講左要食天鳥火鍋放題好耐 今日終於食到啦☺️試左個最平嘅餐---🐷五花腩豚肉套餐🐷66款任食100分鐘😋每個套餐都會贈送 精選肉類拼盤🥩拼盤有豬有牛 排到靚靚仔仔 質素都幾高🥰🥘湯底:壽喜燒湯底有勁多粉絲 吸哂個湯嘅精華🥰 超正😋不過今次個湯底咸左啲加左次水 豉油都可以唔洗蘸 已經好夠味火鍋配料選擇都幾齊我想食嘅全部都有齊🤣幾欣賞職員嘅用心 💕每次叫完一轉配菜 都會砌成一大碟上檯🥗有別於其他放題 選擇性上啲唔上啲🤪擺到成檯都係碟 野食其實得好少小食類有中華沙律 螺肉任食仲有牛油粟米🌽 可以食粟米食飽🤣壽司🍣都係任嗌任食 小食類一人份量都幾多 大家要留意真係食幾多 嗌幾多 唔好浪費飲品類選擇唔算話好多但有汽🥤無汽🧃 有糖無糖 都有齊哂 仲有啤酒任飲🍺甜品做總結就必需架啦🥰成餐最開心係有 羽衣甘藍 任食😍😍呢個菜 配壽喜燒湯底 簡直係無敵好味🤤兩個人連加一 埋單$436平時慳住單點 都要$300+ 依家任飲任食 都只係補多少少仲要星期五/假期前夕 都係平日收費真係好抵食☺️
講左要食天鳥火鍋放題好耐 今日終於食到啦☺️

仲要星期五/假期前夕 都係平日收費
真係好抵食☺️
2024-05-14
2024-05-11 71 views
上次來呢間天鳥居酒屋食咗刺身同埋串燒,今次終於可以品嚐埋呢到嘅100分鐘任食火鍋放題啦!餐廳裝修充滿日式風情,彷如置身喺真正嘅日本居酒屋咁,勁好feel~🌟美國牛頸脊套餐(每位)💰HK$248火鍋湯底就簡咗人氣嘅滋補花膠雞鍋,湯底清甜,真材實料!叫咗三款肉,每款嘅口感都好唔同,有油脂較少嘅美國牛頸脊、爽口嘅美國特選牛板腱同埋肥美嘅鹿兒島茶美豚肉眼!火鍋配料就叫咗金菇、娃娃菜同埋蜂巢豆腐~另外,熱食都好出色!必飲生蠔麵豉湯真係有生蠔喺入邊,好特別!三重芝士大蝦反卷好好味,值得一試!吉列炸蝦大隻又酥脆!牛肉薯餅外層好香脆,內裡嘅薯蓉口感綿密!而芝士年糕就好多芝士喺中間,成件事好邪惡~甜品方面,雪糕嘅味道有驚喜!焦糖爆谷味雪糕真係有少少牛油爆谷嘅味道,而且唔會太甜!而朱古力味雪糕係黑朱古力嘅感覺,味道唔會甜到漏!餐廳仲有個飲品自助櫃俾客人自行選擇飲咩飲品~除咗任食放題火鍋之外,呢到都會有啲唔同嘅時令食物,最近就係有限量嘅時令壽司福袋!另外亦都有全日外賣套餐提供,有刺身丼、壽司套餐、定食套餐等等,價錢亦都好合理!下次有機會一定會再來食下啲時令菜式同埋外賣自取套餐~

🌟美國牛頸脊套餐(每位)💰HK$248

三重芝士大蝦反卷
吉列炸蝦、牛肉薯餅
2024-05-10
三重芝士大蝦反卷
吉列炸蝦、牛肉薯餅
2024-04-27 140 views
黎到天水圍隨便走走,經過間日式居酒屋都幾多人排隊,原來佢哋搞緊邊爐放題,$198就食到100分鐘五花腩任食清酒任飲小食任食,咁吸引就試吓啦。店員見我哋一抽二袋就俾4人枱我哋🥰。現場有飲品區,酒精區🍶,調味料區,攞好曬就qr code落單等佢哋送上黎,好過自己出去攞配料,省翻好多時間🤣。叫左但好惹味既胡椒豬骨湯配五花腩肉🐷,仲另外送但鮮肉拼盤比我地😍。選擇夠多,豆腐係預先煎過🤭,倒落火鍋滾起好好食。即製響鈴夠晒脆口,索曬湯汁夠鮮甜。除咗邊爐,仲有其他小食,有枝豆中華沙律天婦羅蝦芥辣八爪魚🐙呢啲送酒一流😍😍😍,仲有壽司串燒刺身等等,食到最尾仲有雪糕糯米糍泡芙完美結束🥰。地點:位於t town商場2樓,留意到現場都幾多街坊幫襯,食飽飽就坐輕鐵走。環境:裝飾一流,日式🇯🇵嘅擺設同埋風景畫🎌,日式嘅旗幟梅酒等等🖼️。入邊好闊落,坐得好舒服私隱度足夠。價錢:埋單都係人頭加一210幾蚊,超抵食,一次過滿足邊爐日式小食清酒。服務:送餐速度好快,店員有禮。

地點:

環境:

價錢:

服務:

送餐速度好快,店員有禮。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-03-27 357 views
食在天水圍屋企人想食牛肉火鍋放題,搵到呢間質素幾高嘅環境設計都好日式居酒屋🏮feel 美國牛頸脊套餐,包澳洲和牛金錢展,鹿兒鹿茶美豚肉眼,鹿兒島和牛丸等共71款精選食材,食足100分鐘星期一至五: 成人: $248 小童/長者: $128星期六,日及公眾假期成人: $268 小童/長者 $138 🤭嘩嘩嘩,生日前後兩天更可享$138 先點胡椒豬骨& 藥膳醉雞湯底 (鴛鴦湯底 加$20) 其實2種湯底都好濃味,胡椒豬骨有大大嚿豬骨係入面,濃郁豬肉味,胡椒味帶辣香精選肉類拼盤即上枱 包括: 美國牛頸脊,美國牛板腱,鹿兒島茶美豚肉眼,五花腩豚肉,有曬labelling,食過邊款好食可以繼續嗌肉切到好薄,淥幾秒就食得,特別係牛肉油脂分佈好平均,有濃郁牛肉味,豚肉片都係鮮嫩多汁套餐內的肉全部都任點,火鍋配料選擇足夠,食材好新鮮,我食過咁多火鍋,呢間印象較深刻例如有有益爽口的海帶結,阿中香菇貢丸,陳皮魚蛋,羽衣甘藍,香甜粟米,新鮮菇類(鮮冬菇好大隻)熟食加洲卷,芝士炸蝦卷,味道都不錯螺肉非常爽口芝士年糕好濃郁嘅芝士味,內層年糕咬落有嚼勁,每一口都食到年糕嘅香氣牛肉薯餅炸得好酥脆,裡面薯蓉質感好軟綿
食在天水圍
屋企人想食牛肉火鍋放題,搵到呢間質素幾高嘅
環境設計都好日式居酒屋🏮feel

星期一至五:
成人: $248
小童/長者: $128
星期六,日及公眾假期
成人: $268
小童/長者 $138
🤭嘩嘩嘩,生日前後兩天更可享$138

先點胡椒豬骨& 藥膳醉雞湯底 (鴛鴦湯底 加$20)
精選肉類拼盤即上枱

熟食
加洲卷,芝士炸蝦卷,味道都不錯
螺肉非常爽口
牛肉薯餅炸得好酥脆,裡面薯蓉質感好軟綿

飲品自助形式
有銀花露,菊花茶,各類汽水,仲有清酒,醇滑嘉士伯啤酒

當然唔少得,仲有雪糕,甜品
雪米糍有抹茶,芒果味
對於佢嘅雪糕泡芙,脆脆嘅外皮,咬落去食到香滑嘅雲呢拿雪糕
杯裝雪糕有焦糖爆谷味,呢種味我第一次食,似足食緊爆谷🍿,甜甜燶燶的

2024-03-08
  • 芝士炸蝦卷
  • 美國牛頸脊
2024-03-21 253 views
天鳥居酒屋位於天水圍T town 北翼,是區內人氣的食店,提供多種日式料理及火鍋放題餐廳提供四款任食火鍋放題選擇,限時100分鐘,其中兩款仲可以免費加時至130分鐘,等客人可以食得盡興椰子雞鍋以鮮椰肉、竹笙、雞件、粟米、馬蹄及杞子等多種食材做湯底,味道清甜滋潤精選肉類拼盤先送上肉類拼盤,有三款牛及兩款豚肉,包括美國牛頸脊、美國牛板腱、極上美國安格斯牛小排、鹿兒島茶美豚肉眼及五花腩豚肉,肉類薄切上,只需淥幾秒就食得,肉質鬆化,有肉味有脂香,唔錯極上安格斯牛小排套餐還有M7澳洲和牛肩肉、牛胸爽及美國安格斯封門柳都是回本的選擇鮑魚海鮮拼盤套餐另外仲送上海鮮拼盤,有鮑魚、脆肉鯇魚片、帶子、鮮蝦及少有的蟹籽鯪魚滑,食材新鮮甜美三重芝士焗龍蝦這個都是套餐送的,龍蝦肉鮮甜彈牙,芝士又焗得香脆,趁熱食仲有拉絲效果,非常美味火鍋配料除了套餐內的肉類任點外,還有三十多款火鍋配料可以選擇,包括即炸響鈴、貓爪形蝦丸、雞子、各款蔬菜、菇菌類及手打烏冬,種類同選擇都好多,要一次過試晒真喺有啲難度小食連小食都有二十款選擇,有吉列蝦、加州卷、三重芝士大蝦反卷等等,真喺要大胃王先可以試得晒甜品及飲品飲品有六款選擇包括啤

椰子雞鍋

精選肉類拼盤

鮑魚海鮮拼盤

火鍋配料

小食

甜品及飲品
飲品有六款選擇包括啤酒、汽水、紙包飲品、清酒,各式各樣梗有一款啱你;而甜品都有八款選擇,雪米糍、雪糕泡芙、抹茶蕨餅、朱古力布朗尼及多種口味雪糕,選擇夠多,真喺可以飲飽食醉夠滿足
2024-02-20
Type of Meal
Dinner
[✨天水圍天鳥•高CP值日式火鍋放題🥘]#天鳥居酒屋 #天水圍🔸美國牛頸脊套餐(每位) $248 +10%湯底揀左藥膳醉雞鍋,雞肉同藥材好足料,藥膳味好濃,配上淡淡嘅酒香,好養生嘅感覺🤤肉類除左牛頸脊外,仲包括鹿兒鹿茶美豚肉眼、鹿兒島和牛丸、牛板腱、同比較少見嘅澳洲和牛金錢展👍🏻質素都唔錯,牛肉油脂分佈平均,肉質嫩滑牛味濃郁;豚肉片口感滑順好易入口💗配料方面,蔬菜新鮮得黎款式都好多🥰冬茹、蘿蔔、芝士腸等等應有盡有,好豐富!小食方面,三重芝士大蝦反卷同加洲卷味道都不錯😊飲品係自助形式,有銀花露、菊花茶、各類汽水等等👍————————♡♡♡♡♡♡————————🔸總結位於天水圍T town 北翼,交通對於區內朋友黎講都好方便。餐廳座位寬敞坐得舒服,裝潢充滿日本氣息。放題cp值幾高,食品選擇豐富,鍾意打邊爐嘅朋友值得黎呢度一試🤩💯📍天鳥居酒屋🏠天水圍天華路33號T Town North 2樓N212號舖
[✨天水圍天鳥•高CP值日式火鍋放題🥘]

#天鳥居酒屋 #天水圍

🔸美國牛頸脊套餐(每位) $248 +10%

飲品係自助形式,有銀花露、菊花茶、各類汽水等等👍

————————♡♡♡♡♡♡————————

🔸總結

📍天鳥居酒屋

6 day(s) ago 1 views
🐮極上安格斯牛小排套餐88款任食100分鐘,仲可以免費加時30分鐘系咁多款湯底入面,今次我選擇左養生藥膳醉雞鍋,湯底好足料,有滿滿嘅蟲草花、杞子,紅棗同當歸北芪,藥膳味唔重,容易入口,醉雞雞件酒味唔重但吸收哂湯嘅鮮味精選肉類拼盤方面有油脂分佈平均嘅安格斯牛小排、牛味濃嘅M7和牛肩頸肉、美國牛板腱、牛頸脊,仲有鹿兒島茶美豚肉眼同五花腩豚肉小食方面有中華沙律、螺肉,生芥末八爪魚等等多種嘅選擇,選擇多之餘份量亦都十足;個人十分推薦黑松露印尼餅片,上枱仍然熱辣辣咬落去脆卜卜,同埋芝士年糕,入面係滿滿芝士,好邪惡其他火鍋配料方面蔬菜類、豆類製品同主食類都一應俱全;令我驚喜嘅竟然係呢度有百頁豆腐🦞三重芝士焗龍蝦龍蝦啖啖肉,肉質緊緻,配上滿滿嘅芝士,芝士味出眾之餘亦無搶過龍蝦肉嘅鮮味👍🏻🧃飲品方面都係任飲,不過選擇唔算太多,有汽無汽有糖無糖甚至清酒都有🍨甜品方面有雪糕泡芙,雪糕糯米糍(香芋味及抹茶味)同雪糕杯整體而言,選擇多,份量多,性價比高👍🏻

🐮極上安格斯牛小排套餐
88款任食100分鐘,仲可以免費加時30分鐘

🦞三重芝士焗龍蝦

🍨甜品方面有雪糕泡芙,雪糕糯米糍(香芋味及抹茶味)同雪糕杯

整體而言,選擇多,份量多,性價比高👍🏻
極上安格斯牛小排套餐
  • 牛肉火鍋
  • 芝士年糕
  • 黑松露印尼餅片
2024-05-11 12 views
我是星期六中午食的,點了一份海鮮丼。首先食物質素屬於正常,未去到好食,但又不差。份量都合理,價錢不算昂貴$89在區內日式料理屬於合理範圍。而餐廳內的裝修分為都有日本風格尚算可以。但是服務態度就不敢苟同,首先帶位的員工,完全不知道是如何分配的?明明餐廳內尚有極多位置,但是都安排客人進行搭枱。另外餐廳是使用掃描QR code下單的這個沒有問題,但是員工們都是低着頭工作,沒有看到客人的需求,他們這個中午套餐餐飲是可以添加的,我抬手好一段時間都沒有人理會,直到要大叫唔該員工才走過來,我並不是說服務業必須要有笑容,但也不用這樣黑臉。我跟他說需要添加餐飲,他就馬上擰轉走開去,全程皺着眉,沒有說過任何一句說話,全程黑面之就走過來把餐飲倒在我的杯上。其實我是想問可以由凍飲轉成熱飲。該員工直接兩個字沒有就走了。真心食物雖算還可以,但服務態度令我決定不會再次光臨。
2024-05-10 3 views
開心又到T-town,又係時候找食,呢度真係咩店都有,中西日或,傳統酒樓,魚蛋米粉舖也可以找到。呢間就座位舒服,可以任飲,呢樣我最愛,今次選了最愛的三文魚魚頭套餐,包一份自選小食(可以手卷,可以三件壽司,可以蕨餅。。。)及指定飲品任飲。三文魚頭:估唔到咁大份,有兩件仲要肉多多,點一點白蘿蔔蓉汁,超好味。流心蛋:好味,激賞。。。意料之外,藉得推介。生薑蜜糖茶:無嘢好講。。。好開心,薑蜜茶一向我至愛。薑味濃,蜜糖潤,潤澤喉嚨乾燥。難怪次次路過都要食一餐。

流心蛋:好味,激賞。。。意料之外,藉得推介。

難怪次次路過都要食一餐。

2024-05-05 11 views
難得又嚟到天水圍,就去返之前試過好正嘅居酒屋,見佢原來仲有任食火鍋放題,就一於試吓。五花腩豚肉套餐 每位$198藥膳醉雞湯底上枱就聞到好香嘅酒香味,雞肉同藥材配料俾得好足,味道夠晒濃。跟餐會先送你一set肉類拼盤,入面有美國牛頸脊、美國牛板腱、鹿兒島茶美豚肉眼同五花腩豚肉,4種肉質都好出色,當中個人最鍾意就係鹿兒島茶美豚,薄片加上滿佈雪花,入口超軟腍多汁,加埋湯底嘅酒香味超正。火鍋配料個人覺得好正嘅係:香菇貢丸超級大粒,味道又夠晒香口。陳皮魚蛋彈牙有口感,有淡淡嘅陳皮香味。蜂巢豆腐食火鍋如果個湯底超正就必點,湯汁浸晒入去咬落爆汁果下超正👍🏻。熟食方面我就試勻晒佢全部種類嘅壽司卷,包括蟹柳小卷、青瓜小卷、玉子小卷、加州卷、太卷同三重芝士大蝦反卷,事關佢哋本身係居酒屋,壽司有返咁上下水準。另外就係牛肉薯餅,外脆內軟仲有濃郁牛肉薯蓉,好味😋。甜品種類有雪糕、雪米滋、雪糕泡芙等,飲品有各類汽水、樽裝茶、紙包飲品同啤酒任飲。天鳥居酒屋 (天水圍)天水圍天華路33號T Town North 2樓N212號

五花腩豚肉套餐 每位$198

藥膳醉雞湯底

火鍋配料個人覺得好正嘅係:
香菇貢丸
超級大粒,味道又夠晒香口。
陳皮魚蛋
彈牙有口感,有淡淡嘅陳皮香味。
蜂巢豆腐

甜品種類有雪糕、雪米滋、雪糕泡芙等,

飲品有各類汽水、樽裝茶、紙包飲品同啤酒任飲。

天鳥居酒屋 (天水圍)
天水圍天華路33號T Town North 2樓N212號

2024-05-04
Type of Meal
Dinner
環境設計好像日式居酒屋 店內位置多 坐得舒服!!今次我們選了100分鐘任食火鍋放題-五花腩豚肉餐共有66款火鍋配料及小食 每位只需$198!!今次湯底點了胡椒豬骨鍋 湯底夠濃郁 胡椒味好出這湯底有驚喜 很喜歡 下次會再試吓其他湯底😍五花腩豚肉性價比高 大家可以不停添加的~除了肉類 還有蔬菜配料選擇多 小食例如壽司 炸物等今次真的滿足我三個願望 超飽超豐富的晚餐!!推薦各位一家大小或朋友聚餐的好地方❀( ⸝⸝•ᴗ•⸝⸝ )❀推薦度:♥♥♥♥♡
環境設計好像日式居酒屋 店內位置多 坐得舒服!!
今次我們選了100分鐘任食火鍋放題-五花腩豚肉餐
共有66款火鍋配料及小食 每位只需$198!!
今次湯底點了胡椒豬骨鍋 湯底夠濃郁 胡椒味好出
這湯底有驚喜 很喜歡 下次會再試吓其他湯底😍
五花腩豚肉性價比高 大家可以不停添加的~
除了肉類 還有蔬菜配料選擇多 小食例如壽司 炸物等
今次真的滿足我三個願望 超飽超豐富的晚餐!!

推薦度:♥♥♥♥♡
晚餐來到老爸新居對面商場T Town的《天鳥居酒屋》打邊爐,這店都幾大下,座位寬敞,可以容納到好多枱客,裝潢也滿有日本氣息😌同老爸兩個人選了「五花腩豚肉餐」100分鐘任飲任食火鍋放題,打邊爐又點小得雞蛋呢!衣度有日本雞蛋免費提供🥰,湯底選了人氣滋補花膠雞煲,撈下撈下,花膠都唔小果喎!😏,先上來一份贈送的四式精選拼盤,有美國牛頸脊,美國牛板腱,鹿兒島茶美豚肉眼及五花腩豚肉。菜式居然有羽衣甘藍😍,除了火鍋配料任點外,這裡的小食都幾多款式,牛肉薯餅,芝士年糕都整得好好吃😋,仲有三重芝士大蝦反卷,芝士味好重👍🏻👍🏻👍🏻,可以encore🤗啤酒清酒任飲🍻,而甜品都幾特別下,有抹茶蕨餅及艾草大福😍,再食埋個荔枝雪米糍,非常清甜哦!

2024-04-21 20 views
當時天鳥居酒屋做緊$12/1隻生蠔,我膽粗粗同媽媽去吃叫了30隻,佢有三款醬可以揀,我平時最鍾意食原味,但係發現都係有醬可以好食啲,點解咁講?因為佢既生蠔比較平又比較瘦,所以鮮味冇咁重,甜味都冇咁重,淨係食咗蠔嘅質地。因為我喺佢其他分店食過壽喜燒好好食,於是乎喺度叫咗,以為味道差不多,怎料發現這間分店淡味好多冇嗰邊壽喜燒咁濃味入味
已有一段很長時間冇嚟呢度,去咗天水圍T Town天鳥居酒屋,食下午茶餐,五點截單,但一睇過menu,原來下午茶menu跟早餐menu是一樣,食品較以前普通,叫咗個炭燒雞扒拉麵,日式中華冷麵,味道可以,升級追加海鮮沙律同埋蟹柳手捲,手捲一般,另外叫咗雪糕球,只有甜味,不知是什麼雪糕,顏色是藍色嘅雪糕,有點中伏,下次唔好叫雪糕,埋單要106
2024-04-13
$53 (Tea)
2024-04-13 33 views
今日同屋企人去咗T town嘅天鳥,店舖很大,座位都闊落,裝修風格有日本居酒屋特色,天水圍少有。先來一個麻辣豬骨鴛鴦鍋,濃郁的豬骨湯,加上加上大大條豬筒骨,特別滋味,麻辣湯底辣得過癮!美國牛頸脊套餐,牛肩肉淥幾秒就食得,肉味香濃,牛質素非常之高,而且不斷encore質素一樣極高😌即炸黑松露薯條,新鮮熱辣,極度邪惡的小食!用上冰杯裝上的生啤,炎炎夏日真係透心涼!加州卷,和平時一樣高水準。必點和牛牛丸,爽實彈牙!各種餐前小食,辣味魷魚,中華沙律,送酒一流。午餐肉亦先煎煮過,可以當小食亦都可以打邊爐,非常不錯!人均消費300多元,吃到最頂級的食材,很不錯吧!#天鳥居酒屋 #Ttown #天水圍 #天水圍美食#居酒屋 #火鍋 #放題 #任食 #火鍋放題 #火鍋控 #天水圍放題 #天水圍火鍋#香港生活 #香港必吃 #香港探店 #香港打卡 #香港美食 #香港
即炸黑松露薯條,新鮮熱辣,極度邪惡的小食!
用上冰杯裝上的生啤,炎炎夏日真係透心涼!
加州卷,和平時一樣高水準。
必點和牛牛丸,爽實彈牙!
各種餐前小食,辣味魷魚,中華沙律,送酒一流。
午餐肉亦先煎煮過,可以當小食亦都可以打邊爐,非常不錯!
人均消費300多元,吃到最頂級的食材,很不錯吧!
#天鳥居酒屋 #Ttown #天水圍 #天水圍美食