Vision 8

-係荃灣地鐵站附近嘅一條內街,有間性價比高嘅意大利菜,木製傢俱配以和暖燈光,營造溫馨小店。🥓凍肉芝士沙律拼盤 $178整體份量頗多,風味較濃嘅帕馬火腿,配搭清甜嘅哈密瓜,中和鹹香,帶出平衡口感。再有淡淡黑椒味嘅莎樂美腸,配以溫順軟滑嘅莫薩里拉芝士🧀必食👍🏻🥣餐湯 +$55蕃茄味濃郁🍅湯裡面有好多蕃茄粒、蕃茄蓉,口感豐富亦好開胃。🍝香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188牛肝菌味道天然濃香,味道有層次,似乾菇氣味,亦帶少量甜味同回甘。帶子新鮮肉質軟滑,意粉掛汁。🐖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80你地無睇錯,呢個菜餐廳做緊三折優惠,真係$80(原價$268)🤩!想食嘅朋友留意,每2位限叫1份。豬鞍有大量肉汁,慢慢滲出蘋果木微酸嘅香味🍎再配上芥末汁,非常解膩。配菜之中有🐷好鍾意嘅椰菜仔,口感軟稔仲好多菜汁😍

🥓凍肉芝士沙律拼盤 $178

🥣餐湯 +$55
蕃茄味濃郁🍅湯裡面有好多蕃茄粒、蕃茄蓉,口感豐富亦好開胃。

🍝香煎帶子配牛肝菌意大利麵 $188

🐖蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80

2024-01-28 29 views
《 Vision 8 - 荃灣》一Day Off就唔想離開荃灣,約食飯都過返黎荃灣搵我吧!今晚因為要出返地鐵站果邊買少少野,所以由荃灣西「遠征」荃灣!呢間餐廳其實已經開左9年,荃灣人就算冇食過都一定有印象,畢竟香港地做西餐做到咁多年,一定有佢過人之處。Vision 8就係少數做街坊生意的西餐,主打抵食夾大件,而且對服務有要求!但我今日由於發雞盲犯下大錯!就係冇睇門口講牌!痴線架!2024年喇!一個西班牙黑毛豬鞍扒賣80蚊呀師傅!我食完出門口先食到呀!!!蝕左!蕃茄水牛芝士配意大利香草醬呢家餐廳食物份量剛好。簡單以蕃茄切片夾住水牛芝士,水牛芝士濃郁得黎又唔會太膩,同蕃茄好配合。大利香草醬清新,夾埋一齊食真係有一種home made嘅溫暖!煙三文魚千島醬pizza配周打蜆湯主菜朋友就揀咗煙三文魚千島醬pizza配埋周打蜆湯。Pizza係我喜歡的脆簿口感,煙三文魚份量多而香,鹹香唔會好勁,所以唔會同千島醬鬥濃。周打蜆湯少少驚喜,湯底鮮甜,蜆肉吹料新鮮,好多料所以層次豐富,冬天食最啱!醬燒豬仔骨我作為食肉獸又見唔到個豬鞍扒,叫左醬燒豬仔骨!講真,如果我見到我一定揀豬鞍扒!但又咁講,豬仔骨燒得唔
《 Vision 8 - 荃灣》

蕃茄水牛芝士配意大利香草醬

煙三文魚千島醬pizza配周打蜆湯

醬燒豬仔骨

我作為食肉獸又見唔到個豬鞍扒,叫左醬燒豬仔骨!講真,如果我見到我一定揀豬鞍扒!但又咁講,豬仔骨燒得唔錯,睇相都見到外層微微焦香,裡面肉質鬆化唔乾。醬汁少少甜甜地帶啲微辣,樣樣都齊料做到足,屹立9年唔係冇原因。

特別提提老細服務態度好好,會同客人傾計。你睇得出佢係做熟客,呢d野就係大集團俾唔到你嘅野。even佢見到我地未食完就上下一說菜,佢都會提提廚房。咁嘅價位嘅餐廳會跟到咁足,其實真係好難得。下次我會試豬鞍扒,頂!
2024-01-25
2024-01-27 17 views
Vision 8 主打意大利西餐,環境舒服又有格調❤️▫️ 西蘭花忌廉湯 $55濃濃嘅西蘭花忌廉湯最適合配以餐包一齊享用,餐包當中其中一塊麵包切得超薄,烘到好似餅乾咁脆,其他麵包都外脆內軟,加埋黑松露牛油,好味!▫️酥炸魷魚圈 🦑 $68香脆嘅開胃小食,配沙律醬味道唔錯!▫️重量級芝士薄餅 🍕 $158薄餅以蛋黃醬作為基底,餅底薄脆,另加四種不同嘅芝士🧀,芝士味道超濃超香!▫️醬燒豬仔骨 $198擺盆賣相吸引,沙律加入黑醋汁超開胃,旁邊的小蕃茄亦好甜好好味🤤 豬仔骨入口即化,炆得好嫩滑,醬汁濃郁之餘帶點辣味!💬 作為荃灣區有一定水準嘅西餐廳,環境又舒適,推薦!
Vision 8 主打意大利西餐,環境舒服又有格調❤️

▫️ 西蘭花忌廉湯 $55

▫️酥炸魷魚圈 🦑 $68
香脆嘅開胃小食,配沙律醬味道唔錯!

▫️重量級芝士薄餅 🍕 $158

▫️醬燒豬仔骨 $198

💬 作為荃灣區有一定水準嘅西餐廳,環境又舒適,推薦!
2024-01-26 17 views
餐廳位於荃灣 出品有誠意難怪深得街坊歡迎~平日晚上也挺多人 可以先行訂座⍢醬燒豬仔骨 $198肉質鮮嫩軟腍 醬汁惹味可口份量適合2人分享伴碟亦有新鮮多汁蕃茄仔鮮菇 蜆 茄醬燴意大利麵 $168意大利麵麵質彈牙 都挺掛汁 啖啖充滿鮮甜茄醬味蜆肉是連殼上 也吃得出是新鮮而且份量也頗多~Apple Crumble $78蘋果很甜 亦重肉桂味配上香脆牛油粒粒 口感更豐富再搭配雲尼拿雪糕中和甜度 推薦~餐湯及餐包 $55是日餐湯為甘荀忌廉湯入口順滑 很開胃而餐包都很鬆軟 蘸上黑松露牛油更好吃⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐Vision 8📍荃灣兆和街34號永安樓地舖
餐廳位於荃灣 出品有誠意
難怪深得街坊歡迎~
平日晚上也挺多人 可以先行訂座⍢

鮮菇 蜆 茄醬燴意大利麵 $168
意大利麵麵質彈牙
都挺掛汁 啖啖充滿鮮甜茄醬味
蜆肉是連殼上 也吃得出是新鮮
而且份量也頗多~

Apple Crumble $78
蘋果很甜 亦重肉桂味
配上香脆牛油粒粒 口感更豐富
再搭配雲尼拿雪糕中和甜度 推薦~

餐湯及餐包 $55

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5

Vision 8
📍荃灣兆和街34號永安樓地舖
2024-01-25 20 views
最近去佐荃灣既Vision 8,呢家餐廳地理位置優越,好近地鐵站。首先,我地品嚐了主菜中既招牌菜威靈頓牛柳。呢道菜以嫩滑多汁的牛肉包覆在酥脆的麵皮中,入口即化,令人回味無窮。絕對是肉食愛好者的最佳選擇!跟住,我們仲點左香煎帶子配牛肝菌意粉。帶子煎得岩岩好,保持帶子鮮甜的口感,搭配濃郁的牛肝菌意粉,散發出迷人既香氣,而且麵條口感極佳,軟硬適中。最後,呢到既餐湯都唔錯,我地個晚係西蘭花忌廉湯。呢道湯濃郁順滑,帶有西蘭花的香氣,令人心曠神怡,岩晒最近咁凍既天氣。

2024-01-24 29 views
經過幾次見到幾有氣氛都想試下。今日晚餐時間唔駛等位。磨菇配意式辣肉腸薄餅 $158上面嘅醬汁加埋沙律菜好香,辣肉腸令成個批好惹味,餅皮亦好脆。蕃茄水牛芝士配意大利香草醬 $98好清新嘅沙律類菜色,水牛芝士香淡淡地,入口質地好得意,配埋蕃茄一齊食好夾。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80豬鞍扒燒得好香,肉質唔乾,好軟身,配埋沙律菜一齊食好香口。餐廳氣氛好舒服,燈光暗暗地,好有酒吧嘅vibe,大家嚟到荃灣可以考慮一下。
經過幾次見到幾有氣氛都想試下。
今日晚餐時間唔駛等位。

磨菇配意式辣肉腸薄餅 $158
蕃茄水牛芝士配意大利香草醬 $98
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $80
豬鞍扒燒得好香,肉質唔乾,好軟身,配埋沙律菜一齊食好香口。

2024-01-17 34 views
💁‍♀️💁‍♂️ 11/01/2024(Thu), Dinner🍽之前💁‍♀️為食妙妙同💁A先生都去過荃灣嘅Vision 8食晚飯,評價都好好,呢一晚我哋又去到附近活動,晚飯時間見到餐廳門口嘅推廣優惠,一於今晚再去食晚飯啦😋😋😋!餐廳嘅環境氣氛依舊輕鬆舒服,座位都算闊落,牆上面有啲外國車牌裝飾。點餐之後好快就送上麵包🥯籃,入面有三種麵包,再配埋黑松露牛油🧈,麵包夠熱又外脆內軟熟,就咁樣食都好好食,如果唔係怕食唔落主菜,真係想再encore麵包🤣。而今晚我地order咗:🔆 是日餐湯(蕃茄🍅忌廉湯)蕃茄🍅味道濃郁,雖然口感都算濃稠,但入口蕃茄🍅嘅酸香味十足,剛好平衡返,飲落都好清新。🔆 蕃茄🍅水牛芝士🧀配意大利香草醬($98)切片嘅蕃茄🍅新鮮清爽,夾住質地較軟身而芝士🧀味不太濃嘅水牛芝士🧀,配合埋香草醬,是個唔錯嘅小食。🔆 香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵🍝($168+$55轉套餐)比目魚煎得金黃而皮脆肉嫩,切下去時可感受到皮是脆的。入口魚肉油份足夠而嫩滑,油香十足。下面嘅菠菜忌廉汁燴天使麵食落爽滑,菠菜忌廉汁味道唔會好濃,汁嘅份量同濃稠度剛好可以包裹住每一條天使麵。餐廳可以選擇加$55將主菜轉

而今晚我地order咗:

🔆 是日餐湯(蕃茄🍅忌廉湯)

🔆 蕃茄🍅水牛芝士🧀配意大利香草醬($98)

餐廳可以選擇加$55將主菜轉成套餐,咁就可以包埋是日餐湯同埋餐飲,相對會比較划算一點。

🔆 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 配紅酒汁($80 晚上6點後優惠)
門口見到餐廳嘅新推廣優惠,每兩位客人可以用$80點一份蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒,雖然價錢係優惠價,但份量絕對係十足。豬鞍扒成件斧頭🪓扒咁,仲要係厚切😋。開頭都擔心咁會唔會好乾好柴,到我哋落刀去切開嘅時候就知道呢個擔心係多餘嘅,一切開除咗juicy之外,中間嘅肉仲係剛剛熟,仍帶少少粉紅色,廚師嘅對火候🔥控制得好好。

配菜方面都唔馬虎,有一份焗得剛好嘅忌廉焗薯🥔,切片嘅薯仔🥔焗得夠腍而又唔會過軟,配合返忌廉汁食就剛好。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:9/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8.5/🔟
👉🏻 由多年酒店經驗廚師主理嘅荃灣小店,荃灣價錢食到酒店質素,絕對超值

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 餐廳門口都有唔少錶位🅿️,泊唔泊到就睇你運氣,停車場就可以考慮荃灣多層停車場🅿️或者Kolour🅿️,都係幾分鐘路程
👉🏻 有多線巴士、小巴途經,仲有港鐵,交通方便
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-01-11
2024-01-13 31 views
今晚晚餐同朋友一齊食意大利菜,餐廳細細間好精緻,有好多美食,包括特色威靈頓牛柳煙三文魚凱撒沙律先食頭盤沙律先,煙三文魚Caesar Salad 有新鮮生菜及美味煙三文魚😋 還有軟綿綿麵包配香草牛油😊巴馬火腿薄餅🍕薄身pizza,皮底香脆又鬆軟,加上Parma Ham 火腿好香好有高質肉🥓,配合醬汁及火箭菜,令整個薄餅更加出色😍黑松露威靈頓牛柳🥩好有特色嘅威靈頓牛柳,外面包有一層鬆脆酥皮,中間餡料用精心黑松露醬料醃製,令牛柳更鬆軟多汁,而外皮層層鬆脆😋

煙三文魚凱撒沙律

巴馬火腿薄餅🍕

黑松露威靈頓牛柳🥩

2024-01-10 61 views
和老公去到荃灣配眼鏡,就周圍找間餐廳吃晚飯,見到這間評論高分,就試一試,7:30pm左右約8成坐位滿座,環境舒服,適合家庭聚會。農曆新年前還有黑毛豬鞍扒三折優惠,抵吃!【餐包】有三款,熱辣辣配黑松露牛油,香口又軟熟。【蜜汁烤豬手】端出來時店員會燒著外皮給我們拍照,很有玩味。豬手經過適當的調味和烤制,外皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。在烤制過程中,蜜汁的甜味和烤制的香氣滲入豬手,肉質豐腴,以及蜜汁和烤制過程中形成的外酥內嫩的口感。搭配酸菜和沙律菜,增添層次感和風味。【煙三文魚配千島醬薄餅】千島醬的酸甜和creamy的口感與三文魚相得益彰,加入新鮮的火箭菜調味。薄餅則有輕盈的口感和脆弱的質地。【酥炸小食盤】這道菜以多種酥炸的小吃為主,包括芝麻雞翼、炸魷魚圈、炸魚柳和炸薯條。這些小吃都經過適當的調味和炸制,外皮酥脆,內部保持著飽滿的口感。芝麻雞翼帶有芝麻的香氣,炸魷魚圈和炸魚柳則提供了海鮮的鮮美口感,而炸薯條則是經典的炸薯條口感,搭配芥末他他醬、黑松露沙律醬和茄汁增添風味。【Apple Crumble】切粒的蘋果與搗碎的酥皮組成,在烤箱中烘烤至金黃酥脆。加入一些肉桂和糖來增添風味,口感酥脆,帶有烤

【餐包】有三款,熱辣辣配黑松露牛油,香口又軟熟。
黑松露牛油

煙三文魚配千島醬薄餅

酥炸小食盤

【Apple Crumble】切粒的蘋果與搗碎的酥皮組成,在烤箱中烘烤至金黃酥脆。加入一些肉桂和糖來增添風味,口感酥脆,帶有烤蘋果的香甜和肉桂的香氣,搭配雲呢拿雪糕一起享用,又滑又脆的滋味。
2024-01-04
黑松露牛油
煙三文魚配千島醬薄餅
酥炸小食盤
Apple  Crumble
[✨荃灣Vision 8·高質有格調意大利菜🍽️ ]#vision8 #荃灣 🍽️餐前麵包餐包熱烘烘上枱,口感鬆軟,佢個黑松露牛油好出色,香味好濃郁😍💕🍽️田園沙律 $138沙律菜款色多同新鮮,配料有車厘茄,牛油果同比較少見嘅無花果,配上沙律醋酸酸甜甜咁好開胃同健康🥰💫🍽️烤豬手配德國酸椰菜 $238上枱時店員會即場淋上冧酒再點火,好吸睛呀🤩職員仲會主動問可以幫手切,好細心嘅服務。啖啖肉嘅燒豬手外皮酥脆可口,肉質鮮嫩惹味之餘又唔會覺得好膩,真係必叫之選👍🏻👍🏻🍽️巴馬火腿薄餅 $158薄餅都係薄批,餅皮好香脆!火腿鹹香味十足,再加上火箭菜,洋蔥同芝士,材料同味道層次都好豐富💯🍽️心太軟 $78心太軟水準高,外層脆,內層切開有流心狀嘅朱古力漿。朱古力味香濃,加上甜度適中,加埋雪糕一齊食都唔會覺得太膩💞————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳裝潢係比較傳統嘅西餐風格,坐位都闊落舒適,食物無論係份量定水準都高,店員亦非常親切有禮,無論係同朋友聚會定慶祝生日都好適合嘅餐廳😊📍Vision 8 (荃灣)🏠荃灣兆和街34號永安樓地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hk
[✨荃灣Vision 8·高質有格調意大利菜🍽️ ]

🍽️巴馬火腿薄餅 $158

🍽️心太軟 $78

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍Vision 8 (荃灣)
🏠荃灣兆和街34號永安樓地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #荃灣食好西 #荃灣餐廳 #vision8
⭐️評分:8/10-平日一早滿座,走的時候才發現!限時!優惠:黑毛豬豬鞍只須$80 ❗️三折❗️虧了🥲下次再來-✳️蜜汁烤豬手 👍👍外皮🐷脆身帶煙軔淡淡煙燻香內里肉質軟熟,柔嫩🤤😍肥豬肉位完美🤣外層結實-✳️鮮茹蜆茄醬燴意大利麵 👍👍麵條超讚!!!Al dente!!!質地煙軔彈牙⚠️爽口滑溜🍅醬濃郁酸甜,好開胃-✳️蕃茄水牛芝士配意大利香草醬 小清新,煙軔水牛芝士 + 新鮮蕃茄-✳️Apple Crumble 👍肉桂味濃烈~ 蘋果完全吸收甜脆麵包乾口感鮮明,軟硬爽脆配搭冷冰冰雪糕更豐富😍-✳️餐包 配 黑松露醬 👍👍👍熱辣辣❗️好❗️軟❗️熟❗️軟化黑松露醬,加強揮發濃郁香氣--⭐味道 8/10⭐️特色 9.5/10⭐️環境 8/10⭐️性價比 8/10 ⭐️賣相 7/10
⭐️評分:8/10
平日一早滿座,走的時候才發現!
✳️蜜汁烤豬手 👍👍
外皮🐷脆身帶煙軔
淡淡煙燻香
內里肉質軟熟,柔嫩🤤
😍肥豬肉位完美🤣
外層結實
✳️鮮茹蜆茄醬燴意大利麵 👍👍
麵條超讚!!!Al dente!!!
質地煙軔彈牙⚠️爽口滑溜
🍅醬濃郁酸甜,好開胃

✳️蕃茄水牛芝士配意大利香草醬
小清新,煙軔水牛芝士 + 新鮮蕃茄

✳️Apple Crumble 👍
肉桂味濃烈~ 蘋果完全吸收
甜脆麵包乾
口感鮮明,軟硬爽脆
配搭冷冰冰雪糕更豐富😍

✳️餐包 配 黑松露醬 👍👍👍
熱辣辣❗️好❗️軟❗️熟❗️
軟化黑松露醬,加強揮發濃郁香氣

⭐味道 8/10
  • 餐包
  • 餐前麵包
  • 蜜汁燒德國咸豬手
  • 鮮菇蜆茄醬燴意大利麵
店舖離地鐵站大約8分鐘左右路程,已經營業好多年,是附近街坊耳熟能詳的餐廳。叫菜後先上餐湯跟餐飽,湯是薯茸湯,味道很開胃,麵包有三款,蘸松露牛油,不得了!❤️‍🔥❤️‍🔥超好吃😋主菜蘋果木煙燻豬斧頭扒,豬扒juicy,一放進口的煙燻味炸開,超強烈的煙燻味!要細細咀嚼品嘗🐷🐷,是我吃過好吃的豬斧頭扒!另外是辣肉腸pizza,批是薄的,好脆,他用的辣肉腸不是平時圓形的,而是一條切開了的,很特別。最後是蘋果金寶甜品✨已經吃的飽飽仍然能繼續吃!淡淡的玉桂味配上煮過的蘋果塊,甜甜的,讓人一吃再吃也絲毫不膩!

2023-12-29 50 views
今晚出咗去荃灣食晚飯,記得兆和街有間隱世西餐,風評都唔差,就入去試一試。7:30到入到餐廳都已經九成滿,好彩仲有位先至入到去。叫咗一份烤US Prime肩胛牛扒配雜菌汁同香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵,另外加錢𨍭咗套餐有麵包、餐湯、飲品。先上嘅麵包已經覺得好有誠意,有成三款而且仲好好食,配上嘅黑松露牛油亦相當之夾。餐湯今日係粟米忌廉湯,但唔係罐頭貨色,味道似係自家製。之後先食意粉,比目魚煎得香脆,入面魚肉又夠嫩滑。天使麵幼身勁索汁,每一啖都充滿菠菜汁。之後肩胛牛扒果然牛味十足,配菜嘅忌廉芝士煮薯仔都好好食。意猶未盡就叫外份甜品Share。Apple Crumble加雪糕真係冇得輸。佢哋嘅Crumble特別脆同乾身,加入雪糕濕潤一下,一冷一熱非常過癮。呢間餐廳俾到我真係食西餐嘅感覺,服務、味道都係做得好好。

之後肩胛牛扒果然牛味十足,配菜嘅忌廉芝士煮薯仔都好好食。

呢間餐廳俾到我真係食西餐嘅感覺,服務、味道都係做得好好。
2023-12-27
Type of Meal
Dinner
  • 烤美國極佳級肩胛牛扒
2023-12-28 34 views
優質意大利餐廳小店餐廳煮出高質美味意大利菜式,今晚享受佢哋特色威靈頓牛柳🥩野菌黑松露忌廉湯🥖🥣餐湯配牛油麵包最美味,先飲熱熱野菌黑松露忌廉湯暖下胃香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天便麵幼滑天使麵充滿香滑忌廉汁,比目魚外脆內軟又多汁黑松露威靈頓牛柳🥩原個牛柳烤焗出來,切開後見到外面鬆脆酥皮,包住牛柳,中間特製黑松露醬汁,好香好軟,肉味特濃餐廳有各款各樣意大利菜式,下次軟試其他食物,亦可以配不同的紅白酒,好有氣氛
優質意大利餐廳小店
餐廳煮出高質美味意大利菜式,今晚享受佢哋特色威靈頓牛柳🥩

野菌黑松露忌廉湯🥖🥣
餐湯配牛油麵包最美味,先飲熱熱野菌黑松露忌廉湯暖下胃

香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天便麵
幼滑天使麵充滿香滑忌廉汁,比目魚外脆內軟又多汁

黑松露威靈頓牛柳🥩

夜晚路過vision 8 見到有豬鞍優惠,所以入左去食是日餐湯 - 西蘭花忌廉湯將西蘭花打到完成碎晒再加忌廉煲,入口冇西蘭花草青味,反而幾清新,如果加少少西蘭花粒增添口感更好餐包上左三款包,唔係平時普通嘅頹包,加埋特製牛油好香!黑松露薯條新鮮炸起,勁大份,超抵食!蘸黑松露醬可以中和熱氣香煎比目魚菠菜天使麵比目魚煎得好香脆,肉質軟腍,仲帶有魚油香!天使麵亦都炒到每一條都好分明,醬汁份量都啱啱好蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒豬鞍扒好大件,豬肉勁Juicy勁好味,啖啖肉好抵叫!特別一讚配菜忌廉薯蓉亦都好出色整體嚟講感覺都幾好氣氛,有幾檯都慶祝生日,出年生日可能都過嚟慶祝先🤣
夜晚路過vision 8 見到有豬鞍優惠,所以入左去食

是日餐湯 - 西蘭花忌廉湯

餐包
上左三款包,唔係平時普通嘅頹包,加埋特製牛油好香!

黑松露薯條
新鮮炸起,勁大份,超抵食!蘸黑松露醬可以中和熱氣

香煎比目魚菠菜天使麵

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒