2024-01-13 69 views
之前聽朋友講左好耐,係銅鑼灣有間藝術氣息爆燈嘅餐廳,一直未有機會去試🙈🙈今次終於有機會去試下🤓🤓餐廳係一間以梵高油畫做主題既餐廳,餐廳各個角落都擺放左唔同既梵高作品,配合藝術感滿滿既裝橫,另加上餐廳會播放優雅既音樂做背景,一踏入就令人產生浪漫又高貴既感覺。今次同朋友試左幾樣唔同既野:1️⃣頭盤係水牛芝士蕃茄三文魚菜式3款食材加埋一齊互相平衡令菜式味道提升2️⃣俄羅斯雜菜湯個湯有好多唔同既蔬菜再加埋一啲豆,飲落好清好fresh,蔬菜滿滿的3️⃣龍蝦海鮮拼盤拼盤包左好多款唔同既海鮮😍😍有齊生蠔、螺、青口、蝦蟹、大龍蝦,仲要全部大大隻份量比預期中多4️⃣燒美國豬肋骨配燒烤汁大大嚿豬肋骨火候燒到啱啱好,燒烤汁略帶微甜十分惹味,另外肉質鬆軟口感滿分👍🏻呢間餐廳環境好好,食物質素亦都唔錯,好啱大家嚟到約會或都搞party!!

今次同朋友試左幾樣唔同既野:
1️⃣頭盤係水牛芝士蕃茄三文魚
菜式3款食材加埋一齊互相平衡令菜式味道提升
2️⃣俄羅斯雜菜湯
3️⃣龍蝦海鮮拼盤
4️⃣燒美國豬肋骨配燒烤汁

Dinner
  • 海鮮拼盤
朋友🙆‍♀️想食西餐🍽️佢話不如嚟呢度開餐,我咁順得人就梗係跟住朋友🙆‍♀️去開餐啦🤣呢度有多款 Set Lunch 可以選擇,揀咗其中2款🤩精選午餐 Lunch Set是日頭盤 或 精選餐湯:揀咗 是日頭盤$168「香煎格陵蘭比目魚配青豆南瓜蓉」是日甜品 及 咖啡或茶行政套餐 Executive Set Lunch是日頭盤98%野菌忌廉湯$208「炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩」是日甜品咖啡或茶「蜜瓜 Parma Ham 沙律🥗」同埋「Caesar Salad 🥗 」(呢2個係是日頭盤)2款嘅沙律菜都新鮮,清新、簡單好食😋,Prosciutto 夠鹹香👌「98%野菌忌廉湯」有好多打碎咗嘅野菌,好creamy、厚身、好飲😋;仲有兩個熱熱哋嘅麵包😋「炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩」:西冷牛扒🥩要咗6成熟,肉質軟熟好牛味😋;仲有大量滑脫脫嘅薯蓉🤩「香煎格陵蘭比目魚配青豆南瓜蓉」:比目魚皮烤到脆脆哋,比目魚肉鮮甜幾juicy😋;青豆蓉 同埋 南瓜蓉 又係好滑兼好味👍甜品係「士多啤梨牛奶布甸🍮」,唔係好甜,夠滑,啱胃口🤩仲要咗「咖啡☕️」同埋「熱奶茶☕️」🤩
呢度有多款 Set Lunch 可以選擇,揀咗其中2款🤩

精選午餐 Lunch Set
是日頭盤 或 精選餐湯:揀咗 是日頭盤
$168「香煎格陵蘭比目魚配青豆南瓜蓉」
是日甜品 及 咖啡或茶

行政套餐 Executive Set Lunch
是日頭盤
98%野菌忌廉湯
$208「炭燒美國安格斯西冷牛扒🥩」
咖啡或茶
甜品係「士多啤梨牛奶布甸🍮」,唔係好甜,夠滑,啱胃口🤩
仲要咗「咖啡☕️」同埋「熱奶茶☕️」🤩
$207 (Lunch)
宜家西餐廳🍴有好多,但係要有藝術氣息🖼️ 既有難度~ 呢到名副其實,有好多梵高既仿製畫作🖼️,唔單止係掛畫、牆🧱、cushion 全部都印左,仲有花花打卡鞦韆,上面有水晶燈,真係幾有feel🤩 另外仲有鋼琴🎹、桌球枱🎱等等,不論係包場,定係就咁黎chill下都無問題~ 難得既係野食幾高質又唔貴,值得再黎👍🏻(5 😍 係滿分,🤩係半分)行政套餐 (是日頭盤、98%野菌忌廉湯🍄🥣、主菜、是日甜品)精選午餐 (是日頭盤 / 精選餐湯🥣、主菜、是日甜品)是日頭盤 (好味指數:😍😍😍😍🤩)行政套餐既是日頭盤係凱撒沙律🥗,份量幾多,啲羅馬生菜爽脆,撈埋香濃又鹹鹹地既parmesan cheese🧀、惹味既煙肉碎🥓、香脆既麵包粒🍞同埋creamy帶有微酸既沙律醬,唔會一味得過鹹,鹹度適中,幾香口開胃🤤98%野菌忌廉湯🍄🥣 (好味指數:😍😍😍😍😍)老闆話個湯🥣係用左8種蘑菇🍄好似牛肝菌、大啡菇、黑松露、蘑菇等等用人手刨製、打爛同熬出黎既,飲落特別芳香馥郁,菇味🍄好香濃,質感醇厚creamy,又有啲菇🍄既顆粒感有啲咬口,呢個好抵飲👍🏻 配埋香脆鬆軟既芝麻麵包🍞仲正🤤摩薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉伴車厘茄忌廉汁🧀

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

精選午餐 (是日頭盤 / 精選餐湯🥣、主菜、是日甜品)
凱撒沙律

是日頭盤 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
98%野菌忌廉湯

98%野菌忌廉湯🍄🥣 (好味指數:😍😍😍😍😍)
摩薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉伴車厘茄忌廉汁

摩薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉伴車厘茄忌廉汁🧀🦞🍅🍝 - $208 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個意粉🍝上面加左mozzarella cheese🧀先去焗,個鹹香幾出又拉絲,焗完之後香口啲又突出到個龍蝦🦞既鮮味~ 個龍蝦🦞都幾大隻同厚肉,唔會有雪味❄️,肉質幾彈牙同鮮甜,唔會好難起肉出黎,個頭仲有唔少脆卜卜既蝦籽🟠同埋豐腴肥美既蝦膏~ 個汁都幾鮮甜,加埋番茄🍅酸酸甜甜咁幾開胃🤤 意粉🍝煙煙韌韌同埋掛汁,都幾好食😋

是日頭盤 (好味指數:😍😍😍😍)
精選午餐配既是日頭盤係經典組合哈蜜瓜🍈同Parma Ham🥓,哈蜜瓜🍈清新爽甜同幾多汁,Parma Ham🥓幾油潤同有鹹香但唔會死鹹,不過無太大驚喜
美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁

美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁🇺🇸🐮🥗🍊 - $168 (好味指數:😍😍😍😍)
小編叫左medium,出黎既效果同預期既差唔多,唔會過生或者過熟,入面係粉嫩既粉紅色,肉質厚實但唔會韌,幾juicy同埋肉味幾香濃,肥瘦適中,入口有油香~ 而旁邊既沙律🥗撈左清新又酸酸地既柚子醋汁🍊,裡面有沙律菜🥗、番茄🍅、洋蔥🧅、松子🌰,幾開胃又可以解膩~

是日甜品 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個tiramisu🍰有驚喜同有新意🤩 一向食開都係傳統既咖啡味☕️,今次變左抹茶🍵同焙茶☕️就更加清新,抹茶🍵有清香既海苔味,焙茶☕️就有香口既烘焙香味,亦都唔會好甜~ 奶香🥛都幾突出,質感幼滑creamy,上面仲有啲綿密香甜既紅豆🫘,下面既蛋糕🍰濕潤軟熟,幾好食😋

意式奶凍🇮🇹🥛🍮 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另外一個甜品就試左奶凍🥛,奶香濃郁醇厚,口感細緻滑順,上面有酸酸甜甜又有果香既jam🍊、酸酸地既士多啤梨片🍓同藍莓片🫐,感覺會清新啲,一樣唔會好甜所以唔會漏~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
$250 (Lunch)
凱撒沙律
摩薩里拉芝士焗龍蝦意大利粉伴車厘茄忌廉汁
美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁
2024-01-05 42 views
經過銅鑼灣開會,於是搵下啲悠閑午餐,嘆下happy Friday 😂見到呢間餐廳裝修幾特別,一於試吓!餐廳環境:一入門口之前已經有大量凡高既作品,佈滿成個餐廳,入到去之後,連張餐枱都用上凡高作品既紙墊住,實在令人心情愉快🤭🤭食物方面:我哋叫左兩個set lunch,有湯有包有主菜,仲有甜品添呀😍😍餐湯及餐包:餐湯發揮正常,冇乜特別,反而個餐包幾出色,因為食落去係脆架😍😍🍔漢堡配薯條叫左一個牛肉漢堡,醬汁都幾多,配埋牛肉一齊食都唔錯,薯條就普通啲,不過都香脆,吾會淋哂🤭🤭🍣三文魚意大利飯呢個飯比想像中出色,三文魚好新鮮,個飯連埋啲醬汁一齊食好入味,一個人都食得晒,份量啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻甜品:食完一餐飯之後仲有甜品簡直係滿足🥹🥹甜品份量啱啱好,唔會太多🤤🤤我就鍾意食草莓奶凍多啲,好重奶味,十分香濃👍🏻👍🏻👍🏻銅鑼灣 【凡高廚房】地址:銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室

餐廳環境:

銅鑼灣 【凡高廚房】
地址:銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
  • 餐包
2023-12-30 38 views
凡高廚房 @vangoghkitchen.味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5..今日聖誕節🎄 本身今晚卜嗰間去唔成睇到IG人地介紹 超華麗既餐廳 好有氣氛即刻OP book咗呢間😛😛😛 20:30仲有85折走果陣等lift先發現 門口上面有2隻鸚鵡🦜!.果然系好華麗!凡高既畫 同聖誕節既紅綠色超夾淨系坐系度 都有好開心既心情😄..🎄Christmas Set 聖誕餐🧑‍🎄🎅.✨黑魚子煙三文魚雙色芝士青瓜沙律前菜已系我好鐘意既食物😋 黑魚子 煙三文魚😋 配忌廉芝士 正! 青瓜爽口 成個夾埋擺入口 口感有層次.✨法式香煎鵝肝配雜莓醬 鵝肝大大嚿 一上枱已經想流口水 我將雜莓醬放喺多士上面 再擺一嚿鵝肝喺上面 鵝肝既濃味喺口腔入邊 又有一種清新嘅感覺.✨98%黑松露野菌忌廉湯 好少會飲到每一啖都咁多菌嘅湯 我鍾意呢個口感 鍾意佢甘黑鼆鼆 每個人口味唔同 男朋友就覺得好膩.✨炭燒草飼放養美國安格斯肉眼伴黑松露薯條 $828 好大塊! 大過我隻手 (我隻手比一般女仔大) 叫左五成熟 肉質剛剛好 好腍 好有牛味 我好鐘
凡高廚房 @vangoghkitchen
味道:😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
今日聖誕節🎄 本身今晚卜嗰間去唔成
睇到IG人地介紹 超華麗既餐廳 好有氣氛
即刻OP book咗呢間😛😛😛 20:30仲有85折
走果陣等lift先發現 門口上面有2隻鸚鵡🦜!
果然系好華麗!凡高既畫 同聖誕節既紅綠色超夾
淨系坐系度 都有好開心既心情😄
🎄Christmas Set 聖誕餐🧑‍🎄🎅
✨黑魚子煙三文魚雙色芝士青瓜沙律
前菜已系我好鐘意既食物😋
黑魚子 煙三文魚😋 配忌廉芝士 正!
青瓜爽口 成個夾埋擺入口 口感有層次
好少會飲到每一啖都咁多菌嘅湯
我鍾意呢個口感 鍾意佢甘黑鼆鼆
每個人口味唔同 男朋友就覺得好膩
✨炭燒草飼放養美國安格斯肉眼伴黑松露薯條 $828
好大塊! 大過我隻手 (我隻手比一般女仔大)
叫左五成熟 肉質剛剛好 好腍 好有牛味
我好鐘意個牛~ 影完一輪相 仲係熱嘅
薯條普通 黑松露醬就不得了~
✨慢煮紐西蘭穀飼法式羊架&法式雜菜&中東米&紅酒乾蔥汁 $788
羊架叫左七成熟

2023-12-25
Celebration
Christmas
2023-12-21 38 views
作為凡高迷,終於有機會黎朝聖喇!入面掛滿梵高嘅畫作、連餐枱墊都係梵高嘅畫,所有裝飾都別具心思😍至於食物亦非常高質,今次點了兩份晚餐前菜: 魚子蕃茄莎莎酸酸甜甜幾開胃 , 每啖有齊咸香、鮮甜嘅味道👏🏻餐湯: 是日意大利雜菜湯非常足料好多雜菜👍🏻98%野箘忌廉湯 (+$38)顧名思義有98%都係唔同種類嘅蘑菇炮製而成,味道非常濃郁,超好飲(值得加錢改啊)😉餐包暖暖又軟熟👍🏻🥘馬賽海鮮飯 $288一黎到聞到好香蝦味🤤用咗好濃嘅蝦湯煮飯,每粒飯都好入味,配料有大蝦、帶子、青口🔥火焰美國Prime護心肉牛柳串 ($378) 護心肉兩大串😍,牛味濃,肉質超嫩又juicy🤤 即時用酒燒過,令香味十倍大爆發!配菜都好新鮮好味是日甜品檸檬卷蛋🍰配藍莓意式奶凍全幅畫咁靚😍甜品唔算太甜,作了個非常好的結餐飲仲有幾個打卡位呢度平時仲可以俾人包場搞party ,地點方便,食物美味,環境舒服又有特色👍🏻讚呀

至於食物亦非常高質,今次點了兩份晚餐

前菜: 魚子蕃茄莎莎
酸酸甜甜幾開胃 , 每啖有齊咸香、鮮甜嘅味道👏🏻

餐湯: 是日意大利雜菜湯
非常足料好多雜菜👍🏻

98%野箘忌廉湯 (+$38)

餐包暖暖又軟熟👍🏻

🥘馬賽海鮮飯 $288

檸檬卷蛋🍰配藍莓意式奶凍
全幅畫咁靚😍甜品唔算太甜,作了個非常好的結

餐飲

仲有幾個打卡位

2023-12-19 707 views
原來係銅鑼灣鬧市中,有一間充滿藝術感既餐廳,去到門口就己經感受到濃厚藝術氣息裝修以歐陸式風格為主配以梵高畫作為主題,店內放上多幅梵高名畫,連餐墊都係梵高畫作當中最吸引係餐廳中間用梵高 Café Terrace at Night 做背景牆既露天茶座同埋隔黎仲有一個花花打卡韆鞦,真係一間可以瘋狂打卡拍照既餐廳餐廳除左提供意大利餐,仲有健康晚餐,鐘意食得健康朋友就一定要試下食物方面 :今晚同朋友選擇左健康晚餐及晚宴套餐挪威雪蟹田園沙律 : 加入黑醋汁沙律菜新鮮爽脆,仲有大量既雪蟹肉,肉味鮮甜歐陸式前菜小食 : 係煙三文魚蔬菜卷,外層用三文魚包住有沙律醬既蔬菜粒粒,口感清爽98% 野菌忌廉湯 : 加錢既野菌忌廉湯,用左 98% 野菌既熬製,有好多野菌粒,味道濃郁 creamy 俄羅斯野菜湯配新鮮餐包 :  野菜湯有齊洋蔥、薯仔、紅蘿蔔、洋蔥粒、湯汁紅亮微酸微甜,再配埋焗得鬆脆既多士就無得彈意式馬賽海鮮飯 : 海鮮飯吸收哂海鮮汁既精華,飯身粒粒分明又充滿味道,海鮮有大虎蝦、帶子及青口,質素高味道一流炭燒美國頂級 Prime 護心肉柳,剌身帶伴法國黃菌初榨山茶油 : 好少見既護心肉柳,含豐富既纖維

食物方面 :

今晚同朋友選擇左健康晚餐及晚宴套餐

炭燒美國頂級 Prime 護心肉柳,剌身帶伴法國黃菌初榨山茶油 : 好少見既護心肉柳,含豐富既纖維又帶點油花,肉質軟腍濃郁,刺身帶子鮮甜,配料既釀大啡菇、蘆筍、炸蒜頭及沙律菜,健康又好味

法式焦糖燉蛋 : 賣相特別,頂層放上龍珠果,焦糖燒得薄脆,燉蛋香滑味道濃郁,甜度剛剛好

是日甜品 : 有香滑既奶凍,忌廉卷、士多啤梨及龍珠果,套餐甜都可以咁特別
2023-12-17
2023-12-11 59 views
Risotto with smoke salmon in Italian tomato cream sauce 煙三文魚蕃茄忌廉意大利飯 $158呢一款煙三文魚蕃茄意大利飯嘅性價比好高,煙三文魚嘅份量好足料🐟,免頭有好fresh嘅沙律🌿,而意大利飯嘅口感煙韌,烹調時間控制得啱啱好,酸酸地嘅蕃茄🍅意大利飯融合咗火箭菜絲,食落去幾香同層次感更加豐富Grilled Australian lamb rack 🇦🇺🍖招牌炭燒澳洲新鮮羊架 $198餐廳嘅行政套餐有98%惹菌忌廉湯🍄、main course 、健康嘅藜麥沙律🥗同埋精選甜品,今次嘅主菜揀咗招牌澳洲新鮮羊架🐑,有三大塊,而且味道唔會太蘇😍,配埋口感好creamy 嘅自家製薯仔蓉🥔,真係幾好食,值得推介👍🏻✨凡高廚房已經開業左超過15年,周圍都充滿梵高嘅油畫同埋歐陸式佈置🎨,係一個適合同朋友聚會嘅休閒舒適好地方🪴

招牌炭燒澳洲新鮮羊架 $198

2023-12-11 47 views
今次行到這家充滿地道風情嘅餐廳,一入去就覺得好有親切感。頭盤送上嘅是一片片脆皮炸春捲,啲春捲炸得金黃香脆,入口即化咁,啲餡料又甘香惹味,真係一啖唔留神咁已經食光曬。主菜揀咗個經典煎牛扒,見到師傅將牛扒煎至外皮微微有啲焦香,顏色搶眼得滯。一刀切落去,中間啲牛肉嫩得嚟啲汁都仲留响入面,惹味喇!再配上旁邊嘅時蔬,清新解膩,真心算係營養同享受兼得。至於甜品,就係一個檸檬撻。啲餅皮鬆脆,檸檬餡酸酸甜甜,啖啖痴心嘅感覺,可以話係食罷飯一個好滋味嘅終結。整體嚟講,喺這家餐廳食到嘅唔單止係食物,仲有份厚實嘅人情味。下次仲要約埋其他朋友來,共享呢個美味之旅!🍖🥗🍮

2023-12-06 44 views
這間餐廳由剛出來工作時已聽同事講過,今日終於去開銅鑼灣做野,可以lunch time去試下!成間餐廳都係凡高作品,好有藝術氣息!98%野菌忌廉湯這個湯必飲!係我飲過最好飲既野菌湯,有98%都係野菌,好有口感,creamy菌味香濃!值得一試!行政沙律&頭盤沙律份量都幾大,蝦都爽口大隻!幾清新!食完幾開胃!精選午餐 煙三文魚配蕃茄忌廉意大利飯 salmon risotto $158煙三文魚唔會好鹹,味道剛剛好!risotto好有咬口,而且吸晒d汁!好食😋!賣相都好靚!☺️行政牛扒套餐炭燒美國安格斯西冷牛扒 $208安格斯西冷牛扒 五成成熟,牛扒結實但係一啲都唔難切,肉質好靚有好香嘅肉味!牛扒夠大而且配有薯蓉,超級飽!是日甜品奶凍好滑溜,少少甜剛剛好,上面配有士多啤梨🍓同藍莓🫐👍🏻Tiramisu 有咖啡香同滑口👍🏻咖啡香濃,質素都唔錯!☕️餐廳: 凡高廚房 (銅鑼灣)🏫地址: 📌銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室

行政沙律&頭盤
沙律份量都幾大,蝦都爽口大隻!幾清新!食完幾開胃!

煙三文魚唔會好鹹,味道剛剛好!

行政牛扒套餐
炭燒美國安格斯西冷牛扒 $208

是日甜品
奶凍好滑溜,少少甜剛剛好,上面配有士多啤梨🍓同藍莓🫐👍🏻
Tiramisu 有咖啡香同滑口👍🏻

咖啡香濃,質素都唔錯!

☕️餐廳: 凡高廚房 (銅鑼灣)
🏫地址: 📌銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室
2023-12-01 46 views
位於銅鑼灣的凡高廚房是一家以梵高藝術主題為特色的西餐廳,近日試了晚市精心菜單,絕對讓我留下了深刻的印象。用餐以蝦及蜜瓜巴馬火腿沙律開始。新鮮的蝦肉和甜蜜的蜜瓜與鹹香的巴馬火腿完美融合,帶來了一種豐富而平衡的口感!接下來,麥片麵包外酥內軟,熱辣辣,口感十分迷人,搭配上香濃的牛油,回味無窮。黑松露蘑菇湯,這道湯品散發出濃郁的黑松露香氣,每一口都帶來了濃厚的蘑菇風味,令人陶醉其中!而意大利蔬菜湯,這道湯品清爽宜人,其中的蔬菜經過精心烹調,保留了其鮮美的口感。主菜方面,我們選擇了燒日本刺身級帶子青口+虎蝦伴鮮墨魚汁意大利粉。這道菜以新鮮的海鮮為主角,帶有燒烤的香氣,搭配上濃郁的墨魚汁和彈牙的意大利粉,每一口都帶來了鮮美和滿足感。另一道主菜是火焰美國Prime護心肉牛柳串配牛肉燒汁伴蒜蓉香草醬薯角。以優質的美國Prime護心肉牛柳串為主角,搭配上香氣撲鼻的牛肉燒汁和蒜蓉香草醬薯角,每一口都帶來了肉質的嫩滑和醬汁的豐富風味!甜品方面品嘗了草莓蛋捲和巧克力凍。草莓蛋捲外脆內軟,帶來了一種甜蜜和清新的口感。巧克力凍則濃郁醇厚,每一口都帶來了濃郁的巧克力風味。最後點了凍檸檬茶,非常適合作為結束一頓豐盛的

最後點了凍檸檬茶,非常適合作為結束一頓豐盛的餐點的選擇,檸檬的酸爽和茶的香氣完美融合。

凡高廚房的菜單給我留下了深刻的印象。每一道菜都經過精心烹飪和搭配,展現了廚師們的烹飪技巧和創意。無論是新鮮的海鮮還是精緻的甜點,每一道菜都帶來了獨特的口感和豐富的風味,相信你們也會被他們的環境及料理所迷倒!
2023-11-29 50 views
招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧羊架選了7成熟,經炭火燒香後,散發著誘人的焦香味道,入口外皮酥脆可口,內裡肉質軟腍鬆化,鮮嫩多汁,零羶味之餘又不失羊肉香,加上特調濃汁,更添惹味。意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧意粉軟硬適中,口感順口富彈性,簡單以蒜片和有機橄欖油一同炒香,食落輕盈不膩,健康又滋味。虎蝦輕輕煎香,食落爽滑彈牙,鮮味盡現,十分出眾。🐧❣️以上主食跟套餐均附送前菜沙律、餐湯、甜品和餐飲,超級豐盛又抵食👍🐧❣️餐前奉送每人一客小餐包🍞 環境:🐧🐧🐧🐧🐧🌌餐廳內四處都掛滿梵高的相關展品,不論是餐桌座椅,還是餐具桌墊,都帶有梵高獨特的色彩,藝術氣息非常濃厚。餐廳特設鞦韆座、下午茶桌椅等美侖美奐的打卡位,切勿錯過🤩 餐廳備有大量桌遊,更少見地設有桌球枱供娛樂用,包場開派對耍樂必選🥳 🐧❤️結語:餐廳環境精緻典雅充滿美感,視覺大滿足推薦。

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

虎蝦輕輕煎香,食落爽滑彈牙,鮮味盡現,十分出眾。

🐧❣️餐前奉送每人一客小餐包🍞

環境:🐧🐧🐧🐧🐧🌌

餐廳特設鞦韆座、下午茶桌椅等美侖美奐的打卡位,切勿錯過🤩

🐧❤️結語:餐廳環境精緻典雅充滿美感,視覺大滿足推薦。

Lunch
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
餐廳由門面到餐廳入面每一個空間都擺放咗唔同嘅凡高展品,每個角落都是凡高的畫,就連枱墊都是,裝修、傢俬、牆身、連餐具都好藝術感,好似置身喺藝術展覽,每個角落都有打卡位,簡直就是美食與藝術的融合。叫咗兩個健康晚餐,餐牌提供營養均衡嘅晚餐,同時也能享受到有益身體的料理。餐湯:加$38可以揀自家製出名蘑菇湯,用各種新鮮野菌熬制的湯品更有營養價值,真材實料,濃郁鮮味十足,暖暖的超好飲;另外的雜菜湯都好足料,配埋餐包好味。雪蟹田園沙律同蘋果田園沙律:蘋果爽口,沙律菜新鮮,用橄欖油和醋調味,沒有多餘的調料,簡單又健康。虎蝦牛柳粒意粉:虎蝦好香,而牛柳粒則賦予了菜品豐富的蛋白質和肉香,這是一道融合東西方風味的精彩之選。炭燒護心柳刺身帶子:護心柳經炭燒處理展現了獨特的炭烤風味,還保留了帶子的鮮美口感,肉質更加鮮美多汁,每一口都有清新的海鮮風味。最後甜品,法式焦糖燉蛋:展現了法式烹飪的優雅和甜品藝術的極致,滑滑嫩嫩的口感並伴隨著令人陶醉的焦糖甜味。是一場視覺和味覺的藝術盛宴,猶如一幅凡高畫作般的誘人。

Dinner
  • 野菌忌廉湯
  • 餐湯
  • 俄羅斯野菜湯
2023-11-15 50 views
一岀𨋢就感受到滿滿嘅藝術氣息,店內裝修似去左歐洲小鎮,四處都有梵高名畫,連餐墊都係,打卡一流!中意呢度有幾款唔同嘅lunch menu,最特別嘅係Healthy Meal Lunch Set,每款食物旁都寫住幾多Calories,由英國註冊營養健康管理師評估,咁就可以放心嘆美食!👉🏻招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁 $198共三件,肉質鮮嫩多汁,配有薯蓉好creamy!👉🏻烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜 $168鱸魚柳烤得香脆,唔腥,份量比想像中多,配菜好入味!👉🏻98%野菌忌廉湯九款雜菌,包括牛肝菌同黑松露等,非常濃郁,口感豐富!👉🏻法式焦糖燉蛋賣相靚,絲滑燉蛋,頂部鋪住香甜嘅焦糖,入口柔軟滑潤!👉🏻日本伯爵茉莉茶茶底香,淡淡茉莉花嘅芳香,好清新舒服!👉🏻法包酥脆外皮,配牛油,咬口柔軟!👉🏻Tiramisu每啖都有濃厚cream,咖啡仲有朱古力味道!👉🏻俄羅斯野菜湯粒粒蔬菜,甜甜的,健康又開胃!

👉🏻招牌炭燒澳洲新鮮羊架配羊肉濃汁 $198
共三件,肉質鮮嫩多汁,配有薯蓉好creamy!

👉🏻烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁伴意式雜菜 $168
鱸魚柳烤得香脆,唔腥,份量比想像中多,配菜好入味!

👉🏻98%野菌忌廉湯
九款雜菌,包括牛肝菌同黑松露等,非常濃郁,口感豐富!

👉🏻法式焦糖燉蛋
賣相靚,絲滑燉蛋,頂部鋪住香甜嘅焦糖,入口柔軟滑潤!

👉🏻日本伯爵茉莉茶
茶底香,淡淡茉莉花嘅芳香,好清新舒服!

👉🏻法包
酥脆外皮,配牛油,咬口柔軟!

👉🏻Tiramisu
每啖都有濃厚cream,咖啡仲有朱古力味道!

👉🏻俄羅斯野菜湯
粒粒蔬菜,甜甜的,健康又開胃!
見網上好多人介紹,專程去睇下個view😆的確係由裡裡外外、裝修、傢俬、牆身、連餐具都好藝術感😊午餐都分左3個menu,有行政午餐、健康午餐同精選午餐,咩價位都有,好甜心👍🏻*精選午餐*🐔法國無激素燒春雞(半隻)配薯角份量都好大份,係靚既!薯角非常脆🥰+💲10由野菜湯轉左蘑菇湯啖啖都好多蘑菇碎粒,好實在👍🏻+💲58要左個海鮮拼盤兩個人share😋好抵食!*健康午餐*🐠烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁拌意式雜菜個魚好滑好入味😋而且係大大份!+💲10要埋頭盤係蘋果田園沙律🍎幾清新及新鮮甜品有法式焦糖燉蛋&士多啤梨醬奶凍🍮🥛好滑,好好味!整體黎講,係位於鬧市既一個隱世餐廳,上左唐樓既1樓,好幽靜,成間餐廳都充滿藝術感。食個午餐期間,都見到好多食客周圍打卡,係一個幾令人舒服、可以take a break既好餐廳😊

*精選午餐*
🐔法國無激素燒春雞(半隻)配薯角
份量都好大份,係靚既!薯角非常脆🥰

+💲10由野菜湯轉左蘑菇湯
啖啖都好多蘑菇碎粒,好實在👍🏻

+💲58要左個海鮮拼盤
兩個人share😋好抵食!

*健康午餐*
🐠烤加州鱸魚柳血橙蜂蜜汁拌意式雜菜
個魚好滑好入味😋而且係大大份!

+💲10要埋頭盤
係蘋果田園沙律🍎幾清新及新鮮