2023-12-28 635 views
香港真係好多火鍋店選擇,最近同朋友去左尖沙嘴一間位於鬧市,但比較小人認識嘅火鍋私房菜想食靚肉,但又想cp值超高嘅,就要黎淥烚年代喇~🥹💛我地四個人食到超飽,人均只係$258.5💸………..手切安格斯牛(小份)$198 (必點)日本黑豚肉$68鮮蝦雲吞$88(必點)拼寶丸$98 (必點)椰子雞鍋$238蜂巢豆腐$48即炸響鈴$58日本稻庭烏冬$28菜$58……….手切安格斯牛點了小份足夠4人食,大大份只係198,可見油脂分布好平均,入口口感適合大部分人口味,落湯大概10秒即可鮮蝦雲吞大大粒,內藏一隻鮮蝦,好足料,蝦肉爽口,必點!即炸響鈴熱辣辣,即叫即炸,每個朋友都有讚無彈,必食!椰子雞鍋,有半隻生雞即時上,店員會耐心幫我地即時烹調,好香椰子味,湯煮好,可以先飲湯暖身,食雞,再開始打邊爐拼寶丸有4款,全都是餐廳自己手打,蝦丸、墨魚丸都好彈牙,可以試下………..環境方面,有房間可供預約,比較有隱私度,一大班朋友都唔怕講野嘈到人,更多位置靈活走動💛👍🏻……….地址:淥烚年代 (尖沙咀)尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓………..

想食靚肉,但又想cp值超高嘅,就要黎淥烚年代喇~🥹💛
我地四個人食到超飽,人均只係$258.5💸
………..
手切安格斯牛(小份)$198 (必點)
日本黑豚肉$68
鮮蝦雲吞$88(必點)
拼寶丸$98 (必點)
椰子雞鍋$238
蜂巢豆腐$48
即炸響鈴$58
日本稻庭烏冬$28
菜$58
……….

鮮蝦雲吞大大粒,內藏一隻鮮蝦,好足料,蝦肉爽口,必點!

即炸響鈴熱辣辣,即叫即炸,每個朋友都有讚無彈,必食!

……….
地址:

淥烚年代 (尖沙咀)
尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓
2023-12-14
$258.5 (Dinner)
  • 手切安格斯牛
  • 雲吞
2023-12-23 451 views
打邊爐鍾意先飲湯再打邊爐,今次搜尋到淥烚年代呢間私房菜火鍋,主打特色湯底🫶🏻🥰ꕥ𖧷四人套餐 [$1,138]𖧷ꕥ.🝮 鹿茸菌花膠湯底滿滿養生感覺,而且幾足料四個人唔覺意一飲而盡,飲到差唔多見底😳,個店員都笑咗😅😂.🝮手切安格斯牛肉肉質新鮮軟腍,味道濃郁👍🏻.🝮 海鮮拼盤原隻澳洲龍蝦|蠔|白鱔片|大蜆食材新鮮,唔會有得輸👋🏻😽 龍蝦啖啖肉,白鱔片爽口彈牙大硯同蠔味道鮮甜💕.🝮手打四寶丸墨魚丸|蝦丸|牛丸|豬肉丸樣子的骰,一口size丸打得彈牙,食得出嗰粒係咩丸,就見得到師傅嘅功架💪🏻👨🏻‍🍳.🝮鮮炸響鈴響鈴即叫即炸,就咁點啲酸汁食,口感鬆脆🫰🏻.🝮野菜盒有菇有菜,refreshing 🌱.🝮稻庭烏冬最後食埋吸晒湯底嘅烏冬,圓滿🤍.———————————————-🩷🐇期間限定優惠四人入座HK$400電子現金劵需預先訂座兌換星期五及公眾假期不能使用🔰———————————————-

ꕥ𖧷四人套餐 [$1,138]𖧷ꕥ

🝮 鹿茸菌花膠湯底

滿滿養生感覺,而且幾足料
四個人唔覺意一飲而盡,飲到差唔多見底😳,個店員都笑咗😅😂
🝮手切安格斯牛肉

肉質新鮮軟腍,味道濃郁👍🏻

🝮 海鮮拼盤

原隻澳洲龍蝦|蠔|白鱔片|大蜆
食材新鮮,唔會有得輸👋🏻😽
龍蝦啖啖肉,白鱔片爽口彈牙

大硯同蠔味道鮮甜💕
🝮手打四寶丸
墨魚丸|蝦丸|牛丸|豬肉丸

樣子的骰,一口size
🝮鮮炸響鈴

響鈴即叫即炸,就咁點啲酸汁食,口感鬆脆🫰🏻
🝮野菜盒

有菇有菜,refreshing 🌱
🝮稻庭烏冬
最後食埋吸晒湯底嘅烏冬,圓滿🤍

———————————————-
🩷🐇期間限定優惠
四人入座HK$400電子現金劵
需預先訂座兌換
星期五及公眾假期不能使用🔰
———————————————-
2023-12-09
Dinner
餐廳:淥烚年代 (尖沙咀)地址:尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓尖沙咀海防道寶豐大廈2樓呢間淥烚年代喺一間火鍋私房菜餐館🔥,主打自家炮製嘅燉湯去比食客先飲後打邊爐,鹿茸菌清燉花膠湯、白玉菌海參燉鷄湯、川貝百合燉嘿螺片湯,令打邊爐呢件事即刻變得滋補同健康好多😌除咗打邊爐,呢度仲可以食到燒烤類美食同私房菜,如果想食私房菜記得提早預訂📞✝️自家麻辣雞煲 $298雖然唔喺任食,但成煲有接近一隻雞嘅份量,閒閒哋都二三十件雞件🐓,食完未開始加湯打邊爐都接近半飽🤣。叫咗最小辣,麻辣香味啱啱好唔會蓋過雞隻鮮香🌶,肉質食落惹味唔嚡,亦唔會太濃味而要不停飲嘢解渴✝️手切安格斯(大) $288接近20片新鮮靚牛肉🐃,每片都見到細緻均勻嘅大理石紋油脂雪花,唔會有平時食普通肥牛嘅過量殘脂,淥大概20秒拎起,肉質緊嫩有咬口,牛肉香味醇厚甘香而多汁💦,食完一片之後就難以抵抗🤤✝️即炸響鈴 $58可以話喺我食過咁多響鈴裡面嘅Top 3🤩,即叫即炸,拎上手仲喺熱辣辣,大大啖咬落去有千層酥脆嘅口感,每層薄得嚟層次相當分明,雖然喺有少少油膩,但絕對值得一試!浸落湯淥3秒拎返起再食又喺另一種滋味☺️✝️手打四寶丸 $78四款丸都喺
餐廳:淥烚年代 (尖沙咀)
地址:尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓

✝️自家麻辣雞煲 $298

✝️手切安格斯(大) $288

✝️即炸響鈴 $58

✝️手打四寶丸 $78
四款丸都喺自家手打,有鮮牛丸、鮮蝦丸、豬肉丸同墨魚丸🧆,因為喺新鮮製所以食落軟彈,
唔喺平時食開爆汁同有脂肪粒嗰種,但食到嘅喺食材嘅最原本味道,真材實料👍

另外仲叫咗脆鯇魚($78)同西洋菜($58),
其實整體份量都幾多,
某啲食物下面仲有大量椰菜絲比你可以淥埋落鍋裡面煮嚟食
2023-12-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-03-09 30 views
海防道附近不嬲係一眾打工仔同遊客覓食嘅好去處。今日嚟到呢間晚市人氣都唔錯嘅打邊爐餐廳,試下佢哋嘅午餐如何。☄️川貝海底椰鱷魚湯 配 桃膠肉餅蒸飯套餐 ($78)鱷魚湯飲落清甜,飲完都唔會好口渴。飲得出係真材實料。桃膠肉餅啱啱蒸起,食落唔會太咸,完住滿足到嗰種想食住家飯嘅感覺。飯嘅份量都唔少,淨係想食飯或者飲湯嘅朋友可以單點蒸飯($55)/燉湯($68)。餐廳內位置都唔算少,喺附近返工嘅朋友趁住天氣仲涼涼哋不妨試下!

☄️川貝海底椰鱷魚湯 配 桃膠肉餅蒸飯套餐 ($78)

2024-03-08 25 views
很喜歡與良朋好友打邊爐,大家一齊烚下烚下, 相當知味😃今次選擇去尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓,淥烚年代,地點方便,出尖沙咀地鐵站步行幾分鐘就到。一週前訂房開始已經覺得服務態度非常好,跟著到當晚食物,環境,價格都非常滿意,值得推介👏👍- 房間空間舒適, 隔音和通風系統都做得好, 不會焗, 不嘈。- 調味9宮格,內有芝麻,辣椒🌶️薑蓉,精心設計。- 鮮炸響鈴,牛頸脊,安格斯, 日本黑豚肉、牛柏葉、鮮粉腸等等都新鮮好味😋
很喜歡與良朋好友打邊爐,大家一齊烚下烚下, 相當知味😃

- 調味9宮格,內有芝麻,辣椒🌶️薑蓉,精心設計。

麻辣台式鴨血湯底
麻辣台式鴨血湯底
晚上約朋友在尖沙咀晚膳,最近天氣轉凍,所以我們一致決定打邊爐。在openrice發現這間淥烚年代,餐廳名很特別,而且評價都不錯,所以決定一試。去到餐廳,發現原來這間餐廳除了打邊爐,還有私房菜。我們兩人最後點了一個二人餐,包括可以自選兩款湯底,我們選擇了沙嗲湯底+蕃茄湯底牛肉豚肉拼盤﹕二人份量的拼盤,牛肉肉味濃、色澤及油脂分佈都很漂亮,豚肉質素也很高。牛肉份量很足夠,反而豚肉份量不多,有點可惜。海鮮拼盤﹕拼盤有魚片、蝦、沙白及生蠔。蝦大隻又結實彈牙、魚片魚肉味香濃、沙白及生蠔厚肉鮮味。手打丸拼盤﹕手打丸彈牙,正常質素,沒有到很驚艷。菜籃﹕菜籃比較單調,只有一款菜,如果有多款菜組合的話會更好,不過菜本身都好吃。烏冬﹕好像是稻庭烏冬,正常質素。另外我們再加點了響鈴﹕有6條響鈴,每條響鈴都挺粗身,份量不錯。響鈴脆身,烚5-6秒食既保留香脆,又掛滿了湯汁,味道不錯。鴨血﹕鴨血厚身有口感,不會一咬就碎,味道不錯。總結: 環境舒適 座位寬敞食物份量正常 質素不俗味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 7/10CP值: 7/10推介值:8/10

去到餐廳,發現原來這間餐廳除了打邊爐,還有私房菜。

手打丸拼盤﹕手打丸彈牙,正常質素,沒有到很驚艷。

烏冬﹕好像是稻庭烏冬,正常質素。

另外我們再加點了

鴨血﹕鴨血厚身有口感,不會一咬就碎,味道不錯。

總結:

CP值: 7/10
推介值:8/10
2023-12-30
2023-12-21 56 views
點樣食推介✨⭐️隱蔽火鍋店⭐️⭐️尖沙咀火鍋⭐️淥烚年代 地址:尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓🍖麻辣台式鴨血鍋 + 芫茜皮蛋湯 $286 (7/10)麻辣湯有好多鴨血同百葉豆腐🔥,湯底都幾濃,至於芫茜皮蛋湯清清地得黎芫茜味都重,佢地仲有d燉湯湯底選擇,每款都落重料去煲,打邊爐同時可以補下身都幾特別🤣🍖手切安格斯牛 $288 (7.5/10)油脂分布靚仔,肉味都重🍖白鱔片🍖珊瑚蚌🍖蜆🍖鮮牛丸🍖墨魚丸🍖豬肉丸回頭指數:🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)人均:$300~服務:(6.5/10)
點樣食推介✨

⭐️隱蔽火鍋店⭐️
⭐️尖沙咀火鍋⭐️

淥烚年代
地址:尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓

🍖麻辣台式鴨血鍋 + 芫茜皮蛋湯 $286 (7/10)

🍖手切安格斯牛 $288 (7.5/10)
油脂分布靚仔,肉味都重

🍖白鱔片
🍖珊瑚蚌
🍖蜆

🍖鮮牛丸
🍖墨魚丸
🍖豬肉丸

回頭指數:🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

人均:$300~
服務:(6.5/10)
2023-12-18 46 views
天氣突然轉涼 即刻衝左去打邊爐💗試咗位於尖沙咀嘅火鍋私房菜 💗淥烚年代💗佢哋嘅火鍋套餐CP值極高二人套餐$528四人套餐$1138而且食物質素極高😚講下有咩食先🍲鴛鴦湯底🍲 分別嗌咗 麻辣鴨血🌶️同埋 鮮茄湯🍅麻辣鴨血🌶️ 唔會太油膩,麻度同辣度都好足,過足麻辣癮,而且超足料勁多鴨血豆腐🤤🍅鮮茄湯🍅 一樣超足料,湯底好清甜都有濃郁既蕃茄味,好飲得黎又可以解麻辣🤣🤣首先上枱嘅有新鮮海鮮拼盤啦,海蝦,蜆,白鱔片同埋生蠔,特別想讚下 蜆準備得好乾淨一啲沙都冇,入口清甜💗豚片肉同羊肉片,肉質好鮮嫩,感覺到佢新鮮同埋口感好好💗重有三拼丸,時令蔬菜同稻庭烏冬啊!最特別嘅係🥟桃膠餃子真心推💗勁好食🥹🥹一定要嗌🤤
天氣突然轉涼 即刻衝左去打邊爐💗

而且食物質素極高😚
講下有咩食先

🍲鴛鴦湯底🍲
分別嗌咗 麻辣鴨血🌶️同埋 鮮茄湯🍅

🍅鮮茄湯🍅 一樣超足料,
湯底好清甜都有濃郁既蕃茄味,
好飲得黎又可以解麻辣🤣🤣

豚片肉同羊肉片,肉質好鮮嫩,感覺到佢新鮮同埋口感好好💗

重有三拼丸,時令蔬菜同稻庭烏冬
啊!最特別嘅係🥟桃膠餃子
真心推💗勁好食🥹🥹一定要嗌🤤

2023-12-11 60 views
秋天最正就係打邊爐🍳尖沙咀淥烚年代扺食得黎仲超好味!4人餐只係1000頭😍有海鮮拼盤,安格斯牛,手工丸等💝🧡沙嗲湯底超香濃帶微辣,相當吸引帶陣陣花生香好足料㗎🐮手切安格斯餐廳推介菜式佢地嘅安格斯牛肉肉香特重瘦得黎唔會硬🧆鮮牛丸,豬肉丸,墨魚丸,鮮蝦丸打邊爐點少得手工丸一次過可以食曬4款真係好吸引造型精緻可愛特別推薦鮮牛丸同鮮蝦丸🦈白鱔片採用特大既鱔所以鱔片Size 夠大之餘油香味仲好突出扺食回本之選🐠椒鹽九肚魚外脆內軟好鮮甜好多客人都會叫佢真係食過返尋味餐廳食物高質環境都好ok價錢經濟可以話係良心餐廳
秋天最正就係打邊爐🍳
尖沙咀淥烚年代
扺食得黎仲超好味!
4人餐只係1000頭😍
有海鮮拼盤,安格斯牛,手工丸等💝

🧡沙嗲湯底
超香濃帶微辣,相當吸引
帶陣陣花生香
好足料㗎

🐮手切安格斯
餐廳推介菜式
佢地嘅安格斯牛肉肉香特重
瘦得黎唔會硬

🧆鮮牛丸,豬肉丸,墨魚丸,鮮蝦丸
打邊爐點少得手工丸

餐廳食物高質
環境都好ok
價錢經濟
可以話係良心餐廳
👯🏻‍♂️ [ 四人套餐 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟑𝟖 ]🌟 四人入座 HK$400電子現金券🌟 需預先訂座兌換,星期五或公眾假期前夕不能使用--🥘 [ 自選湯底 | 沙嗲濃湯鍋 X 鮮茄雜菜鍋 ]湯底嘅選擇都多,鹿茸菌花膠湯/白玉菌海參湯/川貝百合螺片湯,麻辣鴨血鍋/芫荽皮蛋鍋/沙嗲濃湯鍋/鮮茄雜菜鍋 (可雙拼)。個人相對無咁好養生湯邊爐,所以食番沙嗲X鮮茄。沙嗲越煮越濃,鮮茄簡單鮮甜。--🦞 [ 龍蝦海鮮拼盤 | 澳洲龍蝦 X 大蜆 X 台山蠔 X 白蟮片 ]有驚喜嘅海鮮拼盤,整體份量都足,而且整體都幾新鮮。湯底唔會好鹹,所以食到海鮮嘅原味道。😋 特別係龍蝦多肉鮮甜,蜆肉厚殼多肉無沙。--🥢 [ 手切安格斯 | 豚肉片 | 手打四寶丸 ]手切安格斯牛肉,牛味都幾出。🥰 油花脂肪感剛好。豚肉片意外地幾好食,平時唔好食豬肉,豬出黎爽口唔肥膩。四寶丸,豬、牛、蝦、墨魚。牛/豬,肉味都突出,海鮮丸就相對彈牙。--🥡 [ 鮮炸響鈴 | 野菜盒 | 稻庭鳥冬 ]🌟🌟 私心鮮炸響鈴。新鮮即炸,口感薄脆,攞黎吸湯食勁正啊!!食埋蔬菜烏冬,夠晒飽。
👯🏻‍♂️ [ 四人套餐 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟑𝟖 ]

🌟 四人入座 HK$400電子現金券
🌟 需預先訂座兌換,星期五或公眾假期前夕不能使用

🥘 [ 自選湯底 | 沙嗲濃湯鍋 X 鮮茄雜菜鍋 ]

🥢 [ 手切安格斯 | 豚肉片 | 手打四寶丸 ]

🥡 [ 鮮炸響鈴 | 野菜盒 | 稻庭鳥冬 ]

📸 淥烚年代位於海防道既火鍋私房菜主打手切安格斯牛肉|原條龍蝦🦞|燉湯火鍋今次就同男朋友一家黎試試✅火鍋四人套餐 $1138🧡湯底揀咗鹿茸菌花膠湯湯底夠曬多料滿滿花膠 仲有雞腳同雞件架飲兩啖先開始打邊爐 唔好嘥🤭唔中意花膠?仲有其他可以揀架白玉菌海參湯/川貝百合螺片湯麻辣鴨血鍋/芫荽皮蛋鍋/沙嗲濃湯鍋/鮮茄雜菜鍋(任選一款或可雙拼)💛龍蝦海鮮拼盤澳洲龍蝦|大蜆|九節蝦|白鱔片拼盤夠曬新鮮龍蝦仲有膏添架💚肉類🍖 手切安格斯|豚肉片🩵手打四寶丸墨丸|蝦丸|豬肉丸|牛丸每款有兩粒 粒粒都爽口彈牙💙鮮炸響鈴💜野菜盒🤎稻庭烏冬🔸提前預約優惠訂位四人即享HK$400電子現金券*星期五或公眾假期前夕不能使用📍尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓
📸 淥烚年代

飲兩啖先開始打邊爐 唔好嘥🤭

唔中意花膠?仲有其他可以揀架
白玉菌海參湯/川貝百合螺片湯
麻辣鴨血鍋/芫荽皮蛋鍋/沙嗲濃湯鍋/鮮茄雜菜鍋
(任選一款或可雙拼)

💛龍蝦海鮮拼盤

• 鹿茸菌花膠湯
  • 牛頸脊
  • 日本黑豚肉
2023-12-04 31 views
話說呢排天氣開始凍,最啱打邊爐😋咁啱見到依間餐廳有優惠幾抵食分享吓先:四人入座 HK$400電子現金券(需預先訂座兌換;星期五或公眾假期前夕不能使用尖沙咀火鍋私房菜,主打手切安格斯牛肉、原條龍蝦、多種滋補材料慢熬的燉湯火鍋餐廳不是位於地舖當眼位置,位於大廈樓上,但原來有好多顧客幫襯,食嘢過程中都見到有好多人行入嚟,仲有兩間大房提供以方便多人聚餐。👓火鍋四人套餐·鹿茸菌花膠湯·白玉菌海參湯·貝百合螺片湯·「麻辣鴨血鍋、芫荽皮蛋鍋、沙嗲濃湯鍋丶鮮茄雜菜鍋」(任選一款或可雙拼)·龍蝦海鮮拼盤(澳洲龍蝦,大蜆,台山蠔,白鱔片)·手切左安格斯·豚肉片·手打四寶丸·鮮炸響鈴·野菜盒·稻庭鳥冬套餐有二人餐或四人餐提供,亦有多款單點配料選擇。→一坐低就送上九宮格調味料,可以自己條配醬汁→選擇了鮮茄雜菜鍋,湯底同蔬菜肉類特別夾味道,最後淥烏冬好好食→龍蝦海鮮拼盤真係相當豐富,尤其原條龍蝦肉勁大隻勁厚肉又彈牙→手切安格斯牛肉好新鮮,唔會好多肥膏肥肉,係重點推介

👓火鍋四人套餐
·鹿茸菌花膠湯
·白玉菌海參湯
·貝百合螺片湯
·龍蝦海鮮拼盤(澳洲龍蝦,大蜆,台山蠔,白鱔片)
·手切左安格斯
·豚肉片
·手打四寶丸
·鮮炸響鈴
·野菜盒
·稻庭鳥冬

套餐有二人餐或四人餐提供,亦有多款單點配料選擇。
→一坐低就送上九宮格調味料,可以自己條配醬汁
→手切安格斯牛肉好新鮮,唔會好多肥膏肥肉,係重點推介
2023-12-03 20 views
🍲火鍋私房菜系列 —▫️餐廳:淥烚年代@the60s_hotpot▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍 尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓▫️營業時間⏰:星期一至日▫️價錢:~$300+—美味 :🍲🍲🍲+0.87🍲環境:🍲🍲🍲+0.9🍲價錢:💰💰💰+0.96💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.6🧑🏻‍🍳—▪️4人入座 HK$400現金券(需預先訂座兌換;星期五或公眾假期前夕不能使用)—👧🏻最近好想食火鍋🍲放題,就去咗尖沙咀依間火鍋店🍲環境都舒適 👀食材都幾新鮮😁😊佢哋喺私房菜形式😆有唔同既選食材和特色湯底🔔佢哋推薦手切安格斯牛肉、原條龍蝦、燉湯火鍋等美味菜式—👧🏻揀咗▪️四人套餐$1138▫️鹿茸菌花膠湯//白玉菌海參湯//川貝百合螺片湯//麻辣鴨血鍋、芫荽皮蛋鍋沙嗲濃湯鍋//鮮茄雜菜鍋(任選一款或可雙拼)▫️龍蝦海鮮拼盤🦞(澳洲龍蝦,大蜆,台山𧐢,白蟮片)▫️手切安格斯▫️豚肉片▫️手打四寶丸▫️鮮炸響鈴▫️野菜盒▫️稻庭烏冬—#燉湯火鍋 #私房菜 #火鍋 #尖沙咀美食 #尖沙咀火鍋 #黑毛豬 #油麻地美食#goodwest #火鍋控 #chicken #刺身 #西檸雞 #地道美食 #amy_in_mk #雞翼控
🍲火鍋私房菜系列

服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.6🧑🏻‍🍳

👧🏻揀咗
▪️四人套餐$1138

▫️龍蝦海鮮拼盤🦞
(澳洲龍蝦,大蜆,台山𧐢,白蟮片)
▫️手切安格斯
▫️豚肉片
▫️手打四寶丸
▫️鮮炸響鈴
▫️野菜盒
▫️稻庭烏冬

#燉湯火鍋 #私房菜 #火鍋 #尖沙咀美食 #尖沙咀火鍋 #黑毛豬 #油麻地美食#goodwest #火鍋控 #chicken #刺身 #西檸雞 #地道美食 #amy_in_mk #雞翼控 #雞 #hotpot #hotpot
2023-12-03 20 views
😍天氣涼涼哋 又到咗打邊爐嘅最佳時節😋今次去咗呢間尖沙咀嘅火鍋私房菜 環境幾靚幾舒服主打手切安格斯牛肉、原條龍蝦、燉湯火鍋等美味菜式我哋揀咗養生鹿茸菌花膠湯 湯底好足料感覺真係煲咗好耐 飲落好滋補 啲花膠食極都仲有 -手打安格斯牛肉 望落顏色好靚 食落好香牛肉味海鮮拼盤有帶子、珊瑚蚌、台山蠔同埋白鱔台山蠔好鮮甜煮完都冇縮水 白鱔好脆 其他都唔錯👍🏻手打三拼丸 賣相精緻 墨魚丸入口好彈牙 個湯越滾越甜嘅時候淥埋烏冬同菜索晒啲湯汁好正😻-整體食物質素都唔錯 鍾意食打邊爐私房菜嘅可以試吓提提大家 而家四人入座 仲可以用以下link 兌換 HK$400電子現金券(需預先訂座兌換;星期五或公眾假期前夕不能使用地址:淥烚年代 尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈2樓 @the60s_hotpot#燉湯火鍋 #私房菜 #火鍋 #尖沙咀美食 #尖沙咀火鍋#littlefoodtour尖沙咀#littlefoodtour港式
😍
天氣涼涼哋 又到咗打邊爐嘅最佳時節😋
今次去咗呢間尖沙咀嘅火鍋私房菜 環境幾靚幾舒服
主打手切安格斯牛肉、原條龍蝦、燉湯火鍋等美味菜式
我哋揀咗養生鹿茸菌花膠湯 湯底好足料
感覺真係煲咗好耐 飲落好滋補 啲花膠食極都仲有
手打安格斯牛肉 望落顏色好靚 食落好香牛肉味
海鮮拼盤有帶子、珊瑚蚌、台山蠔同埋白鱔
台山蠔好鮮甜煮完都冇縮水 白鱔好脆 其他都唔錯👍🏻

#燉湯火鍋 #私房菜 #火鍋 #尖沙咀美食 #尖沙咀火鍋

#littlefoodtour尖沙咀
#littlefoodtour港式
2023-11-29 34 views
現在的私房菜原來有火鍋,所以我們去了試試看😆。位於海防道的樓上店,環境裝修精緻,是中西混合風格,另有包房可一大班人用餐。食物可選擇散點或套餐,套餐的食物吸引,就來一份吃吃🙈。-▪︎火鍋四人套餐 HKD$1138在平日去吃有優惠券,可以吃得便宜一點🤩,人均約HKD$200多就可以。套餐包括:海鮮拼盤、手切左安格斯、豚肉片、手打四寶丸、鮮炸響鈴、野菜盒及稻庭烏冬。-湯底款式有很多,我們點了兩款惹味的。麻辣鴨血鍋味道香濃,裡有厚身鴨血和吸味的豆腐,有種愈吃愈辣的感味。鮮茄雜菜鍋味道酸酸甜甜,較開胃的湯底,所以先喝了碗暖暖胃😚。-肉肉挺大份擺盤吸引的😏,有手切左安格斯和豚肉片,豚肉擺放到花的形狀,肉肉色澤紅潤。安格斯肉質嫰滑牛挺重的;豚肉片油脂較香,肉質爽口鮮嫰。-海鮮拼盤用了冰鎮大盤,還有光影在閃爍,感覺特別可以打卡一下😝。拼盤食物包括:大海蝦、大蜆、台山蠔、白鱔片。食材用料新鮮,吸收湯底的味道已經可以,不會蓋過食材鮮味。-

現在的私房菜原來有火鍋,所以我們去了試試看😆。

▪︎火鍋四人套餐 HKD$1138

2023-11-22