蝦,蟹,魚,帶子幾款海鮮料蝦都幾彈牙魚同帶子就鮮甜粥煮得夠綿身,食完暖笠笠🔸泰式鳳爪份量好多,鳳爪已經去左骨又夠入味,食完好開胃🔸酥炸魷魚鬚依個又係人氣之選一定要點炸得熱辣辣,又夠脆魷魚好彈牙唔覺唔覺我地清左好多🔸郊外油菜菜心份量都幾多夠翠綠口感又唔會老🔸七壽話梅柑桔冰話梅酸酸鹹鹹好解膩加埋七喜甜味道岩岩好
元朗新記雞粥真係其他區既人都識
天氣轉冷,岩哂食粥
我地諗住早d 五點幾黎食晚餐
都估唔到爆哂人
真係好受歡迎

除左粥仲有好多小炒乳鴿都唔錯

🔸馳名海鮮粥
入面有蝦,蟹,魚,帶子幾款海鮮料
蝦都幾彈牙
魚同帶子就鮮甜
粥煮得夠綿身,食完暖笠笠

🔸泰式鳳爪
份量好多,鳳爪已經去左骨
又夠入味,食完好開胃

🔸酥炸魷魚鬚

2024-01-27
Type of Meal
Dinner
2024-01-27 82 views
今日得4度,凍到打冷震🥶,超想食熱辣辣的食物暖身。這間餐廳在元朗一直享負盛名,擇日不如撞日,心動就不如行動😄老字號店舖,當然先試他們的招牌菜。貴妃雞粥 $59 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 雞粥以瓦煲呈上,熱氣騰騰,雞肉大件嫩滑。雞粥呈淺黃色,濃稠適中,口感綿綿滑滑,精華完完全全融於其中😍。品嚐時隱隱約約總覺得除了濃郁雞味外,還有種說不岀的絲絲鮮甜味。愛烹飪的我想偷師,即刻忍不住再研究一下介紹,原來店家有用藥材,蝦乾及瑤柱等長時間煲成的,下一秒我就決定都係乖乖做顧客算😂😂。瞬間見底,真的啖啖精華,啖啖暖在心頭🥰高質到想封世一!從澳門水蟹粥到香港的沙田雞粥,我全部食過,元朗新記雞粥的確是我食過最好食,誠心推介👍🏻👍🏻👍🏻😋😋紅燒脆皮炸乳鴿 $76落單時見到鄰座顧客食到舔舔脷,忍唔住又叫埋一份。炸乳鴿即叫即整,一隻開四份,伴准鹽上枱。乳鴿炸得皮脆香口,有肉地且肉嫩多汁,真的好食🤤。份量剛好,價錢相宜,心思思想食時,咁叫就最好。酥炸魷魚鬚$61 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)炸衣夠薄,輕輕包裹着魷魚鬚,沒有搶走其口感,香脆可口。不但即叫即炸,且份量超多,真的媲美大排檔水準❤️但價錢只是其2/3,超值🤭。好食到停

貴妃雞粥 $59 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

紅燒脆皮炸乳鴿 $76
紅燒脆皮炸乳鴿

酥炸魷魚鬚$61 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
炸衣夠薄,輕輕包裹着魷魚鬚,沒有搶走其口感,香脆可口。不但即叫即炸,且份量超多,真的媲美大排檔水準❤️但價錢只是其2/3,超值🤭。好食到停不了口,食到最後,也沒有油膩感👍🏻炸物搭配雞粥,邪惡感減半,一絕😂。
酥炸魷魚鬚

餐牌選擇超多元化,粥粉麵飯樣樣齊,環境清潔,氣氛輕鬆舒適,晚餐時段不但多客,外賣也從不間斷,建議早點去食。@Big_Big_Foodie
酥炸魷魚鬚
  • 紅燒元朗脆皮乳鴿
喺元朗呢個新記,一坐落嚟嗌咗碗貴妃雞粥,實話實說,真係一流!粥滑得嚟,又夠濃,啖啖雞肉,咁腍咁滑,成碗嚟講真係絕嘅味道!而啖啖瑤柱嗰陣,更加係添咗一籮筐鮮味,真係揭帽添。再嚟個鮮蝦腸粉,我要讚下佢哋嗰腸粉薄身滑溜,帶著蝦仁嘅脆嫩同甜味,一口一個,滿足感爆燈💥。講到嘆指嘅美食,又點可以漏咗呢碟酥炸魷魚鬚。講真,條條爽口香脆,夠晒彈牙,同埋沾上啲喼汁,個味兒勁到飛起!有時候簡簡單單一啖,都可以令人笑開花呀😄。再講講嗰盤火腿炒米粉,米粉吸足晒火腿嘅油香,雖然賣相普通,但每條粉都食得出廚師嘅心思。間中見到隔離檯有炒麵,攞眼光望過去都流口水🤤。食過粥,食過小菜,心情都好起嚟。新記,唔單止係食嘢,佢仲有港式嗰股人情味,食得開心,食得滿足,我喺呢度,絕對係值得再黎!👌🏻✨🍜

2024-01-13 72 views
今次黎到 @smallflower1985 既地盤 😂 同大家分享既一間位於元朗,開業四十逾將近五十年既老字號 一 元朗新記不過今次吾系食佢既招牌雞粥同乳鴿😂😂😂🌟𝑿𝑶醬叉燒炒蛋飯 $69叉燒肥瘦適中,炒蛋有蒽花香,份量亦好足 𝑿𝑶醬咸香📍元朗新記 地址:元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖#元朗 #新記 #元朗新記 #覓食元朗 #元朗食乜好 #XO醬叉燒炒蛋飯 #元朗國記得要入境簽證#ʜᴋɪɢ #ʜᴋɪɢᴇʀ #ʜᴏɴɢᴋᴏɴɢғᴏᴏᴅɪᴇ

不過今次吾系食佢既招牌雞粥同乳鴿😂😂😂

🌟𝑿𝑶醬叉燒炒蛋飯 $69
叉燒肥瘦適中,炒蛋有蒽花香,份量亦好足 𝑿𝑶醬咸香
𝑿𝑶醬叉燒炒蛋飯

📍元朗新記
地址:元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖

#ʜᴋɪɢ #ʜᴋɪɢᴇʀ #ʜᴏɴɢᴋᴏɴɢғᴏᴏᴅɪᴇ
2024-01-10 83 views
新記雞粥在元朗已經有好多年,食開又新街店,但個邊無做了,是晚就黎安寧路呢邊食啦😋先進左喎可以用qr code落單,個餐牌越來越多野食,粥品、炒粉麵飯、炸物小食、燒味飯、小菜飯餐、西式焗飯、三文治、菠蘿油…實在太多選擇,仲犀利過茶餐廳😆⭐酥炸魷魚鬚炸得勁香口,而且炸漿唔厚,條條都係細魷魚鬚,唔會咬到牙都軟😎勁好食,呢樣必點!⭐香脆炸大腸個人喜好鍾意食炸大腸,好香好脆又唔油,點埋個酸味汁就完美了😋⭐香脆炸兩腸粉油炸鬼細細條,包埋腸粉啱啱好一口一件,甜豉油正,如果有埋麻醬就更好啦。⭐豬潤肉丸粥大大煲熱辣辣,豬潤爽脆肉丸彈牙,份量仲下得唔少添,食完無口渴喎,靚粥黎呀😋⭐XO醬海鮮炒飯朋友叫左炒飯,炒得金黃香口,海鮮有魚柳、蝦、魷魚等,XO醬微微辣好惹味👍⭐珍珠奶茶 & 凍檸茶估唔到粥舖都有珍奶食,朋友叫返杯試下喎,奶茶口味係港式奶茶,珍珠有咬口,走左甜啱啱好😋凍檸茶檸香茶濃,同樣叫左走甜呀。飽到上心口都唔使三舊水,好食又抵食,正呀😍

⭐酥炸魷魚鬚

⭐香脆炸大腸

⭐香脆炸兩腸粉

⭐豬潤肉丸粥

⭐XO醬海鮮炒飯

⭐珍珠奶茶 & 凍檸茶

飽到上心口都唔使三舊水,好食又抵食,正呀😍
2024-01-08
如果要話元朗最出名食粥粉麵飯嘅舖頭,我會講係- 元朗新記。又係由細食到大、陪住我長大 既一間老字號香港地道粥粉麵鋪。新記最令人印象深刻既食物,我覺得係粥🍲今日我揀左自選生滾煲仔粥· 瑤柱粥加帶子加豬紅加肉丸 ,一個非常豐富既組合。呢煲粥嘅質素一如既往 足料、精神!煲仔粥既話可以三個人食一人一碗。招牌紅燒乳鴿,乳鴿燒得好香,肉質鮮嫩👍🏻叫咗一款小菜:欖菜肉鬆乾煸四季豆,真心好食😋微辣、肉碎份量亦好多!四季豆青嫩,爽口🤩另外叫一個豬膶腸粉,豬潤新鮮、豬膶腸粉唔係度度有得食,亦係呢度嘅招牌菜👍🏻前菜揀選左海蜇八爪魚🐙依度嘅份量,比起出邊大份!海蜇、八爪魚,十分爽口!配粥或者啤酒都非常夾😎例牌叉燒半肥瘦,叉燒醃製得入味😋份量好多,抵食👍🏻今日我點咗個食物俾大家參考吓自選生滾煲仔粥· 瑤柱粥$59加帶子加豬紅加肉丸 +30招牌紅燒乳鴿$76欖菜肉鬆乾煸四季豆$61 豬膶腸粉$29海蜇八爪魚$58例牌叉燒$66七喜話梅冰 跟餐+$13新記開咗好多分店、遍布香港九龍新界,老字號就係元朗店🤩如果要食粥,識食一定係揀新記😎#元朗新記 #元朗美食 #yuenlong #chinesecuisine #c

新記最令人印象深刻既食物,我覺得係粥🍲
自選生滾煲仔粥· 瑤柱粥$59 加帶子加豬紅加肉丸 +$30

招牌紅燒乳鴿,乳鴿燒得好香,肉質鮮嫩👍🏻
招牌紅燒肥皮乳鴿$76

海蜇八爪魚$58

例牌叉燒半肥瘦,叉燒醃製得入味😋份量好多,抵食👍🏻

今日我點咗個食物俾大家參考吓
自選生滾煲仔粥· 瑤柱粥$59
加帶子加豬紅加肉丸 +30
招牌紅燒乳鴿$76
七喜話梅冰 跟餐+$13

#元朗新記 #元朗美食 #yuenlong #chinesecuisine #contonesecuisine #中式小菜 #脆皮炸乳鴿 #海蜇八爪魚爪 #新記雞粥 #雞粥 #鴻運樓 #Congee

元朗新記 (鴻運樓) (元朗)
📍元朗元朗安寧路21-35號鴻運樓地下7號舖
招牌紅燒肥皮乳鴿$76
例牌叉燒$66
👍🏻 酥炸魷魚鬚魷魚鬚新鮮炸起 上檯時非常熱辣辣 食落口十分酥炸 無論口感同味道都一流 值得大家一試💁🏻‍♀️👍🏻 貴妃雞粥呢個係店鋪嘅招牌菜式 貴妃雞粥嘅雞味非常濃郁 滲出啖啖嘅雞油香味 味道好正😊 令人食到停唔到口👍🏻 XO醬炒蘿蔔糕蘿蔔糕炒得非常香口 炒到皮脆內嫩 加上XO醬嘅調味 整體味道好正 配埋貴妃雞粥一齊食就無得彈👍🏻 菜心炒牛肉菜心炒牛肉非常夠鑊氣 牛肉好嫩 味道好好👍🏻👍🏻 奶油豬仔包奶油豬仔包嘅煉奶同牛油非常多 加上豬仔包整到非常脆口 注意事項⚠️-餐廳用QR code 落單 非常方便
👍🏻 酥炸魷魚鬚

👍🏻 貴妃雞粥