2023-11-16 44 views
閑逸嘅午餐過開嚟開會,揀咗間餐廳同同事一齊享用,呢一間咖啡室平時好少經過,內裏嘅裝修好友工業風格,而且環境清幽,午餐嘅時候都有唔少打工仔入嚟食飯。叫咗一個安格斯牛面頰意粉,以及一份青口,同雙莓scone。牛面頰煮得非常淋身,重大有少少肥肥地嘅筋,非常香軟,係會想返嚟再食嘅感覺。而且我多手加咗個牛油果,估唔到感覺感覺,又可以滿足我牛油果紅嘅慾望😌😌😌而青口附送兩塊脆卜卜嘅麵包,青口又大又煮得剛剛好,麵包點上充滿青口味道湯底,非常滋味!另外亦都叫多咗杯熱朱古力,近排天氣凍咗,飲番杯熱嘢非常舒服。而且好少咖啡店會有正朱古力飲,感覺好貼心。雙莓scone亦都強烈推介,日日店舖親手製造,好重果味!

2023-11-16 45 views
元祖級精品咖啡店 @urbancoffeeroaster ( •̀֊•́ ) ̖́-三間分店同男朋友都去過飲野 但驚覺未認真食過一餐趁星期五放半日去尖沙咀店悠閑一下食個晏~◦ Burrata Cheese Salad + Smoked SalmonBurrata cheese上菜時已經creamy狀 大大pat( ¯ᵕ¯ )♡除左沙律菜仲有蕃茄同車厘茄 非常清爽同時有烘過既酸種麵包配搭芝士都好貼心◦ Conflit Chicken Benedict幾特別既egg benedict.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪用油漬黃油雞取代常見既煙肉/煙三文魚 而英式鬆餅就變成酸種包重點係粒配咩都會好食左既水波蛋~◦ Crème Brûlée Pancake去cafe點可以唔食甜品呢係咪( ͡° ͜ʖ ͡°)忍唔住叫左最多人推介既pancake三層熱辣辣上枱超級誘人 面頭仲有輕輕烤過既焦糖面同吉士醬(∩´∀`∩)Pancake唔係日式梳乎厘口感 係偏向美式咁似鬆軟蛋糕食落無想像中咁甜膩 但都建議要留一留肚啊~◦ 75% Peru Chocolate雖然主打咖啡 都有兩款精品朱古力選擇揀左果香味重既秘魯朱古力 無失望( ˃
三間分店同男朋友都去過飲野 但驚覺未認真食過一餐
趁星期五放半日去尖沙咀店悠閑一下食個晏~

除左沙律菜仲有蕃茄同車厘茄 非常清爽
同時有烘過既酸種麵包配搭芝士都好貼心

◦ Conflit Chicken Benedict
幾特別既egg benedict.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪
重點係粒配咩都會好食左既水波蛋~

◦ Crème Brûlée Pancake
去cafe點可以唔食甜品呢係咪( ͡° ͜ʖ ͡°)
忍唔住叫左最多人推介既pancake
Pancake唔係日式梳乎厘口感 係偏向美式咁似鬆軟蛋糕
食落無想像中咁甜膩 但都建議要留一留肚啊~

◦ 75% Peru Chocolate
雖然主打咖啡 都有兩款精品朱古力選擇
揀左果香味重既秘魯朱古力 無失望( ˃ ᵕ ˂ )

• 法式焦糖班戟
2023-11-15 15 views
☕️咖啡愛好者,想必有聽過UCB本地精品咖啡豆品牌TST TKO 以美式懷舊工業風裝潢,木質傢俱帶有復古氣息,令人有溫暖感覺想好好坐悠閒一下,記得避開繁忙時間*85% Chocolate*Flat White☕️果香味突出,層次感,且入口順滑聽聞植物奶亦係佢地自家製作*Apple Crumble Cheesecake🍰入口軟滑Creamy,裡面有大量蘋果粒,酸酸甜甜,剛好中和膩*伯爵茶安格斯牛面頰意粉🍝 $158 + 煙三文魚$25意粉煙韌乾爽,不過茶味唔太突出*慢煮豬肋漢堡配薯條🍔🍟外皮微焦,肉質鮮嫩juicy薯條亦夠鬆脆
☕️咖啡愛好者,想必有聽過UCB本地精品咖啡豆品牌

想好好坐悠閒一下,記得避開繁忙時間

*85% Chocolate
*Flat White☕️
果香味突出,層次感,且入口順滑
聽聞植物奶亦係佢地自家製作
*Apple Crumble Cheesecake🍰
*伯爵茶安格斯牛面頰意粉🍝 $158 + 煙三文魚$25
意粉煙韌乾爽,不過茶味唔太突出
*慢煮豬肋漢堡配薯條🍔🍟
外皮微焦,肉質鮮嫩juicy
薯條亦夠鬆脆

2023-11-14 20 views
早餐,就係媽媽最愛既me time,放低天天B去返學嘅時候就一定要食過能量滿滿嘅早餐今日就約埋朋友去cafe🍽️ ,好難得有咁早開嘅🩷為我哋依啲媽媽而設真係一流👍Big breakfast 🍳🥓有櫻桃蕃茄🍅、大啡菇🍄、豬肉腸、煙肉、炒蛋🍳、沙律🥗和酸種麵包🍞!櫻桃蕃茄爽脆多汁,大啡菇肉厚香滑,豬肉腸和煙肉多口感豐富還有清爽的沙律和酸種麵包!一大早就能享受豐盛的美味早餐!😋🌞油漬黄油雞賓尼迪 🍗🍳水波蛋一切開,金黃色的蛋黃流出來,香濃誘人!搭配上油漬黄油雞肉和乾蔥😋,再加上自家製辣醬🔥,配上酸種多士,口感豐富又美味!真是讓人垂涎三尺啊!😍🌶️🍞Hot latte ☕️暖暖的熱拿鐵。濃郁的咖啡香氣和順滑的牛奶,讓人感到舒適和❤️Hot Caramel latte ☕️🍮朋友仔鍾意甜甜地嘅就揀咗焦糖拿鐵。咖啡的香氣與甜美的焦糖完美結合,喝下去瞬間溫暖了心房。

Big breakfast 🍳🥓

油漬黄油雞賓尼迪 🍗🍳

Hot latte ☕️

Hot Caramel latte ☕️🍮
2023-11-12 26 views
兩個家姐返左學之後,麥皮媽終於可以間唔中可以嘆下早餐 me Time 下!早幾日落開尖沙咀做嘢,經過 URBAN Coffee Roaster 就同朋友入去嘆個豐富早餐🍳餐廳走休閑輕鬆Feel,完全無催促嘅感覺,而早午餐種類唔算多,我哋就揀咗 #英式早餐 及 #烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士,大大份超豐富,配埋杯熱 cappuccino,一定係最正嘅 good morning 🌞#烤澳洲西蘭花大啡菇水波蛋酸種多士 有大啡菇、澳洲西蘭花、燒茄子蓉、水波蛋、酸種多士,我另外仲加左半個牛油果🥑 大啡菇好 juicy 多汁,水波蛋整穿佢連埋酸種包一齊食好滋味😋#英式早餐 真係好大份,有櫻桃蕃茄、大啡菇、煙肉、豬肉腸、蛋、酸種包,食完一半已經飽飽地🤣最後嘆埋杯咖啡,完美作結😍

最後嘆埋杯咖啡,完美作結😍
2023-10-29
$200 (Breakfast)
2023-11-12 9 views
✅ Everything is prepared fresh and comes nicely presented.✅ There are many drinks options which is very wonderful.✅ Authentic and excellent✅ Portions are generous and value for money ✅ All fresh ingredients✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to chill with friends or family gathering.✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance
✅ Authentic and excellent
✅ All fresh ingredients
2023-11-09 11 views
某天早上響尖沙咀完成工作之後,個肚開始打晒鼓😵原來已經下午2:00經過與K11之間一條小巷,一個唔多顯眼既位置,見到有間小店門外的樓梯間有一個個可以坐的位置,特別的風格吸引咗我入去呢間CafeCafe 風格帶點美國復古風,牆壁上既裝飾亦都好特別,而且內裡裝修銅啡色的顯得好型格油漬黃油雞賓尼迪 $118eggs benedict平時就食得多,酸種多士上以手撕黃油雞做base既就真係第一次見,好特別呀🤩黃油雞肉有小小微辣既自家製辣醬好香吖!而且雞肉好嫩滑,配埋一切流心既水波蛋食,真係夠晒滋味呀😋英式早餐 $138一直都對英式早餐有份情意結既我,來到Urban coffee 當然亦要試一份啦😚有齊大咖菇、煙肉、豬肉腸、大陽蛋、酸種多士和櫻桃蕃茄😍好豐富顏色又靚,食完會好開心💕法式焦糖班戟 $108呢個好吸引🤩三層班戟上淋滿吉士醬,pancake充滿蛋香味,鬆軟度做得剛剛好,班戟面頭有一層脆脆哋嘅焦糖😋 Perfect👏🏻👏🏻Latte $45呢度既咖啡係用自家烘培既咖啡豆架!好幼滑,而且可免費轉Oat Milk,係飲得健康啲既最好選擇👍🏻Coffee Tonic $50嘆番杯涼快嘅coffe

油漬黃油雞賓尼迪 $118
英式早餐 $138
法式焦糖班戟 $108
Latte $45
呢度既咖啡係用自家烘培既咖啡豆架!
Coffee Tonic $50
嘆番杯涼快嘅coffee Tonic,甜度配得啱啱好,我喜歡🥰
  • 法式焦糖班戟
  • 油漬黃油雞賓利迪
【🥰精品高質咖啡店☕️】💖 ☕️URBAN Coffee Roaster (碧仙桃路)🍝😍📍尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0QJ4700~uCpsKBA💠✴️伯爵茶安格斯牛面頰意粉🐮🍝✴️好特別嘅菜式😍未試過食意粉會有淡淡嘅伯爵茶香味🤤安格斯牛面頰食落口唔會太肥膩,食落口肉質幼嫩中帶少許咬口,非常軟腍🤗🤤👍🏻牛味好重好香濃!意粉彈牙爽口😬好味😋🩷💠✴️卡邦尼煙豬腩意粉🐷🍝(加配煎蛋兩隻🍳)✴️好creamy🥰最值得讚賞嘅就係食哂成碟意粉都無膩嘅感覺🤤👍🏻😍 煙豬腩脆卜卜,香脆可口😬意粉彈牙有嚼口,配埋卡邦尼醬汁口感柔滑,仲有我另加配左煎蛋,燶邊煎蛋,蛋黃半生熟,夾埋黎食仲有濃郁嘅蛋香味🤗好滿足💖💠✴️法式焦糖班戟🥞✴️🥰有驚喜嘅甜品💖👍🏻👍🏻三層厚厚嘅班戟🥞配上忌廉漿,班戟面仲有焦香嘅焦糖,好吸引🤩🤤好快就清哂成碟甜品🍮🥞好好味😋💠Hot 75% Chocolate (Milk)🍫🥛平時飲熱朱古力奶就飲得多😂第一次有得揀朱古力奶嘅濃度🤗🍫 好濃郁的朱古力味,唔會太甜!啱哂我✌🏻💠Iced Matcha Latte (Milk)綠茶味
【🥰精品高質咖啡店☕️】

📍尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖

💠✴️伯爵茶安格斯牛面頰意粉🐮🍝✴️

💠✴️卡邦尼煙豬腩意粉🐷🍝(加配煎蛋兩隻🍳)✴️

💠✴️法式焦糖班戟🥞✴️

💠Hot 75% Chocolate (Milk)🍫🥛

💠Iced Matcha Latte (Milk)
綠茶味濃厚🍵有微微的苦澀味,正正係最好飲嘅抹茶拿鐵,無得彈👍🏻😬

🍴 餐廳環境舒適👍🏻🤗店員服務態度好好,上菜速度快😊好味,性價比高🤤😋會再幫襯🩷
淘小姐之前去過將軍澳嘅 Urban Coffee Roaster 環境清幽舒適食物一流今次終於有機會再去啦位於尖沙咀碧仙桃路的 Urban Coffee Roaster @urbancoffeeroaster 環境感覺與將軍澳截然不同尖沙咀店裝潢走工業風店內座位不多卻十分cozy人客大多係帶有相機嘅外國旅客相信呢度嘅咖啡同食物都十分啱佢地口味Lunch Set 內的食物雖然同 Menu 是一樣不過可以以優惠價配搭飲品同甜品完全乎合淘小姐嘅心意⭐️油漬黃油雞賓尼迪油漬手撕雞配以乾葱同醬汁味道令人回味亭亭玉立嘅水波蛋一𠝹開就好似火山熔岩咁流出來加埋勁有咬口嘅酸種多士十分正~⭐️伯爵茶安格斯牛面頰意粉安格斯牛面頰微微帶有脂肪肉質嫩滑、酥軟鬆化相信係伯爵茶令到肉質有如此微妙嘅變化所以口感同味道都唔錯而佢上面有一啲好特別嘅紅色胡椒整體味道帶微辣幾惹味架~⭐️Colombia Quindio咖啡豆來自位於海拔在1900公尺至2100公尺之間拉斯瑪麗亞斯農場 以厭氧發酵處理味道帶有蘋果同草莓味十分特別⭐️Iced 75% Chocolate Milk來自秘魯嘅朱古力味道較為Fruity同帶有甜味淘小姐就特別
環境清幽舒適

油漬手撕雞配以乾葱同醬汁
味道令人回味
亭亭玉立嘅水波蛋
一𠝹開就好似火山熔岩咁流出來
加埋勁有咬口嘅酸種多士十分正~

⭐️伯爵茶安格斯牛面頰意粉

來自秘魯嘅朱古力
味道較為Fruity同帶有甜味
淘小姐就特別order加咗鮮奶
口感順滑

⭐️Passion Fruit Milk Chocolate Tart
百香果嘅味道好濃郁
淘小姐非常喜歡佢嘅味道
以百香果做 Tart 呢個 idea 真係好好

⭐️Caramel Apple Crumble Cheesecake
好有聖誕氣氛嘅蘋果金寶
肉桂味道強烈
而下面嘅 cheese cake 十分 creamy
飽肚感十足

🍽️ Urban Coffee Roaster
📍 尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖
𝖪𝟣𝟣 附近有間復古輕工業風的咖啡店,柔和燈光和牆上不同的藝術字體,簡約而不失型格!最正係門外設有𝗈𝗎𝗍𝖽𝗈𝗈𝗋 𝖺𝗋𝖾𝖺 ☕️ 十分適合打卡~🍔 𝐇𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐞𝐞𝐫 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐰/ 𝐅𝐢𝐫𝐞𝐬大份足料既安格斯牛肉漢堡 🌟 牛肉鮮嫩,無過多配味,配上鹹香煙肉、酸瓜、醬汁等味道剛剛好;配上黑松露醬粗薯條 🍟 正~🍝 𝐏𝐨𝐫𝐜𝐢𝐧𝐢 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 & 𝐁𝐚𝐛𝐲 𝐒𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞牛肝菌菠菜苗意粉味道香濃,意粉掛汁力高,每啖入口都十分滋味!全素意粉 🥬 食得健康🍰 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐂𝐫𝐮𝐦𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞蘋果金寶芝士蛋糕滿分推薦 💯 多重口感享受,餅碎粒粒鋪面,第二層蘋果果蓉,第三層芝士蛋糕,餅乾碎底層 🍎 酸酸地蘋果果蓉中和了芝士蛋糕既膩~是幸福的味道!🍹 𝐈𝐜𝐞 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐇𝐢𝐛𝐢𝐬𝐜𝐮𝐬 𝐓𝐞𝐚蘋果茶微微的果甜,味道清新,配上蛋糕一流🍵 𝐈𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐚抹茶拿鐵可以選擇不同奶類,最後選擇了脫脂奶,入口濃濃抹茶香味,然後慢慢滲出啡香𝖴.𝖢.𝖱 同時都係本地精品咖啡品牌,有自家烘焙既咖啡及咖啡豆,咖啡

安格斯牛肉漢堡

牛肝菌菠菜苗意粉

蘋果金寶芝士蛋糕

🍹 𝐈𝐜𝐞 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐇𝐢𝐛𝐢𝐬𝐜𝐮𝐬 𝐓𝐞𝐚
蘋果茶微微的果甜,味道清新,配上蛋糕一流

🍵 𝐈𝐜𝐞 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐚

𝖴.𝖢.𝖱 同時都係本地精品咖啡品牌,有自家烘焙既咖啡及咖啡豆,咖啡愛好者一定嚟試吓 🩵 享受店家的品味人生!
$160 (Lunch)
安格斯牛肉漢堡
牛肝菌菠菜苗意粉
蘋果金寶芝士蛋糕
  • 薯條配黑松露醬
2023-11-06 11 views
好耐冇同好姊妹出去,所以今次揀咗間好坐、又好食嘅cafe嘆下。就係Urban Coffee Roaster呀,門口仲有個打卡位。而我係一個burger怪,所以必揀咗份手打安格斯牛肉漢堡配薯條,另外再點咗份牛肝菌菠菜扁意粉。個Burger打卡一流呀!! 而且個包仲好足料添呀!薯條係新鮮熱辣辣炸起,點埋個松露醬揀直係一絕!!另外,牛肝菌菠菜扁意粉都好大碟,由於係有加黑松露油,所以鍾意食黑松露嘅我,真係啱晒,而且食落口唔膩😋😋另外點咗餐茶CHAI LATTE、YUZU CITRUS DOLONG TEA好甘香上面有條玉桂,好香!凍嘅YUZU CITRUS DOLONG TEA,有柚子嘅好甘香,好清新!下次我會試埋佢哋嘅甜品。
手打安格斯牛肉漢堡配薯條
個Burger打卡一流呀!! 而且個包仲好足料添呀!
手打安格斯牛肉漢堡配薯條
薯條係新鮮熱辣辣炸起,點埋個松露醬揀直係一絕!!
牛肝菌菠菜扁意粉
牛肝菌菠菜扁意粉
CHAI LATTE
上面有條玉桂,好香!
YUZU CITRUS DOLONG TEA

下次我會試埋佢哋嘅甜品
2023-10-25
$150 (Lunch)
2023-11-06 6 views
Urban coffee roaster🌟港鐵尖沙咀/尖東站 N5出口 1分鐘路程🌟##cafehopping #coffeeholic #caffeineholic咁多間分店 今次揀咗交通好方便嘅尖沙咀分店 就喺K11購物藝術館對面門口好易搵 Cafe專登將門面整咗兩行seat位可以就咁坐喺門口嘆咖啡踏上幾級樓梯 就可以入cafe入面 工業風設計 好鍾意嗰度吊燈💡💡💡💡電話落單 仲有圖片睇👍🏻👍🏻🧡#VeggieBreakfast- 沙律菜 大啡菇 櫻桃蕃茄 牛油果- 炒蛋 焗香咗嘅酸麵多士- 哈囉米芝士 煎香左 煙煙韌韌好好食- 雖然係素食 但食完都好飽嚕🧡#BigBreakfast- 櫻桃蕃茄 大啡菇 水波蛋- 煙肉兩大片 煎到燶燶哋 好香口- 豬肉腸切開一半 煎到脆邊!- 酸種多士🧡#FlatWhite- 可以免費轉做燕麥奶🤭🤭
Urban coffee roaster

- 雖然係素食 但食完都好飽嚕
🧡#BigBreakfast
- 櫻桃蕃茄 大啡菇 水波蛋
- 煙肉兩大片 煎到燶燶哋 好香口
- 豬肉腸切開一半 煎到脆邊!
- 酸種多士
🧡#FlatWhite
- 可以免費轉做燕麥奶🤭🤭

2023-10-30
Type of Meal
Tea
2023-11-05 7 views
成日去尖沙咀行街食飯,今日行去k11附近見到呢間cafe,店舖細細間唔係好起眼,但門口有個打卡位幾文青feel。入到去就變左工業風,暗暗地幾舒服。叫左All day breakfast,安格斯burger同一個牛肉意粉。飲品叫左杯Mocha latter&chocolate。我個人幾鍾意個All day breakfast,份量足夠,各種食材嘅熟度都岩好。其次意粉都唔錯,牛肉好冧,粉係比較硬身。杯朱古力唔太甜同唔會太濃,岩鍾意淡口味嘅人,latter就正常,不過不失。

$200 (Tea)
🎈Happy Friday | ☕️Urban Coffee Roaster🐻漫步嘈雜嘅彌敦道街頭,不經不覺轉入小巷,係繁華嘅K11對面,一間門面帶有工業風小店映入眼中。踏住水泥地階級,打開店面敞門,柔和舒服配景歌曲🎶,伴著復古味道嘅裝飾,心情即刻輕鬆晒💃🏿🔖餐牌上琳琅滿目嘅咖啡☕️,配上店內一絲絲咖啡豆香味,壓抑唔到咖啡嘅誘惑,叫左杯用埃塞俄比亞咖啡豆滴溜咖啡作為開場☕️💁🏽‍♀️一邊品嘗咖啡,另一邊叫左伯爵茶安格斯牛面頰意粉同手打安格斯牛肉漢堡🍔醫肚。🍝Al Dente既意粉,彈牙有咬勁配上煮得軟淋的牛面頰,加上原粒花椒,鮮嫩露荀,非常惹味,搭配微酸嘅蕃茄乾,真係停都停唔到😌🍔安格斯牛肉漢堡麵包鬆軟微脆,配上多汁味濃嘅牛肉同脆口煙肉乾,生菜蕃茄芝士這黃金組合,真係唔好食都難😏🥃最後再忍唔住叫多兩杯熱Cappuccino 同凍Mocha作結,一星期嘅辛勞完美咁吞晒落肚🫧 連講句野都文藝左📖

2023-10-27
  • 伯爵茶安格斯牛面頰意粉
  • Mocha
  • 黑松露薯條
2023-11-03 5 views
"Have a damn fine day"連返咗幾日工嘅我好需要休息一下!σ`∀´)σ 呢間店喺咖啡界都幾出名!裝修屬於美式工業風,播在輕快嘅音樂,感覺都愉快舒適,為大家帶來一個美好嘅早晨。🌝「咖啡☕️永遠係我嘅重點」Filter Coffee#147 Colombia Huila Las Flores SidraCOLOMBIA HUILA LAS FLORES SIDRAANAEROBIC WASHED / SIDRA / 1680-1770MLAVANDER, GOLDEN KIWI, MANGO YOGURT咖啡師推薦咗幾隻,大部份都係哥倫比亞,飲之前會先聞乾香,會有好突出嘅金奇異果,手沖方法比較偏向拎前段少少,所以偏酸,但係順喉嘅酸,同金奇異果嘅風味夾到,唔會係兀突嘅醋酸,所以都沖得幾好!Acidity: 💛💛💛💛Sweetness: 🤎🤎Bitterness. : 🖤Aftertaste: 💚💚Cappuccino $45咖啡風味完全唔同,奶啡通常都用比較nutty嘅款式,奶泡嘅厚度準確,一入口飲到奶泡嘅口感,奶泡都打得夠綿滑,因為飲到落底🩷都唔會化開
"Have a damn fine day"
連返咗幾日工嘅我好需要休息一下!
σ`∀´)σ 呢間店喺咖啡界都幾出名!

「咖啡☕️永遠係我嘅重點」

Filter Coffee

Acidity: 💛💛💛💛
Sweetness: 🤎🤎
Bitterness. : 🖤
Aftertaste: 💚💚

Cappuccino $45
咖啡風味完全唔同,奶啡通常都用比較nutty嘅款式,奶泡嘅厚度準確,一入口飲到奶泡嘅口感,奶泡都打得夠綿滑,因為飲到落底🩷都唔會化開。

🍽️食物方面
🍝🍝伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $158
(安格斯牛面頰肉、日蕃茄,蘆筍、混合胡椒、伯爵茶)

🐃牛面頰肉嘅肉味好濃郁,亦都有口感,質感有啲似牛腩,但肉質更加嫩滑,一入口肥美嘅油脂,再配搭已經過醃製嘅嫩牛肉,配搭意粉非常出色。

醬汁方面,使用橄欖油混合胡椒,由於牛肉味太過香濃,所以只有好淡嘅伯爵茶,但調味適中,唔會過鹹或者淡!

煙三文魚賓尼迪 $128
(煙三文魚、水波蛋、菠菜、漬洋蔥蒔蘿香草油、酸種多士)

水波蛋🥚煮得岩岩好,煙三文魚唔會過鹹,酸種多士外酥內軟越嚼越香,基本上呢個配搭冇得輸!

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整體出品都穩定,因為咖啡師都專業,^_^,當然咖啡調酒都好出名,下一次一定要試吓!

有三間分店,尖沙咀呢間勁方便,一出地鐵就轉彎就係😺